Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ , Η ΜΕΡΚΕΛ (μεγάλο αφεντικό της Ευρώπης) ΣΥΜΦΩΝΕΙ ?

«Δεν έχει σχέση η επαναδιαπραγμάτευση με την καταγγελία του μνημονίου»

Σαμαράς: Στόχος του προγράμματος της ΝΔ είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ

Παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς επεσήμανε πως πρόκειται για 18 μέτρα πολιτικής, που αφορούν προτάσεις ρεαλιστικές που βγάζουν τον τόπο από την κρίση.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά οι προτεραιότητες για τη ΝΔ είναι: ανάκαμψη, ανακούφιση, επαναδιαπραγμάτευση ή αναθεώρηση της οικονομικής πολιτικής, δικαιοσύνη και ασφάλεια.

Τι θα αποκομίσει ο λαός από αυτό το πρόγραμμα; «Θέσεις εργασίας, θέσεις εργασίας, θέσεις εργασίας» είπε χαρακτηριστικά καθώς και ανακούφιση νοικοκυριών και του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και παραμονή της χώρας στο ευρώ.

«Δεν έχει σχέση η επαναδιαπραγμάτευση με την μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, που οδηγεί σε οικονομική καταστροφή» ξεκαθάρισε ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στα ομόλογα έργου, τα λεγόμενα project bonds.

Πάντως, ξεκαθάρισε πως όταν κάνει λόγο για δημιουργία θέσεων εργασίας, αυτές δεν αφορούν τον Δημόσιο αλλά τον Ιδιωτικό τομέα. «Όσοι σας τάζουν θέσεις στο Δημόσιο, σας λένε ψέμματα, παίζουν με τον πόνο σας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε για αποκατάσταση των συντάξεων, αλλά και των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009.

Στο μεταξύ, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως θα ζητήσει επαναφορά της μετενέργειας των ΣΣΕ σε έξι μήνες.

Έκανε λόγο για αντικατάσταση του χαρατσιού με διευρυμένο ΕΤΑΚ πιο δίκαιο και πιο αναπτυξιακό, καθώς και για σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών και περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2012-13, να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια. Ως το 2016 τουλάχιστον.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον, ενώ ακόμα πρότεινε την αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, με τα μέτρα αυτά «εξασφαλίζουμε ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Παράλληλα, πρότεινε εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που όπως είπε, θα απελευθερώσει και ρευστότητα για την αγορά.

Τα μέτρα αυτά, τόνισε ο κ. Σαμαράς «βγάζουν τη χώρα από την ύφεση, την ασφυξία και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Αντιθέτως μονομερής καταγγελία του Μνημονίου θα οδηγήσουν σε καταστροφή, σε απομόνωση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Άλλωστε, όπως είπε, την μονομερή καταγγελία την έχουν απορρίψει όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων και των «Πρασίνων».

«Μοιάζουν με παιδάκια, που παίζουν με τα σπίρτα σε πυριτιδαποθήκη όσοι κάνουν λόγο για μονομερή καταγγελία του Μνημονίου» είπε χαρακτηριστικά.


Τα 18 σημεία που θα επαναδιαπραγματευτεί η Νέα Δημοκρατία


1)αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα που ήταν το 2009.

2)Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια

3)Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς

4)να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών.

5)Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα

6)Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000

7)αντικατάσταση του περιβόητου χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, πιο δίκαιο, πιο αναπτυξιακό και υποφερτό για όλους

8)Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών

9) περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2012-13 - να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια. Ως το 2016 τουλάχιστον.

10)Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον

11)Μέτρα για τους δανειολήπτες

12)Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία

13)εξασφαλίζουμε ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

14)εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει
και ρευστότητα για την αγορά

15)Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου

16)Να προωθήσουμε αποφασιστικά τις αποκρατικοποιήσεις και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης

17)αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη. Ανακοπή της λαθρομετανάστευσης

18)η επίσπευση της ανακήρυξης ΑΟΖ! Ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο ενεργειακό πλούτο μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Ο «Ράμπο» αναποδογύρισε το γραφείο του Λυκουρέντζου

Εξοργισμένος ο Τάσος Μητρόπουλος τα έκανε άνω κάτω στη Συγγρού

Σκηνές «σκληρού ροκ» εκτυλίχτηκαν στο γραφείο του Ανδρέα Λυκουρέντζου, όταν έφτασε εκεί ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Τάσος Μητρόπουλος, για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι ο γραμματέας της Ν.Δ. τους ζήτησε- τηλεφωνικά- να μεταφερθεί μία θέση πιο κάτω (στην πέμπτη), στη Β’ Πειραιά.

Αυτό, προκειμένου η τέταρτη θέση, την οποία είχε καταλάβει στις προηγούμενες εκλογές ο «Ράμπο», να δοθεί στον προερχόμενο από το ΛΑΟΣ, επίσης απόμαχο της μπάλας και του Ολυμπιακού, Γιώργο Ανατολάκη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της στήλης «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας «τα Νέα», κατά μία εκδοχή ο κ. Μητρόπουλος αναποδογύρισε το γραφείο του Λυκουρέντζου.

Αυτοί που άκουσαν τα… γαλλικά έσπευσαν στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά για να τον ειδοποιήσουν.

Τελικά έγινε αυτό που ήθελε ο Τάσος Μητρόπουλος και θα παραμείνει στην τέταρτη θέση.

ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΨΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ ΤΟΥ "ΚΑΡΦΙΟΥ" , ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ .

«Εξοχότατη, αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα "να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα"»


Η επιστολή Τζήμερου στην Άνγκελα Μέρκελ

«Να πάει στο διάβολο αυτή η απαίσια χώρα». Αυτό θα έλεγε ο επικεφαλής του κόμματος «δημιουργία, ξανά!» Θ. Τζήμερος αν ήταν στη θέση της Α. Μέρκελ., όπως ο ίδιος αποκαλύπτει στη Γερμανίδα καγκελάριο στη επιστολή που της απηύθυνε, στην οποία την αποκαλεί «Εξοχοτάτη». Να σημειωθεί ότι την επιστολή ο κ. Τζήμερος την είχε στείλει στις 20 Οκτωβρίου του 2011και τώρα δόθηκε ολόκληρη στη δημοσιότητα.

Διαβάστε την επιστολή
«Εξοχότατη,

Σας ευχαριστούμε για τις προσπάθειες που κάνετε να προσφέρετε αίμα στην Ελλάδα, για να βγει από την εντατική, αλλά, όπως διαπιστώνετε κάθε μέρα, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα αν δεν αντιμετωπιστεί πρώτα η αιμορραγία: το διεφθαρμένο, σπάταλο, και εχθρικό σε κάθε προσπάθεια παραγωγής, κράτος. Αν δεν έχετε βρεθεί σε ελληνική υπηρεσία ζητώντας ένα οποιοδήποτε πιστοποιητικό δεν μπορείτε να φανταστείτε ούτε τον βαθμό της διαφθοράς ούτε την έκταση του παραλογισμού αυτού του καφκικού μηχανισμού. Το κράτος αυτό που αποτελείται κατά κύριο λόγο από τους πρώην αφισοκολλητές των δύο κομμάτων τρώει, όπως ο γύπας στην τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», τα σπλάχνα του παραγωγικού δυναμικού αυτής της χώρας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν δύο Ελλάδες: Ελλάδα δεν είναι μόνο οι απατεώνες πολιτικοί και οι γραφειοκράτες που μας έχουν κάνει να ντρεπόμαστε για τη χώρα μας. Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο δυναμικό ευφυών, δημιουργικών, εργατικών και ηθικών ανθρώπων που στραγγαλίζονται κάθε μέρα από την κομματική μαφία. Αν στην Ιταλία η Μαφία έχει συναλλαγές με το κράτος, στην Ελλάδα, Μαφία είναι το ίδιο το κράτος! Όλα αυτά τα χρόνια, οι πολιτικοί σε συνεργασία με τους εργολάβους δημοσίων έργων που είναι παράλληλα ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, κλέβουν ασύστολα τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. και τους φόρους όσων Ελλήνων δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, ενώ προσφέρουν εξοργιστική ασυλία σε κάθε γκάγκστερ του συναφιού τους.

Τι θα κάνατε εσείς αν ακούγατε τον εφοριακό που ήρθε στην επιχείρησή σας για έλεγχο και τα βρήκε όλα άψογα, να σας λέει ότι είναι αδύνατον να γυρίσει στην εφορία με «άδεια χέρια» και ότι πρέπει οπωσδήποτε να γράψει πρόστιμο και να πάρει κι αυτός τη μίζα του; Κι όμως, υπάρχουν πολλοί πρώην δημόσιοι υπάλληλοι που παραιτήθηκαν γιατί δεν άντεχαν να περνούν όλη τη ζωή τους σε ένα γραφείο χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτε, παρά μόνο ρουσφέτια διορισμών και παρανομιών με την ευλογία του πολιτικού τους προϊσταμένου!

Δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας σήμερα στην Ελλάδα που να θυμίζει δυτικοευρωπαϊκή χώρα. Η Παιδεία, το μέλλον κάθε χώρας είναι πεδίο αισχρής συναλλαγής καθώς οι φοιτητές με νόμο του Ανδρέα Παπανδρέου που μόλις τώρα καταργήθηκε, ψήφιζαν για τους Πρυτάνεις και πουλούσαν τις ψήφους τους με αντάλλαγμα τα θέματα στις εξετάσεις και τις θέσεις για τις διδακτορικές διατριβές.

Οι αγρότες όλα αυτά τα χρόνια, με πολιτική κάλυψη, εξαπατούσαν την Ε.Ε εμφανίζοντας εκτάσεις που δεν καλλιεργούσαν και ψεύτικη παραγωγή για να εισπράττουν τις επιδοτήσεις, ενώ τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων αντί να αξιοποιηθούν στην αναμόρφωση των καλλιεργειών και στον εκσυγχρονισμό της παραγωγής γινόντουσαν πολυτελή αυτοκίνητα και γλέντια στα νυχτερινά κέντρα της επαρχίας.

Σε ένα τέτοιο όργιο παρανομίας δεν είναι καθόλου περίεργο που ο μεγαλύτερος παράνομος στην Ελλάδα είναι το ίδιο το κράτος μη εφαρμόζοντας τους νόμους που το ίδιο ψηφίζει. Δεν πληρώνει ποτέ εμπρόθεσμα, οδηγώντας επιχειρήσεις σε κλείσιμο και επιχειρηματίες στην αυτοκτονία (κυριολεκτικά: αναφέρομαι σε πραγματικά περιστατικά) δεν τηρεί τις συμφωνίες του, δεν επιστρέφει το ΦΠΑ (χρωστάει αυτή τη στιγμή 6 δις ευρώ) ενώ αν κάποιος πολίτης στραφεί νομικά εναντίον του εξοντώνεται οικονομικά από την «Δικαιοσύνη» η οποία χρειάζεται 20 περίπου χρόνια για να ολοκληρώσει μια απλή αίτηση αποζημίωσης.

Ξέρετε ότι υπάρχουν ιδιωτικές εκτάσεις που το κράτος έχει δεσμεύσει για απαλλοτρίωση το 1990 και ακόμα δεν έχει αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες της, παρότι υπάρχει νόμος που το υποχρεώνει να το κάνει; Ταυτόχρονα εδώ και χρόνια, τις δημόσιες εκτάσεις τις οικειοποιούνται και τις πωλούν συμμορίες κρατικών υπαλλήλων στις πολεοδομίες και τις δασικές υπηρεσίες σε συνεργασία με επίορκους δικηγόρους, συμβολαιογράφους και πολιτικούς «νονούς».
Είναι τόσο μεγάλα τα έσοδα των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που διευθυντές εφοριών με πολύ «ψωμί» αφού πρώτα έτρωγαν όσα μπορούσαν, λίγο πριν συνταξιοδοτηθούν έβγαζαν στη δημοπρασία τη θέση τους την οποία πουλούσαν σε όποιον διευθυντή «φτωχής» εφορίας έδινε την μεγαλύτερη προσφορά! Τυπικά η πώληση καλύπτονταν με αμοιβαία μετάθεση.

Κανένας ηθικός και αξιοπρεπής άνθρωπος δεν δέχεται να εργαστεί σε τέτοιο περιβάλλον. Έτσι, ο Δημόσιος Τομέας καταλήφθηκε από τους κομματικούς στρατούς οι οποίοι, ανεξάρτητα από το κόμμα στο οποίο ανήκουν, έχουν κοινά χαρακτηριστικά: θεωρούν ότι πληρώνονται επειδή υποστηρίζουν τον βουλευτή που τους διόρισε και όχι επειδή οφείλουν να προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινό οι περισσότεροι είναι αμόρφωτοι και χαμηλής νοημοσύνης, χωρίς καμία ικανότητα αλλά και διάθεση για εργασία έχοντας στενή επαφή με την εξουσία λειτουργούν υπεράνω νόμων και αισθάνονται πως ό,τι κι αν κάνουν οι πολιτικοί φίλοι τους θα τους καλύψουν οι πιο πονηροί από αυτούς εκμεταλλεύονται την πολυνομία και τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία για να στήσουν συμμορίες κλοπής εκατομμυρίων από τα ταμεία του Δημοσίου ενώ οι λιγότερο δικτυωμένοι απαιτούν από τους πολίτες χρήματα απλώς και μόνο για να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό τον παράνομο, αλλά ευρύτατα διαδεδομένο χρηματισμό ο λαός τον βάφτισε «γρηγορόσημο». Αν δεν πληρωθεί στον υπάλληλο, η υπόθεση του πολίτη θα αφεθεί να λιμνάσει στο απέραντο τέλμα της γραφειοκρατίας για χρόνια ή και δεκαετίες!

Είναι προφανές ότι το ΣΥΜΦΕΡΟΝ του πολιτικού κόσμου είναι να διατηρεί αυτό το καθεστώς εκβιασμών και παρανομίας. Δύο περιπτώσεις, τα αυθαίρετα και οι φοροδιαφυγή είναι case studies. Επιτρέψτε μου, να αναφερθώ εκτενέστερα, γιατί η ουσία κρύβεται και στις λεπτομέρειες.

Αυθαίρετα

Στην Ελλάδα ουδέποτε υπήρξε χωροταξικός σχεδιασμός. Τα πρώτα αυθαίρετα χτίστηκαν μετά τον εμφύλιο, στη δεκαετία του ’50 κυρίως από κυνηγημένους αριστερούς που έφυγαν από την επαρχία και προσπαθούσαν να φτιάξουν τη ζωή τους όπως – όπως στην ανωνυμία της Αθήνας. Όμως στη συνέχεια αυθαίρετα έχτιζαν οι πάντες, παντού: σε παραλίες, σε δάση, σε δημόσια γη, σε καμένες εκτάσεις, ή καταπατώντας ιδιοκτησίες άλλων που δεν μπορούσαν να ελέγχουν συχνά τα οικόπεδά τους διότι ήταν π.χ. μετανάστες στην Αμερική. Πολλά από αυτά εξυπηρετούν πραγματικές οικιστικές ανάγκες: η Αθήνα του 2011 προφανώς δεν μπορεί να έχει τα όρια της Αθήνας του 1950 και ο πλεονάζων πληθυσμός κάπου θα πρέπει να στεγαστεί. Ποτέ όμως το επίσημο κράτος δεν όρισε πού και πώς μπορείς να χτίσεις και πού όχι. Η Ελλάδα είναι άλλωστε η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που δεν διαθέτει ακόμα Εθνικό Κτηματολόγιο. Κάθε φορά, μάλιστα που κάποιος πολιτικός, μεμονωμένα, αναλάμβανε σχετική πρωτοβουλία, όπως το 1983 ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης, αποπέμπονταν από την κυβέρνηση. Παράξενο; Καθόλου! Τα αυθαίρετα είναι εδώ και 30 χρόνια μια τεράστια βιομηχανία με πολλά δις ευρώ ετήσιο τζίρο – φυσικά μαύρο, τον οποίο καρπώνονται οι συμμορίες σε πολεοδομίες, νομαρχίες, Δήμους, Δασαρχεία, Υπηρεσίες Ηλεκτρισμού, Ύδρευσης, Αποχέτευσης κ.λ.π. για να κάνουν τα «στραβά μάτια».

Μάλιστα, σε περιοχές αυθαιρέτων, υπάρχουν και διαφημίσεις μεσολαβητών που θα «κανονίσουν το θέμα» με την ΔΕΗ την ΕΥΔΑΠ κ.λ.π.! Αλλά και το ίδιο το κράτος χρησιμοποιεί τους αυθαίρετους οικιστές ως ομήρους κάθε φορά που χρειάζεται πρόσθετα έσοδα. Σύμφωνα με τον νόμο Τρίτση του 1983 καθορίζονταν με σαφήνεια και αυστηρότητα οι όροι νομιμοποίησης των μέχρι τότε αυθαιρέτων ενώ όλα τα αυθαίρετα από εκείνη την ημερομηνία και μετά, θεωρούνται κατεδαφιστέα. Όμως από το 1983 έχει υπολογιστεί ότι μόνο στην Αττική έχουν χτιστεί 100.000 αυθαίρετα. Πόσα κατεδαφίστηκαν; Κανένα! Κάθε 5-6 χρόνια παίζεται το ίδιο έργο: μια κυβέρνηση που χρειάζεται χρήματα λέει «ως εδώ, πληρώστε για να σώσετε τα σπίτια σας, αλλά από δω και μπρος όλα θα κατεδαφίζονται». Ακόμα και η σημερινή «εκσυγχρονιστική», υποτίθεται κυβέρνηση το ίδιο ακριβώς έκανε: δημιούργησε τον Απρίλιο του 2010 μια υπηρεσία κατεδαφίσεως αυθαιρέτων, η οποία πήγε με τον πρωθυπουργό επικεφαλής και με όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία και κατεδάφισε ένα νυχτερινό κέντρο! Αυτό ήταν όλο! Στη συνέχεια σκέφτηκαν ότι χρειάζονται χρήματα και επανέλαβαν το ίδιο κόλπο με τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων: πληρώστε για να μην σας ενοχλήσουμε! Μάλιστα είναι τέτοια η ξεφτίλα και του επίσημου Κράτους, που σε όσους πληρώσουν δεν θα δώσουν χαρτιά νομιμοποίησης, αλλά αναστολή κατεδάφισης για 30 χρόνια! Και μέσα σ’ όλα αυτά έρχεται μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που θεωρεί όλα τα αυθαίρετα μετά τον νόμο Τρίτση του 1983 κατεδαφιστέα και αντισυνταγματικούς τους νόμους όλων των ετών από το 1983 και έπειτα που τα νομιμοποιούσαν έναντι είσπραξης προστίμου! Η απόλυτη σχιζοφρένεια!

Φοροδιαφυγή

Σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο, φόρους πληρώνεις όχι επειδή το όρισε ο Μωυσής με τις 10 εντολές, αλλά για να χρηματοδοτείς τις Δημόσιες Υπηρεσίες οι οποίες υποτίθεται εξυπηρετούν και προστατεύουν τον πολίτη. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημες έρευνες, το 85% των φόρων καταλήγουν σε παράνομους διορισμούς σπατάλες και μίζες. Ένας δρόμος κοστίζει 6 φορές περισσότερο απ’ όσο ένας αντίστοιχος των ίδιων προδιαγραφών σε κάποιο άλλο κράτος της Ε.Ε. Όσο για το τι είδους Υπηρεσίες προσφέρονται στους πολίτες, έχω ήδη γράψει αρκετά. Το ίδιο το φορολογικό είναι τερατωδώς άδικο, παράλογο και αντιφατικό, και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά αλλάζει κάθε λίγους μήνες (μέσα στο 2011 ψηφίστηκαν 11 φορολογικά νομοσχέδια!). Οι εφοριακοί και να θέλουν δεν μπορούν να μάθουν όλες αυτές τις αλλαγές, ενώ ο ο πολίτης αισθάνεται όπως κάθε θύμα ένοπλης συμμορίας εκβιαστών: πρέπει να πληρώσει γιατί το Κράτος θα του κάνει κακό αν δεν πληρώσει, ξέροντας ότι τα χρήματά του θα καταλήξουν στις τσέπες των φίλων του κόμματος και στις βίλες των πολιτικών.

Επίσης πρέπει να κρατήσεις χρήματα για να πληρώσεις τον εφοριακό που θα σου κάνει έλεγχο, τον γιατρό που θα σε εγχειρήσει, τον υπάλληλο που θα σε «εξυπηρετήσει». Έτσι η φοροδιαφυγή έχει και λογικό και ηθικό έρεισμα, σαν τα χρήματα που αρνείται να δώσει ένας Σικελός στην Μαφία. Επίσης, η κυρίαρχη ιδεολογία που επέβαλαν το ΠΑΣΟΚ, τα σταλινικά κόμματα της αριστεράς, αλλά ασπάσθηκε και η λαϊκίζουσα Νέα Δημοκρατία είναι πως επιχειρηματίας = εχθρός του λαού και κέρδος = κλοπή. Σε κανένα άλλο μέρος της Ευρώπης (τουλάχιστον) το επιχειρείν δεν αντιμετωπίζεται με τέτοια εμφανή εχθρότητα.

Η πολυνομία, οι 100 φορείς που είναι αρμόδιοι και θα πρέπει να πάρεις τις υπογραφές τους για να φτιάξεις έναν στάβλο, τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιτίθενται σε οτιδήποτε χαλάει τη νιρβάνα τους, οι οικολόγοι που θα ανακαλύψουν ότι οι έλικες των ανεμογεννητριών ενοχλούν τις μέλισσες (ναι, έτσι έγινε!) και θα καταθέσουν προσφυγή, τα δικαστήρια που για να μην φανούν «φίλοι του κεφαλαίου» θα διατάξουν αναστολή των εργασιών έχουν διώξει δισεκατομμύρια επενδύσεων από αυτή τη χώρα. Όσες επιχειρήσεις καταφέρνουν και λειτουργούν υφίστανται διαρκή πόλεμο από την απίστευτα παράλογη νομοθεσία (μπορώ να σας ενημερώσω για εκατοντάδες νόμους που θα ζήλευε κι ο Ιονέσκο!) τους ελεγκτές που θέλουν το λάδωμά τους, ενώ το θεσμικό πλαίσιο, που αλλάζει συνεχώς, δεν τους αφήνει να ξέρουν τι θα ξημερώσει αύριο. Επιπλέον, αντί η κυβέρνηση να επιβραβεύει όσους δηλώνουν τα εισοδήματά τους, τους απομυζεί κάθε φορά που χρειάζεται έσοδα με έκτακτους φόρους, απίθανες εισφορές και ληστρικά ποσοστά φορολόγησης. Είναι χαρακτηριστικό το απόλυτα ανήθικο και βλακώδες, μακροοικονομικά, σύστημα της «περαίωσης» – ελληνική πατέντα: επειδή το Κράτος δεν μπορεί ούτε να εισπράξει ούτε να ελέγξει, κάθε 2-3 χρόνια λέει στους φορολογούμενους: ελάτε να πληρώσετε ένα ποσό για κάθε έτος και δεν θα σας ελέγξουμε! Αλλά αυτή θα είναι η τελευταία φορά που το κάνουμε αυτό. Το κάνουν κάθε 2-3 χρόνια!

Είναι προφανές ότι όσοι έχουν αποκρύψει μεγάλα εισοδήματα πληρώνουν ευχαρίστως, όσοι έχουν κρύψει λίγα πληρώνουν με δυσφορία, ενώ όσοι δήλωσαν τα πάντα αισθάνονται ακόμα μια φορά εξαπατημένοι, ενώ έχουν επιπλέον και τον φόβο του ελέγχου που δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει χωρίς «κάτι να πάρει». Ουσιαστικά, το ίδιο το κράτος σε ωθεί στη φοροδιαφυγή. Κι όμως το να πιαστούν οι κραυγαλέες τουλάχιστον περιπτώσεις (μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνδικαλιστές) είναι πάρα πολύ απλό: αρκεί η διασταύρωση των περιουσιακών στοιχείων με τις φορολογικές δηλώσεις και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών.

Γιατί δεν το αποφασίζει καμία κυβέρνηση; Διότι πολύ δύσκολα θα αποφύγουν το άνοιγμα και των δικών τους λογαριασμών! Οπότε θα ξηλωθεί όλο το πουλόβερ της διαφθοράς και της διαπλοκής! Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ένας δημοσιογράφος άρχισε να βιντεοσκοπεί με κρυφή κάμερα περιπτώσεις διαφθοράς κρατικών λειτουργών, η Βουλή αντέδρασε με πρωτοφανή ταχύτητα ψηφίζοντας νόμο που απαγορεύει την δημοσιοποίηση αυτού του υλικού, ορίζει ότι τα δικαστήρια δεν θα το λαμβάνουν υπόψη και τιμωρεί τον δημοσιογράφο για παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων! Αν μάλιστα η δημοσιογραφική έρευνα ενοχλήσει περισσότερο, η λύση είναι η δολοφονία, όπως συνέβη πρόσφατα με τον αμφιλεγόμενο αλλά ενοχλητικό για πολλούς Σ. Γκιόλια. Μόλις τώρα, η είσοδος μηχανογραφικών συστημάτων σε κάποιους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης (οι περισσότερες Υπηρεσίες δεν διαθέτουν καν μηχανογράφηση) αποκάλυψε απίστευτα πράγματα. 4500 πεθαμένοι (κάποιοι από το 1975!) συνέχιζαν να πληρώνονται! Είναι τέτοια η αδιαφορία των Δ. Υπαλλήλων, που κανένας δεν αναρωτήθηκε, από περιέργεια έστω, ποιος είναι αυτός ο παππούς που, με χρονολογία γέννησης 1890, είναι ακόμα ακμαίος και πηγαίνει στην Τράπεζα κάθε μήνα να εισπράξει τη συνταξή του! Τώρα μάθαμε επίσης για τη βιομηχανία παραγωγής δήθεν «αναπήρων» με συμμετοχή γιατρών και νομαρχιακών υπαλλήλων που έφτασε να δώσει σύνταξη τυφλού σε τερματοφύλακα ποδοσφαιρικής ομάδας!

Ωστόσο κανένας ακόμα δεν έχει θίξει τις συντάξεις που δίδονται σε ανύπαντρες κόρες αξιωματικών, σε όλη τους τη ζωή, ακόμα κι αν εργάζονται! Ούτε τις συντάξεις σε δήθεν αντιστασιακούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίοι τότε δεν είχαν καν γεννηθεί! Εξακολουθούν να συνταξιοδοτούνται: γυναίκες που δούλεψαν μόλις 15 χρόνια αν είναι μητέρες έστω και ενός παιδιού, 45άρηδες στρατιωτικοί, 55 ετών δημόσιοι υπάλληλοι, επειδή, λέει, έχουν «ώριμο» δικαίωμα, την ίδια στιγμή που η χώρα βουλιάζει από τα χρέη. Ο ελληνικός στρατός έχει περισσότερους συνταξιούχους στρατηγούς από τον στρατό των HΠΑ!

Μια τέτοια κρατική «φιλοσοφία» είναι επόμενο να αδιαφορεί παντελώς για την προστασία της Δημόσιας περιουσίας. Πριν μερικές μέρες, στον καταχρεωμένο ΟΣΕ, συνέβη μια απίστευτη κλοπή: άγνωστοι (;) έκλεψαν έξι ολόκληρες ντιζελάμαξες, κάθε μία από τις οποίες ζυγίζει 50 τόνους, βαγόνια αλλά και δεκάδες μέτρα σιδηροτροχιάς! Οι κλέφτες τα τεμάχισαν όλα αυτά, με σκοπό την εκποίησή τους ως σκραπ, χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανένας!

Η λέξη τιμωρία απουσιάζει από το λεξιλόγιο της Δημόσιας Διοίκησης. Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις που αναφέρει στην πρόσφατη έκθεσή του, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, ένας δραστήριος και τίμιος Ανώτατος Δικαστικός, που προσπαθεί να φωτίσει, τουλάχιστον, αυτό το καρκίνωμα:
- Παθολόγος Γενικού Νοσοκομείου του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εγκατέλειπε τη θέση του, αφήνοντας παράνομα ως αντικαταστάτη, ειδικευόμενο γιατρό, με μικρότερη εμπειρία. Ως αποτέλεσμα, ασθενής που εισήχθη με πονοκέφαλο πέθανε λόγω λανθασμένης διάγνωσης. Ποινή: Καμία!
- Υπάλληλος δήμου, ελεγκτής εσόδων-εξόδων παραπέμφθηκε για έλλειμμα 59.200.000 ευρώ στη διαχείριση του Γραφείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Ποινή: Καμία!
- Υπάλληλος πανεπιστημίου, υπεύθυνος για την παραλαβή πετρελαίου, παρήγγειλε τεράστιες ποσότητες τις οποίες έκλεβε και πουλούσε στην αγορά. Η ζημιά που προκάλεσε στο Πανεπιστήμιο ήταν 7.000.000 ευρώ! Ποινή: Καμία!
- Δύο ελεγκτές εσόδων-εξόδων έκλεψαν περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ το διάστημα 1996 έως και το 2001! Ποινή: 6 μήνες προσωρινή παύση από τα καθήκοντά τους!

Το γιατί αυτές οι εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις διαφθοράς έμειναν ατιμώρητες από τις Δημόσιες Υπηρεσίες που υπέστησαν τη ζημία, είναι προφανές: οι συνένοχοι είναι περισσότεροι και σε υψηλότερα κλιμάκια Διοίκησης. Ο υπάλληλος που εμφανίζεται ότι έχει την ποινική ευθύνη συνήθως είναι ένα «χαμηλόβαθμο» στέλεχος της συμμορίας και «νονοί» είναι οι διευθυντές του, αυτοί που θα έπρεπε τιμωρήσουν τη διαφθορά!

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Ρακιντζής επί σειρά ετών υποβάλλει ανάλογες εκθέσεις προτείνοντας θεσμικές αλλαγές για να μην υπάρχει πρόσφορο έδαφος διαφθοράς. Καμία από τις προτάσεις του δεν υιοθετήθηκε από το Κράτος! Είναι τόσο βαθειά ριζωμένη στους Δημόσιους ληστές η αντίληψη ότι «τα χρήματα του κράτους είναι δικά μου» που ακόμα και οι τελευταίες οριζόντιες μειώσεις μισθών του επέβαλε η Κυβέρνηση στο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των δαπανών μισθοδοσίας στα περισσότερα Υπουργεία! Σας φαίνεται περίεργο; Δεν είναι καθόλου: οι υπάλληλοι φρόντισαν να υπερκαλύψουν την απώλεια των εσόδων τους υπογράφοντας μεταξύ τους βεβαιώσεις ότι συμμετείχαν σε επιτροπές, ότι δούλευαν υπερωριακά, εκτός έδρας κ.λ.π. – κόλπο διαδεδομένο στους ληστές της Δημόσιας Διοίκησης. Διευθύντρια του υπουργείου Υγείας συμμετείχε με αμοιβή σε 31 επιτροπές(!) καταγράφει σε έκθεσή του ο κ. Ρακιντζής. Διαπιστώθηκε, επίσης, η ύπαρξη πλήθους επιτροπών και υποεπιτροπών στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στο υπουργείο Υγείας, οι οποίες δεν είχαν αντικείμενο εργασίας… Μάλιστα είναι τέτοιο το θράσος τους που το κύκλωμα εξέδιδε βεβαιώσεις συμμετοχής σε επιτροπές ακόμα και τις ημέρες της κανονικής τους άδειας! Δεν μπήκαν καν στον κόπο να δουν πότε απουσίαζε ο καθένας!

Και γιατί να ενδιαφερθούν; Παίρνουν παράδειγμα από τους ηγέτες τους: σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος, ο Δημόσιος Οργανισμός ΑΓΡΟΓΗ, από το 1998 μέχρι το 2009 είχε μόλις 73 υπαλλήλους και, ξαφνικά, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο λίγο πριν τις εκλογές του 2009, απέκτησε άλλους 269! Ποιος ήταν υπεύθυνος γι’ αυτή την εξώφθαλμη παρανομία; Ο Υπουργός Δικαιοσύνης (2008) και Αγροτκής Ανάπτυξης (2009) της Ν. Δημοκρατίας Σωτήρης Χατζηγάκης! Στην Ελλάδα δεν έχει βρωμίσει μόνο το κεφάλι του ψαριού αλλά όλη η κρατική θάλασσα!

"Ευτυχώς που δουλεύουμε με βάρδιες και δεν χτυπάμε κάρτα, οπότε κάποιοι μπορεί να έρχονται σπανίως στα γραφεία. Διότι αν κάποια μέρα έρθουμε όλοι μαζί, όχι μόνο θα μείνουμε πολλοί όρθιοι, αλλά θα δημιουργηθεί…μποτιλιάρισμα στο Σύνταγμα και η ουρά των αυτοκινήτων που θα περιμένουν να μπουν στο υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής θα σχηματίζει χιλιόμετρα…", ανέφερε συνδικαλιστής σε παλαιότερο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», αναφερόμενος στους…άπειρους συναδέλφους του στη Βουλή! Νομίζετε ότι έπαψαν οι διορισμοί στη Βουλή των συγγενών των βουλευτών; Λάθος! Με την 3987/2708/22-3-2010 κοινή απόφαση της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, διορίστηκε στη Βουλή χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο αντικείμενο και χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού, η δακτυλογράφος στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία», κ. Σοφία Ανδριτσοπούλου, ως μόνιμη πλέον υπάλληλος της Βουλής, με Α΄ βαθμό. Σας θυμίζω ότι την περίοδο της πρόσληψης η κοινή γνώμη συγκλονιζόταν από τις αποκαλύψεις για το όργιο προσλήψεων στη Βουλή και για τα προκλητικά προνόμια των χιλιάδων υπαλλήλων της – όλοι τους συγγενείς βουλευτών, τους οποίους, σε πλήρη αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα, υπερασπίζονται οι πολιτικοί συγγενείς τους. Η κ. Σ. Ανδριτσοπούλου είναι η σύζυγος του βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Ποιος θα σπάσει αυτό το απόστημα; Όχι αυτοί που το δημιούργησαν!
Αλλά ακόμα κι αν το ήθελε, κανένα από τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει το σύστημα. Διότι η διοίκηση μιας χώρας απαιτεί την ύπαρξη στη Δημόσια Διοίκηση 2000 ανώτερων κρατικών στελεχών που θα αναλάβουν να προωθήσουν και να επιβάλλουν όπου χρειαστεί τις μεταρρυθμίσεις. Ούτε η Δημόσια Διοίκηση ούτε τα κόμματα τους διαθέτουν. Τόσα χρόνια αναξιοκρατίας και διαφθοράς έχουν απομακρύνει τους σοβαρούς ανθρώπους από την δημόσια ζωή. Δεν είναι τυχαίο ότι και τα δύο κόμματα παρουσιάζουν τα ίδια στελέχη εδώ και 20 χρόνια. Ποιος σοβαρός άνθρωπος δέχεται να συναλλάσσεται με κομπιναδόρους, να συζητάει με ανόητους και να παλεύει μάταια με τον πιο παράλογο γραφειοκρατικό μηχανισμό της υφηλίου μετά την πτώση του Ανατολικού Μπλοκ;
Είναι χαρακτηριστική η επιλογή διοικητών νοσοκομείων από τη σημερινή κυβέρνηση: ούτε ένας στους τρεις δεν έχει διοικητική εμπειρία και ούτε ένας στους δέκα σχετική εκπαίδευση.

Ως διοικητές επιλέχθηκαν θεολόγος, φιλόλογος, γεωλόγος, εκπαιδευτικός, ναυπηγός, διαιτολόγος, στρατιωτικός χημικός, τελωνειακός, ηλεκτρολόγος…
Και ο Γιώργος; Τι κάνει ο Γιώργος με την διεθνή κουλτούρα και το εκσυγχρονιστικά οράματα; Ο Γιώργος Παπανδρέου ακόμα και να θέλει να αλλάξει το σκηνικό (δεν έχει δείξει καμία ανάλογη πρόθεση) δεν μπορεί. Τον εμποδίζει το ίδιο του το κόμμα – ακόμα και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του! Είναι μάλλον τίμιος και καλών προθέσεων αλλά δεν διαθέτει την πυγμή του ηγέτη. Θα ήταν καλός ενδεχομένως για πολιτικός της Σουηδίας ή του Καναδά, όμως είναι απολύτως ακατάλληλος για να τα «βάλει» με τα πιτ-μπουλ που εξέθρεψε ο κομματικός μηχανισμός του πατέρα του. Στηρίζεται σε όσους θα έπρεπε να αποκλείσει για πάντα από την πολιτική ζωή – ακόμα και να στείλει στη φυλακή.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο άνθρωπος που λίγο έλειψε να γίνει πρωθυπουργός, ήταν γνωστό σε όλη την επιχειρηματική «πιάτσα» ότι χρηματίζονταν. Οι πάντες το ήξεραν – προφανώς το ήξερε και ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά τον «τιμώρησε» αποκλείοντάς τον από το ψηφοδέλτιο στις προηγούμενες εκλογές. Τέτοια αυστηρότητα! Κι επειδή όλοι είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά, ο ένας «κρατάει» τον άλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών που παραγράφει σε 5 χρόνια κάθε αξιόποινη πράξη όχι μόνο των Υπουργών αλλά και των συνεργατών τους (!), βάσει του οποίου έχουν παραγραφεί οι ποινικές ευθύνες και του Άκη και των νεοδημοκρατών, ψηφίστηκε και από τα δύο κόμματα εξουσίας και ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας του Β. Βενιζέλου, του σημερινού Υπουργού Οικονομικών και του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης και σημερινού Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου!

Μη σας κάνει εντύπωση γιατί δεν υπάρχει συναίνεση των πολιτικών στην Ελλάδα. Η εξήγηση είναι απλή: γιατί ουδέποτε οι διαφορές τους ήταν ιδεολογικές. Πάντα, η εκάστοτε αντιπολίτευση, αντιδρούσε σε κάθε θέση της εκάστοτε κυβέρνησης μόνο και μόνο για να την φθείρει ώστε να έρθει και η σειρά της να κλέψει τα δημόσια έσοδα.
Από την μια πλευρά, λοιπόν, της αντίδρασης σε κάθε μεταρρύθμιση είναι η κρατική μαφία και από την άλλη οι ομιλούντες σκελετοί του Σταλινικού Μουσείου: τα τριτοκοσμικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς. Η μισή κυβέρνηση είναι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων, που υποτίθεται ότι καλείται να εφαρμόσει! Οι συνδικαλιστές του ίδιου του ΠΑΣΟΚ που όλα αυτά χρόνια θεωρούσαν τις δημόσιες υπηρεσίες «χωράφι τους», απεργούν σε κάθε απόπειρα αλλαγής των απαράδεκτων προνομίων τους βυθίζοντας τη χώρα στο χάος. Οι απεργίες τους είναι αυταπόδεικτα παράνομες, κανένας όμως δεν εφαρμόζει τον νόμο. Οι τραμπούκοι της ομάδας κρούσης του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, εμποδίζουν πλοία να αποπλεύσουν, απαγορεύουν σε εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά τους, κλείνουν δρόμους, λιμάνια, αρχαία μνημεία, όποτε το αποφασίσουν χωρίς κανείς να τους ενοχλεί.

Εξοχότατη,
αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα "να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα". Εμείς, οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Έλληνες σάς είμαστε ευγνώμονες που δεν έχετε πάρει (ακόμα) αυτή τη θέση και εξακολουθείτε να μας στηρίζετε. Αλλά για να μπορέσουμε να σας το ανταποδώσουμε και να ξεπληρώσουμε το χρέος που συσσώρευσαν η ανικανότητα και οι μίζες των πολιτικών μας, σας παρακαλούμε: υποχρεώστε τους σε ένα και μόνο πράγμα: να αλλάξουν το κράτος-τέρας που δημιούργησαν. Να καταργήσουν την μονιμότητα της κομματικής τους πελατείας που έχουν διορίσει με απίστευτους μισθούς και προνόμια (θα γνωρίζετε υποθέτω για το «επίδομα έγκαιρης προσέλευσης» που έπαιρνε όποιος απλώς πήγαινε στην ώρα του στη δουλειά του!). Να υποχρεωθούν να εφαρμόσουν κανόνες οικονομικής διαφάνειας στα ίδια τα κόμματα και σε κάθε συναλλαγή του Δημοσίου. Αν δεν τους υποχρεώσετε δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν μόνοι τους! Μην τους δώσετε ούτε ένα ευρώ παραπάνω, χωρίς αυτή την προϋπόθεση, θα σας το κλέψουν!

Εξοχότατη,
παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει, όπως το έχουν κάνει χιλιάδες Έλληνες μετανάστες, σε χώρες όπως η δική σας, όπως το έχει καταφέρει η ελληνική ναυτιλία. Μόλις το κράτος – αγχόνη σταματήσει να πνίγει όσους έχουν και ιδέες και διάθεση και παραγωγικό σφρίγος, η Ελλάδα θα ανθίσει. Βοηθήστε μας να το πετύχουμε. Απαγορέψτε στους διεφθαρμένους και ανίκανους πολιτικούς μας εσάς να εξαπατούν, εμάς να εξευτελίζουν και να στερούν από τον κόσμο του αύριο τον πλούτο που μπορεί να προσφέρει το αληθινό Ελληνικό πνεύμα – αυτό που ποτέ δεν έσβησε σ΄αυτόν τον τόπο.

Θάνος Τζήμερος»

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ ....... ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ

«Η ΤΡΟΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ»

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
 
Αποκαλυπτικός ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της παγκόσμιας έκδοσης των «Τάιμς της Νέας Υόρκης» στο χθεσινό τους φύλλο: «Η περισσότερη βοήθεια προς την Αθήνα κάνει κύκλο και ξαναγυρίζει στην Ευρώπη»! Διαφωτιστικός και ο τίτλος του ίδιου θέματος στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας: «Η Αθήνα ούτε κάν βλέπει πλέον τις περισσότερες από τις πληρωμές διάσωσής της»! Άκρως επεξηγηματικός και ο υπότιτλος: «Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει ως προς την...........
τρόικα, γιατί η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της»!
Με τρεις τίτλους, η αμερικανική εφημερίδα τίναξε στον αέρα το παραμύθι ότι δήθεν με τα λεφτά της τρόικας πληρώνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις δύο χρόνια τώρα μισθούς και συντάξεις και αποκάλυψε στους ανά την υφήλιο αναγνώστες της το παιχνίδι που παίζουν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ στις πλάτες των Ελλήνων.
«Σχεδόν τίποτα από τα χρήματα (σ.σ. των δανείων) δεν πηγαίνει στην ελληνική κυβέρνηση για να πληρώνει ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντιθέτως, τα χρήματα κυλούν κατευθείαν πίσω στις τσέπες της τρόικας», αναφέρει ευθύς εξαρχής το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, η οποία στη συνέχεια προσθέτει: «Έτσι, λοιπόν, τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ της ευρωπαϊκής διάσωσης που υποτίθεται ότι θα εξασφάλιζαν χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετούν κυρίως μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας, ενώ η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βουλιάζει... Η Ελλάδα μπορεί να χρεοκο­πήσει και να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τα χρέη της - εκτός από εκείνα που οφεί­λει στην ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την ΕΕ».
«Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει ως προς την τρόικα, γιατί η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της» δηλώνει στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» ο Τόμας Μάγιερ, ανώτερος σύμβουλος της Ντόιτσε Μπανκ στη Φραν­κφούρτη.
«Παράλογη» χαρακτηρίζει την κατά­σταση η εφημερίδα. «Οι ευρωπαϊκές αρχές δανείζουν στην πραγματικότητα στην Ελλάδα χρήματα για να μπορεί η Ελλάδα να ξεπληρώνει τα χρήματα που δανείζεται από αυτές» γράφει.
«Στέλνεις τα χρήματα και τα αποκαλείς "δάνειο". Στη συνέχεια τα παίρνεις πίσω και τα αποκαλείς "τόκους"» δηλώνει και ο Στεφάν Ντεό, επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιων τοποθετήσεων κεφαλαίων του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού UBS στο Λονδίνο.
Οι Αμερικανοί δεν παραλείπουν να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους και για το παιχνίδι που παίζει εις βάρος της χώρας μας αποκομίζοντας τεράστια κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ και αυτή που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ήταν το κύριο στήριγμα μας αυτές τις δύσκολες εποχές, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
«Τα ελληνικά ομόλογα είναι μια επικερδής επένδυση για την ΕΚΤ όσο η Ελλάδα συνεχίζει να πληρώνει τοκοχρεολύσια» γράφουν οι «Τάιμς της Νέας Υόρ­κης» και εξηγούν γιατί: «Η ΕΚΤ εξαίρεσε τον εαυτό της από τη συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους (σ.σ. το γνωστό «κούρεμα» του ΡSI).
Τα ελληνικά ομόλογα ήταν ήδη αντι­κείμενο αγοραπωλησίας με μεγά­λη έκπτωση όταν η ΕΚΤ άρχισε να τα αγοράζει» οπότε, καθώς πληρώνεται στο ακέραιο την ονομαστική αξία των ομολόγων που αυτή έχει αγοράσει 20%, 30% ή και ακόμη φθηνότερα, τα κέρδη της είναι τεράστια. Η ΕΚΤ δηλαδή «γδέρνει» την Ελλάδα, την οποία υποτίθεται ότι βοηθά!
«Μερικοί που γνωρίζουν την κατάστα­ση λένε ότι η τρόικα προσπαθεί να ασκή­σει οικονομική πίεση στην Ελλάδα για να συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να μαζέψει φόρους από μια ολοένα και πε­ρισσότερο ρημαγμένη οικονομία» υπο­γραμμίζει η αμερικανική εφημερίδα. Έχει απόλυτο δίκιο.
Επισημαίνει επιπλέον ότι από τα χρή­ματα των δανείων που έχουν κατ' όνομα δοθεί στη χώρα μας, μέχρι τώρα «μόνο μια μικροσκοπική φέτα έχει ξοδευτεί για σχεδία που αποσκοπούν να δώσουν κίνητρα στην αναιμική οικονο­μία».
Καιρός ήταν μια σοβαρή εφημερίδα με διεθνή απήχηση να παρουσιάσει την πραγματική ουσία της πολιτικής που ασκούν η Γερμανία και η ΕΕ απέναντι στη χώρα μας...
ΡΟΪΤΕΡΣ - «ΕΚΒΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!»
Ωμό και κυνικό ήταν το άρθρο του Χιούγκο Ντίξον, υπευθύνου του τμήματος άρθρων γνώμης του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς, το οποίο δημοσιεύθηκε στη «Χέραλντ Τρίμπιουν» τη Δευτέρα. «Η Ελλάδα πρέπει να φτάσει στον γκρεμό. Μόνο τότε η χώρα θα υποστηρίξει μια κυβέρνηση που θα μπορέσει να συνεχίσει το σκληρό πρόγραμμα που απαιτείται για να την κάνει να στρίψει προς άλλη κατεύθυνση» γράφει αρχίζοντας το άρθρο του. «Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο πρέπει πιθανώς να πάψουν να δίνονται χρήματα διάσωσης τόσο στην κυβέρνηση όσο και στις τράπεζες!... Αν κλείσει η πρώτη βρύση, η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Αν κλείσει η δεύτερη βρύση, οι τράπεζες θα ξεμείνουν από ρευστό σε λίγες μέρες» προτείνει. Συγχαρητήρια!

ΛΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΠΑΙΞΕΙ ΣΩΤΗΡΑΣ?

Γιατί ξαφνικά ο Παπαδήμος είναι πανταχού παρών

«Παρών» με κάθε τρόπο στα πολιτικά πράγματα δηλώνει ο Λουκάς Παπαδήμος παρά την απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία. Ο πρώην πρωθυπουργός πολλαπλασιάζει τις παρεμβάσεις, ορισμένες προκαλούν εμπλοκές, δίνει συνεντεύξεις και ετοιμάζεται να μιλήσει στις 6 Ιουνίου στο IIF στην Κοπεγχάγη με τον Τσαρλς Νταλάρα.

Η εμπλοκή του κ. Παπαδήμου στις πολιτικές εξελίξεις είναι περισσότερο....
από προφανής παρά το γεγονός ότι απομακρύνθηκε από την πρωθυπουργία μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου και στη θέση του επελέγη ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος. Το τελευταίο 20ήμερο καταγράφονται οι εξής κινήσεις του :

Ο κ. Παπαδήμος διαμόρφωσε ουσιαστικά το πεδίο συνενόησης των κομμάτων στέλνοντας ένα απόρρητο σημείωμα για την Οικονομία, στον Κάρολο Παπούλια, την παραμονή της συσκέψεως των πολιτικών αρχηγών για το σχηματισμό κυβέρνησης. Περιγράφει με μελανά χρώματα την ελληνική οικονομία, κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τις τράπεζες και αναφέρει ότι τα τραπεζικά αποθέματα της χώρας αρκούν ως τα μέσα Ιουνίου.

Εκτελεί χρέη άτυπου συμβούλου του Παναγιώτη Πικραμένου εν όψει της άτυπης συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Εχει αναλάβει, ουσιαστικά, την εκπροσώπηση της χώρας και την προετοιμασία της στις ευρωπαικές συνόδους.

Είχε εμπλοκή στην απόφαση της Ελλάδας για να πληρωθεί το ομόλογο που έληγε στις 15 Μαίου, παρά την αντίθετη εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Διατηρεί καθημερινές επαφές με ξένους ηγέτες και οικονομικούς παράγοντες για την ολοκλήρωση του PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση αλλά και το «Σχέδιο Μάρσαλ» που αναμένεται να υιοθετήσει η ΕΕ.

Δίνει συνέντευξη στην εφημερίδα του Βελγίου De Tijd και παρεμβαίνει στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις λέγοντας ότι «δεν μπορούν να γίνουν πολλές αναπροσαρμογές στη δανειακή συμφωνία και το περιθώριο ελιγμών της νέας κυβέρνησης είναι περιορισμένο, δήλωση που θεωρήθηκε απευθείας χτύπημα στις εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ.

Εμπλέκεται από το Reuters σε δήθεν «εντολή» στον Μπαρόζο να κάνει σκληρή δήλωση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Ο ίδιος διαψεύδει, ο Μπαρόζο διαψεύδει τέτοια επικοινωνία μεταξύ τους.

Ετοιμάζεται να μεταβεί στην Κοπεγχάγη στις 6 Ιουνίου προκειμένου να μιλήσει στο εαρινό συνέδριο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), του οποίου επικεφαλής είναι ο Τσαρλς Νταλάρα.

ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ

Η Ελλάδα θα σωθεί… μέσω Μαδρίτης

Φυσικά και αποτελεί γνώρισμα, καλύτερα, παθογένεια της γονιδιακής εξέλιξης των Ελλήνων, από τα πολύ παλιά χρόνια μέχρι και σήμερα. Το να προσπαθούμε να βιώσουμε χαρά, ή έστω ικανοποίηση, από τη δυστυχία του διπλανού μας. Μια πραγματικότητα αυταπόδεικτη, αρκεί να κοιτάξει κανείς μέσα του, και μάλιστα…
όχι και τόσο βαθιά. Μια πραγματικότητα η οποία ανοίγει παράθυρο επικινδυνότητας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, σε σχέση με το πόσο μπορεί να λειτουργήσει όσο αποτελεσματικά θα έπρεπε, το διακύβευμα της ατομικής ευθύνης μπροστά στην κάλπη. Με φόντο το μέλλον του τόπου.

Την πραγματικότητα αυτή, δεν μπορούμε να την αρνηθούμε. Να προσπαθήσουμε να την ελέγξουμε, να την περιορίσουμε σε συγκεκριμένα πλαίσια… ναι. Όχι όμως να την αρνηθούμε. Πόσο μάλλον όταν η γειτονική (σχεδόν) Ισπανία, οδεύει με γοργούς ρυθμούς στο να εξελιχθεί στον παράγοντα που θα… σώσει την Ελλάδα. Μέσω φυσικά της δικής της δυστυχίας.

Τις τελευταίες 48 ώρες, το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου, όχι εξαιτίας της Ελλάδας, αλλά λόγω της προχωρημένης ανησυχίας για την Ισπανία. Το ίδιο συμβαίνει με τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου, και φυσικά με την ψυχολογία των αγορών, που οσφρίζονται… αίμα στην οικονομία της Μαδρίτης που καταρρέει.

Δεν είναι τυχαίο ότι η βρετανική εφημερίδα “Guardian” οργάνωσε δικτυακό δημοψήφισμα για το ποια χώρα θα αποχωρήσει πρώτη από την ευρωζώνη, με την Ισπανία να θεωρείται το ακλόνητο φαβορί, με ποσοστό πάνω από 70%, την ώρα που η Ελλάδα συγκεντρώνει κάτω από 25% και μοιάζει… ξεπερασμένη, ως εστία μόνιμης ανησυχίας για το μέλλον του ευρώ.

Από την πρώτη στιγμή γνωρίζαμε ότι η Ισπανία είναι το “tipping point” της κρίσης χρέους της ευρωζώνης. Το μέγεθος της είναι πρακτικά μη διαχειρίσιμο, τουλάχιστον σύμφωνα με τους οκνηρούς ρυθμούς και τη μη αποφασιστικότητα που έχει αποδειχθεί ότι διακρίνουν την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την κατά τη “Monde”… παιδική χαρά.

Η χθεσινή άρνηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι να συναινέσει στο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών, που εκπόνησαν οι επιτελείς του Μαριάνο Ραχόι, δείχνει ότι η Φρανκφούρτη, προφανώς σε απευθείας συνεννόηση με το Βερολίνο, δεν θα διστάσει να εξαντλήσει τα περιθώρια με τη Μαδρίτη, όπως ακριβώς έκανε και με την περίπτωση της Αθήνας.

Η Ισπανία φυσικά πληρώνει το τίμημα της αδυναμίας της δικής της πολιτικής ηγεσίας, να κινηθεί εγκαίρως. Και να κινηθεί αποφασιστικά. Το κακό ξεκίνησε με την κυβέρνηση Θαπατέρο, η οποία ήταν πολιτικά ανίσχυρη να λάβει, να δρομολογήσει και να εφαρμόσει τα μέτρα που απαιτούσε η οριακή οικονομική συγκυρία. Και συνεχίστηκε με την κυβέρνηση Ραχόι, που σε αντίθεση με τους ηττημένους Σοσιαλιστές, είχε νωπή λαϊκή εντολή, αλλά εξαιρετικά αδύναμη ηγεσία.

Χωρίς φυσικά κανείς να ξεχνά ότι ο σημερινός πρωθυπουργός της Ισπανίας επέλεξε για τη θέση του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησής του, τον άλλοτε επικεφαλής της Lehman Brothers στη Μαδρίτη. Όπως αποδεικνύεται, οι… γνώσεις του, αποδείχτηκαν χρήσιμες, για να ακολουθήσει η Ισπανία την αντίστοιχη ρότα προς τη χρεοκοπία.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΤΕΤΕΛΕΣΤΕ

Χάρρυ Κλυνν added a new photo.

ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ?

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα-άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, «Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους». 

Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. 

Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971. Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987, και το 1995. 

Παρά ταύτα Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Το 1964, ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε το 1990. 

Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρεώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μέχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια.
 
Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011). 

Ο Γερμανός ιστορικός οικονομολογίας Dr. Albrecht Ritschl συνέστησε στην Γερμανία να ακολουθήσει μία περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωκρίση του 2008-2011, διότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη δικαιολογημένων απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Der Spiegel, June 21, 2011, guardian.co.uk, June 21, 2011).
 
Οι Γερμανοί δεν άρπαξαν από τούς Έλληνες μόνο «ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους».
Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών. 

Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 89 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισσότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.
 
Ζητούμε από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών. 
 
Αγαπητοί φίλοι,
όπως αναφέρεται παρακάτω από το
EΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ  ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:
   
Αυτές τις μέρες διεξάγεται η Δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης 
για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
 
Παρακαλώ  ζητήσετε  από φίλους και γνωστούς σας να πάνε στο
 
http://www.greece.org/blogs/wwii/
 
και να υπογράψουν το Αίτημα μας που ζητά 
 
από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, 
 
πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, 
 
πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, 
 
των εγκλημάτων και των λεηλασιών, που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών...


ΕΘΝΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ 
ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -----------------------------------------------------------------------
Αυτές τις μέρες διεξάγεται η δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

Η δικαίωση των Ελλήνων θυμάτων του Ναζισμού μέσω των Ιταλικών δικαστηρίων, έχει οδηγήσει την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο οποίο προσέφυγε η Γερμανία για να ακυρώσει τις αποζημιώσεις και  το οποίο ξεκίνησε τη σχετική δικαστική διαδικασία τη Δευτέρα 12/09. 

Την ίδια ώρα, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα το μέγα θέμα του ανεξόφλητου αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου της χώρας μας προς τη Γερμανία και των γερμανικών  επανορθώσεων για τις κατοχικές καταστροφές στη χώρα μας, αφού η Ελλάδα είναι η μόνη  χώρα η οποία δεν έχει λάβει ως αποζημίωση ούτε ένα ευρώ. 

Η μέχρι τώρα παθητική, δυστυχώς, στάση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, στο μέγιστο αυτό Εθνικό θέμα, ήρθε η ώρα να γίνει ενεργητική. 

Είναι απόλυτη ανάγκη, από σήμερα, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και Οικονομικών, τουλάχιστον, να παρακολουθήσουν αυτή την πολυσήμαντη για τα εθνικά μας συμφέροντα δίκη στη Χάγη. 

Η παρουσία τους δεν θα είναι τιμή μόνο, για τα θύματα του Ναζισμού, αλλά, επιτέλους θα καταδείξει στους Δικαστές της Χάγης και στην παγκόσμια κοινή γνώμη, την αποφαστικότητα της Ελληνικής Πολιτείας να στηρίξει δυναμικά τις διεκδικήσεις των συγγενών των Ελλήνων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας για ηθική και υλική αποζημίωση. 

Αυτή η δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στις σημερινές συνθήκες, έχει τεράστια σημασία για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας.
 
Για το Εθνικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος   
Μανώλης Γλέζος

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ

Εθνική Τράπεζα: Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ

Δραματικές είναι οι εκτιμήσεις της Εθνικής Τράπεζας για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Εθνική Τράπεζα: Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ
Σε μελέτη της, η Εθνική επιχείρησε να ποσοτικοποιήσει τις συνέπειες μιας αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής της στο εθνικό νόμισμα.
Όπως προκύπτει από τη μελέτη, τυχόν έξοδος από την ευρωζώνη θα προκαλούσε επιπλέον ύφεση 22%, ανεργία 34%, ενώ η υποτίμηση του νέου νομίσματος θα έφθανε το 65%.
Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα είχε τεράστιες επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο κάθε Έλληνα πολίτη, καθώς θα σημειωνόταν μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος κατά τουλάχιστον 55% σε ευρώ.
Σε ένα τέτοιο σενάριο, το μεγαλύτερο πλήγμα θα το υποστούν οι οικονομικά ασθενέστεροι, λόγω της σημαντικής υποτίμησης του νέου νομίσματος (σε ονομαστικούς όρους 65%), της ύφεσης που θα εκτινασσόταν στο 22% (πέραν της συρρίκνωσης του ΑΕΠ κατά 14% την περίοδο 2009-2011), ενώ η ανεργία θα εκτοξευόταν στο 34%.
Πληθωριστικός φαύλος κύκλος
Σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης, το κράτος θα εξαναγκαζόταν σε νομισματική χρηματοδότηση των αναγκών του, δημιουργώντας έτσι έναν πληθωριστικό φαύλο κύκλο. Αρχικά, ο πληθωρισμός θα διαμορφωνόταν στο 30%, ενώ στη συνέχεια θα υπήρχε μεγάλη άνοδος, αφού θα τροφοδοτείται από αυξήσεις τιμών εισαγόμενων αγαθών και ονομαστικών τιμών, γεγονός που θα ακύρωνε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από την υποτίμηση.
Ελλείψεις σε βασικά είδη
Όπως αναφέρει η έκθεση της Εθνικής Τράπεζας, τυχόν έξοδος από το ευρώ θα προκαλούσε δυσκολίες πρόσβασης σε συνάλλαγμα. Ως εκ τούτου, η χώρα θα αθετούσε το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών της προς τους δανειστές (325 δισ. ευρώ), με προφανείς δυσμενείς επιδράσεις σε διακρατικό επίπεδο και στις συναλλαγές των ελληνικών επιχειρήσεων με το εξωτερικό.
Ως εκ τούτου, θα υπήρχε σημαντική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και δυσκολία πρόσβασης σε βασικά αγαθά, ιδιαίτερα σε καύσιμα και αναγκαίες πρώτες ύλες.
Οι συγκεκριμένες συνέπειες, προειδοποιούν οι οικονομολόγοι, εντάσσονται στο σενάριο ήπιας μετάπτωσης στο νέο νόμισμα, καθώς αν εκδηλωθεί άτακτη χρεοκοπία, οι επιπτώσεις θα ήταν πολύ μεγαλύτερες.
Αλλαγές στο μνημόνιο
Οι οικονομολόγοι της Εθνικής αναφέρονται και σε αλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν στα πλαίσια του μνημονίου, με στόχο τη στήριξη των ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού.
Σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης, οι αλλαγές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την επέκταση της χρονικής διάρκειας προσαρμογής και την αυξημένη πρόνοια για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται από την κρίση.
Σε κάθε περίπτωση, οι αλλαγές προϋποθέτουν αρχικά απόφαση της Συνόδου Κορυφής και εν συνεχεία, επικύρωσή τους από τα εθνικά κοινοβούλια. Ως εκ τούτου, μια αλλαγή του μνημονίου θα ήταν επιτεύξιμη αν εξασφαλιζόταν μία αξιόπιστη πολιτική δέσμευση για αποφασιστική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και επίτευξη των αναπροσαρμοσμένων δημοσιονομικών στόχων.

ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΑΛΛΙ????

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ

Ένθερμος υποστηρικτής της Ελλάδας και βέβαιος ότι παρόλες τις δυσκολίες, δεν θα υποταχθεί αλλά θα ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Ζακ Γαλυφιανάκης.
Ο διάσημος κωμικός ηθοποιός, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία προβάλει υπερήφανος την καταγωγή του, με αφορμή το promotion της νέας του ταινίας «Τhe campaign» στην οποία πρωταγωνιστεί και έχει αναφορές στην πολιτική σκηνή της Αμερικής και πολλές ομοιότητες με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη χώρα μας.
«Η Ελλάδα θυμίζει κάπως τον εαυτό μου στην ταινία- από χέρι χαμένη, από θαύμα κερδισμένη», δήλωσε ο Ζακ Γαλυφιανάκης ο οποίος θέλησε να μιλήσει για την πολιτική και οικονομική κατάσταση αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο και λιγότερο στην ταινία.
Στις σχετικές ερωτήσεις μάλιστα που του έγιναν από τους δημοσιογράφους για την ταινία, επέμενε να συνδέει τις ερωτήσεις με το ελληνικό πρόβλημα. «Ποιο Hangover και πράσσειν άλογα; Η Ευρώπη βράζει από τα οικονομικά προβλήματα και η Αμερική βρίσκεται σε ένα ίλιγγο που αγγίζει τους πάντες», τόνισε ο ηθοποιός.
Συνέχισε δε το ίδιο αποφασιστικά, δείχνοντας πόσο ευαισθητοποιημένος και πολιτικοποιημένος είναι: «Στα παγκόσμια πολιτικά σαλόνια συζητούν αν ο Ολάντ θα αποδεχτεί καλύτερος από τον Σαρκοζί και αν η χώρα μου, η Ελλάδα, θα καταφέρει να βγει από το αδιέξοδο ή θα συμπαρασύρει στην βαρυστομαχιά του μουσακά και στην δυσπεψία του τζατζικιού, ολόκληρο τον πλανήτη».
Εμφανίζεται ωστόσο απόλυτα βέβαιος ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την κρίση και μάλιστα πιο δυνατή: «Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και έφερε την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με το σουβλάκι και τη σπανακόπιτα. Μπορεί προς στιγμήν οι Έλληνες να προκαλούν μια οικουμενική δυσπεψία, να είστε όμως βέβαιοι ότι η χώρα τους δεν υποκύπτει, δεν τιθασεύεται και ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες της».

ΑΡΜ(Ε)ΓΕΔΩΝ

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ


ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

"Κάρφωσε" το πολιτικό πτώμα του ΓΑΠ ο Βενιζέλος για το Μνημόνιο

Aπό το planet-greece
"Μπορούσαμε να αποφύγουμε το ΔΝΤ. Ούτως ή άλλως κανείς δεν ήξερε τότε πόσα χρωστάμε ή ότι θα χρειαστούμε μία ριζική αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέου" είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης τύπου το μεσημέρι, καρφώνοντας τον προκάτοχό του..
στην αρχηγεία του κόμματος, Γιώργο Παπανδρέου αλλά....

και τον προκάτοχό του, τότε, στον θώκο του υπουργείο Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Μία είδηση που κανείς, πλην του planet-greece, δεν έδωσε σημασία.

Τι μας λέει με απλά ελληνικά ο κύριος Βενιζέλος; Ό,τι οι ξένοι και δη οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν είχαν ιδέα για το τι πραγματικά συνέβαινε στην Ελλάδα. Μπορούσαμε να μην είχαμε ΠΟΤΕ προσφύγει στο ΔΝΤ, αρκεί μόνοι μας να λαμβάναμε επίπονα μέτρα μεν, χωρίς την κατοχή του ΔΝΤ δε, προχωρώντας σε ξεκαθάρισμα της σπατάλης στο δημόσιο, κλείσιμο των προβληματικών δημόσιων επιχειρήσεων, αναδιάρθρωση των ελεγκτικών μηχανισμών και πάταξης της φοροδιαφυγής.... το συμμάζεμα από τα του οίκου μας, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. Εάν είχαν γίνει αυτά, απλά δε θα χρειάζονταν ούτε χαράτσια ούτε δανεισμός από το ΔΝΤ και μόνοι μας θα μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα χωρίς τις ρεμούλες.

Κάρφωσε με απλά λόγια τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κατηγορώντας τους εμμέσως για εσχάτη προδοσία! Το θέμα είναι γιατί δε βγαίνει να τους καταγγείλει ανοιχτά, πλέον, και έχει τον Παπακωνσταντίνου στα ψηφοδέλτια του κόμματος, στο υπόλοιπο Αττικής; Μήπως γιατί και ο ίδιος δεν είναι άμοιρος ευθυνών;

Ακολουθεί το βίντεο με ολόκληρης τη συνέντευξη τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Ιπποκράτους. Το επίμαχο σημείο στο βίντεο είναι στο 45.47. Γίνεται η ερώτηση της δημοσιογράφου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά δίνει τη σοκαριστική απάντηση.

ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ

Το σκίτσο της ημέρας..

Απίθανο, δείτε το!

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠ΄ ΑΥΤΟΥΣ....

Όχι άλλο ραγιαδισμό !

"Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της", "Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τα δανεικά", "Η Ελλάδα πρέπει να ξεπουλήσει όλη τη δημόσια περιουσία για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της", "Η Ελλάδα ...έτσι...Η Ελλάδα αλλιώς..", μας κουνάνε το δάχτυλο συνεχώς οι εταίροι μας.
"Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, δεν θα...
πληρώνουμε εμείς για να κάνουν αυτοί διακοπές όλο το καλοκαίρι", και λοιπές μπαρούφες.
Είμαστε τόο άχρηστοι εμείς οι Έλληνες;
Για να σκεφτούμε λίγο:
Μια χώρα 10 εκατομμυρίων, που βίωσε την ενεργό συμμετοχή της στον Α' παγκόσμιο πόλεμο, που καταστράφηκε στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, πολεμώντας στο πλευρό των "συμμάχων", την ώρα που οι γειτονικές χώρες το έπαιζαν "ουδέτερες", μια χώρα που την οδήγησαν σε εμφύλιο, ανασκουμπώθηκε, δούλεψε σκληρά, μετανάστευσε και έφτασε να έχει το καλύτερο επίπεδο από όλες τις χώρες της περιοχής.
Θα μου πείτε: "με δανεικά; "
Για να σκεφτούμε λίγο πιό βαθιά:
Είμαστε οι Έλληνες, τεμπέληδες και ανεπρόκοποι;
Μα τότε γιατί οι Έλληνες στο εξωτερικό διαπρέπουν; Ξέρετε πόσες χιλιάδες λαμπροί Έλληνες επιστήμονες κοσμούν τις ΗΠΑ; Οι καθηγητές πανεπιστημίου που έχουν ελληνική καταγωγή στις ΗΠΑ, είναι δεκαπλάσιοι, από ότι αυτοί που κατάγονται από έθνη, που είναι δέκα φορές μεγαλύτερα από το ελληνικό.
Μήπως δεν διαπρέπουν στη ναυτιλία οι Έλληνες;
Έξω λοιπόν πάμε καλά. Αυτό που πάσχει, δεν είναι οι Έλληνες, αλλά η Ελλάδα.
Ενώ λοιπόν οι Έλληνες είναι ξύπνιοι, εργατικοί και δημιουργική, η Ελλάδα ζούσε με δανεικά. 
Γιατί όμως;
Σκέφτηκαν ποτέ οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, που μας κουνάνε το δάχτυλο, ότι εμείς δεν είμαστε Βέλγιο, που συνορεύει με Ολλανδία, Γερμανία και Γαλλία, ούτε Ελβετία που συνορεύει με Αυστρία κλπ.
Είμαστε μια χώρα, σε ένα στρατηγικής σημασίας πέρασμα, που συνορεύει με 4 χώρες: Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία και Τουρκία. Και οι τέσερις είναι ή ήταν κάποια στιγμή στο πρόσφατο παρελθόν, εχθρικές και κυρίως διεκδικούσαν από μας.
Η μία μάλιστα επιτέθηκε σε ομοεθνείς μας στην Κύπρο και αρκετές φορές οδηγηθήκαμε στα πρόθυρα του πολέμου.
Έτσι, δεν πάψαμε ποτέ να πρέπει να διατηρούμε αξιόμαχο στρατό, ικανό να αναχαιτίσει τους Τούρκους. Φυσικά και θα θέλαμε όλοι να μην υπάρχει περίπτωση πολέμου, να μην έχουμε στρατό, να μην υπάρχει θητεία, δεν περιμένουμε καμία συνιστώσα του Συριζα, να μας πεί πόσο καλό πράγμα είναι η ειρήνη! 
Έλα όμως, που οι Τούρκοι, μας εξαφαλίζουν την ειρήνη, μόνο εφόσον τους κάνουμε όλα τα χατίρια και δεν ασκούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας!
Έτσι, είχαμε πάντοτε, τεράστιες αμυντικές δαπάνες, τις οποίες δεν έχει καμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.
Αν είχαμε γείτονες την Ισλανδία και το Λουξεμβούργο, θα είχαμε εξοικονομήσει περισσότερα από 500 δις ευρώ από το 1974, μέχρι σήμερα.
Δεν έχουμε όμως!
Πέρα από τις αμυντικές δαπάνες, η Ελλάδα είναι μια νησιωτική χώρα, με εκτεταμένα θαλάσσια σύνορα, που δημιουργούν πολύ μεγαλύτερα κόστη, σε όλες τις παροχές υπηρεσιών του κράτους. Το κράτος ήταν αναγκασμένο να ενισχύει την περιφέρεια, με χίλιους δυό τρόπους, για να μην εγκαταλειφθεί.
Τέλος, η γεωγραφική μας θέση, μας κάνει μαγνήτη για μετανάστες. Οι χώρες που μας κουνάνε το δάχτυλο έχουν ποσοστά μεταναστών χωρίς πρόσκληση, χαρτιά και δουλειά, από 0,5% έως 2%.
Η Ελλάδα έχει 20% ! Μια χώρα 10 εκατομμυρίων, βρέθηκε με 2.500.000 μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων, δεν συνεισφέρουν στο ΑΕΠ. Αντιθέτως, το κράτος δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ για να τους περιθάλψει. Το μισό κόστος της νοσοκομειακής περίθαλψης, πηγαίνει για την περίθαλψη αναφάλιστων μεταναστών. Μια βόλτα στην εφημερία ενός νοσοκομείου, θα πείσει και τον πιό δύσπιστο.
Αυτά τα κόστη λοιπόν, δεν τα έχει καμιά άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.
Αντί λοιπόν οι εταίροι μας να μας κουνάνε το δάχτυλο, ας κάνουν ευρωστρατό που θα εγγυάται τα σύνορά μας και θα απαντά σρατιωτικά σε περίπτωση που δεχθούμε επίθεση από την Τουρκία,
ας πάρουν στις χώρες τους, τους άνεργους μετανάστες μέχρι να "πατσίσουμε" στα ποσοστά, (2% σημαίνει ότι η Ελλάδα αντέχει 200.000 παράνομους μετανάστες, όχι 2.000.000!)
ας επιδοτούν αυτοί α καράβια για να έχει συγκοινωνία το Καστελόριζο κι άλλα 1.000 νησιά
και μετά μας μαλώνουν !
Όχι άλλο ραγιαδισμό λοιπόν στους συμμάχους μας Ευρωπαίους. Αρκετά μας κατηγόρησαν. Φτάνει. Δεν είμαστε ο καλύτερος λαός στη γή, έχουμε τα ελλαττώματά μας (βασικά μόνο ένα, τον κομματοσκυλισμό), αλλά δεν είμαστε κι ο χειρότερος, ούτε το μαύρο πρόβατο, ούτε οι τεμπέληδες, ούτε οι παρίες της Ευρώπης. Μπορούμε να τα καταφέρουμε -όπως λένε οι παπατζήδες πολιτικοί, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να ΄κονομάνε- αλλά χρειάζεται να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να ξαναβρούμε την εθνική μας κυριαρχία κι όλα αυτά μόνοι μας. Ο καθένας μόνος του, χωρίς να περιμένουμε από τους πολιτικούς να μας σώσουν.
Δεν υπάρχουν σωτήρες.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…

Εκπαιδευτικού - αρθρογράφου
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…

Επειδή δέχτηκα δημόσια πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ της Χαλκιδικής να ενταχθώ στις γραμμές του κόμματος αυτού, έπειτα από μια απάντησε σε χιουμοριστικό άρθρο μου στην τοπική εφημερίδα ΓΝΩΜΗ, 
απαντώ στην πρόσκληση με το κείμενο που ακολουθεί:

‘Χαίρομαι ειλικρινά για την αίσθηση του εκλεκτού χιούμορ που σας διακρίνει.
Όπως επίσης χαίρομαι και για την πρόσκληση που μου απευθύνατε για να προσχωρήσω στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με τιμά ως πολίτη.
Επειδή μου αρέσουν όμως οι αρσενικές κουβέντες, θα την απορρίψω.
Όχι ευχαριστώ.


>Δεν θα μπορούσα να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ από τη μια μεριά σας βλέπω υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μουσουλμάνων της Θράκης, δεν σας έχω δει ποτέ να αναλαμβάνετε κάποια δράση υπέρ των ίδιων ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Χριστιανών στην Τουρκία.
.>Δεν θα μπορούσα να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ από τη μια μεριά πέντε συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ – Οικολογική Παρέμβαση, Κόκκινο, Νεολαία Συνασπισμού, ΣΥΡΙΖΑ Παράρτημα Υμηττού, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά- ονομάζουν τα Σκόπια ως ‘Ματσεντόνια’και τους Σκοπιανούς ‘ματσεντόσκι’ και στηρίζουν τις απόψεις του ναζιστή Γκρουέφσκι, από την άλλη κατηγορούν τους συμπατριώτες τους στην Ελλάδα που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους, ως …εθνικιστές!
.

>Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ από τη μια μεριάστηρίζετε τους Τσάμηδες –τους αποδεδειγμένους συνεργάτες του Χίτλερ στην κατοχή- και τους αναγνωρίζετε το δικαίωμα να διεκδικήσουν τις κατασχεμένες από την Ελλάδα περιουσίες τους, από την άλλη, δεν σας έχω δει ποτέ να διαμαρτύρεστε για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων κατοίκων της Βορείου Ηπείρου!
.>Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ στηρίζετε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, στηρίξατε παράλληλα και το αμερικάνικο σχέδιο Ανάν που αφαιρούσε τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων και διέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία!
.
>Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ ονομάζετε την Κωνσταντινούπολη …Ιστανμπούλ, λέτε επίσης και το Μοναστήρι …Μπίτολα, αλλά δεν λέτε και το Βερολίνο …Μπερλίν!
.>Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ από τη μια ζητάτε επίμονα να μπει φραγμός και κάποιος έλεγχος στη διακίνηση του παγκόσμιου κεφαλαίου, από την άλλη θέλετε ελεύθερη διακίνηση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα!
.
>Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ από τη μια μεριά είστε υπέρ της κατάργησης του πεδίου βολής στους Λόφους της Φλώρινας για οικολογικούς λόγους, από την άλλη μεριά δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ για το εργοστάσιο λιγνίτη της ΔΕΗ που μολύνει χειρότερα το ίδιο περιβάλλον, δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ για το ασβεστάδικο και για το ορυχείο στην ίδια περιοχή…όπως και δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ για την άθλια ρυπογόνο μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού των Σκοπιανών δίπλα στο Μοναστήρι, που όταν φυσά βόρειος άνεμος πνίγεται όλος ο νομός στο καυσαέρια!
>Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ο πρόεδρός σας από τη μια μεριά είναι λάβρος κατά των ‘βυσμάτων’ στο στρατό και από την άλλη υπηρετεί τη θητεία του βάζοντας βύσμα στο κέντρο της Αθήνας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!!!
.
>Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ βλέπω ένα νέο παιδί για αρχηγό με υποτίθεται νέες και καθαρές ιδέες, από την άλλη όμως τον βλέπω μέτοχο σε κατασκευαστική εταιρεία που στο καταστατικό της έχει στην πρώτη γραμμή τα …δημόσια έργα!.
Για αυτά και για άλλα πολλά
.
Όχι ευχαριστώ!
.
Αναστάσιος Καζαντζίδης
Εκπαιδευτικός

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

EUROVISION 2012

ΥΠΑΡΧΕΙ  ΚΑΝΕΙΣ  ΠΟΥ  ΝΑ  ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ  ΜΕ  ΤΟ  ΟΝΟΜΑ  ΤΩΝ  ΣΚΟΠΙΩΝ  Σ΄ ΑΥΤΟΝ  ΤΟΝ  ΤΟΠΟ ? ΟΛΑ  ΤΑ  ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ? ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ  ΚΑΙ  Η  ΣΚΟΠΙΑΝΗ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ  ΕΠΑΝΕΛΑΜΒΑΝΕ  ΤΟ  ΟΝΟΜΑ  "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΣΚΕΤΑ"  ΑΛΛΑ  ΚΑΙ  Ο  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ  ΤΗΣ  EUROVISION  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ  ΤΗΝ  "ΣΚΕΤΗ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" . Η  ΑΠΟΣΤΟΛΗ  ΜΑΣ  ΔΕΝ  ΕΦΥΓΕ  ΑΚΟΜΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΩΜΕΝΗ ? ΝΤΡΟΠΗ

ΙΩΑΝΝΟΥ Ο ΕΝΑΣ

Ο ΚΥΡ σατιρίζει ελεύθερα κυβέρνηση και αντιπολίτευση
Μετεκλογικά και προεκλογικά...
Ο ΚΥΡ σατιρίζει ελεύθερα κυβέρνηση και αντιπολίτευση

20

ΑΠΑΙΧΤΟΣ ΧΑΡΡΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ

Επικίνδυνο ρήγμα

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη

... ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ (NEA): Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Δεν ξέρω αν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα δώσουν κυβέρνηση, ούτε ποια κυβέρνηση θα δώσουν.
Ξέρω, όμως, τι χρειάζεται να κάνει επειγόντως όποια κυβέρνηση και αν εκλεγεί: να διαπραγματευτεί όπως μπορεί και να τροποποιήσει όσο μπορεί το παρανοϊκό «σχέδιο διόρθωσης» της χώρας που ονομάστηκε «Μνημόνιο».
Αν θέλει να υπάρξουν και άλλες εκλογές στο μέλλον...
Διότι αν δεν υπάρξει ουσιαστική αλλαγή πορείας, αυτό που εμφανίζεται σήμερα ως ισχυρή αμφισβήτηση του κομματικού συστήματος θα εξελιχθεί ταχύτατα σε ουσιαστική αμφισβήτηση της δημοκρατίας.
Ούτως Ή άλλως, οι δυνάμεις που το επιδιώκουν έχουν εμφανιστεί στο προσκήνιο.
Το πρόβλημα είναι απλό. Μια δημοκρατική πολιτεία υποχρεώθηκε να ακολουθήσει όχι μια οικονομική πολιτική (σωστή ή λάθος, αναγκαία ή περιττή, αδιάφορο) αλλά ένα ολόκληρο κοινωνικό σχέδιο.
Ενα σχέδιο για το οποίο δεν είχαν ερωτηθεί οι πολίτες της, ούτε έδωσαν ποτέ την έγκριση ή τη συναίνεσή τους. Αλλά το οποίο κρίθηκε «απαραίτητο» από μια ομάδα ανθρώπων αμφίβολης τεχνικής επάρκειας και άγνωστης πολιτικής νομιμοποίησης.
Το εγχείρημα αυτό παραβίαζε μια βασική αρχή όλων των ευρωπαϊκών δημοκρατικών κοινωνιών: την αρχή του κοινωνικού συμβολαίου.
Με άλλα λόγια, καμία κοινωνία δεν αλλάζει ή δεν διορθώνεται εκ των άνω με διαταγές διεθνών οργάνων, με νομοθετικές ρυθμίσεις υπό καθεστώς εκβιασμού, με διατάγματα και ουκάζια. Διορθώνεται μόνο μέσα από την ελεύθερη βούληση των μελών της ή, τουλάχιστον, της πλειοψηφίας τους. Αυτή είναι η μέθοδος της δημοκρατίας.
Το πολιτικό πρόβλημα προέκυψε όταν ένα σημαντικό μέρος των ελίτ της χώρας αγκάλιασαν και υποστήριξαν αυτήν τη διαδικασία είτε επειδή συμφωνούσαν με τους σκοπούς είτε επειδή ονειρεύονταν να φτιάξουν μια άλλη χώρα είτε επειδή έτσι τους συνέφερε.
Από κοντά και διάφοροι κοντόφθαλμοι επιχειρηματίες που φαντάστηκαν ότι έφτασε η στιγμή να αλλάξουν το επιχειρηματικό κλίμα - προς όφελός τους...
Νόμιζαν όλοι αυτοί πως η κοινωνία θα καταπιεί το πικρό χάπι αρκεί όσο γίνεται περισσότερα κόμματα και μέσα ενημέρωσης να υποστηρίξουν ότι είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία. Τόσο τους έκοβε!..
Υπερεκτίμησαν τις δυνάμεις τους. Και υποτίμησαν το πρόβλημα.
Το αποτέλεσμα είναι ότι η αποτυχία ενός σχεδίου και μιας μεθόδου έχει μετατραπεί σε ρήγμα μεταξύ της κοινωνίας και των ελίτ που άκριτα και βλακωδώς υποστήριξαν και το ένα και το άλλο.
Αυτό το ρήγμα βρίσκεται στη βάση της αποσταθεροποίησης που ζούμε σήμερα. Κι αν δεν αρθούν οι λόγοι που το προκάλεσαν, αν δεν αποκατασταθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ κοινωνίας και ελίτ, τότε ο λαϊκισμός καθίσταται εκ των πραγμάτων το μοναδικό καταφύγιο των ταλαιπωρημένων.
Με ανυπολόγιστες πολιτικές συνέπειες...
______________________________________________________

Πως φαίνεται ρε Γιαννάκη, μπαμ κάνει, ότι δεν έχεις σχέση με τη δημοσιογραφία αυτή καθεαυτή, αλλά γράφεις γιατί απλώς σου επέτρεψαν να γράφεις...
Ποιες είναι ρε Γιαννάκο, οι «ανυπολόγιστες πολιτικές συνέπειες εάν ο λαϊκισμός καταστεί εκ των πραγμάτων καταφύγιο των ταλαιπωρημένων», αν δηλαδή έλθει η αριστερά στην εξουσία; Αυτό δεν εννοείς Γιαννάκη τρελιάρη;
Και τι χειρότερο από αυτό που ζούμε θα κάνει ο λαϊκισμός ρε Γιάννη, σεργιάνι της δημοσιογραφίας;
Θα μας πάρει τα σπίτια; Τα πήραν ήδη οι τράπεζες...
Θα μας κλείσει τα μαγαζιά; Τα κλείσαμε μόνοι μας...
Θα μας ταράξει στη φορολογία; Το σώβρακο μας απόμεινε, ας το πάρει...
Θα πάρει τη μπουκιά από το στόμα των παιδιών μας; Ποια μπουκιά, δεν υπάρχει μπουκιά, αφού λιποθυμάνε από την ασιτία...
Θα μας αφήσει χωρίς δουλειά; Χωρίς δουλειά είμαστε ρε Γιάννη... Θα ωθήσει το παραγωγικό δυναμικό της χώρας να μεταναστεύσει; Οι μισοί νέοι μας είναι φευγάτοι, απληροφόρητε τηλεοπτικέ αστέρα και οι άλλοι μισοί ετοιμάζουν τα μπογαλιάκια τους...
Θα ωθήσει τους απελπισμένους στου τεχνητούς παραδείσους; Τα παιδιά με τις τρύπιες φλέβες δεν τα έχεις δει ποτέ, αόμματε Γιαννη; Από δίπλα τους περνάς όταν τρυπιούνται...
Θα διαλύσει την Ελληνική οικογένεια; Ο πατέρας με κατάθλιψη, η μάνα στο συσσίτιο της εκκλησίας και η κόρη στο πεζοδρόμιο, ξύπνα Γιάνηηη...
Θα βυθίσει τον κόσμο στην απελπισία; Πόσες θηλιές μπορεί να περάσει στο λαιμό του ένας απελπισμένος ρε Γιάννη; Έχεις μετρήσει πόσοι αυτοκτονούν κάθε μήνα;
Θα αυξήσει την εγκληματικότητα; Για δε κάνει καμιά βόλτα βράδυ στο ιστορικό κέντρο ρε Γιάννη; Έχεις την ψυχή να κοιμηθείς με το παράθυρο ανοιχτό Γιάννη λαϊκιστομάχε; (αριστερομάχε για την ακρίβεια)
Ή φοβάσαι για τη δουλίτσα σου και για το μέλλον των αφεντικών σου; Και γιατί να φοβάσαι; Άδεια τα κανάλια τους έχουν, φράγκο δε χρωστάνε σε κανένα, ύποπτα πάρε δώσε ούτε που ακούστηκαν ποτέ...

Μετά από όλα αυτά μια απορία μονάχα μου μένει ρε Γιάννη, εσύ τελικά με την κοινωνία είσαι ή με την ελίτι; Γιατί κάπου με έχεις μπερδέψει κι εμένα.

Δεν είσαι δημοσιογράφος ρε Γιάννη, για γέλια είσαι και σου το ‘πα κι άλλη φορά και πίστεψέ με, στεναχωριέμαι.
Άντε γεια...

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
Χάρρυ Κλυνν