Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ENA ΜΗΛΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ


ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΚΙΩΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΛΙΣΤΑ , ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 400 ΕΥΡΩ . ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ !!!!

Λίστα εδώ, λίστα εκεί και ο Παπακωνσταντίνου στη... μέση!

Εξαφάνιση – μυστήριο λίστας με 2.000 υποψήφιους Έλληνες φοροφυγάδες...

                       
Λίστα εδώ, λίστα εκεί και ο Παπακωνσταντίνου στη... μέση!
Η περιβόητη λίστα με τα ονόματα περίπου 2000 Ελλήνων με συνολικές καταθέσεις 1,5 δισ. ευρώ στην ελβετική τράπεζα UBS προκάλεσε πριν από λίγες ημέρες την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.
Η επίμαχη λίστα είχε παραδοθεί στα τέλη του 2010 στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την τότε ομόλογό του της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ.
Ο πρώην υπουργός διαβίβασε αρχικά στο ΣΔΟΕ τα στοιχεία 20 προσώπων με τις μεγαλύτερες καταθέσεις προκειμένου να διερευνηθεί εάν ήταν προϊόν φοροδιαφυγής, ενώ φεύγοντας από το υπουργείο φέρεται να παρέδωσε ολόκληρη τη λίστα.
Ωστόσο έκτοτε η λίστα αυτή «αγνοείται» κι ο οικονομικός εισαγγελέας ζητά να βρεθεί.
Μεταξύ των αδικημάτων που «ψάχνει» ο εισαγγελέας είναι και αυτό της υπεξαγωγής εγγράφων σε βαθμό κακουργήματος, καθώς δεν θεωρείται απίθανο κάποιοι να επιχειρούν να προστατεύσουν φοροφυγάδες.
Ψαχτείτε ρε παιδιά; Και εσείς κύριε Παπακωνσταντίνου... Όπως ζητούσατε και ζητάτε από τον ελληνικό λαό να κάνει υπομονή για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτό τον λαβύρινθο που έχουμε περιέλθει έτσι και εσείς πρέπει να αποκαλύψετε ποιοι εμπλέκονται με την υπόθεση της λίστας.
Γιατί σιωπάτε κύριε Παπακωνσταντίνου; Μήπως φοβάστε για κάτι; Κάποιον Έλληνα πολίτη ο οποίος αδυνατεί να πληρώσει το χρέος τον στέλνετε κατευθείαν πίσω από τα κάγκελα...
Τώρα γιατί δεν είστε το ίδιο δυναμικός; Μήπως καλύπτετε κάποιους; Και αν ναι ποιους; Που πήγε η μαχητικότητά σας κύριε Παπακωνσταντίνου;
Έκανε φτερά μαζί με τη λίστα της Λαγκάρντ;
Τυχαίο;
Στο σημείο αυτό οφείλουμε να εξάρουμε την αποφασιστικότητα του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Πεπόνη. Ελπίζουμε το θέμα να ερευνηθεί διεξοδικά...
Επειδή δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητοι όσοι μας οδήγησαν σε αυτό το χάλι! Και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ως πρώην υπουργός Οικονομικών, φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.
Την ώρα που φορολογούν ακόμη και τα παιδιά μας, την ώρα που μας παίρνουν και τη μπουκιά από το στόμα μας, ο κ. Παπακωνσταντίνου παίζει με την τύχη του ελληνικού λαού.
Δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος για τις οικονομικές ατασθαλίες που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της θητείας του... Οφείλει να απολογηθεί στους Έλληνες πολίτες!
Όχι σήμερα, όχι τώρα αλλά χθες! Μακάρι ο κ. Πεπόνης να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο...

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ "ΟΡΘΙΟ" ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΥΧΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Πως επηρεάζει το Μνημόνιο την σεξουαλική ζωή των Ελλήνων

«Κούρεμα» στη σεξουαλική απόδοση των Ελλήνων«Κούρεμα» στη σεξουαλική απόδοση των Ελλήνων και απιστία στους θεσμούς, οι συνέπειες του Μνημονίου – Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30/03/2012 Έρευνα της Ε.Μ.Α.Σ. και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου
Σοβαρές είναι οι συνέπειες από την εφαρμογή του μνημονίου, εκτός των άλλων, στη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων, αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις του ζευγαριού.
Λιγότερο σεξ, δραματική μείωση των γάμων, με παράλληλη αύξηση της απιστίας, είναι τα ευρήματα Έρευνας που πραγματοποιήθηκε 22 – 29 Φεβρουαρίου 2012, στο λεκανοπέδιο Αθηνών.
Την έρευνα διεξήγαγε η Εταιρία ALCO για λογαριασμό της Ε.Μ.Α.Σ. (Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας) και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, σε δείγμα 600 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 25-64 ετών, με προσωπικές συνεντεύξεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, το τελευταίο τρίμηνο η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών των Ελλήνων μειώθηκε σε ποσοστό 34%, ενώ η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά το 47% όσον αφορά στην επαγγελματική τους ζωή και 46% στις διαπροσωπικές και σεξουαλικές σχέσεις των ζευγαριών.
Περισσότερο φαίνεται να επηρεάζονται οι ψηφοφόροι της δεξιάς παράταξης (58%) συγκριτικά με αυτούς της αριστεράς σε ποσοστό 33%.

Μια άλλη εικόνα που αποτυπώνεται στο δείγμα της έρευνας είναι η αυξητική τάση της σεξουαλικής απιστίας συγκριτικά με προηγούμενες έρευνες. Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο πως το οικονομικό περιβάλλον επηρεάζει και τη σεξουαλική συμπεριφορά. Το βιοποριστικό άγχος , η ανασφάλεια για το άμεσο μέλλον και οι κοινωνικές αναταραχές δημιουργούν ρωγμές στην ψυχική διάθεση γενικά και πιο ειδικά στη λίμπιντο των ανθρώπων.

Η έλλειψη διάθεσης για σεξ ερμηνεύεται από το άγχος και την ανασφάλεια, αλλά και η σεξουαλική απιστία από την αμφισβήτηση του θεσμικού μοντέλου. Σήμερα, οι περισσότεροι Ελληνες αμφισβητούν την πολιτική εξουσία και τους θεσμούς που αυτή υποστηρίζει, με αποτέλεσμα η αμφισβήτηση αυτή να περνά στην προσωπική τους συμπεριφορά και στις ερωτικές τους επιλογές.

Οι άνδρες σε ποσοστό 36% (σε έρευνα του 2011 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 18%)και ηλικία 55-64 ετών και οι γυναίκες (27%) οδηγήθηκαν στην απιστία εξ αιτίας των σοβαρών ενδοοικογενειακών προβλημάτων που αναδύθηκαν μετά την κατάρρευση των οικονομικών δεδομένων που υπήρχαν στην οικογένεια. «Όταν το πλοίο βυθίζεται τα ποντίκια το εγκαταλείπουν». Όταν οι θεσμοί Κράτους –Έθνους βυθίζονται στην τρικυμία της κρίσης, οι πολίτες εγκαταλείπουν τις παραδοσιακές και ηθικές τους αξίες.

«Ο γάμος μπορεί να περιμένει» απάντησε το 76% των ερωτηθέντων, αφού στο 61% κυριαρχεί το συναίσθημα της ανασφάλειας, στο 50 % της οργής και στο 35% της απογοήτευσης.

Η μόνη σταθερή αξία η οποία αντέχει στη δοκιμασία του μνημονίου είναι η φιλία η οποία δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις συνέπειές του.

Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο και η Ε.Μ.Α.Σ., τα τελευταία 10 χρόνια πραγματοποιούν δύο φορές το χρόνο, Πανελλαδικές Ερευνες με προσωπικές συνεντεύξεις, καταγράφοντας τη σεξουαλική συμπεριφορά των ελλήνων και πώς αυτή επηρεάζεται από πολιτικά, οικονομικά και άλλα σημαντικά θέματα της κοινωνίας.
Πηγή:http://www.aniwthoi.net

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ? ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ¨?????

Liberation: O Παπανδρέου επινόησε το πραξικόπημα για να δικαιολογήσει το δημοψήφισμα

Ο δημοσιογράφος Ζαν Κατρεμέρ, απεσταλμένος της εφημερίδας Liberation στις Κάννες, στη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί-Παπανδρέου, έγραψε στις 5 Νοεμβρίου 2011 άρθρο σύμφωνα με το οποίο το «πραξικόπημα» ήταν επινόηση του Γιώργου Παπανδρέου για να δικαιολογήσει την ατυχή ιδέα που είχε να κάνει δημοψήφισμα προκειμένου να επιβάλει το Μνημόνιο ΙΙ στους Ελληνες. Ολο το άρθρο...
«Απειλή για στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα;». Αυτό επικαλέστηκε στους ομολόγους του της ευρωζώνης ο Γιώργος Παπανδρέου, το βράδυ της Τετάρτης, στις Κάννες, για να δικαιολογήσει την απόφασή του να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα σχετικά με το πρόγραμμα σωτηρίας. Είπε, εν ολίγοις, ότι έπρεπε να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια των συνωμοτών και να καλέσει τον λαό να μιλήσει. Προκειμένου να επιβεβαιώσει αυτό το σενάριο, ο Παπανδρέου αποκάλυψε στους ηγέτες ότι το ΚΥΣΕΑ που συγκλήθηκε την προηγούμενη ημέρα, Τρίτη, υπό την προεδρία του, είχε αποτάξει όλη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και μια δωδεκάδα ανώτερων αξιωματικών. Ολοι είχαν τοποθετηθεί από τη Δεξιά κυβέρνηση και αντικαταστάθηκαν από πρόσωπα προσκείμενα στο ΠΑΣΟΚ.

Η Ελλάδα πέρασε ξυστά από μια νέα δικτατορία των Συνταγματαρχών του 1967; Ούτε η Ανγκελα Μέρκελ, ούτε ο Νικολά Σαρκοζί, ούτε η Κριστίν Λαγκάρντ, ούτε οι άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι που ήταν παρόντες στο δείπνο πίστεψαν μια λέξη απ'όλα αυτά. Ολοι έβγαλαν αναστεναγμούς απόγνωσης ακούγοντας αυτά τα λόγια. Και δικαιολογημένα. Ο στρατός είναι αφοσιωμένος και δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για την δημοκρατία. Επιπλέον, δεν υπάρχουν στοιχεία που να διακαιολογούν μια τέτοια ενέργεια. Οσο για την απόταξη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων που θεωρήθηκε ύποπτη για μια τέτοια πράξη ήταν προγραμματισμένη από πολλούς μήνες (ο στρατός είναι μια υπόθεση πολιτικών στην Ελλάδα και η εκάστοτε πλειοψηφία βάζει τους δικούς της) και ο Παπανδρέου τη χρησιμοποίησε για να δραματοποιήσει την κατάσταση.


Ο Ελληνας Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πηγές μας, σέρβιρε στους συνομιλητές του και μια άλλη δικαιολογία : με το δημοψήφισμα ήθελε να εξαναγκάσει την Δεξιά αντιπολίτευση να αποδεχθεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Και τέλος, αφού δεν έμεναν πλέον άλλες δικαιολογίες, επικαλέστηκε την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών που «δεν θέλουν να εθνικοποιηθούν».


Και μάλλον εδώ βρισκόταν η πραγματική εξήγηση αυτού του πόκερ που έπαιξε ο Παπανδρέου : μια αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών κατά 30 δισ. ευρώ θα άλλαζε τους συσχετισμούς στους μετόχους. Κι αυτοί οι μέτοχοι είναι οι μεγάλες ελληνικές οικογένειες που θα πλήρωναν, για πρώτη φορά, την οικονομική κρίση.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΒΡΩΜΕΡΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΚΗΛΙΔΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΜΕΣΑΔΑ !!!!!!!


ΒΡΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ !!!!!. ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΟΥΡΗ (1853-1919) ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ . ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ "ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ" !!!!

Κάτι επίκαιρο........ από τον ΣΟΥΡΗ (1853-1919)


Κ Α Τ Α Ρ Γ Η Σ Ι Σ
Επειδή καιρούς το Έθνος δυστυχίας διατρέχει,
επειδή ελπίς καμία δεν υπάρχει κατ' αυτάς,
επειδή και το Ταμείον εις δαπάνας δεν αντέχει
καταργούμεν τας πρεσβείας και αυτούς τους πρεσβευτάς.
Διατάσσομεν αμέσως εις Αθήνας να' λθουν όλοι,
και αφήνομεν μονάχα τον εν Κωνσταντινοπόλει.

Επειδή ο κόσμος όλος από φόρους εφορτώθη,
επειδή δεν τους σηκώνει και η ράχη των Ελλήνων,
επειδή και ο Τρικούπης κι η πατρίς εχαντακώθη
με τους φόρους των ελαίων, των τσιγάρων και των οίνων,
κι επειδή εφυγαδεύθη εκ της τσέπης μας το χρήμα,
καταργούμεν τους εμμέσους και αμέσους παραχρήμα.

Επειδή στας θέσεις όλας απαιτούνται και προσόντα,
καταργούμεν και τας θέσεις τας μικράς και ανωτέρας,
και προστάζομεν καθέναν βουλευτήν αποτυχόντα,
να εργάζεται δι' όλης της νυκτός και της ημέρας,
δίχως καν λεπτό να παίρνει ... καταργούμε δε προσέτι
και το δίκαιον ακόμη και το ... άδικον ρουσφέτι.
Καταργούμεν Εφορίας, καταργούμεν Τελωνεία
καταργούμεν και Νομάρχας, καταργούμεν κι αστυνόμους,
καταργούμεν προς τοις άλλοις κάθε μια συγκοινωνία,
καταργούμεν τους στενούς μας και πλατείς σιδηροδρόμους,
καταργούμεν βουλεβάρτα, καταργούμεν και πλατείας
καταργούμεν και τας τόσας περιττάς δενδροφυτείας.

Καταργούμεν και τους Δήμους, καταργούμεν κι Επαρχεία,
καταργούμεν τα μεγάλα και μικρά ουροδοχεία,
και δημόσια προς τούτοις καταστήματα του Κράτους,
καταργούμεν και καμπόσους, δημοσίους αποπάτους.
Καταργούμεν τους συμβούλους, καταργούμεν τους Πρυτάνεις,
καταργούμεν κάθε είδος και διάταγμα δαπάνης.

Καταργούμεν τας μεγάλας και μικράς διοργανώσεις,
καταργούμεν τους στρατούς μας, καταργούμεν και τους στόλους,
καταργούμεν τας εκτάκτους των παρασκευών πιστώσεις,
και τους Γάλλους τους στρατάρχας και τους ιδικούς μας όλους.
Καταργούμεν ατμοβάρεις, καταργούμεν ναυαρχίδας,
καταργούμεν τας Παράλους και τας ατμοτελωνίδας.

Καταργούμεν τας δυνάμεις της ξηράς και της θαλάσσης,
καταργούμεν τας εντόκους και ατόκους πληρωμάς,
καταργούμεν τα ταμεία της Ελλάδος μας συμπάσης,
καταργούμεν δε και όλας τας εδώ οικοδομάς,
κι επιτρέπομεν μονάχα εις το Κράτος ένα σπίτι,
το λαμπρόν φρενοκομείον του Ζωρζή Δρομοκαΐτη.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ ΓΙΑ ΦΟΝΤΟ


ΣΤΥΨΙΜΟ ΜΕΧΡΙ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!


Ε ΒΕΒΑΙΑ , ΤΟΣΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ??? ΤΟ ΓΝΩΘΙ Σ΄ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ !!!!

Ο Καμίνης θέλει στήριξη και από… ΝΔ

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι πληροφορίες, που στηρίζονται σε ενδείξεις από τη στρατηγική της πλατείας Κοτζιά, ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές του 2014. Επιδιώκοντας μάλιστα αυτή τη φορά να έχει τη στήριξη και της Νέας Δημοκρατίας, πέραν από την πλάτη που προσδοκά και πάλι να βάλουν για εκείνον το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά...
Στελέχη του Δήμου Αθηναίων έχουν καταγράψει σχετικές κινήσεις από το επιτελείο του Γιώργου Καμίνη, πολλοί εκ των συνεργατών του οποίου δεν κρύβουν τις φιλοδοξίες του άλλοτε Συνηγόρου του Πολίτη, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις στις οποίες συμμετέχουν με δημοσιογράφους, αλλά και με στελέχη των κομμάτων.

Η πρόθεση Καμίνη να ζητήσει τη στήριξη και της Νέας Δημοκρατίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, εδράζεται στο πνεύμα της “συναίνεσης” μέσω της τρικομματικής κυβέρνησης, στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού ωστόσο… χαμογελούν με νόημα. Η θητεία Καμίνη στον Δήμο Αθηναίων καταγράφεται ήδη στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων που διενεργούνται, ως μια από τις χειρότερες της Μεταπολίτευσης, ενώ η στάση του ίδιου, ο οποίος προχώρησε σε “εκκαθαρίσεις” στελεχών και δημοσιογράφων του Αθήνα 9.84, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, δεν έχει ξεχαστεί από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο του Δήμου Αθηναίων μάλιστα, θεωρούν πιθανότερο να μην εξασφαλίσει ο Γιώργος Καμίνης ούτε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, καθώς εκτιμάται ότι η ηγεσία Βενιζέλου δεν θα θελήσει να “χρεωθεί” μια χαμηλής πτήσης υποψηφιότητα στην Αθήνα, στις εκλογές του 2014.

ΣΕΝΑΡΙΑ (ΟΝΕΙΡΑ) ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ . ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ . ΤΟΣΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ!!!!!!

O Βενιζέλος απειλεί τα κακά παιδιά

Όσο καταρρέει δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ και πληθαίνουν οι πληροφορίες για πρώην ηγετικά στελέχη που αποστασιοποι­ούνται από το εγχείρημα της ανασύ­στασης, τόσο πληθαίνουν τα ερωτή­ματα για την επιβίωση του κόμματος. Πολλοί, ακόμα και σε δημόσιες ανα­φορές τους, θεωρούν το ΠΑΣΟΚ ήδη νεκρό πολιτικά, ενώ παράλληλα το «σκουλήκι» της ματαιότητας έχει ήδη αρχίσει να κατατρώει και την ηγε­τική ομάδα. Η αγωνία για τη στάση των βουλευτών στην κρίσιμη ψηφο­φορία για τα μέτρα, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, είναι έκδηλη και επιχειρεί να καλυφθεί πίσω από...........
«εργασιοθεραπεία» των βουλευτών, τους οποίους ο πρόεδρος του κόμμα­τος επιχειρεί να εμπλέξει στον έλεγ­χο του κυβερνητικού έργου μέσω επιστολών.
Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι πληροφορίες και τα ρεπορτάζ ότι ακόμα και ο πολύ σίγουρος για τον εαυτό του Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αρχίσει να αμφιβάλλει για την πο­ρεία του εγχειρήματος και σκέπτε­ται να «τα βροντήξει κάτω» και να φύγει. Αφορμή για τα συχνά έντονα – συναισθηματικά – ξεσπάσματά του έχουν δώσει οι συχνές - πυκνές δια­φοροποιήσεις βουλευτών σε διάφο­ρα ζητήματα και κυρίως οι συνεχείς απειλές κάποιων να καταψηφίσουν τα μέτρα. Κανείς δεν γνωρίζει αν οι «υπαρξιακές» απορίες του προέδρου του κόμματος για το αν πρέπει να εμ­μείνει στην προσπάθεια επιβίωσης και ανάκαμψης του κόμματος είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα ή μια επί της ουσίας σκέψη για το πού βαδίζει το πράγμα.
Η αλήθεια είναι ότι τα συντριπτικά εκλογικά αποτελέσματα αλλά και η οργισμένη αντίδραση Βενιζέλου επί δικαίων και αδίκων δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν. Ούτε μπορούν πια να «διασκεδαστούν» και οι πολλές ακατανόητες και μονομερείς αποφά­σεις Βενιζέλου, που έθεσε αυτόματα και χωρίς διαβούλευση όλο το στελε­χικό δυναμικό σε… αφωνία.
«Δεν αντέχω να είμαι σ’ ένα κόμ­μα που δεν μπορώ να καταθέσω την άποψή μου κι ας είναι μειοψηφία. Δεν διεκδικώ αξιώματα, χόρτασα απ’ αυτά, αλλά να μπορώ να λειτουργώ πολιτικά» επισημαίνει στέλεχος που έχει αποστασιοποιηθεί τον τελευταίο καιρό και εμφανίζεται να «φλερτά­ρει» πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος όμως δεν μοιάζει να ασχολείται με όσους οι τε­λευταίες εκλογές περιθωριοποίησαν, εκτιμώντας ότι ελάχιστα περιθώρια πολιτικής «ανάστασης» υπάρχουν για παλιότερα πολιτικά στελέχη, όχι μό­νο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και γενικότερα, λόγω της πολιτικής συγκυρίας. Τον ενδιαφέρει όμως να μην εμφανίζεται ένα μικρό αλλά πλήρως αποσυντονισμένο και κατακερματισμένο κόμμα. Ο «τσαμπουκάς» βουλευτών, όπως η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Μάρκος Μπόλαρης και ο Γιάννης Δριβελέγκας, που ουσιαστικά «μπλόκαραν» την ψηφο­φορία για τη σύμβαση με τη Siemens, αλλά και οι συνεχείς δηλώσεις αυτών αλλά και άλλων όπως ο Μίμης Αν­δρουλάκης και ο Κώστας Σκανδαλίδης, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν οριζόντια μέτρα και περικοπές, προ­καλούν ιδιαίτερο προβληματισμό.
Η διαβούλευση…
Η ηγετική ομάδα θεωρεί ότι δεν έχει εξαντληθεί η εσωτερική διαβού­λευση και όλη αυτή η φούρια των βου­λευτών να κοινοποιήσουν την άποψή τους δεν βοηθά, αφού στις μέχρι τώ­ρα διαπραγματεύσεις ο πρόεδρος του κόμματος δεν διαφοροποιείται από τέτοιου είδους επισημάνσεις. Ωστό­σο, επισημαίνουν ότι οι χειρισμοί εντός της κυβέρνησης είναι λεπτοί και ότι τελεσίγραφα και πλήρεις αρνή­σεις δεν χωρούν σε μια παράταξη που έβαλε πάνω απ’ όλα τη σωτηρία της χώρας. Μάλιστα εκφράζουν την απο­ρία τους για την οξύτητα των τοποθε­τήσεων Σκανδαλίδη τη στιγμή που αυ­τός πρότεινε να ληφθεί απόφαση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Από την άλλη πλευρά, όμως, οι βου­λευτές αντιτείνουν πως, παρότι η συμ­φωνία συγκρότησης της κυβέρνησης έχει γίνει «κουρελόχαρτο», σε καμία δημόσια τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μπήκε καν στη λογική καταψήφισης οριζόντιων μέτρων, πα­ρότι εξέφρασε την αντίθεσή του. «Τα οριζόντια μέτρα τα πληρώσαμε, πέ­ρασε από πάνω μας όλο το πολιτικό σύστημα και μας ισοπέδωσε. Ο Σαμα­ράς μίλαγε για επαναδιαπραγμάτευ­ση, πήγαμε σε εκλογές, έγινε πρω­θυπουργός και τώρα μας καλεί να πε­ράσουμε μέτρα για τα οποία πέσαμε» εξηγεί με ένταση βουλευτής, που θε­ωρεί ότι η διαπραγμάτευση είναι μια επικοινωνιακή φούσκα και το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να επιμείνει να μην περάσει η γραμμή Στουρνάρα, πρώτα τα μέτρα και μετά η πολιτική διαπραγμάτευση. «Όλη η ελληνική κοινωνία και η διε­θνής κοινότητα αποδέχεται ότι τα μέ­τρα δεν βγαίνουν, ότι το πρόγραμμα απέτυχε και εμείς παίζουμε παιχνι­δάκια, αν ο Στουρνάρας πλακώθηκε με τον Τόμσεν» λέει άλλος έμπειρος βουλευτής.
Κι ενώ όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με προηγούμενη θητεία γνωρί­ζουν καλά τι σημαίνει να ψηφίζεις «πακέτα μέτρων» η ηγεσία επιχειρεί να τους κινητοποιήσει. Με επιστολή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχτές ζήτησε από τους βουλευτές που εί­ναι αρμόδιοι για τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο των υπουργείων να εντείνουν τις προσπάθειές τους, να παρακολουθούν και να παρεμβαίνουν στο κυβερ­νητικό έργο».
Στην χθεσινή σύ­σκεψη των πολιτικών αρχηγών όλα δείχνουν ότι έκλεισε το πακέτο των μέτρων και έχει ενδιαφέρον η «πολιτική επένδυση» Βενιζέλου στο κατ’ αρχήν «ναι σε όλα» στο πακέτο που έκλεισε ο Στουρνάρας. Πληρο­φορίες, πάντως, αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται οι πολιτικοί αρχηγοί να αποχωρήσουν από το Μαξίμου εκ­φράζοντας επιφυλάξεις προκειμέ­νου να διαβουλευτούν για τα τελικά μέτρα με τα κομματικά τους όργανα και να επανακάμψουν για τις τελικές λύσεις. Σε κάθε περίπτωση, τα χρονο­διαγράμματα μοιάζουν ασφυκτικά, αφού η κυβέρνηση επιθυμεί να έχει ολοκληρώσει και την υπερψήφιση του «πακέτου» μέχρι το άλλο Σάββα­το και το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα πείσει τελικά την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, όχι μόνο για μια ακόμα κατεπείγουσα διαδικασία αλλά και για το ίδιο το δυσβάσταχτο πακέτο. Κοντός ψαλμός…
Ένα βήμα πίσω;

Μια άλλη εκδοχή για τις πληροφορί­ες που διακινούνται περί αποχώρησης Βενιζέλου είναι το σενάριο εκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Σύμ­φωνα με αυτό, στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ επεξεργάζονται την προώθηση μιας εκλογικής, πολι­τικής και προγραμματικής συμμαχίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, όπου τα δύο κόμματα, στα πρότυπα της «Ελι­άς», θα διατηρήσουν την οργανωτική τους αυτοτέλεια, αλλά επικεφαλής του σχήματος δεν θα είναι οι δύο νυν πρόεδροί τους - που θα παραμείνουν επικεφαλής των κομμάτων τους-, αλ­λά ένα τρίτο, νέο και άφθαρτο πρό­σωπο, που θα μπορέσει να αντιμετω­πίσει πολιτικά και εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Αντέχουν να κάνουν τόσα βήματα πίσω Βενιζέλος και Κουβέλης; Θα δείξει….

ΠΑΝΤΑ Σ΄ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΠΥΠΑΘΗ ΧΩΡΑ , ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ , ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΑ ΜΕΤΕΦΡΑΖΑΝ ΟΠΩΣ Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕ . ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.....

Άνομη …«νομιμότης»!


                                             Να, ποιοι για μας αποφασίζουν!


Του Δημήτρη Τσιμούρα

Με τις εκλογές του περασμένου Μαΐου ο λαός αποδοκίμασε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τις κυβερνήσεις της τελευταίας διετίας, καθώς και τα κόμματα που τις απάρτιζαν. Η λαϊκή βούληση έδειξε ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη με αυτήν την πολιτική, παρά  τον ορυμαγδό της παραπληροφόρησης, της κινδυνολογίας,  των ωμών εκβιασμών  προς το εκλογικό σώμα, από τους έχοντες την εξουσία.

Το αποτέλεσμα των  εκλογών του Ιουνίου που ακολούθησαν,  με την ενίσχυση αυτών των εκβιασμών, των .....
έξωθεν παρεμβάσεων και απειλών, του εκφοβισμού, της τρομοκρατίας, των ψεύτικων υποσχέσεων για όχι άλλα μέτρα, μεταφράστηκε από τα ΜΜΕ και την άρχουσα τάξη σαν αποδοχή αυτής της πολιτικής. Έτσι, θεωρήθηκε ότι υπάρχει η… «απαραίτητη»  λαϊκή εντολή και  η «νομιμοποίηση» για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, μέχρι την τελική εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, απ’ άκρου εις άκρον της χώρας.

Πώς όμως τους… νομιμοποιεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα;

Το ΠΑΣΟΚ, που το 2009 κέρδισε τις εκλογές με την ψεύτικη υπόσχεση  «λεφτά υπάρχουν» -εννοώντας προφανώς λεφτά για το λαό- επειδή τον εξαπάτησε και λόγω της βάρβαρης πολιτικής του αποδοκιμάστηκε από το εκλογικό σώμα,  χάνοντας μέσα σε δύο περίπου χρόνια -2009 με 2012-  το 31%(!!!) του ποσοστού του και πάνω από 2.200.000 ψηφοφόρους!!!  Ποτέ άλλοτε κυβερνητικό κόμμα δεν έπαθε τέτοια εκλογική  πανωλεθρία! Οι ψήφοι του στις εκλογές του    Ιουνίου ήταν μόλις 755.000 ενώ το ποσοστό του μόλις ξεπερνούσε το 12%!!! Και όμως, το εν λόγω κόμμα εξακολουθεί να κυβερνά και να συνεχίζει με ακόμα πιο σκληρό τρόπο την ίδια πολιτική!!!

Η ΝΔ   το 2009  ηττήθηκε κατά κράτος από το ΠΑΣΟΚ και υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της, παίρνοντας  ποσοστό 33,37% και περίπου 2.300.000 ψήφους. Λόγω του ταπεινωτικού αυτού αποτελέσματος παραιτήθηκε ο πρόεδρός της, Κ. Καραμανλής ο νεότερος. Φυσικά,  η εκλογική αυτή συντριβή, ας μην ξεχνάμε, οφείλεται στην πολιτική σκληρής λιτότητας που ήδη εφάρμοζε!  Στις εκλογές του Μάη  του ’12, επειδή ανέλαβε μαζί με το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει την πολιτική με την οποία υποτίθεται ότι διαφωνούσε –λέγοντας τότε ψέματα στον ελληνικό λαό- έχασε 1.100.000 ψηφοφόρους(!!!)  και το ποσοστό  της δεν έφτασε ούτε στο 19%!!!
Παρόλο όμως που η ΝΔ, στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, πήρε μόλις 1.825.000 ψήφους, 470.000 λιγότερες  από αυτές   της εκλογικής της συντριβής  του 2009, αυτό το εξευτελιστικό  εκλογικό αποτέλεσμα θεωρήθηκε τελικά «νίκη»!

Συνολικά τώρα, τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, σε σχέση με τις εκλογές του 2009, έχασαν πάνω από 2.700.000 ψηφοφόρους!!! Και αυτό θεωρήθηκε εντολή για να κυβερνήσουν!  Και όμως, ενώ συνολικά   τα δύο πρώην…  «αντίπαλα» κόμματα αποδοκιμάστηκαν -αυτά και η πολιτική τους- με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο  από τον ελληνικό λαό, παρουσιάζεται αυτή η συντριβή σαν «νίκη» και σαν εντολή συνέχισης αυτής της βάρβαρης και καταστροφικής για το λαό και την πατρίδα πολιτικής. Η όλη «επιχειρηματολογία» τους βέβαια στηρίχτηκε στο γεγονός ότι –ελέω εκλογικού νόμου φυσικά και όχι λαϊκής βούλησης- σχημάτιζαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία! Οι… «σοσιαλιστές» με την… «επάρατη δεξιά», που την είχαν βάλει στο… «χρονοντούλαπο της ιστορίας»!

Ήδη αυτήν τη στιγμή, που έχουν  ξεκαθαρίσει πλήρως και τα… «νέα μέτρα»,    τους έχει εγκαταλείψει και μια ακόμη μεγάλη μερίδα των  ψηφοφόρων τους, οι οποίοι εκ των υστέρων βέβαια κατάλαβαν ότι εξαπατήθηκαν.  Στοιχείο που δείχνει ότι  αυτό το κυβερνητικό έκτρωμα, που γυρίζει τις ζωές μας πολλές δεκαετίες πίσω, όχι μόνο δεν έχει κανένα λαϊκό στήριγμα  αλλά είναι αντιμέτωπο με τη γενική λαϊκή κατακραυγή.

Συνεπώς, το κλίμα περί δήθεν… «λαϊκής εντολής» διαμορφώνεται από τα  ΜΜΕ με τους εντεταλμένους υπαλλήλους τους σε ρόλο δημοσιογράφων  και φυσικά από την άρχουσα τάξη που βρίσκεται πίσω από αυτά. Και όλα αυτά, για να κάμψουν το ηθικό μας,  για να υποταχτούμε στη μοίρα, που αυτοί για μας επιφύλαξαν. Όμως,  κανένας λαός δεν τους έχρισε σωτήρες, κανένας λαός δεν τους ζήτησε να τον εξαθλιώσουν, για να… σωθεί!

 Πρόκειται για μια άνομη… «νομιμότητα»! Πρόκειται για μια κυβέρνηση που αντλεί αποκλειστικά τη «δυναμή»της από τα μεγάλα συμφέροντα, από τη στήριξη που απολαμβάνει από την ΕΕ, το ΔΝΤ, και άλλους όμορους οργανισμούς, τον ρόλο των οποίων γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πολύ καλά.

Το… «τέχνασμα» να επιρρίπτουν τα πάντα στην Τρόικα και στο δοτό
-εξωκοινοβουλευτικό- υπουργό των οικονομικών δεν πιάνει. Όπως δεν πιάνει και αυτό που παρουσιάζει τους πολιτικούς αρχηγούς της  συγκυβέρνησης να… «αγωνίζονται» ενάντια της…  κακιάς Τρόικας. Η θεατρική παράσταση που  δίνουν δεν πείθει κανέναν και φυσικά δεν συγκινεί. Όλα  τα είχαν  προαποφασισμένα  πριν τις εκλογές!

Το… «κόλπο» βέβαια είναι  να αφήνουν τους κυβερνητικούς βουλευτές τους στο απυρόβλητο. Καμιά αναφορά δεν γίνεται για αυτούς. Τους προστατεύουν όσο τίποτε άλλο. Ούτε φυσικά κανείς  από αυτούς –τους βουλευτές- αντιδρά σε τίποτε από τα   «τέρατα  και σημεία» που διαδραματίζονται  με τις κυβερνητικές επιλογές και τις έξωθεν παρεμβάσεις.  Τους έχουν σαν  «σταβλισμένα άλογα»!  Από αυτούς το μόνο που ζητούν είναι μια ψήφος, να πουν και αυτοί, όπως και οι προηγούμενοι, ένα «ναι σε όλα» σε ό,τι τους παρουσιάσουν προς ψήφιση. Μια επίφαση νομιμότητας! Τίποτε άλλο! Μετά, θα τους είναι άχρηστοι. Όπως άχρηστοι και «καμένοι» για το σύστημα,  που τυφλά υπηρέτησαν, και αποδιοπομπαίοι για το λαό  είναι και οι προκάτοχοί τους. Και εδώ μπορεί κανείς να τους ρωτήσει. Όταν ζητούσαν τις ψήφους των πολιτών αυτά έλεγαν ότι θα κάνουν; Δεν ήξεραν ότι δεν νομοθετεί η Τρόικα αλλά οι δικές τους ψήφοι; Ζητούσαν τις ψήφους του λαού για να παίρνουν εντολές από την Τρόικα;  Με τι τίμημα δέχονται αυτόν τον εξευτελισμό;

Ύστερα και από τα παραπάνω φαίνεται ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν έχουν κανένα λαϊκό έρεισμα. Πρόκειται για μια κυβέρνηση που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε ξένα δεκανίκια.

Αυτές οι κυβερνήσεις, όση βία  και τρομοκρατία προς το λαό και αν ασκήσουν, όσο και αν ενεργοποιήσουν το λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό, όσο και αν διασπείρουν το φόβο, όσο και αν προσπαθήσουν  να κάμψουν το ηθικό μας,  είναι βέβαιο ότι μπορεί να ανατραπούν! Αυτές και οι πολιτικές τους! Είναι εξ άλλου η μόνη μας επιλογή!

 ΥΓ. α) Το κόμμα του Κουβέλη δεν αναφέρεται, γιατί αφενός δεν συμβάλει στο σχηματισμό κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία διαμορφώνεται από τα άλλα δύο κόμματα και αφετέρου ο ρόλος του,  καθώς και η  έννοια «αριστερά» που χρησιμοποιεί –που χρησιμοποιείται και από τους εκπροσώπους της άρχουσας τάξης κατά κόρον-  χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης, που είναι έξω από τα πλαίσια  αυτού του κειμένου.

β)  Οι παρακάτω πίνακες δείχνουν τις ψήφους, τα ποσοστά, καθώς και τις έδρες που πήραν τα δύο κυβερνητικά κόμματα στις τρείς τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Από τα στοιχεία αυτά  είναι ευδιάκριτος  ο ρόλος που παίζει και ο εκλογικός νόμος.


  2009 Ψήφοι 2.295.719.  Ποσοστό 33,47%  Έδρες   91
2012 Μάιος   >>     1.192.054         >>     18,85%      >>   108 (!!!)
2012 Ιούνιος  >>     1.825.401        >>      29,66%      >>   129 (!!!)

 2009 Ψήφοι  3.012.542.  Ποσοστό 43,92%  Έδρες  160 (!!!)
2012 Μάιος    >>       833.088         >>     13,18%     >>       41

ΚΙ ΑΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕ , ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ (ΣΗΜΕΡΑ) ΠΩΣ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ??? ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ? (ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΛΛΗΝΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ) ??

Το πραξικόπημα που δεν έγινε τον περασμένο Οκτώβρη στην Αθήνα



Ενα δημοσίευμα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί και να προκαλέσει σεισμό θα φιλοξενήσει αύριο η εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής, όπως προαναγγέλλεται σήμερα σε ολοσέλιδη καταχώριση στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Σύμφωνα με την προαναγγελία της εφημερίδας που έχει τίτλο «Το πραξικόπημα που δεν έγινε» πέρυσι τον Οκτώβριο η κυβέρνηση Παπανδρέου ουσιαστικά απέτρεψε, λίγο πριν παραιτηθεί ο...........

πρωθυπουργός και παραδώσει τη θέση του στον Λουκά Παπαδήμο,στρατιωτικό πραξικόπημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι τα εξής:

    Η περσινή στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη που ματαιώθηκε έπειτα από εισβολή δεκάδων πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
    Οι έντονες αποδοκιμασίες κατά του προέδρου της Δημοκρατίας και η απόπειρα τμήματος των Ευέλπιδων να παρελάσουν παρά τις αντίθετες εντολές των ανωτέρων τους
    Είχαν προηγηθεί δύο μέρες νωρίτερα,πάλι στη συμπρωτεύουσα αποδοκιμασίες και προπηλακισμοί υπουργών της τότε κυβέρνησης
    Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Νοεμβρίου, το ΚΥΣΕΑ προχωρά σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών και των τριών Οπλων.
    Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εξήγησε ποτέ πειστικά εκείνες τις μαζικές αποστρατείες αλλά πολλές ήταν οι συζητήσεις της περιόδου ότι με αυτές απετράπησαν κινήσεις πολιτικής αποσταθεροποίησης
    Ποιος ήταν ο ρόλος του τότε αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου
    Σχεδόν ένα χρόνο μετά θρυλείται ότι πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τον εθνικιστικό χώρο βολιδοσκοπήθηκε από ομάδα αξιωματικών αν θα ήθελε να συμμετάσχει σε στρατιωτική κυβέρνηση που θα αναλάμβανε να αποκαταστήσει την τάξη και την κοινωνική ειρήνη στη χώρα

Και το κείμενο της προαναγγελίας καταλήγει υποστηρίζοντας ότι «η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει ότι εκείνες οι αποστρατείες μπορούν σήμερα να αποτιμηθούν ως το τέλος ενός πραξικοπήματος που δεν έγινε...

Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο δημοσίευμα από τη συγκεκριμένη εφημερίδα θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και θα δημιουργήσει μείζον θέμα. Πολύ περισσότερο μάλιστα που σήμερα το πολιτικό σκηνικό της χώρας μοιάζει αποσταθεροποιημένο για μια ακόμη φορά με τη σκανδαλολογία να κυριαρχεί και τις λίστες πραγματικές ή όχι να κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

TA ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΑΣΗΚΩΤΑ ΣΑΜΑΡΙΑ (ΜΕΤΡΑ) ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ . ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ !!!

Όταν η αναλγησία γίνεται σημαία.



Γράφει ο Γιώργος Νύκτας
Είναι τραγικό επαίσχυντο και συνάμα πέρα για πέρα άδικο να καλούντα και πάλι για πολλοστή φορά οι εξαθλιωμένοι πλέον  μισθωτοί και συνταξιούχοι να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος των νέων αιματηρών μέτρων, που επιβάλουν ο αδίστακτος και κυνικός Τομσεν σε συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση. Είναι απάνθρωπος και άδικος αυτός ο συνεχής και  ανελέητος διωγμός εναντίων των μισθωτών και των συνταξιούχων, λες και αυτοί ήταν που έπαιξαν στα ζάρια τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, λες και αυτοί καταχραστήκαν το δημόσιο χρήμα, λες και αυτοί ήταν οι μόνιμοι φοροφυγάδες, λες και αυτοί με τις πολιτικές τους οδήγησαν τη χώρα στο......
γκρεμό.
Είναι δείγμα κυβερνητικής αναλγησίας η μείωση της πενιχρής σύνταξης φιλοδώρημα του γέροντα με τα τόσα προβλήματα υγείας και επιβίωσης,  τώρα μάλιστα που η κοινωνική μέριμνα του κράτους για τους μη έχοντες είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Αναλγησία είναι ακόμα να καλούνται οι άνεργοι  να πληρώνουν  φορολογικά χαράτσια, τη στιγμή που οι έχοντες και κατέχοντες στέλνουν στην εξουσία χαιρετίσματα από την Ελβετία.  
Μοιραίοι και άβουλοι οι κυβερνώντες ακόμα και τώρα την ύστατη στιγμή της κρίσης  όπου τσακίζονται τα μικρομεσαία εισοδήματα φαίνονται ανίκανοι να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, και ακόμα δείχνουν να μην έχουν την πολιτική βούληση να ακουμπήσουν την οικονομική ελίτ που χρόνια τώρα μένει στο απυρόβλητο. Σήμερα λοιπόν κάτω από την πίεση του παρανοϊκού Τομσεν ποιοι μένουν να πληρώσουν το λογαριασμό; Αυτοί που πλήρωσαν και χθες και Αυτοί που θα πληρώσουν και αύριο, δηλαδή οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, και οι άνεργοι βέβαια.
Τούτη η κυβέρνηση καθώς και προηγούμενες επειδή δεν μπορούσαν να χτυπήσουν το Γαϊδούρι χτυπούσαν πάντα το σαμάρι, χωρίς να νοιώθουν καμιά ντροπή και ενοχή   γι’αυτό. Τρανή απόδειξη όλων αυτών είναι η πρόσφατη έρευνα του πανεπιστήμιου του Σικάγου σχετικά με τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Σε 11,5 περίπου δις υπολογίζονται τα ανείσπρακτα φορολογικά έσοδα το χρόνο. Όσα δηλαδή ζητούν τώρα ο Τομσεν και η παρέα του από τους εξαθλιωμένους Έλληνες.  Και το πιθανότερο είναι ότι μπορεί να μην φτάναμε ποτέ στο μνημόνιο αν οι κυβερνήσεις είχαν πάρει νωρίτερα γενναίες αποφάσεις για την πάταξη  της φοροδιαφυγής. Όμως οι γενναίες αποφάσεις παίρνονται από γενναίους πολιτικούς.
Ίσως αν όλα αυτά συνέβαιναν σε μια άλλη ανεπτυγμένη χώρα όχι βέβαια Αφρικανική, μπορεί κάποιοι πολιτικοί να πήγαιναν σπίτι τους από ευθιξία και μόνο. Στην Ελλάδα όμως του 2012 αυτό είναι δύσκολο να συμβεί.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΥΚΤΑΣ
giorgosnuktas@hotmail.com

ΤΕΤΟΙΟ ΜΠ....ΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟ ΟΙΚΟΥΣ ΑΝΟΧΗΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ

Ποια ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα απέκτησε χορηγό τον... οίκο ανοχής «Η Σούλα» Πηγή: Ποια ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα απέκτησε χορηγό τον... οίκο ανοχής «Η Σούλα»

Τον οίκο ανοχής «Σούλα»  θα έχει ως χορηγό ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα.  Μάλιστα θα τον διαφημίζει στη φανέλα της για όλη την επόμενη αγωνιστική περίοδο!

Πρόκειται για την ομάδα «Βουκεφάλας Λάρισας» τα μέλη της οποία θα φορούν όλη τη σεζόν τη φανέλα με τη διαφήμιση του οίκου ανοχής. Ηδη, μάλιστα, η φωτογραφία με το........

συγκεκριμένο λογότυπο κάνει το γύρο του διαδικτύου!

Ο οίκος ανοχής ονομάζεται «Οίκος Εποχής Σούλα», αυτό δηλαδή που γράφει και η φανέλα της ομάδας Βουκεφάλας Λάρισας.

Την είδηση, σύμφωνα με το gazzeta. Gr, επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Ματζιόλας, λέγοντας μάλιστα πως «ακόμα δεν έχετε δει τίποτα. Μέσα στη χρονιά είναι τα ωραία...».

Ο συγκεκριμένος οίκος ανοχής ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι και στα εγκαίνια είχε παραστεί και η... Τζούλια Αλεξανδράτου.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

k. Παπούλια , βλέπεις πως συμπεριφέρονται αυτοί που αγαπούν και συμπάσχουν με τον λαό τους ??? ΕΓΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΩΡΑΙΟ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΝΟ ΠΡΟΤΙΜΩ ...

Ο κύριος που βλέπετε να βγαίνει με δυσκολία από τον παλιό «Σκαραβαίο» είναι ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, αντάρτης των Τουπαμάρος στα χρόνια της δικτατορίας.
Και το παλιό αυτό σκαρί της Volkswagen, που η αξία του είναι, μόλις, 1.945 δολάρια, είναι η μοναδική «πολυτέλεια» που έχει επιτρέψει στον εαυτό του.
Ο 77χρονος πολιτικός, που δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό αλλά ούτε και χρέη, απέκτησε πριν από λίγες ημέρες ακόμα έναν τίτλο τιμής, αυτόν του πιο φτωχού προέδρου στον κόσμο!

Το παρατσούκλι βγήκε μετά την αποκάλυψη ότι εάν και ο μηνιαίος μισθός τους είναι 12.500 δολάρια εκείνος κρατάει μόνον 1.250 δολάρια για τα έξοδά του και το υπόλοιπο ποσό, το 90%, το επιστρέφει στο κράτος προκείμενου να ενισχυθούν τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.

Όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «El Mundo», με τα 1.250 δολάρια το μήνα μπορεί να τα βγάλει πέρα. Και μπορεί γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι της Ουρουγουάης ζουν με πολύ λιγότερα.
Αυτή η είδηση που κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του κόσμου, δεν θα μπορούσε να μην μας βάλει σε σκέψεις.
Για παράδειγμα:
- Όλοι εμείς οι ιδιότυποι νεοέλληνες θα αντέχαμε έναν τέτοιο πρόεδρο στη χώρα μας;
- Θα μας ενέπνεε «σεβασμό» όπως θα τον βλέπαμε με το τζιν παντελόνι και το μπουφάν να βγαίνει ασθμαίνοντας από τον «Σκαραβαίο» και όχι από απαστράπτουσα «μαύρη κούρσα», όπως έλεγαν παλιά στην επαρχία τα αυτοκίνητα υπουργών, βουλευτών και παρατρεχάμενων;
- Θα θέλαμε να έχει μισθό κοντά στον δικό μας και να τα βγάζει δύσκολα πέρα;
- Θα αντέχαμε να μην «ικανοποιεί» τους ευσεβείς μας πόθους για φλας, αναγνώριση, φράγκα, «επαφές» και παρασκήνιο;
- Θα αντέχαμε να μην έχει τραπεζικό λογαριασμό αλλά ούτε και χρέη;
- Θα αντέχαμε να μην είναι αυτό που θέλουμε να είμαστε; Ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία; Πλούσιοι (άντε εύποροι), διάσημοι, μάγκες, καταφερτζήδες, λαμόγια (με την καλή έννοια βεβαίως- βεβαίως), σκαφάτοι, σαλονάτοι και κυρίως στο απυρόβλητο…
See Translation

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΤΙΒΑ Η ΧΗΝΑ !!!!!! ΑΠΟ ΠΟΖΑΡΙΣΜΑ ΣΚΙΖΕΙ


ΣΑΝ ΚΑΠΩΣ ΑΡΓΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΤΗΜΑΤΑ ΠΟΔΙΩΝ ?

 Γράφει ο Νίκος Χατζηνικολάου Δείτε όλα τα άρθρα του/της
 
 
ΤΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΗΝΕΣ μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές και η εικόνα των πολιτικών μας πραγμάτων εμφανίζει έντονα σημάδια ρευστότητας και αστάθειας. Οι πολίτες αμφισβητούν καθημερινά, σε υψηλούς τόνους, σχεδόν το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτικών προσώπων. Η κοινωνία παρουσιάζει σοβαρά και γενικευμένα συμπτώματα κατάθλιψης... Η κυβερνητική διαβεβαίωση ότι το νέο σκληρό πακέτο μέτρων και περικοπών, που θα ανακοινωθεί οσονούπω, θα είναι και το τελευταίο, δεν έγινε πιστευτή. Αλλωστε, ανάλογες διαβεβαιώσεις συνόδευαν τα μνημονιακά μέτρα κάθε φορά. Θυμηθείτε, για παράδειγμα, ότι ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, όταν την άνοιξη του 2010 παρουσίασε τα πρώτα μέτρα, που συνόδευσαν την ένταξη της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης και την παράδοση του ελέγχου της οικονομίας μας στην τρόικα, είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι αν χρειαστούν νέα μέτρα θα παραιτηθεί! Τόσο βέβαιος ήταν -ή εμφανιζόταν πως ήταν- ότι εντός του 2012 θα επιστρέφαμε στις αγορές...

ΤΟ 2012 ΗΡΘΕ
, αλλά η τρόικα δεν έφυγε. Δύο χρόνια και πέντε μήνες μετά από το δραματικό εκείνο διάγγελμα Παπανδρέου στο Καστελόριζο και η χώρα όχι μόνο δεν βγήκε από το μνημόνιο, όχι μόνο δεν μπορεί να δανεισθεί ούτε σεντ στην ελεύθερη αγορά, αλλά και συνεχίζει να βουλιάζει ολοένα και πιο βαθειά στη μαύρη τρύπα της ύφεσης, της ανέχειας, των λουκέτων και της ανεργίας. Δεν θα επανέλθω σήμερα στην ανάλυση για το τι έφταιξε. Η στήλη αυτή την έχει κάνει επανειλημμένα. Και έχει επισημάνει ότι δεν φταίει για όλα μόνο το μνημόνιο. Αλλωστε, για να είμαστε ειλικρινείς, στην πραγματικότητα ένα μεγάλο τμήμα του δεν εφαρμόστηκε ποτέ... Τώρα, αυτό που έχει σημασία είναι ότι με το επερχόμενο νέο πακέτο μέτρων, η ελληνική κοινωνία καλείται για άλλη μια φορά να υποβληθεί σε ένα άγριο ηλεκτροσόκ, με άγνωστες συνέπειες για τη συνοχή και για το μέλλον της. Η τρόικα αντιμετωπίζει τη χώρα ως πεδίο οικονομικού πειράματος και τους πολίτες της ως πειραματόζωα. Η στάση της ακόμη κι αν δεν είναι, πάντως σίγουρα μοιάζει «εκδικητική».

ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ κανείς διαφορετικά το γεγονός ότι αρνούνται να αποδεχθούν τα ισοδύναμα οικονομικά μέτρα που τους εισηγείται η ελληνική κυβέρνηση, όταν μάλιστα προτείνεται να συνοδεύονται και από ειδική ρύθμιση, ειδική «ρήτρα», για την περίπτωση που η απόδοσή τους αποδειχθεί μειωμένη σε σχέση με τις προσδοκίες; Γιατί επιμένουν πεισματικά να πετσοκόψουν μισθούς και συντάξεις των 700 και των 800 ευρώ; Τι κρύβεται πίσω από την παράλογη αυτή επιμονή της τρόικας; Τι θέλουν να επιτύχουν; Ποιο είναι το σχέδιό τους; Δεν βλέπουν ότι η εξαθλίωση μεγάλων στρωμάτων του πληθυσμού και η αναξιοπρεπής διαβίωσή τους θα οδηγήσει σε οξύτατη κοινωνική αναταραχή και πιθανότατα σε σφοδρή κυβερνητική κρίση; Και ακόμη: Δεν σκέπτονται ότι μια ενδεχόμενη λαϊκή εξέγερση στην Ελλάδα των νεόπτωχων και των ανέργων μπορεί να αποτελέσει το φυτίλι, που θα βάλει φωτιά σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο; Ή μήπως το... επιδιώκουν, για να επιταχύνουν και να καταστήσουν πλήρη και ολοκληρωτική την οικονομική τους επικράτηση; Αλλη λογική εξήγηση δεν υπάρχει...

Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ της χώρας στο ευρώ είναι πάνδημη λαϊκή απαίτηση. Προκύπτει και από τη σημερινή δημοσκόπηση της ΜRB για τη Real news. Δεν είναι, όμως, αυτοσκοπός. Το νόμισμα πρέπει πρωτίστως να υπηρετεί τις ανάγκες της ανθρώπινης ευημερίας. Δεν μπορεί να θεοποιείται, όταν οδηγεί στη δυστυχία των πολιτών. Και η παραμονή στην ευρωζώνη, την οποία όλοι επιθυμούμε, δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτευχθεί πατώντας επί πτωμάτων, οικονομικών ή και πραγματικών. Ο φαύλος κύκλος της ύφεσης στον οποίο έχουμε μπει δεν αντιμετωπίζεται με πολιτικές οριζόντιων περικοπών στα χαμηλά εισοδήματα. Απαιτούνται ελπιδοφόρες αναπτυξιακές επιλογές, που θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέου εισοδήματος για τους πολίτες. Και επομένως η κυβέρνηση και οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που μετέχουν σε αυτήν έχουν χρέος να θυμηθούν τι έλεγαν προεκλογικά και να βάλουν κόκκινες γραμμές στην τρόικα, απαιτώντας να μην υπάρξουν μέτρα που θα διευρύνουν τα όρια της μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης που ήδη βιώνει η ελληνική κοινωνία. Εχουν δηλαδή χρέος να πατήσουν πόδι! Και αν οι υπάλληλοι των δανειστών παραμείνουν αδιάλλακτοι, ας συνομιλήσουν με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, που τις τελευταίες μέρες χύνουν... καυτά δάκρυα για τη δυστυχία των Ελλήνων. Ετσι θα δούμε και αν τα δάκρυα της κ. Μέρκελ είναι πραγματικά ή... επικοινωνιακά και επομένως υποκριτικά! Ναι! Να μην πάμε στον «εφιάλτη» της δραχμής! Να μην ζήσουμε όμως άλλο και στον «εφιάλτη» του ευρώ της δεύτερης κατηγορίας...

ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΗΠΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Ο ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ

 Γράφει ο Γιάννης Καλαμίτσης Δείτε όλα τα άρθρα του/της
 
 
ΣΗΜΕΡΑ, Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου, καλούμεθα να θυμηθούμε πως η νόσος Αλτσχάιμερ βασανίζει 140 εκατομμύρια συνανθρώπους μας σε όλον τον κόσμο. Κανονικά, η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο, αλλά και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της πολιτείας. Εμείς τη «γιορτάζουμε» σήμερα.

O Αλοΐσιος Αλτσχάιμερ (14 Ιουνίου 1864 - 19 Δεκεμβρίου 1915) ήταν Γερμανός ψυχίατρος και νευροπαθολόγος. Ο Αλτσχάιμερ παρουσίασε την πρώτη δημοσιευμένη περίπτωση πρo-γεροντικής άνοιας, η οποία αργότερα ονομάστηκε ασθένεια του Αλτσχάιμερ. Ο όρος «άνοια» αφορά στην έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, κατ’ αρχάς της ΜΝΗΜΗΣ και ακολούθως του ΛΟΓΟΥ, της ΚΡΙΣΗΣ και συνολικά της ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ. Σήμερα, υπάρχουν 140.000 χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους γνωστά ονόματα, ιδιαιτέρως από την πολιτική ζωή του τόπου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, χτυπημένος από το Αλτσχάιμερ, έχασε τη μνήμη του. Ξέχασε πως μας έβαλε στο λούκι και γι’ αυτό δεν μας ζήτησε ποτέ συγγνώμη. Αλλιώς θα το είχε κάνει και θα είχε δηλώσει πως είναι βαθιά συντετριμμένος. Επίσης, έχει ξεχάσει πως είναι βουλευτής και παράτησε τη βουλή και πήγε στο Χάρβαρντ. Διπλοθεσίτης το άτομο!

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πληγεί βαθύτερα. Οχι μόνον έχασε τη μνήμη του και δεν θυμάται ούτε ένα από όσα μας υποσχέθηκε πριν από τρεις μήνες, αλλά έχασε και την κρίση του. Παίρνει αποφάσεις χωρίς να μπορεί να προβλέψει τα καταστροφικά αποτελέσματά τους. Εξαιτίας του Αλτσχάιμερ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει ξεχάσει πως δεν υπάρχει ως πολιτικός κι όλο και μας κουνιέται με φανφαρόνικες δηλώσεις, ενώ ο Φανούρης Κουβέλης έχει ξεχάσει εντελώς το τι σημαίνει «Αριστερός».

Μεγάλη σημασία έχει το ότι οι επιστήμονες δεν παύουν να ενημερώνουν και να προειδοποιούν πως, εξαιτίας της νόσου Αλτσχάιμερ, πάσχει όλη η οικογένεια. Εχει επισημανθεί πως αυτοί που έχουν υπό τη φροντίδα τους ανοϊκούς ασθενείς φέρουν δυσβάστακτο ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ, ΣΩΜΑΤΙΚΟ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ. Γι’ αυτό έχουμε φτάσει σ’ αυτή την οικονομική εξαθλίωση, πληρώνοντας φόρους και χαράτσια από μειωμένους μισθούς και συντάξεις. Επειδή είναι όλοι τους άρρωστοι!

Αντί λοιπόν να τους βρίζουμε και να τους καταριόμαστε, ας τους κατανοήσουμε, ας τους συμπονέσουμε, όπως κάνουμε για όλους του αρρώστους συνανθρώπους μας, και ας ευχηθούμε, μέχρι να δούμε καινούρια κυβέρνηση, να έχει βρεθεί το φάρμακο για το Αλτσχάιμερ. Μπας και θεραπευτούν αυτοί οι άρρωστοι και γλιτώσουμε!

ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΝΕΣΤΩΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

 Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης Δείτε όλα τα άρθρα του/της
 
 
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα θυμούνται για πολλά χρόνια την εβδομάδα που ξεκινά αύριο σαν «εβδομάδα της μεγάλης σφαγής»! Οι μισοί γιατί θα ματώσουν μέχρι θανάτου με τα νέα φαρμακερά βέλη της κατοχικής κυβέρνησης και οι άλλοι μισοί (δηλαδή οι μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι φοροφυγάδες) γιατί θα αντικρύσουν την τσιμπίδα του ΣΔΟΕ και των εφοριακών να αιωρείται πάνω από τα κεφάλια τους…

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ
δυόμισι χρόνια δεινής οικονομικής κρίσης και στυγνής ξένης κατοχής για να ανακαλύψουμε (όχι όλοι δυστυχώς) ότι οι κορυφαίες πληγές της πατρίδας είναι δύο: Πρώτη και σπουδαιότερη: Η πολύχρονη, τρομακτική και ιλιγγιώδης φοροδιαφυγή. Και αμέσως μετά η εθνοκτόνος, παραλυτική και θανατηφόρα εισβολή των δύο εκατομμυρίων ξένων εισβολέων.

Η ΠΡΩΤΗ ισοδυναμεί με απώλειες για τα δημόσια ταμεία δώδεκα δισεκατομμυρίων ευρώ κατ’ έτος (όσα ήσαν αρκετά για να μη μας μαντρώσει ο Γεώργιος Παπανδρέου στο ΔΝΤ και στα Μνημόνια). Η δεύτερη είναι αυτή που έσπρωξε στην ανεργία (και στην τεμπελιά) 1.200.000 Ελληνες και άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στο παραεμπόριο (με τα 200.000 λουκέτα στα μαγαζιά) και στην αχαλίνωτη εγκληματικότητα, τόσο που να μην υπάρχει σπίτι αχτύπητο από ξένους κακοποιούς.

ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ πόσο «Σκανδιναβική» θα ήταν σήμερα η εικόνα της πατρίδας αν όλοι οι Ελληνες πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους και αν δεν υπήρχε ούτε ένας ξένος εισβολέας! Και αναρωτηθείτε γιατί, μετά τη μεταπολίτευση του 1974, οι φαύλοι που κυβέρνησαν την Ελλάδα όχι μόνο δεν επέβαλαν νοικοκυριό στη φορολογία αλλά και υπέκυψαν στη χειμαρρώδη εισβολή μεταναστών. Αναρωτηθείτε επίσης γιατί άπαντες οι πολιτικοί, μηδέ και των αριστερών εξαιρουμένων, κατρακύλησαν στην πελατειακή και ρουσφετολογική πανδημία, με τα κόμματα τους να παζαρεύουν ψήφους βυθίζοντας την πατρίδα στη διαφθορά...

ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ακόμη τον ολέθριο ρόλο που έπαιξαν στο ίδιο διάστημα τα media. Οι «βαρώνοι» τους, από κοινού με κάποιους καραγκιόζηδες του σιναφιού μας, υπηρέτησαν και υπηρετούν τυφλά το πελατειακό σύστημα. Γνωρίζετε όλοι πώς: Με το να χαλιναγωγούν και να απονευρώνουν τους πολίτες, τόσο ώστε να διαμαρτύρονται μεν αλλά «οριακά», δηλαδή ακίνδυνα για το Σύστημα. Ουδέποτε τους κάλεσαν να στρατευθούν σε μια μεγάλη δημοκρατική επανάσταση, που θα έστηνε αγχόνες για μερικούς «τέως» και «νυν», όπως είχαν πράξει οι επαναστάτες Πλαστήρας και Γονατάς, αμέσως μετά τη μικρασιατική καταστροφή του 1922 με υποκινητή τον επαναστάτη δημοσιογράφο Γαβριηλίδη... Αλλά εκείνοι πέθαναν στην ψάθα, σεμνοί και ταπεινοί. Δεν γλεντοκοπούσαν στη Μύκονο και στην Πάρο, όπως οι σημερινοί «τέως» και «νυν». Και κανένας τους δεν είχε το τέλος του πρώτου διώκτη των μεγάλων φοροφυγάδων Ιωάννη Καποδίστρια που τα έβαλε με τους Μαυρομιχαλαίους, αν και γνώριζε ότι τους προστάτευαν οι ξένες δυνάμεις.
ΘΑ ΠΟΥΝ πάλι κάποιοι από σας: «Εύκολη είναι η εκ του ασφαλούς ρητορική. Αφού όμως επανάσταση δεν τολμά να κάνει ο λαός μας, αφού γνήσιοι επαναστάτες σαν εκείνους του 1922 δεν υπάρχουν, αφού ακόμη και τα κόμματα της Αριστεράς παίζουν θέατρο (διότι, εδώ που τα λέμε, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να κυβερνήσουν), αφού και οι σημερινές, κινητοποιήσεις, οριακές είναι (για την «τιμή των όπλων» γίνονται), αφού κανένας δεν τολμά να αποδοκιμάσει τους τροϊκανούς και να... γιαουρτώσει τον θρασύτατο Τόμσεν του ΔΝΤ, τι προτείνεις του λόγου σου; Να υποκύψουμε στα μνημόνια, να ξαναγίνουμε ραγιάδες, να προσκυνήσουμε την κατοχική κυβέρνηση γιατί ευλόγησε το δάνειο των 31,5 δισεκατομμυρίων και μαγειρεύει νέο έκτακτο χαράτσι δύο δισεκατομμυρίων; Τι προτείνεις;

ΠΡΟΤΕΙΝΩ στον πρωθυπουργό, εκ μέρους πιστεύω όλων των σκεπτομένων Ελλήνων, αμέσως μετά την ψήφιση του διαβόητου πακέτου των 31,5 δισ., να γίνει ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Να ορμήσει ακάθεκτος στη μεγάλη μάχη της αλλαγής δέκα φορές πιο αυστηρός και δέκα φορές πιο αποφασισμένος για τελική λύση σε αυτά τα δύο καυτά εθνικά προβλήματα: Τη φοροδιαφυγή και τη μετανάστευση.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ, τότε αργά ή γρήγορα, τόσον αυτός όσο και τα κόμματα που τον στηρίζουν θα περάσουν μαραμένα και στιγματισμένα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και τότε θα ιδούμε τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και τους ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, πανίσχυρους, να συγκρούονται και να σέρνουν τη δόλια Ελλάδα σε νέα εμφυλιοπολεμική περιπέτεια, όπως το εύχονται οι θιασώτες του διαβόητου Κίσσινγκερ.

ΜΑΚΑΡΙ όμως να πέφτω έξω!...

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ . ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ "ΧΑΛΒΑΝΤ" ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ !!!!

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου – Στουρνάρα
25/9/2012 4:32:01 μμ
              (5)  (45)


Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό οικονομικών από τον οποίο ζήτησε ενημέρωση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να μεταφέρει την κυβερνητική γραμμή όπου και αν βρίσκεται.

Το τηλεφώνημα έγινε το μεσημέρι τη Τρίτης με τον Γιώργο Παπανδρέου να βρίσκεται στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Χάρβαρντ όπου χθες το απόγευμα μίλησε στους σπουδαστές για τον επανασχεδιασμό της Ευρώπης

Η ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ ΜΆΥΤΗΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ - ΔΥΣΤΥΧΩΣ

ΣΟΦΟΣ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗ Η ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΚΟΜΗ ΚΙ Ο ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ "ΩΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ" - ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΧΤΙΡΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ . ΑΦΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΚΕΙ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ !!

Επανεκκίνηση, εν ανάγκη από το μηδέν…

Του Στέλιου Παπαθεμελή
Προέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης
Από τη στιγμή που οι κυβερνώντες αποδέχτηκαν να είμαστε πειραματόζωο της τρόικας, αυτή δοκιμάζει επάνω μας όλη της τη βαναυσότητα. Οι επιχώριοι συνεργοί της, νοιάζονται πώς θα αρέσουν στον ηγεμόνα. Η Γερμανία μας έβαλε στο ευρώ επειδή αυτό ήταν ...
συμφέρον της. Διευκόλυνε με φθηνό ρευστό χώρες σαν τη δική μας για να αγοράζουν τα ακριβά γερμανικά προϊόντα. Έτσι έχει αυτή πλεόνασμα και μεις έλλειμμα.
Μας υπέβαλαν σε ένα παρανοϊκό πρόγραμμα. Εκ γενετής λάθος. Μας επιβάλλουν την εκτέλεσή του που οδηγεί σε εν ψυχρώ εκτέλεση της ελληνικής κοινωνίας. Οι δυνάστες μας λειτουργούν ως δήμιοι που ηδονίζονται να προκαλούν άλγος. Και οι εδώ συνεργοί τους, ευλαβείς εφαρμοστές των ξένων εντολών, προσπερνούν αδιάφοροι την συντελούμενη μεγάλη Καταστροφή. Κρυφή ελπίδα τους να τους εμπιστευθούν κάποτε οι αχόρταγες αγορές, γεγονός μέλλον και αβέβαιον.
Και η εν χορδαίς και οργάνοις πολυδιαφημισμένη «λύση Ντράγκι» (εκχώρηση μεγάλων τμημάτων εθνικής κυριαρχίας σ’ ένα φορέα που λογοδοτεί όχι σε κοινοβούλια αλλά στη Bundesbank), εκεί μας παραπέμπει. Εκλιπαρούμε τους δυνάστες για λίγα ψίχουλα επιμήκυνσης και την σαδιστικά καθυστερούμενη δόση των 31,5 δισ.€. Από αυτήν όμως θα ικανοποιηθούν προνομιακά οι δανειστές και το «αδελφό» τραπεζικό σύστημα, οπότε για το «ποθούμενο» της ανάπτυξης θα απομείνουν ψωροδεκάρες.
Κινδυνωδέστερη η προειδοποίηση από τον Έλληνα εκπρόσωπο στο ΔΝΤ: Αν μας δώσουν διετή επιμήκυνση, θα χρειασθούμε άλλα 20 δισ. €. Πού όμως θα τα βρούμε; Πουλώντας κομμάτια της σάρκας μας (νησιά κ.λ.π.) προφανώς.
Στην ταπεινή πατρίδα μας, όπου κατά τον ποιητή «έχει ευωδιά και χάρη/το ταπεινότερο δενδρί/το πιο φτωχό χορτάρι», τροϊκανοί και συνδράστες τους μήνες τώρα στοχοποιούν τους δημοσίους υπαλλήλους ως αιτία των εθνικών μας δεινών. Μιλιά για φοροφυγάδες, μαυραγορίτες, τοκογλύφους, λαθρεμπόρους και επίλοιπα άνθη του κακού. Αυτοί θα εξακολουθήσουν ανενόχλητοι να κάνουν (ακόμη πιο) χρυσές δουλειές, ενώ το κοινό περί δικαίου αίσθημα, όπως το στεβλώνει το σύστημα, φαντάζονται θα ικανοποιείται με την εκπαραθύρωση 150.000 από το Δημόσιο. Ανεργίας και νεοπτωχείας το ανάγνωσμα…
Η χώρα έγινε ρημαδιό. Το ΑΕΠ της μεταξύ 2009-2012 έπεσε κατά 20%. Το δημόσιο χρέος όμως αυξήθηκε από 115% το 2009, στο 166,5% σήμερα.
Το κατά κεφαλήν εισόδημα το έριξαν 20 χρόνια πίσω. Η πραγματική ανεργία είναι 29% (η στατιστική 24%) και καλπάζει για το 2013 στο 34%! Τα κατώτατα μεροκάματα έπεσαν στα επίπεδα της δεκαετίας του 1970. Και η κατρακύλα συνεχίζεται…
Στο μεταξύ, ουδ’ επί στιγμήν παύουν να μας υποβάλλουν στο μαρτύριο της σταγόνας με την απειλή αποπομπής μας από το ευρώ. Ο εκβιασμός διαρκής και κλιμακούμενος για να αποκομίσουν νέα οφέλη οι δανειστές, να φορτωθούμε νέα βάρη εμείς.
Παραλυτικά φοβική ηγεσία που για να σταθεί, πανικοβάλλει τους πολίτες για επικείμενους κατακλυσμούς.
Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα μας διαβεβαιώνει, αλλά κανείς πλέον δεν την πιστεύει.
Μεταξύ τυρού και αχλαδίου, η τρόικα ανέβασε ήδη τον λογαριασμό των 11,5 δισ.€ σε 18!
Και η ύφεση «διά χειρός» της εγγίζει φέτος το 7%.
Κόβε, ράβε, ξήλωνε να μαζέψουν τα 11,5 (που φτάνουν τα 18) για να πάρουμε (αν…) την πολυθρύλητη δόση, λένε τον Οκτώβριο.
Το νέο πρόγραμμα της ΕΚΤ μετά από 2,5 χρόνια φλύαρων συζητήσεων, καταλήγει στον ίδιο παρονομαστή: Τηρείστε ευλαβώς το Μνημόνιο και τότε θα επωφεληθείτε! Σιγά και σας πιστέψαμε!
Μα το Μνημόνιο μας σκοτώνει. Σκοτώνει την οικονομία, την προοπτική, την ελπίδα μας.
Εις πάσαν περίπτωση, μένουμε (στο ευρώ) ή βγαίνουμε, να τελειώνουμε επί τέλους. Πριν σπάσουν τα νεύρα μας, να ξεκινήσουμε από το μηδέν, όπως ξεκίνησε η δημιουργία του κόσμου…

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ??? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΠΡΟΣΩΠΑ , ΤΩΡΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ ??? ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΗ....

Ζητούν πίσω τους αστυνομικούς 200 βουλευτές που φοβούνται τους πολίτες!

Σε μεγάλη κοροϊδία εξελίσσεται η υπόθεση με την αποδέσμευση των αστυνομικών από τη φρούρηση πολιτικών προσώπων. Όλοι οι βουλευτές συμφωνούσαν ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να σπαταλιέται ανθρώπινο δυναμικό και μέσα από την ΕΛ.ΑΣ, για τη φύλαξή τους την ώρα που η εγκληματικότητα καλπάζει...
Όταν όμως το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη απέσυρε τους φρουρούς για να τους ρίξει στο πεζοδρόμιο, οι 200 από τους 300 της Βουλής έσπευσαν να καταθέσουν αίτηση εξαίρεσης από το μέτρο. Δηλώνουν τώρα, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ότι φοβούνται τους πολίτες λόγω … μνημονίου.

ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΙΠΛΕΤΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ . ΤΟΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ????

Ο θίασος των αρχηγών

 Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Μειδιάματα ειρωνικά. Σαρκαστικά σχόλια. Απαξιωτικές κρίσεις για τις κατά φαντασίαν συγκρούσεις. Οι θεατρικές παραστάσεις του θιάσου των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης δεν πάνε καθόλου καλά τελευταία. Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης να νομίζουν ότι δίνουν τα ρέστα τους από πλευράς υποκριτικών δυνατοτήτων. Ενδέχεται να πιστεύουν μάλιστα ότι συμμετέχουν σε μεγαλειώδες έπος αναμέτρησης με την τρόικα των επικυρίαρχων της πατρίδας μας. Το αποτέλεσμα του.......

θεάτρου που παίζουν όμως τους προδίδει. Ουδέποτε υπερβαίνει το επίπεδο του κωμειδυλλίου, όπως λέγαμε παλιότερα. Ελαφρά μουσική κωμωδία με αισθηματικό περιεχόμενο. Οι δεσμοί της τρόικας εσωτερικού (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) με την τρόικα εξωτερικού (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) δεν κρύβονται.
Αυτό που λέει η τρόικα των ξένων γίνεται πάντα στο τέλος. Τώρα πια το γνωρίζουν όλοι οι Ελληνες. Το πολιτικό θέατρο των αρχηγών δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μέρος της τελετουργίας πειθαναγκασμού, παραπλάνησης και τελικά υποταγής του ελληνικού λαού στα μέτρα που τον εξαθλιώνουν.

Δεν πέφτει η κυβέρνηση σε καμιά περίπτωση από μόνη της. Δεν έχει καμιά πολιτική ή ηθική αναστολή να πάρει τα πιο απάνθρωπα μέτρα εναντίον του ελληνικού πληθυσμού. «Το υποζύγιο αντέχει, φόρτωσέ το κι άλλο» είναι το κυβερνητικό σύνθημα, όσο βλέπει τους πολίτες να μην αντιδρούν, να σκύβουν το κεφάλι και να υπομένουν στωικά τα διαρκώς και πιο εξοντωτικά μέτρα. Αυτή η πολιτική που αποσκοπεί στο να γίνονται οι Ελληνες διαρκώς φτωχότεροι δεν έχει τέλος. Οι Γερμανοί που την επιβάλλουν μέσω των γηγενών συνεργατών τους στην κυβέρνηση δεν έχουν την παραμικρή πρόθεση να τη σταματήσουν ποτέ.

Δεν φεύγει κανένα κόμμα από την κυβέρνηση, όσο σκληρή πολιτική και αν εφαρμόσει. Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης ήξεραν από πριν τι πολιτική θα ακολουθήσουν. Το γνώριζαν και το είχαν αποδεχθεί. Για να εφαρμόσουν την πολιτική που υλοποιούν μπήκαν στην κυβέρνηση. Δεν μπήκαν ούτε για να σώσουν τους Ελληνες ούτε για να τους... ελεήσουν ή να τους λυπηθούν. Το παιχνίδι ήταν πεντακάθαρο από την αρχή. Συγκυβερνούν για να εξασφαλίσουν πρωτίστως την προσωπική πολιτική τους επιβίωση. Τίποτα άλλο!

Ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός μέσω της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τρελός να την εγκαταλείψει την πρωθυπουργία. Να πάει πού; Ολους κι όλους 129 βουλευτές έβγαλε. Θεωρείται άλλωστε απίθανο να ξαναπάρει το 29,66% των ψήφων αν ξαναγίνονταν σύντομα εκλογές. Ποιος θυμάται άλλωστε τις διακηρύξεις του στο Αιγάλεω, το Σάββατο του Λαζάρου; «Το λέω ρητά και κατηγορηματικά: Απορρίπτουμε τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ! Τον Γιώργο Παπανδρέου τον διώξαμε. Τώρα θα διώξουμε και το ΠΑΣΟΚ!» υποσχόταν στους οπαδούς της ΝΔ. Ε, καλά, έλεγε και καμιά ανοησία για να περνάει η ώρα...

Και να έδιωχναν τον Βενιζέλο από την κυβέρνηση, αυτός αποκλείεται να έφευγε! Ειδικά στις σημερινές συνθήκες όπου το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση αποσύνθεσης, που είναι αμφίβολο ακόμη και το αν θα κατόρθωνε να πιάσει το 10% των ψήφων σε περίπτωση που γίνονταν εκλογές αυτούς τους μήνες. Κανείς δεν μπορεί να είναι καν σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα είχε ήδη διαλυθεί, αν δεν συγκρατούσε κάποια στελέχη και ψηφοφόρους του η συμμετοχή στην εξουσία, έστω και ως «τσόντα» της ΝΔ.

Ούτε ο «πλεονάζων» Κουβέλης -υπό το πρίσμα του ότι οι 17 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν είναι αναγκαίοι για τον σχηματισμό κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας- δεν θα έφευγε ποτέ από την κυβέρνηση Σαμαρά. Τόσο ο ίδιος όσο και η περί αυτόν ομάδα στελεχών βρήκαν μοναδική ευκαιρία να προσκολληθούν στην εξουσία, γιατί να την εγκαταλείψουν οικειοθελώς; Αφού μέχρι και οι ψηφοφόροι τους «δανεικοί» από το ΠΑΣΟΚ είναι!

Καμιά ανησυχία για τη συνοχή της κυβέρνησης δεν υπάρχει, λοιπόν, όσο δεν υπάρχουν εκτεταμένες και έντονες λαϊκές αντιδράσεις με στόχο την ανατροπή της. Μόνο τότε θα άλλαζαν τα πράγματα. Οσο διαρκεί όμως η σημερινή αδράνεια του κόσμου, μόνη πρόσθετη επιβάρυνση θα είναι κάποιες ακόμη κακόγουστες παραστάσεις πολιτικού θεάτρου από το «μπουλούκι» των αρχηγών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ..