Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΕΠΑΚΡΙΒΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ , ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. Χρήστο ΓΙΑΝΝΑΡΑ

Ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ άρθρο για τον εκπασοκισμό της ελληνικής κοινωνίας και το δίλημμα των εκλογών


Tι ψηφίζουμε; Mε σιχασιά το μη χείρον
Tου Χρήστου Γιανναρά
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_22/04/2012_479779
O κ. Eυάγγελος Bενιζέλος διετέλεσε υπουργός Eθνικής Aμυνας από τις 7.10.2009 ώς τις 16.6.2011. Στους δεκαεννέα αυτούς μήνες δεν ασχολήθηκε, άραγε, ποτέ με τα οικονομικά του υπουργείου του, με τις εκκρεμείς παραγγελίες εξοπλισμών, δεν έλεγξε ποτέ αν οι εκκρεμείς παραγγελίες αντιστοιχούσαν με συνέπεια στα μυθώδη ποσά κοινωνικού χρήματος που είχαν διατεθεί γι’ αυτές;
Δεν άκουσε ποτέ να μιλούν στο υπουργείο του για τα όσα τα MME έφερναν στο φως και αφορούσαν σε εγκλήματα οικονομικά του προκατόχου του, φυλακισμένου σήμερα Aκη Tσοχατζόπουλου, κορυφαίας και συμβολικής φυσιογνωμίας του ΠAΣOK;
Tα όσα η εισαγγελική έρευνα αποκάλυψε και οι δημοσιογραφικές αναλύσεις διασάφησαν συνιστούν όγκο τεκμηρίων που καθιστούν ένοχη τη σιωπή του κ. Bενιζέλου, συντρίβουν την αξιοπιστία του. Tουλάχιστον στην περίπτωση Tσοχατζόπουλου, ο άλλοτε αρμόδιος υπουργός και σήμερα αρχηγός του ΠAΣOK αποδείχτηκε αδιάφορος για το κοινωνικό του χρέος, αδίστακτος στην ανοχή και στην απόκρυψη αντικοινωνικών κακουργημάτων – πώς να του εμπιστευθεί ο πολίτης τις τύχες της χώρας; Kαι δυστυχώς είναι δύσκολο να θυμηθούν οι πολλοί τα όσα άλλα συγκάλυψε, δικαιολόγησε ή ανέχθηκε, επί τόσα χρόνια, ο κ. Bενιζέλος συμπαίζοντας με το κόμμα του παπανδρεϊσμού, του συνειδητού αμοραλισμού – οι μεθοδικά εξηλιθιωμένες, για δεκαετίες τώρα, μάζες μοιάζει να έχουν χάσει το ιστορικό βάθος της πολιτικής μνήμης.
Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠAΣOK σε εξευτελιστική κατάρρευση, πολιτικά πια ανύπαρκτο. Kαι η πολιτική ανάλυση προσπαθεί να εντοπίσει τους παράγοντες που οδήγησαν το κάποτε «κίνημα» σε πλήρη σήμερα ανυποληψία και αναξιοπιστία. Λογαριάζουν καίριο παράγοντα την οικονομική πολιτική που υπηρέτησε η κυβέρνηση του θλιβερού ολίγιστου των Παπανδρέου: ένα «σοσιαλιστικής» επωνυμίας κόμμα δέχθηκε να πρακτορεύσει τις ντιρεχτίβες μιας οικονομικής στρατηγικής απάνθρωπων ακροτήτων, αυτονομημένης από το κοινωνικό γεγονός, από κάθε σεβασμό της ανθρώπινης ύπαρξης.
Oμως το ΠAΣOK δεν ήταν απλώς ένα κόμμα, ήταν σύμπτωμα περιστασιακό μεν αλλά πραγματικά «πανελλήνιο»: ένα είδος έκρηξης, που έφερε στην επιφάνεια χρόνιες παθογένειες της ελλαδικής συλλογικότητας. Kυρίως την έκλειψη και απουσία άξονα κοινωνικής συνοχής των Eλληνώνυμων του βαλκανικού νότου, έκλειψη «νοήματος» της ελληνικότητας στο συγκεκριμένο παρόν, στις σημερινές ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες. Γι’ αυτό και ήταν έκκρηξη πλημμυρίδας ενός ατομοκεντρικού πρωτογονισμού, που ανέδειξε σαν μοναδική δικαίωση ζωής και καταξίωση του ατόμου τη μεγιστοποίηση της καταναλωτικής ευχέρειας. Oι αντικοινωνικές συμπεριφορές έγιναν αυτονόητη καθημερινότητα, ο εκβιασμός όπλο των οργανωμένων συμφερόντων, ο αδίστακτος γκανγκσερισμός «δημοκρατικό δικαίωμα». O εθνομηδενισμός έγινε καύχηση, η αγλωσσία έπαψε να σηματοδοτεί την απαιδευσία και τον εκβαρβαρισμό.
Σύμπτωμα παθογένειας περιστασιακό αλλά πραγματικά πανελλήνιο, το ΠAΣOK λειτούργησε όπως ο ιός του έιτζ, σαν ακάθεκτη επιδημία, σαν λοιμική. Παραμένει απίστευτη η ταχύτητα με την οποία μεταλλάχθηκαν όλα τα πολιτικά κόμματα, οι συνδικαλιστικές τους αποφύσεις, τα δημοσιογραφικά και ραδιοτηλεοπτικά ήθη, το καθημερινό λεξιλόγιο των ανθρώπων, πώς έγινε αυτονόητος κανόνας βίου ή αντικοινωνική συμπεριφορά. Tο εμφατικότερο και σκανδαλωδέστερο σύμπτωμα ήταν ο εκπασοκισμός της «Nέας Δημοκρατίας» – και όπως πάντοτε η απομίμηση είναι ασύγκριτα αθλιότερη από το πρωτότυπο. Mε τον εκπασοκισμό της N.Δ. η ελληνική κοινωνία στερήθηκε κάθε δυνατότητα εναλλακτική, αντίστασης ή αντιλόγου στον παπανδρεϊσμό, ο αμοραλισμός έγινε στοιχείο ταυτότητας της μεταπολίτευσης, μετά το ’74, στην Eλλάδα. O «Συνασπισμός» κολακεύτηκε να αποτελεί το εγγράμματο τμήμα ή βιτρίνα «κουλτούρας» του ΠAΣOK, το KKE δικαιώθηκε απολύτως στις σταλινικές του ιδιοτέλειες, στην πολιτική συσπείρωση που εξασφαλίζει η τρομοκρατία της ρουφιανιάς.
Για όσους πολίτες διαθέτουν κριτική εγρήγορση αμεροληψίας (δυσχερέστατη για τα αναρίθμητα θύματα του πολιτικού έιτζ) είναι φανερό ότι η οικονομική χρεοκοπία που δραματικά ζούμε, η κατερείπωση της πατρίδας, είναι το φυσιολογικό και αναπόφευκτο τέλος της «μεταπολίτευσης», δηλαδή του πανελλήνιου συμπτώματος εκπασοκισμού της χώρας. Kαθόλου τυχαία, στη χρεοκοπία μάς χειραγώγησε, με προγραμματισμένη μεθοδικότητα, ο θλιβερότερος στην ολιγότητά του Παπανδρέου – ήταν ο μοιραίος καταλύτης αυτοκαταστροφής του ΠAΣOK, δηλαδή της μεταπολιτευτικής Eλλάδας. H Eλλάδα είναι ένας σωρός ερειπίων, με κατεστραμμένο ολοκληρωτικά τον παραγωγικό της ιστό, διαλυμένη σε αποσύνθεση την κρατική μηχανή, με ενάμισο εκατομμύριο ανέργους και δύο εκατομμύρια μετανάστες να λιμοκτονούν και τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας σε βαριά κατάθλιψη ή πανικό.
Kαι αυτή η χώρα οδηγείται μεθαύριο σε εκλογές: Nα εκλέξει τον ηγέτη που θα την οδηγήσει να βγει από τη χρεοκοπία και την επιτρόπευση των τοκογλύφων, δηλαδή να απαλλαγεί από τον εκπασοκισμό της, που θα πει: να βάλει τέλος στην παθογένεια της μεταπολίτευσης. Kαι ένας τέτοιος ηγέτης σαφώς δεν υπάρχει. Oπως γράφει συχνά ο Σταύρος Λυγερός, «το παλαιό δεν έχει ακόμα εντελώς καταστραφεί, γι’ αυτό και το νέο δεν έχει ακόμα ανθίσει».
Tο ένστικτο αυτοάμυνας μάς απαγορεύει να ψηφίσουμε τον κ. Bενιζέλο, να ξαναπαραδώσουμε τη ζωή μας στον εφιάλτη του ΠAΣOK, στους αυτουργούς του ολέθρου – ή στα αποσκλίδια του ΠAΣOK, ράκη όψιμων φυγάδων από την ντροπή. Tα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τη N.Δ., με το επιπλέον υστέρημα ότι ο κ. Σαμαράς υποψιάζεται λιγότερο και από τον κ. Bενιζέλο πότε γίνεται κωμικός με ναρκισσιστικές εκρήξεις και επίφοβος με την τέλεια ανικανότητά του να αξιολογεί την ανθρώπινη ποιότητα. Παρ’ όλα αυτά, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον κ. Σαμαρά ότι ήταν ο μόνος φορέας εξουσίας που αντιστάθηκε στον από παντού εκβιασμό με σθένος, και υπέκυψε μόνο όταν οι μεγαλώνυμοι εκβιαστές έδειξαν αποφασισμένοι να τραβήξουν τη σκανδάλη αποπομπής της Eλλάδας από το ευρώ.
Oπωσδήποτε, η γέννα του καινούργιου δεν θα έρθει με ψήφο ψυχολογικής εκτόνωσης χαρισμένη σε γελοιογραφίες του πατριωτισμού, σε νοσταλγούς του Σταλινισμού, σε αμακαδόρους της οικολογίας, της ομοφυλοφιλίας, της φιλορθοδοξίας. Aποκλείεται.

ΤΗΝ 6Η ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕΙ . ΒΑΛΑΜΕ ΜΥΑΛΟ ????

Α - Ψηφίστε τους !!!


Από τον Αιρετικό
Και ενώ πλησιάζουμε ολοταχώς προς τις κρισιμότερες ίσως εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, ζώντας πολλά άδοξα-παράδοξα και εν πολλοίς κακόδοξα, ένα είναι αυτό που θα θυμόμαστε, όσοι επιζήσουμε του επερχόμενου Αρμαγεδώνος: ότι είναι οι πρώτες εκλογές χωρίς εκλογικό δίλημμα, χωρίς –επί της ουσίας– εκλογικό διακύβευμα.

Σας φαίνεται κι αυτό παράδοξο, αλλά δεν είναι. Γιατί οι φωστήρες των αξιομνημόνευτων μνημονίων μας το στέρησαν και αυτό. Περισσότερο ειλικρινείς από ποτέ οι κλειδούχοι (και ουχί αρχηγοί, διότι το β΄ συνθετικό της λέξης παραπέμπει στον ηγέτη) ΠΑ -ΣΟΚ (εκ του δόγματος του -ΣΟΚ) και Νέας Δημοκρατορίας (εκ του Δήμου και του κρατήρος) εκπέμπουν ξεκάθαρα, και εν χορώ, μέσα από όλους τους διαύλους επικοινωνίας το εξής πολιτικό μήνυμα:
«όσα παθαίνετε σας αξίζει να τα παθαίνετε
και όσα θα πάθετε
πρέπει να τα πάθετε, αλλά αυτή τη φορά με δική σας ευθύνη,
με τη δική σας ψήφο εμπιστοσύνης
στις πολιτικές εξαθλίωσης, που με τιμή εμείς υπηρετούμε»
Μήπως το έχω αντιληφθεί λάθος;
Δηλαδή, ψηφίστε μας για να σας αποτελειώσουμε. Χιλιοειπωμένο θα μου πείτε, αλλά δεν φταίω εγώ που ο λαός μας έγινε βιαίως σοφότερος…
Άρα, δίλημμα δεν μπορεί να υφίσταται ούτε για τον πιο βλάκα Πασοκονεοδημοκράτη. Τέλος.
Γιατί, ποιος στοιχειωδώς εχέφρων άνθρωπος μπορεί να δεχτεί να καθυβρίζεται ως κάφρος, κοπρίτης, χρυσοπληρωμένος φοροφυγάς, λαμόγιο, τεμπέλης, αρχικλέφταρος κομπιναδόρος (ελεύθερος επαγγελματίας, επιχειρηματίας, υπάλληλος, συνταξιούχος και όποιον άλλο βάλει ο νους σας, γιατί όλοι μας φταίμε), ένοχος για κάποια αιτία που δεν την έμαθε ποτέ, που τραγουδούσε κι ο Παύλος και την ίδια στιγμή, που με αυτό το επιχείρημα του καταβαραθρώνουν το βιοτικό του επίπεδο, να επικυρώνουν την αγορά των γερμένων υποβρυχίων του ΑΚΗ (όλα κεφαλαία γιατί είναι θεσμός), ύψους κάτι παραπάνω από 1 δις. Δηλαδή όλες οι περικοπές που έκαναν τους τελευταίους 18 μήνες σε μισθούς και συντάξεις (της τάξης των 800 εκατομμυρίων σε βάθος διετίας) κοστίζουν λιγότερο από μια μόνο αποδεδειγμένα πλέον μιζομένη αγορά… Ψηφίστε τους!
Γιατί, ποιος στοιχειωδώς εχέφρων άνθρωπος μπορεί να δεχτεί ότι ενώ μπορούσαμε να δανειστούμε από τις παραδοσιακές αγορές, από εναλλακτικές αγορές (Ρωσία, Κίνα κλπ), από εσωτερικό δανεισμό, από το πλεόνασμα της ανάπτυξης μέσω του ΕΣΠΑ που ποτέ δεν έγινε, από την ΕΚΤ, κατόπιν διαπραγμάτευσης (εδώ γελάμε), ο NO-MIND-THE-GAP και η παρέα του φρόντισε να ξεφωνίσει σε τέτοιο βαθμό τη χώρα και το λαό της που αν καταλάβουν σε εστιατόριο στο εξωτερικό ότι είσαι Έλληνας, για να φας σου ζητούν προκαταβολικά το αντίτιμο του γεύματος. Όχι να δανειστούμε, ούτε να φάμε δεν μπορούμε εκτός συνόρων με αξιοπρέπεια. Που τρία χρόνια αντί να δώσουν έστω και ένα κίνητρο για ανάπτυξη, φρόντισαν συστηματικά να δημιουργήσουν με κάθε λεπτομέρεια το περιβάλλον της υπανάπτυξης. Γιατί και πρωτοετής οικονομικού πανεπιστημίου γνωρίζει ότι για να γίνει μια οποιαδήποτε επένδυση εξετάζονται το σταθερό νομοθετικό πλαίσιο, η κοινωνική σταθερότητα, η σταθερή και σε λογικό ύψος φορολόγηση και η κρατική ευελιξία. Ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή με ό,τι θα μπορούσαν να έχουν επιβάλλει – ναι επιβάλλει αν ήθελαν, όπως επέβαλαν τόσα και τόσα εξοντωτικά μέτρα – προκειμένου να υπάρξει μια αχτίδα σωτηρίας. Ψηφίστε τους.
Γιατί, ποιος στοιχειωδώς εχέφρων άνθρωπος μπορεί να δεχτεί ότι αφού απέτυχε παταγωδώς, κατά δική τους ομολογία, το μνημόνιο 1, χρειάστηκε να πάρουμε το μνημόνιο 2 με την ίδια και σκληρότερη συνταγή. Και όχι μόνο αυτό αλλά έχουμε τον Σαμαρά να διαγράφει στο πρώτο μνημόνιο όσους το ψήφισαν και στο δεύτερο όσους δεν το ψήφισαν. Τι δεν καταλαβαίνετε; Ψηφίστε τους!
Γιατί, ποιος στοιχειωδώς εχέφρων άνθρωπος μπορεί να δεχτεί να λιποθυμούν παιδάκια στα σχολεία, ηλικιωμένοι να εγκαταλείπονται στη μοίρα τους μετά την καταλήστευση των συντάξεών τους, επειδή λέει ζούνε πολύ οι Έλληνες [sic], η κοινωνία να είναι σε ομαδική κατάθλιψη, οι άστεγοι και οι άνεργοι να αυξάνονται αλματωδώς και όλο αυτό να ονομάζεται σωτηρία. Ψηφίστε τους!
Θα μπορούσαμε να πούμε κι άλλα πολλά, κοινότυπα εν πολλοίς, αλλά δεν θα το κάνω γιατί τα ξέρετε. Καταλήγοντας, θέλω -στο όνομα των παιδιών αυτής της χώρας- να σκεφτείτε πολύ τι θα ψηφίσετε. Και για να μην κουράζεστε, σας καλώ να ψηφίσετε αυτούς που δεν θέλουν οι Μέρκελ, Λαγκάρντ, Τόμσεν και λοιπά όψιμα αφεντικά μας. Ό,τι λένε αυτοί το αντίθετο εμείς κι ας μην πολυκαταλαβαίνουμε. Θα καταλάβουν αυτοί…
Πρέπει, και σας το λέω εγώ ο πολιτικοποιημένος, ουχί αριστερός, από τα γεννοφάσκια μου, να βάλουμε στην άκρη τις ιδεολογίες και τα πιστεύω μας και μόνη μας ιδεολογία να γίνουν τα παιδιά μας, που για το μέλλον τους ψηφίζουμε. Όχι στο εξωκοινοβούλιο γιατί τα ποσοστά του πάνε στο πρώτο κόμμα, όχι στους θρασύδειλους που μας φτύνουν και πρέπει να τους λέμε κι ευχαριστώ, όχι στο 36% από κοινού για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αν μας έχει μείνει έστω μια ρανίδα λογικής ας τους καταβαραθρώσουμε. Αυτά…
Με εκτίμηση,
Αιρετικός

Παπανδρεου Πάμε ! Πρωθυπουργικό σποτ

ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΟΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ !!!!!!

Δεν φτάνει η συγνώμη σου κ. Παπανδρέου...




Από το Μάχιμο
Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο νομό Αχαίας, Γιώργος Παπανδρέου, (δεν χρειάζεται σταυρό προτίμησης σας θυμίζω, αν χρειαζόταν, μάλλον δεν θα εκλεγόταν …) παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Πελοπόννησος, όπου ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα λάθη που έγιναν όταν κυβέρνησε τη χώρα την περίοδο 2009-2011.
Επειδή δεν θέλω να σας κουράσω αλλά και επειδή δεν θέλω να με θεωρήσετε εμπαθή με τον συγκεκριμένο κύριο που έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ, έχοντας το θράσος να το πράξει από το ακριτικό Καστελλόριζο (γιατί άραγε;), θα σας θυμίζω το πρόγραμμα του, για το οποίο ο λαός τον εξέλεξε ως πρωθυπουργό. Το αντέγραψα αυτούσιο από την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ.
«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς της χώρας στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσίασε εκτενώς ένα άμεσο σχέδιο 100 πρώτων ημερών.
Το σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση αναφέρεται σε τέσσερις βασικούς άξονες: 
Στήριξη του εισοδήματος για λόγους κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης της ζήτησης στην οικονομία, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καταπολέμηση της ακρίβειας, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο, ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί την αναδιανομή.
Αναθέρμανση της αγοράς και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με την αύξηση των Δημοσίων Επενδύσεων, μέτρα για ένεση ρευστότητας στην αγορά, αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης, με την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, μέτρα για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, προγράμματα κοινωνικής εργασίας. Νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά με ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων με πλήρη αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και των μηχανισμών ελέγχου»
Δεν θα σχολιάσω κάτι το αφήνω στην κρίση σας. Απλά θα σας ρωτήσω έγινε κάτι από όλα αυτά που διαβάσατε; Συγκρούστηκε ποτέ η κυβέρνηση Παπανδρέου με συμφέροντα και συντεχνίες π.χ. σε ΔΕΗ, ΟΣΕ, με τους μηχανισμούς που οι περισσότεροι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έθρεψαν τις προηγούμενες δεκαετίες;
Και επειδή θα μου πείτε, μα υπήρξε η διεθνής Οικονομική κρίση, θα το δεχτώ. Θα σας θυμίσω μόνο τη φράση που έλεγε ο κος Παπανδρέου το 2009 στην προεκλογική περίοδο.
«Η κρίση είναι δική σας κε Καραμανλή, εσείς την δημιουργήσατε…»
Αυτά τα λίγα…. Γιατί λαός που ξεχνά, δεν έχει μέλλον.
Ωστόσο Έλληνες είμαστε θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλύτερο, γι αυτό μην το βάζετε ποτέ κάτω. Ότι και αν μας τάζουν οι πολιτικοί μας, εμείς πρέπει από μόνοι μας να προσπαθούμε για το καλύτερο, έστω και μεμονομένα!
Υ.Γ. Και επειδή θέλω, μέρες που είναι, να ευθυμήσετε, σας ξαναθυμίζω και το αλήστου μνήμης πια προεκλογικό σποτ του ΓΑΠ το 2009 με τον "εκπληκτικής" εμπνεύσεως τίτλο "Πάμε"!!!

http://youtu.be/rU-k9XNWw20
Καλημέρα σας
ΜΑΧΙΜΟΣ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ?

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για τη "μονομαχία" ΝΔ - ΠΑΣΟΚ λίγο πριν τη συγκυβέρνηση...




Μονομαχούν πριν ξανασυνεταιριστούν
Του Σταυρου Λυγερου
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_29/04/2012_439814
Μία εβδομάδα πριν από τις κάλπες, η ελπίδα των δύο κομμάτων εξουσίας για συσπείρωση της τελευταίας στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.
Εάν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώσουν αθροιστικά κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο σχηματισμός συμμαχικής κυβέρνησης θα καταστεί μονόδρομος. Η τρόικα θα ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις στους ηγέτες γαλάζιων και πράσινων για να συμφωνήσουν. Το σενάριο αυτό, όμως, δεν είναι χωρίς εμπόδια.
Ο Σαμαράς διεκδικεί ρητορικά την αυτοδυναμία και απειλεί εμμέσως με νέες εκλογές για να την κατακτήσει. Το χαρτί αυτό, ωστόσο, μπορεί να το παίξει εάν αποσπάσει 35%-36%. Οχι όταν το ποσοστό του απέχει πολύ από τον στόχο κι όταν, μάλιστα, η εκλογική επιρροή του έχει καθοδική τάση. Ο πραγματικός στόχος του είναι να γίνει πρωθυπουργός.
Δεδομένου ότι το κριτήριο κυβερνητικών συμπράξεων είναι η στάση έναντι του Μνημονίου, ο δυνάμει μόνος εταίρος είναι το ΠΑΣΟΚ. Η απαίτηση Σαμαρά, όμως, να γίνει πρωθυπουργός προσκρούει σε αντιστάσεις. Οι πολίτες που θα ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ είναι δύο κατηγοριών: Πρώτον, όσοι υποστηρίζουν συνειδητά το Μνημόνιο (είναι η μειονότητα). Δεύτερον, όσοι είναι ταυτισμένοι με το ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως της πολιτικής που εφαρμόζει (είναι η πλειονότητα).
Η δεύτερη κατηγορία, που λειτουργεί με όρους φυλής, είναι παραδοσιακά και βαθύτατα αντιδεξιά. Γι’ αυτό και θεωρεί αμάρτημα το ΠΑΣΟΚ να υποστηρίξει για πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Αρκετοί πράσινοι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι τον Ιούνιο 2011 ο Σαμαράς είχε θέσει ως όρο για να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας τον αποκλεισμό του Παπανδρέου. Κατ’ αυτούς, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ νομιμοποιείται να θέσει αντίστοιχο όρο.
Πολλά, πάντως, θα εξαρτηθούν από το εκλογικό αποτέλεσμα. Εάν η Ν.Δ. υπερβεί το 30% (όχι πολύ πιθανό) ή εάν η διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ είναι αρκετά μεγαλύτερη από πέντε μονάδες, η διαπραγματευτική θέση του αρχηγού της θα είναι ισχυρή. Ο κ. Βενιζέλος θα πιεσθεί ασφυκτικά για να συμπράξει. Η τρόικα θέλει «φιλομνημονιακή» κυβέρνηση και γι’ αυτό –σύμφωνα με πληροφορίες– μετά τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει, έχει αποδεχθεί το ενδεχόμενο πρωθυπουργοποίησης του Σαμαρά.
Τα πράγματα θα δυσκολέψουν για τον αρχηγό της Ν.Δ. εάν η εκλογική επίδοση είναι χαμηλή και η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ μικρή. Τότε, θα είναι αυτός που θα δεχθεί ασφυκτικές πιέσεις για να αποδεχθεί ως πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο. Και μάλιστα, η πίεση δεν θα προέλθει μόνο από το ΠΑΣΟΚ, την τρόικα και εγχώριους υποστηρικτές του Μνημονίου. Θα προέλθει και από τη (νεο)φιλελεύθερη πτέρυγα της Ν.Δ., πιθανώς και από καραμανλικούς.
Ο Σαμαράς το φοβάται και γι’ αυτό προσπάθησε να συγκροτήσει τα ψηφοδέλτια κατά τρόπο που να αναδείξουν μία ελεγχόμενη απ’ αυτόν Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στην πολιτική, όμως, αυτοί οι υπολογισμοί είναι αβέβαιοι. Αυτό που μετράει είναι η δυναμική που θα αναπτυχθεί την κρίσιμη ώρα. Ειδικά όταν η αναμενόμενη εκλογική επιτυχία των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Καμμένου μετατρέπει τη Ν.Δ. σε μεσαίο κόμμα και εκ των πραγμάτων αποδυναμώνει τη θέση του αρχηγού της.
Το αστείο αυτής της προεκλογικής εκστρατείας είναι ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρονται λες και βρισκόμαστε στην προ κρίσης εποχή, όταν λειτουργούσαν σαν μονομάχοι για το τρόπαιο της εξουσίας. Οι πρώην άσπονδοι αντίπαλοι, όμως, είναι οι σημερινοί και κατά πάσα πιθανότητα και αυριανοί εταίροι, αφού έχουν ψηφίσει το Μνημόνιο, το οποίο λειτουργεί ως κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης.
Για να ανασχέσουν τη μετατόπιση των ψηφοφόρων προς αντιμνημονιακά κόμματα και συχνά προς αντισυστημικές επιλογές, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. χρησιμοποιούν τα ίδια εκβιαστικά διλήμματα «Μνημόνιο ή χάος», «ψηφίστε μας ή ακυβερνησία» κ.λπ. Κρύβουν, βεβαίως, ότι το ζητούμενο είναι μια αποτελεσματική κυβέρνηση που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και όχι μια κυβέρνηση που θα την οδηγήσει στην κατάρρευση.
Στην πραγματικότητα, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. επιχειρούν να χειραγωγήσουν το εκλογικό σώμα, καλλιεργώντας τον φόβο. Η τακτική αυτή, ωστόσο, δεν οδηγεί μακριά. Ισχυριζόμενοι αυθαιρέτως, μάλιστα, ότι η αντιμνημονιακή ψήφος ισοδυναμεί με ψήφο υπέρ της δραχμής, ροκανίζουν την ιδεολογική ηγεμονία του ευρωπαϊσμού, γεγονός που αργά ή γρήγορα θα πολλαπλασιάζει τους Ελληνες που θα ταυτίζουν την εξαθλίωσή τους με την ύπαρξη του ευρώ.
Το ίδιο αντίστροφο αποτέλεσμα θα έχει και η πρακτική των μνημονιακών δυνάμεων να στιγματίζουν κάθε αντίθετη άποψη σαν «λαϊκισμό». Καλλιεργούν τη βαθιά αντιδημοκρατική αντίληψη ότι υπάρχει «υπεύθυνη» και «ανεύθυνη» ψήφος και ως εκ τούτου σε κρίσιμες στιγμές τον λόγο δεν πρέπει να έχει το εκλογικό σώμα, αλλά οι «επαΐοντες», που βεβαίως τυγχάνει να είναι σταυροφόροι του Μνημονίου και εκλεκτοί της τρόικας. Η τακτική τους, όμως, είναι τυχοδιωκτική. Εξωθεί τα θύματα της ασκούμενης πολιτικής να αντιδράσουν σ’ αυτή την ιδεολογική τρομοκρατία, στρεφόμενα προς αυτό που οι μνημονιακοί αποκαλούν λαϊκίστικες επαγγελίες.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ"

ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ?


ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ - ΚΥΡ

Ο ΚΥΡ σατιρίζει ελεύθερα κυβέρνηση και αντιπολίτευση
Προεκλογικοί διάλογοι
Ο ΚΥΡ σατιρίζει ελεύθερα κυβέρνηση και αντιπολίτευση

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ . ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ . ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ

Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Διόγκωση του Δημοσίου ελλείματος το2009 από την ΕΛΣΤΑΤ

Το πρώην (;) στέλεχος του ΔΝΤ, ο διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής,
Ανδρέας Γεωργίου ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες των πρώην υφισταμένων του
διόγκωσε επίτηδες του έλλειμμα του δημοσίου με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα
οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης, απολογήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου με την κατηγορία
της.....
παραποίησης στοιχείων!

Ο Ανδρέας Γεωργίου, οποίος καταγγέλθηκε από την πρώην υπάλληλο της ΕΛΣΤΑΤ
Ζωή Γεωργαντά για σκοπούμενη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του
2009 από13,4% σε 15,8% του ΑΕΠ, με στόχο να γίνει επιτακτική η υιοθέτηση
επώδυνων μέτρων λιτότητας θα έρθει για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την
Δικαιοσύνη.

Τις πρώτες καταγγελίες σε βάρος του τις έκανε η καθηγήτρια Οικονομετρίας Ζωή
Γεωργαντά, ένα από τα 5 μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που
εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από το Βενιζέλο.
«Δεν υπήρχε θέμα χρεοκοπίας. Το μεθόδευσαν για να μπούμε στο Μνημόνιο και να
πάρουν όλα τα μέτρα που φορτώθηκε άδικα ο ελληνικός λαός» είπε στις πρώτες
της καταγγελίες.

Η οποία μάλιστα προχώρησε σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις:

- Δεν υπάρχει καμία Ελληνική Στατιστική Αρχή.

- Δεν συνεδρίασε ποτέ για την έκδοση στοιχείων, τα οποία έρχονταν
έτοιμα-μαγειρεμένα.

- Αποκορύφωμα όλων ήταν το έλλειμμα του 2009 που σε μία νύχτα γιγαντώθηκε
από τους Γερμανούς της Eurostat, με την ανοχή του τότε υπουργού Γιώργου
Παπακωνσταντίνου.

- Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν τα σενάρια περί ενδεχόμενης ελληνικής
χρεοκοπίας και έτσι μπήκαμε στο Μνημόνιο, και έτσι »πέρασαν» και »περνάνε»
τα άδικα μέτρα λιτότητας κατά του ελληνικού λαού.

- Καμία ανεξαρτησία, μία σφραγίδα και μόνο η Στατιστική Αρχή. Εδώ και ένα
χρόνο δεν έχουμε συνεδριάσει!

- Για τα μάτια η περίφημη διαδικασία opengov. Μας επέλεξαν όλους επειδή
είμαστε ΠΑΣΟΚ.
Κατά την κ. Γεωργαντά, φούσκωσαν σε μία νύχτα το έλλειμμα του 2009

«Το έλλειμμα για το 2009 έβγαινε γύρω στο 12%, έτσι ασκήθηκαν πιέσεις από
την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία και τον πρόεδρό της κ. Βάλντερ
Ραντερμάχερ, ο οποίος ήθελε να μπουν μέσα στο έλλειμμα και οι δαπάνες των
δημοσίων επιχειρήσεων και των ΔΕΚΟ».

«Για την αύξηση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4% ελήφθησαν υπ' όψιν μόνο
οι δαπάνες των ΔΕΚΟ».

«Εν μία νυκτί η Eurostat αποφάσισε ότι
ορισμένες ΔΕΚΟ πρέπει να
ενταχθούν στο έλλειμμα».

Τους ισχυρισμούς της επιβεβαίωσε και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος
Λογοθέτης κατέθεσε χθες το πρωί ενώπιον εισαγγελέα και επιβεβαίωσε, σύμφωνα
με πληροφορίες, τους ισχυρισμούς του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής
Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.
Πρόκειται για ένα φοβερό σκάδαλο που αν
επιβεβαιωθεί θα ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία που βέβαια δεν θα έχει
συντελεστεί ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ της προηγούμενης κυβέρνησης...

Ο μάρτυρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να ενισχύσει με
επιπλέον στοιχεία όσα είχε πει στην 6ωρη κατάθεσή της η καθηγήτρια
οικονομετρίας σύμφωνα με τα οποία «σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων, της
Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωσε
το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4%, με στόχο να
επιβληθούν στην χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα».

Άλλωστε, ο ίδιος φέρεται να είχε προβεί σε καταγγελία ενώπιον των
εισαγγελικών αρχών πως τα στοιχεία της Υπηρεσίας έδειχναν το έλλειμμα στο
επίπεδο του 15,5% και ουσιαστικά έβαζαν τη χώρα στη δίνη σειράς σκληρών
οικονομικών μέτρων.

Ο Διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου είναι πρώην
στέλεχος του ΔΝΤ και "άνθρωπος των αγορών".

Μπραβο στην πρωτη ελληνιδα που δεν φοβηθηκε και μιλησε!!!!
Επιτελους καποιοι μιλησαν ΔΗΜΟΣΙΑ και με στοιχεια!!!
Τωρα εμεις που το μαθαμε.... τι κανουμε αληθεια???
Συνεχιζουμε και κοιμομαστε???
Παιζουμε τους αγανακτισμενους???
Ενδιδουμε στο ...."πεπρωμενο" και τρωμε την ταπεινωση, την προδοσια και την
αδικια χωρις διαμαρτυρια, αντιδραση, η επανασταση, ???
χωρις διεκδικηση της δικαιοσυνης και αποκατασταση της αληθειας???

τουλαχιστον ας μην τους αφησουμε να το κουκουλωσουν !!!

Οταν γνωριζεις , εισαι υπευθυνος της πραξης η της απραξιας σου Οχι αλλο
Ποντιοι Πιλατοι...!
Αφορα την ζωη μας, την πατριδα μας, το παρελθον, το παρον και το μελλον μας
και των παιδιων μας!!!!
Ας παρουμε την ζωη μας στα χερια μας κι ας δρασουμε!!! μην περιμενουμε ...
να το κανει κάποιος άλλος.

Ο Σαντορινιος

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ . ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟ !!!! ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ . ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΑΝΕ .

Εσείς δεσμεύεστε.... αλλά ποιος σας πιστεύει πλέον;

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟΥΛΗ ΜΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ?

Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Φόρο 511 ευρώ πλήρωσε ο Παπαδήμος για αποδοχές άνω των δύο εκατ.

Την ώρα που ο ελληνικός λαός «θυσιάζεται» πληρώνοντας φόρους και χαράτσια, σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος φορολογείται ελάχιστα για τα εισοδήματα του.

Τα εκκαθαριστικά της εφορίας που φέρνει στη δημοσιότητα το Παρόν, αποδεικνύουν ότι ο κ. Παπαδήμος, από το 2004 έως το 2011 εισέπραξε ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, συνολικά 2.238.484,09 ευρώ και πλήρωσε φόρο μόλις 511 ευρώ...


Βέβαια νομίμως ο κ. Παπαδήμος δεν πληρώνει φόρο καθώς η Ε.Ε. έχει θεσπίσει για τους υπαλλήλους της Ε.Ε. οι αποδοχές τους να είναι αφορολόγητες.

Σημειώνεται ότι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, ως ακαδημαϊκός, για έξοδα παραστάσεως παίρνει 1.400 ευρώ το μήνα που είναι κι αυτά αφορολόγητα.

Ερευνητέο είναι αν και η σύνταξη που παίρνει ως πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι και αυτή αφορολόγητη.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

KAI ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΗ.......

let's stay στο ευρώ

no comment please

ΝΑΙ ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΤΟΣΩΘΟΥΜΕ . ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ . ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ

Όρθιος ρε. Το χρωστάς στην ιστορία σου… Λίγο Ζορμπά να πάρω τα πάνω μου μωρέ!

 Γράφει ο Τάσος Φούντογλου


Έτσι δεν ξεκινάμε κάθε φορά αδελφέ; Έτσι δεν κάνουμε πάντα την αρχή μας; Με δυο γνώριμες νότες, ένα μοναχικό σπάσιμο της μέσης,  καταμεσίς του δρόμου, και τα βλέμματα των περίεργων να μας παρατηρούν. Από πάνω μέχρι κάτω. Μα τι κάνει πάλι αυτός ο παλαβιάρης ο Έλληνας; Τι θέλει πάλι να μας πεί; Δεν .......
βαρέθηκε με Ζορμπάδες και συρτάκια να διεκδικεί κάθε φορά την κατάπληξη του πλήθους; Έλεος πια. Πόσες φορές, ακόμα, θα χορέψουμε στα βήματα του Καζαντζάκη για να μπορεί αυτός ο ανυπότακτος Ρωμιός να αποσπά με μέτριες ερμηνείες το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών; Eμείς κοπιάζουμε με γρήγορα αυτοκίνητα , αθόρυβα no frost ψυγεία και full hight definition τηλεοράσεις,  νόμπελ Φυσικής  και κινηματογραφικά υπερθεάματα,  πρωτοποριακές ιατρικές ανακαλύψεις και επικά διαστημικά ταξίδια, να κερδίσουμε το σεβασμό των άλλων και αυτός ο μπαγαπόντης, ο Βαλκάνιος, τα καταφέρνει με μια απλή αναφορά στο πάτριο του εδάφους του.
Έλληνας φωνάζει και οι συνειρμοί ανοίγουν πόρτες! Για πόσο, όμως, ακόμα;
Σίγουρα όχι για πολύ. Σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και κατακτά συνεχώς πεδία του επιστητού, τα οποία πριν από λίγα χρόνια φάνταζαν απροσπέλαστα στην ανθρώπινη διάνοια,  οι αναμνήσεις δοξασμένων προγόνων σιγά σιγά ξεθωριάζουν και παύουν να συγκινούν. Ο «κληρονομικώ δικαιώματι» σεβασμός, που απαιτούμε κάθε φορά από τους ξένους για τα επιτεύγματα των μακρινών μας προγόνων, αγγίζοντας ορισμένες φορές η απαίτησή αυτή ή και ξεπερνώντας ακόμα τα όρια του φολκλορ και του γραφικού,  δεν μπορεί εσαεί να μας ξελασπώνει για την προχειρότητα και την τσαπατσουλιά που επιδεικνύουμε σε όλους τους τομείς. Όσο σίγουρο είναι πως οι πρόγονοί μας έδωσαν τα φώτα της Δημοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο άλλο τόσο σίγουρο είναι πως εμείς οι σπιθαμιαίοι επίγονοι τους, επιμένουμε να της αλλάζουμε τα φώτα και να  διακωμωδούμε τους θεσμούς και τις αρχές της.
Μπορεί οι αρχαίοι να επιλέξανε συνειδητά να φυλάττουν Θερμοπύλες, εμείς όμως εδώ και πολλά χρόνια επιλέξαμε εξίσου συνειδητά να υπηρετούμε Μαλακάσες. Και γι´ αυτό δεν ευθύνεται κάνενας βάρβαρος και καμία τρόικα.
Το χρέος τους, λοιπόν, αυτοί το έκαναν. Ήρθε η ώρα να πράξουμε και εμείς το δικό μας και να στήσουμε πάλι την Ελλάδα του Ζορμπά περήφανη στα πόδια της. Για να γίνει, όμως, αυτό χρειάζονται χέρια γερά. Και εξορισμού αυτά βρίσκονται στους ώμους τους δικούς μας. Της νέας γενιάς. Της προδομένης γενιάς. Της γενιάς που πρέπει, επιτέλους, να βγει μπροστά και να διεκδικήσει την πολιτική και τη Δημοκρατία από την κατοχή των πολιτικών χούφταλων και των απολίτικων γόνων τους. Αυτήν την κατοχή καλούμαστε να αποτινάξουμε από πάνω μας και αυτούς τους γηραλαίους γκαουλάιτερ να αποδώσουμε στη χλεύη της αυριανής ιστορίας.
Τους τρόπους θα τους βρουν οι παρέες και οι τσακωμοί τους. Τις πορείες θα τις καθορίσουν οι επιλογές του καθενός από εμάς και η συνέπειά τους. Όποιος αντέχει ας βγεί μπροστά. Όποιος όχι ας τολμήσει τουλάχιστον την ανατροπή μέσα του και ας ξυπνήσει την  Κυριακή εκείνη των εκλογών και να ψηφίσει για αρχή την πολιτική ανανέωση των προσώπων.
Να τιμωρήσει τη lifestyle χαζοχαρουμενιά, να πετάξει στον Καιάδα την πνευματική αναπηρία των παιδιών του κομματικού σωλήνα και να γυρίσει την πλάτη του στους άγευστους γόνους του πολιτικού ιχθυοτροφείου. Kαι όποιος μπορέσει, να ζητήσει ευγενικά από τον παππού ή τη γιαγιά του να μην καταδεχτεί να ρίξει το σταυρωμένο φάκελο που θα του δώσουν τα παιδιά του. Ας μείνει σπίτι εκείνη την ημέρα για χάρη των λατρεμένων εγγονιών του. Μήπως και μπορέσουμε να αναδείξουμε εμείς οι νέοι εκείνες τις μονάδες που αξίζουν της προσοχής και της επιβράβευσής μας. Μήπως καταφέρουμε δια του κατακερματισμού να εξαναγκάσουμε το πολιτικό σύστημα σε ριζική ανασυγκρότηση. Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν από μόνα τους. Βήμα βήμα θα φτάσουμε στην Ελλάδα του Ζορμπά.
Γιατί αυτήν την Ελλάδα πρέπει επειγόντως να ξαναφτιάξουμε. Σκέτη. Χωρίς τζατζίκι, φουσκωμένες ταρίφες για τους ξένους, εφήμερες αρπαχτές , μπαζωμένα ρέματα, εισαγόμενους τυφλοσούρτηδες για την οργάνωση του Δήμου, κακομαθημένους και άγλωσσους μεγαλοσυνδικαλιστές, αυτιστικές κοινωνικές συμπεριφορές, ξένες επενδύσεις και κεϋνσιανά μοντέλα της πλάκας. Τα χρειώδη αρκούν για να στήσουμε πάλι όρθιο το Ζορμπά στα βήματα του χορού του. Ισονομία όλων, εκδίωξη των κομμάτων από τους θεσμούς και τα Πανεπιστήμια, κράτος πρόνοιας για όσους έχουν πραγματική ανάγκη και όχι για όλους όσοι είδαν φώς και μπήκαν, επιστροφή στα παραγωγικά επαγγέλματα του παρελθόντος, επαναφορά του «κόποις κτώνται» για τα αγαθά μας και αποκατάσταση των λέξεων που κάπου εκεί, μέσα στη σοσιαλιστική παραζάλη της δεκαετίας του 80, ξεχάσαμε πίσω μας. Φιλότιμο, μεράκι, μόχθος, αξιοπρέπεια, λεβεντιά και πάνω απ´ όλα τσίπα.
Και το κυριότερο, πρέπει να καταλάβουμε, επιτέλους, ότι για την ανάπτυξη αυτής της χώρας υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι πολίτες και κανένας άλλος. Ούτε το κράτος, ούτε οι Κινέζοι, ούτε οι Γερμανοί, ούτε κανείς άλλος εισαγόμενος διάολος.  Την ανάπτυξη θα τη φέρουμε εμείς σε αυτόν τον τόπο και τον πλούτο που θα παραχθεί από αυτήν θα τον διαχειριστούμε μόνοι μας!
Πώς με είπατε; Εθνικιστή; Ναι μωρέ είμαι. Ποιος σας είπε πως ντρέπομαι γι’αυτό; Αλλά κάντε μου τη χάρη. Τον εθνικισμό, αυτό το βδέλυγμα για εσάς, που μου πετάτε κάθε τόσο περιφρονητικά στα μούτρα, θα τον ορίσω εγώ. Γιατί εγώ τον κουβαλώ.  Εθνικισμός θα πεί «με βρίσκει συφορά μεγάλη και εγώ βάνω την πατρίδα εμπρός και στέκομαι όρθιος στα πόδια μου» . Εθνικισμός θα πει «γραπώνω έναν Ζορμπά , τον βάνω κάτω και τον τσαλαπατώ με βήματα χορού κάθε φορά που με κοιτάνε αφ´υψηλού οι μαντάμ σουσούδες της Ευρώπης». Εθνικισμός θα πει «να κοιμάμαι Έλληνας και να ξυπνώ πολίτης αυτού του κόσμου» .
Γιατί εθνικιστής σου επιτρέπεται να είσαι μονάχα τη φευγαλέα εκείνη στιγμή που σφαλνούν τα μάτια σου. Όλες τις άλλες ώρες είσαι άνθρωπος, όμοιος με τους άλλους. Αυτόν τον εθνικισμό υπηρετώ εγώ. Τον εθνικισμό της φευγαλέας περηφάνιας, των μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού στεναγμών στο άκουσμα του εθνικού ύμνου, της στιγμιαίας εκείνης ψαύσης του παρελθόντα χρόνου που σε συνδέει με γνώριμες μορφές μιας άλλης ηρωικής εποχής . Τον εθνικισμό του κοινού βίου. Του κοινού πεπρωμένου. Σε αυτόν που προστρέχεις σαν ο ιδωτικός σου βίος αποδειχτεί ανώφελος. Σε αυτόν που αποζητάς ορμήνιες σαν και ο δημόσιος βίος σου ακολουθήσει την ίδια ανώφελη πορεία.  Ε, λοιπόν, προοδευτικούρες, αυτόν τον εθνικισμό σας καλώ να νιώσετε και να αφήσετε πίσω σας τα εισαγόμενα διεθνιστικά σας φληναφήματα και τους κομπλεξικούς σας κοσμοπολιτισμούς. Νιώστε Έλληνες, επιτέλους, μήπως και σωθούμε. Νιώστε Έλληνες μήπως και αλλάξουμε ρότα, δίχως πολλά σκαμπανεβάσματα. Δώστε τη χαρά στο Ζορμπά να ξανασταθεί λεβέντης στα πόδια του.

ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΩΝ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!!ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ

Η ληστεία του αιώνα στην Ελλάδα

 Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Παγκόσμια αίσθηση προκάλεσε η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία αποκάλυψε σε όλη την έκταση πόσο ολέθρια χρονιά υπήρξε το 2011 για τα εισοδήματα των Ελλήνων. Οσο κι αν ακούγεται απίστευτο, μειώθηκαν κατά... 23,1% και στην πραγματικότητα κατά 25,3%, αν ληφθεί υπόψη και ο πληθωρισμός! Χάσαμε δηλαδή το ένα τέταρτο κατά μέσο όρο του εισοδήματός μας μέσα σε μία και μόνη........
χρονιά - ούτε σε πόλεμο δεν είναι τόσο απότομη η πτώση του εισοδήματος! Από 20.457 ευρώ που ήταν το 2010 οι μέσες ακαθάριστες αποδοχές των Ελλήνων, έπεσαν στα 15.729 ευρώ το 2011.
Χαρακτηριστικά αποκαλυπτικό της οικονομικής πολιτικής που ασκούν παγκοσμίως οι κυβερνήσεις στις ανεπτυγμένες χώρες που εκπροσωπούνται στον ΟΟΣΑ, είναι το γεγονός ότι στις μισές χώρες - μέλη του οργανισμού αυτού (για την ακρίβεια στις 18 από τις 34) μειώθηκαν τα πραγματικά εισοδήματα προ φόρων.
Πουθενά στον κόσμο όμως αυτή η μείωση δεν έγινε με βαρβαρότητα αντίστοιχη με αυτή που είδαμε στη χώρα μας. Ενώ, όπως προαναφέραμε, στην Ελλάδα η καταβαράθρωση του μέσου εισοδήματος ανήλθε στο 25,3%, στη δεύτερη κατά σειράν χώρα στην κλίμακα με τις μεγαλύτερες μειώσεις εισοδήματος, στη Νότια Κορέα, το ποσοστό απώλειας ήταν 6,3% και στην τρίτη Βρετανία το μέσο εισόδημα συρρικνώθηκε κατά 4,3%, με τις υπόλοιπες 15 χώρες του ΟΟΣΑ να παρουσιάζουν ακόμη μικρότερη πτώση. Οπως είναι εξόφθαλμο, δεν υπάρχει καμιά σύγκριση ανάμεσα στο εφιαλτικό 25,3% της Ελλάδας και το 6% ή 4% ή λιγότερο των άλλων κρατών-μελών του ΟΟΣΑ.
Δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς, το έχουν ήδη αντιληφθεί όλοι οι Ελληνες πως το 2012 η κατάσταση θα χειροτερεύσει πολύ περισσότερο σε σχέση ακόμη και με το 2011, αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική.
Υπάρχει τουλάχιστον κάποιο υποτιθέμενο κέρδος της οικονομίας συνολικά από αυτόν τον καταποντισμό του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων; Αυξάνονται π.χ. τα δημόσια έσοδα, οι εξαγωγές, τα έσοδα από τον τουρισμό;
Τίποτα απολύτως από αυτά δεν συμβαίνει! Μας έλιωσαν στους φόρους τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά τα έσοδα του προϋπολογισμού το 2011 ήταν 88 δισεκατομμύρια ευρώ - αισθητά λιγότερα δηλαδή από τα 94,8 δισ. ευρώ το 2008, τότε που υποτίθεται ότι ζούσαμε με δανεικά και ήμασταν «ασύδοτοι φοροφυγάδες» ως έθνος!
Τότε που ήμασταν «απερίσκεπτοι τζίτζικες» του Αισώπου πληρώσαμε και με το παραπάνω και τα κρατικά ταμεία ευημερούσαν. Τώρα που η πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ μας μετέτρεψε σε «προνοητικά μυρμήγκια» θαμμένα στη γη με ένα σπυρί σταριού, τα κρατικά έσοδα κατέρρευσαν και το δημόσιο χρέος αυξήθηκε πάνω από 50%! Ωραία πολιτική...
Μήπως τουλάχιστον αυξάνονται με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς οι ελληνικές εξαγωγές μιας και κατέρρευσαν οι μισθοί και οι συντάξεις μας; Αστεία πράγματα!
Βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, οι ελληνικές εξαγωγές τον Φεβρουάριο του 2012 (χωρίς τα πετρελαιοειδή προϊόντα) αυξήθηκαν μόλις κατά... 0,7% σε σχέση με την αξία των εξαγωγών τον Φεβρουάριο του 2011. Ακόμη χειρότερα, οι ελληνικές εξαγωγές τον Φεβρουάριο του 2012 ειδικά προς τις χώρες της ΕΕ όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά... μειώθηκαν κατά 20%!
Αν είναι η ΕΕ να μας επιβάλει μια πολιτική που μειώνει το εισόδημα των Ελλήνων κατά 25% με «κέρδος» να... μειώνονται κατά 20% και οι εξαγωγές μας προς τα κράτη-μέλη της, ζήτω που καήκαμε!
Ονειρο... χειμερινής νυκτός αποδεικνύονται και οι ελπίδες ραγδαίας αύξησης του τουριστικού ρεύματος Ευρωπαίων προς την Ελλάδα τώρα που λεηλατούνται τα εισοδήματά μας.
Βάσει στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Φεβρουάριο του 2012 ήρθαν στην Ελλάδα 22.900 Γερμανοί τουρίστες - δηλαδή 12,5% λιγότεροι από τον Φεβρουάριο του 2011. Το πιο τραγικό όμως είναι ότι αυτοί ξόδεψαν φέτος... 61,2% λιγότερα χρήματα από πέρυσι! Ενώ πέρυσι είχαν ξοδέψει τον Φεβρουάριο κατά κεφαλήν 1.000 ευρώ ο κάθε Γερμανός τουρίστας, φέτος άφησε στη χώρα μας κατά μέσο όρο 450 ευρώ! Δεν φτάνει που ήρθαν λιγότεροι, ήρθαν και «μπατιροτουρίστες» από τη Γερμανία! Σωθήκαμε!
ΑΠΟΤΥΧΙΑ
Βουλιάζουν έσοδα, εξαγωγές, τουρισμός
Παταγώδης είναι η αποτυχία των στόχων της «μνημονιακής» πολιτικής που ασκείται κατ' εντολήν της ΕΕ και του ΔΝΤ, αν φυσικά υποτεθεί ότι πιστεύει κάποιος πως αποσκοπεί στην αύξηση των εσόδων του κράτους, στην ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών και στην προσέλκυση Ευρωπαίων τουριστών.
Τα έσοδα του προϋπολογισμού το 2011, παρά τη φρενίτιδα επιβολής φόρων που έχει συνθλίψει τον πληθυσμό, υστερούν πολύ από εκείνα του 2008. Οι ελληνικές εξαγωγές επιβραδύνονται διαρκώς και ήδη παρουσιάζουν θεαματική... μείωση (!) αντί αύξησης προς τις χώρες της ΕΕ. Οσο για τα έσοδα από τον τουρισμό, τους τέσσερις τελευταίους μήνες παρουσιάζουν μείωση 35%, 40% ή και περισσότερο σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2011.

ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΜΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΗ????

Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Συγνώμη Δημοκρατία...

Είμαι 25 ετών, χαμηλόμισθος και θέλω μέσα σε λίγες γραμμές να εξηγήσω (όσο μπορώ και όσο μου επιτρέπουν οι δυνατότητες μου) όλους αυτούς τους λόγους για τους οποίους για πρώτη φορά στη ζωή μου, και ελπίζω και τελευταία, στις 6 Μαϊου κατα πάσα πιθανότητα θα απαρνηθώ τη Δημοκρατία(όπως την γνωρίζουμε από την Μεταπολίτευση και μετά...), και θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή.

Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή γιατί, πέρα από τις σβάστιγκες και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς...
, είναι το μοναδικό κόμμα που εν έτει 2012, βροντοφωνάζει το σύνθημα με το οποίο κάποτε το ΠΑΣΟΚ κέρδιζε εκλογές. "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" λοιπόν, και ειλικρινά θλίβομαι που φτάσαμε στο σημείο τα αυτονόητα να ακούγονται μόνο από τα άκρα.
Η Δημοκρατία μου, το μόνο που έχει καταφέρει να προσφέρει στη γενιά μου, είναι ατελείωτα αδιέξοδα. Ένα αβέβαιο μέλλον και κυρίως ένα υποτελές μέλλον σε κάθε είδους ιμπεριαλιστή που ορέγεται τον ελληνικό εργατικό δυναμικό και το υπέδαφος της χώρας μου. Καλύτερα νεκρός παρά υποτελής σε κανένα. Καλύτερα νηστικός και αξιοπρεπής παρά χορτάτος και γιουσουφάκι της κάθε Ευρωπαίκής υπερδύναμης που θεωρεί ότι με ένα κομμάτι ψωμί, μπορεί να έχει έναν ολόκληρο λαό, δέσμιο.

Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή γιατί το πρώτο πράγμα που λείπει από την κοινωνία μου, είναι ο πατριωτισμός και οι μόνοι που δε ντρέπονται να τον βροντοφωνάξουν είναι οι Χρυσαυγίτες.
Οι ψευτοπροοδευτικές αντιλήψεις, έχουν αναγάγει τον πατριωτισμό σε "ταμπού" και οι τείχοι των μεγαλουπόλεων βρίθουν από συνθήματα εναντίον του.

Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή γιατί δεν θέλω 3.000.000 μετανάστες στη χώρα μου. Εφόσον δε μπορώ να κρατήσω όσους χρειάζομαι, καλύτερα να φύγουν όλοι ανεξαιρέτως. Από τη στιγμή που κανένας δε λογαριάζει τα δικαιώματα του ντόπιου, μη ζητάτε από αυτόν να είναι φιλόξενος και πολιτισμένος. Ποιον πολιτισμό απολαμβάνουν οι κάτοικοι ενός μεγάλου μέρους του κέντρου της Αθήνας, όταν δε μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους μόλις νυχτώσει; Ποιον πολιτισμό απολαμβάνει η βιασμένη και ο μαχαιρωμένος; Ξέρω ότι και οι Έλληνες κάνουν εγκλήματα αλλά μόνο ένας ανίδεος ή ένας τυφλωμένος από ιδεολογικό φανατισμό δεν βλέπει τη σύνδεση της άυξησης της εγκληματικότητας με τη λαθρομετανάστευση.

Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή γιατί έχω κουραστεί τόσο από τα μεγάλα κόμματα όσο και από τα μικρότερα.
Για τα μεγάλα κόμματα όλοι ξέρουμε τους λόγους και είναι μάλλον άσκοπο να τους επαναλάβω. Τα μικρότερα της Βουλής μας όμως, έχουν τεράστια ευθύνη για την κατάντια της χώρας μου. Η αριστερά αναλώνεται σε απεργίες, οι οποίες το μόνο που καταφέρνουν είναι να ταλαιπωρούν τον ήδη ταλαιπωρημένο πολίτη. Αρέσκεται να υψώνει ευθαρσώς σφυροδρέπανα στην Ακρόπολη, σβήνοντας και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας της. "Χαϊδεύει" τα αυτια των εκάστοτε ακροαριστερών, χαρακτηρίζοντας τα εγκλήματα τους (MARFIN, 17N κτλ.) ως ταξική πάλη χρησιμοποιώντας το γνωστό τροπάριο "Η βία φέρνει βία". Παρόλαυτα στο ΝΕΡΑΚΙ εναντίον του Ευθυμίου λίγες μέρες πριν, έσπευσαν όλοι μαζί με μία φωνή να μιλήσουν για αδικαιολόγητη βία, να ξαναπούν την λέξη "ΦΑΣΙΣΜΟΣ" με την οποία στολίζουν οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη από αυτούς, και κάλεσαν τον λαό στα όπλα για την περιφρούρηση της δημοκρατίας μας.
Προφανώς ότι έρχεται από τα δεξιά είναι αδικαιολόγητο, ακόμα και το... νεράκι, ενώ από τα αριστερά κάνουν τον τροχονόμο των σφαιρών των "Πυρήνων της Φωτιάς", της 17Ν και των υπολοίπων ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ.

Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή διότι θεωρώ ότι οποιαδήποτε επανάσταση, αν δεν έχει πατριωτικό χαρακτήρα είναι επικίνδυνη. Έχω κουραστεί να βλέπω το ίδιο παιχνιδάκι στις πορείες και τις συγκεντρώσεις. Η αριστερά τις οργανώνει και η αριστερά της διαλύει άμμεσα ή έμμεσα. Το αριστερό χέρι του συστήματος, σε συνεργασία με την Αστυνομία που είναι το δεξί, μου έχουνε κλείσει το στόμα και με κάνουν να πιστεύω πως δεν μπορώ να αντισταθώ και να επαναστατήσω για τη διεκδίκηση της αξιοπρέπειας μου, εάν δεν είμαι Κομμουνιστής ή αν δεν κουβαλάω μαζί μου σακίδιο με μολότοφ, λοστούς και άλλα όπλα. Ενδεικτική ήταν η αμηχανία τους όταν οι "Αγανακτισμένοι" πέρυσι το καλοκαίρι πραγματοποίησαν τις μαζικότερες συγκεντρώσεις της μεταπολίτευσης και με απόλυτα ειρηνικό τρόπο διεκδικούσαν το αύριο τους, μακριά από κομματικούς προσανατολισμούς και προπαγανδιστικές ρητορικές. Βέβαια πήραν το μάθημα τους από τα "καλόπαιδα" του συστήματος στις 15 του Ιουνίου, που τους υπενθύμισαν ότι επανάσταση στην Ελλάδα έχει δικαίωμα να ξεκινήσει αυστηρά μόνο από τα αριστερά και φυσικά με τους δικούς τους όρους. Που ήταν η αριστερά όλα αυτά τα χρόνια που γινόταν (και ακομη γίνεται) πάρτυ με το χρήμα του Έλληνα φορολογούμενου; Σε πόσες εξεταστικές επιτροπές έχουν συμμετέχει ΟΛΑ τα κόμματα της Βουλής (με τα ανάλογα χρηματικά μπονους) και γιατί καμία δεν έβγαλε κάποιο ενοχοποιητικό πόρισμα ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ; Αν η αριστερά και τα μικρότερα κόμματα της δεξιάς πιστεύουν ότι θα τους πληρώνουμε για πολύ καιρό ακόμα απλά για να λενε το ίδιο παραμύθι, είναι πολύ γελασμένοι. Τι να το κάνω αν η Παπαρήγα και ο Τσίπρας μου λένε για μίζες, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και πελατειακές σχέσεις χωρίς να κινούν νομικές διαδικασίες για να αποδοθούν ευθύνες; Αυτά τα πράγματα τα γνωρίζω και τα βλέπω κάθε μέρα. Δεν περιμένω κανέναν να μου τα ξαναπει.
Πόσες καταγγελίες για διαφθορά και τα συναφή έχουν κάνει τα μικρά κόμματα όλα αυτά τα χρόνια και πόσοι έχουν πάει φυλακή ως συνεπέια της ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ τους;;; Ζητάω πιο ουσιώδη αντιπολίτευση και κυρίως αντιπολίτευση επι του πρακταίου και κυρίως ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ τη απόδοση ευθυνών από την εκάστοτε αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση. Αλλά η αντιπολίτευση σφυράει αδιάφορα και θα συνεχιζει να σφυράει τοιουτοτρόπως όσο οι εκάστοτε κυβερνήσεις της πετάνε ένα ξεροκόμματο της τάξης των 6.000 ευρώ το μήνα για κάθε βουλευτή της. Άλλωστε κύριοι του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, αριστερός αρχικα είσαι στην τσέπη και μετά στην ιδεολογία. Γιατί έχετε αναγαγεί την Αριστερά στο ακριβοπληρωμένο σας χόμπι. Και το μόνο κόμμα που δεν διστάζει να τα βάλει με το αριστερο κατεστημένο είναι η Χρυσή Αυγή.

Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή γιατί έχω κουραστεί να με αποκαλούν Φασίστα κάθε φορά που απλά δηλώνω περήφανος που είμαι Έλληνας. Που απλά υποστηρίζω την πατρίδα μου σε κάθε ευκαιρία. Που δε θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε μία άναρχη και πολυπολιτισμική χώρα που ο καθε πικραμένος από οποιαδήποτε γωνιά της Γης, θα μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει, να εγκληματεί όσο και όπως θέλει και σε αυτήν του την προσπάθεια να βρίσκει στήριξη στις ψευτοπροοδευτικές και συνάμα απίστευτες συνιστώσες και στις επιχορηγούμενες από το κράτος ΜΚΟ. Τόσα χρόνια δεν ψηφίζαμε "φασιστικά" και αυτό δεν σας απέτρεπε από το να μας στολίζεται με το χειρότερο των χαρακτηρισμών. Τώρα λοιπόν που θα γίνουμε Φασίστες, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, αφού ότι ήταν να ακούσουμε το έχουμε ακούσει εδώ και πολύ καιρό. Δεν πρέπει να παίζουμε με λεξεις όπως ο φασισμός αν δεν είμαστε σίγουροι για τα αποτελέσματα της χρήσης τους.

Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή γιατί γνωρίζω την δράση της στο κέντρο της Αθήνας. Εκει που το κράτος ουσιαστικά δεν υπάρχει, ο μόνος θεσμός που περιφρούρει το ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα στην ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ είναι η Χρυσή Αυγή. Γνωρίζω ότι κάποιες φορές γίνονται βίαιοι αλλά όπως πολλοί "προοδευτικοί" πριν απο εμένα ανέφεραν, "Η ΒΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΒΙΑ" από όπου κι αν προέρχεται. Από την σιτγμή που ο πολίτης δέχεται επίθεση, η αντίσταση κατ'αρχάς επέχει θέση άμυνας και σε τελική ανάλυση η αντίσταση γίνεται υποχρέωση. Και η αντίσταση των Ελλήνων έχει γαλανόλευκο χρώμα και όχι μαυροκόκκινο.

Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή γιατί η δημοκρατία που φαίνεται ότι διακηβεύεται έχει χάσει εδώ και πολύ καιρό τα ουσιώδη χαρακτηριστικά της. Δεν μπορώ να αντιληφθώ δημοκρατία που να περιλαμβάνει οποιασδήποτε μορφής ασυλία σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα, είτε είναι βουλευτές είτε είναι ακροαριστεροί φοιτητές. Δε μπορώ να αντιληφθώ μία δημοκρατία που οι κύριοι εκφραστές της έχουν καταληστέψει το λαό και έχουν εξαγοράσει τα ΜΜε ώστε να προπαγανδίζουν υπέρ τους.Ποια ελευθερία του λόγου με καλείτε να περιφρουρήσω με τη ψήφο μου, όταν αυτή υποθάλπτει τις εγκληματικές ενέργειες εναντίον εμού και των παιδιών μου; Έχετε φτιάξει μία δημοκρατία δύο ταχυτήτων και ενώ ορισμένοι γκαζώνουν με πέμπτη εμείς είμαστε εξαναγκασμένοι σε συνεχιζόμενη όπισθεν.

Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή γιατί γνωρίζω ότι βρίσκομαι σε μια από τις πιο ταραχώδεις περιοχές της Ευρώπης, με γείτονες που ορέγονται κομμάτια της χώρας μου και ανακαλύπτουν σε συνεργασία με ντόπιους φορείς, ανυπαρκτες αποσταθεροποιητικές μειόνοτητες στην προσπάθεια τους να ικανοποιήσουν τους αλύτρωτους πόθους των πολιτών τους.

Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή γιατί όταν βλέπω το ένα άκρο να κάνει ότι γουστάρει στους δρόμους των πόλεων μας, πρέπει να στηρίξω και το άλλο άκρο για να επέλθει ισορροπία.

Τέλος θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή γιατί αν και δεν είμαι νοσταλγός της Χούντας και άλλων ολοκληρωτικών καθεστώτων, διαπιστώνω μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο ότι, η πολύ ελευθερία λαβώνει τη Δημοκρατία και μετατρέπει την κοινωνία, από έναν ευνομούμενο θεσμό σε ξέφραγο αμπέλι ασυδοσίας και αναρχίας.

Συγνώμη (διαφαινόμενη) Δημοκρατία  που σου γυρίζω ξεδιάντροπα την πλάτη, αλλά εσύ μου έδειξες αυτόν τον δρόμο πρώτη. Ελπίζω την επόμενη φορα το παθημα να σου γίνει μάθημα, και να πάρεις όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να περιφρουρήσεις τον εαυτό και τον χαρακτήρα σου. Εσύ μόνη σου έχασες τον χαρακτήρα σου, μετατρέποντας τους καιροσκόπους σε σωτήρες και τους δολοφόνους σε επαναστάτες και ήρωες. Ελπίζω ολόψυχα κάποια στιγμή να ξανακερδίσεις την στήριξη μου, να μετανιώσω πικρά και να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο, που διάλεξα τον δρόμο των άκρων προς τα δεξιά. Άλλωστε ντροπή και φασισμός είναι μόνο τα άκρα της δεξιάς, αφού τα ανάλογα αριστερά είναι επανάσταση, ταξική πάλη, και νόμιμη αντίσταση. Αυτή τη νοοτροπία βαρέθηκα Δημοκρατία και γυρίζω το κεφάλι μου αηδιασμένος. Θα σου ταρακουνήσω τα λιμνάζοντα κοινοβουλευτικά νερά με ανθρώπους που θα δώσουν νέο(και μάλλον όχι θετικό...) νόημα  στην έννοια του κοινοβουλευτισμού και πραγματικά ανυπομονώ να δω τις τραγελαφικές σκηνές που διαδραματίζονται σε άλλα κοινοβουλια του κόσμου,να λαμβάνουν χώρα και στην Ελλάδα.
Συγνώμη Δημοκρατία αλλά μόνη σου με έχασες......

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ...... ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΗΔΗΓΜΑ

ΤΩΡΑ «ΛΥΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΟΛΑ!

 Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης
Παρακολουθώ (όπως όλοι) τις «ομιλίες» των πολιτικών, είτε αυτοί είναι «αρχηγοί», είτε απλοί υποψήφιοι βουλευτές, και πραγματικά έχω προβληματιστεί.
Προβληματίστηκα τόσο, που πλήθος ερωτημάτων μου ήρθαν στο μυαλό (το όσο μου απέμεινε μετά από τα τόσα χαστούκια που μας.........
έχουν ρίξει και εξακολουθούν να μας ρίχνουν).
Πρώτα απ’ όλα, ΠΩΣ είναι δυνατόν να έχουν «λύσεις» για τα προβλήματα της χώρας, να μην τις έχουν εφαρμόσει τόσα χρόνια και να έχουμε φτάσει σε αυτό το χάλι!
Νομίζω δίκαια αναρωτιέμαι γι αυτό, όπως και όλοι μας.
Δυο πράγματα μπορεί λοιπόν να συμβαίνουν σε αυτή την περίπτωση.
Οι έχοντες τις λύσεις, ΔΕΝ τις έδωσαν τόσα χρόνια επίτηδες, και τώρα μας τις «μοστράρουν» για να εκλεγούν η να ΞΑΝΑεκλεγουν!
Είναι σαν να μας λένε «για να δείτε χαΐρι ψηφίστε μας αλλιώς λύσεις γιοκ»!
Με λίγα λόγια, «καθένας για την πάρτη του», και όχι για την Ελλαδίτσα.
Το δεύτερο είναι ότι ΔΕΝ έχουν καμία απολύτως λύση (είναι όπως το λεφτά υπάρχουν) και προσπαθούν να μας ξαναπαραμυθιάσουν για την ψήφο.
Την πάρτη τους και πάλι.
Για κοίτα κάτι πράγματα.
ΜΟΝΟ η ΠΑΡΤΗ τους και τίποτα άλλο.
Αυτό βέβαια είναι παλιό, απλά εμείς δεν το βλέπαμε, η καλύτερα, δεν θέλαμε να το δούμε γιατί όλο και κάποιον είχαμε να διορίσουμε και ελπίζαμε….
Και τώρα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, εκτός από τα καθημερινά «Ξεκατινιάσματα» τους, ξεπροβάλουν και ένα σωρό με ΛΥΣΕΙΣ.
Μόνο που οι όποιες «λύσεις» τους μέχρι σήμερα έδεσαν έναν ολόκληρο λαό στο μαγκανοπήγαδο των δανειστών μας.
Οι «λύσεις» τους είναι εκείνες που μας κατάστρεψαν, και απ’ ότι φαίνεται, με τις νέες λύσεις που θέλουν να πιστέψουμε ότι έχουν, ετοιμάζουν να μας ρίξουν και τη χαριστική βολή.
Πολλά ερωτηματικά, αλλά και να τα βάλω, ΠΟΙΟΣ θα τα απαντήσει;
Πάντως όχι αυτοί που λένε ότι ……έχουν «λύσεις».
Βασίλης Τσούγκαρης

ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ - ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ !!! ΘΑ ΤΑ ΠΕΙ ΟΛΑ - ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΣΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ . ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙΣ? ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΑΓΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟ?

Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα από τη φυλακή - "Θέλουν να εξοντώσουν εμένα και να διαλύσουν την οικογένειά μου" - Απειλεί με αποκαλύψεις ο πρώην υπουργός

Μέγεθος κειμένου

- ''Δεν ευθύνεται για τίποτα η σύζυγός μου παρά μόνον για την ανατροφή του παιδιού μας''
- ''Είμαι αθώος, δεν εκβιάζομαι, τα ξέρω όλα και θα τα πω όλα''
- Με προεκλογική παρέμβαση ξεκινάει η δήλωση του Άκη
- Διαβάστε ολόκληρη την γραπτή επιστολή του

Οργισμένος ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την απόφαση προφυλάκισης της συζύγου του, απαντάει σε όσα συμβάινουν με γραπτή επιστολή μέσα από τις φυλακές.

Διαβάστε όλη τη γραπτή επιστολή του.

"Μπροστά στις κάλπες που βρίσκονται πλέον οι Έλληνες πολίτες, απαιτούν αλήθεια, ειλικρίνεια, φως παντού και για όλους, αυτοκριτική και ανάληψη ευθύνης από τον καθένα για τη στάση και το έργο του μέχρι τώρα.

Ερωτώ, λοιπόν, σήμερα ξανά: Αποδέχονται οι σημερινές ηγεσίες των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συνεχίσουν και να επεκτείνονται μάλιστα οι πρακτικές «ανθρωποφαγίας» και εξόντωσης, πολιτικά, κοινωνικά, ηθικά, ακόμη και βιολογικά, των κομματικών αντιπάλων;

Είμαι βέβαιος και πάλι ότι θα καταδικάσουν όλοι απερίφραστα τέτοιες πρακτικές. Στην πράξη όμως άλλα έκαναν, όπως τους αποκάλυψε η Δικαιοσύνη με την τελεσίδικη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου τον Αύγουστο του 2011, όταν κήρυξε απαράδεκτη και ανυπόστατη την άσκηση ποινικής δίωξης της Βουλής για παθητική δωροδοκία εναντίον μου. Τότε που με τις εσωκομματικές τους πλειοψηφίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χειραγώγησαν από κοινού το σύνολο σχεδόν του Κοινοβουλίου. Άρα στην πράξη προωθούν μια πρωτοφανή πολιτική δίωξη με νομικό μανδύα, που τυπικά έχει στόχο εμένα, στην ουσία όμως μετατρέπει σε θύματα όλα τα μέλη της οικογένειάς μου, ακόμη και τα ανήλικα παιδιά.

Η χθεσινή αυθαίρετη επιβολή από τον Ανακριτή και τον Εισαγγελέα, προσωρινής κράτησης στη σύζυγό μου Β. Τσοχατζοπούλου, έγινε με πλήρη αγνόηση των όρων που προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, αλλά και χωρίς καμία απόδειξη ή ένδειξη σε βάρος της. Έγινε με πλήρη αγνόηση του γεγονότος ότι είναι νόμιμη ιδιοκτήτρια του διαμερίσματός μας, που αποκτήθηκε με απόλυτα διαφανείς όρους, με τραπεζικό δανεισμό ύψους 850.000 ευρώ –με εμένα εγγυητή στα τραπεζικά συμβόλαια δανείου, καθώς και στις υποθήκες που έχουν εγγραφεί στα υποθηκοφυλακείο-, και σταδιακή καταβολή του υπόλοιπου τιμήματος των 450.000 ευρώ, -αποκλειστικά από ίδιους πόρους που καλύπτονται από τα εισοδήματα όλων των προηγούμενων ετών, όπως έχουν δηλωθεί στις φορολογικές μας δηλώσεις-, στη διάρκεια της τριετίας 2006-2009 προς τα συνεργεία που ολοκλήρωσαν τις κατασκευές του σπιτιού.

Πέραν τούτου όμως, ουδεμία σχέση έχει εκείνη με οποιοδήποτε άλλο, διοικητικό, πολιτικό, οικονομικό, τεχνικό θέμα που εξετάζει η Δικαιοσύνη στο πλαίσιο της έρευνάς της.
Το μόνο για το οποίο έχει την απόλυτη ευθύνη, είναι να αναθρέψει το παιδί μας 5,5 ετών, καθώς και να στηρίξει το σπίτι και την οικογένειά της.

Πέραν της τελεσίδικης νομικής κρίσης του Δικαστικού Συμβουλίου του ΑΕΔ, και στην πράξη, όπως βεβαίωσαν οι ελεγκτικές Αρχές του ΣΔΟΕ και της Δικαιοσύνης στη Βουλή, καμία σχέση δεν υπάρχει ούτε με δωροδοκίες, ούτε με «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». Έτσι, εφαρμόζοντας έμπρακτα τη θεωρία της «οικογενειακής ευθύνης», εξελίσσεται η «επιχείρηση προσωρινής κράτησης». Μετά από έμενα τη Μ. Εβδομάδα, την κόρη μου Αρετή, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, προχτές, με την απαράδεκτη προσωρινή κράτηση και της συζύγου μου, χτες, -αδιαφορώντας ότι έτσι εγκαταλείπεται μόνο του το 5,5, ετών παιδί μας-, ολοκληρώνεται το σχέδιο εξόντωσης που οδηγεί στη διάλυση της οικογένειας μου.

Κάποιοι μου λένε: «Πες τα. Αποκάλυψε ποιοι είναι πίσω, ποιοι χρεώνονται επιτέλους αυτές τις αήθεις, εγκληματικές, απάνθρωπες πολιτικές διώξεις, επί 20 μήνες, ποδοπατώντας έτσι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Απαντώ: Στο φυσικό Δικαστή, όπου γρήγορα θα βρεθούμε, πρέπει και θα ειπωθούν όλα. Εκεί θα λάμψει η αλήθεια, θα καταρρεύσει το ψεύδος, θα αποκαλυφθεί ποιοι τίμησαν το δημόσιο συμφέρον και την υπηρεσία στην πατρίδα μας και στο λαό μας.

Προσωπικά δηλώνω ότι δεν εκβιάζομαι. Σαράντα χρόνια στην πολιτική ζωή της χώρας, τα ξέρω όλα. Είμαι αθώος, δεν με αγγίζει καμία κατηγορία, ούτε τα ψεύδη, οι συκοφαντίες και οι λάσπες.

Δε θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι. Όλα στο φως."

ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ

Όλα τα μπουμπούκια στο προεκλογικό πανέρι του Μάη

Μέγεθος κειμένου

Στη λεωφόρο του Μάη ορίζεται η τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου, εκεί όπου λουλούδια, μπουμπούκια κι αγκάθια ξεχειλίζουν στα πανέρια.

Στην ευθεία της Άνοιξης δεν προδιαγράφεται τίποτα ανθηρό για το μέλλον του κοινωνικού ακροατηρίου ,που δείχνει να παρακολουθεί αποσβολωμένο τους κομματικούς αρχηγούς να προσπαθούν να χωρέσουν στην πίστα .

Όπως προς το τέλος των πανηγυριών οι όψιμα μερακλωμένοι διαγκωνίζονται με τους κατάκοπους και παραζαλισμένους για να πάρουν τις εντυπώσεις της εξέδρας , ανεξαρτήτως χορού και ρυθμού έτσι και οι ηγέτες των εκλογικών σχηματισμών είναι όλοι επάνω.

Συνήθως σ’ αυτές τις περιστάσεις κυριαρχεί η φαιδρότητα , εξελίσσονται καυγάδες , ακούγονται λόγια μεγάλα και βαριά, ακολουθεί ύπνος ανήσυχος , παράξενα όνειρα και το πρωί το ξύπνημα είναι βαρύ και ανυπόφορο. Πλέον αβάστακτο θα είναι για την διογκούμενη κοινωνία των ελλείψεων και της στέρησης , των νέων της ανεργίας ή του μισθού των τετρακοσίων . Νέοι και γέροι που περιφέρουν στις τσέπες το τελευταίο πεντάευρο του μήνα ,όπως ο μικρέμπορος του αλλάζει θέση στο συρτάρι για να κοροϊδέψει τον εαυτό του πως έχει κάνει σεφτέ.

Σταυροκοπιούνται κρυφά Αντώνης και Βαγγέλης για το 50% ώστε να στείλουν γρήγορα μαντατοφόρο στις Βρυξέλλες , ομνύει ο πρώτος στα πηλίκια και στα ράσα επενδύει ο δεύτερος στο γήπεδο της ρητορικής και παίζει τα ρέστα για τους τηλεμονολόγους . Αντιπαρατίθενται διακριτικά Βορίδης και Χρυσοχοίδης για τους οικίσκους της περιφέρειας Αττικής στην Αμυγδαλέζα. Και το σουρεαλιστικό θα είναι να εξακολουθήσουν να το κάνουν σε δυο εβδομάδες , αν το κάρμα τους το φέρει ν’ αλλάξουν καρέκλες .

Σταυροκοπιούνται οι άνθρωποι και περιμένουν να δουν πως ο Τσίπρας και ο Καμμένος θα βάλουν εφοπλιστές και βιομηχάνους στη μέση . Πως θα αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο προς όφελος του λαού , θα ακυρώσουν την παραγγελία των υποβρυχίων φέρνοντας πίσω τα δις και ρευστοποιώντας τα λάφυρα των αρπακτικών . Πως θα φορολογήσουν δίκαια τον ακίνητο πλούτο που κοστίζει πολλαπλάσια του ετησίου ΑΕΠ ή θα ξεκαθαρίσουν πόσα από τα δεκάδες δις αποταμιευμένα ευρό του εξωτερικού είναι αφορολόγητα .

Θα πει κανείς να γίνουν αυτά και τόσα άλλα κι ας συνεργαστούν άγγελοι , τρίβολοι και διάβολοι. Θα ευχηθούν πολλοί για το θαύμα της αποφυγής των κοινωνικών δεινών έστω κι αν οι καλύτεροι ψάλτες είναι άθεοι . Δεν προσφέρεται δυστυχώς η εποχή για θαύματα και είναι απρόβλεπτο πως θα μυρίζει ο πολιτικός αέρας σε καμιά δεκαριά μέρες . Πάντως ο φυσικός αέρας θα αναδίδει άνοιξη, κι αυτό μοιάζει το καλύτερο αντίδοτο στην απελπισία και στην καλύτερη περίπτωση στην αθυμία , συναισθήματα που οι περιστάσεις γεννούν όλο και σε περισσότερους .
Γιώργος Μαρνέλλος

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Τι πίνουν και…δε μας δίνουν τα κόμματα;

Μπορεί η Ευρώπη, με αφορμή τις εκλογές στη Γαλλία και την κρίση στην Ολλανδία να ετοιμάζεται να αποτινάξει …το ζυγό Μέρκελ-Σόιμπλε, αλλά η λύση δεν είναι μαγική. Κάτι σοβαρό οφείλουν να κάνουν και τα ελληνικά κόμματα!

 Καλή σας ημέρα
 Η πιθανή νίκη του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία σε συνδυασμό με την κρίση στην «ισχυρή» Ολλανδία δημιουργούν προϋποθέσεις ελπίδας, ότι η πολιτική  των Μέρκελ – Σόιμπλε – Σαρκοζί βαίνει στο τέλος της…
 …Όλοι οι «ηγέτες» της Ε.Ε. και οι υποτακτικοί της Μέρκελ στην Κομισιόν, άρχισαν από χθες να …μασάνε την καραμέλα για την αναγκαιότητα της ανάπτυξης…
 …Μπαρόζο, Ρομπάι, Ντράγκι, Γιούνκερ και …λοιποί συγγενείς, ξύπνησαν (!) και είδαν πως …οι μαγκιές τους έχουν ένα όριο…
 …Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ούτε πως η κρίση πέρασε, ούτε πως δια μαγείας θα λυθούν τα προβλήματα. Ειδικά δε στην περίπτωση της Ελλάδας, παρά τα καλά λόγια που είπε χθες ο Ολάντ, η κατάσταση ήταν, είναι και παραμένει αρκετά σοβαρή…
 …Κάτι λοιπόν σοβαρό, οφείλουν να κάνουν και τα ελληνικά κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου…
 …Δυστυχώς, από τα μέχρις στιγμής πεπραγμένα τους, κάτι τέτοιο δε φαίνεται. Ενώ γνωρίζουν την κατάσταση της χώρας, ενώ γνωρίζουν πως αυτοδυναμία στην κάλπη δε βγαίνει και  ενώ γνωρίζουν πως στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες θέλουν να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη (με αλλαγή των αποτυχημένων συνταγών της τρόικας), έχουν …ταμπουρωθεί το καθένα τους στο «ευαγγέλιο» της αλήθειας του…
 …Εδώ η καλή η λύση(!) εδώ η μοναδική καλή συνταγή για το λαό (!), εδώ …ο καλός ο έμπορας!...
 …Η Ν.Δ. δε συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ, ο Καμένος δε συνεργάζεται με τη Ν.Δ, ο Κουβέλης δε συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ, ο Τσίπρας δε μπορεί να πει ούτε καλημέρα στο Βενιζέλο, ο Καρατζαφέρης έχει …καεί από την προηγούμενη συνεργασία στο πρώτο Μνημόνιο και δε συνεργάζεται με κανένα, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συνεργαστεί με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς και κυρίως το ΚΚΕ αλλά η Αλέκα του γυρίζει την πλάτη, το ΚΚΕ δηλώνει ότι μόνο αυτό εκφράζει γνήσια το λαό, η Ντόρα δύσκολα θα μπει στη Βουλή, οι Οικολόγοι Πράσινοι και να μπουν …δεν, άλλες μικρές αντιμνημονιακές ομάδες δεν έχουν τύχη εκλογική, τι μένει προς αναζήτηση λύσης;  Η Χρυσή Αυγή! …
 …Και επειδή αυτή η …Αυγή δε θέλει κανένα αλλά ούτε και οι άλλοι τη θέλουν, αυτός που μένει για να υπάρξει κυβέρνηση στις 7 Μαΐου,  είναι…ο ΚΑΝΕΝΑΣ!...
 …Ο οποίος…ΚΑΝΕΝΑΣ, φυσικά και δεν εγγυάται τίποτα, ούτε μισθούς, ούτε συντάξεις, ούτε ευρώ, ούτε δραχμές, ούτε μνημόνια. Το μόνο που εγγυάται, είναι…τα μνημόσυνα! Για αυτά τα…μνημόσυνα άραγε ψηφίζουμε στις 6 Μαΐου; Αν ναι, να το πούμε και παραέξω, να κοπιάσουν να τους μοιράσουμε τα κόλλυβα…
 ...Απέραντο φρενοκομείο! Τι πίνουν και ….δε μας δίνουν τα κόμματα;
 Βασίλης Βαλαμβάνος

ΠΑΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ?

Πως μας κατάντησαν έτσι;

Αύξηση 85% των σιτιζόμενων στα συσσίτια της Θεσσαλονίκης
Ραγδαία αύξηση του ποσοστού των πολιτών που σιτίζονται στα συσσίτια, η οποία έφτασε το 85% μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες, τεράστια προβλήματα ανεργίας, φαινόμενα υποσιτισμού μεταξύ μαθητών και ανασφάλεια στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, συνθέτουν αυτή τη στιγμή την εικόνα της κοινωνίας στη δυτική Θεσσαλονίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο, το σύνολο των σιτιζόμενων από τη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ήταν 2.445 άνθρωποι, σήμερα ο αριθμός τους έφτασε τους 4.178 ενώ τον Δεκέμβριο του 2010 ήταν μόλις 1.387. Τα εντονότερα κοινωνικά προβλήματα παρατηρούνται στην περιοχή...
του Ευόσμου.

Την ίδια στιγμή, η Μητρόπολη έχει λάβει μέριμνα για την εξασφάλιση του σχολικού κολατσιού διακοσίων περίπου παιδιών, μετά από συνεννόηση των υπευθύνων της με τις οικογένειες των μαθητών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οι οικογένειες αυτές προμηθεύονται τα τρόφιμα από την ενορία τους, με διακριτικό τρόπο και χωρίς να το γνωρίζουν τα παιδιά.

«Καμιά φορά νομίζουμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι από το λιμάνι μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Όμως το μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης μένει δυτικά, εκεί που βρίσκεται ο νεότερος πληθυσμός της», ανέφερε, κατά τη διάρκεια σύσκεψης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι αμέτρητοι άνθρωποι της εκκλησίας συμμετέχουν καθημερινά στη διαδικασία προετοιμασίας των 4.178 γευμάτων ενώ αποκαλύπτοντας το μέγεθος του κοινωνικού προβλήματος σημείωσε: «υπάρχουν άνθρωποι που πριν συμμετείχαν εθελοντικά και με έντονη διάθεση προσφοράς στην παρασκευή του φαγητού και σήμερα, άνεργοι πλέον και χωρίς εισοδήματα, σιτίζονται και οι ίδιοι από αυτό».

Έντονα προβλήματα αντιμετωπίζει, όμως, και η τρίτη ηλικία. Στο πλαίσιο αυτό, η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Μητρόπολης, για τη υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, δυναμικότητας 99 κλινών, σε χώρο 10 στρεμμάτων στο Φίλυρο.

Εφόσον ενταχθεί το έργο, ύψους 7,88 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια ενώ τις σχετικές μελέτες έχει κάνει το ίδρυμα Παπαγεωργίου.

Με αφορμή τις παραπάνω αναφορές, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι είναι έντονες οι κοινωνικές διαφορές μεταξύ ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης ενώ ο Μητροπολίτης Βαρνάβας απευθύνθηκε στο συναίσθημα του κόσμου επισημαίνοντας: «φτωχοί ξανακάναμε και πιο φτωχοί, και το ξεπεράσαμε. Σήμερα τα χέρια μπορούν να γίνουν αγκαλιές και πάλι».

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Κάνανε... καντάδα στον Παύλο Γερουλάνο. Όσο δεν είχε αντιληφθεί περί τίνος επρόκειτο χτυπούσε παλαμάκια μαζί τους . Όταν αντιλήφθηκε τι τούλεγαν απειλούσε με συλλήψεις ΖΗΤΩ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Κάνανε... καντάδα στον Παύλο Γερουλάνο: Σε μία πρωτότυπη διαμαρτυρία προχώρησαν πολίτες όταν εντόπισαν τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο. Ήταν Σάββατο 10 Απριλίου, μετά τη...

ΧΑΡΡΥ Ο ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣ

26 Απρ 2012


Η πρόκληση και η περιφρόνηση του λαού δεν έχει τελειωμό...

Γράφει ο Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν)  
 
Κούφια λόγια, ήχοι τριγμών κατάρρευσης στη χώρα των λωτοφάγων...
Λόγοι άξεστοι, προκλητικοί, απρεπείς, σε μια χώρα που βυθίζεται ολοένα και πιο πολύ στην ανυποληψία.
Αστέρες της πολιτικής ντροπής  και της δημοσιογραφίας του τίποτα σέρνονται σαν τα ερπετά στους βάλτους των συμβιβασμών, της ανοχής και της υποταγής, της πολιτικής ασχήμιας και του ασύστολου ψεύδους...


Περιφρουρούν τα ιερά και τα όσια της διαπλοκής, τα άνδρα των στρατευμάτων κατοχής, τα κατάλοιπα της ματαιοδοξίας και τη αλαζονείας τους.
Δεν έχει τέλος η υποκρισία, η πρόκληση και η περιφρόνηση του λαού δεν έχει τελειωμό, η αναίδεια δεν έχει μέτρο!
Ανεβασμένοι στο «πατάρι» των ατάλαντων, στην ομιχλώδη σκηνή της προδοσίας, σαν τα αγρίμια επιτίθενται με παραινέσεις, εκβιασμούς και υποσχέσεις, ζητώντας την κεφαλή του τελευταίου επαναστάτη βαπτιστή επί πίνακι...

Γι αυτούς η παράσταση θα τελειώσει όταν τα αποθέματα της οργής των υπηκόων εξαντληθούν, όταν θα μετατραπούν σε  προφερόμενες υπάρξεις ζωντανών νεκρών οι στρατιές των απελεύθερων και των επαναστατημένων, όταν σβήσει και η τελευταία φωνή διαμαρτυρίας... Όταν συμβιβαστούν οι «άτακτοι» και οι «ανυπάκουοι» με το μαρτυρικό τέλος των ιδεών της ελευθερίας και της φιλοπατρίας.
Πρέπει το προϊόν να εκτεθεί «προς πώληση», πρέπει οι μεταπράτες και οι τοκογλύφοι να «ικανοποιηθούν» και υπόγειοι πολιτικοί διαδρομιστές να εισπράξουν τα «αργύρια» της εξουσίας.
Να τους, που παρελαύνουν κάτω από χειροκροτήματα της αμάθειας, μικροπρεπείς και ασήμαντοι, κάθιδροι, πεντάρφανοι οράματος και πατριωτισμού, άμορφα απολιθώματα μια εποχής άλλης, χωρίς ίχνος αγάπης και συμπόνιας για τον συνάνθρωπο τους!
Να τους, που δίνουν τη μάχη της ύπαρξής τους με στρατευμένες συκοφαντίες, με εκβιασμούς και φοβέρες, με λόγους παραπλανητικούς.
Γνωρίζουν το τέλος τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να το αποφύγουν. Η μεγάλη μπόρα, όμως, πλησιάζει και έχουν εικόνα γυμνή μπροστά στα μάτια τους, ως εφιάλτη, τον ανεμοστρόβιλο της δικαιοσύνης των ανθρώπων που στροβιλίζεται και εξακοντίζει στην ανυπαρξία σαπισμένες συνειδήσεις, σκύβαλα επίορκων, αιμορραγικά καθεστώτα ντροπής και ανελευθερίας.
Είθε η 6η Μαΐου να ξημερώσει μέρα γιορτής στην πολύπαθη αναμονή του ονείρου των προδομένων και ο σπόρος των Ελλήνων να ανθίσει δέντρο καρποφόρο στη χώρα του λοιμού και των δακρύων...



City

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ) ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2007-2013

Διαβάζω  στο  παρακάτω  άρθρο , τα  προγραμματισμένα  προς  ένταξη  στο  ΕΣΠΑ  έργα  του  Δήμου  για  αποχετεύσεις  Δημοτικών  Διαμερισμάτων  του  Δήμου  Καστοριάς  και  απορώ  και  εξανίσταμαι . Για  άλλη  μια  φορά,  από την   λίστα  των  έργων  ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ  επιδεικτικά  η  πρωτεύουσα  του  Δήμου , η  πόλη  της  Καστοριάς . Κύριοι  Δημοτικοί  μας  άρχοντες , όταν  έρθει  η  ώρα  του  απολογισμού  του  έργου  σας , παρακαλώ  να  μην  αναφέρετε  σκέτα  νούμερα  που  θα  έχουν  διατεθεί  σε  έργα  του  Δήμου . Να  δώσετε  συγκριτικά  στοιχεία , πόσα  λεφτά  θα  έχουν  διατεθεί  για  την  πόλη  της  Καστοριάς  και  πόσα  για  τον  υπόλοιπο  Δήμο . Τα  νούμερα  σίγουρα  θα  θυμώσουν  κάθε  κάτοικο - δημότη  αυτής  της  παραμελημένης  πόλης . 
Προσπαθώ  να  δώσω  κάποια  εξήγηση  στο  θέμα .
  • Μήπως  φταίει  το  ότι  η  πλειοψηφία  των  δημοτικών  συμβούλων  κατάγονται  από  τα  άλλα  δημοτικά  διαμερίσματα  και  όχι  από  την  πόλη  της  Καστοριάς ? Λογικό  να  ενδιαφέρονται  για  τα  χωριά  των  ψηφοφόρων  τους  απ΄ ότι  για  την  πόλη .
  • Μήπως  άραγε  φταίει  το  ότι  οι  μελέτες αποχέτευσης - ύδρευσης - οδοποιίας  είναι  ευκολότερες  στην  εκπόνησή  τους  και  ως  εκ  τούτου  αυτές  προτιμήθηκαν ? Η  πόλη  της  Καστοριάς  δεν  έχει  προβλήματα  ύδρευσης - αποχέτευσης - οδοποιίας και  εξαιρέθηκε ? Σαν  να  μην  πατάει  ως  επιχείρημα .
  • Μήπως  άραγε  φταίνε  οι  προηγούμενοι  διοικήσαντες  τον  Δήμο  που  δεν  σας  άφησαν  μελέτες  προς  υλοποίηση  για  την  πόλη ? Αν  αυτό  ισχύει , δηλώστε  το  τώρα  και  προσπαθείστε  με  το  μεγάλο  πλέον  επιτελείο  μηχανικών  που  διαθέτετε  να  εκπονήσετε  μελέτες  σε  χρόνο  ρεκόρ  μήπως  και  προλάβετε  καμιά  ουρά  των  προγραμμάτων .   
  Όπως  και  να  έχει  πάντως  το  πράγμα  ,  είναι  κρίμα  και  άδικο , να  παραμελείτε  την  ομορφότερη  πόλη  του  κόσμου  για  οποιονδήποτε  λόγο  και  με  οποιανδήποτε  δικαιολογία . Να  θυμάστε  πάντα  ότι  οι  τετραετίες  τελειώνουν  γρήγορα  και  η  κρίση  του  κόσμου  πλέον  γίνεται  όλο  και  πιο  αντικειμενική . Οι  φανφάρες  και  τα  μεγάλα  λόγια  για  σχέδια  και  οράματα  που  δεν  υλοποιούνται  γυρίζουν  μπούμερανγκ  σε  βάρος  των  υπευθύνων  για  την  μη  υλοποίησή  τους .    

ΕΝΤΑΞΗ  ΕΡΓΩΝ  ΔΗΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  ΣΤΟ  ΠΕΠ  ΔΥΤΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
 
Ο Δήμος Καστοριάς στα πλαίσια της προσπάθειας του για τη δημιουργία υποδομών που θα προστατεύουν το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών ανακοινώνει την ένταξη νέων έργων Αποχετευτικών Δικτύων στο ΠΕΠ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα) Δυτ. Μακεδονίας .
Αναλυτικότερα τα έργα και οι αντίστοιχες παρεμβάσεις οι οποίες έχουν εγκριθεί είναι οι παρακάτω:
 Αποχετευτικό Δίκτυο Οικισμών Δημοτικής Ενότητας Αγ. Αναργύρων συνολικού Π/Υ 5.463.000,00 €
Το έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης τεσσάρων οικισμών της Δημοτική Ενότητας Αγίων Αναργύρων του Δήμου Καστοριάς, ενός αντλιοστασίου, καθώς επίσης και του αγωγού μεταφοράς των λυμάτων στην ΕΕΛ Νομού Καστοριάς στις εξής παρεμβάσεις:
• Αποχέτευση οικισμού Αγίου Νικολάου Π/Υ 516.000,00 €: Κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης από συνολικού μήκους 2.600 μέτρων,.
• Αποχέτευση οικισμού Βασιλειάδας Π/Υ 1.494.000,00 €: Κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης συνολικού μήκους 5.800 μέτρων.
• Αποχέτευση οικισμού Μελισσοτόπου Π/Υ 1.084.000,00 €: Κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης συνολικού μήκους 4.200 μέτρων
• Αποχέτευση οικισμού Σταυροποτάμου Π/Υ 350.000,00 €: Κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης συνολικού μήκους 1.986 μέτρων,
• Σύνδεση δικτύων αποχέτευσης Βασιλειάδας, Μελισσοτόπου και Σταυροποτάμου με εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού Καστοριάς Π/Υ 2.019.000,00 €
Το επίσημα δηλωμένο χρονοδιάγραμμα των έργων είναι να υλοποιηθούν και να αποδοθούν το ταχύτερο δυνατό στους δημότες σε 15 μήνες.
Ο προγραμματισμός έργων μέσα από το ΕΣΠΑ που θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην αναβάθμιση της ποιότητας των Δημοτών αρχίζει να αποδίδει καρπούς, ενώ ο σχεδιασμός και η έντονη προσπάθεια που καταβάλλεται αρχίζει να κεφαλαιοποιείται και να μετουσιώνεται σε εγκρίσεις και δημοπρατήσεις έργων.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΤΗΝ 7Η ΜΑΪΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ???

“Έρχεται βροχή- έρχεται μπόρα…”

Posted on April 22, 2012 by
0

Προς γνώση και συμμόρφωση των αναποφάσιστων…
Από Το Ποντίκι, του Δημήτρη Μυ
Μπορεί να γινόμαστε κουραστικοί και μονότονοι, όμως επιβάλλεται από την κατάσταση: Προεκλογική περίοδος και τα κόμματα (πρώην εξουσίας) δεν αντιστέκονται στον πειρασμό και επανέρχονται στο γνωστό παραμύθι. Τάζουν, ελπίζοντας ότι ο κόσμος εξακολουθεί να τρώει κουτόχορτο.
Πλησιάζοντας, λοιπόν, στις εκλογές, καλό είναι να επαναλάβουμε, με τη βοήθεια ειδικών τι ακριβώς μας περιμένει μετά τις εκλογές. Να τα γνωρίζουμε πριν πάμε να ψηφίσουμε έχοντας κατά νου ότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Πως γράφει λοιπόν η εξειδικευμένη σε φοροτεχνικά- λογιστικά ζητήματα ιστοσελίδα, μετά τις εκλογές η προετοιμαζόμενη συγκυβέρνηση (υπό Παπαδήμους) θα μας σερβίρει:
- Κατάργηση 13-14ου μισθού (παντού)
- Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας , μαζί με όποιες μειώσεις επιφέρει σε μισθούς, επιδόματα ανεργίας κλπ.!
- Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων
- Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας
- Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.
- Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας , κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων
- Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας
- Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά
- Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε από απόλυση είτε από σύνταξη.
- Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄ κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
- Αύξηση του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%
- Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά
- Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ
- Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα
- Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
- Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας
- Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου
- Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο
- Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης
- Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
- Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους.
- Φόρος ιδιοκατοίκησης (Ουσιαστικά θα είναι ένα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια)
- Κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου
- Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (Φόρος εισοδήματος, Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, Τέλος επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ 2009, Έκτακτη εισφορά ακινήτων, ΦΑΠ 2010, ΦΑΠ 2011, Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012)
- Ιδιώτες φοροεισπράκτορες
Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας
Όταν λοιπόν θα ακούμε όλα όσα πρόκειται να μας πουλήσουν προεκλογικά οι υπηρέτες των Εποπτών, των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, και κυρίως όταν θα φτάσει η ώρα της κάλπης, καλό είναι να έχουμε κατά νου την επερχόμενη λαίλαπα…