Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ

Ποιοι είναι Έλληνες πραγματικά ;;

Γνωρίζουν οι ξένοι τι σημαίνει να είσαι Έλληνας ;; και δεν εννοώ την φυλετική καταγωγή η την κληρονομική μας ταυτότητα. Εννοώ τον τρόπο συμπεριφοράς και της αντιμετώπισης της ηθικής πλευράς των πραγμάτων. Ένας μεγάλο ξενοδόχος στην Ρόδο πριν από πολλά χρόνια, άφηνε τους υπαλλήλους του απλήρωτους για 2-3 μήνες, ενώ αυτός κυκλοφορούσε με σπορ αυτοκίνητα και κρουαζιέρες με γκόμενες, ενώ παράλληλα, οι τραπεζικοί του λογαριασμοί, ανέβαιναν με ιλιγγιώδη ταχύτητα από ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και από κρατικές επιχορηγήσεις. Είναι αυτός Έλληνας ;;; Στον Έβρο, την δεκαετία του ’90 άνοιξαν πολλά μαϊμού εργοστάσια, για έναν και δυο μήνες και αφού πήραν τις επιδοτήσεις και το καυτό παραδάκι, άφησαν χιλιάδες υπαλλήλους στην πείνα και την ανεργία και πήραν τις επιχειρήσεις τους στα Σκόπια και την Βουλγαρία. Είναι αυτοί ΕΛΛΗΝΕΣ ;; Στην Θεσσαλονίκη πρόεδροι ομάδων έστηναν και πουλούσαν παιχνίδια σε ομάδες της Αθήνας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες οπαδοί να σπάνε τα κεφάλια αναμεταξύ τους, την ώρα που αυτοί κονομούσαν. Ήταν αυτοί Έλληνες ;;; Στην Κατερίνη, πρώην μπάτσος, έκανε διακομιδή από Αλβανούς μετανάστες και κάλυπτε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και τώρα με μια μικρή σύνταξη, έχει κινητή και ακίνητη περιουσία κάποιων εκατομμυρίων ευρώ, είναι αυτός Έλληνας ;;; Στην Αθήνα, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, αστυνομικοί, υπάλληλοι του ΙΚΑ, γιατροί και λαμόγια, βγάζουν παράνομες άδειες σε αλλοδαπούς λαθρομετανάστες και το αποτέλεσμα το ζείτε καθημερινά, είναι αυτοί Έλληνες ;;; και πόσα ακόμα να πω ;;; μαϊμού συντάξεις και επιδόματα, παράνομη διακίνηση αυτοκινήτων, εμπόριο λευκής σαρκός, παράνομα τιμολόγια αγροτικών και μη, εμπορευμάτων, μη απόδοση φόρου και εικονικές δηλώσεις και πόσα άλλα ακόμα …Είμαστε άραγε όλοι αυτοί ΕΛΛΗΝΕΣ ;;; Είμαστε αυτό που οι ξένοι νομίζουν, όταν μας συμπαραστέκονται ;;ΟΧΙ δεν είμαστε …οι ξένοι συμπαραστέκονται στα φιλαράκια τους, που γνωρίζουν από τις διακοπές η από τις επαφές τους στο εξωτερικό. Από την άλλη πλευρά του εικονικού μας χαρακτήρα. Με αυτή την λογική, δεν είμαστε ΟΛΟΙ Έλληνες. Και δεν δέχομαι, ένα Γάλλο, έναν Γερμανό η έναν Άγγλο να λέει ότι είναι ΕΛΛΗΝΑΣ..Γιατί ο Έλληνας, είναι πολλά άλλα πράγματα, εκτός από τα παραπάνω. Που κανένας λαός στην Ευρώπη η ακόμα πιο πέρα, έχει και δικαιούται να έχει. Το ότι γίναμε ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ και η χώρα των παράνομων και των λεμονιών, η ευθύνη δεν είναι αποκλειστικά και μόνο στον λαό. Μην ξεχνάτε ότι τις Επαναστάσεις τις ξεκινούν κάποιοι πλούσιοι Ιδεολόγοι, αλλά τις πραγματοποιούν οι ξυπόλυτοι και οι πεινασμένοι. Και εμείς προς το παρόν, δόξα τον θεό, ακόμα ξυπόλητοι δεν είμαστε, αλλά ούτε και πεινασμένοι. ΑΚΟΜΑ..γιατί έτσι που πάμε, σε λίγο θα δοκιμαστούμε. Και τότε θα φανεί αν είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ η ΟΧΙ. Με τις πράξεις μας και με τις μάχες μας για την επιβίωση, όχι μόνο της ζωής μας, αλλά και του Έθνους. Διότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ήταν, είναι και θα είναι μαχητές, ντόμπροι, φιλότιμοι και γενναίοι. Και τότε ναι, θα είμαστε και εμείς και οι ξένοι ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…

Υ.Γ.
Άφησα απ’ έξω τις ευθύνες των πολιτικών, γιατί αυτοί είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο απάτης και ρεμούλας. Και εκτός από μερικές εξαιρέσεις, κανείς δεν δικαιούται να ονομάζεται Έλληνας. Να διευκρινίσω επίσης, ότι παρά τις όποιες αντιρρήσεις ορισμένων από εσάς, Έλληνας είναι και ο ακροδεξιός, Έλληνας και ο ακροαριστερός, Έλληνας και ο άθεος. Και σταματήστε τις μαλακιες, εν ώρα οικονομικού πολέμου. Αγάπη και Αλληλεγγύη για την επιβίωση του Έθνους. Η Φαγωμάρα μας, για δήθεν και για τάχα , μας έφτασε ως εδώ. Κι όπως λέει και η παροιμία, ζώο έξω από την στάνη, το τρώει ο λύκος …Είναι επιτακτική ανάγκη και παράκληση η διαταγή αν προτιμάτε, να αποδείξουμε ότι ΝΑΙ όντως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ανάρτηση του Ομηρου Ελευθεριαδη στο Facebook

ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ (ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ - ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΚΡΙΒΕΣ) ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Η τιμή της Αννας.

Το παρακάτω θέμα είναι μια αληθινή ιστορία.
Θα μου συγχωρέσετε το ότι επέλεξα να αφήσω το "αθυρόστομο" ύφος του κειμενογράφου.... αλλά ίσως είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να περιγράψει το συγκεκριμένο περιστατικό....

Αστυνομικό Τμήμα Ομονοιας

Η ιστορια ειναι πραγματικη. Μου την αφηγηθηκε πελατισσα μου, μπατσινα που....
υπηρετει στο Α/Τ Ομονοιας.

Δευτερα βραδυ λεει η μπατσινα, ειχανε μαζεψει καμια δεκαρια πουτανες εξω απο ενα ξενοδοχειο της οδου Μενανδρου. Αναμεσα τους και την Αννα.
Την πεταξανε σ΄ενα κελι, μαζι με τις αλλες. Η ωρα 11:00.
Σε μιση ωριτσα πλακωσανε οι δικηγοροι. Μια - μια οι αλλοδαπες την εκαναν. Πληρωνανε οι νταβατζηδες τους.
Ξεμεινε η Αννα.

- Ο δικος σου ο δικηγορος?
- Δεν εχω δικηγορο...

Οι μπατσοι κατι μυριστηκαν. Εχουνε δει πολλα τα ματια τους. Την πηρανε την Αννα, την πηγανε στον αξιωματικο υπηρεσιας.
- Απο που ξεφυτρωσες εσυ?
Η Αννα κατι πηγε να ψελισει αλλα δεν της εβγαινε ηχος. Μονο ενα δακρυ. Κι αυτο στεγνο...

Η μπατσινα μου, που εκοβε χαρτοσημα στο γραφειο, επηρρεαστηκε. Ενταξει. Δεν ειναι και το πιο συνηθισμενο να βλεπεις ελληνιδες και καλοβαλμενες κοπελες σαν την Αννα, να κανουνε πιατσα στη Μενανδρου. Ασε που εκτος της ταυτοτητας, ειχανε βρει στο τσαντακι της και κατι φωτογραφιες. Κι αναμεσα στις αλλες φωτογραφιες, ενα βρεφος ολιγων μηνων.

- Το μωρο ποιανης ειναι?
- Δικο μου
- Ποσω μηνων?
- Εξη
- Και που το εχεις τωρα?
- Το φυλαει ο αντρας μου
- Και ξερει ο αντρας σου που γυρνας?
- Οχι δεν το ξερει...

Βουβαμαρα. Οι μπατσοι αλληλοκοιταζοντουσαν. Ητανε κι η πελατισσα μου, που την ειχε πιασει το μητρικο. Μανουλα κι αυτη.

Σηκωνεται, φερνει στην Αννα λιγο καφε.
- Γιατι ρε κοπελα μου?
Ετσι ξερα, ενα "Γιατι". Και σαν τι αλλο να πεις?
Να πεις δηλαδη οτι η Αννα που ελιωσε βρακακια να σπουδασει Φιλοσοφικη Αθηνων κι εξον απο το ξευτιλισμενο το πτυχιο ειχε και ενα μεταπτυχιακο στην ιστορια της Τεχνης, δουλευε τωρα σε ενα πολυεθνικο σουπερ μαρκετ για 480 ευρω το μηνα? Κι επιπλεον την πιανουνε να καμεις πιατσα στα Χαυτεια? Στα κωλαδικα που πανε για να πηδηξουνε οι Πακιστανοι?
Πως να το πεις?
Γιατι αμα το πεις, ερχεται η σειρα του να ρωτησεις και για πιο λογο γινανε ολα αυτα? Και ποιος φταιει? Και μηπως φταις κι εσυ που γινανε ολα αυτα, οπως σκατα γινανε.
Και δεν το λες.
Λες μονον ενα ξερο "γιατι", που μεσα στη γυμνια του, εναι ντυμενο ολα τα θανασιμα ερωτηματα αυτου του κοσμου...

Γιατι? Γιατι ετσι...
Γιατι πολυ απλα, τα 480 ευροπουλα που της δινουνε της Αννας οι πολυεθνικοι υπεραρπαγες δεν φτανουν ουτε για το νοικι με τα κοινοχρηστα. Γιατι ο αντρας της το εκλεισε το μαγαζι του και δεν λογιζεται ουτε ως ανεργος, για να του πετανε τουλαχιστον ενα επιδομα. Γιατι αν δεν πληρωνε το χαρατσι αυτο τον μηνα θα της κοβανε και το ρευμα.
Και πανω απ 'ολα γιατι η Αννα εχει ενα βρεφος εξη μηνων.
Που ξυπναει τις νυχτες και σπαραζει στο κλαμα, αμα δεν του εχουνε ετοιμο το αποστειρωμενο μπιμπερο με το γαλα. Και τι γαλα? Οχι το γαλα που πουλανε στα περιπτερα. Το αλλο το γαλα. Που ειναι για τα μωρα. Το ακριβον. Το Αλμυρον...

Γιατι τα βρεφη δεν μπορουνε να φανε ροβιθια ή φακες που φερνει καθε μεσημερι ο αντρας της απο τα συσσιτια της εκκλησιας. Ουτε να καταλαβουνε οτι σ' αυτον τον κοσμο υπαρχουνε ανθρωποι που βγαζουν σε μια μερα τοσα ευροπουλα, οσα χρειαζεται μια οικογενεια για να ζησει ενα χρονο! Κι οτι αυτοι οι ιδιοι ανθρωποι, προκειμενου να βγαλουνε αλλα τοσα παραπανω [και τι να τα καμουνε γαμω την τρελα μου?] ειναι ικανοι να στειλουν στο θανατο χιλιαδες οικογενειες.

Οχι!
Τα βρεφη δεν τα καταλαβαινουνε αυτα.
Τα βρεφη διαθετουνε μονον τη σοφια της ζωης. Που λεει οτι καθε ανθρωπος που ερχεται σ αυτον τον κοσμο δικαιουται ενα μεριδιο στο φως, στην τροφη και στην ελπιδα...
Αυτο καταλαβαινουν τα βρεφη και αυτο ειναι που σε μαχαιρωνει στην καρδια, οποτε τ' ακους να σπαραζουνε στο κλαμα απο την πεινα.
Και το Αλμυρον εχει λεφτα.
Πως να το αγοραασει η Αννα, που δεν εβισκε στο πορτοφολι της παρα μισο σεντ και δυο φωτογραφιες?
Τις φωτογραφιες της ζωης της, που δεν αξιζε πια ουτε ενα κουτακι αλμυρον.
Τη μικρη συσκευασια...

Κι ετσι η Αννα πηρε το τσαντακι της και την εκαμε για την οδο Μενανδρου. Τριαντα ευροπουλα ο πελατης. Εικοσι παιρνεις για το μουνι σου και δεκα δινεις στο ξενοδοχειο. Στηνεις κωλο στον πρωτο βρωμιαρη που θα στα δωσει και μετρας τις φτυσιες .
Ενας, δυο, τρεις πελατες και νατο το αλμυρον και νατα τα τσιγαρα. Σου μενει και κατι τις να αγορασεις ενα μπουκαλι κρασι να το πιεις με τον Αλεξανδρο σου [αλλος πτυχιουχος κι αυτος], να ξεχαστεις λιγακι.
Τριαντα ευρω.
Η τιμη της Αννας.
Και για να τα λεμε οπως ειναι, το ειχε ξανακαμει. Και μια και δυο φορες. Τη μια για να βγαλει τα κοινοχρηστα, την αλλη για να βγαλει το χαρατσι. Μαλιστα! Και ειχε ξαναβρεθει στο ξενοδοχειο της Μενανδρου και ειχε ξαναμετρησει φτυσιες στην ψυχη της.
Τριαντα ευροπουλα το γαμησι, δεκαπεντε η πιπα.
Στα ορθια. Και με τα ματια κλειστα για να μην της ερθει να ξερασει.
Ετσι ωμα, γιατι ετσι γινονται.
Κι επειδη στην Αληθεια, δεν μπαινει προφυλακτικο...

Μοναχα που τις αλλες δυο φορες δεν την ειχανε τσιμπησει οι μπατσοι. Τωρα ομως την επιασαν.
Και καθονταν η μπατσινα απο πανω της και δεν ηξευρε τι να πει η γυναικα.

Ο αξιωματικος υπηρεσιας, ξεστομισε μια βαρεια βρισια.
- Να χεσω που ειμαι ανθρωπος, ρε πουστη μου...
Μετα αλλαξε ενα βλεμμα με τους αλλους που ηταν εκει μεσα. Και με τη μπατσινα, που ετρωγε τα νυχια της απο τον καημο.
- Αστην να φυγει. Μην γραφεις τιποτα στο βιβλιο συμβαντων...
Η μπατσινα ευθυς πεταξε και στυλο και μολυβια. Βουτηξε την Αννα απο το μπρατσο.
- Φευγα ρε κοριτσι. Καντηνε τωρα δα, Παρε την τσαντουλα σου και χασου...
Αλλα η Αννα τιποτα. Δεν κουνηθηκε καν
- Οριστε κυρια μου, μουγκρισε ο μπατσος. ειστε ελευθερη. Γυριστε στο σπιτι σας και μη σας ξαναπιασουμε στα μπουρδελα...
- Αειντε, γρηγορα πριν μας την πεσει κανενας μυστηριος και βρουμε τον μπελα μας...

Εκει η Αννα. Δεν ελεγε να σηκωθει απο το καθισμα.
Οι μπατσοι τα χασανε.
- Καλα δεν ακους?
- Ακουω
- Ε, τοτε τραβα σπιτι σου
- Δεν γυρναω σπιτι μου
- Τι μας λες ρε κοριτσι? Το χεις κουνημενο?
- Το μωρο μου πειναει, το καταλαβαινετε? Δεν προλαβα να παρω ουτε εναν πελατη. Δεν γυρναω σπιτι μου χωρις το αλμυρον... Δεν αντεχω ν ακουω το μωρο μου να σπαραζει στο κλαμα...

Ο αξιωματικος υπηρεσιας, βαρεσε μια γροθια στον αερα. Ε, και που να τη βαρεσει ο ανθρωπος?
Στα λαμογια? Στους γραβατοπειρατες? Στους τραπεζιτες? Στιςπολυεθνικες? Στα αφεντικα του? Στον διοικητη του? Στο στομαχι του?
Ή στο εικονισμα του Χριστου που δεσποζε απανω απο το γραφειο του.
- Ποσο καμει αυτο το γαμημενο το αλμυρον ρε Μαρια? {Μαρια λενε την πελατισσα μου}
- Κανα εικοσαρι...
Ο μπατσος εβγαλε κι εριξε ενα ταληρακι στο τραπεζι. Μετα ηρθανε κι οι αλλοι. Και η Μαρια, που της ειπε κι ολας της Αννας διανυκτερευον φαρμακειο για να το αγορασει.
- Οριστε. Μαζευτηκαν αρκετα... Θα χεις να παρεις και τσιγαρα... Φευγα και μην ξαναγυρισεις εκει ρε κοριτσι... Δεν λεει...
Η Αννα τα πηρε και την εκανε.

Για κεινο το βραδυ τουλαχιστον, ο Ανθρωπος ειχε ανεβασει την τιμη του...

Μεγαλώνει η γκρίνια για την Τράπεζα της Ελλάδας

Στο taxalia, σας τα είπαμε πολλές φορές, απλά και κατανοητά και κυρίως σύντομα. Ουκ εν τω πολλώ το ευ. Τα πράγματα είναι απλά: αυτά που συμβαίνουν σήμερα, έχουν σχεδιαστεί 2-3 χρόνια πριν.
Ο Παπανδρέου ήξερε ακριβώς που πάμε, ήξερε ότι θα μείνουμε από ρευστό, ήξερε ότι θα κουρευτούν ομόλογα και έκανε..

τις κατάλληλες κινήσεις. Υποχρέωσε Υπουργεία, Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, ΑΕΙ και ΤΕΙ, να βάλουν τα λεφτά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, αυτή αυθαίρετα μετέτρεψε τα μετρητά σε ομόλογα, τα ομόλογα κουρεύτηκαν και οι δικαιούχοι έχασαν μέχρι και το 70% των χρημάτων τους. Αυτό συνέβη επειδή το ελληνικό δημόσιο έφτασε στο απώγειο της αφραγκίας και δεν έχει να πληρώσει τους ομολογιούχους που πρέπει να αποζημιωθούν. Και φυσικά δεν έχει να πληρώσει τους Έλληνες ιδιώτες μικρο-ομολογιούχους που το εμπιστεύθηκαν. Καλά που δεν χρεοκοπήσαμε δηλαδή :))
"Απαλλοτροίωσε" όπως λένε κι οι μπαχαλάκηδες, τα λεφτά των νοσοκομείων και των πανεπιστημίων και πάλι δεν φτάνουν για να πληρωθούν οι ομολογιούχοι γι' αυτό άλλωστε τους δώσαμε παράταση να μπουν στο PSI.

Η μία άποψη είναι ότι η Τράπεζα της Ελλάδος λεηλάτησε τα λεφτά των πανεπιστημίων,
η άλλη είναι ότι πνιγόμαστε και πιανόμαστε από τα μαλλιά μας, δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς.
το καταστατικό της ΤτΕ προβλέπει ότι η Κυβέρνηση δεν επιδιώκει να επηρεάζει τα όργανα της Τράπεζας....

Το σίγουρο είναι ότι οι υπάλληλοι, συνδικαλιστές, στελέχη και διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων και πανεπιστημίων, που ουρλιάζουν τώρα για τη λεηλασία των αποθεματικών τους και των διαθεσίμων τους, θα ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. 
Τόσο απλά.

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΡΥ

ΦΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ

Μας δουλεύουν χοντρά: δεν φταίει κανείς που μπήκαμε στο ΔΝΤ!!!

Βγάζουν «λάδι» Παπακωσταντίνου, δεν «βλέπουν» δόλο σε Παπαθανασίου!!!

Πόρισμα παρωδία αναμένεται να καταθέσει η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το «δια ταύτα» του κειμένου θα αναφέρει ότι κανείς δεν ευθύνεται γα το γεγονός ότι η χώρα οδηγήθηκε στο ΔΝΤ!!!
Βρήκε ο Μπαμπινιώτης επιτέλους την επεξήγηση που θα βάλει στο λεξικό του στη λέξη: κορόιδα!
Διαβάστε και θυμώστε:
Συγκεκριμένα, το κείμενο, θα βγάζει «λάδι» τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου όσον αφορά στην περίοδο ΠΑΣΟΚ, ενώ θα ασκεί ήπια κριτική στον κ. Γιάννη Παπαθανασίου αναφορικά με την «γαλάζια» διακυβέρνηση. Υπό αυτά τα δεδομένα γίνεται αντιληπτό ότι κανείς δεν φέρει την ευθύνη για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την υποταγή της χώρας στους δανειστές.
Αναλυτικά, όσο αφορά στην περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ, θα καταλογίζονται μεν πολιτικές ευθύνες στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου θα διευκρινίζεται όμως ότι δεν είχε «δόλο» ούτε ότι παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία για να εξυπηρετήσει «προεκλογικές σκοπιμότητες».
Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι ο αρχικός προσανατολισμός των μελών της εξεταστικής ήταν όχι μόνο να καταλογίζονται πολιτικές ευθύνες αλλά και να αφήνεται «παράθυρο» για τέλεση πιθανών «ποινικών πράξεων». Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής επέλεξαν να λειάνουν τις γωνίες όχι μόνο για να μην πολώσουν το προεκλογικό κλίμα αλλά και για να πείσουν την ΝΔ να μην ξεκινήσει νέα έρευνα με την νέα Βουλή.
Πέραν τούτου, και αναφορικά με τους χειρισμούς του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου τα μέλη της επιτροπής αποφαίνονται ότι επί δικής του θητείας τα στατιστικά στοιχεία απέκτησαν την χαμένη τους αξιοπιστία και πως «δεν προκύπτουν ενδείξεις παραποίησης του ελλείμματος».
Τέλος, μετά από ασφυκτικές πολιτικές πιέσεις φαίνεται ότι αποσύρθηκε και η παράγραφος που ασκούσε κριτική για «ολιγωρία» λήψης μέτρων κατά τους πρώτους μήνες διακυβέρνησηςΠΑΣΟΚ.

http://www.newsbomb.gr

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο πολιτικός χρόνος έπαψε να είναι ο εύκολος Μέλλων. Είναι ο δύσκολος Αόριστος!

του Σωτήριου Καλαμίτση
Παρακολούθησα προ ολίγου στο Extra3 τον νέο, σε ηλικία, βουλευτή της τοσοΝΔούλας κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος έχει πάρει τη βουλευτική έδρα από τον πατέρα του ως γονική παροχή. Μιλούσε για το πώς θα αναχρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δη οι δραστηριοποιούμενες στο εμπόριο. Ας αφήσουμε κατά μέρος ότι δεν μίλησε για παραγωγικές επιχειρήσεις, η ύπαρξη των οποίων αποτελεί τη βάση για την..
ύπαρξη εμπορικών επιχειρήσεων, εκτός αν εννοεί ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις θα μεταπωλούν εισαγόμενα προϊόντα, όπερ άτοπο υπό τις σημερινές συνθήκες.
Πολύ ΘΑ και Θα λοιπόν.
Αυτό και μόνον δείχνει ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι αμετανόητο και στερείται φαντασίας. Ακολουθεί την ίδια μικροπολιτική συνταγή που μας οδήγησε στο σημερινό χάλι.
Όποιος θέλει να αποσπάσει την ψήφο μας, όμως, οφείλει αυτή τη φορά να μας πει τί έκανε από την 04.10.2009 και μετά. Αυτό πρέπει να απαιτήσουμε όλοι στις επικείμενες εκλογές. Να πάψει να μιλάει σε Μέλλοντα χρόνο και να αρχίσει να μιλάει στον Αόριστο. Να μας πει π.χ. ο κ. Βαρβιτσιώτης για ποιο λόγο κατεψήφισε το Μνημόνιο Ι με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι με την αόριστη αιτιολογία ότι δεν οδηγούσε πουθενά. Τι ήταν αυτό που είχε προβλέψει ότι θα έφερνε το Μνημόνιο Ι και δεν έπρεπε να έρθει. Να μας εξηγήσει, επίσης, γιατί ψήφισε τα μισά από τα νομοσχέδια που έφερε το ΠΑΣΟΚ προς ψήφιση στη Βουλή και αν οι διατάξεις που ψήφισε ήταν εκτελεστικές του Μνημονίου Ι εν μέρει ή όχι. Αν αποτελούσαν εκτελεστικές του Μνημονίου διατάξεις, γιατί δεν είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης όταν κατεψήφιζε το Μνημόνιο Ι ότι το καταψηφίζει μεν, αλλά θα ψηφίσει τις διατάξεις που θα προταθούν αργότερα εις εκτέλεση συγκεκριμένων τμημάτων του Μνημονίου Ι.
Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης και κάθε κ. Βαρβιτσιώτης θα πρέπει να μας εξηγήσει κάτι άλλο που έκανε. Γιατί ψήφισε το Μνημόνιο ΙΙ. Η μέχρι τώρα εξήγηση δεν είναι πειστική. Το «είχαμε φτάσει στον γκρεμό και δεν γινόταν διαφορετικά» δεν πείθει. Τί ακριβώς είχαμε πάθει εξ αιτίας του κ. Παπανδρέου και γιατί; Τι είναι αυτό που δεν επέτρεπε πλέον την τόσο πολύ διαφημισμένη «επαναδιαπραγμάτευση»; Ομοίως δεν είναι πειστική η θέση ότι ψηφίζοντας το πακέτο «Μνημόνιο ΙΙ και κυβέρνηση Παπαδήμου» σώσαμε τη χώρα απαλλάσσοντάς την από τον κ. Παπανδρέου, μια και ο κ. Παπανδρέου  ζη και βασιλεύει και στην οικουμένη ταξιδεύει παραδίδοντας μαθήματα δημοκρατίας και σοσιαλισμού, ενώ έχει αφήσει πίσω του άξιους συνεχιστές του καταστροφικού έργο του.
Τα περιθώρια διορισμών στένεψαν, αν δεν εξαφανίσθηκαν. Άρα, η εύκολη λύση με τη διασπάθιση των χρημάτων των φορολογουμένων δεν υπάρχει πια. Από την άλλη μεριά οι τράπεζες δεν είναι πλέον κυβερνητικά φέουδα, ώστε να μπορείτε κ.κ. πολιτικοί να υποσχεθείτε ρύθμιση των χρεών, κούρεμα των χρεών κ.λπ. Δεν είναι ασφαλιστικά Ταμεία με ελεγχόμενες από την εκάστοτε κυβέρνηση διοικήσεις που είναι πανέτοιμες να πετάξουν από το παράθυρο τους κόπους των ασφαλισμένων τους προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ολιγαρχία.
              Πείτε μας, λοιπόν, κ.κ. υποψήφιοι βουλευτές τί κάνατε από την 04.10.2009 και μετά για το κοινό καλό, για το συμφέρον του τόπου, για τα εθνικά μας θέματα, για τις τιμές των προϊόντων, οι οποίες δεν εννοούν να πέσουν οι ρημάδες παρά την κατακρεούργηση των μισθών στον βωμό της αύξησης της ανταγωνιστικότητας. Δεν θα είχα αντίρρηση να μας πείτε τί κάνατε και πριν από την 04.10.2009.
Πείτε μας της γνώμη σας για το έργο π.χ. του κ. Τόμσεν. Πώς βλέπετε τη στάση των «εταίρων» μας απέναντι στον ελληνικό λαό, του οποίου διεκδικείτε την ψήφο. Πείτε μας πώς αντιδράσατε όταν ο Γιωργάκης μάς αποκαλούσε τεμπέληδες και διεφθαρμένους, όταν ο Πάγκλανος μας χαρακτήριζε κοπρίτες, μαλάκες και φασίστες. Γιατί δεν πήρατε το μέρος των αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος; Γιατί δεν αντιδράσατε όταν ο Παπακωνσταντίνου διόγκωνε το έλλειμμα; Δεν είχατε σεις πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στους κόλπους της ΕΛΣΤΑΤ; Ελάτε τώρα. Εκτός αν μας πείτε ότι δεν σας ενδιέφερε το θέμα και τον λόγο που δεν σας ενδιέφερε. 
Και κάτι τελευταίο: δηλώστε κ. πολιτευτά στην τιμή σας ότι δεν έχετε λάβει ποτέ και από οποιονδήποτε είτε μίζα είτε χορηγία, ότι δεν έχετε παρέμβει για να λάβει κάποιος επίδομα ή σύνταξη μαϊμού, ότι δεν έχετε παραβιάσει την περί αυθαιρέτου δόμησης νομοθεσία είτε προς όφελός σας είτε προς όφελος τρίτου, ότι δεν έχετε παρέμβει για να διαγραφούν παραβάσεις του ΚΟΚ, ότι δεν έχετε παρέμβει για να τύχει κάποιος ευνοϊκής φορολογικής αντιμετώπισης ή για να μετατεθεί ευμενώς ή για να προαχθεί υποσκελίζοντας άλλους αξιότερους αυτού. Δυσκολεύεσθε; Το ξέρω. Γι’ αυτό δεν θα έχετε την ψήφο μου.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012



Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012


Ελλάδα μην τρως τα παιδιά σου...

 Γράφει ο Α.Κ.
Ξεκινώ με μια σύντομη ιστορία:                      
                                 
Αριστούχος στο σχολείο, αριστούχος στο πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακά στο εξωτερικό και δουλειά εκεί ''χρυσοπληρωμένη'', αλλά... η Ελλάδα βράζει μέσα σου, αισθάνεσαι ότι εκεί ανήκεις. Σύντομα λοιπόν τα παρατάς και γυρνάς πίσω, γιατί καλά τα λεφτά αλλά σημασία έχει η ποιότητα ζωής.. Ξεκινάς λοιπόν με όλα τα εχέγγυα και κάπου εκεί κάποιοι ανακαλύπτουν μια φούσκα ή αλλιώς την......... οικονομική κρίση. Είσαι νέος όμως, γεμάτος πίστη και ελπίδα, και αρκετά τυχερός να μην είσαι άνεργος και να εξαρτάσαι από κούφιες υποσχέσεις ''μεγαλοπαραγόντων'' να παίζουν με την απόγνωσή σου.

Οπότε είσαι εκεί και παλεύεις, για σένα, το σύντροφό σου, το μικρό παιδί σου, την οικογένειά σου, τους φίλους σου. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η πατρίδα σου, είναι και το όνειρο που έκανες παιδί για να μεταφέρεις αύριο στα δικά σου παιδιά. Αυτό το όνειρο κινδυνεύει να γίνει γκρίζο... το μόνο που σε κρατάει είναι η ελπίδα του ονείρου, που δε σχετίζεται με λεφτά και καλοπέραση. Σχετίζεται με κάτι που πρέπει να είσαι Έλληνας για να το αισθανθείς, δεν περιγράφεται με λόγια - όλοι μας το έχουμε αισθανθεί.

Στο παρελθόν όλοι μας είμασταν χρωματισμένοι πράσινοι, μπλε, κόκκινοι και δεν συνειδητοποιούσαμε το έγκλημα που κάναμε - δε βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω. Στις πλάτες μας χτίστηκε η παρωδία που μόλις σήμερα συνειδητοποιούμε ότι ζούμε. Η γενιά των 30άρηδων ειδικά υπήρξε θύτης και θύμα μαζί. Ξεκίνησε την ενήλικη ζωή ουσιαστικά στηρίζοντας (μέσω της αδιαφορίας της) ένα σύστημα, για την ύπαρξη του οποίου δεν ευθυνόταν. Η πολιτικοποίηση ήρθε δυστυχώς παρέα με την κρίση... για όσους ήρθε.
Βλέπουμε γύρω μας πολλούς - όχι αδικαιολόγητα - να φεύγουν απογοητευμένοι για άλλες πατρίδες που ξέρουν ότι δε θα γίνουν ποτέ δικές τους ακόμα κι αν τους προσφέρουν τα πάντα. Εμείς επιλέγουμε να μείνουμε εδώ (με όλες τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται) και να προσπαθήσουμε να διώξουμε αυτούς που πρέπει να φύγουν. Γιατί όπως φαίνεται δε διαθέτουν τη στοιχειώδη ευθιξία να φύγουν από μόνοι τους, όσα αυγά κι αν προσγειωθούν πάνω τους.
Δηλώνουμε παρόντες με κάθε ευκαιρία και επιφυλασσόμαστε για τις εκλογές, με την πεποίθησή μας πως η ψήφος είναι μεγάλο όπλο. Η ψήφος μας τους έκανε να αισθάνονται θεοί, η ψήφος μας μπορεί να τους προσγειώσει στην πραγματικότητα. Μια Βουλή με 10 ή και 15 κόμματα θα ήταν ένα σοκ για το σύστημα που υποχρεωτικά θα έπρεπε να μεταλλαχθεί. Ίσως τότε θα μπορούσαμε να ξεφορτωθούμε τα κόμματα και να ψηφίζουμε ανθρώπους και όχι ''κομματικές γραμμές''. Γιατί η κομματική γραμμή έβαλε την ταφόπλακα στη δημοκρατία και εμείς δεν το είχαμε καν μυριστεί στο παρελθόν.
Με την ελπίδα ζωντανή είμαστε εδώ. Μην κάνετε το όνειρο ουτοπία. Μη διώξετε την ελπίδα και μαζι μ΄αυτή κι εμάς. Ελλάδα σταμάτα να τρως τα παιδιά σου... AK

Το ΤΣΜΕΔΕ (ή τουλάχιστον ότι απέμεινε από αυτό), στο ΕΟΠΥΥ.

Γράφει ο Γιώργος Κασιμάτης
Οι παροιμίες οι Ελληνικές είναι σωστές, το (εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι), είναι γεγονός.
Η ιστορία ξεκινάει από πιο παλιά, όταν ήταν στη ΝΔ, Υπ. Εργασίας η Φάνη Π. Πετραλιά.
Μία γυναίκα, η οποία όχι μόνο δεν δούλεψε ποτέ στην ζωή της, δεν έχει κανένα πτυχίο, αλλά ούτε έκανε και ποτέ δουλειές στο σπίτι της, γιατί λόγο της.......
οικονομικής της άνεσης, είχε πάντα δούλους.
Αυτή λοιπόν σε μία νύκτα, πέρασε το νομοσχέδιο της ένωσης σε ένα ταμείο (ΕΤΑΑ), των ταμείων των Μηχανικών, των Ιατρών και των Δικηγόρων.
Τότε το ΤΣΜΕΔΕ είχε αποθεματικά περί τα 5,5 δισεκατομμύρια.
Με την ένωση αυτή, έχασε 2 δισεκατομμύρια, επειδή τα αποθεματικά των άλλων ταμείων, ήταν οριακά, η ανύπαρκτα.
Τώρα λοιπόν, επανέρχονται οι τωρινοί κυβερνώντες, ΠΑΣΟΚ κατά συνέπεια, ή όπως αλλιώς λέγονται, και δημιουργούν το ΕΟΠΥΥ, από Ιανουάριο του 2012, που εντάσσουν κάποια ταμεία όπως ΙΚΑ, Εμπόρων, κ.λ.π. (προκειμένου να βολευτούν κάποιοι δικοί τους προφανώς), και ξαφνικά, εντάσσουν και το ΕΤΑΑ των επιστημόνων αυθαίρετα, σε ένα άχρηστο, δυσλειτουργικό και από την ίδρυσης του ελλειμματικό, υποτιθέμενο ταμείο, (μόνο και μόνο για να φανεί ότι κάτι κάνουν), κάποιοι τυχάρπαστοι, όπως ο Λοβέρδος, Τιμοσίδης, Μπόλαρης και από την άλλη Κουτρουμάνης, Κουτσούκος, Λιβανός, Δρέττα, προκειμένου να βάλουν τα υπόλοιπα χρήματα των ταμείων των επιστημόνων (και ιδικά του ΤΣΜΕΔΕ) στο χέρι, (δηλαδή να τα κλέψουν), όσα χρήματα δηλαδή απέμειναν, από την λεηλασία των αποθεματικών μας, μετά από την αυθαίρετη μετατροπή τους σε ομόλογα, από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Διοίκηση των ταμείων, (η οποία διοίκηση), είναι κατά κανόνα κομματική και όχι εκλεγμένη και κατά συνέπεια δεν προστατεύει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, αλλά τα κομματικά.
Τι σχέση έχουμε εμείς λοιπόν, με τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΟΠΥΥ??????
Ποία είναι η σχέση των ποσών που πληρώνουμε εμείς και οι υπόλοιποι???????
Κανείς δεν ξέρει.
Σε ένα ταμείο, το οποίο ήταν το μόνο που είχε πλεονάσματα, επειδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες δουλεύουν σχεδόν μέχρι να πεθάνουν και ιδιαίτερα οι Μηχανικοί.
Συμβαίνει κάτι ανάλογο λοιπόν, όπως συνέβη και στο παρελθόν με την ΔΕΗ, που ήρθε το κράτος και πήρε τα αποθεματικά της, για καλύτερη διαχείριση και τα κατέστρεψε, ή τα έκλεψε, ή τα έχασε στο χρηματιστήριο και μετά άρχισε να λεει, ότι χρηματοδοτεί το ταμείο, γιατί είναι ελλειμματικό, κοροϊδεύοντας τον κόσμο, με το σκεπτικό να την σπάσει σε δύο κομμάτια, (όπως ήταν δηλαδή, πριν 50 χρόνια) και είχε παρατηρηθεί, ότι ήταν δυσλειτουργικό, για να πουλήσουν το τμήμα της διανομής σε ιδιώτες, γιατί είναι επικερδής και να κρατήσει την συντήρηση, (γιατί είναι ελλειμματική) το κράτος, γιατί εμείς την πληρώνουμε.
Εδώ κολλάει το, (εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι).
Μόνο που εμείς είμαστε τα βόδια, σε κάποιους που είναι κλέφτες και ανίκανοι και δεν έχουμε ξεσηκωθεί ακόμα, (δηλαδή οι του ΕΤΑΑ), για να τους πετάξουμε έξω.
Ελπίζω λοιπόν, ότι οι των ταμείων μας να ξεσηκωθούν, όσο είναι ακόμα καιρός, γιατί από 01/06/2012, κλείνει η ένταξη στον ΕΟΠΥΥ.
Και επί τι ευκαιρία, αγαπητοί μου.
ΟΧΙ στο ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ, το δίπτυχο της Τρόικας, που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν, και ιδιαίτερα ΟΧΙ στα γνωστά ονόματα.
Καθώς επίσης, ΟΧΙ στα κόμματα που δουλεύουν τον κόσμο, όπως ΚΚΕ (που είναι αρνητικοί ακόμα και στο κίνημα της πατάτας, που αγοράζει ο κόσμος φτηνότερα, ή μπλοκάρουν την κίνηση των πλοίων, λες και αυτοί που ταξιδεύουν με τα πλοία ή μεταφέρουν τα προϊόντα τους, είναι πλουτοκράτες), χαμηλώνοντας το επίπεδο του κόσμου, γιατί οι πλούσιοι, ή πηγαίνουν με δικά τους μέσα, η με αεροπλάνο.
ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν τους μετανάστες, (καθαρά θεατρικά, μεταφέροντάς τους από εδώ και από εκεί), λες και η Ελλάδα είναι στάβλος και κέντρο αναξιοπαθούντων.
Αλλά και οι δύο, κάνουν μόνο κριτική και από προτάσεις μηδέν.
 
ΝΑΙ όπου αλλού θέλετε.
 
 
ΟΧΙ σε οικογενιοκρατικά πολιτικά κατεστημένα τύπου (Παπανδρέου, Γεννηματά (παντελώς άχρηστη και χωρίς κανένα πτυχίο και ως φελλός επιπλέει παντού), Αρσένης (γιος της Κατσέλη ευρωβουλευτής), Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες, Βαρβιτσιώτης, Κεφαλογιάννηδες, Δήμες, Αναγνωστόπουλους, Σιούφες, κ.λ.π.
ΟΧΙ σε αθλητές, ηθοποιούς, τραγουδιστές, μοντέλα, δημοσιογράφους, ΙΔΙΚΑ συνδικαλιστές που άλλα λένε πριν πάρουν την καρέκλα και άλλα μετά, (όπως Κουτρουμάνης, Πρωτόπαπας), γιατί δεν έχουν να δώσουν τίποτα ούτε στον λαό, ούτε στο κράτος.  
ΟΧΙ σε κολλητούς προέδρων, πρώην και νυν.
 
ΝΑΙ σε (Τεχνοκράτες), ανθρώπους με μόρφωση και τεχνογνωσία, (αποδεδειγμένη).
 
Και λεω με αποδείξεις, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς που είναι πολιτικοί, ήταν χωρίς κανένα πτυχίο (δηλαδή παντελώς αμόρφωτοι, όπως Γεννηματά) και ανεπάγγελτοι, η κακοί επαγγελματίες (όπως ο Γιακουμάτος, Ρέππας κ.λ.π.), πριν γίνουν βουλευτές και ορισμένοι, πήραν τα πτυχία τους, κατά την διάρκεια την βουλευτικής τους καριέρας.
 

Κασιμάτης Γιώργος  
Πρώην ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ:Η δουλειά δεν ειναι ντροπή

Η δασκάλα ζητά από τα παιδιά να πουν τι δουλειά κάνουν οι πατεράδες τους...


- Πες μας Γιαννάκη !



- Ο μπαμπάς είναι πυροσβέστης. Σβήνει φωτιές και σώζει ανθρώπους.


- Πολύ ωραία, η σειρά σου Κωστάκη.


- Ο μπαμπάς είναι γιατρός, αυτός εξετάζει τους ανθρώπους και τους δίνει φάρμακα όταν είναι άρρωστοι.


- Θαυμάσια! Εσένα Δημητράκη τι δουλειά κάνει ο πατέρας σου!


- Ο πατέρας μου είναι χορευτής σε ένα gay club, χορεύει στην μπάρα, οι πελάτες βάζουν χρήματα στα εσώρουχα του, και αν έχουν να πληρώσουν καλά ο μπαμπάς πάει μαζί τους στο απέναντι ξενοδοχείο .


Νευριασμένη η δασκάλα στέλνει τους μαθητές στο προαύλιο του σχολείου κρατώντας μόνο το μικρό Δημητράκη.


- Δεν ήξερα ότι ο πατέρας σου κάνει αυτή την δουλειά , μικρέ μου!


- Με συγχωρείτε κυρία δασκάλα , λέει με δάκρυα στα μάτια ο Δημητράκης, είπα ψέματα, ο πατέρας μου είναι οικονομικός σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και ντρεπόμουν να το πω!

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

ANEKΔΟΤΟ: Ήρθε η γυναίκα μου γονατιστή!


Μπαίνει στο μπαρ ο Κώστας και λέει στον Γιάννη, τον μπάρμαν...


 - Βάλε μου κάτι δυνατό, Γιάννη. Μόλις είχα έναν τρικούβερτο καυγά με τη γυναίκα μου.
 - Μπα; Και πώς τελείωσε αυτός ο καυγάς σας;
 - Ήρθε σε μένα γονατιστή, σκυμμένη στα τέσσερα, λέει ο Κώστας.
 - Μπράβο ρε μεγάλε, πολύ χαίρομαι που επιτέλους της επιβλήθηκες!
 Και τί σου είπε;  - Είπε: «Έβγα από κάτω απ' το κρεβάτι ρε φοβητσιάρη, παλιοχέστη!