Την κατηγορηματική τους αντίθεση στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να περικόψει το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου εξέφρασαν σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
"Εγώ δεν έχω δικό μου αυτοκίνητο και η εκλογική μου περιφέρεια είναι μακριά" διαμαρτυρήθηκαν με μια φωνή βουλευτές από απομακρυσμένες των Αθηνών περιφέρειες.
Την ώρα που το κλίμα πήγε να ενταθεί επικίνδυνα ρόλο πυροσβέστη ανέλαβε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δεσμεύθηκε να βρει λύση. Η κα Κωνσταντοπούλου αναγνώρισε πάντως ότι η χρονομίσθωση leasing που χρησιμοποιεί έως τώρα το Κοινοβούλιο είναι αρκετά ακριβή λύση καθώς στοιχίζει 9.000-10.000 ευρώ ετησίως ανά βουλευτή ωστόσο επεσήμανε ότι οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος του χρόνου.
Γκρίνια όμως υπήρξε και για την απόφαση του Γιάννη Πανούση να αφαιρέσει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς από τη φρουρά των βουλευτών με κάποιους εξ αυτών να υποστηρίζουν ότι λόγω των ρεπό των αστυνομικών οι βουλευτές μένουν αφρούρητοι.