Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΤΟΥ ΤΟΥ ΓΛΕΖΟΥ . ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΟΜΩΣ ??? ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΔΗΘΕΝ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ???

Επιμένει για τις βίλες της Πάρου ο Μανώλης Γλέζος

Δεν το βάζει κάτω εύκολα από ό,τι φαίνεται ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος και επανέρχεται σήμερα – Πέμπτη στο θέμα με τις βίλες στην Πάρο. Συγκεκριμένα επισκέφτηκε τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στυλιανό Στασινόπουλο και κατήγγειλε ότι με βάση τα στοιχεία τα...


οποία έχει καταθέσει εδώ και έναν χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου ως μέλος του, υπάρχουν 1300 πολυτελείς επαύλεις με πισίνες ιδιοκτησίας δυτικοευρωπαίων, οι οποίες ενοικιάζονται μέσω Διαδικτύου έναντι 750 ευρώ ημερησίως.

«Δν έγινε απολύτως καμία ενέργεια, παρά το γεγονός ότι στην Πάρο ευρίσκονται 9 πρώην και νυν υπουργοί. Ως εκ τούτου, η φοροδιαφυγή είναι τεράστια και με το μαύρο χρήμα θησαυρίζουν οι Ευρωπαίοι δανειστές μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ . - ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ???

Μισθός 250.000€ την εβδομάδα για το Νικολά Σαρκοζί

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι η επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley προτίθεται να δώσει αμοιβή της τάξεως των 250.000€ στο Νικολά Σαρκοζί για να αναλάβει τη θέση συμβούλου συνεδρίων. Θα τους κοστίσει περίπου 5.550 ευρώ το ....


λεπτό, μιας και η συνολική αμοιβή είναι για μόλις 45 λεπτά της ώρας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «L' Expansion.com», ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας δεν έχει απαντήσει ακόμα, αν και όπως είχε αφήσει να εννοηθεί κατά το παρελθόν, σκοπεύει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μπιλ Κλίντον, ο οποίος μόλις άφησε την Προεδρία έγινε εισηγητής ομιλιών σε συνέδρια. Κάπως έτσι, το 2008 ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ αύξησε τον τραπεζικό του λογαριασμό κατά 5,7 εκατ. δολάρια!

ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ - Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ . ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ . ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Ποιοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης

Βαρύς τουλάχιστον οικονομικά θα είναι ο φετινός χειμώνας για τα νοικοκυριά, καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα εκτοξευθεί. Η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης κάνει απαγορευτική την αγορά του και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν νέους...


τρόπους για να ζεσταθούν, ή να μπορέσουν να εξασφαλίσουν επίδομα θέρμανσης. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος δεν είναι ακόμα βέβαιο πως το επίδομα θα δοθεί τον Οκτώβριο, καθώς αναμένεται να καθυστερήσει η εκταμίευση του ποσού και οι δικαιούχοι θα λάβουν το βοήθημα τον Ιανουάριο.

Δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης είναι οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι ζουν σε περιοχές της χώρας στις οποίες η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριος-Απρίλιος είναι πολύ χαμηλή.

Επιπλέον οι πολίτες αυτοί θα πρέπει να μένουν σε σπίτι μικρότερο από 100 ή 150 τετραγωνικά. Ο τρόπος καταβολής δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, ενώ αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείο.

Ε ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ . ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ!!!!!!!!!!

ΣΔΟΕ: «Το 54,9% των επιχειρήσεων στις τουριστικές περιοχές φοροδιαφεύγει»

Μεγάλο ποσοστό παραβατικότητας διαπίστωσε και αυτή την εβδομάδα ο ΣΔΟΕ, κλιμάκια του οποίου έχουν επιδοθεί εδώ και αρκετές ημέρες σε «σαφάρι» ελέγχων σε τουριστικές περιοχές για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ από τους ελέγχους που....


διενεργήθηκαν το χρονικό διάστημα από 24 έως 27 Αυγούστου, διαπιστώθηκε ότι το 54,9% των επιχειρήσεων φοροδιαφεύγει.Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 638 έλεγχοι, στους οποίους βρέθηκαν συνολικά 350 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 2.530 παραβάσεις.

Ειδικότερα, βάσει του ΣΔΟΕ, τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής καταγράφονται στις εξής περιοχές:
Κέρκυρα 96%
Καβάλα- Ξάνθη 92,3%
Κεφαλλονιά 83,3%
Κορινθία 81,3%
Άγιος Νικόλαος – Ιεράπετρα 77,8%
Σάμος 64,0%
Σαντορίνη 60,3%

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ - ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ

Επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Παπανδρέου

ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
Παμψηφεί και δια ανατάσεως των χειρών επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο Γιώργος Παπανδρέου, στο 24ο Συνέδριο της οργάνωσης που διεξάγεται στο Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική... Η διαδικασία της....


εκλογής αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί με με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή δι' ανατάσεως των χειρών, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΘΗΜΕΝΟΣ - ΣΠΑΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΚΑΘΙΣΤΟ


ΕΠΙΚΑΙΡΟ "ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ" ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Οι δύο Αφγανοί !!! (το αστείο της ημέρας - ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ, αλλά ακατάλληλο για κουλτουριάρηδες)



Δύο Αφγανοί, που είχαν χαθεί για πολύ καιρό μετά από το "πέρασμά" τους από τον Έβρο, συναντιούνται τυχαία σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας. Ο πρώτος ντυμένος σαν πρίγκιπας, κατεβαίνει από μια μερσεντάρα τελευταίο μοντέλο.

Ο δεύτερος, κακομοίρης, κρατώντας στα χέρια ένα πακέτο κάλτσες που προσπαθούσε να πουλήσει, λέει στον φίλο του:
- Βλέπω καλοπερνάς! Τι δουλειά κάνεις και τα κονομάς;
- Ζητιανεύω στο Μετρό!!
- Μη μου λες. Και βγάζεις τόσα πολλά;
- Σίγουρα. Δοκίμασε το και σύ! Κάθισε κοντά στα εκδοτήρια εισιτηρίων με μια πινακίδα και θα δεις!
Μετά από κάνα δυο μέρες ο ταλαίπωρος, ξαναβλέπει τον πλούσιο φίλο του.
- Ε, Ahmed, με δούλεψες, του λέει. Σε δυο μέρες όλα κι όλα μάζεψα 1 ευρώ, αν και στην πινακίδα είχα γράψει: "Είμαι χωρίς δουλειά, η γυναίκα μου είναι άρρωστη και τα τρία παιδιά μου πεινάνε!" Δεν αξίζει να ζητιανεύω στο Μετρό.
- Μην λες βλακείες, του απαντά ο Ahmed. Κοίταξε τι μάζεψα εγώ σε δύο ημέρες, και του ανοίγει μια μεγάλη τσάντα γεμάτη με δεκάευρα.
- Δεν είναι δυνατόν, λέει ο άλλος απορημένος. Τι έγραφες στην πινακίδα;
- Έγραφα: "Μου λείπουν μόνο 10 Ευρώ για το εισιτήριο να γυρίσω στο Αφγανιστάν !!!!!!!!!!!"

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Αδάμ και η Εύα ήταν Έλληνες !!! (το αστείο της ημέρας)


Ένας Γερμανός, ένας Γάλλος, ένας Άγγλος και ένας Έλληνας σχολιάζουν έναν πίνακα του Αδάμ και της Εύας στον Παράδεισο.
Ο Γερμανός λέει: 
- Κοιτάξτε την τελειότητα στα σώματα… Εκείνη ψηλή και ευκίνητη, εκείνος μ’ αυτό το αθλητικό κορμί,τους καλογυμνασμένους μύες… Πρέπει να είναι Γερμανοί.
Αμέσως, ο Γάλλος αντέδρασε: 
- Δεν το πιστεύω… Είναι ξεκάθαρος ο ερωτισμός που εκλύεται και από τις δυο φιγούρες…
Εκείνη τόσο θηλυκή… Αυτός τόσο ανδροπρεπής… Γνωρίζουν ότι σύντομα θα έλθει ο πειρασμός… Πρέπει να είναι Γάλλοι…
Κουνώντας αρνητικά το κεφάλιο Άγγλος σχολιάζει:
- Παρατηρείστε… Την ηρεμία στα πρόσωπά τους, τη λεπτότητα στη στάση τους, τη νηφαλιότητα της κίνησης… Μόνο Άγγλοι μπορεί να είναι..
Μετά από μερικές στιγμές συγκέντρωσης… Ο Έλληνας φώναξε: 
- Δεν συμφωνώ»! Κοιτάξτε καλά!!! Ο Αδάμ ξεβράκωτος, ξυπόλητοι, κοιμούνται κάτω από ένα δένδρο, έχουν μόνο ένα φτωχό μήλο για να φάνε, δεν διαμαρτύρονται και επιπλέον οι μ@λάκες πιστεύουν ότι είναι στον Παράδεισο; Αυτοί είναι Έλληνες!

ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΚΛΕΦΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΗΘΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ !!!! ΟΥΣΤ ΡΕ.....


Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑΑΑΑΑ - ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ... ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ

 

 Γράφει ο Νίκος Χατζηνικολάου Δείτε όλα τα άρθρα του/της
 
 
Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ότι η βαθειά κρίση που πλήττει τη χώρα μας είναι πρωτίστως πολιτική και ηθική και δευτερευόντως οικονομική δεν είναι ούτε νέα, ούτε πρωτότυπη. Εχει διατυπωθεί, από τη στήλη αυτή, επανειλημμένα, συχνά μάλιστα σε υψηλούς τόνους. Και δυστυχώς η ορθότητά της επιβεβαιώνεται καθημερινά. Το έλλειμμα της αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος, έλλειμμα που αντί να μειώνεται διαρκώς μεγεθύνεται, οδήγησε και συνεχίζει να οδηγεί στην «παραγωγή» των οικονομικών ελλειμμάτων, που μας έφεραν στα πρόθυρα της πλήρους χρεωκοπίας. Ακόμη και σήμερα το πολιτικό προσωπικό της χώρας, στην πλειονότητά του, εξακολουθεί να συμπεριφέρεται και να λειτουργεί με την ίδια προκλητική ανευθυνότητα και με την ίδια εξοργιστική ανηθικότητα που το χαρακτήρισαν τις τελευταίες δεκαετίες και που το οδήγησαν εντέλει στην πλήρη απαξίωση. Για να δικαιώσει, ίσως, με τον τρόπο αυτό τη σοφή λαϊκή ρήση... «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι»!

ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ να εξηγήσει κανείς, αν όχι με αναφορά σε μωρία και αφροσύνη, το γεγονός ότι ενώ η κοινωνία βοά εναντίον των πολιτικών, ενώ τους κατηγορεί για δεκάδες σκάνδαλα, αλλά και για ανικανότητα, φαυλότητα και αναξιοκρατία, που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, εκείνοι συνεχίζουν απερίσπαστοι και ατάραχοι το καταστροφικό τους έργο, διορίζοντας γιους, κόρες και ανίψια στη Βουλή και στο Δημόσιο; Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς, αν όχι με αναφορά σε μωρία και αφροσύνη, το γεγονός ότι ακόμη και όταν οι αθλιότητές τους αποκαλύπτονται εκείνοι συνεχίζουν θρασύτατα να τις υπερασπίζονται και να τις δικαιολογούν, την ίδια στιγμή που ετοιμάζονται να απολύσουν χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και που πετσοκόβουν άγρια τους μισθούς και τις συντάξεις εκατομμυρίων μικρών και μεσαίων οικονομικά πολιτών, οδηγώντας τους στον αφανισμό; Τόσο προκλητικοί; Τόσο χοντρόπετσοι; Και εν κατακλείδι τόσο ανόητοι; Δεν καταλαβαίνουν τίποτε; Ούτε στο παρά πέντε της καταστροφής;

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ
την αναξιοπιστία και την απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος επιτείνει και υπογραμμίζει με δραματικό τρόπο το «κουκούλωμα» των μεγάλων σκανδάλων, που για άλλη μια φορά επιχειρείται, με διακομματική μάλιστα -για ορισμένα- συναίνεση. Η υπόθεση της Siemens είναι εξόχως χαρακτηριστική. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς των τελευταίων δεκαετιών. Ενεπλάκησαν κορυφαία στελέχη και των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα και η ζημία που προκλήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο από υπερκοστολογήσεις και προμήθειες άχρηστων υλικών υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το επίσημο και ομόφωνο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής. Οι αποκαλύψεις για τις βαλίτσες με το μαύρο χρήμα που κατέληξαν(;) στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, επί ημερών Σημίτη, είναι νωπές. Και τώρα ο φάκελος κλείνει άρον-άρον, με εξωδικαστικό συμβιβασμό και με μια πενιχρή αποζημίωση ύψους 170 εκατ. ευρώ. Μας επιστρέφουν δηλαδή το 8,5% των κλεμμένων και ούτε γάτα, ούτε ζημιά... Θα μάθουμε άραγε ποτέ ποιοι πολιτικοί πήραν τις μίζες; Θα μάθουμε άραγε ποτέ αν αυτοί οι κατεξοχήν εκβιάσιμοι επίορκοι λειτουργοί εξακολουθούν να κατέχουν δημόσιες θέσεις ευθύνης ακόμη και σήμερα; Υποθέτω πως όχι...

ΑΚΡΑ ΤΟΥ... τάφου σιωπή, όμως, επικρατεί στην πολιτική μας σκηνή και για τη διερεύνηση άλλων μεγάλων υποθέσεων, όπως η διαχείριση των τεράστιων κονδυλίων που ξόδεψε η χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά και το πώς καταλήξαμε στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πριν από 2,5 χρόνια, ενώ... «λεφτά υπήρχαν»! Σκοτεινές υποθέσεις για τις οποίες οι πολίτες έχουν βάσιμα πλέον πεισθεί ότι είναι δύσοσμες και σκανδαλώδεις. Γιατί η νέα κυβέρνηση δεν τις ανοίγει; Γιατί δεν δρομολογεί την πλήρη και σε βάθος διερεύνησή τους, ώστε να λάμψει η αλήθεια, να αποκαθαρθεί η πολιτική ζωή του τόπου, να επιστραφούν σε όποιο βαθμό αυτό είναι εφικτό τα κλεμμένα και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι πρωταίτιοι της καταστροφής; Δεν αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί μας ταγοί ότι όσο η Βουλή και τα κόμματα αρνούνται την κάθαρση και την εξυγίανσή τους, τόσο η απόσταση πολιτικής και κοινωνίας θα μεγαλώνει και θα βαθαίνει; Με ποιο ηθικό ανάστημα, με ποιο «παράδειγμα» θα χτυπήσουν όπως επαγγέλλονται τη φοροδιαφυγή; Με τι «πρόσωπο» θα ζητήσουν σε λίγες μέρες νέες θυσίες από την ήδη καθημαγμένη και εξαντλημένη ελληνική κοινωνία; Μωραίνει Κύριος...

ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

 Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης Δείτε όλα τα άρθρα του/της
 
 
ΝΑ ΦΥΓΕΙ, να πάει στον αγύριστο αυτός ο καταραμένος Αύγουστος του 2012, ένας από τους χειρότερους που έζησε η δόλια πατρίδα, αλλά και ο ελληνισμός εν γένει, στους δέκα τελευταίους αιώνες...

ΚΑΝΕΙΣ δεν περίμενε θριαμβευτική επιστροφή του πρωθυπουργού από το μαρτυρικό ταξίδι του στην Ευρώπη. Ολοι όμως τρέμουν τον ερχομό του «μαύρου Σεπτέμβρη». Αυτή τη φορά, εντελώς αβέβαιοι αν θα τον αντέξουν, όπως άντεξαν όλες τις αυγουστιάτικες και σεπτεμβριανές εθνικές τραγωδίες της ιστορίας. Να τις θυμίσω;

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2004: Ο μεγάλος θρίαμβος αλλά μαζί του και το πελώριο σκάνδαλο των Ολυμπιακών της Αθήνας, που μυρίζει κάθε μέρα και περισσότερο, καθώς, πολύ αργά δυστυχώς, ξεσκεπάζεται η βρωμιά του με τις θηριώδεις σπατάλες και τα σκουληκιασμένα ακίνητα.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1999: Το κραχ του χρηματιστηρίου που οδηγεί αμέσως μετά στο μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών, αφού σε ελάχιστο χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ άλλαξαν χέρια και πήγαν «από τους πολλούς στους ελάχιστους»..

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1988: Το σκάνδαλο Κοσκωτά, με κορωνίδα εκείνον τον «κουτσονόμο» του μακαρίτη Κουτσόγιωργα που τσέπωσε 2.000.000 δολάρια, αλλά και έστειλε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο, από το οποίο και απαλλάχθηκε με μία μόνο ψήφο...

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1922: Η αιματηρή σελίδα της μικρασιατικής καταστροφής, με την άτακτη υποχώρηση του ελληνικού στρατού και εν συνεχεία την πυρπόληση της Σμύρνης και την καταφυγή 1.500.000 Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην ντροπιασμένη πατρίδα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1071: Δεινή ήττα του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ρωμανού Δ’ στη μάχη του Ματζικέρτ με τους Σελτζούκους Τούρκους. Ηταν η απαρχή της πτώσης του Βυζαντίου, που ολοκληρώθηκε στις 29 Μαΐου του 1453 με την άλωση της Πόλης.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ, λοιπόν, να πάει στον αγύριστο και ο φετινός καυτός Αύγουστος των 42 βαθμών Κελσίου, καθώς επί των ημερών του λαμπάδιασε η δόλια πατρίδα με χίλιες και πλέον πυρκαγιές, αρκετές από τις οποίες είναι έργο εμπρηστών, ημεδαπών και αλλοδαπών, όπως κατήγγειλε ο Νίκος Δένδιας.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ, για να μη ζήσουμε και άλλα περιστατικά όπως αυτά της Πάρου, με δράστες τον Πακιστανό βιαστή από τη μία και τον θεολόγο τρομοκράτη από την άλλη. Ούτε και άλλες γκάφες της πολιτείας όπως αυτή των «ανθρωπιστών» της Δικαιοσύνης που χορηγούν «πενθήμερες» σε... τετράκις ισοβίτες!

ΝΑ ΦΥΓΕΙ για να ξυπνήσουν από τη θερινή ραστώνη τους οι «λεβέντες» που μας κυβερνούν. Ωστε, αφού ξύσουν από πάνω τους τα κομματικά λέπια, να χτυπήσουν αλύπητα τη φοροδιαφυγή, να στείλουν μερικά «βαριά ονόματα» στον Κορυδαλλό, να απαλλάξουν εντελώς τη χώρα από τους λαθρομετανάστες (για τους οποίους περιέργως δεν ιδρώνει το αυτί της τρόικας, αλλά ιδρώνει το αυτί της Αριστεράς), να ζωντανέψουν πάση θυσία την ημιθανή Αγορά και... το σπουδαιότερο:

ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ να υψώνουν φωνή αντρίκεια, περήφανη και αδιάλλακτη στους ξένους δανειστές, καταγγέλλοντάς τους δημοσία ότι όλη τους η έγνοια δεν είναι άλλη από το πώς θα περισώσουν και πώς θα αυγατίσουν τα κέρδη τους, όπως αυτά τα 62 δισ. της Γερμανίας. Γιατί ώς τώρα ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Κουβέλης, ούτε κανένας άλλος από το γκουβέρνο, τόλμησαν να υψώσουν φωνή στους ξένους αφέντες...

ΑΝΤΙΘΕΤΑ
, όλοι τους έδωσαν και δίνουν την εικόνα του καρπαζοεισπράκτορα, του δουλοπρεπούς υπηρέτη που καταπίνει ταπεινά τα φαρμακερά εμέσματα της κάθε Μέρκελ, του κάθε Σόιμπλε και («θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου») εκείνου του Ασιάτη αντικαγκελάριου, ενώ καμιά κρατική υπηρεσία δεν βρέθηκε να στολίσει με διαψεύσεις και με αγωγές τις ξένες φυλλάδες που συκοφαντούν την Ελλάδα και καταστρέφουν συνειδητά τον τουρισμό της...

ΝΑ ΦΥΓΕΙ, λοιπόν, να πάει στον αγύριστο ο φετινός Αύγουστος, ο χειρότερος της μεταπολεμικής εποχής, να φύγει και αυτή η χρονιά της μεγαλύτερης κρίσης της ιστορίας μας. Και τότε, εδώ είμαστε! Οι Ελληνες θα δείξουν ακόμη μια φορά στους ξένους «προστάτες» ότι, κι αν έχασαν τα λεφτά τους, κι αν έχασαν την ελευθερία τους, δεν χάνουν, ούτε θα χάσουν το θάρρος τους! Οπως δεν θα χάσουν ποτέ εκείνη τη μαγική δύναμη επιβίωσης που έχουν κληρονομήσει από τον Οδυσσέα, να ξεπετάγονται κάθε φορά από τις στάχτες τους και να στήνουν θεόρατα μνημεία δημοκρατίας και πολιτισμού!..

ΠΟΙΗΤΗΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ - ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ ΓΙΓΑΣ

 Γράφει ο Γιάννης Καλαμίτσης Δείτε όλα τα άρθρα του/της
 
 
ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ο Ελληνας, σε μια ζωή μετρία,
να βγάλει όσα από αυτόν ζητάει η Εφορία;...
κι αν έχεις στόχους υψηλούς και τα μυαλά σου χάνουν
για να προλάβεις όσα θες, τα εκατό δεν φτάνουν...

Πώς να προλάβει ο άνθρωπος που ζει έναν αιώνα,
να ξεχρεώσει ό,τι χρωστάει στη χώρα την πατρώνα;
που σε πλακώνουν φουπουά... τέλη κυκλοφορίας...
αργούν τα Εκκαθαριστικά, να’ ρθούν, της Εφορίας...
που έρχονται αναδρομικά τα προ Χριστού αιώνα
χρέη που άφησε ο παππούς στη Μάχη Μαραθώνα...
που βγήκε ο Πρωθυπουργός, πέρσι, όλο τσαντίλα
να καταγγείλει ένοχους στου Δράμαλη τη νίλα...
και απαντάει η Νουδού «αιδώς παλιοξεφτίλες,
που το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται και για τις Θερμοπύλες!»
κι ορθώνει τώρα ο Σαμαράς το ανάστημα το ώριο
και λέει «Δεν έχει η Ελλάς πια άλλο περιθώριο!
Θα πρέπει να εξοφληθούν, με εθνικάς θυσίας
τα δάνεια Μεγαλέξανδρου στην Τράπεζα Περσίας!..
Κι επίσης να εξοφληθεί, διά εκατομμυρίων,
τα εκτός έδρας οπλιτών καθόδου των μυρίων,
που επειδή είδαν θάλασσα, εάν υπάρχει Δίας,
διεκδικούν και πρόσθετο επίδομα αδείας!...

Δαρείου Παρισσάτιδος γίνονται παίδες δύο
κι οι παρατάξεις στην Βουλή είναι αυτές αι δοίο
με άλφα γιώτα είναι το «ε» , το «οι» με όμικρον γιώτα,
και πριν ψηφίσεις θα’ πρεπε να βάζεις και καπότα...
-«καπότα» είναι το παλτό που φέρουν οι βουκόλοι...-
κι αν ψήφιζες με σύνεση, θα σφίγγανε οι κω...
η Κολομπίνα χόρευε τανγκό με τον Πιερόττο
κι αναρωτιότανε εάν θα έπιανε το Λόττο

αφού στην χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα
και κοκκινίζει η σταφυλή και θάλλει η ελαία
ο τζόγος μόνο απέμεινε για να χαρίζει ελπίδες
αν και τα αποτελέσματα θα πρέπει να τα είδες...
πάει μακριά το δούλεμα και πάρε το χαμπάρι
αυτοί θα πάρουν τα λεφτά κι εσύ ένα παπά...

παπάκι πάει στην ποταμιά, κι όπως κοιτούσε πέρα
βλέπει του Κίτσου τη Μαμά που έκανε βεγγέρα...

Αγαπητέ μου ασθενή και φίλε μου Νικόλα,
το άγχος είναι το κακό που ευθύνεται για όλα!

Γι’ αυτό αντί να άγχεσαι και να τραβάς τα αυτιά σου
παίξ’ το κι εσύ Πολιτικός και γράψ’ τους στα απ’ ...
αυτά σου γράφω, φίλε μου, σε χαιρετώ και γεια σου
ο φίλος σου, ο ιατρός, που θέλει την υγειά σου!

PABLO NERUDA - ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ , ΜΟΝΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!

Pablo Neruda Aργοπεθαίνει όποιος

 Από τον babis

Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει το βήμα του, όποιος δεν ρισκάρει να αλλάξει χρώμα στα ρούχα του,
όποιος δεν μιλάει σε όποιον δεν γνωρίζει.
Αργοπεθαίνει όποιος έχει την τηλεόραση για μέντωρα του
Αργοπεθαίνει όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος προτιμά το μαύρο αντί του άσπρου και τα διαλυτικά σημεία στο “ι” αντί τη δίνη της........
συγκίνησης αυτήν ακριβώς που δίνει την λάμψη στα μάτια,
που μετατρέπει ένα χασμουρητό σε χαμόγελο, που κάνει την καρδιά να κτυπά στα λάθη και στα συναισθήματα.
Αργοπεθαίνει όποιος δεν “αναποδογυρίζει το τραπέζι” όταν δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του,
όποιος δεν ρισκάρει τη σιγουριά του, για την αβεβαιότητα του να τρέξεις πίσω απο ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του, έστω για μια φορά στη ζωή του, να ξεγλιστρήσει απ’ τις πανσοφές συμβουλές.
Αργοπεθαίνει
όποιος δεν ταξιδεύει,
όποιος δεν διαβάζει,
όποιος δεν ακούει μουσική,
όποιος δεν βρίσκει το μεγαλείο μέσα του
Αργοπεθαίνει
όποιος καταστρέφει τον έρωτά του,
όποιος δεν αφήνει να τον βοηθήσουν,
όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη κακή του τύχη
ή για τη βροχή την ασταμάτητη
Αργοπεθαίνει
όποιος εγκαταλείπει την ιδέα του πριν καν την αρχίσει,
όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει
ή δεν απαντά όταν τον ρωτάν για όσα ξέρει
Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις,
όταν θυμόμαστε πάντα πως για να ‘σαι ζωντανός
χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη
από το απλό αυτό δεδομένο της αναπνοής.
Μονάχα με μιά φλογερή υπομονή
θα κατακτήσουμε την θαυμάσια ευτυχία.

ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ . ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ????

Η όμορφη γειτονιά μου

 Γράφει ο Μάριος Καλής
Ζω σε μια όμορφη αθηναϊκή γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας. Απορώ συνεχώς γιατί δεν θέλει κανείς να ζήσει εδώ, γιατί θέλουν όλοι να φύγουν. Η γειτονιά αυτή σου προσφέρει τα πάντα.
Το πρωί ξυπνάς με μουσικές και τραγούδια. Τί κι αν αυτό συνεχίζεται όλη την ημέρα; Τί κι αν η μουσική δεν σου είναι οικεία; Τί κι αν δεν καταλαβαίνεις τα λόγια; Τί κι αν νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε μια χώρα στα βάθη της Ασίας. Κάποιος έχει φροντίσει για την πολιτιστική σου εκπαίδευση. Κάποιος έχει σκεφτεί πριν από σένα για σένα. Μπορεί να νομίζεις ότι δεν είναι ακριβώς αυτό που επιθυμείς, αλλά κάνεις λάθος. Κάποιος προσπαθεί και θα τα καταφέρει να σε.........
πείσει ότι θέλει το καλό σου.
Η γειτονιά μου έχει όλων των ειδών τα μαγαζιά. Παντοπωλείο, κουρείο, ραφείο, κατάστημα κινητών, ψιλικατζίδικο, όλα 1 Ευρώ, εστιατόριο, οβελιστήριο. Τί κι αν έχει 50 από το κάθε είδος; Α, έχει και καταστήματα internet και call centers, γύρω στα 828. Όλα τα έχουν αλλοδαποί. Μα πώς γίνεται αυτό; Μα γιατί αυτοί ξέρουν καλύτερα από τους Έλληνες. Είναι σωστοί επιχειρηματίες όχι σαν κι εμάς. Νομίζεις ότι δεν τα χρειάζεσαι, αλλά κάνεις λάθος. Τα έχεις ανάγκη, απλώς δεν το ξέρεις, δεν το συνειδητοποιείς, δεν ξέρεις τι είναι καλό για σένα. Κάποιος έχει φροντίσει για την κάλυψη των  αναγκών σου. Τί, επιμένεις ότι δεν τα έχεις ανάγκη; Εσύ δεν ξέρεις! Κάποιος άλλος ξέρει καλύτερα. Τί, δεν έχει βιβλιοπωλείο; Είσαι κουτός! Δεν καταλαβαίνεις τίποτα.
Η γειτονιά μου έχει και τζαμί. Για να είμαι δίκαιος έχει δύο τζαμιά. Α, έχει και μια εκκλησία. Ναι, έχει περισσότερα τζαμιά από εκκλησίες. Τί, δεν είναι λογικό αυτό; Αυτό το λες εσύ. Εσύ δεν ξέρεις! Κάποιος άλλος ξέρει καλύτερα. Κάποιος άλλος έχει φροντίσει για σένα.
Η γειτονιά μου έχει μια ιδιαιτερότητα. Δεν είναι όλα όπως φαίνονται. Ο παντοπώλης δεν είναι ακριβώς παντοπώλης, ο κουρέας δεν είναι ακριβώς κουρέας, ο ράφτης δεν είναι ακριβώς ράφτης, τα καταστήματα κινητών δεν είναι αυτό ακριβώς, το ψιλικατζίδικο δεν είναι ακριβώς ψιλικατζίδικο, το οβελιστήριο δεν ακριβώς οβελιστήριο κλπ. Τί, δεν καταλαβαίνεις; Θα σου εξηγήσω γιατί μου φαίνεται ότι είσαι κουτός ή προκατειλημμένος.
Η λέξη κρίση, η οικονομική εννοείται, τα εξηγεί όλα. Ακόμη δεν καταλαβαίνεις;
Στην γειτονιά μου τα πάντα κινούνται ή καλύτερα διακινούνται. Η οικονομική κρίση έχει πλήξει τους πάντες. Δεν φτάνει μια δραστηριότητα για να επιζήσει κανείς, ακόμη και αυτοί οι φανταστικοί αλλοδαποί επιχειρηματίες που ανοίγουν τα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο με ρυθμούς ασύλληπτους. Ο παντοπώλης όπως λέει και η ίδια η λέξη πουλάει και διακινεί τα πάντα. Από ρύζι μέχρι φυάλες υγραερίου, ναρκωτικά και γυναίκες. Α ναι, διακινεί και όλους τους λαθρομετανάστες στις γύρω πολυκατοικίες. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος internet και ο ιδιοκτήτης call center προσφέρει κι άλλες υπηρεσίες όπως πλαστά διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες διαμονής και ναρκωτικά. Ο ράφτης ειδικεύεται επίσης στην διακίνηση λαθρομεταναστών. Το κατάστημα κινητών πουλάει και αυτό ναρκωτικά και φιλοξενεί τη νύχτα στο υπόγειο λαθρομετανάστες που δεν πρόλαβαν να έρθουν σε επαφή με τον παντοπώλη και τον ράφτη. Το ψιλικατζίδικο πουλάει κι αυτό φυάλες υγραερίου και ότι πουλάει και ο παντοπώλης. Ο κουρέας και ο εστιάτορας προσπαθούν κι αυτοί να συναγωνιστούν τους άλλους και πωλούν και διακινούν ότι όλοι οι άλλοι μαζί. Ο κουρέας είναι φυσικά τύπου κουρέας γιατί δεν έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Επίσης δεν μιλά ελληνικά, όπως και οι περισσότεροι από τους άλλους. Μπορεί λοιπόν κάποιος να φύγει κουρεμένος «κάπως» αλλά δεν πειράζει. Θα έχει ζήσει μια όμορφη πολυπολιτισμική εμπειρία.
Η γειτονιά μου έχει ιδιαίτερη μυρωδιά. Κάποιοι έχουν φροντίσει και γι’ αυτό. Από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί μυρίζει σκόρδα και κρεμμύδια τηγανητά. Πώς μύριζαν παλιά οι γειτονιές; Καμμία σχέση. Επίσης η γειτονιά μου έχει πάρα πολλές τουαλέτες. Ναι, ναι πολλές τουαλέτες. Για την ακρίβεια η γειτονιά μου είναι μια τεράστια τουαλέτα όπου ο καθένας κάνει όπου βρει την ανάγκη του. Κάποιος έχει φροντίσει να διευκολύνει την ζωή των κατοίκων. Πού να περιμένει κανείς να πάει σπίτι του ή να μπει σε κάποιο μαγαζί. Όλα είναι έτσι πιο απλά. Εσύ δεν ξέρεις!
Πώς σας φαίνεται η όμορφη γειτονιά μου; Γιατί δεν έρχεστε να ζήσετε κι εσείς εδώ;
 Εσείς δεν ξέρετε!

ΔΕΣΜΕΥΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ . ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ . ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΣΤΕ ΟΧΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!!!!!

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ – ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – ΜΟΝΤΕΛΑ

 Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης
Τρεις λέξεις οι οποίες είναι «εφιάλτης» για έναν ολόκληρο λαό.
Σε συνέντευξη του στην Bild (αν δεν κάνω λάθος) ο πρωθυπουργός «δεσμεύτηκε» ότι «ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ»!
Να έρθουμε κύριε πρωθυπουργέ σε εμάς, στους Έλληνες πολίτες;
Ποια είναι η δέσμευση σας σε εμάς που τα έχουμε χάσει ΟΛΑ και εξακολουθείτε ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ να μας γδέρνετε κανονικά;
Αλήθεια, θα δεσμευτείτε ότι δεν θα πεθάνει κόσμος τώρα που έκλεισαν οι «πόρτες» των φαρμακοποιών αλλά και ......
κάποιων εταιριών προς τον ΕΟΠΠΥ;
Γιατί, καλά είναι να λέτε ΕΣΕΙΣ και οι υπουργοί σας ότι ναι μεν θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι για τα φάρμακα τους αλλά θα πάρουν πίσω τα χρήματα (στο αγελαδοκούρεμα που λέει και ο λαός), μόνο που ΔΕΝ μας λέτε, ΠΟΥ θα βρουν λεφτά για να πληρώσουν, τη στιγμή που οι περισσότεροι, έχουν δεν έχουν για να φάνε έναν μήνα.
Δεν μας λέτε επίσης, ΠΟΥ θα βρουν λεφτά οι ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ για να πληρώσουν τις όποιες εξετάσεις στα νοσοκομεία.
Πάμε στις «ρυθμίσεις».
Ακούμε όλοι ότι «επεξεργάζεστε» διάφορες ρυθμίσεις προκειμένου να εισπράξετε φόρους.
Μα καλά, όλοι σας πάσχετε από αλσχαιμερ;
Εκατομμύρια ρυθμίσεις να κάνετε, να μας βάλετε να πληρώσουμε δόσεις για τριακόσια χρόνια, να κάνετε δηλαδή σαν να λέμε «ευκολίες πληρωμής», ΔΕΝ θα πάρετε όχι ευρώ, ούτε «κολυμπιθρόξυλο» γιατί πολύ απλά, μα τρομακτικά απλά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ.
Τι ρυθμίσεις και κουραφέξαλα συζητάτε;
Κυνηγήστε όλους όσους χρωστανε εκατομμύρια τόσα χρόνια και δεν πληρώνουν για να εισπράξετε.
Αυτούς άραγε γιατί δεν τους ακουμπάτε;
Και μην νομίζετε ότι εντυπωσιαζόμαστε επειδή το ΣΔΟΕ τσακώνει κάποιους μικροωφειλέτες.
Μπράβο στο ΣΔΟΕ, αλλά……
Τα «φιλαράκια» σας πότε θα τα τσακώσει;
Πότε όλοι εκείνοι που έφαγαν εκατομμύρια θα πάνε φυλακή και θα κατασχεθούν οι περιουσίες τους;
Αφήστε λοιπόν κατά μέρους τις ρυθμίσεις , γιατί κανονικά άλλα πράγματα πρέπει να ρυθμίσετε.
Πάμε τώρα στα μοντέλα.
Ακούμε ότι και καλά το κυβερνητικό επιτελείο «επεξεργάζεται» λέει «Αμερικανικό, Σουηδικό» και τρέχα γύρευε «μοντέλο» φορολογίας, και αναρωτιόμαστε, τόσο δύσκολο είναι να είχατε βγάλει εδώ και πενήντα χρόνια που είστε οι ίδιοι και οι ίδιοι στην εξουσία, ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, και πάνω απ’ όλα ΕΦΙΚΤΟ μοντέλο για να λειτουργεί το κράτος  σωστά;
Από ΜΠΟΥΡΔΕΣ και σχέδια επιστημονικής φαντασίας χορτάσαμε.
Κάντε κάτι επιτέλους για να επιβιώσουμε, γιατί όπως λένε και στα χωριά, «ΤΟ ΓΟΜΑΡΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΛΛΟ ΒΑΡΟΣ».
Βασίλης Τσούγκαρης

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ?????

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα είναι κομμάτια…

 Γράφει ο Σταμάτης Γιαννίσης
«Δεν αντέχω να βλέπω αυτή την εικόνα. Ακόμη και στους ΚΤΕ της προηγούμενης Βουλής είμασταν περισσότεροι απ´ όσοι είμαστε τώρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα», μου είπε με φανερό τόνο απελπισίας στη φωνή του παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και σε ακόμη πιό δραματικό ύφος πρόσθεσε: «Μετά τις επόμενες εκλογές, ακόμη κι αν αντέξουμε να φτάσουμε μέχρι εκεί ως ενιαίο κόμμα, πολύ φοβάμαι ότι θα καταντήσουμε να συνεδριάζουμε στο καφενείο της Βουλής».
Θα μπορούσα να συμφωνήσω, ίσως, και να.......
υπερθεματίσω ακόμη, όμως του είπα οτι βρίσκω τις ανησυχίες του υπερβολικές, καταφεύγοντας στο μάλλον κοινότοπο επιχείρημα «περί Κεντροαριστερού πόλου στον οποίο εκ των πραγμάτων το ΠΑΣΟΚ έχει το πάνω χέρι κ.λ.π.» Εκείνος δεν φάνηκε να συμφωνεί ούτε με αυτό.
«Ποιό ηγετικό ρόλο στην Κεντροαριστερά μου λες, όταν το κόμμα είναι κομμάτια; Είδες τι γίνεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα; Ο Λοβέρδος πάλι μπουχός! Ο Χρυσοχοϊδης με τον Σκανδαλίδη μαλλιοκούβαρα! Ο Βαγγέλης (Βενιζέλος) προσπαθεί να μαζέψει αυτά που δεν μαζεύονται με τίποτα. Περίμενε να δεις και τι θα γίνει όταν κατέβουν και τα μέτρα στη Βουλή…»
Η κουβέντα με το συνομιλητή μου συνεχίστηκε στο ίδιο πνεύμα για λίγα ακόμη λεπτά, αντανακλώντας όχι μόνο το δικό του προβληματισμό αλλά και αρκετών άλλων στελεχών, είτε ακόμη και απλών ψηφοφόρων οι οποίοι (σε πείσμα των καιρών και της πολιτικής συγκυρίας) επέμειναν και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ακόμη και στις εκλογές του περασμένου Ιούνη.
Η αίσθηση του «ασθενούντος ΠΑΣΟΚ», είναι διάχυτη εδώ και αρκετό καιρό στην ελληνική κοινωνία και δεν υπάρχει μόνο σε εκείνους που ανήκουν ή ψηφίζουν άλλους πολιτικούς χώρους. Η αίσθηση αυτή είναι, επίσης, διάχυτη και μέσα στο ίδιο το κόμμα.
Τα λάθη και οι παραλείψεις της προηγούμενης ηγεσίας του Κινήματος, ο ρόλος που διαδραμάτισε η τρέχουσα ηγεσία του σε επίπεδο εκπόνησης και εφαρμογής σκληρών και αντιλαϊκων οικονομικών μέτρων την τελευταία διετία, αλλά και η πολιτικά ανερμάτιστη στάση ορισμένων πάλαι ποτέ κορυφαίων στελεχών του (εντός και εκτός Βουλής, πλέον) είναι και το μεγαλύτερο, ίσως, μέρος της συμπτωματολογίας της ασθένειας που βασανίζει τους τελευταίους μήνες την Ιπποκράτους.
Σε αυτά τα συμπτώματα έρχονται να προστεθούν η οργανωτική και οικονομική ένδεια του κόμματος, που φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο μόλις αυτό κατρακύλησε από την εξουσία, όπως επίσης και το βαρύτατο πολιτικό κόστος που προξένησε η προσφυγή της χώρας στον επαχθή για τους πολίτες μηχανισμό δίασωσης της οικονομίας.
Με μια τέτοια «κλινική» εικόνα, φυσιολογικά η πρόγνωση δενείναι και η καλύτερη δυνατή για το άλλοτε κραταιό κόμμα του 44%. Και με τα χειρότερα, κατά πολλούς, να μην έχουν έρθει ακόμη και την κοινωνία σε κατάσταση σχιζοφρενειας να πολώνεται καθημερινά όλο και περισσότερο, η ώρα της εντατικής δείχνει να πλησιάζει απειλητικά για το ΠΑΣΟΚ.
Αλλά και πάλι – ποιός ξέρει ; Εκτός από θρησκευτικά και ιατρικά, καμιά φορά τα θαύματα που γίνονται είναι και πολιτικά…

ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟΙ ΚΩ...ΟΙ ΧΡΗΖΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Το φαγοπότι συνεχίζεται. Η τουαλέτα του πρύτανη στο ΑΠΘ στοίχισε 30.000 ευρώ

Nέες αποκαλύψεις για τις αλόγιστες δαπάνες από τη διοίκηση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.
 Την ώρα που η Σύγκλητος του ΑΠΘ καλείται σήμερα να επικυρώσει τα πεπραγμένα της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου για το 2011, νέες προκλητικά έξοδα βγαίνουν στην επιφάνεια.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η διοίκηση του Αριστοτελείου έδωσε 8,3 εκατ. ευρώ σε ........
διάφορες δαπάνες μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης (ανάμεσά τους και 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της πρυτανικής τουαλέτας), ενώ δεν είχε να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ ενώ απλήρωτες έμεναν οι καθαρίστριες του ιδρύματος.

Ειδικότερα, στην λίστα των δαπανών της Εταιρείας Αξιοποίησης της οποίας πρόεδρος είναι ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος, περιλαμβάνονται οι εξής δαπάνες:

- 1,3 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση της κατασκήνωσης στην Χαλκιδική (όπου είχε γίνει ανακαίνιση πριν λίγα χρόνια)

- 526.375 ευρώ για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με τα ακίνητα του Αριστοτελείου

- 505.516 ευρώ για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου Ερευνών

- 235.124 ευρώ για την ανακατασκευή του καταστήματος «Λογότυπος» (πρόκειται για το κατάστημα  από όπου έγινε η προμήθεια του περίφημου iPhone που έδωσε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Παντής, στην κυρία Ναταλία Δραγούμη)

- 430.189 ευρώ για τον «σχεδιασμό και εσωτερικό κανονισμό της Εταιρείας.

- 250.000 ευρώ για τη λειτουργία των κυλικείων

- 244.728 ευρώ για τον σχεδιασμό και ηλεκτροφωτισμό του ΑΠΘ

- 180.322 ευρώ για «διάφορες δραστηριότητες» χωρίς καμία άλλη αιτιολογία

- 68.462 ευρώ για τη νομική υποστήριξη του ΑΠΘ, παρότι το Ίδρυμα διαθέτει εσωτερική νομική υπηρεσία

- 80.091 ευρώ για την τεχνική υποστήριξη Πληροφορικής του ΑΠΘ

- 29.348 ευρώ για την ανακαίνιση της τουαλέτας της Πρυτανείας

- 12.567 ευρώ για το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων

- 35.857 ευρώ για Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

- 22.656 ευρώ για τη συμφωνική ορχήστρα του ΑΠΘ

- 24.185 ευρώ για την... πληρωμή διοικητικών προστίμων. Δηλαδή τα πρόστιμα των υπαλλήλων τα πλήρωνε η ίδια η εταιρεία!

- 56.560 ευρώ για συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών «Νόησις».

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ Ο ΚΑΫΜΕΝΟΥΛΗΣ , ΞΕΘΕΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΕΒΑ - ΚΑΤΕΒΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.....




Σκηνές κωμικοτραγικές έζησε η Βουλή όταν διαβάστηκε αίτημα του ΓΑΠ για ολιγοήμερη απουσία από την Βουλή! Στο ψιλό έχουν πάρει οι βουλευτές τον…


Γιώργο Παπανδρέου με τις θερινές διακοπες διαρκείας! Αποδείχθηκε πριν από λίγο στην αίθουσα της Ολομέλειας όταν ο προεδρεύων Θανάσης Νάκος τηρώντας τον Κανονισμό της Βουλής απευθύνθηκε στο Σώμα ερωτώντας αν εγκρίνεται το

αίτημα του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος ζητάει ολιγοήμερη άδεια της Βουλής για να μεταβεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Κέιπ Τάουν (όπου θα τον συνοδεύουν Μπεγλίτης και Μανιάτης) για τις ανάγκες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αυτό που ακολούθησε όμως δεν έχει προηγούμενο.

Με μια φωνή βουλευτές, προφανώς επηρεασμένοι από τις τρίμηνες διακοπές του Γιώργου άρχισαν να φωνάζουν γελώντας :

«Κουράστηκε ο άνθρωπος από τις διακοπές.Εγκρίνεται το αίτημα.Ας πάει να ξεκουραστεί».

Ακόμα και ο προεδρεύων Θανάσης Νάκος δεν άντεξε και υποδέχθηκε με ελαφρύ μειδίαμα τις αντιδράσεις των βουλευτών.

«Η βουλή ενέκρινε», συμπλήρωσε, με τα γέλια και τις φωνές να συνεχίζουν να ακούγονται.

Μάλιστα, κάποιος βουλευτής παρατήρησε: «Θα γυρίσει, φαντάζομαι..»

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΚΡΟΙΣΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ?????ΑΥΤΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ


 Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης Δείτε όλα τα άρθρα του/της
 
 
ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ να κοιτάξει τη φράου Μέρκελ ο Αντώνης Σαμαράς! Και πώς να της ζητήσει παράταση του Μνημονίου για δυο χρόνια όταν εκείνη θα του... μοστράρει το μπεστ σέλερ του Θεόδωρου Πάγκαλου με τον τίτλο «Μαζί τα φάγαμε»;

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ όταν ο μισέλληνας αντικαγκελάριος, Ρέσλερ, πεταχτεί για να της θυμίσει τη διορθωτική δήλωση του Πάγκαλου ότι το σωστό είναι «ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΜΕ»!.. Που σημαίνει ότι το φαγοπότι της «διεφθαρμένης πολιτικής ηγεσίας» και του «διεφθαρμένου λαού μας », όπως υποστηρίζει, συνεχίζεται με την ίδια βουλιμία! Και ότι το θεόρατο χρέος τροφοδοτείται συνεχώς «από τους πολλούς που κλέβουν από λίγο» και όχι μόνο «από τους λίγους που κλέβουν πολλά»!..

ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ
να ζητήσει ο πρωθυπουργός την «κατανόηση» των δανειστών μας όταν όλοι έχουν στα χέρια τους, εκτός από το βιβλίο του Θεόδωρου Πάγκαλου (που προχθές έκλεισε τα 74 χρόνια του, ζωή νάχει), αυθεντικά και επίσημα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν οργιαστική φοροδιαφυγή μέχρι 100% σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας καθώς και αμέτρητα κρούσματα διαφθοράς, πότε με «συντάξεις μαϊμούδες», πότε με σκανδαλώδη επιδόματα και πότε με... άγρια λαδώματα αξιωματούχων. Και όταν πληροφορούνται για τα «βουνά» των ανέλεγκτων υποθέσεων στις εφορίες και στα δικαστήρια, μαζί δε με όλα και αυτή την απίστευτη άρνηση των διοικητών ΔΕΚΟ να εφαρμόσουν τους νόμους…

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ άσχετος με όλα όσα συνέβησαν στην αμαρτωλή 30ετία, όπως δεν είναι άσχετοι και οι περισσότεροι της εκτελεστικής εξουσίας (τουλάχιστον ο Πάγκαλος ομολόγησε τις ευθύνες του δηλώνοντας ότι «ήμουν και εγώ συνυπεύθυνος, γι΄αυτό παραιτήθηκα»), ο Αντώνης Σαμαράς προσπίπτει στα ξένα αφεντικά με εκτελεσμένα αρκετά από τα «όρντινα» που του έχει επιβάλει η τρόικα, αλλά και με μερικούς εξέχοντες συνηγόρους, όπως ο Ολι Ρεν και ο Σρέντερ. Αν αποσπάσει τον «αέρα» της διετίας που εκλιπαρεί, θα γυρίσει πίσω αποφασισμένος να γίνει πολύ πιο αυστηρός και να στείλει στο σπίτι τους κάποιους αποτυχημένους υπουργούς του.

Ο ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ,
ταλαιπωρημένος αλλά και επικριτικός όσο ποτέ, τα βλέπει όλα αυτά με εξαιρετική προσοχή. Και ταλαντεύεται αν θα πρέπει να δώσει τη στήριξή του στην κυβέρνηση, υπακούοντας στις εκκλήσεις των κορυφαίων της πολιτείας για εθνική ενότητα, ή να γείρει προς την αντιπολίτευση, ό,τι και αν αυτό σημαίνει για τη δόλια πατρίδα. Ή τέλος να τα βροντήξει επαναστατώντας, οπότε και... «γαία πυρί μιχθήτω»!

ΕΚΕΙΝΟ που τον ενοχλεί ιδιαίτερα είναι ότι ο πλούτος (δηλαδή οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι μεγαλοεφοπλιστές, οι μεγαλοτραπεζίτες, γενικά οι «λεφτάδες»), με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις, έχουν αφελληνίσει τον πλούτο τους, έχουν ξεχάσει ότι είναι απόγονοι των μεγάλων εθνικών ευεργετών, δεν δείχνουν την παραμικρή συγκίνηση για την ελληνική τραγωδία, δεν κάνουν την παραμικρή πατριωτική χειρονομία... Τους βλέπουμε στις κοσμικές στήλες να παντρεύονται ή να χωρίζουν, να αγοράζουν θαλαμηγούς και «λήαρ τζετ» ή να κρύβονται στο σκοτάδι, μη και βγουν στη δημοσιότητα τα υπερκέρδη τους όπως συμβαίνει με αρκετούς νεολαμπείς εφοπλιστές που παραγγέλλουν λαχανιασμένοι τα ένα τάνκερ μετά το άλλο στην Κίνα και στην Κορέα…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αμφιβολία ότι τα περιστατικά που αναφέρει ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο βιβλίο του είναι αυθεντικά και αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Παιδί του γαλλικού Μάη, παλαιό στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος της νεολαίας Λαμπράκη, αγωνιστής στα χρόνια της χούντας, καλός οικογενειάρχης αλλά… αθεράπευτος καλοφαγάς, δεν ξέρει να βάζει σουρντίνα στο στόμα του, ούτε και το προσπαθεί. Αναρωτιέμαι όμως πώς δεν σκέφθηκε να μοιάσει κάπως στον λίαν παρεξηγημένο παππού του, τον «δικτάτορα» Θεόδωρο Πάγκαλο του 1926, που ξεκίνησε σαν φλογερός επαναστάτης και πρωταγωνιστής στα γεγονότα του 1909 και του 1922. Να του μοιάσει όχι σαν γραφικός δικτάτορας αλλά σαν άδολος και ανιδιοτελής επαναστατικός ηγέτης, όπως όλοι εκείνοι οι πολιτικοί της εποχής που πέθαναν στην ψάθα...

ΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ όμως τη σημερινή γραφή με τρία καυτά ερωτήματα:

-Τι θα κάνει ο Αντώνης Σαμαράς αν η Μέρκελ τού αρνηθεί τη διετή παράταση;

- Πόση υπομονή θα δείξουν οι ήδη καταχρεωμένοι πολίτες στις δυσκολίες που έρχονται;

- Ως πότε οι Ελληνες Κροίσοι θα αδιαφορούν για τη μοίρα της δόλιας πατρίδας;

ΚΑΛΑΜΙΤΣΕΙΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΠΟΙΗΣΗ

 Γράφει ο Γιάννης Καλαμίτσης Δείτε όλα τα άρθρα του/της
 
 
ΕΙΠΑΜΕ: η Χώρα κείτεται βούβα εις το ντιβάνι!Καθότι τέζα!.. Κι ως γνωστόν: νεκρός δεν ανακλά...νίψον και ανομήματα και όχι μόνον όψιν αλλά τα επιστημονικά, ας τα’ χουμε υπ’ όψιν...και ας την εξετάζουμε και πού και πού, Νικόλα!.. Ας κάνουμε κάνα τσεκάπ, να δούμε: ζει η καρ... Για όλα υπάρχει ένα τεστ... υπάρχουν εξετάσεις... και γίνονται κι απ΄ το ΕΣΥ!... Κάν΄τες και δεν θα χάσεις!/Αφού η ίδια δεν ρωτάει «πέθανα ή ανακλάνω»/ βάλ΄τη να δεις αν ανακλά στου ΔουΝουΤου το πλάνο!/ Θα σπεύσει να ενεργηθεί;... Θα σπεύσει να αντιδράσει;.../ Θα πει «Δεν πάει άλλο πια!.. Μας έχετε στεγνώσει!»/ Οσα λεφτά κι αν είχαμε σας τα’ χουμε όλα δώσει!/ Θα βγει ο κύριος Υπουργός, να πάρει την ευτύνη/ ή θα μιλάει για βροχή, ενώ ο Λαός τον φτύνει;/ Θα λέει ο ένας το κοντό και άλλος το μακρύ του;/Θα μείνει ο Ελλην αραχτός, σπίτι, στη θαλπωρή του;...

Αν κάνεις την εξέταση ανάκλασης, Νικόλα,αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούνε όλα!/Μα ίσως η εξέταση να δείξει, ορισμένως,πως μάλλον πια δεν κάνει... πριτς!.. Νικόλα, ο πεθαμένος!

Του Κίτσου η μάνα, φέρ’ειπείν, εκοίταζε τα πέρα και το μυαλό της γύριζε στης Εφορίας τη σφαίρα κι ευχότανε στον γιόκα της Χρόνια Πολλά να ζήσει να΄χει υγεία και χαρά και να τα εκατοστήσει...

Μα όπως γυρνάει το κουμπί, να δει και τις ειδήσεις κάτι της λέει πως δεν αρκεί να τα εκατοστήσεις... Πετάει ο χρόνος, χάνεται... σαν σπίθα στο καμίνι... σαν πρόωρη εκσπερμάτιση... και η ζωή μας φθίνει... κι έρχεται ο Χάρος και χτυπάει ευγενικά την πόρτα και βρίσκεσαι εσύ υπό και από πάνω χόρτα... Κι εσύ κοιτάς τη ρίζα τους, αλλά τα λουλουδάκια/ τα βλέπουν μόνο οι συγγενείς, που ανάβουν καντιλάκια/και κάνουνε τρισάγια και λένε «Θεός σχωρέσ’ τον!»/Εκτός αν δεν κληρονομούν, οπόταν λένε «χέσ’ τον!»...

Δεν είναι για να λυπηθείς, μα αν το φιλοσοφήσεις θα δεις κι εσύ πως, μια ζωή, δεν φτάνει, όσο κι αν ζήσεις... Μα πώς να φτάσει μια ζωή για όλα ετούτα, ήγουν/τα καθημερινά, που πέφτουν και σε πνίγουν;...Πώς να προλάβει ο Ελληνας σε όλη τη ζωή του να κάνει μεταβίβαση ή δωρεά ακινήτου;...Το να προλάβει το άτομο που πήρε ένα δάνειο να ξεχρεώσει όσο ζει, το ξέρεις, είναι σπάνιο!.. Εδώ μια προίκα δίνουνε, σαν πας να ζευγαρώσεις και το πληρώνεις μια ζωή και πού να ξεχρεώσεις!..

ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΣΠΑΤΑΛΗΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ , ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 Γράφει ο Νίκος Χατζηνικολάου Δείτε όλα τα άρθρα του/της
 
 
ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ του Λονδίνου άφησαν και οικονομικό κέρδος! Και μάλιστα σημαντικό! Η oργανωτική επιτροπή έβαλε στα ταμεία της 2,7 δισ. ευρώ. Συνολικά στα έσοδα της βρετανικής οικονομίας υπολογίζεται ότι η διοργάνωση απέφερε περίπου 13 δισ. ευρώ. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή καρπώθηκε άλλα 6,4 δισ. ευρώ, ενώ ο δήμαρχος της διοργανώτριας πόλης Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε υπερηφάνως ότι δημιουργήθηκαν και 40.000 νέες θέσεις εργασίας! Η είδηση αποτελεί συντριπτική μαχαιριά στην καρδιά του ελληνικού πολιτικού συστήματος, το οποίο «πέτυχε» οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά την Ολυμπιάδα της Αθήνας να μη γνωρίζει ακόμη κανένας το ακριβές κόστος της...

ΕΠΙΣΗΜΗ αποτίμηση στη χώρα μας για το 2004 δεν έγινε ποτέ! Ποτέ! Και βέβαια αυτή η απαράδεκτη «παράλειψη» είναι σκάνδαλο από μόνη της! Ισως μάλιστα να είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία των Αγώνων... Στον φάκελο της ελληνικής διεκδίκησης είχαν προϋπολογισθεί 7,74 δισ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις για το τελικό κόστος κινούνται μεταξύ 12 και 30 δισ. ευρώ. Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας εκτιμά ότι το συνολικό κόστος υπερέβη τα 12, ενώ ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s το υπολογίζει κοντά στα 30 δισ. ευρώ! Και να σκεφθεί κανείς ότι η χώρα μας σήμερα βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης και αναζητά εναγωνίως 11,7 δισ. ευρώ, κόβοντας μισθούς και συντάξεις...

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ότι όλα σχεδόν τα ολυμπιακά έργα και οι εγκαταστάσεις στο Λονδίνο σχεδιάστηκαν εξαρχής και οικοδομήθηκαν με γνώμονα τη μεταολυμπιακή τους αξιοποίηση. Επτά μάλιστα από τα δέκα κτίρια που χρησιμοποιήθηκαν για τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων είναι προσωρινές κατασκευές, που θα αποσυναρμολογηθούν και θα ανακυκλωθούν. Το Ολυμπιακό Πάρκο κατασκευάστηκε σε βιομηχανική περιοχή, όπου προηγουμένως σωρεύονταν τα οικιακά απόβλητα. Απομακρύνθηκαν οι παράγοντες της ρύπανσης, έγιναν έλεγχοι και σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στην Ευρώπη, με γήπεδα, λίμνες, χώρους πρασίνου... Μελετούν μάλιστα ήδη και μελλοντική αξιοποίηση τμήματός του για τους αγώνες της Φόρμουλα-1. Ακόμη και τα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν οι αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά και στους αγώνες, εφοδιάζονται τώρα με πιστοποιητικά γνησιότητας και θα βγουν προς πώληση! Μέχρι και η άμμος από τα γήπεδα του μπιτς βόλεϊ θα αξιοποιηθεί, σε σχολεία και παιδικές χαρές της περιοχής!

ΘΕΛΕΤΕ μήπως να κάνουμε συγκρίσεις με τις βαριές κατασκευές της Αθήνας, που υπερκοστολογήθηκαν κατά προκλητικό τρόπο, για να γεμίσουν οι τσέπες εργολάβων και εθνικών προμηθευτών, που πρωταγωνίστησαν στο «πάρτι» του 2004 και σήμερα κυριολεκτικά ρημάζουν, έχοντας μετατραπεί σε άθλιους σκουπιδότοπους; Ποια πρόνοια μεταολυμπιακής αξιοποίησης υπήρξε για τα πανάκριβα έργα των ελληνικών αγώνων, τα οποία πληρώνει ακόμη «χρυσά» ο ελληνικός λαός; Ποιος σχεδιασμός έγινε για την επόμενη μέρα και πότε εφαρμόστηκε; Και κυρίως: Γιατί δεν έγινε ποτέ επίσημη οικονομική αποτίμηση της Ολυμπιάδας της Αθήνας; Υπάρχει ανάλογο προηγούμενο σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη; Ποιους προστάτευσε το πολιτικό μας σύστημα; Και μέχρι πότε θα συνεχίσει να τους προστατεύει; Γιατί πέταξαν οι πολιτικοί μας στον κάλαθο των αχρήστων το συγκλονιστικό πόρισμα των τριών γενναίων δικαστών κ.κ. Ροντογιάννη, Κοκολάκη και Παρασκευόπουλου, που αποκαλύπτει σήμερα η «R» και που φέρνει στο φως πλήθος παρανομιών και όργιο σπατάλης;

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ δήλωση της αρεοπαγίτου και προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλικής Θάνου στην εφημερίδα μας, με την οποία ζητεί να επέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες όπου προκύπτουν, τόσο για τις υπερβάσεις στο κόστος του 2004, όσο και για τη μεταολυμπιακή εγκατάλειψη των έργων, δημιουργεί την ελπίδα ότι έστω και τώρα, έστω και με οκτώ χρόνια καθυστέρηση, μπορεί να υπάρξει φως, μπορεί κάτι να μάθουμε, μπορεί κάποιοι να τιμωρηθούν... Είμαι περίεργος: Θα προβάλουν άραγε τη δήλωσή της άλλα μέσα ενημέρωσης; ´Η θα τη φάει η... μαρμάγκα, όπως έγινε -πλην ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων- με τις δηλώσεις στην «R» δέκα βουλευτών όλων των κομμάτων, που ζήτησαν Εξεταστική Επιτροπή για την Ολυμπιάδα; Για να δούμε...

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΙΣΤΕΨΕΙΣ.....

Κάτι αλλάζει

Η πρώτη ηλιαχτίδα για την Ελλάδα φάνηκε σήμερα στο βροχερό Βερολίνο, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι φανερό ότι έπεισε για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, να εφαρμόσει τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και από την άλλη πλευρά η Μέρκελ, έδειξε για πρώτη φορά τόσο έντονα την συμπαράστασή της στην Ελλάδα.

Βέβαια δεν μας έδωσε τίποτα
Εκτός από τα καλά της λόγια και την ελπίδα ότι αν είμαστε καλά παιδιά και πάρουμε το μουρουνέλαιο που χρειάζεται, στο βάθος του ορίζοντα υπάρχει ακόμα και η περίπτωση της επιμήκυνσης του χρέους.
Όπως αναμενόταν η λέξη επιμήκυνση δεν ακούστηκε καθόλου στην συνάντηση του Βερολίνου, αλλά αφέθηκε να υπάρχει σαν σοβαρό ενδεχόμενο, εκεί κατά το τέλος του 2012 και από τις δυο πλευρές.
Πληροφορούμε ότι μια ώρα πριν την συνάντηση, Μέρκελ-Σαμαρά, ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα  μίλησε τηλεφωνικά  με την Γερμανίδα Καγκελάριο και της ζήτησε να βρει τρόπο αλλαγής κλίματος στην Ευρώπη για την Ελλάδα.
Και είναι φανερό από δω και πέρα ότι με την παρέμβαση του Βερολίνου θα μειωθούν στο ελάχιστο οι φωνές περί επιστροφής της Ελλάδας στην δραχμή και εξόδου της από την ευρωζώνη.
Με δυο λόγια κάτι καινούργιο γεννιέται για την χώρα μας, όχι γιατί ξαφνικά μας αγάπησαν Γερμανοί και Αμερικάνοι, αλλά γιατί βεβαιωθήκαν πλέον από τους αριθμούς που κυκλοφορούν σε κεντρικές τράπεζες και οικονομικά επιτελεία, ότι επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή θα ανοίξει τις πόρτες της κόλασης για την οικονομία Ευρώπης και Αμερικής. 

Κ.  Χαρδαβέλλας

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΚΤ – ο χειρότερος… ευρωτοκογλύφος!

Μέσα στο κλίμα της μαζικής δραπέτευσης των Αθηναίων από την πρωτεύουσα κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου για μια ανάσα «διακοπών», που φέτος ήταν εξαιρετικά σύντομες και οικονομικά λιτές, βοηθούσης και της σιωπής των περισσότερων μέσων ενημέρωσης, ελάχιστοι αντιλήφθηκαν και συνειδητοποίησαν σε βάθος πόσο κοντά έφερε την Ελλάδα στη χρεοκοπία η συνδυασμένη δράση των δύο υποτιθέμενων σωτήρων μας:...


Των… κρατών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας! Αυτών δηλαδή που θεωρητικά και πρακτικά κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μας γλιτώσουν από τη χρεοκοπία!

Ελάχιστοι κατάλαβαν επίσης πόσο μας στοίχισε η στάση τους αυτή, ενώ οι 99 στους 100 Έλληνες αγνοούν πόσο άγρια …..κερδοσκοπεί (ναι, κερδοσκοπεί με την πλήρη σημασία της λέξης) σε βάρος της Ελλάδας η ΕΚΤ, η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι ο χειρότερος ευρωτοκογλύφος για τη χώρα μας!

Είναι γνωστό ότι τη Δευτέρα, 20 Αυγούστου, η ελληνική κυβέρνηση πλήρωσε στην ΕΚΤ ομόλογο αξίας 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε αυτή στην κατοχή της.

Πρώτη αποκάλυψη που κάνει τον κάθε Έλληνα να αισθάνεται ανατριχίλα: το ομόλογο αυτό η ΕΚΤ το είχε αγοράσει το καλοκαίρι του 2010 στη δευτερογενή αγορά μόλις στο 70% της ονομαστικής του αξίας. Σε απλά ελληνικά, η ΕΚΤ αγόρασε το ομόλογο 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ και μέσα σε δύο χρόνια έβγαλε…900 εκατομμύρια κέρδος!!! Μιλάμε για σούπερ – τοκογλυφικό ουσιαστικό επιτόκιο που πλησιάζει το40%! Είναι να τρελαίνεται κανείς.

Το κακό δεν σταματάει εδώ. Το ομό­λογο αυτό θα πληρωνόταν με λεφτά που θα δίνονταν στην περιβόητη δόση ύψους 31,3 δισ. ευρώ των δανείων που συμφω­νήθηκαν με τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ τον Μάρτιο. Μια δόση η οποία έπρεπε βάσει της σύμβασης να δοθεί στην Ελλάδα στις 28 Ιουνίου.

Τα κράτη της Ευρωζώνης όμως πα­ρέβησαν τις υποχρεώσει τους. Δεν έδωσαν τα λεφτά της δόσης τον Ιούνιο. Δεν τα έδωσαν ούτε τον Ιού­λιο. Ούτε τον Αύγουστο. Φαίνεται ότι προτίθενται να μην τα δώσουν ούτε τον Σεπτέμβρη. Από Οκτώβρη και βλέπου­με…

Πώς θα πληρωνόταν το ομόλογο αφού η Ευρωζώνη δεν είχε δώσει τα λεφτά; Η λογική απάντηση είναι πως, αφού η ΕΚΤ είχε πλήρη γνώση ότι η Ευρωζώνη δεν χορήγησε τη δόση του δανείου, τμήμα της οποίας προοριζόταν και για την πληρωμή του ομολόγου, θα ανέβαλλε για δύο-τρεις μήνες την απαίτηση πληρωμής του ομο­λόγου, μέχρι να δοθούν στην Αθήνα τα χρήματα για να εξοφλήσει το χρέος της. Δεν επρόκειτο για κάποια πρωτοφανή ή παράλογη λύση. Μόλις προ μηνών, η ΕΚΤ είχε αναβάλει επί… χρόνια (!) την εξόφλη­ση ομολόγων της Ιρλανδίας, όπως είχαμε γράψει σε αυτή τη σελίδα.

Με εμάς όμως η ΕΚΤ ήταν ανυποχώ­ρητη. Ήθελε τα λεφτά της οπωσδήποτε στις 20 Αυγούστου! Ή της δίναμε τα λε­φτά ή μας χρεοκοπούσε! Πώς να εισπρά­ξει όμως εκ του μη έχοντος ελληνικού κράτους; Απλούστατα, βάζοντας την Ελ­λάδα να… ξαναδανειστεί! Αύξησε το επι­τρεπτό όριο έκδοσης ελληνικών εντόκων γραμματίων από τα 3 στα 7 δισ. ευρώ κι έτσι η κυβέρνηση Σαμαρά εξέδωσε έντο­κα γραμμάτια 4 δισ. ευρώ, τρίμηνης διάρκειας. Η ΕΚΤ εισέπραξε αμέσως τα 3,2 δισεκατομμύρια από αυτά.

Οι Ευρωπαίοι δηλαδή με το να μη δί­νουν έγκαιρα τη δόση του δανείου που έχει συμφωνηθεί και η ΕΚΤ απαιτώντας να πληρωθεί ένα ομόλογο από το οποίο έβγαζε κέρδος σχεδόν 40%, φόρτωσαν τον ελληνικό λαό με ένα νέο χρέος 4 δισ. ευρώ και σίγουρη «χασούρα» για την Ελ­λάδα τουλάχιστον τους τόκους των εντό­κων γραμματίων!

Ας μην αναφερθούμε στην απί­στευτη ιλαροτραγωδία του πώς οι ελληνικές τράπεζες (οι οποίες είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένες κατά την ΕΕ όσο δεν έχει δοθεί η δόση του δανείου, αφού 23,8 δισ. ευρώ από τα 31,3 προορίζονται για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών) δάνει­σαν 4 δισ. ευρώ στο χρεοκοπημένο ελ­ληνικό κράτος και αμέσως μετά κατέθεσαν τα έντοκα γραμμάτια στην Τράπεζα της Ελλάδος και πήραν πίσω τα λεφτά τους μέσω του προγράμματος έκτακτης παροχής ρευστότητας (ΕLΑ), κερδίζοντας σχε­δόν 4% από τη διαφορά επιτοκίου με την οποία παρέχει ρευστότητα η ΕΚΤ (0,75%) και εκείνου με το οποίο δάνεισαν το κράτος μέσω των εντόκων γραμματίων (4,43%).

ΓΕΡΜΑΝΟΙ: ΤΩΡΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ «ΓΔΕΡΝΟΥΝ»

Δεν κρύβουν πλέον ούτε οι Γερμανοί ότι όλοι οι Ευρωπαίοι και πρωτίστως οι ίδιοι και η ΕΚΤ, μαζί με τους κερδοσκόπους, εκμεταλλεύονται ασύστολα την οικονομική κρίση της Ελλάδας και θησαυρίζουν κυριολεκτικά εις βάρος των Ελλήνων που υποτίθεται ότι βοηθούν. «Ελληνικά ομόλογα αξίας 10 δις ευρώ αγοράστηκαν για 7 δισεκατομμύρια, όμως η Αθήνα πληρώνει για 10 δις συν τους τόκους – δηλαδή μια πολύ καλή απόδοση για όσους αγόρασαν» έγραφε προχτές η γερμανική εφημερίδα «Ζιντοϊτσε Τσάιτουνγκ» αναφερόμενη στα κέρδη που θα μοιράσει η ΕΚΤ στις χώρες – μέλη της, με πρώτη κερδισμένη τη Γερμανία.

Γιώργος Δελαστίκ

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ......ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ

Γιώργο φτάνει με τις διακοπές σου, προκαλείς ! Έλεος πιά !

Στην Πάρο έφτασε πριν λίγο ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός που έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Και εντάξει, το βαρύ όνομα "Παπανδρέου" σε προστατεύει προς το παρόν, από Ειδικά Δικαστήρια και μπελάδες, αλλά κι αυτό το πράγμα, να σε βλέπουμε από νησί σε νησί, επί μήνες τώρα, είναι προκλητικό.
Όταν όλος ο κόσμος σκέφτεται που θα αφήσει το παιδί του, επειδή..
το μνημόνιο που μας έφερες, μείωσε κατά 70% τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς,
όταν όλος ο κόσμος βογκάει από τα 2 ευρώ της βενζίνης και σκέφτεται με τρόπο πώς θα πληρώσει το πετρέλαιο θέρμανσης,

όταν το χαράτσι της ΔΕΗ που επέβαλλε η κυβέρνησή σου, τσακίζει τις οικονομίας της λαϊκής οικογένειας,
δεν μπορούμε να σε βλέπουμε γαμώτο κάθε μέρα σε άλλο νησί, άπλα, άνετο και χαμογελαστό, να κάνεις κανό !

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΒΡΕ ΑΛΗΤΟΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ - ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ - ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ


ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ - ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΫΜΑΝΟΥΛΗΔΕΣ - ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ......... ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ!!!!!!!

Τι απέγιναν οι πρώην υπουργοί


Μπορεί η ανεργία να χτυπάει κόκκινο στη χώρα μας όμως για τους πρώην υπουργούς και βουλευτές αυτό δεν είναι πρόβλημα. Οι περισσότεροι πολιτικοί που δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν έχουν ήδη βρει δουλειά.
Χαρακτηριστικό και πιο πρόσφατο παράδειγμα ο Γιώργος Ανατολάκης, πρώην βουλευτής με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, μεταπήδησε στη ΝΔ οπου στις προσφατες εκλογές δεν καταφέρε να μαζέψει αρκετούς .......
σταυρούς και έτσι προορίζεται (οπως ακούγεται) για πρόεδρος του ΟΑΚΑ.


Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη επέστρεψε στην έδρα των Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι έτοιμη να μεταλαμπαδεύσει στους φοιτητές τις γνώσεις της.


Ενας ακόμη πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να αγωνιά για το πως θα βγαλει τα προς το ζην καθώς έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες να επιστρέψει στο Υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα στο διπλωματικό σώμα που εργαζόταν πριν ασχοληθεί με την πολιτική. Πρόκειται για τον Πάνο Μπεγλίτη. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση που ειχε δημοσιεύσει το on alert απο τις 3 Ιουλίου 2012).


Ο πρώην Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος επέστρεψε στα ακαδημαϊκά του καθηκοντα στην Αγγλία  καθώς είναι καθηγητής Πολιτικής και Οικονομίας της Υγείας στην London School of Economics.


Η όμορφη Θεσσαλονικιά πρώην βουλευτής Εύα Καϊλή την οποία ένα φεγγάρι είδαμε στην παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων στο Μega, ανέλαβε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zappit το τμήμα Διεθνών Σχέσεων στον όμιλο DEMCO του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.


Ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόππαπας επέστρεψε σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit στην οργανική του θέση στη Εθνική Τράπεζα.


Η πρώην βουλευτής Άρια Αγάτσα αφού μπήκε στη Βουλή με το ΠΑΣΟΚ αυτομόλησε στις προσφατες εκλογές στο γαλάζιο στρατόπεδο, φωτογραφήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά όμως δε κατάφερε να εκλεγεί και έτσι επέστρεψε στην ΕΡΤ όπου παρουσιάζει τα αθλητικά στα δελτία ειδήσεων.


Η αθάνατη ατάκα "άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις στα τάρταρα" της αδελφής του Λάμπρου Κωνσταντάρα στην ταινία "ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι" φαίνεται πως δεν ισχύει για τους πρώην πολιτικούς.

ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΦΑΙΔΡΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑΣ ..... ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ Ο ΑΜΕΣΑ ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΜΑΣ GIORGO

Θα αποκαλύψουν ποτέ τους κλέφτες του συναφιού τους;

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Διαβάσαμε ότι ο υπουργός εργασίας παρέδωσε στον Εισαγγελέα το πρώτο cd με τα ονόματα 1014 περίπου ατόμων που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις και είπαμε μπράβο που επιτέλους αυτό το κράτος μπόρεσε να βρει το “θάρρος” να ξεσκεπάσει τους “κλέφτες” που δρούσαν κάτω από την μύτη του και με την ανοχή του μια και θεωρώ ότι σε πολλές περιπτώσεις η ...
ανεπάρκεια ήταν σκόπιμη στα πλαίσια πολιτικών σκοπιμοτήτων και όχι μόνο!
Επίσης ακούσαμε (λόγω των γεγονότων της Ύδρας) τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μας μιλά για την ανάγκη της τήρησης των νόμων και της τάξης για να μπορέσει αυτή η χώρα κάποτε να ορθοποδήσει και να.......
μετατραπεί σε μια σύγχρονη πολιτεία όπου θα επικρατεί το δίκαιο και η ισονομία.
Όμως δεν ακούσαμε τίποτα μετά της εκλογές για την προεκλογική δέσμευση του κ. Πρωθυπουργού ότι θα κάνει εξεταστική επιτροπή προς διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν την πατρίδα μας σε αυτή την τραγική κατάσταση. Είναι προφανές λοιπόν ότι όλοι αυτοί οι “εντιμότατοι” κύριοι έκαναν συμφωνίες (όπως συνήθως) κάτω από το τραπέζι και μάλιστα ο κύριος υπεύθυνος της Ελληνικής τραγωδίας δηλ. ο κ. Παπανδρέου αρμενίζει "ξέγνοιαστος" στ’ ακρογιάλια του Αιγαίου ενώ το κόμμα του υπό την ηγεσία του κ. Βενιζέλου συγκυβερνά αντί να λογοδοτεί ο ίδιος αλλά και πολλά από τα στελέχη του.
Όπως έγραψα προ καιρού ο τρίτος της εγχώριας τρόικας δηλ. ο κ. Κουβέλης κατέθεσε την υποτιθέμενη αριστερή του ιδεολογία στο βωμό της ακόρεστης επιθυμίας του να γίνει στο προσεχές μέλλον πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ας μη περιμένουμε λοιπόν τίποτα καλό από όλους αυτούς μια και η προσπάθεια (τουλάχιστον των δύο) είναι να σβήσουν τα ίχνη των ανομημάτων των συντρόφων και των κομμάτων τους.
Είναι λοιπόν θαρρώ ηλίου φαεινότερο ότι αν ήθελαν να κάνουν κάτι θα ξεκινούσαν από το συνάφι τους αποκαλύπτοντας τους διαχρονικούς κλέφτες και δεσμεύοντας και τις περιουσίες τους θα έδιναν το στίγμα ότι κάτι άλλο πραγματικά γεννιέται σε αυτή την πολύπαθη χώρα την οποία προσπαθούν υποτίθεται να σώσουν … οδηγώντας όμως τους μικρούς και τους ανήμπορους … στην εξαθλίωση και στον αφανισμό!

Υποσημείωση
Αλλά και οι … της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι λέγοντας ο καθένας το μακρύ και το κοντό του θρυμματίζουν κάθε ελπίδα ότι μπορούν κάποια στιγμή να αποτελέσουν μια σοβαρή και αξιόπιστη λύση!