Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ

Ωμός εκβιασμός της τρόικας: Θέλετε τη δόση; Περικόψτε την Υγεία σας!

To newsbomb.gr φέρνει στη δημοσιότητα το κατάπτυστο κομμάτι του μνημονίου που θέλουν να μας «φορέσουν καπέλο» - Ώρα ευθύνης για τον Αντ. Σαμαρά

Ωμός εκβιασμός της τρόικας: Θέλετε τη δόση; Περικόψτε την Υγεία σας!
     Τις αδιανόητες απαιτήσεις της τρόικας, που θέλει να περικόψει την Υγεία των Ελλήνων για να βγάζουν εκατομμύρια οι πολυεθνικές των ποιοτικά αμφιλεγόμενων ανώνυμων γενόσημων του Τρίτου Κόσμου, φέρνει στο φως σήμερα το newsbomb.gr.
    Σε μια αποκάλυψη-βόμβα, το newsbomb.gr δημοσιεύει το πλήρες κείμενο του μνημονίου που συνιστά ταφόπλακα για την Υγεία των Ελλήνων. Η μεγάλη ενημερωτική ιστοσελίδα κατάφερε και πήρε στα χέρια της το κατάπτυστο εκείνο κομμάτι του μνημονίου που θέλει να επιβάλλει η τρόικα στην κυβέρνηση, όπου ουσιαστικά ζητά τις ζωές μας επί πίνακι. Ο εκβιασμός είναι καθαρός: για να σας δώσουμε τη δόση, εσείς πρέπει να θυσιάσετε χρόνια από τη ζωή του κάθε Έλληνα. Διαβάστε και φρίξτε:
    «Πριν την εκταμίευση (σ.σ. της δόσης) πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό για τους γιατρούς να συνταγογραφούν το διεθνές όνομα δραστικής ουσίας και όχι επώνυμο φάρμακο.
    Πριν την εκταμίευση (σ.σ. της δόσης) πρέπει να καταστεί υποχρεωτική η αντικατάσταση του συνταγογραφούμενου φαρμάκου με το φθηνότερο προϊόν της ίδιας δραστικής ουσίας στην κατηγορία αναφοράς από τα φαρμακεία (υποχρεωτική “αντικατάσταση γενοσήμου”)».
    e3
     Είναι τέτοιο το θράσος των τροϊκανών, αντιμετωπίζουν τόσο απροκάλυπτα την πατρίδα μας ως προτεκτοράτο, που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κρύψουν τον ωμό εκβιασμό: Εβαλαν οι ίδιοι με τονισμένα γράμματα (bold) τον όρο «πριν την εκταμίευση» της δόσης! Μας λένε ξεκάθαρα ότι: αν δεν αποδεχτείτε να ταΐζετε τον ελληνικό λαό με φάρμακα-δολοφόνους, λεφτά από εμάς δε βλέπετε!
    Όμως, μας τα έχουν πάρει όλα. Εκοψαν τους μισθούς μας. Εκοψαν τις συντάξεις μας. Φορολόγησαν μέχρι και τον αέρα που αναπνέουμε. Τώρα, θέλουν να κόψουν και τις ζωές μας. Θέλουν να μας ταΐζουν αμφίβολης ποιότητας πάμφθηνα σκευάσματα που παράγονται σε Κίνα, Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Ισραήλ. Διότι, αυτό ακριβώς κάνει η συνταγογράφηση με βάση μονάχα τη δραστική ουσία και χωρίς καν την αναφορά επωνυμίας φαρμάκου.
    Απαγορεύει στον γιατρό να επιλέγει τη συγκεκριμένη θεραπεία που ταιριάζει στον συγκεκριμένο ασθενή, με το συγκεκριμένο ιστορικό και τη συγκεκριμένη πάθηση. Αντιθέτως, υποχρεώνει τον γιατρό να συνταγογραφεί δραστική ουσία γενικά και τον φαρμακοποιό να του χορηγεί το φθηνότερο φάρμακο της κατηγορίας.
    Με αυτό τον τρόπο, η τρόικα θέλει ουσιαστικά να πετάξει έξω από τα φαρμακεία όλα τα ποιοτικά ελληνικά επώνυμα γενόσημα και να κατακλύσει την ελληνική αγορά με τα πάμφθηνα ανώνυμα σκευάσματα του Τρίτου Κόσμου (αφού τα φάρμακα με τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ παραγωγής δε θα μπορούν να ανταγωνιστούν αυτά που παράγονται υπό αμφίβολες ποιοτικές συνθήκες σε χώρες του Τρίοτου Κόσμου, όταν μοναδικό κριτήριο θα είναι η εξευτελιστικά φθηνή τιμή).
    Αυτά ακριβώς τα ανώνυμα γενόσημα τα οποία προωθεί η τρόικα είναι που επανειλημμένα έχουν καταγγελθεί για τις άθλιες συνθήκες παραγωγής τους, όταν οι μεγαλύτεροι οργανισμοί φαρμάκου του πλανήτη εντόπισαν ακόμη και σκευάσματα νοθευμένα, αγνώστου προελεύσεως μαύρα σωματίδια κ.ο.κ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πριν λίγες μέρες από την αμερικανική αγορά αποσύρθηκε άρον-άρον τέτοιο αντικαταθλιπτικό, όταν διαπιστώθηκε ότι προκαλούσε σειρά σοβαρότατων παρενεργειών, μεταξύ των οποίων ακόμη και τάσεις αυτοκτονίας!
    Μάλιστα, στις ελάχιστες χώρες στον πλανήτη όπου έχουν εφαρμοστεί ανάλογα συστήματα διαπιστώθηκε –από διεθνείς μελέτες- ότι μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής ολόκληρου του λαού!
    Σα να μην έφτανε αυτό, μια τέτοια εξέλιξη θα σημάνει και το θάνατο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Ο κλάδος με τα υψηλά στάνταρ παραγωγής (που πρόσφατη διεθνής μελέτη χαρακτήρισε ως το «ανερχόμενο αστέρι» της ελληνικής οικονομίας) δε θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τα πάμφθηνα σκευάσματα που παράγονται υπό αμφίβολες ποιοτικές συνθήκες στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, όταν μοναδικό κριτήριο επιλογής θα είναι η πάμφθηνη τιμή και η αδιαφορία για την ποιότητα θα είναι πλήρης.
    Έτσι, οι βιομηχανίες θα βάλουν λουκέτο και 20.000 οικογένειες θα μείνουν στο δρόμο. Την ίδια στιγμή, ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με τα χιλιάδες επιδόματα ανεργίας και την απώλεια των εσόδων από τη φορολόγηση μισθών και επιχειρηματικών κερδών. Κι όλα αυτά, σε μια εποχή τόσο κρίσιμη για την ελληνική οικονομία, όταν –υποτίθεται ότι- ψάχνουμε τα έσοδα με το τουφέκι.
    Όμως η καταστροφή δεν εξαντλείται σε αυτά. Από τη στιγμή που οι ξένες πολυεθνικές των πάμφθηνων ανώνυμων γενοσήμων θα μονοπωλήσουν την ελληνική αγορά, εξουδετερώνοντας τους Έλληνες ανταγωνιστές τους, κατά την πάγια τακτική τους, θα εκτοξεύσουν τις τιμές των αμφιβόλου ποιότητας σκευασμάτων τους. Μαζί τους θα εκτοξευτεί και η φαρμακευτική δαπάνη του Δημοσίου, την οποία –υποτίθεται ότι- κόπτεται να μειώσει η τρόικα. Μηδέν εις το πηλίκον δηλαδή.
    Ήρθε η ώρα αυτοί οι κύριοι να καταλάβουν ότι η Υγεία μας είναι το μόνο που μας έχει απομείνει. Είναι το ύστατο στάδιο της αξιοπρέπειάς μας. Ως εδώ και μη παρέκει.
    Είναι πλέον η ώρα να πουν ΟΧΙ οι άνθρωποι τους οποίους ο ελληνικός λαός εξέλεξε για να τον εκπροσωπούν. Είναι η ώρα η τρόικα να ακούσει το ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ από τους υφυπουργούς και τον υπουργό Υγείας, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αν χρειαστεί. Είναι η ώρα, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς να σταθεί στο ύψος του εθνικού του καθήκοντος και να αντισταθεί στα αναίσχυντα σχέδια των ξένων, που θέλουν να παίξουν με τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας.
    Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να σταθεί όρθιος και να αποδείξει ότι επάξια φέρει τον τίτλο ΕΛΛΗΝΑΣ πρωθυπουργός.
    e1
    e2
    e3

    ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ!!!!!

    Stern: Η Κίνα προστατεύει την Ελλάδα και απειλεί τη Μέρκελ

    Τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή στάσης της Γερμανίας απέναντι στην ελληνική κρίση χρέους;  Ο «Δράκος» απειλεί τα «πάντσερ» ότι θα σταματήσει τις ενέργειες για να σωθεί το ευρώ

    Stern: Η Κίνα προστατεύει την Ελλάδα και απειλεί τη Μέρκελ
    Την καθοριστική παρέμβαση της Κίνας στην αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα στην Ευρώπη αποκαλύπτει το σοβαρότερο Γερμανικό περιοδικό, το Stern.
    Με ένα άρθρο «βόμβα» o Γερμανός δημοσιογράφος Hans-Ulrich Jörges καταρρίπτει τις αιτιάσεις περί αλλαγής στάσης της Μέρκελ και αποκαλύπτει την καθοριστική παρέμβαση της Κίνας.
    Η στρατηγική συμμαχία της Αθήνας με την υπερδύναμη Κίνα, δίνει ανάσες ζωής στην Ελλάδα και τρομάζει παράλληλα τους Ευρωπαίους που τρέμουν το ενδεχόμενο να σταματήσει το Πεκίνο να βοηθάει στη διάσωση του ευρώ.
    Τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή στάσης της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα;
    Το περιοδικό Stern σημειώνει την εντυπωσιακή μεταστροφή της γερμανικής πολιτικής απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα μετά την επίσκεψη Μερκελ στην Κίνα στα τέλη Αυγούστου.
    «Ξαφνικά όλοι στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, χωρίς να αποκλείουν πλέον την επιμήκυνση του προγράμματος ή ακόμη και ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. Ακόμη και οι πιο συντηρητικές φωνές βαυαρώνπολιτικών, που ζητούσαν τη θυσία της Ελλάδας προς παραδειγματισμό, σίγησαν», αναφέρει ο Γερμανός δημοσιογράφος.
    Σύμφωνα με το συντάκτη η μεταστροφή αυτή οφείλεται στις έντονες παρασκηνιακές πιέσεις που ασκήθηκαν από την κινεζική ηγεσία κατά την επίσκεψη Μέρκελ στο Πεκίνο. Λέγεται ότι ο πρωθυπουργός Wen Jiabao απείλησε χωρίς περιστροφές την καγκελάριο της Γερμανίας στις μεταξύ τους συζητήσεις ότι «έχουμε ήδη χάσει 30 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα. Εάν χάσουμε άλλα 40, δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα πλέον για τη σταθεροποίηση του ευρώ».
    Πέρα από την έκθεση της Κίνας στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, το ύψος της οποίας δεν είναι ακριβώς γνωστό και τους φόβους για φαινόμενο ντόμινο σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σημαντικό ρόλο στις κινήσεις της κινεζικής ηγεσίας παίζει και «η στρατηγική συμμαχία» που έχουν συνάψει Κίνα και Ελλάδα.
    Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «η Κίνα έχει επιλέξει την Ελλάδα ως την “πύλη της στην Ευρώπη”, με στόχο να δημιουργήσει ένα σύγχρονο “δρόμο του μεταξιού” για το παγκόσμιο εμπόριο.
    Θυμόμαστε άλλωστε και χαμόγελα ικανοποίησης και αισιοδοξίας των δύο χωρών όταν υπογράφηκε η συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά.
    Η επένδυση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι μόνο η αρχή. Ήδη οι Κινέζοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και για άλλα ελληνικά λιμάνια, διαπραγματεύονται συμφωνίες με ελληνικές εταιρείες για την κατασκευή ανεμογεννητριών και εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας, ενώ ενδιαφέρονται και για το 40% του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τη λήξη του συμβολαίου διαχείρισης που κατέχει σήμερα γερμανική εταιρεία. Αλλά και για το λιμάνι του Πειραιά στόχος των Κινέζων είναι να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο λιμάνι μεταφοράς container στη Μεσόγειο, μέσω του οποίου θα διοχετεύονται κινεζικά προϊόντα σε Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή.
    Εάν η Ελλάδα έβγαινε από την Ευρωζώνη, οι κινεζικές επενδύσεις θα έχαναν μονομιάς την αξία τους. Η Κίνα θα είχε επενδύσει σε ένα αποτυχημένο κράτος που θα βυθιζόταν στην εξαθλίωση και η υπόλοιπη Ευρώπη θα έπρεπε «να το πληρώσει».
    «Είναι πολύ πιθανό, ότι στο ευρωπαϊκό πόκερ η Κίνα έδωσε φλος ρουαγιάλ στους Έλληνες. Και αυτοί δεν το έχουν πάρει είδηση ακόμη.»

    Πηγή: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/248392/stern-i-kina-prostateyei-tin-ellada-kai-apeilei-ti-merkel#ixzz2AusrAC3m

    ΤΟ ΚΟΥΙΖ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ


    Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

    ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Σ΄ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ . ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΓΑΖΩΝΟΥΝ ΜΕ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ - ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΦΡΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!

    Η μετεγχειρητική κατάσταση της λίστας Lagarde

    του Σωτήριου Καλαμίτση

    Χειρουργημένη η δημοσιευμένη λίστα διατυμπανίζουν πλέον σχεδόν οι πάντες. Κομψοτέχνημα κοπτορραπτικής. Ονόματα μπήκαν και ονόματα βγήκαν. Και τώρα; Τώρα θα περιμένουμε τον..
    βοηθό τού τραυματιοφορέως Κωνσταντίνου Βαξεβάνη να μεταφέρει τη λίστα στον θάλαμο ανάνηψης, μήπως και συνέλθει και σταθεροποιηθούν οι δείκτες της. Καθ’ όλας, όμως, τας ενδείξεις, μάλλον ..πνέει τα λοίσθια. Αυτή η λίστα δεν περιέχει παρά επιχειρηματίες που διαθέτουν χρήματα στο εξωτερικό και μάλιστα μόνον σε μία τράπεζα. Όμως, υπάρχουν επιχειρηματίες που διαθέτουν χρήματα στο εσωτερικό, αλλά και επιχειρηματίες που διαθέτουν χρήματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και σε πολλές τράπεζες ή σε άλλες τράπεζες, όπερ και συνηθέστερο. Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι πού κείνται τα χρήματα, αλλά το αν είναι φορολογημένα. Ας έχουν φορολογηθεί και ας είναι κατατεθειμένα στον Άρη.

    Μού θύμισε η υπόθεση τη διάσπαση του ΚΚΕ τον καιρό της χούντας. ΚΚΕ Εξωτερικού, δηλαδή κατακόκκινοι και σκληροπυρηνικοί, και ΚΚΕ Εσωτερικού, δηλαδή ροζουλί και ρεφορμιστές. Οι ρεφορμιστές ευτύχησαν να μεταλλαχθούν και να ανέλθουν σε ύπατα αξιώματα [π.χ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, εξ απορρήτων του δεξιού έως ακροδεξιού Σαμαρά] ή να παρουσιάζουν έναντι αδρού ανταλλάγματος ανύπαρκτες ή καμουφλαρισμένες ειδήσεις λέγοντας στην καλλίτερη περίπτωση τη μισή αλήθεια.
    Υπάρχει, λοιπόν, ο Κατάλογος [βαρβαριστί «λίστα»] Καταθετών Εξωτερικού και ο Κατάλογος Καταθετών Εσωτερικού. Προ ημερών είχα ακούσει ότι ο ΚΚΕξ περιλαμβάνει 54.000 ονόματα. Η χειρουργημένη λίστα περιλαμβάνει 2059, εξ ου και ο πανέξυπνος Κουκουλόπουλος, ο οποίος την ημέρα των γενεθλίων του στέλνει συγχαρητήριο τηλεγράφημα στη μάνα του [αυτό νομίζω το είχε πει ο Χάρρυ Κλυν για τον Άκη], διαπίστωσε το μη γνήσιον της λίστας εκ του γεγονότος ότι η λίστα Lagarde περιλαμβάνει μόνον 1991 ονόματα. Και ποιος σου είπε ρε αητέ Κουκουλόπουλε ότι η αυθεντική λίστα έχει 1991 ονόματα; Επειδή το έγραψε «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» την 26.12.2010 που το είπε ο Παπακωνσταντίνου; Κι’ αν είναι έτσι, για πες μας τί άλλο γνωρίζεις για τη λίστα.
    Τί μπορεί να συμβαίνει λοιπόν; Απολύτως τίποτε. Απλώς μας δουλεύουν κατά τα ειωθότα και εμείς τηράμε ψύχραιμοι. Αρκεί να σκεφτεί κανείς τα εξής ελάχιστα:

    -Ανακαλύψαμε επ’ εσχάτοις τη φοροδιαφυγή, ενώ αυτή η γάγγραινα είναι γνωστή από συστάσεως ελληνικού κράτους. Δείτε την ανάρτηση την 29.10.2012 εις taxalia για την εν έτει 1929 ευρεία φοροδιαφυγή της οικογενείας του Κεμάλ Κιοφτέ Μπουτάρη. Θυμηθείτε την επί Γεωργίου Παπανδρέου δημοσιοποίηση εν έτει 1964 και 1965 ονομάτων μεγάλων φοροφυγάδων (εδώ), αλλά και την επί χούντας έκδοση καταλόγων σε τόμους ολόκληρους με τα εισοδήματα που δήλωνε ο κάθε πολίτης! Προπατορικό το αμάρτημα, αλλ’ ουδείς είχε ποτέ όρεξη να το ξεριζώσει. Αντιθέτως όλοι το πότιζαν και του έβαζαν μπόλικο λίπασμα για να θεριεύει.
    - Απορούμε που ο τέως πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος διορίσθηκε στο ΔΣ του μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΤΕ. Ποιόν θα διόριζαν ρε παλληκάρια; Τον δικό σας ή τον δικό τους;
    - Ο διορισμός του καθηγητή Λιάκου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει ακυρωθεί από το 1995, αλλά ο κύριος αυτός παραμένει στη θέση του. Γιατί; Διότι έτσι γουστάρουμε ρε. Λογαριασμό θα σου δώσουμε;
    - Ο Θ. Πάγκαλος κατείχε επί 2,5 χρόνια παρανόμως τη θέση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κατά παράβαση του Συντάγματος. Και τί έγινε; Πρώτη φορά παραβιάζεται το Σύνταγμα;
    - Απορούμε που ο Πανταλάκης έβγαλε έξω, ως Αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, € 10.000.000 και δεν κουνιέται ούτε πούστης. Ακούμε ότι ο νυν Διοικητής της ΤτΕ είχε εισπράξει € 3,5 εκ. ως «αποζημίωση», όταν αποχώρησε από την Τράπεζα Πειραιώς, και βρίσκουμε απολύτως φυσιολογικό να χαρίζει ο κ. Προβόπουλος την ΑΤΕ στον πρώην εργοδότη του, καθ’ όν χρόνον την ΑΤΕ διοικεί άλλος πρώην υπάλληλος του κ. Σάλλα, ο κ. Πανταλάκης. Προς τί η απορία; Έτσι γίνονται οι καλές business στις μπανανίες.
    - Τόσες και τόσες Εξεταστικές των Πραγμάτων Επιτροπές έχει συστήσει η Βουλή για το κουκούλωμα ισάριθμων λαμογίων. Στη λίστα θα κωλώσουμε; Παρεμπιπτόντως, τα πορίσματα όλων των Επιτροπών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής, εκτός από ένα: εκείνο της υπόθεσης Παυλίδη. Γιατί άραγε;
    - Μαντέλης και Τσουκάτος ομολόγησαν ότι τα άρπαξαν και κυκλοφορούν ελεύθεροι και αεράτοι, ενώ οδηγούνται στη φυλακή πολίτες που οφείλουν € 10.000. Και λοιπόν;
    - Ο καθυβρίζων τον Κ. Καραμανλή Κ. Μητσοτάκης γίνεται δεκτός στη ΝΔ τον καιρό του ιδρυτή της και μετά από 10 χρόνια αναρριχάται στην πρωθυπουργία. Ο καραδεξιός Β. Κοντογιαννόπουλος και ο ακόμη πιο καραδεξιός Ι. Μπούτος μετεγγράφονται στο σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ και απλώς απορείς. Η σοσιαλίστρια κ. Αγάτσα μετεγγράφεται στη μνημονιακή πλέον ΝΔ από το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ σαν να μη συμβαίνει τίποτε ή μήπως μετακόμισε παίρνοντας μαζί της και τον σοσιαλισμό; Ο Μπουμπούκος δηλώνει επανειλημμένως και ωρυόμενος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει βουλευτής από τον ΛΑΟΣ και να πάει στη ΝΔ και πριν αλέκτορα λαλήσαι τρις πάει ο ίδιος και ο Βορίδης. Όλα τόσο φυσιολογικά στον κόσμο της εργολαβικής αρπαχτής και της αρπακτικής πολιτικής.
    - Η Δικαιοσύνη ποδηγετείται τιθέμενη στην υπηρεσία της εκάστοτε κυβέρνησης. Κλείνει τα μάτια στις λοβιτούρες και στα εγκλήματα, ακόμη και ειδεχθή, εφοπλιστών και επιχειρηματιών και στα σκαστά σκάνδαλα, αλλά εξαντλεί την αυστηρότητά της στους «τρομοκράτες» και στα πρεζόνια. So what? που θα έλεγε και ο κ. Σίμος.
    - Τα ανθρωπάρια που συγκροτούν τη Βουλή ψηφίζουν ό,τι θέλει ο πρωθυπουργός και οι σφουγγοκωλάριοι χειροκροτητές του. Σιγά τα ωά!
    - Όλοι οι ολετήρες της χώρας τολμούν να εκδίδουν βιβλία και να επιμένουν ότι μας σώζουν προτείνοντας, μάλιστα, και τρόπους σωτηρίας. Και αυτό απολύτως συμβατό με τη φυσική φ[θ]ορά των πραγμάτων.
    Η λίστα Βαξεβάνη μας μάρανε!
    Τί θα γίνει ρε υπερατλαντικοί σύμμαχοι με σας και τους ευρωπαίους υπαλλήλους σας; Τί στο διάολο ζητάτε για να μας αφήσετε ήσυχους; Κάντε λίγο σκόντο! Μαζέψτε τα μαντρόσκυλά σας. Δεν χόρτασαν με τον σκασμό που έχετε φάει και σεις κι’ αυτοί; Δεν έχει μείνει τίποτε. Τσανακογλείφτες έχετε καταντήσει!
    Σωτήριος Καλαμίτσης
    Υ.Γ. Πάντως, στην κόντρα Τράγκα-Μπουμπούκου που ξέσπασε χθες, τάσσομαι σαφώς υπέρ του ολιγότερον αντιπαθούς Τράγκα.

    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΕ ΤΗΝ "ΚΥΡΙΑ" ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ "ΘΕΣΗ" ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ ....

    Ρεπούση: Να καταργηθεί η... έξοδος του Μεσολογγίου

    Να καταργηθεί η... έξοδος του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, ζητά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, κυρία Μαρία Ρεπούση, η οποία χαρακτηρίζει..
    όλες αυτές τις αναπαραστάσεις, περιλαμβανομένης και της αναπαράστασης της εισόδου των ελληνικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη ως... «εθνικιστικά κιτς».
    Δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός, είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

    ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΤΟΝ GIORGO . ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΕ !!!!!!! ΜΗΝ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΡΙΕΡΑ .

    Συζητήθηκε ερώτηση του Τέρενς Κουικ για τη λίστα Λαγκάρντ

    Ενημέρωση από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ:
    ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ..
    ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
    ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
    «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΚΕ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗ ΚΛΗΤΕΥΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ. ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ». ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΡΙΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ»
    Ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης υποσχέθηκε απόψε (30.10.2012) στη Βουλή ότι σύντομα από το Υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινωθούν «ευρήματα» από τις έρευνες που ήδη γίνονται στη λίστα Λαγκάρντ.
    Η υπόσχεση δόθηκε στην Επίκαιρη Ερώτηση που αναπτύχθηκε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου από τον Βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ζήτησε «όλα γρήγορα στο φως, χωρίς καθυστερήσεις και με το μάξιμουμ της συνδρομής προς τους Οικονομικούς Εισαγγελείς».
    Ο Τέρενς Κουίκ αναπτύσσοντας την Ερώτησή του είπε μεταξύ άλλων:
    «Τα κατάφερε για μία ακόμα φορά το πολιτικό σύστημα να μην κινηθεί όπως όφειλε. Γίναμε ρεζίλι του παγκόσμιου Τύπου. Τελικά βρέθηκε ένας δημοσιογράφος, ο Κώστας Βαξεβάνης, για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, με τις όποιες επιπτώσεις σε βάρος του.
    Πάντως, κ. Υφυπουργέ, καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής την απόφαση 48/2008 της Ανεξάρτητης Αρχής για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων που δίνει το απόλυτο δικαίωμα του να γνωστοποιούνται στους Έλληνες Βουλευτές όλα τα στοιχεία φυσικών προσώπων ή εταιρειών που έχουν δοσοληψίες με το Δημόσιο. Και η λίστα Λαγκάρντ είναι επί της ουσίας θέμα που πρωτίστως απασχολεί το Δημόσιο και το δημόσιο συμφέρον».
    Στην αναφορά του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη για «φερόμενη λίστα Λαγκάρντ» αλλά και στην αναμονή αποστολής του νέου αντιγράφου από τη γαλλική κυβέρνηση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είπε:
    «Κύριε Υφυπουργέ την αποκαλείτε τη λίστα «φερόμενη». Αμφιβάλλετε δηλαδή για τη γνησιότητά της. Κατ’ αρχήν τη δώσατε σε Επιτροπή γραφολόγων, εμπειρογνωμόνων και δικαστικών για να εξεταστεί αν υπάρχουν παραποιήσεις στοιχείων;
    Και είναι δυνατόν να μας λέτε ότι ακόμα η λίστα… έρχεται από τη Γαλλία;
    Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να έχει επικοινωνήσει ΑΜΕΣΑ τηλεφωνικά με το Γάλλο ομόλογό του για να δοθεί γνήσιο αντίγραφο της λίστας. Και θα έπρεπε την επόμενη ημέρα να έχουν πάει στο Παρίσι να την παραλάβουν χέρι-χέρι ένας εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ένας Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών και ένας Εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης.
    Δεν κάνατε τίποτα απ’ αυτά. Προφανώς θα την περιμένουμε να μας έρθει μαζί με εμπορεύματα σε κάποιο… TIR φορτηγό».
    Στο σημείο αυτό ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης αποκάλυψε ότι η λίστα Λαγκάρντ περνάει από… «κοσκίνισμα» πολλαπλών σημείων. Ελέγχονται τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, επιχειρήσεις κ.λ.π.
    Τέλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκλεισε λέγοντας τα εξής:
    «Δυστυχώς, σε ό, τι αφορά τους ενόχους της απόκρυψης της λίστας Λαγκάρντ η Βουλή έπραξε αυτό που πράττει πάντα, δηλαδή το κουκούλωμα.
    Προτάθηκε να έρθει να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑΣΟΚ, όσο –δυστυχώς για εκείνο - το ΚΚΕ, απέρριψαν την κλήτευσή του. Γιατί; Αυτός δεν ήταν πρωθυπουργός; Ο κάθε αρχηγός δεν έχει και την τελική ευθύνη;

    Αλλά, τώρα που το ξανασκέπτομαι, ίσως καλύτερα που δεν εκλήθη από τα υπόγεια του Χάρβαρντ όπου διδάσκει στο εκεί ίδρυμα που χρηματοδοτεί το εδώ ίδρυμα Κόκκαλη.

    Θα ήταν κρίμα για τους φοιτητές του να χάσουν έστω και μία μέρα μάθημα του καθηγητή Γιώργου Παπανδρέου για το πώς μπορεί να καταστραφεί μία χώρα μέσα σε 24 ώρες».

    ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ !!! ΣΚΑΝΔΑΛΟ ???? Α ΜΠΑ.... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

    Λίστα χωρίς σκάνδαλο

    Ένας πρώην υπουργός καταθέτει ότι έχασε ένα CD που του έστειλε επίσημα το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών.
    Ένας άλλος πρώην υπουργός δηλώνει ότι δεν μπορούσε να διερευνήσει μια λίστα που..
    πιθανότατα περιέχει «μαύρο χρήμα» γιατί το υλικό αποκτήθηκε παράνομα.
    Όλοι οι άλλοι πολιτικοί υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ανοίξει το αρχείο και δεν ήξεραν τίποτα για την ύπαρξη της λίστας.
    Δυο επικεφαλής του ΣΔΟΕ καταγγέλλουν ότι δεν πήραν εντολές να διερευνήσουν τα ονόματα στη λίστα.
    Μια λίστα που έκανε βόλτες από υπεύθυνο σε υπεύθυνο και κανένας δεν ήθελε να την ανοίξει.
    Ξαφνικά ένας δημοσιογράφος την ανοίγει και την δίνει στη δημοσιότητα. Ο δημοσιογράφος συλλαμβάνεται. Εκεί εφαρμόζεται άμεσα ο νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που ξεχάστηκε σε τόσες άλλες περιπτώσεις ανθρώπων. Θυμάται κάνεις τις οροθετικές? Α ναι. Αυτές διαπομπεύτηκαν για την «προστασία» του κοινωνικού συνόλου είπαμε. Πόσοι άλλοι ακόμα που προ-καταδικαστηκαν πριν να φτάσουν σε δίκη? Έπρεπε, γιατί το σύστημα είχε ανάγκη λίγο θόρυβο, μερικά σκάνδαλα.
    Θέλει ο πολιτικός να περάσει ένα δύσκολο νομοσχέδιο; Η λύση είναι ένα σκάνδαλο. Ο κοσμάκης θα στρέψει τα μάτια του στην είδηση και ο πολιτικός θα κάνει την δουλειά του.
    Θέλει η αντιπολίτευση να ρίξει την κυβέρνηση; Η λύση είναι ένα σκάνδαλο. Φωτιά παίρνουν τα πληκτρολόγια για να θαμπώσουν τον κοσμάκη. Τρίβουν τα χέρια τους οι δημοσκοπικές εταιρίες που θα τους ζητάνε κάθε εβδομάδα και νέα έρευνα.
    Μεγαλώσαμε μέσα στα «σκάνδαλα» αλλά τώρα που ήρθαν τα πραγματικά, τα καταστροφικά σκάνδαλα, η λέξη αυτή εξαφανίστηκε. Χαρακτηρίστηκε το PSI σκάνδαλο; Η λίστα Λαγκάρντ μήπως; Η απώλεια κάθε εργατικού δικαιώματος, το κόψιμο μισθών, το κόψιμο συντάξεων, ο διπλασιασμός της τιμής του πετρελαίου, η πλήρης μεταβολή του βιοτικού επιπέδου της χώρας προς το χειρότερο; Τα ονόμασε αυτά κάνεις σκάνδαλα;
    Όχι, γιατί τον χαρακτηρισμό «σκάνδαλο» μπορούν στην πραγματικότητα να τον αποδώσουν σε μια υπόθεση μόνο οι πολιτικοί για να εξυπηρετήσουν την ατζέντα τους. Και το κάνουν αυτό με τα παπαγαλάκια τους.
    Αν τώρα κάποιο παπαγαλάκι βγει από του κλουβί (ή ποτέ δεν θέλησε να γίνει παπαγαλάκι) θα βρουν τρόπο να το στριμώξουν.
    Είναι σίγουροι ότι αφού φάγαμε το κουτόχορτο τόσα χρόνια θα συνεχίσουμε να το καταπίνουμε αδιαμαρτύρητα. Σε αυτό όμως μπορεί να κάνουν πια λάθος.

    ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ "ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ" - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ


    ΝΕΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ !!!! ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ


    ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ

    Το φαινόμενο ΓΑΠ! Τον ξεφτίλισαν και αυτός γέλαγε! (

    Ο άνθρωπος είναι φαινόμενο! Σήμερα η Βild δημοσιεύει φωτογραφίες του Γιώργου Παπανδρέου , αμέσως μετά το επεισόδιο στο εστιατόριο στο Βερολίνο, όπου...

    γελά όπως ...πάντα!

    Ο άνθρωπος δεν είχε καταλάβει ότι χιλιάδες μίλια μακρυά από την Ελλάδα, ξεφτιλίστηκε και έγινε θέμα στα διεθνή ΜΜΕ και ...καρφίτσωσε ξανά το γνωστό χαμόγελο του , όπως το 2009 που ερχόταν να σώσει την Ελλάδα! 
    Στην περίπτωση αυτή ταιριάζει γάντι το "σε φτύνουν , δεν βρέχει..."

    Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ ΚΥΡ


    Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΧΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ "ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΜΑΓΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ !!!!!!!!!!!!!!!! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ .

    Ο ακριβής διάλογος Ι.Μεταξά -Ε.Γκράτσι και το ΟΧΙ του 40
    | 0 σχόλια ]
    Το πλέον σημαντικό στοιχείο για το τι συνέβη στην οικία του Ιωάννη Μεταξά (Οδός Στρατηγού Δαγκλή 10, Κηφισιά) τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του 1940, μας το δίνει ο ίδιος ο Εμμανουέλε Γκράτσι (Ιταλός πρέσβης στην Αθήνα), που φρόντισε να καταγράψει την ακριβή του συνομιλία με τον Μεταξά στο βιβλίο του « Η αρχή του τέλους – η επιχείρηση κατά της Ελλάδος»: «…μόλις καθίσαμε, και επειδή η ώρα ήταν λίγα λεπτά μετά τις 3, του είπα αμέσως ότι η Κυβέρνησίς μου, μου είχε αναθέσει να
    το εγχειρίσω προσωπικά ένα κείμενο, που δεν ήτο τίποτε άλλο, παρά το τελεσίγραφον της Ιταλίας προς την Ελλάδα, με το οποίον η Ιταλική Κυβέρνηση απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση των στρατευμάτων της στον Ελληνικό χώρο, από τις 6 π.μ. της 28/10/1940. Ο Μεταξάς άρχισε να το διαβάζει. Μέσα από τα γυαλιά του, έβλεπα τα μάτια του να βουρκώνουν. Όταν τελείωσε την ανάγνωση με κοίταξε κατά πρόσωπο, και με φωνή λυπημένη αλλά σταθερή μου είπε:

    -Μεταξάς: Alors c’ est la guerre (Λοιπόν έχουμε πόλεμο).

    -Γκράτσι: Όχι απαραίτητα Εξοχότατε. Η ιταλική κυβέρνηση ελπίζει ότι θα δεχθείτε την αξίωσίν της και θ’ αφήσετε τα ιταλικά στρατεύματα να διέλθουν δια να καταλάβουν τα στρατηγικά σημεία της χώρας.
    -Μεταξάς: Και ποια είναι τα στρατηγικά αυτά σημεία, περί των οποίων ομιλεί η διακοίνωσις;
    -Γκράτσι: Δεν είμαι εις θέσιν να σας είπω, Εξοχότατε. Η Κυβέρνησίς μου δεν με ενημέρωσε… Γνωρίζω μόνον ότι το τελεσίγραφο εκπνέει εις τας 6 το πρωί.
    -Μεταξάς: Εν τοιαύτη περιπτώσει η διακοίνωσις αυτή αποτελεί κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας εναντίον της Ελλάδος.
    -Γκράτσι: Όχι, Εξοχότατε. Είναι τελεσίγραφον.
    -Μεταξάς: Ισοδύναμον προς κήρυξιν πολέμου.
    -Γκράτσι: Ασφαλώς όχι, διότι πιστεύω ότι θα παράσχετε τας διευκολύνσεις, τας οποίας ζητεί η κυβέρνησίς μου.
    -Μεταξάς: ΟΧΙ! Ούτε λόγος δύναται να γίνη περί ελευθέρας διελεύσεως. Ακόμη όμως και αν υπετίθετο ότι θα έδιδα μια τοιαύτην διαταγήν (την οποίαν δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω), είναι τώρα τρεις το πρωί. Πρέπει να ετοιμασθώ,να κατέβω εις τας Αθήνας, να ξυπνήσω τον Βασιλέα, να καλέσω τον Υπουργόν των Στρατιωτικών και τον αρχηγόν του Γενικού Επιτελείου, να θέσω εις κίνησιν όλες τος στρατιωτικές τηλεγραφικές υπηρεσίες, έτσι που μια τέτοια απόφασις να γίνει γνωστή στα πλέον προκεχωρημένα τμήματα των συνόρων. Όλα αυτά είναι πρακτικώς αδύνατα. Η Ιταλία, η οποία δε μας παρέχει καν τη δυνατότητα να εκλέξωμε μεταξύ πολέμου και ειρήνης, κηρύσσει ουσιαστικώς τον πόλεμον εναντίον της Ελλάδος.
    (μετά από μια σύντομη παύση)
    -Μεταξάς: Πολύ καλά λοιπόν, έχομεν πόλεμον.»

    ΛΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ . ΕΔΩ 10000000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ Ο "ΜΕΓΑΛΟΣ"


    Ο Αμερικανός ζητιάνος που χλευάζει τον Γιώργο Παπανδρέου

    NewsIt.gr

    πρίν 1 ώρα & 15'


    Η εικόνα που βλέπετε κάνει το γύρο του διαδικτύου - Ένας ζητιάνος της Βοστώνης, ζητάει βοήθεια επειδή... είχε δάσκαλο τον Γιώργο Παπανδρέου
    Απίστευτη φωτογραφία με ένα Αμερικανό ζητιάνο να χλευάζει τον πρώην πρωθυπουργό και βουλευτή Αχαΐας πλέον, Γιώργο Παπανδρέου.
    Αυτό κάνει τουλάχιστον ένας άνδρας στους δρόμους της Βοστόνης. Καθισμένος οκλαδόν σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατά στα χέρια του ένα μικρό χαρτόνι στο οποίο για να πείσει τους περαστικούς να τον βοηθήσουν οικονομικά γράφει:
    «Παρακαλώ, βοηθήστε με! Καθηγητής μου στο Χάρβαρντ ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν έχω μέλλον!» Η φωτογραφία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και έχει κάνει θραύση. Για την ώρα πάντως δεν έχει διαπιστωθεί αν πρόκειται για αληθινή φωτογραφία ή για φωτομοντάζ...

    Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

    ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ...

    Ο «Τζάμπας» ζει και βασιλεύει

    • Ο «Τζάμπας» όχι μόνο δεν πέθανε, όπως λέει μια διαφήμιση στην τηλεόραση, αλλά ζει και βασιλεύει και την ελληνική αγορά εργασίας κυριεύει.

    • Σοκαρίστηκα όταν ήρθαν σήμερα κάποια στοιχεία στα χέρια μου από το υπουργείο Εργασίας (υπηρεσία Καταγγέλλων), από τη ΓΣΕΕ και διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις ιδιωτικών υπαλλήλων.
    • Το 70% των ιδιωτικών υπαλλήλων πληρώνεται με καθυστέρηση 3-4 μηνών, ένα 20% έχει να πληρωθεί από το Πάσχα, ενώ χιλιάδες είναι οι υπάλληλοι που δουλεύουν χωρίς να ξέρουν πότε θα πληρωθούν, υπακούοντας στην εξής δήλωση του εργοδότη τους: «λεφτά δεν έχω να σας πληρώσω, μόλις εισπράξω θα σας δώσω, αν θέλετε μείνετε να δουλεύετε χωρίς πληρωμή για αόριστο χρόνο ή φύγετε και μπείτε στην ανεργία».
    • Και οι περισσότεροι βέβαια ξέροντας ότι αν φύγουν από το επαγγελματικό τους μαντρί –όσο κι αν μοιάζει αυτό το μαντρί με γαλέρα σκλάβων – θα μείνουν για 2-3 χρόνια ή και για πάντα άνεργοι, μένουν μες στο μαντρί βάζοντας το κοστουμάκι του κυρίου «Τζάμπα».
    • Το ερώτημα όμως είναι πόσοι από τους εργοδότες πραγματικά δεν έχουν δυνατότητα πληρωμής μισθών και πόσοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση, έχουν χρήματα για να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους, αλλά προτιμάνε τα χρήματα αυτά να τα τζιράρουν στην εργασία τους αφήνοντας απλήρωτους και σε απόγνωση τις οικογένειες χιλιάδων υπαλλήλων.
    • Πληροφορούμαι ότι τόσο η ΓΣΕΕ όσο και πολλές οργανώσεις υπαλλήλων ξεκινάνε μία συντονισμένη διερεύνηση των συνθηκών αντιμετώπισης των υπάλληλων από την εργοδοσία για να διαπιστώσουν σε ποιες περιπτώσεις έχει αποδεδειγμένο πρόβλημα πληρωμών ο εργοδότης και σε ποιες απλά κοροϊδεύει τους υπαλλήλους του.

    ΠΟΙΕΣ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ..... ΤΟΝ GIORGO ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ....

    Πληρώνουμε την καμαριέρα...

    • Ο καλός θεός της Ελλάδας είδε και αποείδε με εμάς, μας έριξε μια μούντζα και πήγε σε άλλη γη και σε άλλα μέρη.

    • Δεν εξηγείται αλλιώς. Μέσα σε τρία χρόνια ήρθε η καταστροφή και όλα ανάποδα για την Ελλάδα.
    • Πρώτα βγάλαμε τη γνωστή κυβέρνηση του Γιωργάκη με Παμπούκηδες, Γερουλάνους, Πεταλωτήδες, Μπιρμπίλες και λοιπούς συγγενείς. Το έκαναν καλοκαιρινό το μαγαζί μέσα σε δύο χρόνια και μετά μην τους είδατε.
    • Ύστερα ήρθε η λαίλαπα Παπακωνσταντίνου που υπέγραφε ό,τι του βάζανε μπροστά του σε Βερολίνο και Νέα Υόρκη.
    • Και μετά ήρθε η καμαριέρα στο «Σοφιτέλ» της Νέας Υόρκης που από ό,τι φαίνεται το πήγε το γράμμα με τον Ντομινίκ και μετά άρχισε να σκούζει για βιασμούς και λοιπά.
    • Το αποτέλεσμα όλης αυτής της ιστορίας είναι να μας φάνε τον φίλο μας τον Ντομινίκ Στρος Καν, που αν παρέμενε στην ηγεσία του ΔΝΤ θα αντιμετώπιζε την Ελλάδα διαφορετικά από ό,τι η Λαγκάρντ και θα είχε άλλη τύχη Ελλαδίτσα μας.
    • Ένας από τους λιγοστούς Έλληνες φίλους που είδε ο Ντομινίκ στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, που τυχαίνει να είναι και δικός μου φίλος, μου έλεγε ότι ο Γάλλος πρώην ηγέτης του ΔΝΤ έχει πλήρη διάσταση απόψεων για την αντιμετώπιση της Ελλάδας από τη Λαγκάρντ, πιστεύει ότι εφαρμόζει μία σκληρή πολιτική απέναντι στη χώρα μας για προσωπικούς λόγους κάνοντας την «καλή» στους μεγάλους μετόχους του ΔΝΤ για να παραμείνει στη θέση της και πάντως αν ήταν αυτός στην ηγεσία του ΔΝΤ θα είχε ήδη προχωρήσει σε ρεαλιστικά μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας χωρίς να ζητάει αίμα από τον ελληνικό λαό.
    • Η ατυχία αυτής της χώρας είναι ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της βρέθηκε με μία ηγεσία ανίκανη και με τους κορυφαίους δανειστές της να μην την αντιμετωπίζουν με ανθρώπινους όρους.

    ΜΗΠΩΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ???? ΑΝ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΤΟΤΕ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ

    Στρατιωτικός σε Παπούλια: Με τι τσίπα θα μας κοιτάξεις στα μάτια;

    Επιλοχίας του Ελληνικού Στρατού που αύριο θα παρελάσει στην Θεσσαλονίκη απέστειλε μια συγκλονιστική επιστολή η οποία δείχνει το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις Ένοπλες Δυνάμεις.

    Στρατιωτικός σε Παπούλια: Με τι τσίπα θα μας κοιτάξεις στα μάτια;
    Είναι μια επιστολή που δημοσιεύθηκε στο Onalert μέσω του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων.
    Ο επιλοχίας απευθύνεται προς τον Πρώτο Πολίτη της χώρας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του μεταφέρει τις σκέψεις που θα έχει ο ίδιος και οι περισσότεροι συνάδελφοί του ,όταν αύριο θα περάσουν από μπροστά του.
    «Καλημέρα σας. Είμαι Επιλοχίας και είμαι ένας από αυτούς που θα παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη την 28 Οκτωβρίου. Τελευταία διαβάζω κάποια μέτρα της πολιτείας τα οποία περιορίζουν τους συμπολίτες μας σε συγκεκριμένο χώρο να δουν την παρέλαση καθώς επίσης διαβάζω ότι η εξέδρα που θα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι απομονωμένη από τον κόσμο και απλησίαστη (κάτι που θυμίζει εγωιστή μονάρχη νομίζω και όχι πρόεδρο Δημοκρατίας).
    Όσοι θα παρελάσουμε θα παρελάσουμε για την τιμή των προγόνων μας και για τον απλό κόσμο.
    Όχι για τους κυρίους στην εξέδρα...
    Τελευταία ανακοίνωσαν πρόσθετα μέτρα περικοπών των μισθών μας. Εγώ κοιτώντας τον Πρόεδρο στην εξέδρα της παρελάσεως όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μου θα είναι σαν να βλέπω έναν πατέρα που παρόλο που κακοποιεί τα παιδιά του βγαίνει έξω στην παιδική χαρά και τα καμαρώνει, παρόλο που όταν γυρίσουν σπίτι θα τα χτυπήσει. Έτσι και εμείς. Μας φτάνει τον μισθό σε επίπεδα εξαθλίωσης και μετά θα ανέβει σε μία εξέδρα να μας καμαρώσει και το χειρότερο θέλει να έχουμε και ηθικό . Ηθικό από τι;
    Ηθικό από το ότι σκεφτόμαστε τα χρέη μας;
    Ηθικό από το ότι στερούμαστε βασικά είδη διατροφής οικογενειακά προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των παιδιών μας;
    Προσωπικά είμαι περίεργος το τι σκέψεις θα περνούν από το μυαλό του Προέδρου όταν τα τμήματα θα παρελάσουν μπροστά του.
    Με τι τσίπα θα μας κοιτάξει στα μάτια; Παρόλα αυτά έχοντας διαφορετικό μισθό και έχοντας διαφορετική ζωή δεν πρόκειται να μας καταλάβει. Θα παρελάσει μπροστά του ένας «θίασος» όχι ένας στρατός. Θα δείχνουμε ηθικό το οποίο δεν υπάρχει και αυτός θα έχει την ψευδαίσθηση σαν πρόεδρος ότι με όσα έχει συμβάλλει (υπογράφοντας) περνάει μπροστά του ένας στρατός με ηθικό (μέρος της παράστασης και αυτό). Λυπάμαι ειλικρινά κύριε πρόεδρε που είσθε και εσείς μέτοχος της εξαθλίωσης μας.»
    Μία επιστολή – κατάθεση ψυχής από τον Έλληνα στρατιωτικό...

    ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!


    ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ "ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ"???????


    ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ???????


    ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ . ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ??? ΕΔΩ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ "ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΙΑΖΟΝΤΑΙ" ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ


    Οι πασόκοι έγιναν καλά παιδιά και οι «γαλάζιοι» κάνουν την πάπια

    Share

    Ελλάδα, ένα απέραντο φρενοκομείο. Οι πρώτοι έσονται τελευταίοι και οι έσχατοι γίνονται… ήρωες.
    Επίσης, οι προηγούμενοι «προδότες» και ριψάσπιδες ξαφνικά μετατρέπονται σε υπερασπιστές της πατρίδας. Η απόλυτη τρέλα δηλαδή. Και το λέμε αυτό με βάση τις πληροφορίες που έρχονται από τη Βουλή ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχoυν   ανέβει στα… κάγκελα διότι υποστηρίζουν ότι παρακάμπτονται από το ΤΑΙΠΕΔ στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Ζητούν από την κυβέρνηση κάθε αποκρατικοποίηση να έρχεται στη Βουλή και να ελέγχεται ενώ το υπουργείο Οικονομικών έκανε λίγο πίσω λέγοντας ότι κάθε φορά θα γίνεται ενδελεχής ενημέρωση για ότι πωλείται υποστηρίζοντας ότι σε άλλη περίπτωση θα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και θα τινάξει το πρόγραμμα στον αέρα.
    Σε άλλο θέμα, αυτό του πετρελαίου θέρμανσης και των δικαιούχων επιστροφής φόρου οι πράσινοι βουλευτές βγαίνουν από τα αριστερά και ζητούν ακόμη περισσότερους δικαιούχους με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να κάνει πίσω και να λέει ότι θα ξαναδεί το θέμα.
    Αυτά είναι μόνο δύο από τα θέματα στα οποία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει ταραχή και θα μπορούσε κάποιος να παρατηρήσει ότι έχουν δίκιο. Δε μπορεί να είναι για παράδειγμα ανεξέλεγκτο το ΤΑΙΠΕΔ στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Οι βουλευτές λένε ότι δε μπορεί να έχουν φάει τόσο «ξύλο» και να βλέπουν άλλους να τους παρακάμπτουν πουλώντας ότι θέλουν και όσο θέλουν. Και φέρνουν ως παράδειγμα το IBC στον Λάτση και τη Δωδώνη.
    Επίσης, δίκιο έχουν για το πετρέλαιο θέρμανσης που θα κάψει πολύ κόσμο φέτος ενώ δε θα έχει και δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
    Αλλά πρέπει να παρατηρήσουμε δύο σοβαρά θέματα:
    1. Το πρώτο είναι ότι εμφανίζονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι ίδιοι που ψήφισαν μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και που στήριζαν μέχρι τέλους τον Παπανδρέου, να είναι τώρα οι υπερασπιστές της διαφάνειας και του φτωχού λαού. Μα είναι δυνατόν οι πασόκοι βουλευτές αντί να λογοδοτούν για τις επιλογές 2,5 ετών να γίνονται τιμητές και υπερασπιστές του δικαίου; Ποιοι μιλάνε δηλαδή. Αυτοί δεν είναι που αποφάσισαν να υπογράψουν τα Μνημόνια που προβλέπουν μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Τώρα κόπτονται πώς θα γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις. Ή μήπως αυτοί δεν είναι που αποφάσισαν πέρυσι την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης η οποία ισχύει από σήμερα; Τώρα έγιναν τα «λαϊκά» παιδιά; Σε λίγο θα γίνουν ακόμη πιο αριστεροί από την Παπαρήγα και τον Τσίπρα.
    2. Το δεύτερο είναι ότι η ΝΔ εμφανίζει σημάδια έντονης κυβερνησιμότητας. Οι ίδιοι οι βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ δεν ήταν αυτοί που πριν τις εκλογές του Ιουνίου εξαπέλυαν σφοδρές επιθέσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων για μέτρα που ήταν αντιλαϊκά αλλά και αδιαφανή; Τώρα λοιπόν που εξαφανίστηκαν αυτές οι ψυχές; Γιατί δε βγαίνουν να μιλήσουν για τις αδικίες και αντίθετα είτε σιωπούν ένοχα είτε έχουν γίνει διαπρύσιοι υποστηρικτές των πολιτικών του Μνημονίου;
    Πώς λοιπόν οι «τελειωμένοι» πασόκοι άλλαξαν δέρμα και έγιναν αντιμνημονιακοί των Μνημονίων που οι ίδιοι ψήφισαν ενώ πολλοί Νεοδημοκράτες βουλευτές από σφόδρα αντιμνημονιακοί τώρα κάνουν την πάπια; Έτσι πιστεύουν ότι θα κερδίσουν τον κόσμο και θα αναστηλώσουν το γκρεμισμένο πολιτικό οικοδόμημα; Είναι μακριά νυχτωμένοι όλοι τους. Η πολιτική υποκρισία δεν περνάει πια. Και κάτι άλλο: Η αγνωμοσύνη είναι ο χειρότερος φίλος κάποιων που έγιναν ισχυροί και τώρα κοιτάζουν αφ’ υψηλού. Και είναι δυστυχώς πολλοί αυτοί που ξεχνούν ποιοι ήταν, ποιοι έγιναν και που θα πάνε.

    ΑΠ΄ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙ Μ΄ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ

    Ο Βαρουφάκης αποκάλυψε τι ψήφισε τον Ιούνιο

    «To Mάιο του 2010 λέγανε αν δεν ψηφίσουμε το μνημόνιο 1 θα καταστραφούμε. Τώρα κάνουμε το ίδιο», είπε στον Α989 ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι..
    «τα 30 δις για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα δοθούν ούτως ή άλλως».
    Στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ανέφερε ότι «Δεν θα μας πετάξουν από το ευρώ. Αν μπορούσαν, θα το είχαν κάνει. Η γερμανική πλευρά προσπαθούσε να βρει τρόπους να πετάξει την Ελλάδα από το ευρώ» και εξέφρασε την αντίθεσή του. «Είμαι κάθετα εναντίον της εξόδου από το Ευρώ. Αν φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη δεν θα υπάρχει ευρωζώνη σε λίγες ημέρες».
    Τέλος, στο ερώτημα αν κάποιο κόμμα τον εκπροσωπεί, ανέφερε ότι «τον Ιούνιο ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ αν και διαφωνώ με πολλά από αυτά που λέει».

    ΕΙΔΑΤΕ ???? "ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ" - ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΜΑΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ.......

    To 48% των Γερμανών θέλει την Ελλάδα στο ευρώ. Των Ελλήνων;

    Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη τάσσεται το 48% των Γερμανών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου, που διενεργήθηκε για το γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.


    Όπως προκύπτει από την ίδια δημοσκόπηση, το ποσοστό των ερωτηθέντων που δεν επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ [EUR=X] ανέρχεται το 44%.

    Σε προηγούμενη δημοσκόπηση (11.10.2012), το ποσοστό των Γερμανών που δήλωνε ότι επιθυμούσε την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ ανερχόταν στο 46%, ενώ αρνητικά απάντουσε το 45%.

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΗΤΑΝ ΧΑΖΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ , Η ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΗΤΑΝ Η ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥΣ ??? ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΡΟΥΤΕ ΤΡΑΓΚΑ - ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ¨ΛΑΓΚΑΡΤ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΩΡΥΕΣΑΙ???? ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 936 ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ 935 ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ???

    Αντικαταθλιπτικά ή αντιϋπερτασικά;

    Τράγκας: «Εμένα κάποια στιγμή μου τηλεφώνησε υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πήγα στο γραφείο του, όπου μου ανεκοίνωσε ότι αποτελώ αντικείμενο ελέγχου».  

    του Σωτήριου Καλαμίτση
    Παρακολουθώ π.χ. τον Παπακωνσταντίνου να ψεύδεται ασυστόλως και ανερυθριάστως ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής και να ανακράζει «Έλεος πια», επειδή τον βομβαρδίζει..
    πιεστικά η Κωνσταντοπούλου με το ερώτημα «Σε ποιόν δώσατε τη λίστα;». Τον κακομεταχειρίστηκες ρε Ζωή τον καημένο. Τον πάλαι ποτέ Τσάρο. Πού Τσάρος που λένε. Αυτό το χαμένο κορμί που μας οδήγησε στην καταστροφή. Σου είπε ρε Ζωή το παιδί ότι έδωσε το στικάκι στο γραφείο του. Τί άλλο θέλεις; Εσύ όταν εργάζεσαι πού κάθεσαι; Δεν κάθεσαι σε ένα γραφείο; Έ, σε ένα έπιπλο το έδωσε ο Παπακωνσταντίνου. Το δικό του, όχι το δικό σου.
    Μέσα μου λέω «αυτό το δοχείο νυκτός που κυκλοφορούσε εις Βρυξέλλας ως Τσάρος της ελληνικής Οικονομίας με ένα σακίδιο στην πλάτη έπρεπε να βρίσκεται ήδη πίσω από τα σίδερα», αλλά μετά συνέρχομαι και σκέφτομαι ότι ο νομικός μας πολιτισμός ασπάζεται μία θεμελιώδη αρχή: «Καθένας είναι αθώος, μέχρι να αποδειχθεί ένοχος κατόπιν συγκεκριμένης διαδικασίας». Το περίφημο τεκμήριο αθωότητος. Άρα, όλα αυτά τα δοχεία νυκτός που μας έχουν οδηγήσει στη δυστυχία και τα άλλα που συνεχίζουν το θεάρεστο αυτό έργο εξακολουθούν να είναι αθώα. Όμως, γι’ αυτά τα δοχεία νυκτός δεν μπορεί να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία, προκειμένου ν’ αποδειχθεί αν είναι ένοχοι ή όχι, διότι αφ’ ενός υπάρχει το τείχος τους αίσχους που ονομάζεται άρθρο 86 και χωρίζει τα πολιτικά γομάρια από τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό αφ’ ετέρου κυκλοφορούν ελεύθερα και όλα τα άλλα δοχεία νυκτός που δεν κάνουν το παραμικρό για να καθίσει στο σκαμνί ο Παπακωνσταντίνου, ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος και τ’ άλλα τα δοχεία. Ισχύει, όμως, το τεκμήριο αθωότητος και για τα δοχεία νυκτός;
    Μετά διαβάζω το βιβλίο του Π. Ρουμελιώτη, ο οποίος θυμήθηκε κατόπιν εορτής να μας πει ότι ο Παπανδρέου διέπραξε εγκληματικά λάθη σύροντας τη χώρα στο ΔΝΤ, και θαυμάζω το ανάστημα και αυτού του ανδρός, αλλά και όλων των άλλων που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν που δεν έχουν κάνει κάτι σωστό και έχουν έτοιμη την πιο γελοία δικαιολογία για τις ηλιθιότητες και τον ερασιτεχνισμό τους.
    Από κοντά και η κ. Κατσέλη, η οποία έδειχνε πως αποτελούσε ένα αγκάθι, μια παραφωνία στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Διαφωνούσε, αλλά ψήφιζε τα πάντα μέχρι που δεν άντεξε και καταψήφισε το άρθρο 37. Και τώρα μας εξηγεί γιατί δεν ήταν σωστή η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, στην οποία μετείχε και την οποίαν ενέκρινε.
    Και νάσου και ο κ. Τράγκας, για τον οποίον αναρωτιόμουνα τί ζόρι τραβάει με τη λίστα Lagarde. Μόλις δημοσιεύθηκε η λίστα [αν είναι γνήσια] μας δήλωσε ο κ. Τράγκας ότι η αφεντιά του είναι η εννεακοσιοστή τριακοστή έκτη φάτσα στη λίστα, ότι είναι πεντακάθαρος, ότι …, ότι ….. Και στο τέλος το άσχετο [;] κερασάκι: «Εμένα κάποια στιγμή μου τηλεφώνησε υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πήγα στο γραφείο του, όπου μου ανεκοίνωσε ότι αποτελώ αντικείμενο ελέγχου από διάφορες ΔΟΥ». Και ερωτώ εγώ ο δύσμοιρος: «Μπορείτε ποτέ εσείς κ. Τράγκα να πείτε κάτι κακό γι’ αυτόν τον υπουργό από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση ή το περιοδικό σας; Και γιατί σκέφτηκε αυτός ο υπουργός να σας ενημερώσει για τον διεξαγόμενο στις δραστηριότητές σας φορολογικό έλεγχο; Τί τον έκοφτε; Εμένα γιατί δεν μου τηλεφώνησε η κουφάλα;».

    Με όλα τούτα που ακούω κάθε μέρα δεν νοιώθω κατάθλιψη. Ίσως να νοιώθω θλίψη, αλλά πρωτίστως μου ανεβαίνει η πίεση και δύο και τρεις φορές την ημέρα. Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, γιατί αυξάνουν τα κρούσματα κατάθλιψης και όχι οι πωλήσεις συσκευών μέτρησης της πίεσης και αντιϋπερτασικών δισκίων!
    Σωτήριος Καλαμίτσης

    Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕ (ΤΑ ΦΩΤΑ) ΤΗΝ ΧΩΡΑ Ο "ΣΩΤΗΡΑΣ GIORGO"

    Γ. Παπανδρέου: «Ανυπόστατο σενάριο η σύνδεσή μου με τη λίστα Λαγκάρντ»

    Κάποιοι προσπαθούν να καταστήσουν αντικείμενο μιας ανυπόστατης σεναριολογίας τις αυτονόητες δραστηριότητες ενός πρωθυπουργού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, η οποία εκδόθηκε με αφορμή την προσπάθεια εμπλοκής του στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

    «
    Η προσπάθεια αυτή στερείται κάθε.......

    σοβαρότητας» σημειώνεται.

    Η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

    «
    Πάγια θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου, την οποία υποστηρίζει με κάθε ευκαιρία στα Όργανα της ΕΕ, σε διεθνείς Οργανισμούς και εκδηλώσεις, αλλά και στις συναντήσεις που έχει με θεσμικούς παράγοντες σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ότι απαιτείται να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο των φορολογικών παραδείσων, αφού εκτός των οικονομικών εγκλημάτων, που διαπράττονται, οι πολίτες όχι μόνο στερούνται σημαντικών πόρων αλλά και καλούνται να καλύψουν το έλλειμμα στους προϋπολογισμούς. Και όπως επανειλημμένα έχει τονίσει, μεγάλη ευθύνη για το κενό δίκαιης ρύθμισης αυτού του κορυφαίου θέματος έχει και η ΕΕ, όπως και οι συμμετέχοντες στο G20.

    » Η προσπάθεια ορισμένων να καταστήσουν τη γνωστή σαν "λίστα Λαγκάρντ'" αντικείμενο συναντήσεων του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με εκπροσώπους τραπεζών, θα μπορούσε να πει κανείς ότι στερείται σοβαρότητας, αν πίσω από αυτήν δεν υπήρχε μια επιχείρηση, προκειμένου οι αυτονόητες δραστηριότητες ενός πρωθυπουργού να καταστούν αντικείμενο μιας ανυπόστατης σεναριολογίας, με στόχο την επίτευξη πολιτικών εντυπώσεων και τη μικροκομματική εκμετάλλευση.


    » Μοναδικό μέλημα του Γιώργου Παπανδρέου ήταν, και είναι, η μάχη για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας, σε αντίθεση με όσους σήμερα ασκούν απαράδεκτη κριτική και μάλιστα εκ του ασφαλούς
    ».

    ΣΕ ΤΙ ΛΑΚΚΟ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΜΑΣ ΡΙΧΝΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ

    Θα τρώμε αέρα κοπανιστό αλλά ευτυχώς αποφύγαμε την χρεοκοπία!!!

    Με αέρα κοπανιστό θέλουν να ζούμε από εδώ και στο εξής οι Σωτήρες μας …Ετοιμάζουν εθνικό ειδικό ταμείο οι Γερμαναραίοι…για γυρίζουν τα χρήματα που θα μας δανείζουν πίσω. Τη «διαρροή» την έκανε επίσημα και ο Μπένι!!!  Τους επιβάλλουν λέει να εκχωρήσουμε τη δημοσιονομική μας αυτονομία σε υπερεθνικά ευρωπαϊκά όργανα στα οποία βεβαίως βεβαίως  δεν θα έχει πρόσβαση η ελληνική κυβέρνηση ( εξ’ ου και ο πολιτικός καβγάς) και........ εκείνοι θα λύνουν και θα δένουν.

    Θα διαχειρίζονται και θα ελέγχουν όλα τα έσοδα μας, ώστε να σίγουροι 100% ότι θα πάρουν τα λεφτά τους… Ήδη ο φον Σόιμπλε, δίνει και λεπτομέρειες για την πρότασή του. Σκέφτονται οι άνθρωποι για αρχή να μην μας πιέσουν και πολύ και η αποπληρωμή του χρέους να γίνει μακροπρόθεσμα με μία ακόμη αύξηση φορολογικών εσόδων σε εθνικό επίπεδο!!!

    Έτσι θα  μπορούμε να πληρώνουμε παχυλούς μισθούς τους Ευρωπαίους τεχνικούς που θα ελέγχουν τις ροές των εσόδων και των εξόδων της ψωροκώσταινας. Αργότερα όμως αν καταλάβουν ότι δεν έχουμε αρκετά  έσοδα; Ε τότε μαύρο φίδι που μας έφαγε. Οι καλοί αυτοί άνθρωποι, θα ζητήσουν να παραχωρήσουμε στο ταμείο για την αποπληρωμή του χρέους ένα μέρος από τα αποθέματα χρυσού μας στα κρατικά θησαυροφυλάκια. Το καταστατικό που θα υπογράψουμε έτσι λέει: «Όσες χώρες συμμετέχουν στο ταμείο θα προσφέρουν ως ενέχυρο τα συναλλαγματικά αποθέματα που διαθέτουν, συμπεριλαμβανομένων των αποθεμάτων χρυσού» .

    Με λίγα λόγια ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα. Θα μας πιούν το αίμα με το καλαμάκι!!!
    ποντίκι

    ΚΑΙ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ !!!!! ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΕΦΑΛΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ (ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ) ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ !!!!!!

     Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης Δείτε όλα τα άρθρα του/της
     
     
    ΜΥΡΙΖΕΙ μπαρούτι η δύστυχη πατρίδα, καθώς η τύχη της παίζεται κορώνα - γράμματα στις Βρυξέλλες τις επόμενες 20 μέρες, παρά τα καλά λόγια της Συνόδου Κορυφής. Η υπόκωφη λαϊκή εξέγερση που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια θα ξεσπάσει καλπάζοντας. Και θα είναι ανοργάνωτη, απροετοίμαστη, ξεκαπέλωτη... Δηλαδή αυτό ακριβώς που τρέμει η ξένη κατοχή. Θα είχε ξεσπάσει από καιρό αν οι φιλήσυχοι νοικοκυραίοι δεν διατηρούσαν έστω και αμυδρές ελπίδες ομαλής εξόδου από τη θανατερή κρίση... Και αν ο ελληνικός Τύπος είχε ξαναβρεί εκείνο τον παλαιό αγωνιστικό εαυτό του... Αλλωστε, αυτό είναι και το θέμα της σημερινής γραφής...

    ΘΥΜΙΖΩ λοιπόν ότι λειτουργοί της πέννας ήσαν οι περισσότεροι «μπουρλοτιέρηδες» των εθνικών και κοινωνικών επαναστάσεων, έξη τον αριθμόν. Πρώτος και καλύτερος ο «πατέρας της ελληνικής δημοσιογραφίας», ο ρασοφόρος Θεόκλητος Φαρμακίδης, ο πιο γενναίος μαχητής της ελευθερίας του Τύπου. Τον αναφέρω γιατί σαν σήμερα, στις 21 Οκτωβρίου του 1825, έπλεε σε πελάγη ευτυχίας όταν δημοσίευσε στην εφημερίδα του (τη «Γενική Εφημερίδα της Ελλάδος») το ποίημα που του έστειλε από το Μεσολόγγι ο Διονύσιος Σολωμός με τον τίτλο «Υμνος εις την Ελευθερίαν»! Αυτό ακριβώς το ποίημα που έγινε ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΥΜΝΟΣ!

    ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ
    της πέννας ήσαν όλοι αυτοί που πυροδότησαν την επανάσταση του ’21, από τον Αδαμάντιο Κοραή ώς τον Ρήγα Φεραίο, από τον Ανθιμο Γαζή ώς τους αδελφούς Μαρκίδες Πουλίου, από τον Πολυζωίδη ώς τον Μάγερ και από τον Κοκκινάκη και τον Αντωνιάδη ώς τον Λουριώτη και τον Σούτσο. Λίγο πριν από τον εθνικό ξεσηκωμό ο Κοραής έγραφε από το Παρίσι στον Νεόφυτο Βάμβα: «Συστήσατε το ταχύτερον επαναστατικάς εφημερίδας, ει δυνατόν και χειρογραμμένας»! Οπως και έγινε. Η Ελλάδα γέμισε τότε με επαναστατικές εφημερίδες γραμμένες με το χέρι. Οπως γεμίζει και σήμερα με χιλιάδες ατίθασα blogs και με εγερτήρια κείμενα στο διαδίκτυο και στους τοίχους...

    ΠΟΛΛΟΙ πατριώτες δημοσιογράφοι έχασαν τότε τη ζωή τους αγωνιζόμενοι, όπως ο Μάγερ, που σκοτώθηκε στην «Εξοδο». Αλλοι πέθαναν πάμπτωχοι, όπως ο Φαρμακίδης, που μοίρασε τη μεγάλη κληρονομιά του στα φτωχόπαιδα. Αλλοι σάπισαν στις φυλακές μαχόμενοι κατά της λογοκρισίας και άλλοι έπαιξαν τη ζωή τους κορώνα - γράμματα, όπως ο Πολυζωίδης για να σώσει τον Κολοκοτρώνη από τη θανατική καταδίκη.

    ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ δημοσιογράφοι άνοιξαν τον δρόμο στις επαναστάσεις του 1843 για το Σύνταγμα, του 1862 για την έξωση του Οθωνα, και του 1909 και 1922 για την κάθαρση και τη δημοκρατία, όπως ο Λεβίδης, ο Φιλήμων, ο Σούτσος, ο Γαβριηλίδης... Αλλοι έπεσαν δολοφονημένοι, όπως ο Καβαφάκης, ο Βιδάλης, ο Καραγιώργης, ο Μπακογιάννης, ο Αθανασιάδης, ο Μομφεράτος. Και άλλοι τιμήθηκαν με «κηδείες δημοσία δαπάνη», όπως ο Σουρής, ο Νικολόπουλος, ο Κύρου... Δημοσιογράφοι ήσαν οι πατριώτες που πυροδότησαν κορυφαίους εθνικούς αγώνες, όπως ο Καλαποθάκης και ο Λαμπράκης με τον Μακεδονικό Αγώνα, ο Κύρου με το Κυπριακό, ο Καράντζας και ο Μπότσης με την αντίστασή τους επί κατοχής, η Βλάχου, ο Κύρκος και πλήθος άλλοι με τη θαρραλέα στάση τους επί επταετίας. Στην αντίσταση του 1941-44 εκδόθηκαν κάπου 600 παράνομες εφημερίδες -οι περισσότερες στην κατεχόμενη Ευρώπη- και οδηγήθηκαν στο απόσπασμα δεκάδες άνθρωποι του παράνομου Τύπου, ανάμεσά τους και ο γράφων, που γλύτωσε από θαύμα...

    ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ... Σήμερα όμως; Ποιοι λειτουργοί του Τύπου θα πυροδοτούσαν μια επαναστατική αλλαγή που τόσο ανυπόμονα ζητάει η πατρίδα; Μήπως αυτός ο αθεόφοβος «εκδότης» που έχει καταδικαστεί για απάτες και τα καταφέρνει να μη μένει ούτε μια μέρα στη φυλακή, παριστάνοντας τον ψυχοπαθή; Μήπως κάποιοι όμοιοί του που κολυμπάνε σε μαύρο χρήμα, κερδισμένο από βρώμικες υπηρεσίες; Μήπως αρκετοί θεσιθήρες βολεμένοι σε «γραφεία Τύπου» και σιτιζόμενοι με μυστικά κονδύλια; Μήπως κάποιοι φωνακλάδες και θεατρίνοι που λειτουργούν ως «αμορτισέρ» και που κανείς δεν ξέρει ποιοι κρύβονται από πίσω τους;

    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Τη «δουλειά» θα την κάνουν οι άλλοι, οι πολλοί, οι ανώνυμοι, οι ρομαντικοί του «σιναφιού» μας, με επικεφαλής ένα - δύο κορυφαίους που κάποια στιγμή θα τα βροντήξουν και θα πουν «ώς εδώ και μη παρέκει»!.. Υπάρχουν τέτοιοι στο λειτούργημά μας; Υπάρχουν, και αρσενικοί και θηλυκοί. Να τους κατονομάσω; Δεν έχει νόημα. Ο κόσμος τούς ξέρει, τους βλέπει, τους ξετρυπώνει, τους διαβάζει, τους ακούει, τους εμπιστεύεται. Και σπάνια κάνει λάθος. Αργά ή γρήγορα θα βγουν στον αέρα. Εννοώ σε αυτό τον ζωογόνο αέρα που «μυρίζει μπαρούτι»!..

    ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΑΔΑ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΣ .!!! - ΒΑΡΕΣΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙ - ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ - ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ!!!!!!!!!!!!!


    ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, συνοδευόμενα και από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το μόνο που κάνουν είναι να επισπεύσουν την πτώχευση του καθενός μας. Η χώρα έχει πτωχεύσει αλλά εμείς, οι πολίτες, κάπως αντέχαμε. Θα πτωχεύαμε μεν ούτως ή άλλως, αλλά με πιο αργό ρυθμό, πλην όμως οι δανειστές μας βιαζόντουσαν. Υποχρέωσαν λοιπόν τους εδώ υπηρέτες τους, που ΕΜΕΙΣ τους ΕΚΛΕΞΑΜΕ,να μας τελειώνουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Βλέπω να αντέχουμε έως το τέλος του 2012, αλλά το 2013 δεν υπάρχει περίπτωση να τη βγάλουμε καθαρή. Ακόμη κι όσοι θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά το 2013, που η ανεργία θα έχει περάσει το 35%, δεν θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τον βασικό μισθό τον οποίον η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα να καθορίσει διά νόμου. Πώς να τα βγάλεις πέρα και να συντηρήσεις και οικογένεια με 500 ή 600 ευρώ τον μήνα; Αλίμονο και για όσους έχουν παιδιά. Τους τιμωρούν, κόβοντας την μικρή φοροαπαλλαγή που είχαν.

    Αναρωτιέμαι: Πράγματι τους διάλεξε ο Σαμαράς αυτούς που έκανε υπουργούς και υφυπουργούς ή τους επέβαλε η τρόικα, για να έχει δικούς της ανθρώπους, που δεν θα έφερναν αντιρρήσεις σε ό,τι ζητούν οι δανειστές;

    Πώς νιώθει ο πολίτης που βλέπει τον κύριο Βρούτση να λέει χαμογελώντας: «Αύριο τελειώνουμε!»; Εννοώντας πως, την επομένη ημέρα, θα είχαν συμφωνηθεί τα μέτρα που θα κατέστρεφαν οικονομικά το 80% των Ελλήνων. Μου έρχεται να αλλάξω, λίγο, το αγαπημένο εμβατήριο μιας άλλης δικτατορίας, εκείνης του Μεταξά: «Γιατί χαίρεται ο Βρούτσης και χαμογελάει πατέρα;». Κι επίσης αναρωτιέμαι πότε θα ξεσηκωθούν οι Ελληνες και θα φωνάξουν ΟΧΙ!

    Θα πάρουμε, λένε, δάνειο 31,5 δισεκατομμύρια. Ισως να τα πάρουμε. Αλλά θα τα έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά!

    Ρε Αντώνη, ρε Βαγγέλη, ρε Φώτη, τόσο εκτιμάτε τη αξία όλων αυτών που καταστρέφετε με τις αποφάσεις σας; 31,5 δισ.; Πολύ φτηνά δεν μας ξεπουλάτε δέκα εκατομμύρια ανθρώπους; Είσαστε τόσο βολεμένοι εσείς, ώστε να μην σας νοιάζει για το πώς θα επιζήσουν όλοι οι άλλοι;

    Το μόνο που έχω να πω είναι πως, εξαιτίας της συμπεριφοράς και των αποφάσεών σας, καλά θα κάνετε να αυξήσετε τη φρουρά


    Άρθρο  του  Γιάννη  Καλαμίτση  από  real.gr

    Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

    ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΕΛΕΟΣ Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ . ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΧΑΝΤΑΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ???? ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ TO ΑΦΕΝΤΙΚΟ TOY ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑ GIORGO

    Κωνσταντοπούλου: «Αφήστε αυτό το στυλ και πείτε που έχετε βάλει το CD» -Παπακωνσταντινου: «Ελεος πια κυρία μου»

    Για ακόμα μια φορά η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου θέλησε να μετατρέψει την επιτροπή θεσμών σε αίθουσα δικαστηρίου αφού επί μια ώρα έθετε με καταιγιστικό τρόπο πάνω από 100 ερωτήματα στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντινου γεγονός που φόρτισε την ατμόσφαιρα και σε ορισμένα σημεία έφτασε τον πρώην υπουργό στα όρια του...
    Ο τρόπος με τον οποίο η κυρία Κωνσταντοπουλου ρωτούσε τον κ. Παπακωνσταντινου σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης άφηνε υπονοούμενα ότι ο πρώην υπουργός λειτούργησε με δόλο για να καλύψει κάποιους. Έτσι λοιπόν κάποια στιγμή εκείνος ξέσπασε «Με εγκαλείτε ότι επιχείρησα να καλύψω κόσμο. Κανείς δεν μου έχει κάνει μέχρι σήμερα αυτή την καταγγελία. Σήμερα βρίσκομαι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από ότι όταν μπήκα στην πολιτική . Δεν έχω off shore δεν έχω βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, δεν έχω λογαριασμούς σε τράπεζες μόνο δάνεια έχω και δεν σας επιτρέπω».

    Κωνσταντοπούλου:«Αφήστε αυτό το στυλ και πείτε που έχετε βάλει το cd».

    Παπακωνσταντίνου: «Θέλετε να μετατρέψετε την συζήτηση σε κατηγορητήριο εναντίον μου, θεωρείτε οτι βρίσκεστε σε αίθουσα δικαστηρίου και σε προανακριτική διαδικασία».

    Σε ρόλο πυροσβέστη επενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Αναστάσιος Νεράτζης. «Κυρία Κωνσταντοπουλου επιτέλους θέλετε να σας βλέπουν συνεχώς όταν μεταδίδεται η συνεδρίαση γι' αυτό μιλάτε και διακόπτετε;».

    Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν όμως ασταμάτητη και από τα πυρά της δεν γλίτωσε ούτε ο κ. Νεράντζης «Μην υποβιβάζεται τη συζήτηση κ.Νεράτζη. Έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο και στο άρμα της Τρόικα και θα του δείξουμε και κατανόηση;».

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής όμως της απάντησε στον ίδιο τόνο λέγοντας της «Περισσότερο από σας δεν μπορεί να την υποβιβάσει κανείς τη συζήτηση».

    Ωστόσο η Ζωη Κωνσταντοπουλου δεν σταμάτησε την επίθεση και είπε «Λυπάμαι γι αυτά που λέτε. Θέλετε να στηρίξετε τον κ. Παπακωνσταντινου όπως κάνετε και με τον κ. Βενιζελο. Με τη στάση σας βοηθάτε τη συσκότιση της υπόθεσης».


    Μάλιστα οι συνεχείς παρεμβάσεις της κ. Κωνσταντοπουλου ακόμα και όταν ρωτούσαν και άλλοι βουλευτές ανάγκασε τον κ. Παπακωνσταντινου να φωνάξει «φτάνει έλεος πια κυρία μου». Αλλα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε ούτε αυτό αναπάντητο και του φώναξε «δεν έχετε δικαίωμα εσείς να λέτε έλεος μόνο ο Ελληνικός λαός μπορεί να φωνάζει έλεος».

    Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ BY ARKAS


    11.. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ. ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ    ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ, ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΦΤΩΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΣ.

    ΠΡΕΣΠΕΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ


    Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

    ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ (ΜΠΑΖΑ) ΑΝΤΩΝΗ , ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ . ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ....

    Στα σκαριά ένα νέο κεντροδεξιό κόμμα ΝΔ με στελέχη από το ΠΑΣΟΚ ;

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να συγκροτήσει έναν μεγάλο πόλο στον χώρο της Κεντροδεξιάς στον οποίο θα απορροφήσει και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τώρα βρίσκονται σε ρήξη με την Ιπποκράτους.
    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομα του νέου κόμματος είναι Εθνικό Πατριωτικό Μέτωπο και υπάρχει η δεύτερη πρόταση να ονομαστεί Κεντροδεξιός Πατριωτικός Συναγερμός...
    Οπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Realnews το ενδεχόμενο ανασύστασης μιας μεγάλης ευρωπαικής παράταξης-ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα έχει κορμό τη ΝΔ, σκέπτεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Αντώνης Σαμαράς στο ταξίδι του στο Βουκουρέστι προ ημερών έκανε λόγο για «αποτυχημένο πολιτικό σύστημα» μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες. Οραματίζεται μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία θα υπάρξει χώρος και για κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος , η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

    Μάλιστα στις συζητήσεις έπεσαν και τα ονόματα του Γιώργου Φλωρίδη και του Αλέκου Παπαδόπουλου.

    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού έχει ρίξει γέφυρες και με μεμονωμένους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι οποίοι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στο μεγάλο αυτό κεντροδεξιό κόμμα.

    Τα σενάρια αυτά, τα οποία φαίνονται στην παρούσα συγκυρία λίγο φιλόδοξα ήρθε σήμερα να επικυρώσει ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή αναφωνεί με ενθουσιασμό :

    «Ολοι μαζί με τον Σαμαρά, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος»!

    Ο πρώην υπουργός στο ερώτημα πώς κρίνει την πορεία του Πρωθυπουργού απαντά :

    «Για μένα είναι έκπληξη. Διότι και για λόγους πολιτικής προέλευσης και με βάση τι είχε προηγηθεί πίστευα ότι θα δυσκολευτεί πολύ να διαμορφώσει ένα συναινετικό κλ΄΄ίμα των κομμάτων που τον στηρίζουν. Μέχρι στιγμής ωστόσο δημιουργεί ελάχιστες αφορμές για κριτική. Με βάση λοιπόν το έργο που βλέπω ως τώρα θα έλεγα «όλοι μαζί με τον Σαμαρά, διότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος».