Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ !!!! ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΚΟΣΜΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ (ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΜΑΣ ΑΣΜΑ) .

Ντόροθι Κινγκ: Στην Αμφίπολη βρέθηκε το μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Θέμα εύρεσης επιγραφών στην ανασκαφή του μεγάλου τύμβου στην Αμφίπολη θίγει, σύμφωνα με το xronometro.com, η Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, επισημαίνοντας ότι αυτές δεν βρέθηκαν μέσα, αλλά έξω από τον τάφο.

Ντ. Κινγκ για Αμφίπολη: Μπορεί να φτιάχτηκε μόνο για τον Αλέξανδρο
Η αρχαιολόγος, που έχει γίνει αντιπαθητική στην Ελλάδα επειδή υποστηρίζει την παραμονή στο Βρετανικό Μουσείο των Γλυπτών του Παρθενώνα, με ανάρτηση της στο προσωπικό της ιστολόγιο, υποστηρίζει ότι σε μία από αυτές εμφανίζεται το μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και δηλώνει πεπεισμένη ότι στην Αμφίπολη βρίσκεται ο τάφος του Μακεδόνα βασιλιά.
Πιο αναλυτικά, η ίδια σημειώνει: "μην περιμένετε να βρεθούν μεγάλες επιγραφές αλλά μικρές, τόσο μικρές όσο ένα μονόγραμμα, που ωστόσο στο παρελθόν αποδείχθηκε χρήσιμο για την εξαγωγή συμπερασμάτων σε άλλα μνημεία".
Όσον αφορά στην Αμφίπολη τονίζει πως όταν έγινε θέμα η εύρεση των επιγραφών, ο «ντόρος» δεν είχε σχέση με κάτι που εντοπίστηκε τη συγκεκριμένη ημέρα αλλά πολύ νωρίτερα, καθώς αφορά σε εύρημα που ήταν γνωστό όταν επισκέφτηκε το χώρο της ανασκαφής, στις 12 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Ειδικότερα, η Αμερικανίδα αρχαιολόγος γράφει ότι βρέθηκαν δύο επιγραφές αλλά περιορίζεται να σχολιάσει μόνο την μία, αυτήν που είναι έξω από τον τάφο και όχι τη δεύτερη, αυτή που σήμερα φυλάσσεται στο μουσείο της Αμφίπολης.
Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της, η κυρία Κινγκ δημοσιεύει φωτογραφία στην οποία υποστηρίζει ότι εμφανίζεται το μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και μάλιστα προσθέτει ότι στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι σαν να το έχουν καλύψει με στόκο, για να μη φαίνεται, προφανώς.
Μάλιστα, στη συνέχεια παραθέτει φωτογραφία του περιβόλου με το επίμαχο σημείο αλλά και εικόνες από νομίσματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα οποία εμφανίζεται το ίδιο μονόγραμμα, ώστε να κάνει κανείς μία σύγκριση.
Η ίδια λέει πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε την ανακάλυψη μιας τόσο συναρπαστικής επιγραφής, όσο αυτή που θα έλεγε: «Αλέξανδρος, εδώ είναι δεμένο το άλογό του και θάφτηκε στην Αμφίπολη», και προσθέτει ότι αυτού τους είδους το μονόγραμμα ήταν σημαντικό για τη χρονολόγηση του ναού της Αθηνάς στο Ίλιον, που ο Αλέξανδρος είχε υποσχεθεί στη διαθήκη του.
Στη συνέχεια, η κυρία Κινγκ αναφέρεται -μεταξύ άλλων- και στο Λιοντάρι της Αμφίπολης, επισημαίνοντας ότι συμφωνεί με την άποψη ότι πολλά από τα μάρμαρα που βρέθηκαν πλησίον του ανήκουν στον περίβολο του μνημείου, και καταλήγει ότι «η αίσθησή μου είναι ότι ένα μνημείο αυτού του μεγέθους θα μπορούσε να έχει κατασκευαστεί μόνο για τον Αλέξανδρο, πιθανόν ως ένα οικογενειακό μαυσωλείο, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε για την ταφή του».
Η αρχαιολόγος δεν παραλείπει να σχολιάσει και το περίφημο πλέον ψηφιδωτό που βρέθηκε μέσα στον τάφο. Σχετικά με το κενό που υπάρχει στο κέντρο του ψηφιδωτού, εκφράζει την άποψη ότι φιλοξενούσε κάποιον βωμό και δεν είναι φυσική φθορά.
«Ίσως να υπήρχε ένα μικρό δοχείο/βωμός που φιλοξενούσε μια φωτιά που φώτιζε το δωμάτιο και το μωσαϊκό, λίγο πριν από τις μαρμάρινες πύλες του 3ο δωματίου», λέει. «Ο βωμός είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά αν είχε προγραμματιστεί, το σχέδιο του μωσαϊκού θα μπορούσε πιθανότατα να το έχουν περάσει γύρω από αυτόν. Αν αυτό προστέθηκε αργότερα, το μάρμαρο θα στεκόταν από μόνο του και δεν θα χρειάζονταν να το βλάψει», προσθέτει.
Σχετικά:
Η σχετική ανάρτηση έχει γίνει από τις 13 Οκτωβρίου και δεν έχει ούτε επιβεβαιωθεί ούτε διαψευσθεί.
Εκείνο που κάνει αξιοσημείωτη την συγκεκριμένη δημοσίευση δεν είναι μόνο η ιδιότητα της κυρίας Κινγκ ως αρχαιολόγου, ούτε η συστηματική ενασχόλησή της με τη γλυπτική και τη διακόσμηση μεγάλων αρχαίων ελληνικών μνημείων, αλλά κυρίως το γεγονός ότι έχει πολύ καλή πληροφόρηση σχετικά με την ανασκαφή, και μέχρι σήμερα, σχολιάζοντας σε τακτική βάση τις ανακαλύψεις στην Αμφίπολη, έχει δικαιωθεί στις εκτιμήσεις της.

Η απάντηση της Λίνας Μενδώνη

«Η ύπαρξη γραμμάτων στον περίβολο έχει ανακοινωθεί ήδη από το 2013, δεν είναι κάτι που απέκρυψε κανείς», σχολίασε σχετικά η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, χωρίς να απαντά αν πρόκειται ή όχι για το μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
«Πρόκειται για τεκτονικά γράμματα-σύμβολα τα οποία ήταν σημάδια των μαστόρων-κατασκευαστών του περιβόλου για να τοποθετούν σωστά τις πλάκες», σημείωσε ακόμη, προσθέτοντας ότι αυτά «επίσης βοηθούν πολύ στην σωστή χρονολόγηση του τάφου.Π.χ. το γράμμα Ε είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και το συναντάμε στο δεύτερο μισό του 4ου αιώνα».
«Τώρα σχετικά με το αν σημαίνουν και κάτι παραπάνω αυτό μπορεί να το αποδείξει μόνο η μελέτη που θα γίνει», κατέληξε η κυρία Μενδώνη.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ... ??? ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ !!!! ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - Ω ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΧΡΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ??? Η ΜΗΠΩΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ???

«Ο νόμος δεν βλέπει την ουσία»

Μ.Γλέζος: Αν βγούμε με το μπόνους των 50 εδρών, θα πάμε ξανά σε εκλογές

Μ.Γλέζος: Αν βγούμε με το μπόνους των 50 εδρών, θα πάμε ξανά σε εκλογές
Ο Μανώλης Γλέζος   (Φωτογραφία:  Icon )


Αθήνα
Την υιοθέτηση της απλής αναλογικής και την απεμπόληση του εκλογικού μπόνους των 50 εδρών προέταξε ως μετεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μανώλης Γλέζος.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5, ο Μανώλης Γλέζος υποστήριξε ότι ο εκλογικός νόμος «δεν βλέπει την ουσία» και ζήτησε ο λαός να δώσει την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να χρειάζεται το μπόνους των 50 εδρών.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ο εκλογικός νόμος είναι ένας νομότυπος νόμος, δεν βλέπει την ουσία. Δεν βλέπει την αρπαγή των 50 εδρών; Εμείς θα επιδιώξουμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό να μην μας δώσει με το μπόνους. Εάν όμως κερδίσουμε τις εκλογές και τις κερδίσουμε με το μπόνους, το έχουμε δηλώσει, αμέσως θα προκηρύξουμε νέες εκλογές, καταργώντας αυτόν τον εκλογικό νόμο και πηγαίνοντας στην απλή και άδολη εκλογική μάχη».

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ .... ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ . ΕΞΩΓΗΪΝΟΣ ???

Δεν παρέστη στον Αγ.Διονύσιο

Λοβέρδος: Διέταξε ΕΔΕ για τη μη ενημέρωσή του για τη δοξολογία

Λοβέρδος: Διέταξε ΕΔΕ για τη μη ενημέρωσή του για τη δοξολογία
Ο υπουργός Παιδείας την ώρα που καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι δεν προγραμματίστηκε η παρουσία του στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου διέταξε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Λοβέρδος σημειώνει: «Σχετικά με τη μη παρουσία μου στη σημερινή δοξολογία στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου διέταξα ΕΔΕ για τη διαμόρφωση του προγράμματός μου, ως Υπουργού. Την ανέθεσα στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την κα Διονυσοπούλου.

» Το πρόγραμμά μου έχει μόνο την κατάθεση στεφάνου και την παρέλαση. Επομένως, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στη δοξολογία θα εκπροσωπούσε άλλος. Εκεί έγινε η παρεξήγηση και η ΕΔΕ θα εντοπίσει με ποιου την ευθύνη».

Πίνδος (εμβατήριο) ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ - ΖΗΤΩ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 !!!

ΑΠΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ . ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ - ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΟΥΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ - . ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΩΣ ΝΤΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ .

«Τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα, γιατί απλούστατα είναι κλεμμένα»

«Τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα, γιατί απλούστατα είναι κλεμμένα»


«Τα γλυπτά του Παρθενώνα επιβάλλεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα, γιατί απλούστατα είναι κλεμμένα». Αυτό τόνισε ο Αυστραλός νομικός Τζέφρεϊ Ρόμπερτσον, μιλώντας σε ειδική εκπομπή της αυστραλιανής δημόσιας τηλεόρασης του ABC, μετά την επιστροφή του από την Αθήνα.
Ο κ. Ρόμπερτσον είπε πως ο Λόρδος Έλγιν ήταν ένας χρεοκοπημένος διπλωμάτης που έκλεψε τα γλυπτά για να αποκτήσει χρήματα.
«Δεν είχε κανένα νομικό δικαίωμα, ούτε άδεια να τα αφαιρέσει από την Ακρόπολη και να τα μεταφέρει στην χώρα του, καταστρέφοντας μάλιστα αρκετά» είπε ο Αυστραλός νομικός.
Σε παρατήρηση της δημοσιογράφου Έμα Αμπερίτσι ότι το Βρετανικό Μουσείου αρνείται να επιστρέψει τα Γλυπτά και ότι το ίδιο δηλώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός αλλά και ο δήμαρχος του Λονδίνου, ο κ. Ρόμπερτσον είπε:
«Ναι αλλά το 88% των Βρετανών είναι υπέρ της επιστροφής τους και αυτό είναι σημαντικό», είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αναγνωρίζουν πως υπάρχει θέμα.
«Η Ουνέσκο έδωσε προθεσμία έξι μηνών στη Βρετανία να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα. Αν δεν το κάνει η δικαστική προσφυγή είναι πιθανή» είπε.
Ο κ. Ρόμπερτσον είπε ότι η κα Αλαμαντίν Κλούνεϊ ασχολείται εδώ και τρία χρόνια με το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών.
«Τότε με πλησίασε η ελληνική κυβέρνηση και ζήτησε την άποψή μου και εγώ της ζήτησα να καταθέσει και την δική της» είπε και πρόσθεσε: «Ήταν συμπτωματικό ότι παντρεύτηκε πρόσφατα. Δεν επιδιώξαμε το ταξίδι αυτή την εποχή για μεγαλύτερη δημοσιότητα. Ήταν συμπτωματικό και δεν επιδιώξαμε όλη αυτή τη δημοσιότητα».
Η γενοκτονία των Αρμενίων
Ο κ. Ρόμπερτσον στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στο τελευταίο του βιβλίο με θέμα τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους το 1915.
Μάλιστα, ο Αυστραλός νομικός επιτέθηκε και στην υπουργό Εξωτερικών της χώρας Τζούλι Μπίσοπ η οποία, όπως είπε, έστειλε επιστολή στην Τουρκική κυβέρνηση για να διευκρινίσει ότι η Αυστραλία δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων.
Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση όντως επισήμως δεν αναγνωρίζει τη Γενοκτονία αν και την αναγνωρίζουν οι πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Νότιας Αυστραλίας.
Και δεδομένου ότι το 2015 θα τιμηθούν τα εκατό χρόνια από την απόβαση των Αυστραλών στην Καλλίπολη, με την συμμετοχή πολλών χιλιάδων Αυστραλών, η κα Μπίσοπ θέλησε να καθησυχάσει την Άγκυρα.
Ο κ. Ρόμπερτσον την επικρίνει όμως και σημειώνει ότι η σφαγή των Αρμενίων σηματοδοτήθηκε μετά την απόβαση στην Καλλίπολη.
Ασκεί κριτική και στον Αυστραλό πρωθυπουργό, Τόνι Άμποτ, σημειώνοντας πως όταν ήταν στην αντιπολίτευση ασκούσε κριτική στην Τουρκία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων αλλά ως πρωθυπουργός δεν την αναγνωρίζει.
Ο Τζέφρι Ρόμπερτσον γεννήθηκε στο Σίδνεϊ όπου και σπούδασε νομικά στο Σίδνεϊ και το 1970 ταξίδεψε με υποτροφία στη Βρετανία, ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του στην Οξφόρδη.
«Η δικαιοσύνη», λέει ο ίδιος, «είναι το σπουδαιότερο παιχνίδι διότι προσφέρει τη δυνατότητα της νίκης επί των ισχυρότατων και εναντίον του ίδιου του κράτους». Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι πολιτικές ελευθερίες είναι ο κατεξοχήν τομέας του.
Έχει εμφανιστεί ως δικηγόρος περισσότερες φορές από όσες μπορεί να μετρήσει κανείς στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Διετέλεσε επί πενταετία δικαστής στο Ειδικό Δικαστήριο του ΟΗΕ για τη Σιέρα Λεόνε.

ΓΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΚΑΛΟ !!! ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΔΟΣΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ..... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΑΘΟΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !!!!

Και τώρα κόμμα Κοκό Σανέλ

15:00
Opening quote
Κυκλοφορεί στην πιάτσα και είναι πολύ καλό.
Κυκλοφορεί στην πιάτσα και είναι πολύ καλό. Λένε, λοιπόν, μακάρι να φτιάξει κόμμα ο πρώην Βασιλιάς Κωνσταντίνος και να συνεργαστεί με τον Π. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ. Λέγεται λοιπόν ότι βρήκαν το όνομα του κόμματος μετά τη συνεργασίας θα λέγεται... Κοκός-ΑΝΕΛ ή Κοκό

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 1940 ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΝΤΑ ΕΧΘΡΟ . ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΟΡΘΩΣΑΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ


Η συνάντηση Γκράτσι – Μεταξά και το Ιταλικό τελεσίγραφο (από τα απομνημονεύματα του Γκράτσι)

MetaxasGratziSalonica_01
Ο τότε πρεσβευτής της Ιταλίας στην Ελλάδα Γκράτσι στο βιβλίο του «Η αρχή του τέλους» γράφει για τη δραματική συνάντηση που είχε με τον Μεταξά την 3η πρωινή της 28ης Οκτωβρίου:
«…Η συνείδησίς μου με επίεζε ότι την στιγμήν αυτήν εγενόμην συνένοχος μιας ατιμίας. Είδα επί τέλους να ανάβη το φως και τον Μεταξά να κατεβαίνη. Με εγνώρισε και διέταξε τον σκοπόν να με αφήση να περάσω. Μου έδωκε την χείρα και με ωδήγησεν εις εν μικρόν σαλόνι. Μόλις εκαθήσαμε, του ενεχείρισε το έγγραφον. Ήρχισε μετά προσοχής να το διαβάζη… Παρηκολούθησα την συγκίνησίν του εις τας χείρας του και τους οφθαλμούς του».
Μόλις ετελείωσε η ανάγνωσις, ηκολούθησεν ο εξής διάλογος:
ΓΚΡΑΤΣΙ: κ. Πρόεδρε, είμαι επιφορτισμένος να σας ανακοινώσω ότι, εις περίπτωσιν μη αποδοχής των όρων, τα ιταλικά στρατεύματα θα εισβάλουν εις το ελληνικόν έδαφος την 6ην πρωινήν.
ΜΕΤΑΞΑΣ: Ποια στρατηγικά σημεία θέλει να καταλάβει η Ιταλία;
ΓΚΡΑΤΣΙ: Δεν γνωρίζω, κ. Πρόεδρε.
ΜΕΤΑΞΑΣ: (Προσβλέπων παρατεταμένα εις τους οφθαλμούς τον Ιταλόν πρεσβευτήν και με σταθεράν την φωνήν) κ. Πρεσβευτά, το περιεχόμενον του τελεσιγράφου και ο τρόπος καθ’ον μοι επεδόθη σημαίνουν πόλεμον εκ μέρους της Ιταλίας. (Alors c’ est la Guerre!)». Ο πρωθυπουργός σηκώνεται από την καρέκλα του και ο Ιταλός πρεσβευτής αποχωρεί, χωρίς οι δύο άνδρες να ανταλλάξουν χαιρετισμό. Και ο Γκράτσι καταλήγει:
«Έφυγα υποκλιθείς με τον βαθύτερον σεβασμόν προ του υπερηφάνου γέροντος, ο οποίος επροτίμησε την θυσίαν αντί της υποδουλώσεως. Έφυγα ταπεινωμένος και με σφιγμένην την ψυχήν από μίσος προς το επάγγελμά μου».

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ . ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ "ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ" ΜΕΤΑΞΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΗΡΩΪΚΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ . ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΟΡΘΩΣΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΥΡΑΤΟΥΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ???

Γιατί η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που γιορτάζει την αρχή ενός πολέμου και όχι το τέλος του

Γιατί η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που γιορτάζει την αρχή ενός πολέμου και όχι το τέλος του

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!





Οι παρελάσεις δεν έχουν πλέον την αίγλη του παρελθόντος. Μοιάζουν σαν απομεινάρια παλαιότερων ετών, με το κλέος τους σιγά σιγά να φθίνει και να εξανεμίζεται στα βάθη του ιστορικού χρόνου.
Τι μας συνδέει πραγματικά με την 28η Οκτωβρίου; Γιατί ολοένα και περισσότερο πυκνώνουν οι φωνές για κατάργηση των παρελάσεων; Τη Δευτέρα, από τη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Μπουτάρης και η Βούλα Πατουλίδου εξέφρασαν έντονο προβληματισμό, ενώ και ο Απόστολος Τζιτζικώστας στάθηκε στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που δεν συνάδουν με την ημέρα.
Αλήθεια, ποια ημέρα ακριβώς; Γιατί οι Έλληνες είμαστε ο μοναδικός λαός που γιορτάζει το «ΟΧΙ», δηλαδή την έναρξη ενός πολέμου και όχι το τέλος του, όπως κάνουν όλα τα υπόλοιπα κράτη;
Όπως σημειώνει η «Καθημερινή», ο 31χρονος ιστορικός Βαλεντίν Σνάιντερ, που κάνει μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, δίνει μια επιστημονική εξήγηση.
Αναφέρει, λοιπόν, πως στα ευρωπαϊκά κράτη οι εθνικές εορτές αφορούν την ανεξαρτησία ενός κράτους, την απελευθέρωσή του ή τη δημιουργία του.
Η Ελλάδα την 25η Μαρτίου γιορτάζει τη δήλωση ανεξαρτησίας του έθνους από την οθωμανική αυτοκρατορία το 1821. Αλλά, αντίθετα με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, ως προς τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει ορίσει ως εθνική εορτή την 28η Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία το 1940 ο πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς αρνήθηκε να δεχθεί τον ζυγό κατοχής από την Ιταλία, με αποτέλεσμα η Ιταλία να κηρύξει στην Ελλάδα τον πόλεμο.
Γενικά, εθνικές εορτές σχετικές με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν καθιερωθεί σε λίγες χώρες της Ευρώπης. Η Ιταλία γιορτάζει το τέλος του φασισμού και της γερμανικής κατοχής στις 25 Απριλίου, ενώ η Ολλανδία γιορτάζει στις 5 Μαΐου το τέλος της γερμανικής κατοχής. Η Γαλλία γιορτάζει στις 8 Μαΐου τη νίκη εναντίον της Γερμανίας. Μάλιστα, ο Σαρλ Ντε Γκωλ, με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων Γαλλίας – Γερμανίας, το 1959 σταμάτησε τον εορτασμό της 8ης Μαΐου, τον οποίο επανέφερε ο Μιτεράν το 1982. Αντίθετα, η Γαλλία τιμά την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου.
Ο Σνάιντερ αποδίδει την απόφαση εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στο ότι η Ελλάδα, μετά τη μικρασιατική καταστροφή, ήθελε να διατηρήσει την ουδετερότητά της. Το «Οχι» του Μεταξά ήταν μια άρνηση στην παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων στις ελληνικές υποθέσεις.

ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΤΙΜΗ  ΚΑΙ  ΔΟΞΑ  ΣΤΟΥΣ  ΗΡΩΕΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !!!!

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΛΕΦΤΩΝ !!!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΤΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΛΕΩΡΑ ΚΑΙ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΜΠΑΚΟ ??? ....

«Μας ανήκουν κυρία Κλούνι»

Telegraph: Τα Γλυπτά θα είχαν γίνει θεμέλια κάποιου κεμπαπτζίδικου

Telegraph: Τα Γλυπτά θα είχαν γίνει θεμέλια κάποιου κεμπαπτζίδικου
  (Φωτογραφία:  Reuters )


Επίθεση στην Ελλάδα για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα με αιχμή του δόρατος την επίσκεψη της Αμάλ Κλούνι στην Αθήνα, εξαπολύει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

«Εάν ο άθλιος λόρδος Έλγιν δεν είχε λεηλατήσει τα έργα τέχνης, θα μπορούσαν να έχουν καταλήξει στα θεμέλια κάποιου κεμπαπτζίδικου της Αθήνας» αναφέρει σε εκτενές άρθρο με τίτλο: «Τα Ελγίνεια ανήκουν στη Βρετανία, κυρία Κλούνι», ο δημοσιογράφος Τζέρεμι Πάξμαν.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τον ισχυρισμό του ο δημοσιογράφος τονίζει ότι την εποχή εκείνοι οι Αθηναίοι είχαν τη συνήθεια να καταστρέφουν τα μαρμάρινα αγάλματα για την παραγωγή ασβέστη και χρησιμοποιούσαν μέρη αυτών ως βάσεις για άλλα κτίσματα.

Τονίζει ότι την εποχή που ο Έλγιν απέσπασε τα Γλυπτά, η Ελλάδα βρισκόταν υπό τουρκική κατοχή.

Υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να τα επανατοποθετηθούν στο μνήμειο, τονίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα άνοιγε τον ασκό των διεκδικήσεων προς όλα τα μουσεία, σύμφωνα με Τα Νέα.

«Τα σύγχρονα επιχειρήματα είναι στην ουσία πολιτικά: μια φτωχή μεσογειακή κουλτούρα απαιτεί την αποκατάσταση της ξεθωριασμένης αυτοκρατορικής εξουσίας» αναφέρει.

Χαρακτηρίζει, επίσης, το Μουσείο της Ακρόπολης μοναδικό επειδή σκοπό έχει «να δείξει όχι τι έχει στην κατοχή του αλλά τι δεν έχει».

«Νωρίτερα, αυτό το μήνα, οι ελληνικές αρχές ξενάγησαν την κ. Κλούνι στο υπέροχο νέο μουσείο, για το οποίο η χώρα έχει ξοδέψει εκατομμύρια τα οποία δεν έχει» αναφέρει το δημοσίευμα.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΝΤΑΡΩΝ .....


ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ Η ΜΗΠΩΣ Η ΣΤΥΓΝΗ - ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ - ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ????

Κατάλαβες γιατί;
> ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

> Αξίζει να το διαβάσεις. Θα μάθεις πολλά που δεν ξέρεις.Ευχαριστώ τον
> αποστολέα. θαύμασα το περιεχόμενο.

> Κατάλαβες.......

> γιατί σε λέγανε «εθνικιστή»

> όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;
> Για να την πουλήσουν πιο εύκολα.
> Γι' αυτούς κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν και -ελλ

> ήταν και είναι εμπόδιο όταν ακούγεται
> μέσα στο μαντρί τού "εκσυγχρονισμού"

> που μας μπουζούριασαν.

> Κατάλαβες τώρα...

> γιατί σε λέγανε «ρατσιστή»;
> Γιατί σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης τής πατρίδας σου•

> θα είσαι ένας κάτοικος μιας
> χώρας που θα ανήκει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και στους υπαλλήλους τους,

> οι οποίοι
> παριστάνουν την...

> κυβέρνηση.

> Κατάλαβες τώρα

> γιατί πριονίσανε την παιδεία

> και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση";
> Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60.
> Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους

> που απλώσανε στη χώρα σου,

> να σερβίρεις καφέδες

>  και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες

> στα πάρτι τού Χριστοφοράκου.

> Κατάλαβες τώρα

> γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες

> (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ)

> και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών

> μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα

> (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);

> Για να βρουν άνετα χώρο,

> χωρίς προσπάθεια,

> τα δικά τους μπακάλικα

> που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...

> Κατάλαβες τώρα

> γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;
> Για να σου πάρουν το πατρικό σου.

> Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου.

> Με χαρτιά τυπωμένα

> σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

> Κατάλαβες τώρα

> γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;
> Όταν ένας πρωθυπουργός τής χώρας

> προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του
  > στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου,

> δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις,

> αλλά τον τζόγο.

> Κατάλαβες τώρα

> ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι
> σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας

> τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου,

> με αέρα;

> Κατάλαβες τώρα

> γιατί γουστάρουν τόσο την...

> "ελεύθερη αγορά";
> Για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς

> και να στέλνεις τον κόπο σου

> στα μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας.
> Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου

> και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα,

> που έχουν τους δικούς τους κανόνες...

> διατροφής.

> Κατάλαβες τώρα

> γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες"

> τόσο πολύ οι εκλεγμένοι «αλήτες» μας;
> Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι' εμάς δυστυχισμένους.

> Κατάλαβες τώρα,

> ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;
> Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο

> - το καλύτερο οικόπεδο -

> και την κοστολογούν μόλις
> 300 δις συμπεριλαμβανομένων και τών...

> αρχαιοτήτων.

> Κατάλαβες τώρα

> γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό;
> Θέλεις 20? πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη

> χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό,

> ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει

> και όχι να την ξεπουλήσουν

> στον κάθε "όμορφο"

> που παριστάνει τον...

> εργολάβο.
> Κατάλαβες τώρα

> γιατί σου πουλάνε φθηνά τα...

> χαζοκούτια;
> Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια τών...

> σήριαλς.

> Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα

> στον απογευματινό
> πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους.

> Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση

> υπερεκτιμημένων "τίποτα",

> με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.

> Κατάλαβες τώρα

> γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου,

> δίνοντάς σου μια θέση στο...

> "δημόσιο";
> Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους...

> "εποίκους".

> Κατάλαβες τώρα

> γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές,

> ενώ ο παππούς

> θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα...

> 70 του;
> Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους

> χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.

> Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου.

> Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό
> προωθούν την...

> υπογεννητικότητα.

> Κατάλαβες τώρα

> γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
> Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο τών 300

> που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες,

> τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα

> οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης

> μαζί με τις "άγιες οικογένειες" τού τόπου.
> Έτσι, στο θέατρο που λέγεται...

> Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα

> σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες
> διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι...

> θεατρίνοι.

> Κατάλαβες τώρα

> γιατί τα κάνουν όλ' αυτά;
> Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε

> ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ,

> για την κάθε
> ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ.
> Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο.

> Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.

> ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ!

> Οι κύριοι αυτοί και τα όργανά τους συντελούν

> μια νέα μορφή γενοκτονίας

> στην πατρίδα σου και το ξέρουν πάρα πολύ καλά,

> επειδή αυτοί είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν

> και την εκτελούν!

> Αγαπητοί φίλοι.

> Αν βρείτε το παραπάνω κείμενο ενδιαφέρον και πραγματικό,

> παρακαλείσθε να το προωθήσετε.

> Στις μέρες που ζούμε

> η ενημέρωση είναι μια μορφή αντίστασης

> που μας την προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία

> την οποία και χρησιμοποιούν κατά κόρον οι εξωθεσμικές δυνάμεις
> που δρουν πάντα στο...
> σκοτάδι.

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΝΑΤΗ ΠΑΛΙ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ - ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ , ΠΟΥ ΒΥΘΙΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ , ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ !!!! ΕΦΙΑΛΤΗΣ ..... ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ....

Γ. Παπανδρέου: Είμαι εδώ, με καλεί ο δρόμος των αξιών


Απ’ το Ηράκλειο το «νέο ξεκίνημα» του ΓΑΠ - Καμία αντίδραση απο τη Χαριλάου Τρικούπη - Που το... πάει ο πρώην πρωθυπουργός - Ικανοποίηση για τη συμμετοχή- σιωπή απ’ τη Χαρ. Τρικούπη…

Ικανοποίηση εκπέμπει το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου, για τη συμμετοχή στην εκδήλωση στο Ηράκλειο, όπου μίλησε ο τέως πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του, ο οποίος μάλιστα πρωταγωνίστησε στην κινητοποίηση (κινητοποίηση πάντως σε όλη την Κρήτη και όχι μόνο…) στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 2.000 άτομα.
Ωστόσο άλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μικρότερη συμμετοχή, αν και παραδέχονται ότι ήταν μια καλά οργανωμένη εκδήλωση και ο κόσμος ήταν αρκετός, τουλάχιστον για τα σημερινά δεδομένα…
Είναι επίσης χαρακτηριστικό, ότι την εκδήλωση προπαγάνδισε και η Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ίδιος συνεργάτης του ΓΑΠ μας έλεγε ότι «ποτέ ο Βενιζέλος δεν είχε στην Κρήτη τόσο κόσμο, σε όσες εκδηλώσεις έχει μιλήσει σαν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ».
Αυτή την σύγκριση την ήθελε ο Γιώργος, για λόγους ευνόητους, αφού επί της ουσίας θέλησε να στείλει μήνυμα στον διάδοχό του και μάλιστα απ’ το άλλοτε «πράσινο νησί»…
Σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο της ομιλίας του, ήταν σαφές.
Αυτά που κυριάρχησαν ήταν το «νέο ξεκίνημα», «νέα αρχή», καθώς και οι σαφείς διαφοροποιήσεις του από βασικές επιλογές του Βενιζέλου.
Ουσιαστικά εξέπεμψε το μήνυμα ότι «είμαι εδώ, αλλά εγώ θα επιλέξω το τάιμινγκ της τελικής σύγκρουσης».
Μέχρι τότε θέλει να έχει στην… τσίτα τον Βενιζέλο και επενδύει στα εξής:
Στο γεγονός πως το όνομα «Παπανδρέου» ακόμα συγκινεί τους εναπομείναντες πασόκους…
Στην αντιπάθεια που τρέφουν έναντι του Βενιζέλου τα περισσότερα μέλη του Κινήματος.
Στην προσδοκία της… έλλειψης μνήμης του λαού, αφού ούτε σε αυτή του την ομιλία ο ΓΑΠ έκανε έστω την ελάχιστη αυτοκριτική για τις άθλιες πολιτικές του που έφεραν τα μνημόνια και την φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Κατά τον τέως πρωθυπουργό, φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός απ’ αυτόν!
Πάντως αυτή τη φορά το επίσημο ΠΑΣΟΚ επέλεξε την οδό της σιωπής για τη νέα παρέμβαση του ΓΑΠ.
Δεν έκανε κάποιο σχόλιο, έστω ανεπίσημο.
Στενός συνεργάτης του Βενιζέλου περιορίστηκε να μας επισημάνει, ότι «τουλάχιστον απ’ το Ηράκλειο έλειψαν οι αθλιότητες του Ζαππείου»…
Αυτό φυσικά σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει, ότι δεν παρακολουθούν στενά τις εν γένει δραστηριότητες του ΓΑΠ, άλλωστε η έκθεση «Απ’ τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» θα περιοδεύσει και σε άλλα αστικά κέντρα…
Αλλά τουλάχιστον όσο ο τέως «δεν διαβαίνει τον Ρουβίκωνα», απλώς θα τον… παρακολουθούν.
Κι εκτιμούν πως τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές δεν θα διαβεί τον Ρουβίκωνα, αν και με τον ΓΑΠ δεν μπορούν να είναι κι εντελώς… σίγουροι!
Για τις προθέσεις του πάντως ήταν ξεκάθαρος <<δεν μιλάω για τρίτο πόλο >> είπε.
Μάλιστα σε άλλο σημείο ήταν ακόμα πιο αιχμηρός: <<Ας κριθούν κι ας αμφισβητηθουν όλα. Δομές, λειτουργία, πρόσωπα>>.
Για όσους κατάλαβαν, ο ΓΑΠ μιλούσε μόνο για το ΠΑΣΟΚ και όχι για κάποιο άλλο κόμμα...

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΨΩΜΟΛΟΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ - ΤΑ ΖΩΑ !!!!

Bloomberg: Η ιστορία ΄Ελληνα εργάτη που δούλευε στη Γερμανία χωρίς να πληρώνεται

- newsbomb Τελευταία ανανέωση: Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 12:59
Bloomberg: Η ιστορία ΄Ελληνα εργάτη που δούλευε στη Γερμανία χωρίς να πληρώνεται
Μία από τις πολλές γερμανικές εταιρείες, που έχουν βρει έναν «πρωτότυπο» τρόπο για να μειώσουν το μισθολογικό κόστος, σε μια οικονομικά εύρωστη χώρα - Μεταχειρίζεται τους εργαζόμενους σαν... συνδετήρες!
 Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Γερμανία και συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες μεγάλων εταιρειών, προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα να διατηρούν τους εργαζόμενους εκτός συλλογικών συμβάσεων προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.
Αυτό έχει οδηγήσει σε αύξηση των εργαζομένων που ενισχύουν το κέρδος στις γερμανικές εταιρείες ενώ αυτόματα μειώνεται το κόστος εργασίας.
Η κατάχρηση του συστήματος, αφήνει απροστάτευτους και πολλές φορές ακόμα και απλήρωτους τους εργαζόμενους οι οποίοι υποχρεώνονται να παράγουν εργασία υπό μορφή σκλαβιάς!
«Δεν μπορούμε να δίνουμε υψηλούς μισθούς» δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος γερμανικής εταιρείας λέγοντας ότι πρέπει να μειωθεί η κατάσταση του κόστους της εργασίας αφού ο ανταγωνισμός είναι σκληρός.
Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες που ασχολούνται με την αυτοκινητοβιομηχανία, τα logistics και το εμπόριο «νοικιάζουν» τους εργάτες σαν να είναι σκλάβοι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας Έλληνας εργάτης ο οποίος προσελήφθη σε ναυπηγείο της Ανατολικής Γερμανίας το περασμένο καλοκαίρι.
Ο άνδρας, μίλησε στο πρακτορείο Bloomberg, περιγράφοντας την κατάσταση που έζησε.
«Το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησα να δουλεύω στα ναυπηγεία του Βίσμαρ, κοντά στην πρώην Ανατολική Γερμανία. Δούλευα επτά ημέρες την εβδομάδα, με δεκάωρη βάρδια, έμενα σε ένα άθλιο σπίτι και για δύο μήνες δεν με είχαν πληρώσει. Δεν είχα να φάω και κανείς δεν ενδιαφερόταν για μένα».
Ο Έλληνας εργαζόμενος, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Γερμανία και να πάει στην Ολλανδία, όπου όπως λέει, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα αφού πληρώνεται.
Η Gesamtmetall, η οργάνωση των εργοδοτών, δηλώνει ότι οι εταιρείες βοηθούν να βρίσκουν οι εργαζόμενοι, που αγγίζουν τα 37 εκατομμύρια, ασφαλείς θέσεις εργασίας ενώ τονίζει ότι δεν πρέπει να σταματήσουν την «ευελιξία» των εργοδοτών εξαιτίας μερικών «κακών αυγών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Μπορεί να υπάρχουν μερικά μαύρα πρόβατα ανάμεσα στους επιχειρηματίες, αλλά αυτά είναι πολύ λίγα. Υπό το φως των εκατοντάδων χιλιάδων των συμβάσεων που υπογράφονται κάθε μέρα, δεν βλέπουμε καμία ανάγκη για να αναλάβουμε δράση» συμπληρώνει η Gesamtmetall.
Η Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων εκτιμά ότι οι θέσεις των εργατών που «νοικιάζονται» αυτές αποτελούν το 20 % του εργατικού δυναμικού σε ορισμένες εταιρείες.
Η Νάλες, ένα μέλος του Σοσιαλιστικού κόμματος της Γερμανίας, τόνισε πως τα στοιχεία δεν είναι αρκετά για να αποτυπώσουν το μέγεθος του προβλήματος, αλλά ακόμη και έτσι, τον επόμενο χρόνο θα καταθέσει νομοσχέδιο που θα ομαλοποιεί την κατάσταση στην αγορά εργασίας.
Όλα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα που η Άνγκελα Μέρκελ θέλει να «πουλήσει» στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας μία υγιή οικονομικά Γερμανία, που είναι ο «παράδεισος» για κάθε εργαζόμενο είτε μέσα στη χώρα, είτε σα μετανάστης.

Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/510663/bloomberg-i-istoria-΄ellina-ergati-poy-doyleye-sti-germania-horis-na-plironetai#ixzz3H4KCdF1H

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ . ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

Αμφίπολη: Πώς το κεφάλι της Σφίγγας δείχνει Μέγα Αλέξανδρο

- Newsbomb Τελευταία ανανέωση: Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 07:09
Αμφίπολη: Πώς το κεφάλι της Σφίγγας δείχνει Μέγα Αλέξανδρο
Το μαρμάρινο κεφάλι της ανατολικής Σφίγγας, που βρέθηκε 14 μέτρα από την είσοδο του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης, πυροδότησε ξανά τα σενάρια που θέλουν τον Μακεδόνα στρατηλάτη να έχει ενταφιαστεί εκεί.
Οι Σφίγγες της Αμφίπολης είναι άκρως εντυπωσιακές ακόμα και ακέφαλες, οι αρχαιολόγοι είχαν την τύχη να ανακαλύψουν την Τρίτη (21/10/2014) το κεφάλι της ανατολικής Σφίγγας-φρουρού του τάφου και να ενώσουν το παζλ.
Έχοντας παρατηρήσει όμως το κεφάλι της Σφίγγας της Αμφίπολης, συνειρμικά στο νου έρχονται οι Σφίγγες στο Σεραπείο της Μέμφιδος, νότια του Καΐρου, καθώς παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες.
Το Σεραπείο της Μέμφιδος, ωστόσο έχει κάτι το ιδιαίτερο, εκεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών επιστημόνων βρίσκεται ένα κενοτάφιο προς τιμήν του Μεγάλου Αλέξανδρου.
111 482 355
Την επισήμανση για τις ομοιότητες μεταξύ των Σφιγγών της Αμφίπολης και αυτών του Σεραπείου είχε κάνει -προτού καν βρεθεί η κεφαλή της μιας εκ των δύο- και ο Άντριου Τσαγκ, γνωστός αιγυπτιολόγος, από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα, την Τετάρτη (22/10/2014) επανέλαβε την επισήμανσή του αυτή μιλώντας στον Alpha, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμησή του ότι στο Σεραπείο της Μέμφιδος ήταν ο πρώτος τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ότι είναι πιθανόν να συνδέονται οι δύο τάφοι.
Οι Λόιερ και Πικάρντ το 1955 σε βιβλίο τους για τα ελληνικά γλυπτά υποστηρίζουν ότι οι Σφίγγες της Μέμφιδος χρονολογούνται στην εποχή του Πτολεμαίου Α', ενώ η Ντόροθι Τόμπσον το 1998, στο βιβλίο της «Memphis: Under the Ptolemies», ανέφερε ότι τα γλυπτά σχηματίζουν ένα ημικύκλιο και φυλούν την είσοδο του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Σημειώνεται ότι στο Σεραπείο της Αιγύπτου λέγεται ότι είχε αρχικά ταφεί η σορός του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τον Πτολεμαίο.
Ο αποκεφαλισμός των Σφιγγών ήταν μέρος νεκρικής τελετουργίας;
upl54469de858a13
Ήδη τα πρώτα ευρήματα του τρίτου θαλάμου, δηλαδή το κεφάλι της Σφίγγας και οι λίθοι με επίχρισμα που βρέθηκαν και ίσως να αποτελούσαν και το δάπεδο του θαλάμου, ήρθαν να προσθέσουν και νέα ερωτήματα,.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ για τα ευρήματα σχετικά με το δάπεδο: «Όπως προκύπτει από την συγκεκριμένη τομή, εδώ υπήρχε δάπεδο από πωρόλιθους, που έφεραν λευκό επίχρισμα. Εκατέρωθεν του κατωφλίου εντοπίστηκαν, κατά χώραν, οι πωρόλιθοι του δαπέδου. Στην ανατολική πλευρά της τομής το δάπεδο φαίνεται ότι έχει υποστεί καθίζηση, ενώ δυτικότερα το δάπεδο είναι κατεστραμμένο και οι λίθοι του πεσμένοι στο εσωτερικό της τομής», φαίνεται ότι τίποτα δεν είναι σαφές και ξεκάθαρο.
Πλέον φαίνεται ότι το δάπεδο είναι αναστατωμένο και ανακατεμένο και μέσα σε όλα αυτά, βρέθηκε και το κεφάλι από τη Σφίγγα.
Ποια δύναμη είναι όμως αυτή που μετέφερε το κεφάλι της Σφίγγας, ύψους 0,60 μέτρα και βάρους 80 κιλών;
Όπως αναφέρει το xronometro.com, να σκεφτούμε μόνο ότι το κεφάλι αυτό που ήταν ένθετο στην Σφίγγα επάνω από την πύλη, κάποιος το κατέβασε και το μετέφερε στο εσωτερικό του τάφου και μάλιστα πίσω από την μαρμάρινη θύρα που προσδιορίζει ουσιαστικά την απαρχή του κύριου ταφικού μνημείου. Ότι έχει προηγηθεί, ανάμεσα στην πύλη με τις Σφίγγες και την μαρμάρινη θύρα του τρίτου θαλάμου, είναι απλά ένας διάδρομος, μετά την μαρμάρινη θύρα είναι τα σπουδαία, τα οποία δύσκολα θα αποκαλυφθούν.
Αν δεν είναι μέρος κάποια νεκρικής τελετουργίας ο αποκεφαλισμός των Σφιγγών, τι άλλο μπορεί να είναι; Η περίπτωση της τυμβωρυχίας δεν κερδίζει, μιας και η πρακτική των εισβολέων ήταν να μαζεύουν ότι πολύτιμο μέταλλο υπήρχε μέσα στον τάφο και να φεύγουν, δεν είχαν κανένα λόγο να μεταφέρουν μαρμάρινα γλυπτά και μάλιστα προς το εσωτερικό του τάφου...
Το σύμβολο του Μεγάλου Αλέξανδρου στο κεφάλι της Σφίγγας
7
Το σήμα κατατεθέν της βασιλικής δυναστείας των Τημενιδών φαίνεται να βρίσκεται στο καπέλο του κεφαλιού της Σφίγγας που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης.
Οι βασιλικοί ρόδακες με μια δεύτερη ματιά φαίνεται πως βρίσκονται στο κεφάλι της Σφίγγας και συγκεκριμένα στο καπέλο.
Ο ρόδακας έχει βρεθεί τόσο στο τάφο του Φιλίππου στις Αιγές όσο και σε αναπαραστάσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την ύστερη εποχή.
Σημειώνεται ότι οι ρόδακες κάτω από το επιστύλιο στο δεύτερο θάλαμο δείχνουν τον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο.
Περνώντας λοιπόν κάτω από τους οκτάφυλλους ρόδακες του επιστυλίου και ανάμεσα από τις Καρυάτιδες εισέρχεται κανείς στο δεύτερο θάλαμο όπου κυριαρχεί το εντυπωσιακό ψηφιδωτό δάπεδο της Αρπαγής της Περσεφόνης.
Η Αρπαγή της Περσεφόνης όπως ήταν πριν υποστεί φθορές
1908437 385840934899974 3594761476974758376 n b1
Μία εντυπωσιακή έγχρωμη αναπαράσταση του ψηφιδωτού που απεικονίζει την αρπαγή της Περσεφόνης στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης δημιούργησε ο ζωγράφος Γεράσιμος Γερολυμάτος.
Θυμίζουμε ότι ο Γερολυμάτος είχε πρόσφατα αποδώσει σχεδιαστικά τόσο τις Καρυάτιδες όσο και την πύλη που βρίσκεται στην είσοδο του μνημείου, διασταυρώνοντας στοιχεία για τις διαστάσεις των ευρημάτων. Ο ίδιος περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει το χώρο και ακολουθεί τη σκέψη του αρχιτέκτονα.
Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook:
«Λίγο πριν ολοκληρώσω, κατά δύναμη, τη μεταφορά του ψηφιδωτού των 4,5 μ. που βλέπετε, σε υπό κλίμακα διάσταση 10 εκ, στο σημείο που του αναλογεί στην έγχρωμη αναπαράσταση που ζωγραφίζω και η οποία είναι έτοιμη κατά ένα 80%, θα κάνω μια παύση, για να γράψω τα εξής.
Πρόκειται για ένα πραγματικό αριστούργημα της αρχαίας τέχνης! Η τέχνη του ψηφιδωτού, ανήκει αναμφίβολα στις εικαστικές τέχνες και μάλιστα πρέπει να θεωρείται είδος-κλάδος της ζωγραφικής, φορητής ή μνημειακής. Η διαφοροποίηση όμως από την ζωγραφική καθορίζεται από τα διαφορετικά υλικά που χρησιμοποιούν. Αυτό που ο ζωγράφος μπορεί εύκολα να αποδώσει με λεπτομέρεια (έκφραση, κίνηση, πλαστικότητα) μέσω των χρωμάτων, για τον ψηφιδοθέτη είναι πιο δύσκολο, καθώς τον περιορίζει το άκαμπτο και σκληρό υλικό των ορυκτών-πετρών που χρησιμοποιεί. Για αυτό και τα ψηφιδωτά, πολύ συχνά, διατηρούν μια συμπαγή μεγαλοπρέπεια, καθώς αποδίδουν με αδρές γραμμές και με αυτόνομα χρωματικά στοιχεία που αλληλοσυμπληρώνονται από το μάτι (πάντα πίστευα ότι ο "πουαντιγισμός" έλκει την αφετηρία του από τη λογική της ανασύνθεσης των ψηφίδων, απλά οι Σερά και Σινιάκ τις έκαναν πινελιές) την "γενικότητα" μιας σύνθεσης».

Read more: http://www.newsbomb.gr/politismos/story/510497/amfipoli-pos-to-kefali-tis-sfiggas-deihnei-mega-alexandro#ixzz3H4Hv4lCM

ΠΡΩΙΝΗ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ (24-10-2014) ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ !!!!

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ  ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ΚΑΙ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ  ΚΑΘΕ  ΜΕΡΑ 
ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΑΤΡΙΔΑ  ΜΟΥ!!!!
ΚΑΙ  ΜΕ  ΚΡΥΟ  ΚΑΙ  ΜΕ  ΖΕΣΤΗ  
ΚΑΙ  ΜΕ  ΗΛΙΟ  ΚΑΙ  ΜΕ  ΒΡΟΧΗ
ΚΑΙ  ΜΕ  ΟΜΙΧΛΗ  ΚΑΙ  ΜΕ  ΧΙΟΝΙ 
ΠΑΝΤΑ  Σ΄ ΑΓΑΠΑΜΕ  ΓΛΥΚΙΑ  ΜΑΣ  ΚΑΣΤΟΡΙΑ 


Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ


Ε ΟΧΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ . ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ (ΠΑΣΟΚ)ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ . ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΠΟΥ ΟΙ "ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ - ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΟΥ" ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ 400 € ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΙΛΙΚΑΤΖΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ . ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕΣ ΚΩΦΑΛΑΛΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΦΩΣΚΟΛΟΥ . ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ . ΑΝΤΕ ΚΑΙ ..... ΑΠΟ ΕΔΩ !!!!

Μήπως ο κάθε Έλληνας δεν ήταν ένας μικρός «Τσοχατζόπουλος»;

Ξεκίνησε ως ηθοποιός, πέρασε στην πολιτική και τώρα ξαναγυρνάει στο θέατρο. Η Ελένη Κούρκουλα παραχώρησε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» μιλώντας για την τέχνη, τα επιχειρηματικά βήματά της αλλά και την πολιτική .
 
Ηθοποιός στο θέατρο και στην τηλεόραση, θιασάρχης, βουλευτής, υφυπουργός Παιδείας.
Μιλώντας για πολιτική μεταξύ άλλων αναφέρει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα μας: « Μη σας φανεί ακραίο, αλλά μήπως ο κάθε Ελληνας δεν ήταν ένας μικρός, μικρός, μικρός «Τσοχατζόπουλος»; Δήλωσε κανείς την πραγματική αξία του σπιτιού που αγόρασε; Δεν είμαστε ένας βαθιά αλλοτριωμένος λαός; Επί χρόνια όλοι πιστεύαμε ότι υπάρχουν κάποια λεφτά, που δεν είναι δικά μας. Που τα έχει κάπου κάποιο κράτος και οφείλει να μας δίνει. Ποτέ δεν συνειδητοποιήσαμε ότι αυτά τα λεφτά ήταν δικά μας και τώρα τελείωσαν. Ακόμα και σήμερα θεωρούμε ότι εκείνος που δεν μας κόβει απόδειξη δεν κλέβει εμάς, αλλά το «κράτος». Και τον συγχωρούμε, αν δεν κάνουμε κι εμείς το ίδιο.

Πάλι μια απ' τα ίδια; ΚΑΙ Η ΚΝΕ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ? ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ - Η ΕΙΣΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ...

xorofilaki

Αστυνομική Διαταγή έτους 1907


Το παρακάτω κείμενο είναι ένα ντοκουμέντο. Πρόκειται για την αστυνομική διαταγή που εξέδωσε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ματαράγκας Καρδίτσας, στις 8 Δεκεμβρίου 1907, και είναι αποκαλυπτική για τα ήθη της επαρχίας εκείνης της εποχής. Μας το έστειλε ο καλός φίλος της ιστοσελίδας μας Κ.Γ. από τη Λάρισα. Απολαύστε το:
«Προς απάσας τας αρχάς που διοικούν το χωρίον Ματαράγκα Καρδίτσης:
Δήμαρχο, ιερέα του χωριού, Δάσκαλο και άπαντας τους προύχοντας του χωρίου.
Ήρθα εις Ματαράγκαν κατόπιν διαταγής του διοικητού μου μετά ενός χωροφύλακος προς επιβολήν της τάξεως, από άκρου εις άκρον του χωρίου, άνευ χρονοτριβής και άμεσα.
Διότι προχθές στο σιργιάνη μετά την Θίαν και Ιεράν Λιτουργίαν εν τω ναό όταν έπεζαν τα κλαρίνα και τα όργανα ο Κώστας (ας μην αναφέρο το ονομά του) χόρεβε σινέχεια μπροστά χορίς να αφίνη και τους άλους να χορέψουν μπροστά με κατά συνέπια παραξιγιθήκατε και πλακoθίκατε στο ξίλο με τα παλούκια και τα μαχέρια με αποτέλεσμα και κατά σινέπια να τραβματιστούν πολλοί άνθροποι.
Πάραφτα να εφαρμόσετε απάσας τα εξίς διαταγάς μου:
1) Αν ξανασιμβή τιάφτη πράξης εν τω χωρίο να γνορίζετε ότι θα σας συλλάβω και άνεφ χρονοτριβής αμέσος θα σας κλείσο στη φυλακή. Όταν πέζουν τα κλαρίνα και τα μουσικά όργανα στο σιργιάνη στο πανιγίρη και στο γάμο πρέπη να χορέβουν μπροστά άπαντες που επιθιμούν να χορέψουν και όχι μόνο ο ίδιος άνθροπος. Αφτό είνε γαηδουριά.
2) Μου αναφέρθικε ότι ο γάηδαρος του χαντζόπουλου τον Σεπτέμβριο μπίκε στο καλαμπόκι του Βάϊου (ας μην αναγράψο το επίθετο) και ο Βάϊος εκνεβρίστικε και κάρφοσε τον γάηδαρο με την αξάλη στο ένα καπούλι. Καταλαβένετε ο γάηδαρος δέν είναι όνος αλά ο Βάϊος. Άνεφ πολόν σκέψεον καταλαβένη κανής ότι το κεφάλη δεν έχει μιαλό αλά κολοκιθόσπορο. Απαγορεύετε να ξαναγίνη εκ νέου τέτιο απαράδεκτο ή παρόμιο πράγμα.
3) Πίγα στο μαγαζή για καφέ και από έξο βρομούσε κατρουλιό. Απαγορεύετε νά κατουράτε έξω στον τίχο του μαγαζιού.
4) Απαγορεύετε το βρισίδιν το φονασκίν και εντός του καφενίου το ανεμίζιν διότι είναι χιμόνας και εσθάνετέ τις αποφορά από τι βρόμα. Όστις επιθιμή να ανεμιστή να εξέρχετε έξοθεν του καφενίου.
5) Ίδα πολλές γυνέκες να πιάνουν τη σιγκούνα μετά του υποκαμίσου να το τραβούν πρό το έμπροσθεν να ανίγουν τα πόδια και να ουρούν ορθίος. Το τιούτον είναι απαράδεκτο και πρέπη άνεφ χρονοτριβίς να τις βρακόσετε άπαξ και διαπαντός.
6) Όταν λίαν προίαν πάτε τα γελάδια στο γελαδάρη και γιρίζοντας πρέπη ανιπερθέτος να μαζέβετε τις βονιές των ζώον από το δρόμο, το ίδιο να κάνετε και το βράδη διότι δεν έχη που να πατίση όστις βαδίζη εις τας οδούς του χωρίου. Και εκτός του τιούτου σας χριάζοντε αι βονιές να ζεστένεστε στο μπουχαρί το χιμόνα με τα κρία.
7) Σε κάθε πανιγίρι αποκριές πάσχα και γάμους που βαδίζη καλοντιμένος ο κόσμος πάι στην Εκλισία και μετά χορέβη στα σιργιάνια και στους γάμους πρέπη άπαντα τα σκυλιά να είναι δεμένα διά χονδρόν αλισίδεον και σχινίον προς αποφιγίν ατιχιμάτων εκ τον σκιλοδακομάτων.
8 ) Να μιν πίνετε πολί ινοπνεμβατόδη ποτά τσίπουρα και ίνους και μετά ξερνοβολάτε και κάνετε χαζαμάρες.
9) Να τιρίσετε άνεφ αντιρίσεος και χρονοτριβής την άνοθεν τάφτην διαταγήν μου άνθροπη σκύλη και γινέκες διότι όπιος συληφθή παραβάτις θα τον σιλάβο θα τον κλίσο στο σχολίο και αλίμονό του θα τον ταράξο και θα τον μαβρίσο στο ξίλο.
Να με σιγχορίτε αν έκανα κάπιο σιντακτικό λάθος καθότι τελίοσα και εγώ την Τρίτη του Δημοτικού σχολίου διότι δεν με έστιλε ο πατέρας μου από το χωρίον εις τιν Λάρισσαν για να μάθο περισσότερα γράματα. Σαν γκαραγκούνις που είμε και εγό καταλαβένετε άπαντες τας γραφάς μου τας οπίας θέλετε δεν θέλετε να τας τιρίσετε ανιπερθέτος».
Κύριε Κ.Γ. σας ευχαριστούμε θερμά.
πηγή: paliaathina.com

ΚΑΤΑΝΤΙΑ - ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΨΙΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΙΤΑΛΟΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ???,

Στην Ηρώδου Αττικού η «Θύρα 7»;

Repubblica: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Repubblica: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Το δημοσίευμα της Repubblica αναφέρει πως ο Αντώνης Σαμαράς σκέφτεται σοβαρά τον Βαγγέλη Μαρινάκη για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας  



Ρώμη, Ιταλία
Ένα νέο... σενάριο, από την Ιταλία αυτή τη φορά, έρχεται να προστεθεί στα εγχώρια σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σε ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας Repubblica, που φέρει την υπογραφή του δημοσιογράφου Φεντερίκο Φουμπίνι και αναφέρεται συνολικά στην οικονομική κατάσταση των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, διατυπώνεται ο ισχυρισμός πως ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς έχει σκεφτεί να προτείνει ακόμη και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται στον κίνδυνο που διατρέχει η κυβέρνηση Σαμαρά να οδηγηθεί σε εκλογές στην περίπτωση που η παρούσα Βουλή δεν εκλέξει Πρόεδρο τονίζοντας πως λείπουν 29 ψήφοι για την απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βρίσκεται μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, καθώς ο κ. Σαμαράς προσβλέπει στα εκατομμύρια των ψήφων του πιο λαοφιλούς αθλητικού συλλόγου της χώρας. Μια πιθανή υποψηφιότητα του προέδρου του θα έδινε την απαιτούμενη τονωτική ένεση στη κυβέρνηση να ξεπεράσει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. 
Τέλος, το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στον Αλέξη Τσίπρα: «Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μπορεί δημοσίως να υπόσχεται να πει αντίο στην τρόικα και να απαλλάξει τη χώρα από τα χρέη της, αλλά στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του με άλλους ευρωπαίους ηγέτες, απειλεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης».

ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΥΛΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΥΒΔΗ .... ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΣΟΥΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ !!!!

Γνώμη: Ποιος φταίει για το κραχ στις αγορές;

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 12:29
UPD:12:44
Ένα στιγμιότυπο: Η νυχτερινή ζώνη ενημέρωσης είναι ενίοτε διασκεδαστική. Ενίοτε. Μόνο όταν τα πράγματα δεν είναι τόσο σοβαρά για την ελληνική οικονομία και τη χώρα ευρύτερα. Μόλις ένα βράδυ πριν από το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ στις αγορές: Ο δημοσιογράφος επισημαίνει σε προβεβλημένο στέλεχος της κυβέρνησης ότι το χρηματιστήριο ήδη βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου προς εκτόξευση. Ο υπουργός επικαλείται δημοσιεύματα έγκριτων διεθνών ΜΜΕ τα οποία επιχειρούν προβολή των σεναρίων στην περίπτωση αλλαγής σκυτάλης στην πολιτική ηγεσία της χώρας ώστε να τεκμηριώσει ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο στον ίδιο όσο και στον δημοσιογράφο διαφεύγει ως βασικό μέρος της ίδιας ανάλυσης η επικοινωνιακή εκστρατεία της κυβέρνησης τα τελευταία 24ωρα να πείσει Έλληνες και ξένους, λυτούς και δεμένους, ότι ήρθε η ώρα για την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο. Για την ακρίβεια, είναι απλώς ζήτημα χρόνου, σύμφωνα με το κλίμα που εκπορευόταν τουλάχιστον μέχρι χθες από το Μαξίμου.
Μία παραδοχή: Πράγματι, οι αγορές, οι δανειστές και οι εταίροι, καλώς ή κακώς, δεν βλέπουν με καλό μάτι τη ριζοσπαστική ρητορική της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε. Μόλις πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, η αναλύτρια του Economist Intelligence Unit Joan Hoey μετέφερε ευκρινώς στο naftemporiki.gr το διεθνές κλίμα γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα σε σχέση με την ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία, μιλώντας για «τρομακτική αβεβαιότητα η οποία πιθανότατα θα κατέληγε σε μία άμεση δυσμενή αντίδραση της αγοράς, στην περίπτωση που θα σχημάτιζε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ακόμη μία παραδοχή: Είναι επίσης αλήθεια όμως ότι η αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στις πολιτικές εξελίξεις τις οποίες επιλέγει να δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία κινήθηκε ακριβώς προς την κατεύθυνση της σύγκλισης με την άποψη ότι το ελληνικό σύστημα θα πρέπει το γρηγορότερο δυνατό να αποδράσει από τη «μέγγενη» της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, να αντιταχθεί στις ακόμη δρομολογούμενες μεταρρυθμίσεις και εν πάση περιπτώσει έχει ο θεός για τα όποια χρηματοδοτικά κενά προκύψουν αμέσως αύριο στη συντήρηση του κράτους και στην αποπληρωμή του χρέους.
Οι δύο παραδοχές σε μία: Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τις τελευταίες δεινές επιπτώσεις στο οικονομικό κλίμα μέσα και γύρω από την Ελλάδα διότι σέρνει τη χώρα σε εκλογές και το διεθνές περιβάλλον δεν πιστεύει στο δικό του αφήγημα για τη διαχείριση της κρίσης. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για τις δεινές επιπτώσεις στο οικονομικό κλίμα μέσα και γύρω από την Ελλάδα διότι προαναγγέλλουν έξοδο από το Μνημόνιο με αποκλειστικό γνώμονα την πολιτική διαχείριση και χωρίς ευδιάκριτο οικονομικό σχέδιο.
Ένα και μοναδικό συμπέρασμα για κάθε χρήση: Εκ του αποτελέσματος κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση «συναγωνίζονται» εν μέσω ενός θολού πολιτικού σκηνικού προς όφελος της οικονομικής αστάθειας και σε βάρος των μεταρρυθμίσεων που απορρέουν από την ίδια τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη.
ΥΓ: Το μήνυμα από την αγορά επαναλαμβάνεται μονότονα: «Σε τέτοιες συνθήκες δεν κουνιέται φύλλο».

ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ... ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ


ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ (ΜΕΡΚΕΛ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ? ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΤΟ ΑΡΑΓΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ??? ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΚΗΠΟΣ .... ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ????

Ενημέρωση από τον Αντ.Σαμαρά

Το ψηφιδωτό της Αμφίπολης μαγνήτισε το ενδιαφέρον της Άνγκελα Μέρκελ

Το ψηφιδωτό της Αμφίπολης μαγνήτισε το ενδιαφέρον της Άνγκελα Μέρκελ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Η ανασκαφή στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη και τα εντυπωσιακά ευρήματα που αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο συγκεντρώνουν παγκόσμιο θαυμασμό.

Δεν προκάλεσε, λοιπόν, εντύπωση το ενδιαφέρον που έδειξε για την πορεία της ανασκαφής η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο περιθώριο της Ευρασιατικής Συνόδου Κορυφής στο Μιλάνο.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τη γερμανίδα καγκελάριο για τις εξελίξεις και ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε τη στιγμή που ο Αντ.Σαμαράς δείχνει στην Ανγκελα Μέρκελ το εντυπωσιακό ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ ... Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΦΘΑΝΕΙ , ΟΣΟΝΟΥΠΩ ... ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ....

Περιστέρη: Τάφος πολύ σημαντικής προσωπικότητας

Τάφος κάποιας πολύ σημαντικής προσωπικότητας και έργο ενός μεγάλου καλλιτέχνη χαρακτήρισε το απίθανο ταφικό συγκρότημα της Αρχαίας Αμφίπολης η επικεφαλής της ανασκαφής, Αικατερίνη Περιστέρη. Για εξέχον μνημείο και εξαιρετικά σημαντικό που του προσδίδει χαρακτηριστικά μοναδικότητας έκανε λόγο η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μετά την αποκάλυψη του ψηφιδωτού δαπέδου με την παράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης.
Η προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αικατερίνη Περιστέρη, αφού τόνισε, ότι "η αρπαγή είναι ένα καθαρά ταφικό θέμα" και ότι "έχουμε ένα ακόμη δείγμα χρονολόγησης του τάφου: τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π. Χ.", πρόσθεσε, ότι δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα για το φύλο του νεκρού από την παράσταση του βοτσαλωτού δαπέδου, ενώ διευκρίνισε ότι "είναι νωρίς" να ειπωθεί αν ο τάφος είναι βασιλικός.
"Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε αν δεν τελειώσει η ανασκαφή. Είναι πολύ σημαντικός. Η σημαντικότητα του μνημείου ανεβαίνει και με το ψηφιδωτό που πρώτη φορά απαντάται σε ταφικό μνημείο", είπε.
Επίσης, διευκρίνισε, ότι έχουν βρεθεί κινητά ευρήματα, όπως κεραμική, καρφιά κ.α. , "όμως δεν μπορούμε να τα βάλουμε όλα σε ένα δελτίο τύπου. Δεν μπορούμε να πούμε βρέθηκαν όστρακα ή καρφιά. Όλα χρειάζονται συντήρηση και όλα χρειάζονται μελέτη", επεσήμανε.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρήκαμε έναν τέτοιο καταπληκτικό τάφο, ένα πραγματικά απίθανο ταφικό συγκρότημα, και ακόμα πιο πολύ περήφανοι και χαρούμενοι που έχουμε βρει ένα ψηφιδωτό, το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του και ταυτίζεται και χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα, με μια παράσταση μοναδική, με τον Ερμή Ψυχοπομπό, τον Πλούτωνα και την Περσεφόνη που πραγματικά είναι έργο μεγάλου καλλιτέχνη και σίγουρα αυτός είναι ένας τάφος κάποιας πολύ σημαντικής προσωπικότητας» είπε χαρακτηριστικά η αρχαιολόγος.
Σε ερώτηση ως προς το κείμενο με τις 140 υπογραφές, που συγκέντρωσαν συνάδελφοί της και στο οποίο κάνουν λόγο για "ποινικοποίηση" επιστημόνων που έχουν εκφράσει άλλη επιστημονική άποψη για την ανασκαφή, η κ. Περιστέρη απάντησε ως εξής: "Προτιμώ να προχωρεί η ανασκαφή από να ασχολούμαι από διάφορα θέματα τα οποία θεωρώ κακοήθειες".
Μενδώνη: Η σκηνή της αρπαγής της Περσεφόνης συνδέεται με τον οίκο των Μακεδόνων
Για παρόμοιες σκηνές με την αρπαγή της Περσεφόνης, που έχουν βρεθεί σε τοιχογραφία στον λεγόμενο τάφο της Περσεφόνης στο βασιλικό νεκροταφείο των Αιγών και στο ερεισίνωτο του μαρμάρινου θρόνου στον τάφο της Ευρυδίκης, μητέρας του Φιλίππου, στις Αιγές, καθώς και στην πιθανή σύνδεση του "ενοίκου" του τάφου με τον μακεδονικό οίκο, αναφέρθηκε η γγ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων για τις ανασκαφές που διενεργούνται στον τύμβο της Αμφίπολης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του ΥΠΠΟΑ, η κ. Μενδώνη δήλωσε τα εξής:
«Βρίσκουμε τη σκηνή της αρπαγής της Περσεφόνης στην τοιχογραφία του λεγόμενου τάφου της Περσεφόνης, στο βασιλικό νεκροταφείο των Αιγών. Έχουμε και δεύτερη απεικόνιση με τον Πλούτωνα και την Περσεφόνη, σε σκηνή ιερού γάμου, στο ερεισίνωτο του μαρμάρινου θρόνου, στον τάφο της Ευρυδίκης, μητέρας του Φιλίππου, στις Αιγές. Οι σκηνές αυτές συνδέονται με τις λατρείες του κάτω κόσμου, με την Ορφική λατρεία - κάθοδος στον Αδη -, καθώς και με τις διονυσιακές τελετές.
» Ο εκάστοτε επικεφαλής του οίκου των Μακεδόνων ήταν ο αρχιερέας αυτών των λατρειών. Σας θυμίζω την πρόσφατη έρευνα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» για τα κατάλοιπα της μάσκας που βρέθηκαν στα κατάλοιπα των οστών του Φιλίππου.
» Σύμφωνα με τους ειδικούς ήταν η μάσκα, την οποία φορούσε ο Φίλιππος στις ορφικές τελετές. Επομένως, η παράσταση στην περίπτωσή μας έχει συμβολική σημασία, η οποία μπορεί να δηλώνει κάποια σχέση του "ενοίκου" του τάφου με τον μακεδονικό οίκο. Ο πολιτικός συμβολισμός είναι πολύ ισχυρός σε όλες τις εποχές".
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Μενδώνη διευκρίνισε, ότι "ουδέποτε ετέθη θέμα μετακίνησης ευρήματος, οπουδήποτε αλλού, όχι μόνον από την Αμφίπολη, αλλά από οποιοδήποτε σημείο της χώρας", καθώς "η πολιτική του υπουργείου είναι, όπου είναι δυνατόν να επιστρέφονται ευρήματα -ακόμη και από παλαιότερες ανασκαφές- στον τόπο που έχουν βρεθεί", ενώ ως προς τα γεωλογικά δείγματα που έχουν σταλεί στο εξωτερικό ενημέρωσε, ότι η ανάλυσή τους, "είναι απαραίτητη σε μια σύγχρονη ανασκαφική έρευνα, καθώς είναι απαραίτητη η γνώση του γεωπεριβάλλοντος του μνημείου.
» Οι αναλύσεις αυτές θα επιτρέψουν να γνωρίζομε την ακριβή σύσταση και τον τρόπο δημιουργίας των γαιών, να χρονολογήσουμε τα ιζήματα. Η όποια χρονολόγηση μπορεί να προκύψει από γεωλογικού τύπου αναλύσεις, οδηγεί και σε χρονολογήσεις εκατομμυρίων ετών. Είναι εντελώς διαφορετικά τα δεδομένα από την ιστορική, αρχαιολογική χρονολόγηση".

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ

Ανέκδοτο: Ένας Έλληνας και ένας Γερμανός

Μια φορά ήταν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός και συζητούσαν.
Κάποια στιγμή λέει ο Γερμανός στον Έλληνα...


-Στη Γερμανία βρήκαμε καλώδια σε μεγάλο βάθος μέσα στη γη.
-Ε και τι σημαίνει αυτό;
-Αυτό σημαίνει ότι από τα αρχαία χρόνια είχαμε ανακαλύψει το τηλέφωνο
Τότε ο Έλληνας του λέει:
-Εμείς δεν βρήκαμε τίποτα.
Ο Γερμανός απόρησε και του λέει:
-Τι σημαίνει αυτό;
-Αυτό σημαίνει ότι από τα αρχαία χρόνια είχαμε κινητή τηλεφωνία.

ΕΛΛΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ :Η ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΤΗΣ ΙΔΑΝΙΚΗΣ , ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ , ΠΟΛΙΤΕΙΑ !!!

ΟΛΑ  ΑΝΑΠΟΔΑ  ΤΑ  ΚΑΝΟΥΜΕ  Σ΄ ΑΥΤΗΝ  ΤΗΝ  ΧΩΡΑ  ΣΤΟΝ  21ο  ΑΙΩΝΑ ?

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΛΕΩ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ....


ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ΚΑΙ "ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ" ΤΕΧΝΗ

ΚΑΙ  ΟΛΟΙ  "ΗΜΕΙΣ"  ΔΙΝΟΥΜΕ  ΟΡΚΟΥΣ  ΑΓΑΠΗΣ  ΚΑΙ  ΑΦΟΣΙΩΣΗΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΟΛΗ  ΜΑΣ  ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΤΗ  ΛΙΜΝΗ  ΜΑΣ .....
ΣΣΣΣΣΣ  Η  ΠΟΛΗ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ  ΝΑ  ΚΟΙΜΑΤΑΙ ...
ΤΩΡΑ  ΟΜΩΣ  ΕΦΤΑΣΕ  Η  ΣΤΙΓΜΗ  ΤΗΣ  ΣΩΤΗΡΙΑΣ . 
ΜΕ  ΤΗΝ  EUROPA  NOSTRA   ΘΑ  ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΘΑ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ  ΠΑΣΑΝ  ΝΟΣΟΝ  ΚΑΙ  ΠΑΣΑΝ  ΜΑΛ....ΚΙΑΝ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ .... ΑΚΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ !!!!!

Ο Ν. Κακλαμάνης... ψήφισε. Τι θα κάνουν οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι;

- Newsbomb Τελευταία ανανέωση: Πέμπτη 09 Οκτωβρίου 2014 18:01
Ο Ν. Κακλαμάνης... ψήφισε. Τι θα κάνουν οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι;
Στις... προθέσεις των ανεξάρτητων βουλευτών μετατοπίζεται πλέον το ενδιαφέρον για την ψηφοφορία, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Πλέον, μετά και την επιστροφή του Νικήτα Κακλαμάνη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η δύναμη της κυβέρνησης αυξήθηκε στους 155 βουλευτές και έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον να δούμε, αν μέχρι αύριο το βράδυ θα προκύψουν και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις για τους κυβερνητικούς εταίρους ή και... δυσάρεστες που συνήθως προκύπτουν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και έχουν ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει η διαγραφή τους από το κόμμα.
Ηδη, πάντως, γίνεται μεγάλος ντόρος γύρω από το αν τελικά η κυβερνητική υποστήριξη μέσω... ανεξάρτητων βουλευτών θα αυξηθεί και θα ξεπεράσει τον μαγικό αριθμό των 156 βουλευτών, για τον οποίο παίζονται μέχρι και στοιχήματα στο διαδίκτυο...

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/504967/o-n-kaklamanis-psifise-ti-tha-kanoyn-oi-ypoloipoi-anexartitoi#ixzz3FjVRM96o

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΕΧΕΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΑΠΟΨΕ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ...... ΑΦΟΥ ΤΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ , ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ "ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ" ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ... ΚΑΝΕΙΣ ΓΗΪΝΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΓΗΪΝΕΣ" ΛΑΜΠΕΣ ???

 ΤΟ  ΦΕΓΓΑΡΙ  ΚΑΝΕΙ  ΒΟΛΤΑ  ΜΕΣ  ΤΗΣ  ΛΙΜΝΗΣ  ΜΑΣ  ΤΑ  ΧΟΡΤΑ

ΤΟΥ  ΥΨΟΥΣ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΒΑΘΟΥΣ ....

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !!!!!!!!!!!


ΜΕ ΛΕΝΕ ΡΙΖΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΤΟ ΓΥΡΙΖΩ ...... ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ..... ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .... ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ .... ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ .....

Επιστρέφει ο Ν. Κακλαμάνης στη ΝΔ - "Δεν δικαιούμαι να είμαι απών"


Την απόφασή του να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζοντας ότι λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις και αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά να επανεντεχθεί στο κόμμα.
Αναλυτικά όσα αναφέρει στη δήλωσή του:
"Βλέποντας την ανταπόκριση όλων των ιστορικών στελεχών της ΝΔ στο προσκλητήριο ενότητας του Προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, κατάλαβα ότι δεν δικαιούμαι να είμαι απών.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του κόμματος γιατί με δική του πρωτοβουλία συναντηθήκαμε σήμερα. Είχαμε μακρά συζήτηση, ήρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις και όπως είναι αυτονόητο, αποδέχθηκα με χαρά την πρόσκληση του για την επανένταξή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο κόμμα της ΝΔ.
Η μακρόχρονη φιλία μου με τον Αντώνη Σαμαρά και η επί δεκαετίες παρουσία μου στην Παράταξη, ήταν ο καταλύτης της σημερινής θετικής εξέλιξης".