Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑ(Ο)Σ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΣ . ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ . ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ . ΑΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ - ΞΕΝΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!! ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ....


 31


ΣΑΒΒΑΤΟ, 31 Ιανουαρίου 2015
Το Ποντίκι Web
Βύρων Πολύδωρας: Συστρατεύομαι με τον Αλέξη Τσίπρα για το καλό της πατρίδας

Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τάσσεται ο Βύρων Πολύδωρας τη δήλωσή του στα στα parapolitika.gr. Με σκληρά λόγια για τον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο προτρέπει να διαβάσει στον Πλούταρχο το σχετικό απόσπασμα για τη συμφιλιωτική στάση-συμπεριφορά του Αριστείδη, του και Δίκαιου καλούμενου, προς τον πολιτικό του αντίπαλο Θεμιστοκλή, στη ναυμαχία της Σαλαμίνος.

Ολόκληρη η δήλωση του Β. Πολύδωρα έχει ως εξής:

«Ο κατά φαντασίαν νικητής των εκλογών κ. Σαμαράς δίνει ακρίτως μάχη οπισθοφυλακών. Καλό θα ήταν να διάβαζε στον Πλούταρχο το σχετικό απόσπασμα για τη συμφιλιωτική στάση-συμπεριφορά του Αριστείδη, του και Δίκαιου καλούμενου, προς τον πολιτικό του αντίπαλο Θεμιστοκλή, στη ναυμαχία της Σαλαμίνος.

"Ήκεν ὁ Ἀριστείδης ἐπὶ τὴν σκηνὴν τοῦ Θεμιστοκλέους καὶ καλέσας αὐτὸν ἔξω μόνον, ᾿ἡμεῖς᾿ εἶπεν ᾿ὦ Θεμιστόκλεις, εἰ σωφρονοῦμεν, ἀρξώμεθα σωτηρίου καὶ καλῆς φιλονικίας πρὸς ἀλλήλους, ἁμιλλώμενοι σῶσαι τὴν Ἑλλάδα, σὺ μὲν ἄρχων καὶ στρατηγῶν, ἐγὼ δ᾿ ὑπουργῶν καὶ συμβουλεύων".

Είναι ένα μήνυμα της ιστορίας προς όλους μας, που γίνεται επίκαιρο σήμερα, στην μάχη της διαπραγμάτευσης που δίνει η νέα κυβέρνηση της Ελλάδος με τους πιστωτές της και θεσμικούς εταίρους μας κατ’ εντολή, νωπή και καθαρή, του Ελληνικού λαού. Μόνον η συστράτευση είναι έντιμη πατριωτική στάση.

Ναι, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία της πατρίδος και του λαού, συστρατευόμενος στη διαπραγμάτευση κοινωνικής σωτηρίας και εθνικής απελευθέρωσης που διεξάγει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

ΩΠΑ ΤΙΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΚΑΜΨΕ ... YES MAN .....

Αδ. Γεωργιάδης υπέρ Ντάισενμπλουμ: "Να δω σε λίγες μέρες που θα κρύβονται όσοι υποστήριξαν δημοσίως τους παλαβούς"! (εικόνα)

ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ....

Ο βουλευτής της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης σχολίασε μέσω twitter τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου Ντάισελμπλουμ-Βαρουφάκη και φ

υσικά παίρνει το μέρος του Ντάισενμπλουμ και δεν δέχεται ότι μπορεί να υπάρξει νίκη της Ελλάδας στην διαπραγμάτευση.

Ο κ.Γεωργιάδης στέκεται στα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών για την Τρόικα που όπως φάνηκε εκνεύρισαν τον πρόεδρο του Eurogroup και έγραψε.

"Θυμάστε το βίντεο με τα τραινάκια; … να δω σε λίγες μέρες που θα κρύβονται όσοι υποστήριξαν δημοσίους τους παλαβούς..."

HEIL HITLER - SOIMPLE

 http://youtu.be/kzH1iaKVsBM

 

«Ο Σόιμπλε αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωζώνη από τον Τσίπρα» αναφέρεται σε άρθρο στο αμερικανικό περιοδικό Newsweek.

Ο Τόμας Ράιτ, διευθυντής του Project on International Order and Strategy στο Brookings Institution, τονίζει ότι «ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, διαθέτει σαφή εντολή για την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους και της σχέσης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», προσθέτοντας ότι «θα γραφτούν πολλά τις επόμενες εβδομάδες για τα οικονομικά θέματα που περιλαμβάνονται στις διαπραγματεύσεις».

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Πρώτον, η πεποίθηση ότι οι τεράστιες συνέπειες μιας ελληνικής εξόδου από την Ευρωζώνη μπορούν να ελεγχθούν, θα καταστήσει μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ περισσότερο πιθανή και όχι λιγότερο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ευρωζώνη μπορεί να διαχειριστεί μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Όπως επισημαίνεται ωστόσο, μεταξύ άλλων, παραμένει απίθανη μια έξοδος της Ελλάδας, όχι τόσο επειδή η Γερμανία θα θελήσει να πραγματοποιήσει το πείραμα, αλλά επειδή η κατάσταση θα οδηγούντο πραγματικά στην άκρη του γκρεμού, προκαλώντας την αντίδραση της ΕΚΤ και την ενεργοποίηση των μηχανισμών που διαθέτει, όπως τη διακοπή της παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

»Δεύτερον, υπάρχει η άποψη ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωζώνη από τον Αλέξη Τσίπρα. Τις επόμενες εβδομάδες, ο κ. Τσίπρας θα χαρακτηρισθεί ως η αιτία των προβλημάτων της Ευρωζώνης, μολονότι τα τελευταία πέντε χρόνια ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέβαλε τη γερμανική οικονομική ορθοδοξία στην Ευρωζώνη, όπου συμπεριλαμβάνονταν η λιτότητα, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η στήριξη σε μια υφεσιακή νομισματική πολιτική και η εθνικοποίηση του τραπεζικού χρέους.

»Τρίτον, η Γερμανία θα επιχειρήσει να αποδυναμώσει τα λαϊκιστικά κόμματα στην Ευρώπη. Το χειρότερο αποτέλεσμα για τη Γερμανία θα ήταν μια συμφωνία με την Ελλάδα, καθώς θα ενίσχυε τα λαϊκιστικά κόμματα και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τη γερμανική οπτική, το καλύτερο αποτέλεσμα θα ήταν η απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα ως προειδοποίηση και για τις άλλες χώρες. Εάν ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει και η Ελλάδα τεθεί εκτός Ευρωζώνης, θα αποτελεί και αυτό ισχυρό ράπισμα για τη Γερμανία».

Καταλήγοντας, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι «υπάρχει βέβαια και μια μέση άποψη, μια συναινετική συμφωνία με την Ευρωζώνη, που θα εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη. Η Γερμανία απορρίπτει ωστόσο και αυτή την επιλογή».

Πηγή: ΑΠΕ

Donald Duck der Nazi

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ (ΟΡΑ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ) . Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ... ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ....ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ , ΠΟΥ ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ????

Πρόταση βόμβα απο το ΣΥΡΙΖΑ για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Πρόταση βόμβα απο το ΣΥΡΙΖΑ για την θέση του Προέδρου της ΔημοκρατίαςΤη στιγμή που όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου, από τον ΣΥΡΙΖΑ, για διάδοχο του Κάρολου Παπούλια, ως…
Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μυστικές διεργασίες στην Κουμουνδούρου φαίνεται ότι φέρνουν πλήρη ανατροπή…

Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα φέρονται να έχουν εισηγηθεί την επιλογή του Μανώλη Γλέζου! Η πρόταση δεν έχει απορριφθεί, κάτι που πολλούς τους κάνει να πιστεύουν ότι ίσως τελικά γίνει και αποδεκτή! Μάλιστα θεωρούν ότι το πρόσωπο του κου Γλέζου θα υπερψηφίσουν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι αλλά και το ΚΚΕ, ίσως και το ΠΑΣΟΚ!

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΟΙ ΑΠΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ . ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΡΕ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΤΟΥ Κ...Υ


ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΚΡΑΙΦΝΗΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ (ΠΑΣΟΚΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ) ΣΕ ΚΑΙΡΙΟ ΠΟΣΤΟ . ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ .....

Το Ποντίκι Web
Ο Γιάννης Ρουμπάτης επικεφαλής της ΕΥΠ

Επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) τοποθετείται με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Γιάννης Ρουμπάτης, ο οποίος έχει κατά το παρελθόν διατελέσει ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, καθώς και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Παπανδρέου την περίοδο1987-1988.

Ο Γ. Ρουμπάτης γεννήθηκε το 1948 στα Ιωάννινα. Σπούδασε στις ΗΠΑ και είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkinsτης Ουάσινγκτον.

Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας Το Βήμα στην Ουάσινγκτον. Μετά το το 1981, ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου για θέματα Διεθνών ΜΜΕ.

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΠΑΕΙ Ο ΚΥΡ . ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ


ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ Η ΝΔ . (ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ) . ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ , ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΦΟΡΩΝ , ΕΝΦΙΑ , ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ , ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ , ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ??? ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΙΡΕΚΑΚΙΑ ΕΠΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΛΗΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟ "ΚΕΝΤΡΟ" - ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ . ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ , ΦΤΑΝΕΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ , ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ !!!!


Αποτίμηση του αποτελέσματος, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις

Συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, βουλευτή Β’ Αθηνών της ΝΔ,  Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εφημερίδα «Αγορά» και στο δημοσιογράφο, Σωτήρη Σταθόπουλο.
Η ΝΔ υπέστη μία από τις βαριές της ήττες. Ποια ήταν τα αίτια που την οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα;
Η κυβέρνησή μας έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Δεν ερμηνεύτηκε όμως σωστά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ο ανασχηματισμός που έγινε τον περασμένο Ιούνιο δεν κινήθηκε στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης του μεταρρυθμιστικού έργου. Το αντίθετο μάλιστα θα έλεγα πως έγινε. Φαίνεται πως υπήρξε κόπωση. Και δυστυχώς δεν γεμίσαμε ξανά, ως οφείλαμε, το ντεπόζιτο με μεταρρυθμιστική βενζίνη, στέλνοντας λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Μια κοινωνία, που η σιωπηλή της πλειοψηφία, επιθυμεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κάτι που φάνηκε και στις εκλογές όπου οι πολίτες επιβράβευσαν πολιτικούς με μεταρρυθμιστικές πολιτικές. Αυτή είναι η αλήθεια. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν πολίτες που αισθάνθηκαν έντονα συναισθήματα για την πολιτική που ακολούθησε η ΝΔ ειδικά στο ζήτημα της υπερβολικής φορολόγησης και το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ και σε αυτούς τους πολίτες δεν δώσαμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Πιστεύω πως το σημαντικό κυβερνητικό έργο, κεκτημένο των κόπων και των θυσιών του λαού,  δεν επικοινωνήθηκε επαρκώς και σωστά. Δεν καταφέραμε να κάνουμε κτήμα του ελληνικού λαού το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια, καθώς και τον οδικό χάρτη μείωσης της φορολογίας.
Κατά την άποψη σας τι θα πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα στην ΝΔ; Στελέχη ζητούν την σύγκληση έκτακτου συνεδρίου. Συμφωνείτε με αυτή την άποψη; 
Ακούστε, κύριε Σταθόπουλε. Είναι ανάγκη να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, χωρίς εσωστρέφεια, ταμπού και προκαταλήψεις. Ξέρετε είμαι από τους πολιτικούς εκείνους, που επειδή έχω περάσει για μια δεκαετία από τον ιδιωτικό τομέα, πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να αξιολογείς όλα τα αποτελέσματα. Ακόμη και αν έχεις κερδίσει. Πόσο μάλλον όταν έχεις χάσει. Τώρα για το τι πρέπει να κάνεις, πρέπει πρώτα να καταλήξεις σε συμπεράσματα της ήττας. Σας λέω, λοιπόν, ευθέως ότι για μένα δυο είναι τα βασικά συμπεράσματα που μπορώ να βγάλω από το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής. Το πρώτο είναι ότι χάσαμε το κέντρο από ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Χωρίς το μεσαίο χώρο, χωρίς το κέντρο, δεν ξέρω που αλλού μπορεί να απευθύνει το μήνυμά της η ΝΔ. Άλλωστε το κόμμα μας πετύχαινε μεγάλες νίκες όταν ανοιγόταν στο μεσαίο χώρο. Και το δεύτερο ότι πρέπει να αυξήσουμε τη διείσδυσή μας στις λεγόμενες παραγωγικές ηλικίες, καθώς σήμερα η Νέα Δημοκρατία, κατά βάση, είναι ένα κόμμα ηλικιωμένων. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το κόμμα μας παρουσίασε αύξηση 4 ποσοστιαίων μονάδων στο ηλικιακό κοινό 18 – 34, σε σχέση με το 2012. Το συνέδριο είναι μια επιλογή, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι η σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για μια πρώτη αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος.
Συμμερίζεστε την άποψη που επικρατεί ακόμα και ηγετικά στελέχη στη ΝΔ, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια «αριστερή παρένθεση» και γι’ αυτό τον λόγο δεν θα πρέπει να υπάρξει εσωστρέφεια στην ΝΔ, προκειμένου να είναι ενωμένη και παρούσα στις εξελίξεις;
Ανησυχώ σοβαρά για την πορεία που έχει πάρει η χώρα, ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις μου. Αν, όμως, αυτό συμβεί η ανασυγκρότηση της ΝΔ καθίσταται ακόμη πιο επείγουσα και επιτακτική. Με κατεξοχήν εθνική συνείδηση, κεντροδεξιά καρδιά και φιλελεύθερους πνεύμονες η παράταξή μας αποτελεί  διαχρονικά τον πιο έντιμο και αξιόπιστο εκφραστή των αλλαγών που απαιτεί η σιωπηλή πλειοψηφία του ελληνικού λαού για να βγούμε από την κρίση. Και τελικά το μόνο σταθερό εγγυητή της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, μακριά από επικίνδυνες γεωπολιτικές ακροβασίες.
Ποια είναι η άποψη σας για τις εξαγγελίες Κατρούγκαλου περί κατάργησης της διαθεσιμότητας και την επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν στο δημόσιο; 
Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχουν παράνομες και αντισυνταγματικές απολύσεις, όπως ακούω να λέει ο κ. Κατρούγκαλος, κάτι το οποίο θα έπρεπε να γνωρίζει ως συνταγματολόγος που είναι. Για την ουσία της δήλωσής του, το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει νόμιμες και συνταγματικές τις αποφάσεις της διοίκησης, όπως για παράδειγμα αυτή της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας. Σε ό,τι αφορά στην εξαγγελία του για την επαναφορά των εργαζομένων στα πειθαρχικά συμβούλια, προφανώς η νέα Κυβέρνηση χαϊδεύει τα αυτιά των συνδικαλιστών που στοχεύουν στη διαιώνιση των προνομίων τους μέσα από την πολιτική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Θυμίζω απλά ότι εμείς μέσα σε 18 μήνες σπάσαμε την «ομερτά» της ατιμωρησίας που υπήρχε δεκαετίες ολόκληρες στο δημόσιο, ως συνέπεια της συμμετοχής των συνδικαλιστών στα πειθαρχικά.

ΧΟΝΤΡΗ ΠΑΡΤΙΔΑ ΠΟΚΕΡ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ . ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ "ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ - MOIΡAZOYN ΤΙΜΩΡΙΕΣ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ (ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ - αν έτσι θα είναι , θα φανεί στο επόμενο χρονικό διάστημα) ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΨΙΕΣ ΤΥΠΟΥ GIORGO)

 

Γερμανοί πολι

«Πρόκληση αναμέτρησης» προς την Ευρωζώνη, χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη η επικεφαλής της ευρω-ομάδας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Ανγκέλικα Νίμπλερ ενώ τη διακοπή της οικονομική βοήθειας προς την Ελλάδα, ζητούν στελέχη της Χριστιανικής Ένωσης.

«Πρόκληση αναμέτρησης» προς την Ευρωζώνη, χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη η επικεφαλής της ευρω-ομάδας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Ανγκέλικα Νίμπλερ, ενώ ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Τόμας Μπαράις εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση υπερέβη την «κόκκινη» γραμμή.

«Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει πλέον καμμία οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα» δηλώνει η κυρία Νίμπλερ, ενώ ο κ. Μπαράις επισημαίνει: «Αυτό δεν επιτρέπεται να μείνει χωρίς συνέπειες. Τώρα πρέπει να εξεταστεί γρήγορα πώς μπορούν να σταματήσουν προς το παρόν περαιτέρω μέτρα βοήθειας και εγγυήσεις».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

τικοί: Τιμωρήστε τον Βαρουφάκη – Κόψτε τα χρήματα στην Ελλάδα

Γε

Γερμανοί πολιτικοί: Τιμωρήστε τον Βαρουφάκη – Κόψτε τα χρήματα στην Ελλ

ρμανοί πολιτικοί: Τιμωρήστε τον Βαρουφάκη – Κόψτε τα χρήματα σταρακτηρίζει τις εξαγγες οικονομική βοήθειας προς την Ελλάδα, ζητούν στελέχη της Χριστιανικής Ένωσης. «Πρόκληση αναμέτρησης» προς την Ευρωζώνη, χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη η επικεφαλής της ευρω-ομάδας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Ανγκέλικα Νίμπλερ, ενώ ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Τόμας Μπαράις εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση υπερέβη την «κόκκινη» γραμμή.

ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΧΡΥΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΑΠΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ???? ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ .....

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ

Ραγδαίες εξελίξεις - Εν αναμονή δήλωσης Τσίπρα
Έντονη κινητικότητα αναπτύσσεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου (31/01/2015) εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών μηχανισμών, με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης που εκδηλώθηκε την Παρασκευή έπειτα από τις επαφές του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα.
Πληροφορίες του Βήματος αναφέρουν πως αναμένεται δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Bloomberg, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να αποφευχθεί η περαιτέρω πυροδότηση του συγκρουσιακού κλίματος που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αντίστοιχη πρωτοβουλία αναμένεται και εκ μέρους του Εurogroup, πιθανώς με κάποια ανακοίνωση ή δήλωση του ιδίου του κ. Ντάισελμπλουμ.
Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης μεταβαίνει εκτάκτως στο Παρίσι, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/550919/ragdaies-exelixeis-en-anamoni-dilosis-tsipra#ixzz3QP2gJhaw

Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ .ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ..... ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ , ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ????

Kαμια πλευρα δεν θα κανει πισω

Telegraph: Παιχνίδι τέλος, ώρα η Ελλάδα να βγει από το ευρώ

Η αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης θα κλιμακωθεί, καμιά πλευρά δεν θα κάνει πίσω, η χώρα θα πάει σε στάση πληρωμών. Αυτό υποστηρίζει άρθρο της Telegraph, το οποίο καλεί την Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ, να κηρύξει χρεοκοπία και να προχωρήσει παρακάτω.

Ώρα για Grexit, γράφει η Telegraph, που σημειώνει ότι το παιχνίδι, για την Ελλάδα, έλαβε τέλος
Όπως λέει ο αρθρογράφος Allister Heath, "τα γράφω αυτά με βαριά καρδιά γιατί οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις για τον μέσο Έλληνα θα είναι καταστροφικές, ωστόσο δεν υπάρχει άλλη πρακτική λύση".
Ο ΣΥΡΙΖΑ τα εννοεί αυτά που λέει περί αλλαγής και απλώς δεν θα ξεπληρώσει τα χρέη της χώρας, ούτε θα τιμήσει τις διεθνείς συμφωνίες. Και η Γερμανία όμως δεν προτίθεται να αποδεχτεί διαγραφή χρέους.
Δημοσκόπηση στη Γερμανία έδειξε ότι το 43% των Γερμανών δεν επιθυμούν διαπραγμάτευση για διαγραφή χρέους ή μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής του χρέους.
Τη μη αποδοχή της διαγραφής επισήμανε και ο Γιούνκερ. Καμιά πλευρά δεν φαίνεται ότι θα κάνει πίσω κι αυτό θα κάνει τη στάση πληρωμών σχεδόν αναπόφευκτη.
Σχεδόν το 77% του χρέους ανήκει σε επίσημα όργανα και εθνικές κυβερνήσεις, σύμφωνα με το Open Europe, και μικρότερο ποσοστό σε ιδιώτες, άρα μια μαζική στάση πληρωμών δεν θα είναι καταστροφική για τον ιδιωτικό τομέα.
Οποιοσδήποτε με λίγη κοινή λογική το βλέπει αυτό, λέει ο Heath, και γι' αυτό πουλά όσο περισσότερο ελληνικό χρέος (δηλ. ομόλογα) μπορεί.
Τον Αλέξη Τσίπρα, το άρθρο τον περιγράφει ως "παραληρηματικό σοσιαλιστή" που δεν θέλει να ιδιωτικοποιήσει δημόσια περιουσία και που ηγείται ενός κόμματος που δεν αποδέχεται την οικονομική πραγματικότητα.
Ωστόσο, συνεχίζει, παρά το ότι το πλαίσιο της πολιτικής του είναι τελείως λάθος, κάποια από τα συμπεράσματά του είναι σωστά.
Οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ και κάτι πρέπει να αλλάξει. Το πρόβλημα, λέει, είναι πως ο δρόμος Τσίπρα αναπόφευκτα θα οδηγήσει κάποια στιγμή την καταστροφή.
Όσο για το ευρώ, πολλοί μεσοαστοί Έλληνες θα συνεχίσουν να το υποστηρίζουν γιατί το κοινό νόμισμα τους χάρισε μια "χρυσή" περίοδο ευμάρειας. Και πολλοί από αυτούς ήταν έτοιμοι να αντέξουν μια καταστροφική ύφεση, παρά κάτι χειρότερο (όπως το Grexit).
Είναι πολύ πιθανό ένα νέο νόμισμα που θα υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδειχθεί καταστροφή. Η νέα δραχμή δεν θα είναι αξιόπιστη. Η αξία της θα ισοπεδωθεί, ο πληθωρισμός θα επιστρέψει και θα ακολουθήσει οικονομική αποδιάρθρωση και πολύς πόνος, αναφέρει η Telegraph.

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗΝ "ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ" ΚΥΡΙΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΛΕΞΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ . ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΨΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΣΕΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ !!!! ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ..... ΜΗΠΩΣ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΕΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ . ΜΑΚΑΡΙ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ .

«Ψυχραιμία, λογική και συναίνεση»

Το Ποτάμι: Η κατάσταση από ανησυχητική εξελίσσεται σε επικίνδυνη

Το Ποτάμι: Η κατάσταση από ανησυχητική εξελίσσεται σε επικίνδυνη
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης   (Φωτογραφία:  Icon Photopress )



Αθήνα
Επικαλούμενο την κρισιμότητα της κατάστασης, όπως αυτή προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και του επικεφαλής του Εurogroup, το Ποτάμι καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να επιδιώξει την συνεννόηση των κομμάτων που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας έτσι ώστε να εκπονηθεί άμεσα ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης».

«Οι στιγμές απαιτούν ψυχραιμία, λογική και συναίνεση», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Ποταμιού, επισημαίνοντας ότι όπως προκύπτει από τις δηλώσεις «η κυβέρνηση έχει επιλέξει την σύγκρουση με την Ευρωζώνη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» και επειδή «δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο που θα διασφάλιζε τα συμφέροντα της χώρας και την παραμονή της στην ευρωζώνη, η κατάσταση τείνει να εξελιχθεί από ανησυχητική σε επικίνδυνη».

«Η κυβέρνηση έχει χρέος να ενημερώσει άμεσα και υπεύθυνα τους πολίτες για το τι ακριβώς έχει σκοπό να κάνει» σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι το Ποτάμι «είναι πρόθυμο να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης» και προτείνει στην κυβέρνηση «να ζητήσει άμεσα παράταση της διαθεσιμότητας του υφισταμένου προγράμματος ώστε να μην βρεθούν οι τράπεζες και η οικονομία μας στο κενό».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΕ ΤΟΥΣ PODEMOS ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟ . ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Ο ΡΑΧΟΪ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΜΑΖΙ Μ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ . ΑΣΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΝΑΕΙ .....


 925


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 Ιανουαρίου 2015
Το Ποντίκι Web
Guardian: Θα συμμετάσχει η Ισπανία στην ελληνική επανάσταση;


Οι Ποδέμος είναι ότι κοντινότερο διαθέτει η Ισπανία στο ΣΥΡΙΖΑ, το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα που μόλις ανέλαβε την εξουσία στην Ελλάδα, γράφει ο Guardian.

Μόλις ένα χρόνο μετά την ίδρυσή τους, τον περασμένο Ιανουάριο, οι Ποδέμος λαμβάνουν υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για το τέλος του έτους και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ οι Ποδέμος, διαθέτουν ένα χαρισματικό ηγέτη, τον 36χρονο καθηγητή Πολιτικών Επιστημών, Πάμπλο Ιγκλέσιας. Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ποδέμος μιλούν για το τέλος των παραδοσιακών πολιτικών που κυριάρχησαν στο δικομματικό σύστημα της χώρας από το 1970 και μιλούν για το τέλος της λιτότητας» γράφει ο Guardian.

Στη συνέχεια περιγράφει τα γραφεία του Ισπανικού κόμματος, το βιβλιοπωλείο που είναι γεμάτο με έργα του Λένιν, του Γκράμσι και Γάλλων επαναστατών και επιχειρεί να περιγράψει την πολιτική κατάσταση που οδήγησε στην εκτόξευση του κόμματος.

Η διαφθορά, η ανεργία είναι τα θέματα που επικεντρώνει το κόμμα όπως ακριβώς έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ οι Ποδέμος δεν υπήρχαν πριν από μερικά χρόνια. Εμφανίστηκαν εντυπωσιακά κερδίζοντας ποσοστό 8% στις ευρωεκλογές, κάτι που η εφημερίδα το αποδίδει σε έξυπνες κινήσεις αριστερών διανοούμενων της Μαδρίτης.
Το άρθρο αναλύει πως το κόμμα έδωσε πολιτική πνοή στο κίνημα των αγανακτισμένων και αναλύει την επικοινωνιακή του πολιτική.

Οι Ποδέμος έχουν καταφέρει να κερδίσουν την στήριξη των ανθρώπων που διαμαρτύρονται για τα καθημερινά προβλήματα και επιθυμεί να διαμορφώσει δομή και να εμφανιστεί ως η αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Όμως η ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας κάνει πιο δύσκολη την πιθανή επικράτηση των Ποδέμος στην Ισπανία από την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Οι βασικοί ανταγωνιστές τους το σοσιαλιστικό κόμμα έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη από το ΠΑΣΟΚ, οι επαφές που έχει αναπτύξει το κόμμα μέσω ηλεκτρονικών μορφών επικοινωνίας δείχνουν ότι αγγίζουν κάποια όρια.

Μετά την Ελλάδα η Ισπανία φαίνεται ότι είναι πιθανό ότι μπορεί να μπει σε αχαρτογράφητα πολιτικά ύδατα το 2015, αλλά θα ήταν αφελές να σκεφτεί κάποιος ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι τόσο ευδιάκριτο.

Πηγή: The Guardian

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΡΕΤΤΑ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ , ΤΟΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ???


Επιστροφή στη λιρέτα επιθυμεί το 40% των Ιταλών



Έπειτα από χρόνια ύφεσης οι Ιταλοί έχουν αρχίσει να απορρίπτουν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα καθώς σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα το 40% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η χώρα θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει στη λιρέτα.
Πρόκειται για μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 25,7% που είχε την ίδια άποψη πέρυσι, σύμφωνα με το ινστιτούτο ερευνών Eurispes στην ετήσια έκθεσή του.
Η αλλαγή αυτή προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη στην Ιταλία, όπου οι πολίτες της χώρας τάσσονται παραδοσιακά υπέρ της Ευρώπης και είχαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς απ’ ό,τι σε αυτούς της χώρας τους.
«Μόλις πέρυσι υπογραμμίσαμε το γεγονός ότι οι Ιταλοί εξακολουθούσαν να υποστηρίζουν το ευρώ παρά την έλλειψη εμπιστοσύνης στους ίδιους μας τους θεσμούς», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurispes Τζιαν Μαρία Φάρα, ο οποίος εκτίμησε ότι η αύξηση του αντιευρωπαϊκού αισθήματος οφείλεται στην παρατεταμένη οικονομική ύφεση.
«Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στη φτώχεια αυξάνει. Οι χαμηλές οικονομικές προσδοκίες έχουν φτάσει απογοητευτικά επίπεδα», πρόσθεσε.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έχει μειώσει τη φορολογία στα χαμηλά εισοδήματα και πιέζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να επικεντρωθεί περισσότερο στην ώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, όμως οι μεταρρυθμίσεις στην Ιταλία προχωρούν πολύ αργά.
Αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εκφραστεί εναντίον του κοινού νομίσματος, περιλαμβανομένου του Κινήματος 5 Αστέρων, που επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη θέση της Ιταλίας στην Ε.Ε., και της Λέγκας του Βορρά που είδε σημαντική αύξηση στα ποσοστά της πέρυσι.
Η ιταλική οικονομία, η τρίτη μεγαλύτερη της Ευρωζώνης, βρίσκεται σε ύφεση από τα μέσα του 2011, ενώ το ποσοστό ανεργίας παραμένει σε ιστορικά υψηλά, αν και τα σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι τον Δεκέμβριο έπεσε αναπάντεχα κάτω από το 13%.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥ ΜΗΛΙΟΥ Η ΛΥΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ . Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ .


 74


ΠΕΜΠTΗ, 29 Ιανουαρίου 2015
Το Ποντίκι Web
Μηλιός για εκλογή ΠτΔ: «Θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε ένα πρόσωπο με κύρος από τη ΝΔ»

«Ένα πρόσωπο με κύρος, από τον χώρο της ΝΔ, είναι μια συναινετική λύση την οποία θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε, αλλά να την κατανοήσει ως τέτοια και ο ελληνικός λαός» δήλωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα για τον υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Ο κ. Μηλιός αναφέρθηκε, επίσης, στην αυριανή συνάντηση Τσίπρα-Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας: «Χρειαζόμαστε μια νέα συμφωνία, νέα συμφωνία σημαίνει ότι συμφωνούν και τα δύο μέρη». Προσέθεσε: «Θα θέσουμε ξανά το θέμα ότι η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους δεν μπορεί να λειτουργεί σαν τροχοπέδη για την ανάπτυξη. Δεν μπορεί, δηλαδή, να απορροφάει τεράστιους πόρους από την ελληνική οικονομία. Χρειαζόμαστε έναν δημοσιονομικό χώρο για να ασκηθούν οι αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές που έχει ανάγκη η χώρα και ο ελληνικός λαός. Έχω την αίσθηση ότι και η άλλη πλευρά αντιλαμβάνεται αυτό το ζήτημα».

Ανέφερε, επίσης: «Μπαίνουμε σε μια διαπραγμάτευση για το κούρεμα του χρέους [...]. Η θέση που προβάλλουμε και αφορά τη λύση που δόθηκε το 1953 στη Γερμανία, έχει τεράστιο ηθικό και συμβολικό βάρος, γιατί ακριβώς, δείχνει τον ρόλο που έπαιξε η Ελλάδα τότε, όταν η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας βρισκόταν στην ίδια κατάσταση».

«Από κει και πέρα, σε τεχνικό επίπεδο, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Μπορούν να υπάρξουν λύσεις χωρίς μείωση της ονομαστικής αξίας των χρεογράφων, οι οποίες να ισοδυναμούν με κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους» σημείωσε ο κ. Μηλιός.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ΠΡΟΔΟΣΙΑΑΑΑΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ GIORGO - KAI ΑΥΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ .....ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ...



ΣΟΚ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ! "Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματά της"!

ΣΟΚ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ! "Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματά της"!

Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη...προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει την θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».

Ο συγγραφέας αποδίδει ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες. «Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα. «Ακριβώς στην φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους.

Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.

Η Ευρώπη άρχισε να αυτοσπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά την Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.

Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο.

Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών.

Μπορεί κάνεις δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη. Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στην διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ;

Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.

Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».

Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, "δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη" και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, "δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία" και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».


Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μιούλερ υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε την συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Αγγέλα Μέρκελ, Ότμαρ Ίσινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs.

«Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.

Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά. «Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο Μπρούνινγκ. "Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο".

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ !!!! ΔΙΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ . ΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ???? Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ : "ΜΕ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ......"

Η επανάσταση φορούσε... Prada

20:56
 
Opening quote
Η Γιάννα βγήκε χθες και πανηγύρισε για τη νίκη του Τσίπρα.
Η Γιάννα βγήκε χθες και πανηγύρισε για τη νίκη του Τσίπρα. Είναι υπέρ των αλλαγών και των νέων ανθρώπων, είπε και κούνησε τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ τραγουδώντας το «Bandiera Rossa».
Σε πλούσιες συνοικίες της Αθήνας, ο Τσίπρας σάρωσε. Αλλού ήλθε πρώτος και αλλού αύξησε εντυπωσιακά τα ποσοστά του. Οι επαναστάτες της Κουμουνδούρου και ο φτωχός Αλέξης που μένει στο νοίκι στην οδό Αρμονίας, έχει πέραση στις κυρίες της Εκάλης και της Φιλοθέης. Άλλωστε, η αρχηγός της επανάστασης των Prada, Γιάννα Αγγελοπούλου το επιβεβαίωσε.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στα βόρεια προάστια η μεγαλύτερη διαφορά παρατηρείται στο δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ποσοστό 48,80% και τη ΝΔ 20,01%. Στο δήμο Αμαρουσίου το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ άγγιξε το 32,92% και της ΝΔ το 30,13%. Το ίδιο ίσχυσε και στο δήμο Πεντέλης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ποσοστό 32,76%, στο 100% της ενσωμάτωσης, και η ΝΔ 30,26%.
Στα Βριλήσσια η ΝΔ λαμβάνει 32,18% και ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε πάνω από 5 μονάδες φτάνοντας στο 31%. Στην Αγία Παρασκευή πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν 33% και η ΝΔ κοντά στο 30%
Στα νότια προάστια, η Γλυφάδα μετρίασε την ψαλίδα ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 32,79%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 31,34%. Στα ίδια περίπου κινήθηκαν και οι ψηφοφόροι στο Παλαιό Φάληρο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει ποσοστό 33,57% και τη ΝΔ 31,33%. Στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, με την ιδιαιτερότητα του αεροδρομίου, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 38,67% και η ΝΔ 23,22%.
Στη Λυκόβρυση πήρε 35% ο ΣΥΡΙΖΑ και 30% η ΝΔ. Μόνο στην Κηφισιά η ΝΔ πήρε 43% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%.
Κακόμοιρη εργατιά της Εκάλης και της Φιλοθέης. Σε έπληξαν τα μνημόνια και ψήφισες φοροελαφρύνσεις. Ο ΕΝΦΙΑ σε τσάκισε και τώρα που σου υποσχέθηκαν απαλλαγή έτρεξες σούμπιτη στην αγκαλιά της Αριστεράς.
Ο δε Τσίπρας κάνει πραγματικότητα το όνειρο του κάθε Αριστερού. Να πολεμήσει το σύστημα από μέσα. Και πόσο δίκιο είχε ο Στάλιν. «Οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σκοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουμε».

Το status του Τσίπρα στο facebook , για τις εκλογές! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ - ΤΑ ΣΠΑΕΙ !!!!!

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ . ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ .


ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ - ΣΩΤΗΡΕΣ (ΠΟΥ ΗΔΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ) ΣΕ ΗΤΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΕΙΣΑΙ ΤΡΙΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ¨ΔΕΞΙΟ" ΣΑΜΑΡΑ .!!!! ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ....

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ - Ραγδαίες εξελίξεις με πιθανό συνέδριο ανασυγκρότησης της Κεντροδεξιάς

Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ - Ραγδαίες εξελίξεις με πιθανό συνέδριο ανασυγκρότησης της Κεντροδεξιάς
Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος και την συντριπτική οπως αναμένεται ήττα του κόμματος και μάλιστα με ποσοστό μικρότερο από αυτό του 2012.
Υψλόβαθμα στελέχη του κόμματος ακύρωσαν τις προγραμματισμένες του εμφανίσεις σε τηλεοπτικά πάνελ αναμένοντας την δήλωση του Αντ. Σαμαρά, καθώς συνεργάτες του αν και επισημαίνουν ότι θα προχωρήσει στη σύγκλιση έκτακτου Συνεδρίου για τη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τα αίτια της ήττας, αποφεύγουν να διευκρινίσουν αν σε αυτό ο κ. Σαμαράς θα διεκδικήσει την επιβεβαίωση της ηγεσίας ή θα δρομολογήσει τις διαδικασίες της εκλογής του.
Στελέχη, ωστόσο, όπως η Ντ. Μπακογιάννη, ο Βαγ. Μεϊμαράκης και άλλοι που προέρχονται από τη φιλελεύθερη πτέρυγα του κόμματος, χρεώνουν στο Αντ. Σαμαρά τα λάθη στρατηγικής στην προεκλογική περίοδο, τονίζουν ότι η ΝΔ με δική του ευθύνη απώλεσε το χώρο της Κεντροδεξιάς και του μετριοπαθούς Κέντρου και σε κατ΄ ιδίαν- προς το παρόν- συζητήσεις τους υπογραμμίζουν ότι δεν μπορεί να σχεδιαστεί η επόμενη μέρα της ΝΔ με τον Αντ. Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος, προδιαγράφοντας τις κινήσεις ίσως και των επομένων ωρών.
Χαρακτηριστική των διαθέσεων που υπάρχουν μεταξύ των φιλελεύθερων, η επισήμανση του Κυρ. Μητσοτάκη ότι όλα θα συζητηθούν σύντομα και συντεταγμένα στα όργανα του κόμματος, ενώ ερωτηθείς αν θα τεθεί και θέμα ηγεσίας απέφυγε να τοποθετηθεί, σημειώνοντας ότι γι αυτό “αναμένω την τοποθέτηση του προέδρου”.
«BACK TO THE ROOTS. Επιστροφή στις ρίζες. ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΕΣ ΦΥΣΙΚΑ.» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος λίγο μετά την ανακοίνωση των exit polls.
«Νιώθω ότι η Νέα Δημοκρατία, το τελευταίο διάστημα, με δικές μας πράξεις και παραλείψεις, έχει αποκοπεί από τον στρατηγικό στόχο του μεσαίου χώρου» ανέφερε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σε δηλώσεις του λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες.
«Δώσαμε τον μεσαίο χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και κόψαμε τον ομφάλιο λώρο με την μεσαία αστική τάξη» πρόσθεσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.
Το σχόλιό του για τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls έκανε ο Γιώργος Βουλγαράκης, μέσω facebook.
Ο πρώην υπουργός έγραψε μεταξύ άλλων ότι «ήρθε η ώρα να επιστρέψει η ΝΔ στη Ρηγίλλης και τις αρχές της».
Αντίθετα ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μαν. Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι η συζήτηση θα γίνει συντεταγμένα, σημειώνοντας, ωστόσο ότι “δεν τίθεται θέμα ηγεσίας. Νοιώθουμε ασφαλείς για το μέλλον”.
Δημήτρης Τσιούφος

ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΡΕ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙΣ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ . ΑΝ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΔΑΡΟΣ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ???





ΚΥΡΙΑΚΗ, 25 Ιανουαρίου 2015
Το Ποντίκι Web
Πάγκαλος: «Ψήφισα ΝΔ και το έκανα ενσυνειδήτως»

Το κόμμα που ψήφισε αποκάλυψε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Ψήφισα ΝΔ και το έκανα ενσυνειδήτως», είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο MEGA.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε δηλώσει παλιότερα «Εγώ θα ψηφίσω Σαμαρά», προσθέτοντας ότι «ποτέ δεν πρέπει να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ», τον οποίο είχε χαρακτηρίσει δυστύχημα για τη χώρα.

ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ . - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ . ΕΣΚΙΣΕΣ !!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015- ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2015- Αυξημένα τα ποσοστά του Βασίλη Λεβέντη
Η πιθανότητα να είναι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται από το ποσοστό και των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής.
Ως εκ τούτου δεν πρέπει να θεωρηθεί αμελητέα η παράμετρος της αύξησης του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη.
Σύμφωνα με το Star, σε πανελλαδικό επίπεδο τα ποσοστά του Βασίλη Λεβέντη εντοπίζονται γύρω στο 1,5- 1,7%.

ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ . ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ ???


 987


ΚΥΡΙΑΚΗ, 25 Ιανουαρίου 2015
Το Ποντίκι Web
Εγκαταλείπει την Ελλάδα ο Άδωνις;

Δείτε τι απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν ρωτήθηκε αν θα τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση ότι θα εγκαταλείψει την Ελλάδα σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την Ελλάδα, όπως είχε «υποσχεθεί» κατά την προεκλογική περίοδο, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε: «Θα περιμένω πρώτα να δω εάν εκλεγώ βουλευτής».  

ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΤΟ ΨΥΧ..ΝΩ...ΑΛΟ !!! ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΕΡΥΚΟΚΟ !!!!

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: ΕΚΤΟΣ... ΛΟΓΙΚΗΣ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Εκλογές 2015: Εκτός... λογικής η δήλωση του Παπανδρέου
Μόνο ένας απόλυτα αποτυχημένος πολιτικός σαν τον Γιώργο Παπανδρέου θα τολμούσε, μετά την καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα ως Πρωθυπουργός, να ζητά την ψήφο των Ελλήνων για να μπει στη Βουλή ώστε να οδηγήσει και πάλι τη χώρα σε περιπέτειες.
Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του ο αρχηγός του ΚΙΔΗΣΟ τόνισε:
«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, αρκεί να ξεφύγουμε από το πελατειακό σύστημα που μας κρατά εξαρτημένους. Αρκεί να υπάρχει βούληση για συναίνεση και συνεργασία. Να φτιάξουμε το δικό μας σχέδιο εξόδου από την κρίση, το ελληνικό σχέδιο για βαθειές αλλαγές. Αρκεί αυτό το σχέδιο να έχει την υπογραφή του ελληνικού λαού και μάλιστα με δημοψήφισμα. Είναι κάτι που το Κίνημα αυτό πρεσβεύει και με ισχυρή παρουσία στη Βουλή το εγγυάται».

Read more: http://www.newsbomb.gr/ekloges/ethnikes-ekloges/story/548090/ekloges-2015-ektos-logikis-i-dilosi-toy-papandreoy#ixzz3PpD2bZPJ

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ . - ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣ.....ΟΥΣ .


ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΤΖΟΚΕΡ !!!!!


Η ΨΗΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΤΑ .....


ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ - ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΟΤΣΙΑ ??? - ΜΑΚΑΡΙ !!!

ΣΤΟΙΧΗΜΑ «ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ!

Στοίχημα «επιβίωσης» για τον ΣΥΡΙΖΑ η φορολόγηση των εφοπλιστών!
«Το πάρτι της ανομίας, της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου από Δευτέρα τελειώνει»: ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει σαφώς τις προθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με μία διαχρονική πληγή της ελληνικής οικονομίας.
Η πραγματική πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και καυσίμων, μπορεί να φέρει έσοδα στα δημόσια ταμεία, τουλάχιστον όσα και ο ΕΝΦΙΑ για το 2015, διευκρίνισε ο κ. Τσίπρας την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, δίνοντας απάντηση και σε αυτούς που ρωτούν, πού θα βρεθούν τα χρήματα για να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.
Τη δέσμευση ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου επανέλαβε και στη διακαναλική συνέντευξη ο κ. Τσίπρας, την Παρασκευή 23/1/2015.
Για να μην μείνει, όμως, η προσπάθεια συγκέντρωσης εσόδων -και από πηγές που δεν αξιοποιούνταν- ημιτελής, αλλά και να αποδειχτεί συνεπής ο ΣΥΡΙΖΑ στις διακηρύξεις του περί ισονομίας, θα πρέπει στο τραπέζι να μπει –επιτέλους- η φορολόγηση ή καλύτερα η διακοπή, ακόμα και... μονομερώς, της προκλητικής και με το νόμο κατοχυρωμένης φοροαποφυγής των Ελλήνων εφοπλιστών.
Το γεγονός ότι οι εφοπλιστές απολαμβάνουν 56 φοροαπαλλαγές ή ότι επαφίεται στον «εθελοντισμό» τους η συμβολή τους στα έσοδα του κράτους ή ακόμα ότι οι ναυτεργάτες πληρώνουν περισσότερα μέσω φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών από όσα οι εργοδότες τους, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από μία αριστερή κυβέρνηση.
Οι εφοπλιστές, πάντως, σε μια ακόμη προκλητική παρέμβασή τους έκαναν ξεκάθαρη τη αδιάλλακτη στάση τους στο 1ο Ναυτιλιακό Forum της «Ναυτεμπορικής», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, δήλωσε ότι «η ναυτιλία των Ελλήνων είναι διατεθειμένη να προσφέρει περισσότερα στον τόπο, υπό μία αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση: τον σεβασμό του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας από όλους».
Στην ουσία πρόκειται για συνέχιση της ίδιας εκβιαστικής επιχειρηματολογίας, ότι σε περίπτωση που θιγούν έστω και ελάχιστα τα ιλιγγιώδη κέρδη τους, οι -κατά τα άλλα πατριώτες- εφοπλιστές θα πάρουν πλοία και εταιρείες από την Ελλάδα.
Η απάντηση, όμως, που ήρθε από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στο Forum και πιθανό αυριανό υπουργό Ανάπτυξης, Γιώργο Σταθάκη, δεν ήταν η αναμενόμενη. «Δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί» ξεκαθάρισε ο κ. Σταθάκης και υπογράμμισε ότι αν γίνουν αλλαγές, αυτές θα προέλθουν ύστερα από διαβούλευση. Πρόσθεσε επίσης ότι όλα αυτά τα θέματα έχουν συζητηθεί κατά καιρούς, ατύπως, μεταξύ της ναυτιλιακής κοινότητας και εκπροσώπων του κόμματος.
Πρόκειται για ένδειξη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσει το καθεστώς προστασίας των Ελλήνων εφοπλιστών; Ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαιώνει ότι είναι αποφασισμένος να πάρει την ευθύνη των λόγων και των πράξεων της ενδεχόμενη κυβέρνησής του, από την επομένη κιόλας των εκλογών, χωρίς να δώσει περίοδο χάριτος σε καμία «ιερή αγελάδα» του ελληνικού εφοπλισμού.
Μέσα από την φορολόγηση και των εφοπλιστών με τους κανόνες που διέπουν τις υπόλοιπες «κατηγορίες» επιχειρηματιών, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διασφαλίσει άνω των 5 δισ. ευρώ, ώστε να καταφέρει να κάνει πράξη όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, με μια και μόνο κίνηση «ματ». Αρκεί, ο Αλέξης Τσίπρας να ποντάρει στους πολλούς που έχουν λίγα και χρειάζονται ενίσχυση και όχι στους λίγους που έχουν πολλά και θέλουν να τα κάνουν ακόμα περισσότερα.

ΣΑΝ ΙΔΕΑ , ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ , ΕΝΩΤΙΚΗ , ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ , ΕΞΥΠΝΗ , ΜΟΝΑΔΙΚΗ ....

Ο ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ!

Ο Αλβανίας Αναστάσιος στα ονόματα που συζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του Προέδρου!

Παυλόπουλος, Αβραμόπουλος, Αρσένης, Κωνσταντόπουλος, καθηγητές… στη λίστα των συζητήσεων για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Το όνομα ενός ηγέτη της Ορθοδοξίας, παγκόσμιας πνευματικής φυσιογνωμίας, ενός Ιεράρχη με μυαλό φωτισμένο, με ιδέες ρηξικέλευθες, προοδευτικές και όχι σκοταδιστικές, του αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιου (Γιαννουλάτου) είναι μεταξύ αυτών που –σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr- έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων στο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που θα κάνει για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αν και εφόσον υιοθετηθεί η παραπάνω πρόταση, είναι βέβαιον ότι θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό και θα ανατρέψει άρδην το status quo και τις κατεστημένες αντιλήψεις που υπάρχουν εδώ και χρόνια στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Το άκουσμα της είδησης φαντάζει ενδεχομένως υπερβολικό ή αν θέλετε, εντυπωσιακό. Το αν θα πάρει... σάρκα και οστά είναι θέμα υπό συζήτηση. Το βέβαιον είναι ότι η πρόταση έχει... πέσει στο τραπέζι.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, η πράγματι εντυπωσιακή αυτή πρόταση έγινε και κατατέθηκε τόσο από στέλεχος της Κουμουνδούρου, όσο και από συνεργαζόμενο με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα θα πρέπει άμεσα να καταθέσει την πρότασή του. Πολύ περισσότερο, αφού η πρόταση του πρώτου κόμματος θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι και αυτή που θα επικρατήσει στις ψηφοφορίες (υπενθυμίζουμε, ότι στην πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται 180 ψήφοι, στη δεύτερη 151 και στην τρίτη η σχετική πλειοψηφία αλλά μεταξύ των δύο επικρατέστερων στη δεύτερη).
Αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ φανεί ικανός να κάνει μια τέτοια μέγιστη υπέρβαση (διότι περί μέγιστης υπέρβασης θα πρόκειται, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι ο φωτισμένος Ιεράρχης αποδεχτεί μια τέτοια πρόταση), τότε θα μιλάμε για μια πρωτοβουλία ανατροπών που θα «ανταριάσει» το πολιτικό και κοινωνικό ευρύτερα γίγνεσθαι.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, άλλα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι της σχετικής συζήτησης ήταν τόσο απ’ το χώρο της ευρύτερης κεντροδεξιάς, μεταξύ αυτών του Πρ. Παυλόπουλου και του Δημ. Αβραμόπουλου (ο οποίος, υπενθυμίζουμε, κάθε άλλο παρά αρνήθηκε το ενδεχόμενο να αποδεχτεί μια τέτοια πρόταση, απλώς περιορίστηκε στο να πει ότι δεν έχει γίνει…), όσο και απ’ το χώρο της κεντροαριστεράς.
Απ’ το χώρο αυτό έχουν συζητηθεί τα ονόματα του Ν. Κωνσταντόπουλου και του Γερ. Αρσένη.
Επίσης έχουν συζητηθεί και ονόματα καθηγητών, όπως του Κ. Τσουκαλά ο οποίος είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, του Αρ. Μπαλτά και ορισμένων άλλων.
Σε κάθε περίπτωση, όπως λέει στο Newsbomb.gr συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα, όλα είναι ανοιχτά, φυσικά και το ενδεχόμενο η πρόταση να αφορά πρόσωπο απ’ το χώρο της κεντροδεξιάς. Πάντως η επιθυμία και του ίδιου του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόσωπο που θα επιλεγεί να σηματοδοτεί εθνική ενότητα, συναίνεση…