Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ

Σε  42  λεπτά  ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΜΑΣΤΕ  
ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ

ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΤΡΕΣ ΣΑΚΑΡΑΚΕΣ .

Tο αυτοκίνητο που έγινε... ακίνητο

Πρώτη καταχώρηση: 31/12/2013 - 07:24
Τελευταία δημοσίευση: 07:54Οικονομία
Tο αυτοκίνητο που έγινε... ακίνητο
Tο αυτοκίνητο που έγινε... ακίνητο
Σε εφιάλτη στον δρόμο με τους… φόρους έχει εξελιχθεί πλέον για τους Έλληνες και η ιδιοκτησία αυτοκινήτου. Το Ι.Χ., μια από τις μεγάλες αγάπες των κατοίκων αυτής της χώρας, αποτέλεσε εύκολο στόχο στο πλαίσιο του φοροεισπρακτικού «σαφάρι» των τελευταίων ετών. Οι επιβαρύνσεις είναι τεράστιες και αφορούν τόσο την κατοχή, όσο και στην χρήση του αυτοκινήτου.

Τέλη, καύσιμα, διόδια, φόρος πολυτελείας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα την τελευταία πενταετία της κρίσης. Το κόστος για τον ιδιοκτήτη ενός μέσου οχήματος 1.600 κυβικών υπολογίζεται ότι το 2013 είναι αυξημένο κατά 42% σε σχέση με το αντίστοιχο το 2008.

Από την άλλη πλευρά, για έναν κάτοχο ΙΧ 2.000 κυβικών το κόστος φέτος είναι αυξημένο κατά 68% σε σχέση με μια πέντε χρόνια νωρίτερα. Φυσικά κανείς δεν ξεχνάει τις μειώσεις των μισθών που έχουν υποστεί οι πολίτες στο διάστημα αυτό.



Η κατοχή και χρήση αυτοκινήτων στη χώρα μας είναι πλέον υπόθεση για έχοντες αφού ο ιδιοκτήτης πρέπει να βάλει πολύ βαθιά στο χέρι στην τσέπη, πολύ πριν γυρίσει το κλειδί της μηχανής για να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού και ασφάλεια.

Από την στιγμή που το αυτοκίνητο θα πάρει μπρος, η τσέπη του οδηγού θα αναστενάξει από τις αυξημένες, μεταξύ των ακριβότερων στην Ευρώπη, τιμές των καυσίμων και τα διόδια.

Τα δεδομένα αυτά οδήγησαν, όπως ήταν αναμενόμενο, σε κατάρρευση την αγορά καινούργιων αυτοκινήτου, η οποία σε μια μόλις πενταετία καταγράφει απώλειες που προσεγγίζουν σωρευτικά σε ποσοστό το 90%.

Συνωστισμός στις εφορίες για κατάθεση πινακίδων
Οι μεγάλες επιβαρύνσεις έχουν επίσης ως αποτέλεσμα αρκετοί πλέον να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τα δυσβάσταχτα χαράτσια που συνοδεύουν το αυτοκίνητο. Ετσι, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, χιλιάδες πολίτες συνωστίζονται στις εφορίες για να καταθέσουν τις πινακίδες.

Από το 2009 και ως τις αρχές του μήνα είχαν κατατεθεί στις εφορίες όλης της χώρας οι πινακίδες 1.377.212 οχημάτων εκ των οποίων το 1.222.262 ήταν επιβατικά ΙΧ. Ο αριθμός αυτός αναμένεται ότι θα αυξηθεί κατά πολύ έως αύριο, κάποιοι υπολογίζουν ότι μπορεί να προστεθούν ακόμα και 400.000...

Τέλη Κυκλοφορίας: Στα ύψη για βενζινοκίνητα μεγάλου κυβισμού

Φέτος επαναλαμβάνεται το φαινόμενο οι μέρες να περνούν και χιλιάδες φορολογούμενοι να μην έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Όσοι δεν καταβάλουν το αντίτιμο θα πληρώσουν πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο της αρχικής αξίας των τελών.

Η επιβολή προστίμου ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο φαίνεται ότι δεν απέτρεψε πολλούς συμπολίτες μας. Από τα στοιχεία καταγράφεται σαφέστατη απόσταση ανάμεσα στον αριθμό των οχημάτων για τα οποία είχαν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας και στα κυκλοφορούντα οχήματα.
Ειδικότερα το 2009 πληρώθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2010 για 6.437.424 οχήματα ενώ σε κίνηση βρίσκονταν 7.724.483 οχήματα. Δηλαδή περισσότερα από 1,2 εκατ. οχήματα δεν κατέβαλαν τα τέλη του 2010.

Το επόμενο έτος τα τέλη κυκλοφορίας για το 2011 καταβλήθηκαν για 6.354.008 οχήματα την ώρα που τα στοιχεία αναφέρουν σε κυκλοφορία ήταν 8.818.548 οχήματα. Για το 2012 δεν καταβλήθηκαν τα τέλη για 750.914 οχήματα, ενώ πέρυσι ο αριθμός των οχημάτων για τα οποία δεν καταβλήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας εκτοξεύθηκε στα 3.104.049 οχήματα.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) υπάρχουν δύο τρόποι υπολογισμού των τελών, ανάλογα με το χρόνο κυκλοφορίας του οχήματος, ως εξής:

• Για επιβατικά αυτοκίνητα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας έως 31/10/2010 τα τέλη κυκλοφορίας βασίζονταν στον κυβισμό του αυτοκινήτου (ελάχιστο ύψος τελών 22 ευρώ και μέγιστο ύψος τελών 1.320 ευρώ).

 Για επιβατικά αυτοκίνητα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από 1/11/2010 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά γραμμάριο.

Η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των τελών είχε ως συνέπεια να προκύψει ελάφρυνση για κάποιες κατηγορίες οχημάτων ενώ αντίθετα κάποιες άλλες κατηγορίες οχημάτων επιβαρύνθηκαν και μάλιστα πολύ. Σαφώς ωφελημένοι είναι οι ιδιοκτήτες οχημάτων που αγοράστηκαν μετά τον Νοέμβριο του 2010 με χαμηλές εκπομπές ρύπων, οι οποίοι πληρώνουν μικρότερα τέλη.

Ενδεικτικά παραδείγματα:


Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης: Στο στόχαστρο τα οχήματα πάνω από 1.929 κ.εκ.
Προθεσμία έως σήμερα έχουν ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού να πληρώσουν και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης. Πρόκειται για ένα ακόμη «χαράτσι» που τα τελευταία χρόνια μπήκε στη ζωή όσων ιδιοκτητών αγόρασαν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης επιβάλλεται σε όλα τα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα με κινητήρα από 1.929 κ. εκ. και άνω, παλαιότητας έως 10 ετών. Στα αυτοκίνητα από 1.929 έως 2.500 κ. εκ. επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 5% επί του ποσού της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης. Στα αυτοκίνητα με κινητήρα άνω των 2.500 κ. εκ., επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10% επί του ποσού της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης.

Ενδεικτικά παραδείγματα:



Ως και 91,4% αύξηση της φορολογίας στα καύσιμαΠολύ μεγάλη επιβάρυνση στον καθημερινό προϋπολογισμό των χρηστών αυτοκινήτων επέφερε τα τελευταία χρόνια η αύξηση του Ειδικού Φόρου Καυσίμων, που είχε ως αποτέλεσμα πλέον η χώρα μας να κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των ακριβότερων χωρών τα Ευρώπης.

Η αύξηση του ειδικού φόρου έφτασε σχεδόν ως το διπλάσιο για την αμόλυβδη βενζίνη, επιβαρύνοντας πάνω από 50% την τιμή για τον καταναλωτή.

Αντίστοιχα, η αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο κίνησης ήταν κοντά στο 13% αλλά η επιβάρυνση στην τιμή του τελικού προϊόντος για το χρήστη ήταν περίπου 40%.

Ειδικότερα:

* Συντελεστής ΕΦΚ στην αμόλυβδη βενζίνη
• 2008: 350 ευρώ /1.000 λίτρα
• 2013: 670 ευρώ /1.000 λίτρα (αύξηση 91,4%)

* Συντελεστής ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης
• 2008: 293 ευρώ /1.000 λίτρα
• 2013:330 ευρώ /1.000 λίτρα (αύξηση 12,6%)

*Λιανική τιμή αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια καυσίμων
• 2008:Περίπου 1,10 ευρώ /λίτρο
• 2013: Περίπου 1,70 ευρώ /λίτρο (αύξηση 54,5%)

*Λιανική τιμή πετρελαίου κίνησης στα πρατήρια καυσίμων
• 2008:Περίπου 1,00 ευρώ /λίτρο
• 2013:Περίπου 1,40 ευρώ /λίτρο (αύξηση 40%)

Αποτέλεσμα των μεγάλων επιβαρύνσεων στην τιμή της βενζίνης ήταν να μειωθεί η κατανάλωση, οδηγώντας σε «λουκέτο» μεγάλο αριθμό πρατηρίων σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, οι στόχοι του υπουργείου Οικονομικών για αύξηση των εσόδων από τη φορολόγηση στα καύσιμα δεν επιτεύχθηκαν, αφού η μείωση της κατανάλωσης αντιστάθμισε την αύξηση του φόρου ως ποσοστό.

Ασφάλιστρα: Μείωση τιμών λόγω ανταγωνισμού

Πάγιο έξοδο για τους ιδιοκτήτες αυτοκίνητων αποτελεί και η ασφάλεια, η οποία είναι υποχρεωτική προκειμένου ένα όχημα να κινείται στους δρόμους. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών οχημάτων μετέτρεψε το εν λόγω έξοδο σε «προαιρετικό» αποφεύγοντας να τα ασφαλίζουν. Παρά τις βαριές ποινές που προβλέπονται για τα οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα, υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια πάνω από το 1,2 εκατομμύρια οχήματα.

Πάντως, τα τελευταία χρόνια της κρίσης το κόστος της ασφάλισης οχήματος στη χώρα μας έχει μειωθεί, ως συνέπεια του ανταγωνισμού στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών. Βέβαια, το τελικό ποσό διαμορφώνεται πάντα σε συνάρτηση με το προφίλ του οδηγού και τις καλύψεις που αυτός επιλέγει. Ωστόσο, γεγονός είναι πλέον ότι στην αγορά υπάρχουν πολλές επιλογές που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Ενδεικτικά, το μέσο εξαμηνιαίο ασφάλιστρο για αυτοκίνητο 1.600 κυβικών εκατοστών 5 ετών με οδηγό ηλικίας 40 ετών διαμορφώνεται περίπου στα 240-250 ευρώ.

Διόδια: Αυξήσεις, αλλά πριμοδοτούνται οι χρήστες με πομποδέκτη

Υψηλή επιβάρυνση για όσους κινούνται με αυτοκίνητο στις εθνικές οδούς έχουν φέρει τα τελευταία χρόνια οι συμβάσεις παραχώρησης για τους οδικούς άξονες. Μόνη θετική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι από υιοθετείται ολοένα και σε μεγαλύτερο βαθμό το σύστημα των εκπτώσεων για τους συχνούς χρήστες που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς πομποδέκτες για την διέλευσή τους από τα διόδια.

Πηγή: euro2day.gr

ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ !!!! ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ

Απάντηση Θεοδωράκη στην πρόταση Βενιζέλου

Πρώτη καταχώρηση: 31/12/2013 - 10:12
Τελευταία δημοσίευση: 13:39Πολιτική
Απάντηση Θεοδωράκη στην πρόταση Βενιζέλου
Απάντηση Θεοδωράκη στην πρόταση Βενιζέλου 
Κατηγορηματικά αντίθετος στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελου Βενιζέλου για να προταθεί ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται σε ανακοίνωσή του ο Μίκης Θεοδωράκης.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
"Στο επίκεντρο της εθνικής μας κρίσης βρίσκεται και η διαρκώς οξυνόμενη κρίση του προσωπικού της υποτέλειας λόγω της φθοράς που υφίστανται τα μέλη του, καθώς είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τα αντιλαϊκά μέτρα των ξένων Καγκελαριών που από το 2011 κατέχουν τη χώρα, μεταξύ των οποίων μέτρων ήταν και το να καταδικάσουν σε σιγή όσους και όποιους συνεχίζουν να σκέφτονται και να μάχονται αντιμνημονιακά και αντισυστημικά. Ένας απ’ αυτούς υπήρξα και είμαι κι εγώ, γεγονός που το γνωρίζουν όλοι. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να με εμπλέκουν στα παιχνίδια τους οι παντός είδους εκπρόσωποι του προσωπικού της υποτέλειας και μάλιστα ως παράγοντα λύσης στο πρόβλημά τους; Άλλωστε μόλις προχθές ανέπτυξα στην Ακαδημία Αθηνών την άποψή μου υπογραμμίζοντας ότι η «Μόνη Λύση» είναι η κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. Μπροστά σ’ αυτό τον Στόχο, ας μου επιτραπεί να θεωρώ τα πολιτικά παιχνίδια που απασχολούν το υπάρχον πολιτικό δυναμικό σαν ένα τμήμα της βαθειάς κρίσης ενός πολιτικού χώρου ο οποίος εγκατέλειψε προ πολλού τον ελληνικό λαό τυφλωμένος από πολιτικές φιλοδοξίες και απέναντι στον οποίο η δική μου θέση είναι η κάθετη αντίθεση και η ανθρώπινη θλίψη."
Αθήνα, 31.12.2013
Μίκης Θεοδωράκης

ΛΑΜΟΓΙΑ , ΤΡΩΚΤΙΚΑ , ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ - ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ -......... ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ !!!!!

Πλιάτσικο επί πτωμάτων, επί μιζών και «λαδωμάτων»

Πρώτη καταχώρηση: 30/12/2013 - 17:53
Τελευταία δημοσίευση: 09:00Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko
Πλιάτσικο επί πτωμάτων, επί μιζών και «λαδωμάτων»
Πλιάτσικο επί πτωμάτων, επί μιζών και «λαδωμάτων»
   «Ο περί ου ο λόγος Υπουργός γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή…» (Εμμανουήλ Ροΐδης)
   Παρατήρηση πρώτη: «Μίζα», «ρουσφέτι», «μέσο», «δόντι», «διαπλοκή», «λάδωμα», «φακελάκι», «δωράκι», «βύσμα»... Περίεργο πράγμα. Πώς γίνεται να υπάρχει τέτοιο πλούσιο λεξιλόγιο, σε μια χώρα όπου βασιλεύει η «κάθαρση» και όπου οι εκάστοτε κυβερνώντες δεν αφήνουν τη διαφθορά σε χλωρό κλαρί;…
   Παρατήρηση δεύτερη: Χρηματιστήριο, κυκλώματα στα εξοπλιστικά, κυκλώματα παραδικαστικά, κυκλώματα παραεκκλησιαστικά, κότερα, Πανάγοι, κουμπάροι, Τομπούλογλου, Ζήμενς, αναψυκτήρια, Βατοπέδια, Τσουκάτοι, Μαντέληδες, Ακηδες κοκ. Περίεργο πράγμα. Πώς γίνεται να υπάρχει τόσο πλούσιο ρεπερτόριο, σε μια χώρα που κατά τα άλλα «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο»;…
   Παρατήρηση τρίτη: Πώς φτάσαμε ως εδώ; Να πώς φτάσαμε: «Εγώ απλώς προήδρευα». «Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του» (Αντρέας Παπανδρέου). «Αυτή είναι η Ελλάδα». «Όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα» (Κώστας Σημίτης). «Το ξέρω ότι είναι μεγάλο το πρόβλημα της διαφθοράς. Είναι προτεραιότητά μου η καταπολέμησή της... Το ξέρετε κι εσείς ότι υπάρχουν επίορκοι υπάλληλοι που παραπέμπονται και δεν τιμωρούνται. Τι θέλετε να κάνω;» (Κώστας Καραμανλής).  Είτε κάποιες από αυτές τις φράσεις εκστομίστηκαν ευθέως από τα χείλη των παραπάνω πρωθυπουργών, είτε άλλες από αυτές απλώς τους αποδόθηκαν ή τους τις «χρέωσαν», ένα είναι σίγουρο: Όλες καταγράφηκαν στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας ως μια «απόλυτη» αλήθεια. Μια αλήθεια που εμπεδώνεται από την καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα μέσα από την οποία ο απλός πολίτης προσλαμβάνει τη σχέση πολιτικής εξουσίας - διαφθοράς ως αδιατάρακτη συνέχεια του πολιτικού συστήματος. Συνεπώς, προϋπόθεση για να πάψει το φαινόμενο της διαφθοράς να θεωρείται πολιτικά «κατοχυρωμένο», είναι να σπάσει η αδιατάρακτη συνέχεια του φθαρμένου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που «κατοχυρώνει» τη διαφθορά. 
   Παρατήρηση τέταρτη:  Οι διαχειριστές της σήψης και της διαφθοράς δεν έχουν κανένα λόγο να αγγίξουν τη λυδία λίθο του προβλήματος της διαφθοράς. Οι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στο σύστημα της λαμογιάς και της αρπαχτής αντιπαρέρχονται - με μια εμφανή προσπάθεια να την υποβαθμίσουν - την ταξική προσέγγιση του θέματος. Επιθυμούν να μας πείσουν ότι η γενεσιουργός αιτία για τα σκάνδαλα, τις μίζες, τη διαφθορά, τη συναλλαγή, τους εκβιασμούς, την αδιαφάνεια ανάγεται στην... ατελή φύση του ανθρώπινου είδους. Οι θεωρίες τους δεν έχουν αλλάξει και πολύ από την εποχή της αρχαίας Ρώμης. Τότε έλεγαν ότι η διαφθορά οφειλόταν στο γεγονός ότι οι δημόσιοι λειτουργοί φορούσαν ρούχα που είχαν… τσέπες. Βρήκαν, λοιπόν, ότι θα καταργήσουν τη διαφθορά επιβάλλοντας στους δημόσιους λειτουργούς να μην φορούν ρούχα με τσέπες για να μην έχουν που να βάζουν τα «δώρα» και ως εκ τούτου να μην δωροδοκούνται…
   Παρατήρηση πέμπτη:  Οι «Τσουκάτοι» και οι «Κάντες», οι υπουργοί και οι παρατρεχάμενοι, έχουν ευθύνη και ως πρόσωπα που αποδείχτηκαν «επίορκοι», αλλά  και ως φορείς συγκεκριμένων κομματικών μηχανισμών. Που λειτουργούν στο πλαίσιο συγκεκριμένων οικονομικών και πολιτικών δομών. Που υπηρετούν ένα συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα. Όσο, δε, μεγαλύτερο είναι το «νόμιμο» πλιάτσικο που συντελείται εις βάρος ενός λαού, από τα νόμιμα «χοτζέτια» των Βατοπεδίων και το νόμιμο ξεπούλημα των ναυπηγείων μέχρι το νόμιμο καθεστώς η Ελλάδα να είναι – μετά τις ΗΠΑ - η πρώτη (!) χώρα σε εξοπλιστικές δαπάνες στο ΝΑΤΟ (σσ: για αυτή την υπέροχη κατάσταση θα αναφερθούμε σε επόμενο σημείωμα), τόσο μεγαλύτερη είναι και η διαφθορά που συνοδεύει το (νόμιμο) πλιάτσικο. Πρόκειται για  νόμο ισοδύναμης ισχύος με το νόμο της βαρύτητας: Η διαφθορά στην πολιτική είναι το παράγωγο της πολιτικής της διαφθοράς. Και τα δυσώδη αποτελέσματά της, που εκδηλώνονται στο πολιτικό και κοινωνικό εποικοδόμημα, τόσο περισσότερο γιγαντώνονται όσο πιο σάπιο είναι το έδαφος του κοινωνικο-οικονομικού και πολιτικού συστήματος πάνω στο οποίο φυτρώνουν. Στη γλώσσα της επιστήμης, σήμερα, το σύστημα αυτό καλείται κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός.
   Παρατήρηση έκτη: Η σχέση της «Ζήμενς» με τα 4/5 των κρατών του ΟΗΕ που «λαδώνονταν» από την «Ζήμενς», η σχέση της «Ζήμενς» με το εγχώριο πολιτικό κατεστημένο που «λαδωνόταν» από την «Ζήμενς», η σχέση του πρώην ΓΓ του ΝΑΤΟ κ.Κλάες με τις μίζες για τα ελικόπτερα «Αγκόστα», η σχέση της Κομισιόν επί Σαντέρ με κάθε λογής μίζα που κυκλοφορούσε στην ευρωπαϊκή ήπειρο, η σχέση των τραπεζών με τις «off shore» και τη φυγάδευση κεφαλαίων σε «παρθένες νήσους», η σχέση των πολυεθνικών όπλων με μιζαδόρους και «δωρολήπτες» για να πουλούν την πραμάτεια τους στην Ελλάδα και παντού, είναι τυπικές καπιταλιστικές σχέσεις, που τα απόβλητά τους δε συνιστούν παρέκκλιση αλλά κανόνα λειτουργίας του συστήματος.
   Παρατήρηση έβδομη: Αυτό που με εκκωφαντικό τρόπο δηλώνει η διαφθορά είναι ο ηθικός ξεπεσμός μέρους του πολιτικού προσωπικού, που πρέπει και να ξεσκεπαστεί και να παταχτεί αμείλικτα. Αλλά, προσοχή: Πρόκειται για ηθικό ξεπεσμό στο πλαίσιο ενός κοινωνικο-οικονομικού μοντέλου, που η ανηθικότητά του, δηλαδή η παντοδυναμία του Δυνατού έναντι του αδύναμου, η υπεροχή, η ατιμωρησία, η αλαζονεία του πατρικίου έναντι του πληβείου, αποτελούν εξ αντικειμένου τον ακρογωνιαίο λίθο της ύπαρξής του. Ένα τέτοιο σύστημα, που έχει για προμετωπίδα του την «εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο», συνιστά εκ προοιμίου θερμοκήπιο του εκμαυλισμού, της αλλοτρίωσης, της παγαποντιάς, της σήψης και της διαφθοράς.
   Παρατήρηση όγδοη: Τα λαμόγια είναι λαμόγια. Τα αρπακτικά είναι αρπακτικά. Και τα τρωκτικά είναι τρωκτικά. Και τους αρμόζει, σε προσωπικό, δικαστικό, κοινωνικό επίπεδο, κάθε ποινή, τιμωρία και καταισχύνη. Ταυτόχρονα, όμως: Το εύλογο και απολύτως δικαιολογημένο αίτημα της τιμωρίας των ενόχων για τα σκάνδαλα δεν πρέπει να συσκοτίζει και να θολώνει την κριτική ικανότητα εντοπισμού της πηγής των σκανδάλων. Και η πηγή των σκανδάλων ξεκινάει από τη βάση του συστήματος. Ενός συστήματος που έχει ως ευαγγέλιο όχι την ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών, αλλά την «τίμια» και «νόμιμη» κλοπή της υπεραξίας που παράγει ο εργάτης. Ενός συστήματος, που στην είσοδο του βασιλείου του δεν υπάρχει η επιγραφή «συντροφικότητα», αλλά η επιγραφή «ανταγωνιστικότητα». Ενός συστήματος, που οικοδομημένο καθώς είναι να πατά επί πτωμάτων, δεν έχει καμία αναστολή να προωθεί τις υποθέσεις του επί μιζών και επί «λαδωμάτων».
  
Υστερόγραφο: Τα «παιδάκια» που χθες έπαιξαν τους «λαϊκούς αγωνιστές» έξω από το σπίτι του Γερμανού πρεσβευτή, το «δώρο» τους το πήραν; Ή μήπως οι «υπηρεσίες» για τις οποίες –εξ αντικειμένου- δουλεύουν έχουν και αυτές κεσάτια λόγω κρίσης; …

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ - ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ!!!!!!!

Φάουσες φούσκες

Πρώτη καταχώρηση: 31/12/2013 - 08:00
Τελευταία δημοσίευση: 08:00Ο Στάθης στον eniko
Φάουσες φούσκες



Το 2013 φεύγει αφήνοντας πίσω του ένα εκκωφαντικό υστερόγραφο που πέρασε στο ντούκου, τη δικαστική απόφαση για το άγος, το άλγος και το άχθος του Χρηματιστηρίου. Ενα υστερόγραφο-δείγμα γραφής όσων συνέβησαν και συμβαίνουν στην Ελλάδα επί εικοσαετίαν.
Ο οργανωμένος απ’ τον κ. Σημίτη πυρετός του Χρηματιστηρίου υπήρξε το μεγαλύτερο σκάνδαλο ανακατανομής εισοδήματος προς όφελος των αεριτζήδων, των μεταπρατών, των λαμόγιων, των «νταβατζήδων» και των μιζαδόρων μετά τον εμφύλιο πόλεμο και πριν να υπαχθεί η χώρα σε καθεστώς Μνημονίων.
Το «Κυλώνειο Αγος» του Χρηματιστηρίου υπήρξε μια κορυφαία κερδώα στιγμή στη λειτουργία ενός συστήματος που είχε ήδη προσανατολισθεί στη δήωση της χώρας, υπήρξε η Μεγάλη Αρπαχτή,
υπέρ της οποίας δημηγορούσε και παρότρυνε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Σημίτης, όστις μετά την «απαισία έκβαση» περιορίσθηκε να δηλώσει με ήθος Ποκοπίκο και ύφος Πιπίνου του Μικρού για τα θύματα της πολιτικής του: «ας πρόσεχαν».
Ο σπιθαμιαίος αυτός τυπάκος υπήρξε ο επικεφαλής ενός ανηλεούς και ανοικτίρμονος μηχανισμού που παρέσυρε πλήθη ανθρώπων στην παγίδα αλλεπάλληλων οικονομικών φόνων,
οι οποίοι σχεδιάσθηκαν με την πιο κρύα προμελέτη κι εκτελέσθηκαν με ειδεχθή τρόπο και μαφιόζικη απληστία. Στο γιγάντιο αυτό ριφιφί συνέδραμαν υπουργοί, τράπεζες, χρηματιστές, παπαγαλάκια, θεσμοί, κόμματα, εκδότες, δημοσιογράφοι, εργολάβοι, επιχειρηματίες - όλοι γνωστοί
στο πανελλήνιον, οίτινες εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας (ή μάλλον να μας τσαλαπατούν) ατιμώρητοι, απαραβίαστοι, ευυπόληπτοι, πάντα φοροφυγάδες κι ενίοτε φιλάνθρωποι.
Κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά.
Κι όμως η ζημιά υπήρξε τερατώδης! μια τεράστια φούσκα που βάδισε παράλληλη με τη δημιουργική λογιστική, η οποία ετοίμαζε απ’ την πλευρά της το επόμενο στάδιο καταλήστευσης του λαού με τα Μνημόνια.
Παρ’ ότι διαφορετικά στο μέγεθός τους, υπήρξαν όμοια στην ηθική τους τρία σημεία που σηματοδότησαν την πορεία του «εκσυγχρονισμού» στην Ελλάδα, το σκάνδαλο Κοκκωτά, το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και η κατάληξη στα Μνημόνια. Με μελανά στίγματα, ανάμεσα σε αυτά τα σημεία, τις μίζες, τις υπεξαιρέσεις, τη διασπάθιση, τα τοξικά ομόλογα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις πάσης φύσεως δωροδοκίες χαράχθηκε ο οδικός χάρτης που έφερε την Ελλάδα στα έσχατα, ένας μονόδρομος που σχεδίασε η διαφθορά, η διαπλοκή και η δημαγωγία.
Ιδίως η τελευταία (διότι αφορά αποκλειστικώς στους πολιτικούς εκπροσώπους του δικομματικού μονοκομματισμού) είχε επιτελικό ρόλο στο διαρκές μας Βατερλώ, διότι κάθε φορά που τρώγαμε ένα χτύπημα έπαιρνε τον λόγο, μας κούφαινε και τρώγαμε (και) τη φόλα. Για παράδειγμα, όταν έσκασε η φούσκα του Χρηματιστηρίου κι έγινε μαύρη τρύπα, ο κ. Καραμανλής έβαλε μεγάλες φωνές: θα ερευνήσω, θα τιμωρήσω, ως εδώ με τους νταβατζήδες, θα αποδοθεί δικαιοσύνη - τρίχες! Τρίχες από φύκια και μεταξωτές κορδέλες (οι κόκκινες γραμμές δεν είχαν γίνει ακόμα της μόδας)
Οταν ο Σημιτογιωργάκης μάς πήγε μέσω Χίλαρυ σφαγμένους στην ποδιά της κυρα Μέρκελ, τις μεγάλες φωνές τις έβαλε ο κ. Σαμαράς: θα ερευνήσω -«μια και μόνη εξεταστική επιτροπή για το πώς φθάσαμε στα Μνημόνια»- θα τιμωρήσω, ως εδώ με τους διαπλεκόμενους, θα αποδοθεί δικαιοσύνη - τρίχες! «Ουδείς
αναμάρτητος» πήγε και δήλωσε κλαμένος κι ολοφυρόμενος στην ποδιά της φράου Μέρκελ ο κ. Σαμαράς - και συνέχισαν να σφάζουν από κοινού την Ελλάδα στο γόνατο.
Κι ενώ η χώρα κυκλοφορεί πλέον με πινακίδες Λιάπη, ρεζίλω και καταγέλαστη στα μάτια της οικουμένης, ενώ ο ένας στους δύο(!) Ελληνες θέλει να την εγκαταλείψει, το τερατώδες εκείνο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, η πιο θηριώδης φούσκα πριν απ’ την κρίση, εκτονώνεται με μια πορδίτσα.
Ουδείς πταίει. Ας προσέχαμε.
Αυτό είναι το σύστημα και έτσι ομιλεί, όταν δεν βάζει τους πολιτικούς του σμπίρους να δημαγωγούν καθώς και τα δημοσιογραφικά του φερέφωνα να κάνουν προπαγάνδα. Ασκεί το σύστημα τον κυνισμό του εκ του ασφαλούς: «δεν φταίμε που σας τα φάγαμε», με τον ίδιο παιγνιώδη τρόπο που μετέρχεται κι όταν μας κάνει πλάκα: «μαζί τα φάγαμε».
Στο μεταξύ η κρίση, εργαλείο. Γεωμετρικώς ισχυρότερο απ’ τη φούσκα του Χρηματιστηρίου. Η φούσκα του χρέους έχει αστρονομικές διαστάσεις. Αν η πρώτη έφαγε οικονομίες, η δεύτερη τρώει δουλειές, κλείνει μαγαζιά, αφανίζει σπίτια, σπέρνει αυτοκτονίες, φυτεύει απελπισία, κρύο, πείνα. Θα θερίσει θύελλες.
Το παίγνιο «ούτε γάτα, ούτε ζημιά» μπορεί να έχει κρατήσει πολύ, αλλά όχι για πάντα. Μπορεί τα γατόνια που έκαναν τη ζημιά να εξακολουθούν να περιπαίζουν τα θύματά τους, αλλά έχουν μιαν αχίλλειο πτέρνα: λένε και κάνουν τα ίδια. Πάνε τη ζημιά στα άκρα, όχι
μόνον διότι είναι άπληστοι, κακόβουλοι και ηλίθιοι, αλλά διότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Αν σταματήσουν να (μας) τρώνε, θα τους φάνε οι όμοιοί τους. Διότι το πρώτιστον για να δουλεύει η οικονομία της αγοράς είναι να μη χαλάσει η πιάτσα.
Το υστερόγραφο του 2013 με το «ουδείς πταίει» για το Χρηματιστήριο είναι ο πρόλογος για το τι μέλλει γενέσθαι το 2014 και για όσον ακόμα κρατήσει αυτός ο χορός των καταραμένων. Που πετούν
ενίοτε στην πυρά κάτι λιμά με ολίγα ψιλά, κάτι Τομπούλογλου (αν ο άνθρωπος αποδειχθεί ένοχος), ή κάτι βαποράκια τύπου Κάντα, ενώ τα υποβρύχια που γέρνουν, οι λίστες που δεν διερευνώνται, οι κουβέντες που ψεύδονται, οι υπουργοί που παραγράφουν ο ένας τα άγη του άλλου, συνεχίζουν
άπληκτοι να βγάζουν την ίδια τους τη χώρα σε πλειστηριασμό. Στο σφυρί. Γερμανικής κατασκευής - διότι εμείς ούτε καν σφυριά παράγουμε πλέον, αλλά μόνον κεφάλια για σπάσιμο διαθέτουμε.
Καλή χρονιά, κυρίες και κύριοι, αν πέσει αυτή η κυβέρνηση, αλλιώς θα είναι μια ακόμα κακή χρονιά. Πολύ κακή...


email: stathis@enikos.gr

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΜΗ ΒΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ - ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ

Αμαλιάδα: Πήγε να παραδώσει τις πινακίδες... καβάλα στο άλογο!

Τελευταία ανανέωση: Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013 18:27
Αμαλιάδα: Πήγε να παραδώσει τις πινακίδες... καβάλα στο άλογο!
Καβάλα στο άλογο και με τις πινακίδες του αυτοκινήτου του στο χέρι έφθασε στη ΔΟY Αμαλιάδας ένας οδηγός από τη Μαραθιά.
Θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα έφθασε στην Εφορία με το άλογο που προφανώς θα αποτελέσει πλέον και το μέσο μεταφοράς του.

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/387416/amaliada-pige-na-paradosei-tis-pinakides-kavala-sto-alogo#ixzz2ozPI55uX

ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ - ΟΠΩΣ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ..... ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗ.....

Θα τολμήσουν να τους αγγίξουν;

Δεν μπορώ να γράψω ονόματα γιατί θα περάσω Πρωτοχρονιά πίσω από τα κάγκελα. Αλλά σας βεβαιώνω ότι στην εισαγγελία Βρέμης της Γερμανίας και στην απολογία Κάντα υπάρχουν πολλά και γνωστά ονόματα πολιτικών και μεγάλων Ελλήνων επιχειρηματιών, που έχουν βουτήξει τα χέρια τους στο μέλι των εξοπλισμών.

Θα τολμήσουν να τους αγγίξουν;

Όλοι τους είναι πυλώνες του συστήματος. Κολώνες των κομμάτων εξουσίας. Χρηματοδότες βουλευτών και κομματικών ταμείων. Είναι αυτοί που κάνουν παιχνίδι πάντα προεκλογικά με τους πολιτικούς.
«Από το 2006 φωνάζω για τις βρωμιές τους», μου έλεγε χθες ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Γ. Σούρλας, «αλλά δεν γίνεται τίποτα». Δεν κουνιέται φύλλο. Τα κουκουλώνουν όλα.
Υπάρχουν απόρρητες εκθέσεις έντιμων αξιωματικών του Ναυτικού και του Στρατού για το όργιο κλεψιάς που έχει γίνει στην αγορά οπλικών συστημάτων, υποβρυχίων και αεροπλάνων, με το τρομακτικό ποσό των 2,5 δισ. ευρώ να έχει δοθεί σε μίζες μεταξύ 2000-2010 όχι σε περισσότερα από 40 άτομα. Πέρα όμως από τον Τσοχατζόπουλο, τον Σμπώκο και τον Κάντα, δεν έχει κληθεί ακόμα κανείς ούτε καν για εξέταση στους ανακριτές.
Δύο εξεταστικές έχουν γίνει στη βουλή για το τεράστιο σκάνδαλο των εξοπλισμών, πολύ μεγαλύτερο σε έκταση από τις βρωμιές της Siemens, και τις δύο φορές όμως τα κόμματα εξουσίας έβαλαν στο αρχείο τα αποκαλυπτικά στοιχεία για το σκάνδαλο αυτό.
Μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να αγγίξει τους κλέφτες-πυλώνες του συστήματος.
Μήπως τολμήσουν να τους αγγίξουν τώρα με την αλλαγή του χρόνου; Εμείς πάντως είμαστε εδώ, για να αποκαλύψουμε όχι μόνο τους κλέφτες αλλά και τους προστάτες τους.

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ - ΠΗΡΑΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΨΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ !!!!

Οι σύγχρονοι «γκασταρμπάιτερ» είναι γιατροί, μηχανικοί, νοσηλευτές: Περίπου 300.000 Ελληνες ζουν στη Γερμανία

Ελλάδα, Κόσμος — ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 30 Δεκεμβρίου 2013 17:21
giatroitoukosmou-660_1Το μεγάλο κύμα φυγής των Ελλήνων που έχει εντατικοποιηθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης είχε πάντα ως χώρα προτίμησης τη Γερμανία. Εκείνο, ωστόσο, που κάνει εντύπωση είναι το ότι οι Ελληνες επιστήμονες έδειξαν να ανταποκρίνονται πλήρως στις γερμανικές ανάγκες.
Την αρχή είχαν κάνει εκατοντάδες Ελληνες γιατροί που στα τελευταία χρόνια της κρίσης έφυγαν για τη Γερμανία με στόχο να βρουν εργασία και καλύτερες συνθήκες.
Πλέον τη σκυτάλη έχουν πάρει, όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής» οι νοσηλεύτριες πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Οπως λένε οι ίδιες στην «Κ», διαβατήριο για την απόφασή τους ήταν η απογοήτευση. «Εδώ χτυπήσαμε πόρτες, εισπράξαμε απόρριψη. Στείλαμε βιογραφικό στη Γερμανία και προσληφθήκαμε με καλό μισθό σε νοσοκομεία ή γηροκομεία». Μάλιστα, έχοντας ολοκληρώσει τετραετείς σπουδές, υπερέχουν των Γερμανών συναδέλφων τους που δεν διαθέτουν ακαδημαϊκό τίτλο.
Ευρύτερα, μόνο κατά το 2011, μετέβησαν στη Γερμανία, προκειμένου να εργαστούν περίπου 23.000 Έλληνες με πτυχίο ΑΕΙ, κυρίως στις θετικές επιστήμες, ενώ το 2010 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν περί τις 11.000.
Μόνον οι Έλληνες γιατροί ξεπερνούν ήδη τις 3.000. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, σήμερα στη Γερμανία ζουν πάνω από 300.000 Έλληνες, οι μισοί εκ των οποίων βρίσκονται στις ηλικιακές ομάδες 20-45 χρόνων και με μορφωτικό επίπεδο υψηλότερο από το γερμανικό μέσο όρο που καταγράφεται στις ίδιες ηλικίες.
Οπως καταγράφει η εφημερίδα, οι Γερμανοί δείχνουν να έχουν ιδιαίτερη προτίμηση σε Ελληνες πτυχιούχους και από γνωστικά πεδία όπως είναι τα Μαθηματικά, η Πληροφορική, οι Φυσικές Επιστήμες και οι κλάδοι τηξς Τεχνολογίας.
Χαρακτηριστικό είναι πως περίπου το 70% των Ελλήνων που μεταναστεύει στη Γερμανία ανταποκρίνεται στις ανάγκες της γερμανικής οικονομίας για ΜΙΝΤ (έτσι αποκαλούν τα συγκεκριμένα γνωστικά πεδία).

ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ , ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ


ΟΙ "ΔΗΘΕΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ" , Η ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙ ΔΕΝΤΡΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ , ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ





ΕΥΤΥΧΩΣ  ΔΕΝ  ΠΕΡΝΟΥΣΕ  ΚΑΝΕΝΑΣ  ΑΠΟ  ΚΑΤΩ .  ΓΙΑ  ΤΟ  ΕΠΟΜΕΝΟ  ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ  ΠΟΥ  ΘΑ  ΣΥΜΒΕΙ  ΕΓΓΥΑΤΑΙ  ΚΑΝΕΙΣ  ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ  ΟΤΙ  ΔΕΝ  ΘΑ  ΥΠΑΡΞΟΥΝ  ΘΥΜΑΤΑ ;

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ......

Το  κείμενο  είναι  κομμάτι  - "Στο  ρυθμό .... της  πόλης" - της  Φωνής  της  Καστοριάς  εν  έτει  1983 . Τι  μας  συμβαίνει  σήμερα   στα  ίδια  σημεία  της  πόλης ; Τα  ίδια  ακριβώς  που  συνέβαιναν  και  τριάντα  χρόνια  πριν . Τίποτε  δεν  άλλαξε  ,  τίποτε  δεν  διορθώθηκε. Μάλιστα  τα  πιο  πάνω  περιγραφόμενα  προβλήματα  έχουν  επιδεινωθεί . Μετά  τριάντα  χρόνια !!!! Τόση  ακινησία , τέτοια  ύπνωση , τόση  αδιαφορία  από  τόσους  και  τόσους  τοπικούς  αρμόδιους  που  κατείχαν  όλα  αυτά  τα  χρόνια   θέσεις - κλειδιά  της  πόλης  και  του  νομού . Και  η  ιστορία  συνεχίζεται . Αλλάζουν  μόνο  τα  πρόσωπα  που  διοικούν  τον  τόπο . Τα  ίδια  προβλήματα , η  ίδια  ΜΗ  αντιμετώπισή  τους  , η  ίδια  αδιαφορία  από  τους  "υπευθύνους" . Αλλά  μήπως  και  εμείς  όλοι  που  αναγορεύουμε "υπεύθυνους"  για  την  επίλυση  των  προβλημάτων  με  την  ψήφο  μας  είμαστε  άμοιροι  ευθυνών ; Η  ίδια  δυστυχώς  νοοτροπία  ,  η  ίδια  μακάρια  ύπνωση !!!!!!  Σσσσσσσσσ  ..... Η  ΠΟΛΗ  ΚΟΙΜΑΤΑΙ 
Σημ. 1 :  Θα  έχει  μεγάλη  πλάκα - πολύ  πιθανό  όμως  σενάριο - αν   κάποιος  αρθρογράφος  μετά  από  τριάντα  χρόνια - κάπου  στο  2044   γράφει  για  τα  ίδια  προβλήματα  για  τις  συγκεκριμένες  θέσεις  γιατί  και  τότε  δεν  θα  έχουν  λυθεί.
Σημ. 2 :  Ευτυχώς  το  τελευταίο  διάστημα  ο  καθρέπτης  στο  Δαβάκη  δεν  είναι  σπασμένος . Για  μεγάλα  όμως  χρονικά  διαστήματα  ή  ήταν  σπασμένος  ή  "στραβωμένος"  με  αποτέλεσμα  να  ήταν  άχρηστος

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ !!! ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΖΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ (ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ . ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΤΑΧΟΥΜΕ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ .

«Δώρο» 7 εκατομμύρια ευρώ στα κόμματα!


«Δώρο» 7 εκατομμύρια ευρώ στα κόμματα!
"Χριστουγεννιάτικο δώρο" πήραν τα κόμματα και είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν...

Τα κόμματατα πήραν το μερίδιο που τους αναλογεί από την τρίτη δόση της κρατικής επιχορήγησης μετά την σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ για ερευνητικούς σκοπούς εν μέσω κρίσης!
Τα δέκα κόμματα θα μοιραστούν το ποσό των 6,9 εκατ. ευρώ ενώ δεν περιλαμβάνεται η Χρυσή Αυγή μετά την απόφαση της Βουλής να ανασταλεί η χρηματοδότησή της.
Αναλυτικά τα ποσά μοιράζονται ως εξής:
- ΝΔ: 1.890.579,93 ευρώ
- ΣΥΡΙΖΑ: 1.727.661,28 ευρώ
- ΠΑΣΟΚ: 868.497,47 ευρώ
- Ανεξάρτητοι Έλληνες: 587.872,99 ευρώ
- Δημοκρατική Αριστερά: 513.865,19 ευρώ
- ΚΚΕ: 410.882,74 ευρώ
- ΛΑΟΣ: 145.951,76 ευρώ (λόγω συμμετοχής στο Ευρωκοινοβούλιο και ποσοστών πάνω από 1,5% στις εθνικές εκλογές)
- Οικολόγοι- Πράσινοι: 145.951,76 ευρώ (λόγω συμμετοχής στο Ευρωκοινοβούλιο και ποσοστών πάνω από 1,5% στις εθνικές εκλογές)
- Δημιουργία, Ξανά: 69.135 ευρώ (λόγω ποσοστών πάνω από 1,5% στις εθνικές εκλογές)

ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ , ΤΕΤΟΙΟ ΓΕΝΝΕΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΤΕΣΤΗ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ . ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΤΗΝ "ΤΡΩΕΙ" ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ . ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΟΠΡΑΝΟ ΠΑΟΛΑ ??

Μ. Βαρβιτσιώτης: Αυτός είναι ο υπουργός που τα «έσπασε» στην Πάολα!

Τελευταία ανανέωση: Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013 18:36
Μ. Βαρβιτσιώτης: Αυτός είναι ο υπουργός που τα «έσπασε» στην Πάολα!
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ξέρει να περνάει καλά...
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης άφησε πίσω του τις σκοτούρες και τη μιζέρια, το έριξε έξω, διασκεδάζοντας με την παρέα του σε γνωστή πίστα των Αθηνών.
Το γλέντι του κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίο συνοδευόταν από αιθέρια ύπαρξη, στο νυχτερινό μαγαζί όπου εμφανίζονται η Πάολα και ο Παντελής Παντελίδης, έκανε αίσθηση…
Και αυτό, γιατί όπως λένε οι κακές γλώσσες, ο γνωστός υπουργός, που ήταν πρώτο τραπέζι πίστα, έκανε… ζημιά στο μαγαζί και επιδόθηκε σε ανηλεή λουλοδοπόλεμο, ενώ ο λογαριασμός φέρεται να ανήλθε σε χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα blog.
Οι πληροφορίες λένε, πως ενώ ο κ. Βαρβιτσιώτης γλεντούσε στο νυχτερινό κέντρο, τα σχόλια από τα γύρω τραπέζια έδιναν και έπαιρναν και οι θαμώνες κοιτούσαν αποσβολωμένοι το θέαμα.
Ο υπουργός όμως φαίνεται πως δεν πτοήθηκε και συνέχισε μέχρι πρωίας τη διασκέδαση, αδιαφορώντας προκλητικά για τις επικριτικές ματιές που του έριχναν οι γύρω του.
Κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, πάντως, επιβεβαίωναν το βράδυ του Σαββάτου την παρουσία του κ. Βαρβιτσιώτη στο εν λόγω νυχτερινό κέντρο, ωστόσο, σημείωναν ότι ο υπουργός δεν έκανε τίποτα για να προκαλέσει και δεν κάθισε σε τραπέζι, αλλά στο μπαρ.

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/386858/aytos-einai-o-ypoyrgos-poy-ta-espase-stin-paola#ixzz2ontE6VJU

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ . ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ

Γιατί «θάφτηκε» η μπλόφα της Μέρκελ από τα ελληνικά ΜΜΕ

Γιατί «θάφτηκε» η μπλόφα της Μέρκελ από τα ελληνικά ΜΜΕ
Πρόκειται για μία αποκάλυψη, που κάτω από άλλες συνθήκες και ίσως σε μία άλλη χώρα, θα έπαιζε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων και πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες για εβδομάδες.
Η αποκάλυψη της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Le Monde», ότι η Άνγκελα Μέρκελ παραδέχτηκε πως αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, τότε θα ακολουθούσαν και τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης.
Γιατί όμως το εν λόγω ρεπορτάζ «θάφτηκε» από τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και ειδικότερα από τα κανάλια; Γιατί πολύ απλά, η αποκάλυψη της «Le Monde», εκθέτει ανεπανόρθωτα τα «παπαγαλάκια» που έβγαιναν στα τηλεοπτικά παράθυρα και έγραφαν στις καθεστωτικές εφημερίδες ότι αν δεν υπογράψουμε τα μνημόνια και δεν ψηφίσουμε τα μέτρα που μας επιβάλλουν οι διεθνείς πιστωτές, τότε η χώρα μας θα χρεοκοπούσε και θα εξαφανιζόταν από τον παγκόσμιο χάρτη.
Πρόκειται για τα ίδια ΜΜΕ, που μας προειδοποιούσαν πως αν δεν αποδεχθούμε τα μνημόνια, «σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε γάλα για τα παιδιά μας και πετρέλαιο για τα σπίτια μας…»… Να όμως που φτάσαμε όμως στο σημείο να μην έχουμε ούτε γάλα, ούτε πετρέλαιο… με τα μνημόνια!
Το ρεπορτάζ της «Le Monde» έπρεπε να «θαφτεί» γιατί αποκαλύπτει περίτρανα τον ρόλο που διαδραματίζουν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι και συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, αλλά και πολιτικοί, που μας βομβάρδιζαν –και μας βομβαρδίζουν- με το δίλημμα «μνημόνιο ή χρεοκοπία».
Ρόλος, που δεν είναι άλλος από την τρομοκράτηση του λαού, ώστε να μην αντιδράσει απέναντι στις ανάλγητες πολιτικές που επιβάλλουν οι Τροϊκανοί, ούτε κοινωνικά ούτε πολιτικά.
Το δίλημμα του Μαΐου 2010 ήταν υπαρκτό αλλά παρουσιασμένο επίτηδες με λάθος τρόπο. Αν απορρίπταμε τα μνημόνια, τότε το πρόβλημα θα μεταφερόταν στις γαλλικές και τις γερμανικές τράπεζες. Κάτι, που σε καμία περίπτωση δεν βόλευε την Άνγκελα Μέρκελ και τους διεθνείς πιστωτές μας να μάθει ο ελληνικός λαός. Και το κατάφεραν, έχοντας στο πλευρό τους και στις υπηρεσίες τους τα ελληνικά media…

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/386924/giati-thaftike-i-mplofa-tis-merkel-apo-ta-ellinika-mme#ixzz2ons11ndj

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΤΗΝΙΑΡΗΔΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ . ΓΙΑ 25000 ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΝ ΕΝΩ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ OFFSORE ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΠΕΙΡΕΙ .

Χριστουγεννιάτικο τουμπεκί ψιλοκομμένο


Από το Μυστήριο
Τα καθεστωτικά ΜΜΕ παίζουν πρώτο θέμα τη σύλληψη του Τομπούλογλου για δωροδοκία και εκβιασμό, και δικαίως.
Ο εν λόγω, αέναος πολιτευτής και υποψήφιος δήμαρχος κλπ, πιάστηκε με την κότα στα χέρια
Για τις αποκαλύψεις όμως του Κάντα, τέως «νούμερο 3» στην ιεραρχία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου, για μεσάζοντες, πολιτικούς και μίζες εκατομμυρίων ευρώ, τουμπεκί ψιλοκομμένο.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς οι αποκαλύψεις - Καντά καίνε πολιτικούς και κυρίως διαπλεκόμενους επιχειρηματίες...
Οπότε ας ασχοληθούμε με τον Τομπούλογλου που είναι σαφώς πιο εύκολος στόχος.
Υ.Γ. Χάρη, το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού...
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ

ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ


Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

Λίγο πριν την «Ανάπτυξη»...


Από το Σεμνό & Ταπεινό 
Πέσατε όλοι, παλιολιγούρια, και το φάγατε το παιδί, χρονιάρες μέρες. Για τον Michel de Liapis, μιλάω, που τι έκανε ο άνθρωπος;

Τον σταμάτησαν για έλεγχο επειδή είχε φιμέ τζάμια. Και τι οδηγούσε; Ένα παλιο-Volkswagen, αυτοκίνητο του λαού δηλαδή! Ούτε καν πορσικό, μπέμπα ή μερτσέντες. Αντί να πάτε να κάνετε έλεγχο στις πινακίδες των μεγαλόσχημων που κυκλοφοράνε –ακόμα– με Καγιέν στις Αράχωβες και με βουλγάρικες πινακίδες στα Καϊμακ-Τσαλάν, βγάλατε το άχτι σας στον Michel που έκανε μια βολτούλα στην ταπεινή Λούτσα.
Γι’ αυτό, μην ξανακούσω να κλαίτε με κροκοδείλια δάκρυα για τους φουκαράδες που καταθέτουν πινακίδες κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Τους μάθαμε ποιοί είναι. Απλά, ο φουκαράς ο Michel είναι η κορυφή του παγόβουνου ... και ολίγον «ελαφρύς»!
Και τι θα κάνουμε τώρα, που ο τόπος έχασε άλλη μία «χρυσή εφεδρεία», μιας και διεγράφη ο Michel και από τη Ν.Δ.; Και από την πολλή στενοχώρια του αυτοεξορίστηκε στην Κουάλα Λουμπούρ, για να θυμηθεί και τα νιάτα του, «εξόριστος» και κείνος, για μεταπτυχιακά, στον Παρίσι με τον παμμέγιστο θείο του. Α, ρε φουκαρά Εθνάρχη. Του σου έμελλε, ακόμα, να πάθεις....
Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια τι ευκαιρίες σου επιφυλάσσει το μέλλον, Michel μου. Μπορείς να χτυπήσεις και την πόρτα του Καμμένου. Ίσως και να σε δεχτεί στη ζεστή αγκάλη του, τώρα που αγνοείται (;) και η τύχη της Ραχήλ.
Άσε που ακόμα και στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρχει χώρος για σένα. Άλλωστε, εκεί όλα τα λιμά μαζεύουν. Γιατί όχι και σένα; Έχεις τα προσόντα. Ιδιοκτήτης μπόλικων ακινήτων είσαι, οικονομική επιφάνεια έχεις ... Ό,τι πρέπει για να στελεχώσεις το οικονομικό επιτελείο των «αριστερών» σοφών του συριζαίικου οικονομικού think tank. Θα κάνεις παρέα και με τον αγαπημένο μου Παπαδημούλη, ο οποίος, αφού προφανώς έχει λύσει όλα τα προβλήματά του, ασχολείται και νυχθημερόν με το twitter, ο κήνσορας και τιμητής των πάντων!!!
Άλλωστε, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει κακός δεξιός ούτε κακός Πασόκος. Αρκεί αυτοί να ρίξουν την κυβέρνηση και αφίενται όλες οι «αμαρτίες» τους, χρονιάρες μέρες που ‘ναι. Γι’ αυτό γελάω και απορώ με τον sexy Alexis και το συνεχές κάλεσμα προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση. Δηλαδή, για τον ΣΥΡΙΖΑ το (κακό) ΠΑΣΟΚ («που μας έβαλε στο καταστροφικό μνημόνιο κλπ κλπ») προσωποποιείται μόνο στον Μπένυ, τον οποίο πρέπει πάση θυσία να βάλουν φυλακή!!! Σωστό αυτό, βέβαια, αφού, κατά την παλαιά ρήση του ίδιου του Μπένυ, αυτός είναι το «όλον ΠΑΣΟΚ».
Άρα, όλοι άλλοι Πασόκοι, κουτσοί, στραβοί, κλέφτες και λωποδύτες, είναι ευπρόσδεκτοι, αρκεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση και ο Alexis Πρωθυπουργός. Και ας πάθουν καμιά δεκαριά εγκεφαλικά ο Γλέζος, ο Στρατούλης και ο Λαφαζάνης. Άλλωστε, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αυτή ήταν η κυρίαρχη πολιτική στρατηγική του Αντρέα, που τόσο πολύ θαυμάζει και απεγνωσμένα αντιγράφει ο «νέος, ωραίος και άφθαρτος» (και ανεπάγγελτος, βεβαίως βεβαίως) Alexis.
Εν πάση περιπτώσει, ο περίφημος «καυτός Σεπτέμβρης» μας άφησε, ο Οκτώβρης ήταν δροσερός, ο Νοέμβρης κρύος και ο Δεκέμβρης παγερός. Εις άνοιξη τα σπουδαία λοιπόν...
Και μέχρι τότε, καλές γιορτές σε όλους σας και είθε το σωτήριον έτος 2014 να φέρει επιτέλους ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!
Υγιαίνετε!
Σεμνός & Ταπεινός

ΑΝ ΟΙ ¨ΦΤΩΧΟΙ" ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ , ΠΟΣΑ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ "ΚΑΚΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΔΕΞΙΟΙ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ??? ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΜΙΣΘΩΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΟΥΜΑΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ !!!!!!!


ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ . ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ . ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ - ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ - ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ . ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ . ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ ;

Με 28 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς

Καστοριά — ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 27 Δεκεμβρίου 2013 09:33
dhmosKastorias-1
Ενδιαφέρουσα πρόταση Καραμανίδη -  Συνεργασίες για τη μέριμνα προς τις γυναίκες θύματα βίας 

Με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) υπό την προεδρία του Δημήτρη Στεργίου. Τα θέματα είναι τα εξής :
  1. Ανακοινώσεις.
  2. Εισήγηση Δημάρχου Καστοριάς, κ.Εμ. Χατζησυμεωνίδη, για την παράθεση γεύματος Αγάπης, σε άπορους και αναξιοπαθούντες δημότες μας.
  3. Εισήγηση Δημάρχου Καστοριάς, κ. Εμ. Χατζησυμεωνίδη, για την απευθείας εκμίσθωση χερσολίβαδου τοπικής Κοινότητας Αυγής, με σκοπό την εγκατάσταση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
  4. Έγκριση σύναψης πρωτοκόλλου συνεργασίας για την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας μεταξύ του Δήμου Καστοριάς και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς. (Σχετική εισήγηση Αντ/ρχου κ. Ιακ. Θεοδοσόπουλου)
  5. Υποβολή προτάσεων στο τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΥΠΕΚΑ κωδ. Πρόσκλησης 1.17 (Σχετική εισήγηση Αντ/ρχου κ. Ιακ. Θεοδοσόπουλου)
  6. Έγκριση σύναψης πρωτοκόλλου συνεργασίας για την παροχή ιατρικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας μεταξύ του Δήμου Καστοριάς και του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς. (Σχετική εισήγηση Αντ/ρχου, κ. Ιακ. Θεοδοσόπουλου)
  7. Έγκριση σύναψης πρωτοκόλλου συνεργασίας για την παροχή νομικής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας μεταξύ του Δήμου Καστοριάς και του Δικηγορικού Συλλόγου Καστοριάς. (Σχετική εισήγηση Αντ/ρχου κ. Ιακ. Θεοδοσόπουλου)
  8. Έγκριση τροποποίησης της 55/13 απόφασης το Δημοτικού Συμβουλίου σχετική με την σύναψη προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Καστοριάς και ΔΕΥΑΚ με τίτλο: «Υλοποίηση – Υποστήριξη Επίβλεψης έργων αποχέτευσης – ύδρευσης Δημοτικών Ενοτήτων Καστοριάς, Αγίας Τριάδας, Μεσοποταμίας, Αγίων Αναργύρων, Βιτσίου Δήμου Καστοριάς. (Σχετική εισήγηση Δ/νσης Τ.Υ.)
  9. Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 157/10 προγενέστερης απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, σχετική με τον καθορισμό θέσης αφετηρίας αστικών λεωφορείων. (Σχετική εισήγηση Τμ. Συγκοινωνιών Τ.Υ. του Δήμου)
  10. Εισήγηση για έκδοση παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών. (Σχετική εισήγηση Αντ/ρχου κ. Π. Κενανίδη)
  11. Συγκρότηση Επιτροπών άρθρου 28 ΕΚΠΟΤΑ, έτους 2014. (Σχετική εισήγηση Πρ/νου Δ/νσης Τ.Υ. και Πρ/νης Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών)
  12. Συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης καταλληλότητας οχημάτων, έτους 2014. (Σχετική εισήγηση Πρ/νων Δ/σεων Τ.Υ. και Καθαριότητας – Περιβάλλοντος και Πρασίνου)
  13. Ορισμός μελών Δημοτικού Συμβουλίου για την επιτροπή παραλαβής υπηρεσιών αξίας μεγαλύτερης των 2.934,70€ του άρθρου 67 παρ. 1 Π.Δ. 28/80. (Σχετική εισήγηση Πρ/νων Δ/σεων Τ.Υ., Καθαριότητας – Περιβάλλοντος και Πρασίνου και Διοικητικών Υπηρεσιών.)
  14. Ορισμός μελών Δημοτικού Συμβουλίου παραλαβής έργων – εργασιών, αξίας μικρότερης των 5.869,41€ του άρθρου 15 παρ. 1 του Π.Δ. 171/87 (Σχετική εισήγηση Πρ/νου Δ/νσης Τ.Υ.)
  15. Ορισμός μελών προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων. (Σχετική εισήγηση Τεχνικής Υπηρεσίας)
  16. Διαγραφή χρεών. (Σχετική εισήγηση Αντ/ρχου Οικ. &Πρ/νης Τμ. Εσόδων )
  17. Λήψη γνωμοδοτικής απόφασης για τη συναίνεση ή μη παραχώρησης κατά χρήση Δημόσιας έκτασης 14.000τ.μ. στον Πουϊκίδη Ευστάθιο του Παναγιώτη, στο αγρόκτημα Τσάρκιστας Καλοχωρίου, για την καλλιέργεια σιτηρών. (Σχετική εισήγηση Τμ. Γεωργικής Παραγωγής , Ανάπτυξης και Εγγείων βελτιώσεων)
  18. Λήψη γνωμοδοτικής απόφασης για τη συναίνεση ή μη παραχώρησης κατά χρήση Δημόσιας έκτασης 10.000τ.μ. στον Πουϊκίδη Ευστάθιο του Παναγιώτη, στο αγρόκτημα Τσάρκιστας Καλοχωρίου, για την καλλιέργεια σιτηρών. (Σχετική εισήγηση Τμ. Γεωργικής Παραγωγής , Ανάπτυξης και Εγγείων βελτιώσεων)
  19. Έγκριση ή μη τροποποίησης προϋπολογισμού Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητικού Δήμου Καστοριάς, έτους 2013. (Σχετική απόφαση ΝΠΔΔ)
  20. Έγκριση ή μη τροποποίησης προϋπολογισμού Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικό Ωδείο «Δημήτριος Μπαϊρακτάρης & Σουλτάνα Πετσάλνικου Μπαϊρακτάρη» έτους 2013. (Σχετική απόφαση ΝΠΔΔ)
  21. Έγκριση 2ης Παράτασης Εργασιών του έργου: «Αποχέτευση Οικισμού Σταυροποτάμου», (Σχετική εισήγηση Δ/νση Τ.Υ.)
  22. Έγκριση ή μη 1ης παράτασης εργασιών του έργου: «Αποχέτευση Οικισμού Αγίου Νικολάου». (Σχετική εισήγηση Δ/νσης Τ.Υ.)
  23. Αίτηση Δ.Σ. κ. Νικ. Καραμανίδη, για λήψη απόφασης περί αποστολής εγγράφου- απόφασης του Δ.Σ. προς τον Ιατρικό Σύλλογο Καστοριάς, για συμβολική μείωση της αμοιβής των ιατρών κατά ιατρική επίσκεψη.
  24. Έγκριση ή μη παράτασης μίσθωσης του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται το Κ.Ε.Π του Δήμου Καστοριάς. (Σχετική εισήγηση Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Στεργίου)
  25. Λήψη απόφασης για την εγκατάσταση κατακόρυφων μέσων σήμανσης για ρύθμιση κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Αυλώνος της Δ.Κ. Μανιάκων. (Σχετική απόφαση επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
  26. Λήψης απόφασης για την προσωρινή κυκλοφοριακή ρύθμιση στο πλαίσιο κατασκευής του έργου: «Χώρος υποδοχής Σπηλαίου Δράκου». (Σχετική απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
  27. Έγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων.
  28. Έγκριση τροποποίησης μελέτης του έργου: «Βελτίωση αστικής οδοποιίας τμήματος περιοχής Φουντουκλή (Β΄ φάση) (Σχετική εισήγηση Δ/νσης Τ.Υ.)