Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ . ΤΟ ΞΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΙ . ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΓΩΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ . ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΜΑΣ "ΑΡΧΟΝΤΕΣ" . ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΛΕΟΝ . ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΑΡΟΧΗ , ΝΑΙ Η ΟΧΙ ????


Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ??? 

 

ΨΑΞΤΕ  ΠΟΥ  ΝΑ  ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ  ΑΠΟ  ΤΩΡΑ !!!!

Διάβασα  το  άρθρο  του  oladeka  για  τον  αγωγό  φυσικού  αερίου  και  την  διέλευσή  του  από  τον  Νομό  Καστοριάς  και  δεν  πίστευα  στα  μάτια  μου !!!! Ούτε  ακόμη  και  τώρα  δεν  θα  ήθελα  να  το  πιστέψω . Πολύ  φοβάμαι  όμως  ,  λόγω  προτέρων  ενεργειών  και  αντιδράσεων  των  τοπικών  μας  "διαχειριστών" και  σε  άλλα  ζωτικής  σημασίας  προβλήματα  του  Νομού  μας  και  της  πόλης  μας , δεν  μου  δίνουν  και  πολλές  ελπίδες  διάψευσης  των  γραφομένων  στο  άρθρο  του  oladeka . Πρόσφατα  μείζονα  για  την  περιοχή  θέματα ? ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  (ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ  ΣΧΟΛΗ) - ΤΕΙ - ΣΤΡΑΤΟΣ - ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ.......Ποιές  οι  ενέργειές  τους , ποιά  η  μαχητικότητά  τους , ποιά  τα  επιχειρήματά  τους , ποιά  τα  αποτελέσματα ??? 
Είχα  διαβάσει  κάποια  διαμαρτυρία  Γιαννιωτών  , πριν  από  ένα  μήνα  περίπου ,   σε κάποιο  site  της  Ηπείρου , ότι  εμείς  τους  πήραμε  το  φυσικό  αέριο  και  η  μοναδική  περιοχή  της  Ελλάδος  χωρίς  φυσικό  αέριο  θα  παρέμενε  η  Ήπειρος . Δεν  αναδημοσίευσα  τίποτε , ούτε  καν  έγραψα  κάτι , αν  και  θα  το  ήθελα , γιατί  είχα  αισθανθεί  ευχαριστημένος  που  επιτέλους  θα  αποκτούσαμε  φθηνή  θέρμανση  και  δεν  θα  έπρεπε  να  προκαλέσω  αντιδράσεις . Θεωρούσα  ως  αυτονόητο , ότι  αφού  ο  αγωγός  θα  περνούσε  δίπλα  μας  ,  θα  μας  διοχέτευε  κι  εμάς  με  φυσικό  αέριο  για  την  θέρμανσή  μας . ΦΕΥ  όμως  ,  σ΄ αυτόν  τον  τόπο  μάλλον  τίποτε  δεν  είναι  αυτονόητο . ΑΝ  ΔΕΝ  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ  ΝΑ  ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΔΙΕΛΕΥΣΗ  ΤΟΥ  ΑΓΩΓΟΥ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΧΗ  ΜΑΣ  ,  ΜΗΝ  ΣΩΣΕΙ  ΚΑΙ  ΠΕΡΑΣΕΙ  ΠΟΤΕ . ΑΥΤΟ  ΝΑ  ΤΟ  ΒΑΛΟΥΝ  ΚΑΛΑ  ΣΤΟ  ΜΥΑΛΟ  ΤΟΥΣ  ΟΙ  "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ  ΚΑΙ  ΟΧΙ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ  ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ" . ΣΤΙΣ  ΚΑΡΕΚΛΕΣ  ΠΟΥ   ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΗΣΑΝ  ΚΑΙ  ΤΟΣΟ  ΠΟΛΥ  ΑΓΑΠΗΣΑΝ  ΝΑ  ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ  ΟΤΙ  ΕΜΕΙΣ  ΤΟΥΣ  ΒΑΛΑΜΕ  ΝΑ  ΚΑΘΟΝΤΑΙ  ΚΑΙ  ΕΙΝΑΙ  ΣΤΟ  ΧΕΡΙ  ΜΑΣ  ΝΑ  ΤΟΥΣ  ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ  ΑΠ΄ ΑΥΤΕΣ  ΚΑΙ  ΜΕ  ΤΟ  ΖΟΡΙ  ΑΚΟΜΗ . Ας  σηκωθούν  λοιπόν  από  τις  καρέκλες  τους  πριν , ας  ανασκουμπωθούν , ας  έρθουν  σε  επαφή  με  αυτούς  που  θέλουν  να  περάσουν  από  εδώ  τους  αγωγούς  τους  και  ας  τους  επιβάλουν  να  δώσουν  αέριο  και  στους  Καστοριανούς . Αν  αυτοί  δεν  το  μπορούν , θα  το  επιβάλει  ο  κόσμος  του  Νομού . Και  αν  ούτε  αυτό  συμβεί , ο  αγωγός  δεν  θα  περάσει  ΠΟΤΕ . ΝΑ  ΕΙΝΑΙ  ΣΙΓΟΥΡΟΙ  ΓΙΑ  ΑΥΤΟ . 

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ (ΤΩΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΡΙΞΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΜΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ) , ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΩΣΑΤΕ ??? ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ ΖΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ??? ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

Το 8χρονο παιδί εντοπίστηκε με τα κλοπιμαία στα χέρια, σε δρόμο της Αλεξανδρούπολης.   

Όταν άρχισε να δίνει εξηγήσεις για την κλοπή, σε αστυνομικό τμήμα, ακόμα και οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους. 

 Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στην κοινή γνώμη της Αλεξανδρούπολης, προκαλεί η αποκάλυψη πως ένα 8χρονο αγοράκι έκλεβε κεριά από εκκλησία για να έχει φως και να διαβάζει στο σπίτι του.

Όπως αποκαλύπτει η τοπική εφημερίδα ”Γνώμη”, το 8χρονο παιδάκι αναγκάστηκε να κλέψει επειδή όπως είπε δεν έχουν πια στο σπίτι ηλεκτρικό ρεύμα, αφού τους το έκοψε η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με αναγνώστες της εφημερίδας, τον 8χρονο παρατήρησαν περαστικοί, σε κεντρικό σημείο της πόλης, να κρατάει κεριά, τα οποία, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, αφαίρεσε από εκκλησία. «Δεν έχουμε στο σπίτι μας ρεύμα, μας το έκοψαν, και δεν μπορώ να διαβάσω για το σχολείο», είπε στους περαστικούς, αφήνοντάς τους άφωνους.

newsit.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ


ΣΑΠΙΛΑ - ΒΡΩΜΙΑ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑ . ΟΥΣΤ ΡΕ ΖΩΑΑΑΑ!!!!!!!

«Μπλοκάρει» τους αγωγούς στην Ελλάδα με εντολές Σόρος-Τουρκίας

Καθόλου τυχαία η εμμονή του πρώην Αμερικανού διπλωμάτη να ακυρώνει κάθε ελληνικό σχέδιο για τα ενεργειακά…
 «Μπλοκάρει» τους αγωγούς στην Ελλάδα με εντολές Σόρος-Τουρκίας
Σε «πλασιέ» ενεργειακών λύσεων που εντελώς τυχαία πάντοτε αποβαίνουν σε βάρος των ελληνικών γεωστρατηγικών συμφερόντων έχει αναδειχθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μπράιζα.
Ήδη από την εποχή που υπηρετούσε στο State Department, ο κ. Μπράιζα, στα πλαίσια και της πολιτικής των ΗΠΑ που ήθελε την αποδυνάμωση της ενεργειακής παρουσίας της Ρωσίας στην Ευρώπη, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να ακυρώσει την ελληνορωσική συμφωνία μεταξύ Καραμανλή –Πούτιν.
Αξέχαστες έχουν μείνει οι άκομψες (chic) παρεμβάσεις του προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία «πλήρωσε» φυσικά την ανυπακοή της, αφού αναγκάστηκε λόγω  των «ασύμμετρων απειλών» (σ.σ. ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ παραδέχθηκε την εμπλοκή πρακτόρων της χώρας του στις φωτιές του 2007) και της ξαφνικής και έντονης έκρηξη της βιομηχανίας σκανδάλων να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές.
Η συμφωνία για τον South Stream «πάγωσε» τελικά επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, γεγονός που ικανοποίησε τους εντολείς του κ. Μπράιζα και για αρκετά μεγάλο διάστημα τον «απάλλαξαν από τα καθήκοντα» του σε ότι αφορά το μπλοκάρισμα της Ελλάδας στην «κούρσα των αγωγών».
Ωστόσο, πριν από τρεις ημέρες και υπό τη νέα του πλέον ιδιότητα –αυτή του διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Αμυντικών Μελετών (ICDS)-  ο κ. Μπράιζα «ξαναχτύπησε».
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο για την Ενέργεια «Athens Energy Forum 2013» ο κ. Μπράιζα αντιτάχθηκε στο ενδεχόμενο να καταλήξει η ΔΕΠΑ σε ρωσικά «χέρια», πρότεινε τη μεταφορά του φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί στην Κύπρο και το Ισραήλ προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας και «ακύρωσε» τη συμμετοχή της Ελλάδας στην κατασκευή του αγωγού TAP, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν θα επιλέξει τελικά τον αγωγό Nabucco για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ προς την Ευρώπη.
Η εμπλοκή του κ. Μπράιζα στα δύο αυτά περιστατικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι τυχαία και ότι οφείλεται στο γεγονός πως οι απόψεις του στα ενεργειακά είναι απλά αντίθετες με τα ελληνικά συμφέροντα. Ωστόσο, η σχέση του τόσο με τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος, όσο και με τουρκικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα, καθιστά σαφές ότι οι αναφορές του πρώην Αμερικανού διπλωμάτη μόνο τυχαίες δεν είναι.
Τη σχέση του Μπράιζα με τον Σόρος είχε αποκαλύψει το 2008 ο ηγέτης του αντιπολιτευτικού Εργατικού Κόμματος της Γεωργίας Σάλβα Νατελασβίλι. Ο Νατελασβίλι είχε κατηγορήσει τότε τον Γεωργιανό πρόεδρο  Μιχαήλ Σαακασβίλι ότι είναι μια μαριονέτα του Σόρος. Επίσης, υποστήριζε ότι ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί υποθέσεων Ευρώπης - Ευρασίας Μάθιου Μπράιζα είναι υποστηρικτικός πυλώνας του Σόρος στην περιοχή και ζητούσε την απόσυρσή του.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι χαρακτηρισμοί του Νατελασβίλι δεν ήταν αβάσιμοι, αφού είναι γνωστό πια ότι το δίκτυο του Τζορτζ Σόρος διατηρεί στενές σχέσεις με το καθεστώς Σαακασβίλι και μάλιστα είχε χρηματοδοτήσει και μια σειρά από μεθοδευμένες «δημοκρατικές εξεγέρσεις», όπως π.χ. την «Επανάσταση των Ρόδων»  στην Ατζαρία, που στόχο είχαν να αποδυναμώσουν τις αυτόνομες περιοχές της Γεωργίας προς όφελος των συμφερόντων του μεγαλοεπενδυτή.
Όσον αφορά στις σχέσεις του κ. Μπράιζα με την Τουρκία, μετά την αποχώρηση του από το διπλωματικό σώμα των ΗΠΑ προσελήφθη σε υψηλόβαθμη θέση στην τουρκική εταιρεία υδρογοναθράκων Turcas Petrol, η οποία διατηρεί προνομιακές σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν και συγκεκριμένα με την κρατική SOCAR.
Ενώ και  το International Centre for Defense Studies, το think tank, του οποίου προΐσταται προωθεί τις στρατηγικές θέσεις της Τουρκίας. Τέλος, η τουρκικής καταγωγής σύζυγος του Ζεινό Μπαράν, η οποία σημειωτέον τον Μάρτιο του 2007 είχε γράψει στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιούσε την Ελλάδα για τους κινδύνους της Ελληνορωσικής συμφωνίας (!!!) συμμετέχει και εκείνη σε τουρκική δεξαμενή σκέψης ως ειδική σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρασία.
Τα στοιχεία αυτά καθιστούν προφανές ότι κ. Μπράιζα δεν είναι κάποιος αυτόκλητος «εκτελεστής» που απλά τυχαίνει κάθε φορά που η Ελλάδα προσπαθεί να μπει στο παιχνίδι των αγωγών εκείνος να εμφανίζεται και να ακυρώνει τα σχέδια της. Είναι ξεκάθαρα ένας εντολοδόχος, ο οποίος υπακούει μεν σε δύο διαφορετικά αφεντικά, που έχουν όμως δε έναν κοινό στόχο: να αποκλείσουν την Ελλάδα από τον ενεργειακό χάρτη, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα.
Ο μεν Σόρος γιατί θέλει να «βάλει χέρι» στην ελληνική γη και κυρίως στον ορυκτό πλούτο της χώρας.
Οι δε Τούρκοι  γιατί πολύ απλά θέλουν να αποδυναμώσουν τη θέση της χώρας ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να «ικανοποιήσουν» τις ορέξεις τους, είτε αυτές αφορούν το Αιγαίο, είτε τη Θράκη, είτε όπου όλου αποφασίσουν ότι θέλουν να επεκταθούν…

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/283856/mplokarei-toys-agogoys-stin-ellada-me-entoles-soros-toyrkias#ixzz2MBYUGXVe

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΕΤΣΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Ο «σκοτεινός» ρόλος του Μάθιου Μπράιζα στην υπόθεση των αγωγών

Τελευταία ανανέωση: Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 10:01
Ο εμπνευστής του «ενεργειακού πραξικοπήματος» που έριξε την κυβέρνηση Καραμανλή απειλεί και πάλι…
Ο «σκοτεινός» ρόλος του Μάθιου Μπράιζα στην υπόθεση των αγωγών
Ως την «επιστροφή του δολοφόνου στον τόπο του εγκλήματος» θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την εμφάνιση του πρώην αναπληρωτή υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Μπράιζα, στο διεθνές συνέδριο για την Ενέργεια «Athens Energy Forum 2013» που ολοκληρώθηκε εχθές το μεσημέρι.
Αν και ο κ. Μπράιζα επέστρεψε με νέα ιδιότητα, αυτή του διευθυντή του διεθνούς κέντρου αμυντικών μελετών, δεν απεκδύθηκε του ρόλου του ως «πλασιέ» των αμερικανικών αλλά και των τουρκικών συμφερόντων.
Κάτι που έγινε εμφανές στην ομιλία του, όσο και αν τα μηνύματα-έμμεσες απειλές που μετέφερε ήταν κομψά διατυπωμένα. Διπλωμάτης γαρ.
Τι είπε λοιπόν ο κ. Μπράιζα; Καταρχήν, αντιτάχθηκε στο ενδεχόμενο να καταλήξει η ΔΕΠΑ σε ρωσικά «χέρια», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν η Ελλάδα θέλει να αναβαθμίσει το γεωπολιτικό της ρόλο στη Ευρώπη και να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο θα πρέπει όποιος αποκτήσει τις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ να είναι προσηλωμένος στις δυνάμεις της ανοιχτής αγοράς και όχι στη λογική της μονοπωλιακής αγοράς», «φωτογραφίζοντας» τη Gazprom.
Δεύτερον, υποστήριξε ότι η μεταφορά του φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί στην Κύπρο και το Ισραήλ προς την Ευρώπη θα πρέπει να γίνει μέσω Τουρκίας και όχι μέσω Ελλάδας, δικαιολογώντας την πρόταση του ως οικονομικά πιο συμφέρουσα σε σχέση με την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέει την Κύπρο με την Ελλάδα.
Τρίτον, «ακύρωσε» ουσιαστικά τη συμμετοχή της Ελλάδας στην κατασκευή του αγωγού TAP, λέγοντας ότι κατά την εκτίμησή του η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν (ήταν πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα) θα επιλέξει τελικά τον αγωγό Nabucco για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ προς την Ευρώπη, καθώς προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερες χώρες.
Εν ολίγοις, ο κ. Μπράιζα, αφενός ως εκφραστής των αμερικανικών συμφερόντων «προειδοποίησε» την κυβέρνηση να απομακρυνθεί από τη Ρωσία, και αφετέρου, ως υποστηρικτής των Τούρκων (σημειωτέον ότι κατέχει θέση συμβούλου σε διάφορες τουρκικές εταιρείες) προτάσσει την Τουρκία για το ρόλο του διαμετακομιστικού κόμβου μεταφοράς του αερίου προς την ΕΕ, κάτι που εάν τελικά πραγματοποιηθεί θα επιφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στα ελληνικά συμφέροντα.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο πρώην διπλωμάτης με την ομιλία του κατέστησε προφανές ότι τα συμφέροντα που εξυπηρετεί και κατ΄ επέκταση εκφράζει θέλουν διακαώς να μείνει η Ελλάδα 100% έξω από το παιχνίδι των αγωγών!
«Πόθος» που εκφράστηκε με λυσσαλέο τρόπο και το 2007, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή «όρθωσε» ανάστημα και συμφώνησε με τη Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού South Stream.
 Η εν λόγω συμφωνία θα ήταν το εφαλτήριο για την αναβάθμιση της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο στο σταυροδρόμι Ανατολής – Δύσης. Ωστόσο, όχι μόνο δεν προχώρησε, αλλά αποτέλεσε την αρχή… του τέλους για την κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία πλήρωσε πολύ ακριβά την «ανυπακοή» στους Αμερικάνους.
Μάλιστα, εντελώς τυχαία, την περίοδο εκείνη, αρμόδιος για τα ενεργειακά ζητήματα από την πλευρά των ΗΠΑ, ήταν ο βοηθός ΥΠΕΞ Μάθιου Μπράιζα, ο οποίος εξαρχής δεν έβλεπε με καλό μάτι το «φλερτ» μεταξύ Καραμανλή και Πούτιν. Όταν δε ανακοινώθηκε η  συμφωνία,  το ποτήρι  ξεχείλισε για τον Αμερικανό αξιωματούχο. Νιώθοντας έκθετος στα μάτια των προϊσταμένων του, απέστειλε ένα οργισμένο τηλεγράφημα  στον τότε Έλληνα πρέσβη στην Ουάσινγκτον Αλέξανδρο Μάλια. «Πρόκειται για μια ολέθρια ενέργεια του πρωθυπουργού Καραμανλή. Δεν συνεργαζόμαστε στα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας; Αν ναι, τότε δεν έπρεπε τουλάχιστον να μας είχατε στείλει μια προειδοποίηση;» σημείωνε με έντονο ύφος ο Μπράιζα, σε ένα από τα χιλιάδες διαβαθμισμένα έγγραφα των ΗΠΑ που διέρρευσε ο ιστότοπος Wikileaks.
Τα όσα ακολούθησαν  -στα οποία σημειωτέον ο Μπράιζα κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο- πέρασαν πια στην Ιστορία. Οι νέες θρασύτατες αξιώσεις όμως που ήγειρε -για λογαριασμό των αφεντικών του φυσικά- ο Μπράιζα δεν είναι αργά για να απορριφθούν. Αρκεί η κυβέρνηση να αντιληφθεί έστω και τώρα το πόσο σοβαρό ζήτημα είναι η υπόθεση των αγωγών και να ορθώσει το  ανάστημά της απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τον ενεργειακό πλούτο αλλά και τη στρατηγική θέση της χώρας…

ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ , ΘΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ??? ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ???

Εκβιάζουν οι ΗΠΑ την Ελλάδα για τον ορυκτό μας πλούτο

Τελευταία ανανέωση: Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 14:53
Σκοτωμός γίνεται μεταξύ Ρώσων, Αμερικανών και Γερμανών για τα λεγόμενα ελληνικά «ασημικά» (που κυρίως είναι το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο) στο διπλωματικό παρασκήνιο. 
Εκβιάζουν οι ΗΠΑ την Ελλάδα για τον ορυκτό μας πλούτο
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και στις συμπληγάδες τεράστιων οικονομικών συμφερόντων των τριών γιγάντων στην διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα που γνωρίζοντας πλέον ότι η Ελλάδα έχει πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα, θέλουν να παίξουν από τώρα κορυφαίο ρόλο στην διαχείριση των κοιτασμάτων αυτών.
Για την ώρα το σκληρό πόκερ, μεταξύ Ρώσων από τη μια και Αμερικανών – Ευρωπαίων από την άλλη, παίζεται για τις αποκρατικοποιήσεις, της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ των δύο κρατικών φορέων που διαχειρίζονται τον ενεργειακό πλούτο της χώρας.
Σε αυτό τον πόλεμο το έπαθλο για τον νικητή δεν είναι μόνο τα ελληνικά κοιτάσματα, αλλά και η επιρροή επί των ενεργειακών πηγών και οδών μεταφοράς της ενέργειας στην νοτιοανατολική Ευρώπη.
Οι Αμερικανοί, συνηθισμένοι στους κυνικούς εκβιασμούς με την Ελλάδα, έστειλαν την σχετική προειδοποίησή τους μέσω της εκπροσώπου του State Department κ. Βικτώρια Νούλαντ, η οποία δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι οι Έλληνες πρέπει να προσέξουν στα παιχνίδια τους με τους Ρώσους γιατί… ενοχλείται η Τουρκία με αυτά «που μπορεί να παίξουν κυρίαρχο χώρο στο Αιγαίο».
Αρχές Φεβρουαρίου βρέθηκε στην Αθήνα ο Αμερικανός Αξιωματούχος στο State Department κ. Ντάνιελ Στάιν, αρμόδιος για θέματα ενέργειας και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και τους υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας στους οποίους διαμήνυσε ότι σε κάθε περίπτωση πριν γίνει η αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται άμεσα για το θέμα αυτό.
Πάντως πολλά θα κριθούν για την Ελλάδα από την επίσκεψη Σαμαρά στη Μόσχα που έχει ήδη προγραμματιστεί και που το κύριο θέμα της θα είναι η ανάμειξη της Ρωσίας στην εκμετάλλευση και διαχείριση των ελληνικών υδρογονανθράκων.

ΣΑΜΑΡΑΣ : ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 50,50%

ΝΑ  ΧΑΙΡΕΣΑΙ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΠΟΣΟΣΤΑ  ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΟΣ  ΑΓΑΠΗΤΕ  κ.  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ - ΨΕΜΑ - ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΣ - ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ .....ΕΓΚΛΗΜΑ . ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?????

Τελευταία δημοσίευση: 25/02/2013 17:14Ο Στάθης στον eniko
Ημέρες και σκιές...

Καλημέρα και καλήν εβδομάδα! Εως το τέλος της, έως το ερχόμενο Σάββατο ακόμα 5.000 με 6.000 συμπολίτες μας θα είναι άνεργοι.
Εως το επόμενο Σάββατο, ακόμα μερικές χιλιάδες παιδιά θα προστεθούν σε εκείνα που υποσιτίζονται. Στο τέλος του Κουτσοφλέβαρου, σε τρεις μέρες, χιλιάδες συνταξιούχοι θα λάβουν ακόμα πιο πολύ κομμένες τις συντάξεις τους, σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμοί θα λήξουν απλήρωτοι, συσσωρεύοντας κι άλλα χρέη πάνω στα χρέη.

Και βγήκε ο ήλιος. Σε αυτήν τη χώρα που η κακοκαιρία κρατάει δύο μέρες, αλλά η δυστυχία τρία χρόνια και η δυσπραγία τριάντα.
Καινούρια βδομάδα, χωρίς να έχει τίποτα καινούριο να πει. Αντιθέτως, για τους Δυνατούς και τη χρυσή ορδή εκείνων που ζουν γύρω τους αναίσχυντα, χωρίς μέριμνα ελευθερίας και αξιοπρέπειας η ζωή
συνεχίζεται κατά τις συνήθεις ρεμούλες, πονηρίες, ασωτίες και ονειδισμούς – ένα εκατομμυριάκι ευρώ έσπρωξε ο κ. Καμίνης σε τέσσερις φίλα προσκείμενες ΜΚΟ για μπίζνες αζ γιούζουαλ.
ΜΚΟ απ’ αυτές που έλεγε ο κ. Σαμαράς ότι θα βάλει μαχαίρι στη χρηματοδότησή τους, έλεγε και τι δεν έλεγε ο Αντώνης – Οσκαρ σκηνοθεσίας!
Δεν ξέρω πόσες βδομάδες ακόμα ή πόσοι μήνες θα αρχίζουν με το κακό για να τελειώνουν με το χειρότερο. Η κυβέρνηση αυτή έκανε το έγκλημα να φέρει τον κατώτατο μισθό στα 586 Ευρώ και τώρα το υπερασπίζεται σαν να έκανε κατόρθωμα. Ακόμα κι έτσι
όμως, η παράσταση μπάζει. Ο κ. Ολυ Ρεν, η κυρία Δαμανάκη, το ΔΝΤ, ο κ. Μπαρόζο, ο κ. Ντράγκι όλοι δείχνουν τον κατώτατο μισθό στα 350 Ευρώ, με όλα όσα σημαίνει αυτό.

Το έργο τελείωσε – κανένα σενάριο δεν μπορεί να στηθεί πάνω του! ούτε θρίλερ – ο φόνος έχει εξιχνιασθεί· ούτε σασπένς – όλοι ξέρουμε τον δολοφόνο· ούτε μελό – ουδείς ελπίζει σε χάπυ εντ, ούτε τίποτα περισσότερο από μία μπι μούβυ που κάνει πρεμιέρα από βδομάδα σε βδομάδα, σαν ζόμπι που έχει φρακάρει μπροστά σε τοίχο και κοπανιέται πάνω του όπως οι γραφειοκράτες με τα έργα τους.

Αυτήν την βδομάδα, καθώς τελειώνει ο μήνας, ο κ. Μέργος θα λάβει τον παχυλό κρατικό μισθό του για να ξεπατώσει κι άλλο το κράτος υπέρ των κρατικοδίαιτων ιδιωτών, ο κ. Στουρνάρας θα σκαρφιστεί κάτι ακόμα πιο μεγαλειώδες απ’ τη φορολόγηση των υδάτων και τα τούρκικα σίριαλ θα συνεχίσουν να εκδικούνται την κυριαρχία της Αριστεράς στον πολιτισμό, τον Ρίτσο, τον Χατζηδάκη – ζούμε τώρα την εποχή του κ. Κασιδιάρη, κυρίες και κύριοι,
του κ. Σίμου Κεδίκογλου κι άλλων επιφανών πατέρων του έθνους, όπως ο κ. Γεωργιάδης, όστις κατ’ αυτάς «προσπαθεί να μειώσει τις εμφανίσεις του στην τιβί» καθώς δήλωσε, αφήνοντας με την απορία, αν αρχίζει δίαιτα τινά ή αν μπαίνει σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Πολύ βαρειά η ελαφρότης μας, κυρίες και κύριοι, δύσκολο πλέον να λογαριάζει κανείς το αίμα που χύνεται κάθε βδομάδα σε αυτό το Βερντέν των Μνημονίων, αίμα
που κρύβεται μέσα στα σπίτια, μέσα στα σώματα των ανθρώπων, σαν σαράκι και εσωτερική αιμορραγία,
πνίγονται οι λέξεις, όταν ακούνε μεγάλες κουβέντες, πληθαίνει η ανέχεια και τρίζει η σιωπή – πολύ το ψέμα, αδέλφια, αβάσταχτο το έγκλημα, η Ελλάδα και οι Ελληνες αλώνονται, άνθρωποι, όχι σκιές....

ΤΥΡΙΑ - ΑΧΛΑΔΙΑ - ΣΑΜΑΡΙΑ - ΦΡΕΓΑΤΕΣ . ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ

Με τις υγείες μας...

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ?

Απών από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου λόγω...υποχρεώσεων

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είχε το βράδυ της Τρίτης ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.
Απών από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου λόγω...υποχρεώσεων
Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι δεν θα παραβρεθεί στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, καθώς θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Νέων Ηγετών σε Οργανισμούς και Επιχειρήσεις (2013 YPO Global leadership summit), η οποία πραγματοποιείται φέτος στην Κωνσταντινούπολη.
Σημειώνεται ότι ο κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει ότι θα ήταν παρών στην έναρξη του Συνεδρίου που είχε προσδιοριστεί για την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια δήλωσε συμμετοχή στη Διάσκεψη της Κωνσταντινούπολης που γίνεται την προσεχή Παρασκευή. Τελικά, αργότερα, η έναρξη του Συνεδρίου ορίσθηκε για την 1η Μαρτίου, για οικονομικούς λόγους.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, θα συμμετάσχει σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διάσκεψης, το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Μαρτίου, και συγκεκριμένα σε συζήτηση με τον πρώην Καγκελάριο της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον πρώην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Τόνι Μπλερ.
Σημειώνεται ότι στη Διάσκεψη συμμετέχουν περισσότερα από 2500 ανώτερα στελέχη Οργανισμών και Επιχειρήσεων από 100 χώρες του κόσμου.

ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ¨ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ΤΟΥ GIORGO ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ ? ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΜΥΑΛΟ Σ΄ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ?????

Μηλιός: Στα 715€ ο κατώτατος μισθός μόλις εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταία ανανέωση: Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 12:04
Τη διαβεβαίωση πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό παρείχε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μηλιός.
Μηλιός: Στα 715€ ο κατώτατος μισθός μόλις εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ
«Την επόμενη μέρα ο κατώτατος μισθός θα ανέβει στα 715 ευρώ, μόλις εκλεγούμε» είπε ο Γιάννης Μηλιός στο πρωινό του Mega, προκαλώντας την αντίδραση της Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Μηλιός τόνισε επίσης ότι με ένα άρθρο θα καταργηθεί το Μνημόνιο και θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.
«Δεν ντρέπεστε που τα λέτε αυτά στον απελπισμένο κόσμο», τον ρώτησε εκνευρισμένη η κ. Ασημακοπούλου με τη συζήτηση να «ξεφεύγει». 

Σ΄ ΕΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ GIORGO ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ?

Ο παλιάτσος, ο καραγκιόζης και η Μέρκελ

Δεν καταλαβαίνω γιατί σκούζουν, κλαίνε και οδύρονται από χθες το βράδυ που βγήκαν τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών, οι λεγόμενες Αγορές (δηλαδή η Μέρκελ).

Ο παλιάτσος, ο καραγκιόζης και η Μέρκελ

Τι περίμεναν άραγε; Ο ιταλικός λαός, που γονάτισε και αυτός από τα προτεσταντικά μέτρα λιτότητας και τα μνημόνια Βερολίνου και Βρυξελλών, θα ψήφιζε Μόντι –που εφάρμοσε αυτά τα μέτρα εν ονόματι της σωτηρίας της Ιταλίας;
Γέννημα της Μέρκελ, του Όλι Ρεν, του Σόιμπλε και εκείνου του μαχαλόμαγκα «όλα τα σφάζω όλα, τα μαχαιρώνω ναούμ'» Σαρκοζί, είναι ο εκλογικός θρίαμβος στην Ιταλία ενός παλιάτσου και ενός καραγκιόζη.
Τι σκούζουν τώρα τροϊκανοί και λοιποί συγγενείς για το πολιτικό χάος, στο οποίο προφανώς εισέρχεται τώρα η Ιταλία;
Μέρκελ και Όλι Ρεν δεν έσπρωξαν τον ιταλικό λαό σε έναν τσαρλατάνο, που υπόσχεται επιστροφή φόρων, επιδομάτων, αυξήσεων μισθών και γενικά επιστροφή στο παρελθόν των παχιών, αλλά ψεύτικων ιταλικών αγελάδων; Αυτοί δεν έσπρωξαν έναν ολόκληρο λαό να ψηφίσει ένα καραγκιόζη θεατρίνο, που ούρλιαζε προεκλογικά από τα μπαλκόνια στην Ιταλία για επιστροφή στη λιρέτα, έξοδο της Ιταλίας από την ευρωζώνη και διάφορα τέτοια λαϊκίστικα;
Ή μήπως οι περίφημες αγορές και οι ανελέητοι σαράφηδες Βερολίνου και Βρυξελλών δεν είδαν τι έγινε στην Ελλάδα, που μέχρι και τους φασίστες έβαλαν στη βουλή 500 χιλιάδες απελπισμένοι Έλληνες;
Είμαι βέβαιος ότι αν κάνουν τώρα ένα κόμμα ο Σεφερλής ή ο Στάθης Ψάλτης ( τους εκτιμώ και του δύο σαν καλλιτέχνες αλλά ποτέ δεν θα τους ψήφιζα για αρχηγούς κομμάτων) και βγουν στους δρόμους και σε πλατείες με την υπόσχεση ότι θα αυξήσουν τις συντάξεις, θα επιστρέψουν χαράτσια και θα διορίσουν καμιά εκατοστή χιλιάδες στο δημόσιο, θα μπουν στη βουλή με καμιά πενηνταριά βουλευτές μαζί τους.
Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες, λέει μια σοφή ελληνική παροιμία. Τώρα η φράου Μέρκελ και οι διάφοροι σφουγγοκωλάριοι πρωθυπουργοί της στη βόρεια Ευρώπη (κάτι περίεργοι Φινλανδοί και Ολλανδοί) ας πάνε να τα βγάλουν πέρα με έναν μεθυσμένο από τη νίκη του Μπερλουσκόνι, που μεταξύ μίας μπούνγκα-μπούνγκα και ενός μοντέλου θα πρέπει να συνομιλούν μαζί του και με έναν Γκρίλο, που μπορεί να την έχει δει και Ναπολέων Βοναπάρτης της Ιταλίας.

ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ . ΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΑ . ΒΡΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ????

Αναβρασμός στην Κ.Ο. της ΝΔ για τον ανασχηματισμό

Τελευταία ανανέωση: Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 18:27
4 γαλάζιοι βουλευτές «μαδούν την μαργαρίτα»  ανιχνεύοντας τις προθέσεις Σαμαρά 
Αναβρασμός στην Κ.Ο. της ΝΔ για τον ανασχηματισμό

Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Άδωνις Γεωργιάδης και Άρης Σπηλιωτόπουλος είναι η 4άδα της Β' Αθηνών που περιμένουν να ακούσουν το όνομά τους να αναλαμβάνουν κυβερνητικό πόστο στον προσεχή πιθανό ανασχηματισμό, που ακούγεται ότι σκέφτεται να προβεί ο Αντώνης Σαμαράς.
Καθένας από τους 4 έχει λόγους να νιώθει δυσαρεστημένος που δεν συμπεριλήφθηκε στο τρέχον κυβερνητικό σχήμα αλλά και λόγους να ελπίζει ότι αυτό θα γίνει στο επόμενο:
Κυριάκος Μητσοτάκης: έχει κάθε λόγο να θεωρεί ότι ανήκει στα άφθαρτα στελέχη της νέας γενιάς καθώς ουδέποτε ανέλαβε κυβερνητικό πόστο, και ως εκ τούτου δεν βαρύνεται με κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος. Ο τρόπος που αναγκάστηκε να εξωθηθεί στο να πει "όχι" στην ανάληψη της θέσης του υφυπουργού περιβάλλοντος τον περασμένο Ιούνη, ήταν κάτι που δυσαρέστησε τον βουλευτή. Παρ' όλα αυτά συνέχισε να λειτουργεί υποστηρικτικά στις προσπάθειες της κυβέρνησης χωρίς να δείχνει ότι κρατάει προσωπικές κακίες έναντι του Σαμαρά. Γι' αυτό και τώρα λένε πολλοί ότι δικαιωματικά πρέπει να έχει ρόλο στο νέο κυβερνητικό σχήμα, και μάλιστα από υπουργική θέση. Ο ίδιος πάντως δεν φαίνεται να βιάζεται να εκδηλώσει τις προθέσεις του. Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του φέρεται να σκέφτεται να κάνει το βήμα να υπουργοποιήσει έναν "Μητσοτάκη" στην κυβέρνησή του, καθώς με τον τρόπο αυτό προτίθεται να κλείσει ένα μέτωπο με το Μητσοτακαίικο τηρώντας τις ισορροπίες δυνάμεων.
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: δηλώνει κι αυτός στρατιώτης της παράταξης. Θεωρεί ότι μπήκε μπροστά και έδωσε μία τίμια μάχη για τον δήμο Γλυφάδας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Από το περιβάλλον του λέγεται ότι "ο Μιλτιάδης μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, αν αποφασιστεί αυτές να του ανατεθούν". Ο ίδιος πάντως ανήκει στους φιλόδοξους ηλικιακά νέους βουλευτές της ΝΔ και φέρεται να πιστεύει ότι έχει αδικηθεί πολιτικά λόγω του ότι για πολλά χρόνια θεωρούνταν ότι βρίσκεται υπό την σκιά του πατέρα του. Τώρα εμφανίζεται να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με το παρελθόν και ότι ο Σαμαράς θα εκτιμήσει την εργατικότητά του.
Άδωνις Γεωργιάδης: από τον ΛΑΟΣ, εκτοξεύτηκε πολιτικά όταν τον "μάζεψε" στη ΝΔ ο Σαμαράς. Ο δεξιός του λόγος που σε ορισμένα σημεία γίνεται ακραίος, όπως λένε συνομιλητές του, ακούγεται ευχάριστα στα αυτιά του περίγυρου του Σαμαρά. Ο Γεωργιάδης σφυρηλατεί καθημερινά σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους του Πρωθυπουργού, που γνωρίζει ότι έχουν επιρροή στο πρόσωπο του Σαμαρά. Πιστεύει ότι ο Σαμαράς θα μπορούσε να τον αξιοποιήσει σε υπουργική θέση ήδη από τον σχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος τον περασμένο Ιούνη. Τώρα δίνει τα ρέστα του για να πείσει τον Σαμαρά ότι η "φωνή" του σε μία νεά κυβέρνηση θα ήταν χρήσιμη ως ένα ακόμα άνοιγμα στην δεξιά δεξαμενή των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος σε ιδιωτικές συζητήσεις φέρεται να δηλώνει πεπεισμένος ότι έχει πολλές πιθανότητες να φορέσει υπουργικό κουστούμι.
Άρης Σπηλιωτόπουλος: αν και με εξαιρετικά πεσμένες τις μετοχές του, διατηρεί την ελπίδα ότι θα αξιοποιηθεί. Σε ιδιωτικές συζητήσεις δηλώνει ότι "είναι το κατ' εξοχήν στέλεχος που θα έπρεπε να μπει σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς εδω και χρόνια μιλάει για την ανάγκη πολιτικής συνεργασίας και συνεννόησης". Όμως ο Σαμαράς δεν φαίνεται να είναι άνθρωπος που ξεχνάει εύκολα και έτσι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος πληρώνει ακόμα το λάθος του να κρεμάσει αρχηγό της ΝΔ το 2009 και να συστρατευτεί με την Ντόρα Μπακογιάννη. Δυσκολία επίσης αντιμετωπίζει κι από το γεγονός ότι τα στελέχη του περιβάλλοντος Σαμαρά δεν θεωρούν τον Σπηλιωτόπουλο "άνθρωπο της εμπιστοσύνης του". Ωστόσο ο ίδιος αποφεύγει προς το παρόν να ασκήσει κριτική στο κυβερνητικό έργο, προσπαθώντας να βελτιώσει "την διαγωγή" του στα μάτια του Πρωθυπουργού.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ . ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΫΜΕΝΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ , ΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ

Φορολόγηση των εφοπλιστών: Η Τρόικα ήταν θετική. Η κυβέρνηση είπε όχι!

Την ώρα που πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις πείνας, η κυβέρνηση φροντίζει για τους εφοπλιστές-"φίλους" της.
Φορολόγηση των εφοπλιστών: Η Τρόικα ήταν θετική. Η κυβέρνηση είπε όχι!
Τι να άλλο πια να πει κανείς; Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η Τρόικα επιβάλλει τον τάδε και δείνα φόρο. Και ότι η κυβέρνηση υπάκουα κάνει αυτά που θα της πει η Τρόικα.
Πάντα συμβαίνει όμως αυτό; Όχι όταν είναι να αγγιχτούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών στους οποίους η κυβερνητική τριανδρία φαίνεται πως έχει μεγάλη αδυναμία.
Και εντάξει, ξέραμε ότι οι Σαμαράς και Βενιζέλος συναναστρέφονται καθημερινά με ουκ ολίγους εφοπλιστές, πρόθυμοι να τους κάνουν τα χατιράκια που θα τους ζητήσουν οι "εφοπλιστές - φίλοι" τους. Όμως φαίνεται ότι στο κάδρο τέτοιων "ύποπτων" συναναστροφών έχει μπει εσχάτως και ο Φώτης Κουβέλης, ακολουθώντας κι αυτός τον χορό που σέρνουν οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ούτε η "αριστερή" ΔΗΜΑΡ αντιδρά στα προκλητικά προνόμια των εφοπλιστών που ο κυβερνητικός σχηματισμός κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να προστατεύσει ως κόρην οφθαλμού...
Πρόσφατα έφθασε στα αυτιά μας συζήτηση μεταξύ τεχνικών εμπειρογνωμόνων της Τρόικας και κυβερνητικού αξιωματούχου. Στην συζήτηση τα στελέχη της Τρόικας ζήτησαν να μάθουν υπό πιο καθεστώς θα μπορούσαν οι εφοπλιστές να συνεισφέρουν μέσω της φορολογίας στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων. Κάπου εκεί το στέλεχος που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση έσπευσε να κόψει κάθε τέτοια συζήτηση. Φέρεται μάλιστα να είπε ότι "αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Οι εφοπλιστές τυγχάνουν ειδικού καθεστώτος".
Καλά διαβάσατε: "οι εφοπλιστές τυγχάνουν ειδικού καθεστώτος!" σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυβερνητικού αξιωματούχου.
Λίγο από αυτόν τον "τσαμπουκά" που επιδεικνύει η κυβέρνηση όταν είναι να προασπίσει τα συμφέροντα των ημετέρων της εφοπλιστών, να επιδείκνυε απέναντι στην Τρόικα για να προστατεύσει τους μεροκαματιάρηδες και τους συνταξιούχους, τα πράγματα θα ήταν σίγουρα καλύτερα. 

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

34 ΑΝΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ . ΤΟ ΞΑΝΑΕΙΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ . ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ !!!!!

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 στις 19.30 δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς

Posted by : Mr. Blog | 23 Φεβ 2013 | Published in
1. Ανακοινώσεις.
2. Έγκριση μετάβασης Δημάρχου εκτός έδρας, για εκτέλεση υπηρεσίας. (Σχετική εισήγηση Δημάρχου κ. Εμ. Χατζησυμεωνίδη.)
3. Έγκριση πορείας υλοποίησης προϋπολογισμού Δ’ τριμήνου οικονομικού έτους 2012 Δήμου Καστοριάς. (Σχετική απόφαση Οικονομικής Επιτροπής)
4. Έγκριση διάθεσης πιστώσεων. (Σχετική εισήγηση Πρ/νου Δ/νσης Οικ. Υπηρεσιών)
5. Αναμόρφωση και εκ νέου ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 της ανώνυμης μονομετοχικής εταιρίας του Δήμου Καστοριάς ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε. (Σχετική απόφαση Επιχείρησης)
6. Αναμόρφωση και εκ νέου ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καστοριάς «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ». (Σχετική απόφαση Επιχείρησης)
7. Αναμόρφωση και εκ νέου ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού. (Σχετική απόφαση ΝΠΔΔ)
8. Έγκριση ή μη Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού. (Σχετική απόφαση ΝΠΔΔ)
9. Έγκριση ή μη Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καστοριάς και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας -Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς με αντικείμενο τη συνεργασία των δύο φορέων στο πλαίσιο πολιτιστικών δραστηριοτήτων ενόψει του καρναβαλιού του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεσοποταμίας. (Σχετική Εισήγηση Αντιδημάρχου κα. Ε. Γεωργοσοπούλου-Μισκία)
10. Έγκριση πραγματοποίησης εκδήλωσης και έγκριση δαπανών αυτής. (Σχετική εισήγηση Αντιδημάρχου κας. Ειρ. Μισκία – Γεωργοσοπούλου)
11. Έγκριση πραγματοποίησης εκδηλώσεων του εθίμου της αποκριάς 2013 (Μπουμπούνες- χάσκαρι- Καθαρά Δευτέρα) στη Δημοτική Κοινότητα Καστοριάς , Καρναβάλι Δ.Κ. Μεσοποταμίας, Συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής Καρναβαλιού Δ.Κ. Μεσοποταμίας, και έγκριση δαπανών αυτών. (Σχετική εισήγηση Δημάρχου κ. Εμ. Χατζησυμεωνίδη).
12. Χορήγηση αδειών υπαίθριου στάσιμου εμπορίου – (καντίνες) (Σχετική εισήγηση Αντιδημάρχου κ. Π. Κενανίδη)
13. Πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση πρόσκαιρων-εποχικών αναγκών του Δήμου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 2 μήνες. (Σχετική εισήγηση Αντιδημάρχου κ. Π. Τόσκου)
14. Έγκριση πρόσληψης Δικηγόρου με σχέση έμμισθης εντολής. (Σχετική εισήγηση Πρ/νης Δ/νσης Διοικ. Υπηρεσιών κας. Α. Ιεροπούλου)
15. Επιλογή ορκωτού λογιστή για ανάθεση ελέγχου ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2012 Δήμου Καστοριάς. (Σχετική εισήγηση Αντιδημάρχου κ. Τρ. Πολυγιάννη)
16. Επιλογή ορκωτού λογιστή για ανάθεση ελέγχου ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2012 Επιχειρήσεων του Δήμου Καστοριάς. (Σχετικό έγγραφο Αντιδημάρχου κας Ειρ. Γεωργοσοπούλου – Μισκία)
17. Έγκριση ή μη παράτασης μίσθωσης δημοτικών ακινήτων ιχθυαγοράς. (Σχετική εισήγηση Αντ/ρχου κ. Τρ. Πολυγιάννη)
18. Έγκριση ή μη εκμίσθωσης Δημοτικού ακινήτου στο Δισπηλιό. (Σχετική εισήγηση Αντ/ρχου κ. Τρι. Πολυγιάννη).
19. Λήψη απόφασης για την απόρριψη ή μη ένστασης της εταιρείας «Ανδρεώλας Δ. &Σια Ε.Ε.» αναδόχου του έργου: «Κατασκευή Αρδευτικού Φράγματος Άνω Μελά Δήμου Κορεστείων Νομού Καστοριάς» κατά της απόφασης του Προϊσταμένου της Διευθύνουσας Υπηρεσίας περί Έκπτωσης αναδόχου εταιρείας. (Σχετική εισήγηση Αντ/ρχου κ. Χρ. Παρχαρίδη – Πρ/νου Δ/νσης Τ.Υ. κ. Α. Μόκκα)
20. Έγκριση ή μη μεμονωμένης τροποποίησης πρότασης αναθεώρησης στο Ο.Τ. 120 Β. (Σχετική απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
21. Έγκριση ή μη μεμονωμένης τροποποίησης πρότασης εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Κολοκυνθούς στα Ο.Τ. 44-45. (Σχετική απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
22. Συγκρότηση Επιτροπής Κατάρτισης Ετησίων Μητρώων Αρρένων έτους 2012. (Σχετική εισήγηση Πρ/νου Τμ. Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου κ.Κ.Αρβανίτη)
23. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ Δήμου Καστοριάς και Δ.Ε.Υ.Α.Κ. για την υλοποίηση – υποστήριξη επίβλεψης έργων αποχέτευσης Δημοτικών Ενοτήτων Καστοριάς, Αγίας Τριάδας, Μεσοποταμίας, Αγίων Αναργύρων, Μακεδνών & Βιτσίου. (Σχετική εισήγηση Πρ/νου Δ/νσης Τ.Υ. κ. Α. Μόκκα)
24. Έγκριση παραίτησης – ορισμός νέου μέλους διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Καστοριάς. (Σχετική αίτηση παραίτησης)
25. Έγκριση παραίτησης μελών διοικητικού συμβουλίου της ανώνυμης μονομετοχικής εταιρίας Δήμου Καστοριάς με την επωνυμία «ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε.». (Σχετικές αιτήσεις παραιτήσεων)
26. Ορισμός μελών Επιτροπών προσωρινής – οριστική παραλαβής έργων. (Σχετική εισήγηση Τεχνικής Υπηρεσίας)
27. Έγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων. (Σχετική εισήγηση Τεχνικής Υπηρεσίας).
28. Έγκριση η μη παράτασης χρόνου ισχύος της διαχειριστικής μελέτης του Δημοτικού Δάσους Κλεισούρας. (Σχετική εισήγηση Πρ/νου Δ/νσης Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Π. Μάσα)
29. Έγκριση 2ης παράτασης εργασιών του έργου : «Στερέωση και αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Θεολόγου» (Σχετική εισήγηση Πρ/νου Δ/νσης Τ.Υ./ κ. Α. Μόκκα)
30. Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής φυσικού εδάφους. (Σχετική εισήγηση Πρ/νου Δ/νσης Τ.Υ. κ. Α. Μόκκα)
31. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου με τίτλο: «Βελτίωση συντήρηση 3ου Γυμνασίου Δ.Κ. Καστοριάς» (Σχετική εισήγηση Πρ/νου Δ/νσης Τ.Υ. κ. Α. Μόκκα)
32. Έγκριση παράτασης χρόνου παράδοσης της προμήθειας Φωτιστικών Σωμάτων. (Σχετική γνωμοδότηση της επιτροπής διενέργειας Δημόσιου Ανοιχτού Διαγωνισμού – αίτηση αναδόχου)
33. Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 82/11 ΑΔΣ – αντικατάσταση μελών Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής. (Σχετική εισήγηση Προέδρου ΝΠΔΔ)
34. Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 83/11 ΑΔΣ – αντικατάσταση μελών Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής. (Σχετική εισήγηση Προέδρου ΝΠΔΔ)


Ο Πρόεδρος

του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημήτριος Στεργίου

H ΕΙΣΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ....

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Τρεις φίλοι συζητούν για τη γκρίνια των συζύγων τους...

Τελευταία ανανέωση: Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 11:29
Τρεις φίλοι συζητάνε για τις γυναίκες τους κ για το πως μπορούν να τις κάνουν να μην γκρινιάζουν...
ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Τρεις φίλοι συζητούν για τη γκρίνια των συζύγων τους...
Λέει ο πρώτος - "Εγώ παιδιά πέρσι την πήγα Παρίσι και φέτος λέω να την πάω Λονδίνο".
Ο δεύτερος - " εγώ πέρσι την πήγα Ν.Υόρκη και φέτος λέω να την πάω Λ. Άντζελες...Εσύ μωρέ Μανωλιό; (λένε στον τρίτο και κρητικό της παρέας)
- " Εγώ μωρέ κοπέλια την πήγα σ'ένα σπιτάκι ερημικό απάν στον Ψηλορείτη!"
-"Και φέτος;" -
"Εφέτος μωρέ λέω να πάω να την πάρω!!!"

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ , ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΕΔΩ ΠΡΟΥΧΩΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ : "Δεύτερον, η συμφωνία του 2007 κατοχύρωνε ότι μέρος των μεταφερόμενων ποσοτήτων θα έφτανε στην ελληνική αγορά, ενώ τώρα ο όρος αυτός δεν αναφέρεται πουθενά."

Ύποπτες κινήσεις για τους αγωγούς και τον ορυκτό πλούτο

Τελευταία ανανέωση: Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 17:58
Οι φρούδες ελπίδες από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην κατασκευή του TAP - Σύγκριση της νέας συμφωνίας με εκείνη που είχε πετύχει ο Καραμανλής το 2007
Ύποπτες κινήσεις για τους αγωγούς και τον ορυκτό πλούτο
Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα –στα πλαίσια μιας απέλπιδας προσπάθειας να τονώσει το γόητρό της- η κυβέρνηση επισφράγισε στις 13 Φεβρουαρίου τη συμφωνία μεταξύ Αλβανίας, Ιταλίας και Ελλάδας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP.
Με «τυμπανοκρουσίες» μάλιστα ανακοινώθηκε ότι το κόστος της επένδυσης σε ότι αφορά στο ελληνικό τμήμα του έργου θα ανέλθει στο 1,5 δισ. ευρώ και ότι θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 2.000 θέσεις εργασίας.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Άλλωστε και μόνο οι λέξεις «επένδυση» και «θέσεις εργασίας» καλλιεργούν πολλές ελπίδες. Ωστόσο, αυτές αποδεικνύονται φρούδες, αν κανείς προχωρήσει λίγο στα επιμέρους της συμφωνίας, δηλαδή σε αυτά που σκόπιμα ή από «αμέλεια» δεν ανακοινώθηκαν.
Όπως π.χ. το ποιος θα είναι ο ρόλος της ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΠΑ, το αν προβλέπεται από τη συμφωνία ότι μέρος των μεταφερόμενων ποσοτήτων φυσικού αερίου θα προορίζεται για τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς και τέλος, το γιατί η συμφωνία δεν υπεγράφη και από την κυβέρνηση της Τουρκίας, δεδομένου ότι ο αγωγός θα διασχίζει και το δικό της έδαφος.
Αμείλικτα ερωτήματα, που πιθανότατα έμειναν χωρίς απάντηση, όχι για οικονομία χρόνου, ούτε επειδή είναι τεχνικές λεπτομέρειες που δεν αφορούν τον μέσο Έλληνα.
Έμειναν αναπάντητα γιατί έτσι επιτάσσουν τα περίεργα παιχνίδια που παίζονται με τους αγωγούς σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.
Αν μάλιστα κανείς συγκρίνει την τωρινή συμφωνία με εκείνη που είχε επιτύχει η κυβέρνηση Καραμανλή το 2007, τότε οδηγείται σε ένα και μόνο συμπέρασμα: η Ελλάδα από πρωταγωνίστρια στην υπόθεση με τους αγωγούς κατέληξε απλή κομπάρσος!
Και αυτό γιατί:
Πρώτον, η συμφωνία του 2007 για τον αγωγό ITGI προέβλεπε ότι ο αγωγός επί ελληνικού εδάφους θα ανήκει εξ' ολοκλήρου στην υπό δημόσιο έλεγχο εταιρεία ΔΕΣΦΑ και η ΔΕΠΑ θα συμμετείχε κατά 50% στην ιδιοκτησία του υποθαλάσσιου αγωγού, ενώ τώρα φημολογείται ότι κατασκευαστής, ιδιοκτήτης και διαχειριστής του αγωγού θα είναι η ίδια η κοινοπραξία.
Δεύτερον, η συμφωνία του 2007 κατοχύρωνε ότι μέρος των μεταφερόμενων ποσοτήτων θα έφτανε στην ελληνική αγορά, ενώ τώρα ο όρος αυτός δεν αναφέρεται πουθενά.
Τρίτον, η τότε συμφωνία είχε υπογραφτεί και από την Τουρκία, γεγονός που μας εξίσωνε ως περιφερειακές δυνάμεις, ενώ τώρα καταλήξαμε συνεργάτες των Αλβανών.
Η Ελλάδα, χάρη στην ιδιαίτερα κομβική της θέση, είχε μια σπάνια ευκαιρία να αναδειχθεί σε ενεργειακό δίαυλο. Αντ' αυτού, χάρη στους πολιτικούς της, κατέληξε να παραχωρεί απλώς τα εδάφη της χωρίς κανένα οικονομικό όφελος. Και αυτό δεν συνιστά σίγουρα λόγο για πανηγύρια και χαρές...

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ

Tι σλόγκαν κι αυτό!
Mη βγάζετε, λέει, τα σκουπίδια αποβραδίς έξω από το σπίτι, να τα βγάζετε νωρίς το πρωί!
Σιγά μην ξυπνάω κάθε πρωί στις έξι για να βγάζω έξω την τηλεόραση.

ΒΡΕ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΛΙΟΜ....Α .

Όλι Ρεν: «Οι Έλληνες φταίνε...»

Καμπανάκι κινδύνου για την Ελλάδα.- Γερμανία και Γαλλία προσεγγίζουν την Τουρκία.
Όλι Ρεν: «Οι Έλληνες φταίνε...»
 Να κλείσει ερμητικά την πόρτα στο ενδεχόμενο αναθεώρησης του προγράμματος, που εφαρμόζει η τρόικα στην Ελλάδα, επιχείρησε ο Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε κ.Όλι Ρεν.
Για πρώτη φορά, επέρριψε τις ευθύνες για τις αστοχίες του προγράμματος, την ύφεση και την ανεργία στην Ελλάδα με κατηγορηματικό μάλιστα τρόπο.
Σύμφωνα με τον κ.Ρεν η ύφεση, για 5η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα και η ανεργία που θα ξεπεράσει το 30%, οφείλονται στην πολιτική αβεβαιότητα και στην αδυναμία της ελληνικής πλευράς να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα έχει ήδη αναθεωρηθεί και δεν πρόκειται να υπάρξει νέα αναθεώρηση. Τόνισε μάλιστα ότι '' Το κλειδί της εξόδου από την κρίση συνεχίζει να το έχει η Ελλάδα''.
Είναι φανερό ότι το Βερολίνο, πειθήνιο όργανο του οποίου είναι ο κ.Ρεν, δεν επιθυμεί το άνοιγμα καμίας συζήτησης για την χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρώπη. Όπως δεν δέχθηκε καμία συζήτηση και για το υπερτιμημένο ευρώ, που ευνοεί μόνο τη γερμανική οικονομία και κανέναν άλλον.
Οι Γάλλοι μάλιστα που προσπάθησαν να θέσουν το ζήτημα έγιναν στόχος επίθεσης από υψηλόβαθμο στέλεχος του CDU, του κόμματος της κ.Μέρκελ,που τους απηύθυνε προειδοποιητικές βολές μιλώντας για εκτροχιασμό της γαλλικής οικονομίας. Στο στόχαστρο των Γερμανών είναι το 35ωρο εργασίας που ισχύει στη Γαλλία και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των γάλλων πολιτών.
Απέναντι σε αυτές τις δυσμενείς εξελίξεις, που δεν προοιωνίζουν τίποτα θετικό για τη χώρα μας, η Ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με αμηχανία.
Το Μαξίμου φαίνεται ότι έχει ασπασθεί τη θέση του κ.Βενιζέλου ότι ''όταν χρωστάς δεν μπορείς να μιλάς''.
Ο κ.Σαμαράς έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του στο να μπορέσει να φτάσει στο Σεπτέμβριο, χωρίς να υπάρξει κοινωνική έκρηξη. Τότε πιστεύει ότι η κ.Μέρκελ θα συναινέσει σε ένα νέο ''κούρεμα'' και θα επιτρέψει τη χαλάρωση του προγράμματος λιτότητας.
Το ζητούμενο βέβαια είναι τι εγγυήσεις έχει πάρει για όλα αυτά και από που αντλεί τη βεβαιότητα που βγάζει συνομιλώντας με τους βουλευτές τους ή με επιχειρηματίες.
Ουσιαστικά δεν υπάρχει βεβαιότητα παρά μόνον ελπίδα.
Αόριστες υποσχέσεις έχει πάρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός μαζί με τη σαφή εντολή να μην κάνει ''θόρυβο'' η Ελλάδα μέχρι τις γερμανικές εκλογές.
Παράλληλα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει ζητήσει να μην απαιτήσει η τρόικα απολύσεις αλλά και να μετατεθεί η ψήφιση και η ενεργοποίηση του νέου φόρου ακινήτων, φοβούμενος την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.
Αυτό που δεν συνυπολογίζει όμως ο κ.Σαμαράς στο στρατηγικό του σχεδιασμό είναι ότι απομένουν 7 μήνες μέχρι το φθινόπωρο και σε αυτό το διάστημα ενδέχεται να υπάρξουν αναταράξεις τόσο στην Ευρώπη όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ιδιαίτερα οι ισορροπίες μέσα στην Ε.Ε είναι ιδιαίτερα λεπτές και εξακολουθεί να υπάρχει μία περιρρέουσα αβεβαιότητα. Αν μάλιστα αποσταθεροποιηθούν πολιτικά η Ιταλία και η Ισπανία, οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.
Η δημόσια τοποθέτηση του κ.Ρεν, πρέπει να ανησυχεί την Ελληνική κυβέρνηση.
Περισσότερο όμως πρέπει να την ανησυχεί η ισχύς αλλά και η αξιοπιστία των διαβεβαιώσεων που έχει πάρει από Γερμανούς και Γάλλους για την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Αιγαίο και την ανακήρυξη της ΑΟΖ.
Η Γαλλική πολιτική απέναντι στην Τουρκία έχει αλλάξει και ο Ολάντ ακολουθεί αντίθετη πολιτική από αυτήν που ακολουθούσε ο Σαρκοζί, προσπαθώντας να προσεγγίσει την Τουρκία και να αναπτύξει σχέσεις πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας.
Πιστεύει κανείς ότι η Γαλλία θα επιχειρήσει να συγκρουστεί με την Τουρκία στο θέμα της ΑΟΖ; Από την άλλη πλευρά η κ.Μέρκελ δεν πρόκειται να κάνει επίσκεψη ωρών στην Τουρκία, όπως έκανε στην Ελλάδα . Θα παραμείνει για δύο μέρες στη γειτονική χώρα και συνοδεύεται από μεγάλο αριθμό Γερμανών επιχειρηματιών. Διαφαίνεται η πρόθεση του Βερολίνου να αναβαθμίζει τις σχέσεις του με την Τουρκία και αυτό δεν είναι άσχετο με τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο.
Το Βερολίνο επιχειρεί να διαμορφώσει μία νέα σχέση με την Άγκυρα θεωρώντας ότι έχει στο χέρι και σιδηροδέσμια την Ελλάδα.
Ουσιαστικά, Γερμανία και Γαλλία ενδέχεται να καταφέρουν σε ταχύτατο χρονικό διάστημα , αυτό που προσπαθούσαν για δεκαετίες παράγοντες στις ΗΠΑ: τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
Με επιδιαιτητή και κυρίαρχο φυσικά, την κ.Μέρκελ.

Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/282476/oli-ren-oi-ellines-ftaine#ixzz2Lj4pgJPy

Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ . ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ . Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΤΥ ΣΑΣ . ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ .

Επειδή ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί!

Φυτιλιές
Επειδή ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί!
Μας έχουν πρήξει το συκώτι ότι εμείς φταίμε για την κατάντια της πατρίδας μας. Ότι, ναι, ήταν ανίκανοι και κλέφτες οι πολιτικοί μας, αλλά δεν τα έκαναν μόνοι τους. Φταίμε κι εμείς που, όχι μόνο τους ψηφίζαμε, αλλά βουτήξαμε και το δάχτυλο στο μέλι.
Αυτό προσπαθούν να μας πείσουν κάτι τύποι όπως ο «πολύς» κ. Πάγκαλος. Ότι, δηλαδή, είναι το ίδιο αν ο υπουργός Εθνικης Αμυνας έβγαλε εκατομμύρια σε μίζες, που τα γυρνούσε σε Ελβετίες και offshore και το ίδιο η παραπλανημένη μάνα που ζητούσε ρουσφέτι να μην πάει ο φαντάρος γιος της στον Εβρο, αλλά να έρθει Θεσσαλονίκη. (Λες και θα του έπεφτε βαρύς ο Εβρος του κανακάρη της – αλλά έτσι της μάθανε της μάνας, έτσι έκανε – κι αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Και για να πληρώσει το –ανέξοδο για τον υπουργό- ρουσφέτι της μετάθεσης, η μάνα κατέβαλε ένα τεράστιο τίμημα: την ψήφο της. Τη δική της και όλης της οικογένειας. Την οποία ψήφο ο υπουργός τη μετέτρεπε σε μίζες και εκατομμύρια, που έκλεβε από το υστέρημα της φορολογούμενης μάνας. Κι όλων των μανάδων.
Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι πείστηκαν από την άθλια αυτή επιχείρηση διάχυσης των ευθυνών. Κάποιοι συμφώνησαν: ναι, φταίω κι εγώ που πεινάω, το ίδιο με εκείνους που ακόμη και σήμερα κολυμπάνε στην (κλεμμένη) χλιδή.
Μόνο που τώρα, την άθλια σκευωρία τους τη διαψεύδουν και τα ίδια τα δικά τους στοιχεία. Πάρτε παράδειγμα τα ασφαλιστικά ταμεία που καταρρέουν και τα ψέματά τους ότι δήθεν για την κατάρρευση φταίνε τα λαμόγια που έπαιρναν μαϊμού συντάξεις σωρηδόν. Δηλαδή εμείς. Εμείς τα φάγαμε –κι αν όχι όλοι μας, σίγουρα κάποιος συγγενής μας- με τις... δεκάδες χιλιάδες μαϊμού συντάξεις!
Πόσες είναι, λοιπόν, αυτές οι μαϊμού συντάξεις που διέλυσαν τα Ταμεία; Είναι 200.000; Είναι 20.000; Ή, μήπως, είναι... 2.000; Είναι οι μισές από τις συντάξεις που δίνουν συνολικά τα Ταμεία; Είναι μια στις τέσσερις; Είναι μια στις δέκα; Ή, μήπως, είναι μία στις 200!;
Φάγανε τον κόσμο εκεί στο υπουργείο Οικονομικών να βρούνε μαϊμού συντάξεις. Για να σώσουν -υποτίθεται- τα Ταμεία και την ελληνική οικονομία κατ' επέκτασιν. Αλλά και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επιβεβαιώσουν τις μπουρδολογίες των κυβερνώντων ότι μαζί τα φάγαμε. Και, ξέρετε πόσες μαϊμού συντάξεις βρήκαν; Τον απίστευτο αριθμό των 2.368 σε σύνολο 435.000! Δηλαδή, το μισό τοις εκατό...
Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου τα νούμερα. Αυτοί τα λένε. Τα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Και ξέρετε τι είπε ο ίδιος σχετικά με το πόσες από αυτές τις -1 στις 200...- περιπτώσεις μαϊμού συντάξεων είναι μεγάλες; Τριάντα τέσσερις!
Αυτοί είναι οι μαϊμού συνταξιούχοι. Πιστεύει κανείς ότι τα Ταμεία κατέρρευσαν υπό το βάρος μόλις 2.000 συντάξεων μαϊμού; Των εξής 34 (!) μεγάλων; Επί συνόλου 435.000; Δε φαντάζομαι...
Αρα, ας καταλάβουν ότι δεν τρώμε κουτόχορτο. Είναι τα δικά τους στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν τα φάγαμε μαζί. Ούτε στα Ταμεία, ούτε πουθενά αλλού. Αυτοί τα φάγανε. Μόνοι τους.
Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΤΟΥ .... ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ OΜΠΡΕΛΛΑ ΤΟΥ

Παπανδρέου: Η οικογένειά μου δεν είναι δυναστεία


-Ο «Άρχοντας των δαχτυλιδιών» ισχυρίζεται ότι εκλεγόταν πάντα δημοκρατικά -Παραδέχεται επιτέλους ότι τα έκανε «θάλασσα»
Παπανδρέου: Η οικογένειά μου δεν είναι δυναστεία
Καταιγισμό ερωτήσεων δέχτηκε στο πανεπιστήμιο ο πρώην πρωθυπουργός και νυν καθηγητής του πανεπιστημίου Κολούμπια κ. Γιώργος Παπανδρέου από φοιτητές.
Οι νεαροί έδειξαν να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι για τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας και για το ρόλο που έπαιξε η οικογένεια Παπανδρέου.
Ο πρώην πρωθυπουργός δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις τόσο για τους χειρισμούς του κατά την περίοδο διακυβέρνησής του αλλά και για την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα.
«Οι δυναστείες συνήθως δεν εκλέγονται. Εγώ υπήρξα πάντα δημοκρατικά εκλεγμένος στη ζωή μου. Πάλεψα μάλιστα για δημοκρατικές αλλαγές στο κόμμα μου, όπως η άμεση εκλογή. Εκλέχτηκα δύο φορές έτσι».
Βέβαια ο κ. Παπανδρέου παρέλειψε να πει στους φοιτητές ότι την πρώτη φορά εκλέχτηκε αφού πρώτα του είχε δώσει το «δαχτυλίδι» ο «δραπέτης» πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
Ξέχασε επίσης να επισημάνει πως στην «δημοκρατική» εκλογή του ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, συγκεντρώνοντας ποσοστά «τύπου Μουσολίνι» που άγγιζαν το 99%.
Ο πρώην πρωθυπουργός επιχείρησε να δώσει απαντήσεις και για τα περί δυναστείας της οικογένειας Παπανδρέου στην Ελλάδα που του καταλόγισαν οι φοιτητές του Κολούμπια.
«Υπάρχουν οικογένειες και οικογένειες. Ο δικός μου παππούς πήγε έξι φορές εξορία και φυλακή -παραλίγο να τον εκτελέσουν κιόλας- παλεύοντας για τη Δημοκρατία. Ο πατέρας μου και αυτός δύο φορές. Επομένως, δεν ήταν ποτέ υπόθεση μίας δυναστείας, ήταν ένας συνεχής αγώνας για τη Δημοκρατία».
Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε επίσης γιατί δεν παραδέχεται ότι στην «στην Ελλάδα τα κάναμε θάλασσα».
«Τα κάναμε θάλασσα σε διάφορες περιόδους» είπε ο πρώην πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας όμως ότι αυτό είπε στην αρχή όταν μίλησε για πολλή σπατάλη και διαφθορά στην Ελλάδα, κάτι για το οποίο κατηγορήθηκε.
«Αλλά το είπα γιατί ήθελα να τα αλλάξω αυτά, όχι να τα κρύψω. Και αρχίσαμε πράγματι τις αλλαγές. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όλες οι δημόσιες δαπάνες στο διαδίκτυο, απόλυτη αξιοκρατία στις προσλήψεις στο δημόσιο, ακόμη και ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για θέσεις ευθύνης», συνέχισε, εκμυστηρευόμενος ότι αυτό που τον στενοχωρεί είναι ότι «η λιτότητα δημιούργησε πόνο που επιβράδυνε τις μεταρρυθμίσεις».
«Έχουμε λοιπόν ως χώρα τις ευθύνες μας, αλλά υπάρχουν και αλλού ευθύνες», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, αφήνοντας και πάλι αιχμές για τους Ευρωπαίους ηγέτες, τους οποίους υπενθυμίζεται ότι εμπιστευόταν κάποτε τυφλά και υπέγραφε ότι χαρτί του έδιναν, ακόμα και αυτό της υποδούλωσης της χώρας στους δανειστές.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ - ΤΑ ΖΩΑΑΑΑΑ

Fox News: Τραγωδία; Ο Παπανδρέου διδάσκει για την κρίση!

Τελευταία ανανέωση: Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 15:02
«Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός που ήταν στο τιμόνι, όταν το πλοίο της ελληνικής οικονομίας τσακίστηκε στα βράχια, προσγειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια για να διδάξει –απ' όλα τα θέματα- διακυβέρνηση στη διάρκεια της κρίσης».
Fox News: Τραγωδία; Ο Παπανδρέου διδάσκει για την κρίση!

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο «Fox News» εκφράζει τις απορίες του σε ένα επιθετικό άρθρο, για την προτίμηση του «School of International and Public Affairs» του Κολούμπια στο πρόσωπο του κ. Παπανδρέου.
«Το να καλείς τον άνθρωπο που κυβερνούσε την Ελλάδα όταν η οικονομία της κατέρρευσε –και μετά ζητιάνευε πακέτα διάσωσης» να διδάξει, έχει προκαλέσει επικρίσεις προς το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, τονίζει ο αρθρογράφος.
«Για το Κολούμπια, ο Παπανδρέου είναι πιο πολύ τρόπαιο, παρά δάσκαλος», σχολιάζει αναλυτής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Επιχειρήσεων. «Μάλιστα, ίσως πρέπει να διδάσκει τι δεν πρέπει να κάνει κάποιος» για τη διαχείριση της κρίσης, προσθέτει με ένα τόνο ειρωνίας.
Το δημοσίευμα, επίσης, σημειώνει ότι πριν από ένα μήνα το πανεπιστημιακό ίδρυμα ανακοίνωσε «με φανφάρες» τη συνεργασία με τον Γιώργο Παπανδρέου, αποκαλώντας την Ελλάδα ένα «ζωντανό εργαστήριο» που δοκιμάζονται κρίσιμες διεθνείς πολιτικές και προκλήσεις.

Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΙΜΝΕΣ.


  Καστοριά  :  Η  πόλη  με  την  μια - μεγάλη  και  όμορφη  λίμνη ,την  ΛΙΜΝΗ  ΜΑΣ   ,  και  άλλες  χίλιες - άσχημες - προβληματικές - περιστασιακές   και  ανάξιες  της  πόλης  και  των  κατοίκων  της   μικρότερες  λιμνούλες . 
  Για  την  ΜΙΑ  και  ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ΜΑΣ  ΛΙΜΝΗ - ΤΟ  ΚΑΜΑΡΙ  ΜΑΣ , δεν  υπάρχει  λόγος  να  αναφερθώ  στο  σημερινό  μου  κείμενο . 
  Ο  λόγος  του  σημερινού  άρθρου , αφορά  στις  "μικρότερες  και  περιστασιακές" , λίμνες  , που  κάθε  λίγο  και  λιγάκι  μας  κάνουν  την  ζωή δύσκολη . Τις  λίμνες  που  κάνουν  την   εμφάνισή  τους  στους  δρόμους  της  Καστοριάς , κάθε  φορά  που  θα  βρέξει  , έστω  και  λίγο . 
- Πάμπολλες  τρύπες  (ούτε  στην  δεκαετία  του  ΄80 - όταν  αρθρογραφούσα  στην   "ΦΩΝΗ  ΤΗΣ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ" - δεν  θυμάμαι  να  υπήρχαν  τόσες  τρύπες  στους  δρόμους  μας) , μετατρέπονται  σε  μικρές  λίμνες  χωρίς  ψάρια , που  μπορούν  σε  ανύποπτο  χρόνο  με  την  βοήθεια  και  "κάποιων  απρόσεκτων"  ίσως  οδηγών  να  περιλούσουν  με  λασπόνερα  οποιονδήποτε  ανυποψίαστο  πεζό .
-Καινούριοι - στα  προηγούμενα  χρόνια  κατασκευασθέντες - δρόμοι  , με  λάθος  κλίσεις  , σχηματίζουν  μεγαλύτερες  λίμνες . Στα  πεζοδρόμια  , ένθεν  και  ένθεν ,  αυτών  των  δρόμων , αν  τυχόν  διέρχεται  κάποιος  άτυχος  πεζός , την  ίδια  στιγμή  που  από  τον  δρόμο  περνάει  αυτοκίνητο , είναι  πέραν  του  βεβαίου  ότι  ο  πεζός  θα  "λουστεί"  με  τα  λασπόνερα , όση  προσπάθεια  κι  αν  κάνει  για  να  τα  αποφύγει .  Κύριοι  Δημοτικοί  μας  άρχοντες , αν  έχετε  τα  κότσια ,  πηγαίνετε μια  μέρα  με  βροχή , να  καθήσετε  έστω  και  πέντε  λεπτά  της  ώρας  σε  οποιοδήποτε  σημείο  των  πεζοδρομίων  της  Αθανασίου  Διάκου  -  στο  ύψος  του  χώρου  στάθμευσης  των  φορτοταξί   ή  του  ταχυδρομικού  Ταμιευτηρίου . Θα  βρίζετε  τους  εαυτούς  σας . Τα  σημεία  που  ανέφερα  είναι  απλά  κάποια  παραδείγματα . Στην  πόλη  υπάρχουν  πολλά  περισσότερα .  
- Άλλη  περίπτωση  σχηματισμού  λίμνης  από  βροχή  ,  είναι  εκείνη  που  σχηματίζεται , σε  όλες  τις  παραλιακές  οδούς  μας  λόγω  του  μη  καθαρίσματος - ξεβουλώματος  των  φρεατίων . Άστα  να  πάνε  λίμνες  κι  αυτές . Ούτε  να  διέλθει  από  την  μια  πλευρά  του  δρόμου  στην  άλλη  δεν  μπορεί  ο  "ήρως"  πεζός . Χρειάζεται  γαλότσες  μέχρι  το  γόνατο .
- Εκτός  από  τις  λίμνες  της  βροχής  δημιουργούνται  και  μεγάλα  ποτάμια (προς  το  παρόν  χωρίς  ψάρια) , σε  όλους  τους  κατηφορικούς  μας  δρόμους . Ιδιαίτερο  παράδειγμα  η  πολύπαθη  Μτροπόλεως . Για  να  τολμήσει  κάποιος  πεζός  να  περάσει  στην  διασταύρωση  για  ΙΚΑ (απέναντι  από  το  Φαρμακείο του  Σέτκου) , χωρίς  την  ανάλογη  ψυχρολουσία !!! 
  Αντε  κύριοι , εμάς  τους  πολίτες  αυτού  του  τόπου  δεν  μας  δίνετε  την  σημασία  που  πρέπει . Άντε  να  πούμε  ότι  συνηθίσαμε  την  κατάσταση  και  αποδεχθήκαμε  την  μοίρα  μας . Επειδή  η  πόλη  μας  από  μόνη  της  είναι  πόλος  έλξης  τουριστών  και  βαφκαλιζόμαστε  όλοι  να  "κοπτόμαστε"  ότι  θέλουμε  να  την  αναδείξουμε  ακόμη  περισσότερο  τουριστικά , σας  ερωτώ (ρητορικά  οπωσδήποτε) . Μήπως  θα  πρέπει  να  εφιστούμε  την  προσοχή  των  ενδιαφερομένων  να  επισκεπτούν  την  πόλη  μας  τουριστών  , να  ενημερώνονται  πρώτα  για  τις  καιρικές  συνθήκες  που  θα  επικρατούν  στην  πόλη  μας  και  να  αποφεύγουν  τις  βροχερές  μέρες   ή  έστω  να  έρχονται  εφοδιασμένοι  με  γαλότσες  και  αδιάβροχα ? Λέω  ΜΗΠΩΣ ???


ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ , ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΡΥΟΚ....ΛΟΙ "ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ"