Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ . ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ .

Ίδρυμα Bertelsmann: Η Γερμανία κερδίζει από τους μετανάστες

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 10:34
UPD:10:35
REUTERS/TOBIAS SCHWARZ
Τα 6,6 εκατομμύρια ατόμων με ξένη υπηκοότητα που ζουν στη Γερμανία διασφάλισαν το 2012 προς τα κοινωνικά ταμεία ένα πλεόνασμα ύψους 22 δισ. ευρώ.

ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΙΛΝΤ : Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΑ : ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΕΥΦΥΙΑ !!!

Ρήσεις   του Όσκαρ Ουάιλντ που άφησαν εποχή :
  1. «Να συγχωρείς πάντα τους εχθρούς σου• τίποτα δεν μπορεί να τους εκνευρίσει περισσότερο»,
  2.  «Δύο τραγωδίες υπάρχουν στη ζωή: η μία είναι να μην αποκτάς αυτό που θέλεις και η άλλη είναι να το αποκτάς»,
  3.  «Πάντα θα μ’αγαπάς. Αντιπροσωπεύω όλες τις αμαρτίες που δεν είχες το θάρρος να κάνεις»,
  4.  «Μόνο όσοι έχουν φάτσα βλάκα μπαίνουν στη Βουλή των Κοινοτήτων και μόνο όσοι είναι πραγματικά βλάκες πετυχαίνουν εκεί»,
  5.  «Το μόνο χειρότερο από το να σε σχολιάζουν είναι να μη σε σχολιάζουν», 
  6. «Κυνικός είναι ο άνθρωπος που ξέρει την τιμή όλων των πραγμάτων αλλά την αξία κανενός»,
  7.  «Οι νέοι θέλουν να είναι πιστοί και δεν είναι. Οι ηλικιωμένοι θέλουν να είναι άπιστοι και δεν μπορούν», 
  8. «Η μόνη διαφορά μεταξύ ενός καπρίτσιου κι ενός πάθους ζωής είναι ότι το καπρίτσιο κρατά λίγο περισσότερο», 
  9. «Η σοβαρότητα είναι το μοναδικό καταφύγιο των ρηχών ανθρώπων» και
  10.  «Η φιλοδοξία είναι το τελευταίο καταφύγιο της αποτυχίας
 Σε παλαιότερη δημοσκόπηση είχε ανακηρυχθεί ως ο μεγαλύτερος ευφυολόγος της Βρετανίας αφήνοντας πίσω του τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και τη Μάργκαρετ Θάτσερ. Τα λόγια του αποτελούν απόσταγμα εμπειριών και σοφίας, ενώ για πολλούς θεωρείται το ευφυές «παιδί» της αυτοπροβολής και του μοντερνισμού.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΙΑ ΕΓΚΑΡΔΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ





Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΙΜΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Η ΚΥΡΙΑ ΕΤΡΕΞΕ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ . Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΙΜΗΣ ΔΗΜΟΤΙΣΣΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΕΦΤΕ ΛΙΓΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ . ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΓΑΡ . ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ !!!

Επίτιμη διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύτηκε η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 21:42
UPD:21:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ
H Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ,  στην τελετή αναγόρευσής της σε επίτιμη διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Επίτιμη διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύθηκε η Καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας, Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη μεγάλη αίθουσα των Προπυλαίων.

«Τι είναι αυτό πού μου χαρίζει μια τέτοια τιμή; Ασφαλώς η προσπάθεια μου να δείξω ότι το Βυζάντιο δεν αποτελεί μόνο θεμέλιο της ελληνικής υπόστασης, αλλά συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού πολιτισμού» τόνισε η κα Αρβελέρ σε ομιλία που εκφώνησε μετά την αναγόρευσή της.
Η κα Αρβελέρ υπογράμμισε τη σημασία που έχουν αποκτήσει σήμερα η μελέτη και η ανάδειξη της βυζαντινής περιόδου κάνοντας λόγο για «ανανεωμένο βυζαντισμό». Παράλληλα, αναφέρθηκε στους άρρηκτους δεσμούς του βυζαντινού κόσμου με τη σημερινή εποχή, την κληρονομιά και τη διαχρονία του βυζαντινού πολιτισμού.


ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ
Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της κας Αρβελέρ στη σχέση των νεοελλήνων με την Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία, αλλά και στη θέση που κατέκτησαν στην ποίηση, στη λογοτεχνία και στη λαϊκή παράδοση. «Χρωστάμε στο Βυζάντιο την οικουμενικότητα του μείζονος ελληνισμού. Για τους νεοέλληνες το Βυζάντιο είναι αενάως παρόν» σημείωσε.

Στο τέλος της ομιλίας της, η κα Αρβελέρ δήλωσε αλληλέγγυα στην προσπάθεια των πρυτανικών αρχών να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του ασύλου ως άσυλο ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, αποσπώντας το χειροκρότημα των παρισταμένων. Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους το Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφάσισε να απομείνει στην κα Αρβελέρ την ύψιστη διάκρισή του, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θόδωρος Φορτσάκης, τόνισε ότι ανάγονται όχι μόνο στην επιστημονική διαδρομή της κας Αρβελέρ, αλλά και στο γεγονός ότι με το έργο της και τη δημόσια παρουσία της έχει καταστεί μια προσωπικότητα οικεία.


ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ
H Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ  με τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρο Φορτσάκη.
«Είναι το πρόσωπο του Έλληνα, της Ελληνίδας που θα θέλαμε να έχει η χώρα και στο εσωτερικό κα στο εξωτερικό. Ακούγοντας την αισθανόμαστε ότι μετέχουμε κι εμείς στην πορεία της» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.  «Η επιστημονική της σκέψη, ότι το Βυζάντιο αποτελεί τμήμα της ευρωπαϊκής ιστορίας, δεν έχει βρει τη θέση που της αξίζει. Η θέση αυτή παρέχει στην Ελλάδα τη δυνατότητα  να αναπτύξει πληθώρα δράσεων, αλλά η Ελλάδα δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τη σημασία αυτής της δυνατότητας» πρόσθεσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ. naftemporiki.gr

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ


ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΤΣΑΡΣΙ" ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩ . ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΩΝ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ WI-FI ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΩΝ ΜΑΣ

Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Σύλλογος "Τσαρσί" - Πρόγραμμα εκδηλώσεων 12ημέρου Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Ραγκουτσάρια!!

Εκδηλώσεις εορταστικού 12ημέρου, Δεκέμβριος 2014, Ιανουάριος 2015 του Πολιτιστικού συλλόγου "Τσαρσί".

Ο σύλλογος "Τσαρσί" σεβόμενος
τις παραδόσεις και απευθυνόμενος σε μικρούς και μεγάλους, έχει προγραμματίσει τις πιο κάτω εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή του Ιστορικού κέντρου της Καστοριάς, οδός Μητροπόλεως πλατεία Ομόνοια όπου παραδοσιακά εδώ και χρόνια είναι το επίκεντρο όλων των εκδηλώσεων του 12ημέρου Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Ραγκουτσάρια.

1. Γιορτή Μητροπόλεως
ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Πρόκειται για μία γιορτή που πραγματοποιήθηκε πέρσι για πρώτη φορά στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής


2. Πρωτοχρονιάτικη Εκδήλωση
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

Πρωτοχρονιάτικη Εκδήλωση για τα παιδιά στην πλατεία Ομονοίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τσαρσί».


3α. 2η ΣΑΡΜΑΔΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ 2015 Παραδοσιακό Καστοριανό γεύμα Σαρμάδων.

Σε διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Ομόνοιας θα προσφερθούν σε περαστικούς και επισκέπτες παραδοσιακοί σαρμάδες, πίτες, μεζέδες και κρασί.


4. ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ 2015 - ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΤΣΑΡΣΙ
ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

«Σαν άλλοτε» : γλέντι στο τσαρσί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τσαρσί» στο εορταστικό περίπτερο του συλλόγου στη Μητροπόλεως 88.

Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι…
Θα θυμηθούμε… τα γλέντια που κάναμε στον “Παπαγάλο, στο Lotto – No Limit – Nice – Tattoo – Bar Fly – Memfis – Ήλεκτρον – Κεντρί – Μπλά Μπλά – Αφροδίτη – Old House – Bullet – Express – Ελιξήριο – Manhattan – Groovy – Buiqillion – Οικόσημο και πολλά άλλα στην οδό Μητροπόλεως…

Θα θυμηθούμε και να ακούσουμε τη μουσική που ακούγαμε τότε…
Θα παίξουν ζωντανά οι dj που έπαιζαν σε όλα τα πιο πάνω μαγαζιά.


- Συμμετοχή μας με μπουλούκι στα Ραγκουτσάρια το διήμερο 6 και 7 Ιανουαρίου 2015.

- Κατά την διάρκεια του τριημέρου (5-8 Ιανουαρίου) θα τοποθετηθούν επί της οδού Μητροπόλεως web κάμερες οι οποίες θα προβάλλουν ζωντανά τις εκδηλώσεις μέσω διαδικτύου σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

- Ο Σύλλογος Τσαρσί σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία sky express έχει εξασφαλίσει τη διανομή τουλάχιστον 3000 flyers (τα οποία θα προβάλλουν τα Ραγκουτσάρια καθώς και τις εκδηλώσεις  του συλλόγου ’’ΤΣΑΡΣΙ’’)   μέσα στα αεροπλάνα της . (Δρομολόγια εσωτερικού)

- Δωρεάν Wi Fi Ίντερνετ σε όλη την οδό Μητροπόλεως μέχρι και την πλατεία Ομόνοια (με την ονομασία Ραγκουτσάρια),  για αποστολή και λήψη πληροφοριών από επισκέπτες και μη.

- Παραγωγή και προώθηση διαφημιστικού spot για τα Ραγκουτσάρια μέσο του ΑΠΕ και σε συνεργασία με το EPIRUS SAT προώθηση ντοκυμαντέρ με θέμα τα Ραγκουτσάρια στο πρακτορείο ειδήσεων REUTERS.

- Προβολή, σε δισέλιδο αφιέρωμα, όλων των πιο πάνω εκδηλώσεων στο πολυσέλιδο και σε μορφή εφημερίδας, περιοδικό της Δ. Μακεδονίας “Τοgether’’
    
Όλες οι δράσεις του συλλόγου ’’Τσαρσί’’ έχουνε σκοπό τη διατήρηση των εθίμων και τη διάδοση των Ραγκουτσαριών στην υπόλοιπη Ελλάδα, με κύριο στόχο την τουριστική προβολή της Καστοριάς     
Σε λίγες ημέρες θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα.               

totsarsi.gr            

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

Δείτε τα θέματα του ερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου στις 28/11/2014!

Σας  προσκαλούμε  την Παρασκευή  28 Νοεμβρίου  2014 και ώρα 18:30 να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Καστοριάς (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) για τακτική συνεδρίαση και σύσκεψη, με τα παρακάτω θέματα:
1.     Ανακοινώσεις
2.     Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Καστοριάς έτους 2015. (Σχετ. Εισήγηση Εκτελεστικής Επιτροπής).
3.     Έγκριση πραγματοποίησης εκδήλωσης «Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δένδρου» καθώς και συνόλου εκδηλώσεων εορταστικού δωδεκαημέρου 2014-2015 Δήμου Καστοριάς, έγκριση δαπανών αυτών και συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής. (Σχετ. Εισήγηση Αντιδημάρχου κ. Δ. Πετρόπουλου)
4.     Εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης -και σχεδίου αυτής- μεταξύ του Δήμου Καστοριάς και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς με αντικείμενο τη συνεργασία των δύο φορέων για την πραγματοποίηση των Καστοριανών Ραγκουτσαριών 2015. (Σχετ. Εισήγηση Αντιδημάρχου κ. Δ. Πετρόπουλου)
5.     Έγκριση δωρεάν παραχώρησης κατά χρήση, του δημοτικού ακινήτου, Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Οικισμού Κορεστείων, στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κορεστείων της Αστυνομικής Δ/νσης Καστοριάς - Τροποποίηση της αριθμ. 395/12 προγενέστερης απόφασης του Δημ. Συμβουλίου . (Σχετ.. Εισήγηση Προέδρου Δ.Σ.)
6.     Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής της Προμήθειας «ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ» (Σχετ. Πρωτόκολλο Επιτροπής Παραλαβής).
7.     Εγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής  του έργου: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ - ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ» (Σχετ. Πρωτόκολλο Επιτροπής Παραλαβής)
8.     Έγκριση παράτασης της Σύμβασης για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ» (Σχετ γνωμοδότηση της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμών Προμηθειών).
9.     Εγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΥΔΡΑΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ»
(Σχετ. Εισήγηση Δ/νσης Τεχν. Υπηρεσιών».
10.  Τροποποίηση προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ" «Δημ. Μπαιρακτάρης και Σουλτάνα Πετσάλνικου -Μπαιρακτάρη» (Σχετ. Απόφαση Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ.).
11.  Έγκριση επιχορήγησης Μορφωτικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Λιθιάς «Η Αγία Παρασκευή» για διοργάνωση εκδηλώσεων. (Σχετ. Εισήγηση Αντιδημάρχου).
12.  Καθορισμός του ανώτατου αριθμού αδειών για την άσκηση υπαιθρίου πλανόδιου  και στάσιμου εμπορίου, για το έτος 2015». (Σχ. Εισήγηση Δ/νση Τοπ. Οικ. Ανάπτυξης).
13.  Εγκριση ή μη εκμίσθωσης χώρου (γραφείο) δημοτικού ακινήτου στη Δ.Κ. Μεσοποταμίας.
(Σχετ απόφαση Συμβουλίου Δ.Κ. Μεσοποταμίας).
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Γεώργιος Παπαδόπουλος

Σχόλιο  kastoriaMIA :  Αν  με  αυτά  τα  θέματα  κατάφεραν  και  τσακώθηκαν  μεταξύ  τους  και  υπήρξαν  και  αποχωρήσεις  δημοτικών  Συμβούλων  ΤΙ  ΘΑ  ΓΙΝΕΙ  ΟΤΑΝ  ΠΡΟΚΥΨΕΙ  ΚΑΝΕΝΑ  ΔΥΣΚΟΛΟ  ΘΕΜΑ  ΤΗΣ  ΠΡΟΚΟΠΗΣ ; ΘΑ  ΒΓΟΥΝΕ  ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ; ΟΛΑ  ΣΤΟΝ  ΒΩΜΟ  ΤΗΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ  ; 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ

Άντε πάλι . Πλησιάζουμε στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές και πάλι αρχίζουν να "παίζουν" νεωτεριστικές ιδέες για βελτίωση των καστοριανών ραγκουτσαριών (τσιαρσινού καρναβαλιού για την ακρίβεια) . Κάτι καλλιτεχνικές δημιουργίες από "καλλιτέχνες - θεατές" μέχρι σήμερα των καρναβαλιών ακούγονται , κάτι τουριστικές προβολές , κάτι περί αλλαγής ημερομηνιών για τουριστικούς λόγους , κάτι δεν τους αρέσει η πολύχρωμη "μπουγάδα" . ΟΧΙ ΚΑΛΑ ΣΗΜΑΔΙΑ . ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ . Δείξτε σε άλλους τομείς την διάθεσή σας να ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ κύριοι "αναρμόδιοι" . Αρμόδιοι για τα ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ είναι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες ενεργά σ΄ αυτά (καρναβαλιστές) και όχι οι σε εξέδρα η οχι τοποθετημένοι επίσημοι θεατές της παρέλασης . Και αυτοί (ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ) νομίζω δεν επιθυμούν αλλαγές και νεωτερισμούς . ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ ΜΑΣ . ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΛΑΤΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ . Και προπαντός μην τολμήσετε να αλλάξετε ημερομηνίες για να πέφτει πάντα σαββατοκύριακο . Τα ραγκουτσάρια γίνονταν πάντα 6-7-8 Ιανουαρίου για τους καστοριανούς . Δεν γινόταν ούτε για τους ξενοδόχους ούτε για τους ταβερνιάρηδες . ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ .

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ???



Ένας  αμερικάνος  επιχειρηματίας , μην  ξέροντας  τι  επάγγελμα  να  διαλέξει  για  τον  γιό  του , τον  έκλεισε  μέσα  σ΄ ένα  δωμάτιο  με  μια  Βίβλο , ένα  μήλο  και  μια  τραπεζική  επιταγή . Σκέφτηκε  :  ¨Αν  τον  ξαναβρώ  να  διαβάζει  τη  Βίβλο  θα  τον  κάνω  παπά , αν  επεξεργάζεται  το  μήλο  θα  τον  κάνω  αγρότη  και  αν  περιεργάζεται  την  τραπεζική  επιταγή  θα  τον  κάνω  τραπεζίτη¨ . Αφού  πέρασε  ο   χρόνος  που  είχε  προκαθορίσει , μπήκε  πάλι  στο  δωμάτιο  και  βρήκε  τον  γιό  του  να  έχει  ¨τσεπώσει¨ την  τραπεζική  επιταγή  , και  καθισμένο  πάνω  στη  Βίβλο  να  τρώει  το  μήλο .

Μετά  απ΄ όλα  αυτά  έκανε  τον  γιό  του  ΠΟΛΙΤΙΚΟ .
Arthur  James  Balfour                kastoriaMIA