Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ 6 ΠΡΩΤΩΝ ΜΗΝΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ?? ΜΑ ΤΟΣΗ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ???

Αμφίπολη: Παραδομένο στη φθορά το μνημείο του λόφου Καστά

Αμφίπολη: Παραδομένο στη φθορά το μνημείο του λόφου Καστά
Σήμα κινδύνου εκπέμπει το ταφικό μνημείο και ο περίβολος στο λόφο Καστά της Αμφίπολης.
Η ανασκαφή που μονοπώλησε το ενδιαφέρον της επιστημονικής και όχι μόνο κοινότητας το 2014 έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου.
Ο χρόνος από την ολοκλήρωση της ανασκαφής κυλά αμείλικτος, οι αναγκαίες μελέτες δεν έχουν προχωρήσει και ακολούθως οι εργασίες προστασίας και συντήρησης των ευρημάτων δεν έχουν ξεκινήσει. Σύμφωνα, μάλιστα με το xronometro.com, τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στις εξωτερικές επιφάνειες του περιβόλου και ειδικά στα σημεία όπου αυτός έχει απογυμνωθεί από τα μάρμαρα, οπότε ο πωρόλιθος της εσωτερικής τοιχοποιίας είναι εκτεθειμένος στα καιρικά φαινόμενα και ήδη παρουσιάζει σημαντική φθορά.
Μάλιστα κατά τους πρώτους μήνες του 2015 λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή της Αμφίπολης, σε πάρα πολλά σημεία σημειώθηκαν κατολισθήσεις χωμάτων που κάλυψαν σε πολλά τμήματα τον περίβολο. Σε μια πρώτη κίνηση, η επικεφαλής αρχαιολόγος της ανασκαφής Κατερίνα Περιστέρη, έδωσε εντολή και καλύφθηκε ο περίβολος με συνθετικά πανιά, λύση που όμως έχει προσωρινό χαρακτήρα και δεν μπορεί να αποτελέσει μόνιμη κατάσταση.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν. Φθορά έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν και τα ευρήματα μέσα στο ταφικό μνημείο, γεγονός που καθιστά αναγκαίο την εξεύρεση των αναγκαίων για τις μελέτες κονδυλίων, με σκοπό να ολοκληρωθούν έγκαιρα, για να ξεκινήσουν στην συνέχεια και οι απαιτούμενες εργασίες, πριν έρθει ο επόμενος χειμώνας.
Όπως αναφέρεται στο xronometro.com πρόσφατα στην Αμφίπολη ήρθαν από το Υπουργείο Πολιτισμού δύο συντηρητές και εργάστηκαν για 2 με 3 ημέρες και μετά αναχώρησαν, καταγράφοντας ουσιαστικά τα προβλήματα της φθοράς, ώστε να μεταφερθεί το μήνυμα στο υπουργείο.


Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ - ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !!!!

Βίντεο: Όταν ο Τσίπρας θα καταργούσε το μνημόνιο με 

ένα νόμο και ένα άρθρο!

Βίντεο: Όταν ο Τσίπρας θα καταργούσε το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο!
Η εικόνα και ο δημόσιος λόγος είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Δείτε το βίντεο όπου πριν από ένα χρόνο ο σημερινός πρωθυπουργός έλεγε ότι η μόνη λύση είναι η κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο - Σήμερα (29/07/2015) στη συνέντευξή του στο Κόκκινο ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο προεκλογικά!
Τελικά στην πολιτική πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός όταν υπόσχεσε πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις. Όπως πριν από ένα χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι η λύση είναι η κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο.
Σήμερα στο Κώστα Αρβανίτη ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος δεν είχε πει ποτέ ότι θα σκίσει το μνημόνιο! Αυτό είναι που λέμε συνέπεια λόγων.
Δείτε το σχετικό βίντεο

ΚΑΙ  ΠΡΙΝ  ΑΛΛΕΚΤΩΡ  ΛΑΛΗΣΑΙ  ΤΡΙΣ !!!!

Συνέντευξη Τσίπρα: Εγώ δεν είπα ότι θα 

καταργήσουμε τα μνημόνια!

Συνέντευξη Τσίπρα: Εγώ δεν είπα ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια!
Δήλωση σοκ από τον πρωθυπουργό – Αρνήθηκε όλα όσα έλεγε προεκλογικά ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ – Αν έκανα αυτό που έλεγε η καρδιά μου, θα είχε καταρρεύσει η χώρα είπε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις - Εξαπέλυσε ευθεία επίθεση σε Ζωή και Λαφαζάνη κάνοντας λόγο για σουρεάλ καταστάσεις - Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εκλογών κάτι που όπως είπε θα εξαρτηθεί από τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.
Στροφή 180 μοιρών κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό κόκκινο αρνούμενος τη βασική προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι δηλαδή θα καταργούσε το μνημόνιο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι λαϊκίστικη!!!
Παράλληλα επιχείρησε να «περιθωριοποιήσει» τη στρατηγική του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου κάνοντας λόγο για σουρεάλ καταστάσεις. 
Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου για την κατάργηση του Μνημονίου με ένα νόμο απάντησε ότι «πριν τις εκλογές δεν είπα ότι μπορεί τα Μνημόνια να σκιστούν με ένα νόμο, μην παραπέμπετε σε μια ομιλία μου του 2012, ας αφήσουμε το πλαίσιο αυτό της λαϊκίστικης προσέγγισης».
«Δεν υποσχεθήκαμε έναν περίπατο στο δάσος».
Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας ανάφερε: «Η εντολή που πήραμε από τον ελληνικό λαό ήταν να σταματήσει ο λαός να ματώνει, εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης, δεν είπαμε προεκλογικά ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο, γιατί ήταν συγκεκριμένες οι συνθήκες, είπαμε ότι θα δώσουμε μάχη για να φύγουμε από αυτό ασφυκτικό πλαίσιο, δεν υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό περίπατο στο δάσος και ότι όλα θα γίνουν σε μια μέρα. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά σε πρωτοφανείς συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, παρόλα αυτά υλοποιούσαμε κάποιες από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις (νόμος ανθρωπιστική κρίση, καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες άνοιξε η ΕΡΤ, 100 δόσεις) ενώ αγωνιούσαμε για το πώς θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα».
Έκανε λόγο για πλήρη κατάρρευση της χώρας σε περίπτωση που λειτουργούσε με το συναίσθημα. «Προσπάθησα να συμβιβάσω τη λογική με το συναίσθημα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι ο λαός δεν ήθελε έξοδο από το ευρώ:
«Το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα της χρηματοδότησης ήταν τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος και αυτό που ήλθε μετά, σε ορισμένα σημεία μοιάζει με αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός, αλλά στο ερώτημα β, αυτό που ήλθε είναι "η μέρα με την νύχτα". 'Αρα, στο ερώτημα α υπάρχει μια υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης και στο ερώτημα β υπάρχει βελτίωση», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Εγώ δεν βγήκα να πω στον ελληνικό λαό ότι κάνω δημοψήφισμα "για να σε βγάλω από το ευρώ". Επιχειρείται τώρα μια λαθροχειρία.
Ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε για έξοδο από το ευρώ, σημείωσε.
Δυστυχώς βέβαια για τον κ. Τσίπρα η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας, όταν πέρσι έλεγε ότι μόνη λύση είναι η κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 
Αναφερόμενος στο μνημόνιο τόνισε ότι δίνει μάχη να το ανατρέψει και πως δεν είναι το χειρότερο που έχει έρθει:
«Το σχέδιο της δεξιάς και της σοσιλαδημοκρατίας είναι «αν δεν υπήρχε το μνημόνιο θα έπρεπε να το εφεύρουμε», εμείς δίνουμε τη μάχη να το ανατρέψουμε. Ακούω να λένε ότι είναι το χειρότερο μνημόνιο που έχει έρθει, να συμφωνήσω ότι έρχεται με όρους επώδυνου συμβιβασμού, όμως στα προηγούμενα μνημόνια είχαμε συνολκιά 16% δημοσιονομική προσαρμογή σε 4 χρόνια, ενώ τώρα είναι 3%, τα προηγούμενα μνημόνια είχαν ομαδικές απολύσεις, και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, εδώ είχαμε αποκατάσταση αδικιών δημοσίων υπαλλήλων και θα έχουμε μάχη το επόμενο διάστημα να επανέλθουν οι συλλογικές διαπργματεύσεις στην εργασία όπως στις υπόλοιπες χώρες».
Για τη Διαπλοκή: Θέλει χρόνο η πάταξη της φοροδιαφυγής
Θέλει χρόνο και μέθοδο η πάταξη της φοροδιαφυγής, τους τελευταίους 6 μήνες το κέντρο της προσοχής μας ήταν στη διαπραγμάτευση, όμως αν θεωρήσουμε ότι οι έξω φταίνε για όλα, βγάζουμε λάδι την ολιγαρχία την εντός, που οδήγησε τον τόπο στη διάλυση και συνεχίζει να κρατά αρμούς εξουσίας, με αυτήν πρέπει να συγκρουστούμε.
Για τα ΜΜΕ: Αξιολόγηση από μηδενική βάση - Δεν έχουμε διάθεση ρεβανσισμού
Η βούληση της κυβέρνησης δεν είναι ρεβανσισμός αλλά είναι να βάλει μία τάξη και να μπει η νομιμότητα σε αυτό το χώρο, όταν κάποιος διαχειρίζεται ένα δημόσιο αγαθό οφείλει να καταβάλει στο δημόσιο το αντίτιμο της χρήσης ή της ενοικίασης αυτού του αγαθού.
Από μηδενική βάση θα γίνει η αξιολόγηση, στη διαβούλευση θα ακούσουμε όλες τις απόψεις και είμαστε ανοικτοί σε βελτιώσεις, αυτό που έχε σημασία είναι ότι θα ρυθμιστεί αυτός ο χώρος και δεν θα μπορούν κάποιοι να κρύβουν ζημίες και να χρηματοδοτούνται από το τραπεζικό σύστημα για να στηρίζουν το πολιτικό σύστημα. Δεν γίνεται να ευνοούνται σκανδαλωδώς ενώ οι άλλες επιχειρήσεις δεν παρ΄νουν δάνεια, θα σπάσει αυτό το τρίγωνο της διαπλοκής.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ευρώπη δεν ήθελε μια κυβέρνηση της αριστεράς:
«Το δημοψήφισμα αποφασίστηκε τη μέρα του τελεσιγράφου της 25η Ιουνίου σε μια σύσκεψη που κάναμε στις Βρυξέλλες, έχοντας μπροστά μας μία ταπείνωση χωρίς διέξοδο, την πολιτική καταδίκη της κυβέρνησης και ίσως αυτός να ήταν και ο στόχος, ότι ήθελαν πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο Σουλτς το είχε πει με σαφήνεια, ότι είναι μία κυβέρνηση στο ευρωπαϊκό πλαίσιο μη αρεστή.
Το βράδυ συγκάλεσα κυβερνητικό συμβούλιο όπυου πήραμε την απόφαση και ενημέρωσα τη Μέρκελ και τον Ολάντ. Με ρώτησαν τι θα προτείνεις στον ελληνικό λαό, είπα θα προτείνω να το απορρίψει αλλά όχι στο πλαίσιο μίας ρήξης. Η Μέρκελ μου είπε ότι όποιο ερώτημα κι αν έχει, το περιεχόμενο είναι ευρώ ή δραχμή.
Η απόφαση του eurogroup οδήγησε σε 24 ώρες να μην αυξήσει η ΕΚΤ τον ΕLΑ που μας οδήγησε αναγκαστικά στα capital controls προκειμένου να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα. Ήταν μια απόφαση εκδικητική επειδή η κυβέρνηση προσέφυγε στη λαϊκή ετυμηγορία».
Σε ερώτηση γιατί ελήφθη η απόφαση για δημοψήφισμα απάντησε ότι «δεν είχα άλλη επιλογή».
«Κατ' αρχάς πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τι είχα στα χέρια μου στις 25 Ιουνίου και τι είναι αυτό. Πρέπει να παραδεχθώ ότι ήταν μια κίνηση υψηλού ρίσκου δεδομένου ότι δεν ήταν η απόφαση της κυβέρνησης μόνο κόντρα στην επιθυμία των πιστωτών αλλά κόντρα στο διεθνές σύστημα και το εγχώριο μιντιακό σύστημα. Οι πιθανότητες να χάσουμε το δημοψήφισμα ήταν εξαιρετικά μεγάλες καθώς οι εταίροι έκλεισαν τις τράπεζες. Ήταν, όμως, μονόδρομος γιατί μας έδιναν μια συμφωνία με εξαιρετικά δύσκολα μέτρα σαν αυτά που έχουμε τώρα και ίσως λίγο πιο δύσκολα αλλά δεν είχε καμία έξοδο επιβίωσης. Γιατί έδιναν 10,6 δισ. για 5 μήνες» εξήγησε ο πρωθυπουργός.
Για την οικονομία εκτίμησε ότι τα πράγματα είναι αναστρέψιμα
«Για την οικονομία τα πράγματα είναι αναστρέψιμα. Έχει συντελεστεί ζημιά από τα capital controls, όμως είναι αναστρέψιμη. Το σχέδιο ακραίων συντηρητικών κύκλων για Grexit παραμένει στο τραπέζι και θα παραμένει μέχρι την απόφαση για το ελληνικό χρέος. Είναι αναστρέψιμη γιατί μειώθηκαν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η πολιτική αλλαγή και η διαπραγμάτευση γλίτωσε την πραγματική οικονομία από μέτρα 15 δις».
Δεν υπάρχουν νέα προαπαιτούμενα
«Πολύ φοβάμαι ότι οι φήμες για νέα πακέτα, πρώτα βγαίνουν απο εδώ, πάνε στις Βρυξέλλες και ξαναγυρίζουν. Εγώ ξέρω τι υπογράψαμε στο Eurosummit», απάντησε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων προαπαιτούμενων, στη συνέντευξη στον ρ/σ "Στο Κόκκινο" που είναι σε εξέλιξη.
Αναφερόμενος στην πορεία της Αριστεράς
«Αν οδηγηθεί σε λογικές αναχωρητισμούς κλείνει η Αριστερά μία ιστορική δυνατότητα να αλλάξει τα πράγματα από θέση ευθύνης. Μια κυβέρνηση της Αριστεράς που είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα, ταυτόχρονα θα ψάχνει να βρει τους τρόπους ώστε να αντισταθμίσει τις αρνητικές συνέπειες και θα βρίσκεται μαζί με τους εργαζόμενους στους κοινωνικούς αγώνες που θα μάχονται για τη ζωή τους. Θα είναι μία διαρκής μάχη, που όσο διαμορφώνουμε τους συσχετισμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο γίνονται πιο θετικοί, η νίκη θα γέρνει σε εμάς».
Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ: «Εκβιασμένη» ενότητα δεν υπάρχει πουθενά!
Σαφείς αιχμές για την αριστερή πλατφόρμα άφησε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του λέγοντας ότι δεν μπορεί κάποιοι να θρέφουν δάφνες ιδεολογικής καθαρότητας.
«Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει πρόβλημα της χώρας». Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος πρόσθεσε ότι ο καθένας έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει!
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κυβερνητικό κόμμα και οφείλει τηρώντας το καταστατικό του να πάρει δημοκρατικά αποφάσεις. Υπάρχει το ζήτημα της βίαιης ωρίμανσης, δηλαδή από ένα κόμμα του 4% έγινε αυτό που στηρίζουν τις ελπίδες τους 3 εκατ. πολίτες, η συζήτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιστοιχηθεί με τις προσδοκίες των ανθρώπων που τον στηρίζουν έπρεπε να το βλέπαμε νωρίτερα, θα γίνει τώρα. Δεν υπάρχει στο μυαλό κανενός αυτή η σκέψη να ενταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη σοσιαλαδημοκρατία, που βρίσκεται σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο. Υπάρχει ένα θέμα ουσίας: πριν από 2 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το ιδρυτικό συνέδριο, πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ενιαίο κόμμα, ήταν μία προσπάθεια έντιμη όμως δεν εγινε ενιαίο κόμμα από κόμμα συνιστωσών», υπογράμμισε για τα εσωτερικά του κόμματος.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε «Δεν γίνεται ένα κυβερνητικό κόμμα να λειτουργεί με παράλληλα κέντρα εξουσίας και να είναι αποτελεσματικό, δεν μπορεί να υπάρχει α λα καρτ κυβερνητική πλειοψηφία, όταν πάρεις μια απόφαση να κυβερνήσεις τον τόπο πρέπει να το κάνει άρα οι συλλογικές αποφάσεις να τηρούνται από όλους τους βουλευτές αλλιώς θα πρέπει να παραδίδουν τις έδρες τους με βάση τον κανονισμό λειτουργίας της ΚΟ».
Για άλλη μια φορά τόνισε ότι δεν είναι υπέρμαχος της σύγκρουσης λέγοντας: «Εδώ υπάρχει μια διαφορά στρατηγικής, την άλλη άποψη τη σέβομαι γι αυτό δεν ζήτησα να υπάρξουν κυρώσεις στην ΚΟ και ζητώ να πάμε σε μια συντεταγμένη διαδικάσια ώστε το κόμμα να πάρει αποφάσεις... Εγώ θα περίμενα να πούνε ότι: έχουμε μία διαφορετική εκτίμηση όμως η στοιχειώδης στάση αλληλεγγύης θα έλεγε: θα στηρίξουμε τον πρωθυπουργό και θα ψηφίσουμε και μετά θα ζητήσουμε τον επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής μέσα από συλλογικές διαδικασίες».
Επέμεινε στην άποψη του για συνέδριο το Σεπτέμβριο - Ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στην άποψή του να γίνει τακτικό Συνέδριο, προφανώς για να αλλάξει η σύνθεση του οργάνου και είπε χαρακτηριστικά:
«Οι λύσεις αυτές δεν πρέπει να δοθούν σε μια διαδικασία άρπα κόλλα, αλλά συγκροτημένη, να πάει σύντομα, αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, αρχές Σεπτέμβρη να ξεκινήσουν να εκλεγούν οι σύνεδροι για να αποφασίσουν ποια θα είναι η στρατηγική, το νέο πρόγραμμα. Πρέπει να ασφαλίσουμε τη βόμβα που είναι απασφαλισμένη και σου λένε, όχι να σκάσει η βόμβα, αυτό είναι έξω από το αξιακό μου σύστημα».
Σε ερώτηση για το θέμα των εκλογών απάντησε: «Αν δεν έχω κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε σε εκλογές. Αυτό θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ». 

ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ !!!

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΤΑΦΑΤΣΑ "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ" ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ - ΔΥΝΑΣΤΕΣ - ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΕ .... ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΔΡΑΚΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ...

Μόνος μου και όλοι σας

Yanis Varoufakis











Μόνο και μόνο το γεγονός ότι πριν από μερικές ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας και η
Πρώτη Φορά Αριστερά οδήγησαν τη χώρα σε ένα νέο και καταστροφικό
Μνημόνιο -και ότι σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με αυτό αλλά έχουν πέσει όλοι
με τα μούτρα πάνω στον Γιάνη Βαρουφάκη-, αποδεικνύει τη βαθιά σαπίλα της
Ελλάδας. Βέβαια, υπάρχει και κάτι πολύ θετικό:
Δεν ξέρω από πού πηγάζει η τόση αυτοπεποίθηση του Γιάνη Βαρουφάκη -
ροφανώς, θα έχει τους λόγους του και, βέβαια, ξέρει πολύ καλά πως δεν
μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για υπουργό Οικονομικών χρεοκοπημένης
 χώρας που κάνει εναλλακτικά σχέδια- αλλά η αλήθεια είναι πως τους παίζει όλους
 μόνος του.
Ο Βαρουφάκης παίζει μόνος του τα ΜΜΕ των ολιγαρχών, το Μέγαρο Μαξίμου,
τους ανόητους Παπαδημούληδες του ΣΥΡΙΖΑ, την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ
και άλλους πολλούς.
Και τους κερδίζει.
Τους έχει τρελάνει στις φάπες.
Χωρίς φωνές, χωρίς ουρλιαχτά. Cool.
Οι άλλοι χτυπιούνται, τον βρίζουν, τον συκοφαντούν και τον απειλούν, και ο
Βαρουφάκης τους κάνει πλάκα.
Και τους ξεμπροστιάζει.
Άρα, υπάρχει τρόπος να τους κάνεις αλοιφή όλους αυτούς.
Αφού μπορεί ο Βαρουφάκης -που είναι ένας-, μπορούμε κι εμείς να το κάνουμε.
Άλλωστε, ο Βαρουφάκης δεν είναι πολιτικός, όπως δεν είμαστε κι εμείς.
Οπότε, κοιτάτε τι κάνει ο Βαρουφάκης, για να μαθαίνετε.
(Η φωτογραφία του Γιάνη Βαρουφάκη είναι από το βράδυ του δημοψηφίσματος,
λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. Ο Βαρουφάκης γελάει γιατί ξέρει
ως μένει η τελευταία κίνηση. Μια κίνηση για να σηκώσεις όλο το τραπέζι.
Μια κίνηση που ο Τσίπρας δεν έκανε. Το γιατί ελπίζω να μας το πει ο Βαρουφάκης.
Αν και το υποψιάζομαι.)

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ..... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ . ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ .

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !!!! Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ..... ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ....

«Τραβάω λοιπόν σ’ όλα μια κόκκινη γραμμή»: Χιουμοριστικό σποτ για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

«Τραβάω λοιπόν σ’ όλα μια κόκκινη γραμμή»: Χιουμοριστικό σποτ για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Media

Με το γνωστό τραγούδι της Νατάσσας Θεοδωρίδου να θυμίζει τα περί «κόκκινων γραμμών», χρήστες του διαδικτύου δημιούργησαν ένα χιουμοριστικό βίντεο για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Golden Wings Diary: Στην Καστοριά με ξεναγό τον ταξιτζή (φώτος-video)

Δύσκολο το πρωινό ξύπνημα! Αυτοί που με ξέρουν, θα θυμούνται ότι στο σχολείο πάντα κοιμόμουνα τις δύο πρώτες περιόδους.  Μόνιμα καθυστερώ στα πρωινά μου ραντεβού όταν είναι για δουλειά ή αγγαρεία, ενώ όταν πρόκειται για εκδρομή ή ταξίδι, βρίσκομαι πρώτη-πρώτη εκεί!  Έτσι λοιπόν και σήμερα, ξύπνησα στις 7.00 π.μ, ξέροντας πως η μέρα είναι ιδανική για μια ημερήσια εκδρομή στην πανέμορφη Καστοριά.Τώρα που σου γράφω, βρίσκομαι ήδη στο λεωφορείο κι έχω ξεκινήσει το ταξίδι μου. Υπολογίζω πως θα έχω φτάσει στον προορισμό μου μέχρι τις 11.00 π.μ.
image15image16
Φτάσαμε! Ένα freddo το χρειάζομαι για να ανοίξει το μάτι μου. Μα τι πόλη! Τι σκηνικό! Να οι κύκνοι, να οι πάπιες, να και οι βαρκούλες που στολίζουν την λίμνη της Καστοριάς. Θα μπορούσα να καθίσω σε ένα παγκάκι και να μείνω να θαυμάζω το ονειρικό τοπίο για ώρες! Διάβασα όμως για την Σπηλιά του Δράκου που βρίσκεται εκεί κοντά  και ανυπομονώ να την επισκεφτώ. Τι κρίμα όμως! Βρίσκομαι απέξω αυτή τη στιγμή και με πληροφορούν πως δεν ανοίγει την Δευτέρα. Θα πω στους φίλους μου πως αν τύχει να έρθουν μέχρι εδώ, να μην το κάνουν δευτεριάτικα γιατί δεν θα μπορέσουν ούτε αυτοί να την επισκεφτούν.
image17
Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, δεν είχαμε πολλές επιλογές κι έτσι καλέσαμε ένα ταξί να μας περιμαζέψει. Και να που η τύχη μας χαμογέλασε.Ο ταξιτζής, ο συμπαθέστατος (και ελεύθερος με αδυναμία στις Κύπριες) κύριος Γ. έγινε ο ξεναγός μας για το υπόλοιπο της ημέρας.Αφήσαμε λοιπόν το ταξίμετρο να τρέχει και ξεκινήσαμε την ξενάγηση μας στην πόλη.
11373698_1066931059983649_892903110_n
Ξεκινήσαμε από την Ιερά Μονή της Παναγίας της Μαυριώτισσας που όπως με πληροφόρησε ο Γ. είναι χτισμένη το 1082 και αποτελεί Βυζαντινό Θησαυρό. Μπήκαμε μέσα, προσκυνήσαμε και μου έδειξε κάποιες από τις τοιχογραφίες που κοσμούν την Μονή εξηγώντας μου, τι απεικονίζουν και ποια είναι η ιστορία τους. Έμαθα επίσης πως οι πόρτες στην συγκεκριμένη φωτογραφία κάτω, είναι οι παλαιότερες στην Ελλάδα μιας και είναι πάνω από 1000 χρόνων. Τα πράγματα που ξέρουν οι ταξιτζήδες δεν τα ξέρει ούτε η wikipedia!
image13
Μπαίνουμε πάλι στο ταξί. Μέσα από μια καταπράσινη γραφική διαδρομή κατά μήκος της λίμνης, φτάνουμε στην παλιά πόλη και ξεκινούμε την ανάβασή μας στο ψηλότερο σημείο της Καστοριάς εκεί που είναι ο Άγιος Αθανάσιος. Στον δρόμο, ο Γ. συνεχίζει να μου δείχνει μια-μια τις εκκλησίες που βρίσκουμε στο δρόμο μας, όλες Βυζαντινές ή μεταγενέστερες. Δεν ήξερα πως η Καστοριά έχει 61 σωζόμενες εκκλησίες. Κάθε στροφή και ναός δηλαδή! Είδα την Παναγία Κουμπελίδικη του 10ου αιώνα, τον Βυζαντινό Ναό Ταξιάρχη Μητροπόλεως, τον Μεταβυζαντινό Ναό Αγίων Αποστόλων Ελεούσας και τουλάχιστον ακόμα δέκα εκκλησίες μέχρι να καταφέρουμε να φτάσουμε στην κορυφή.
fddgdfdfd
Φτάσαμε στο λόφο! Η πανοραμική θέα της πόλης μου πήρε την ανάσα! Πόσο ζηλεύω τους κατοίκους της περιοχής που ζουν σε αυτόν τον παράδεισο! Βγάλαμε φωτογραφίες, θαυμάσαμε το τοπίο και αρχίσαμε να κατηφορίζουμε πάλι. Περάσαμε από τον Προφήτη Ηλία που βρίσκεται σε χαμηλότερο υψόμετρο αλλά προσφέρει καταπληκτική θέα και καταλήξαμε στην περιοχή Απόζαρι στα Βυζαντινά τείχη για φαγητό. Ο οδηγός μας πρότεινε να γευματίσουμε στο μαγειρείο “Κατσαρόλα”. Αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την πρότασή του και δεν το μετανιώσαμε! Αν και το εστιατόριο είναι στο κλείσιμό του λόγω εποχής, (δεν υπάρχει τουρισμός το καλοκαίρι και τον Αύγουστο κλείνουν) εξυπηρετηθήκαμε άψογα και φάγαμε και το γλυκό κερασάκι μας στο τέλος.
image19
Κοιτάω το ρολόι. Έγινε κιόλας 3.30 μ.μ! Τρέχουμε να προλάβουμε το ΚΤΕΛ!  Στο δρόμο για Θεσσαλονίκη, θα φτιάξω ένα βιντεάκι με αυτά που είδα για να το δείξω στους φίλους μου! Σε αφήνω για την ώρα!
Μέχρι την επόμενη φορά !
xoxo

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΜΑΣ ΠΗ....ΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ . ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ???? ΚΑΙ ΜΕ GIORGO ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ..... ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ !!!!!!!!

Θα πληρώσουμε «χρυσάφι» τους σωτήρες της τρόικας

Θα πληρώσουμε «χρυσάφι» τους σωτήρες της τρόικαςΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛ
Η Δημοκρατία στα... καλύτερά της! Η ελληνική κυβέρνηση περιφέρει μετά «βαΐων και κλάδων» αυτούς που την χρεοκόπησαν και τους φυλάει ως κόρη οφθαλμού!
Τελικά θα πληρώσουμε ακριβά το «μάρμαρο» για τη φιλοξενία των «σωτήρων» μας. Τα 54 στελέχη της τρόικας που κατέφθασαν στην Αθήνα, όχι μόνο θα μας ελέγξουν με ύφος χιλίων καρδιναλίων, αλλά θα πληρώσουμε και τον πολυτελή βίο που έχουν συνηθίσει να κάνουν τα golden boys των Βρυξελλών.
Σε μια χώρα που είναι αμφίβολο αν έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις για τον επόμενο μήνα, το ελληνικό κράτος διαθέτει 250 αστυνομικούς ανά βάρδια, με τρεις βάρδιες ανά 24ωρο, για να φυλάνε τους χαρτογιακάδες των Βρυξελλών και του ΔΝΤ.
Το συγκεκριμένο δίχτυ προστασίας θα αποτελείται από αστυνομικούς της Τροχαίας και της Αντιτρομοκρατικής μέχρι ομάδες της ΕΚΑΜ, ελικόπτερα και συνοδευτικά οχήματα που θα αναλαμβάνουν με διακριτικότητα και χωρίς να γίνονται αντιληπτά να επιτηρούν τις κινήσεις των μελών της τρόικας.
Κεντρικό σημείο των μέτρων είναι το ξενοδοχείο Χίλτον. Εκεί όπου θα υπάρχουν δυνάμεις των ΜΑΤ άλλα και αστυνομικοί με πολιτικά στους χώρους που θα διαμένουν, που θα φθάνουν ακόμη και σε «αποκλεισμούς» σημείων όπου θα έχουν καταλύσει οι ομάδες εργασίας.
Εκτός από το μισθολογικό κόστος των αστυνομικών που θα απασχοληθούν για τη φύλαξη των τεχνοκρατών, αξίζει να υπολογίσουμε και το κόστος των πολυτελών αυτοκινήτων αυξημένης ασφαλείας που ενοικιάζονται για να μετακινούνται στις συναντήσεις τους.
Είναι ενδεικτικό ότι μόνο η διαμονή των τεχνικών κλιμακίων θα ξεπεράσει τις 27.000 ευρώ την ημέρα, αφού είναι γνωστόν ότι ένα executive δωμάτιο στα μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας αγγίζει τα 500 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Αν σε αυτά τα χρήματα προσθέσουμε και δυο γεύματα (πρωί – βράδυ) σε πολυτελή εστιατόρια, τότε για κάθε ένα από τα golden boys, το ποσό θα ξεπερνάει τα 100 ευρώ ανά ημέρα. Μιλάμε δηλαδή ότι θα πρέπει να ξοδεύονται τουλάχιστον 5.400 ευρώ μόνο για να τρώνε οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του ESM.
Τα χρήματα για τη διαμονή τους δεν θα τα πληρώσουμε μόνο για τις επόμενες δυο εβδομάδες, αλλά για όσο διάστημα θα πηγαινοέρχονται στην Ελλάδα και θα μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία προκειμένου να δίνουν νέες εντολές για απάνθρωπες περικοπές και δυσβάστακτους φόρους.
Η «κατακαημένη» Ελλαδίτσα είναι καταδικασμένη όχι μόνο να... δολοφονηθεί, αλλά να πληρώσει και τους δολοφόνους της και να τους περιφέρει μετά βαΐων και κλάδων μέχρι τον επιθανάτιο ρόγχο.
Αυτό το θέατρο του παραλόγου η κυβέρνηση το ονομάζει Δημοκρατία... Αλίμονο.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ € ... ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ ????


ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΠΑΙΔΙΑ . ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΫΜΕΝΟΥΣ . 4 ΧΡΟΝΙΑ = 1460 ΗΜΕΡΕΣ χ 10 € / ΗΜΕΡΑ = 14600 € + 10000 € ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ + 50000 € ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ = 74600 € ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ 1,3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑΚΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ??? ΕΙΠΑΜΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ !!!!

Home / Αρθρογραφία / Πολιτική / Kαταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών ο Πρώην Υπουργός Γ.Παπαντωνίου και η σύζυγός του για το 1,3 εκατ. ευρώ που απέκρυψαν
100000

Kαταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών ο Πρώην Υπουργός Γ.Παπαντωνίου και η σύζυγός του για το 1,3 εκατ. ευρώ που απέκρυψαν

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών καταδικάστηκαν  ο πρώην υπουργός  Γίαννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του 2008.
Η ποινή είναι μετατρέψιμη σε χρηματική πρός δέκα ευρώ την ημέρα και έχει αναστέλλουσα δύναμη .
Την ερχόμενη Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η δίκη για τη δεύτερη παράβαση που αποδίδεται στον πρώην υπουργό και αφορά το έτος 2009 ενω αναμένεται βούλευμα από το συμβούλιο εφετών για την κατηγορία της κακουργηματικής παράβασης του νόμου περί πόθεν λέσχες που αντιμετωπίζουν ο Γίαννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του.
Οι κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, αφορούν ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ σε τραπεζικό λογαριασμό, χρήματα που δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία τα έτη 2009-2010.
Το δικαςτηριο επέβαλε, επίςης,χρηματική ποινη 10.000 ευρώ για τον καθένα . Με την ίδια αποφαση επιδικάστηκε στο Δημόσιο το οποίο παραστάθηκε ως πολιτικη αγωγή αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης 50.000 ευρώ.

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !!!!!!!!


Η "ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ" ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ !!! ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ - ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ - ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΥΒΙΣΤΙΚΟ .....ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ .


Το Reuters "σφάζει" τον Αλέξη Τσίπρα: "Γι αυτό υπέκυψε στους δανειστές"!

Το Reuters "σφάζει" τον Αλέξη Τσίπρα: "Γι αυτό υπέκυψε στους δανειστές"!
Το Reuters με ένα... ατελείωτο άρθρο αναφέρεται στα πεπραγμένα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, παρουσιάζοντας το χρονικό της συμφωνίας που επετεύχθη στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις της Συνόδου Κορυφής, την Κυριακή 12 Ιουλίου.

"Για μία ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας πάλευε να πάρει μια απόφαση. Για ώρες, στις 13 Ιουλίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι ευρωπαίοι εταίροι προσπαθούσαν να φτάσουν σε μία νέα συμφωνία για την διάσωση της Ελλάδας και την διατήρησή της εντός Ευρωζώνης", αναφέρει ξεκινώντας το Reuters, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας κόστισε στην Ελλάδα δεκάδες δισεκατομμύρια.

Αναφορές
Το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως ενώ όλοι (σ.σ. Μέρκελ, Ολάντ, Τουσκ) είχαν μπροστά τους το κείμενο της συμφωνίας και ήταν... με το στιλό στο χέρι για τις υπογραφές, ο Αλέξης Τσίπρας χρειάστηκε να εγκαταλείψει την αίθουσα για να συζητήσει τις λεπτομέρειες του προτεινόμενου σχεδίου με τους συναδέλφους του στον ΣΥΡΙΖΑ."Σχεδόν μία ώρα αργότερα δεν είχε επιστρέψει" συνεχίζει το Reuters και τονίζει επικαλούμενο διπλωματικές πηγές: "Οι ξένοι ηγέτες μιλούσαν ανήσυχοι στα κινητά τους, ενώ η πρόεδρος της Λιθουανίας και ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας αποχώρησαν αγανακτισμένοι, λέγοντας πως δεν μπορούσαν να περιμένουν άλλο".
Όταν, αργότερα, επέστρεψε ο Έλληνας πρωθυπουργός, η απάντησή του επιβεβαίωσε αυτό που φοβούνταν οι ξένοι ηγέτες. Χωρίς την πλήρη υποστήριξη του κόμματός του, δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει κι έτσι η διαδικασία έπρεπε να ξεκινήσει πάλι από την αρχή.
Φίλοι και συνεργάτες του Έλληνα πρωθυπουργού τονίζουν πως πίσω από την ήρεμη συμπεριφορά του κρύβεται μια προσπάθεια για να ισορροπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, τα οικονομικά συμφέροντα στην Ελλάδα, αλλά και την ίδια του την αριστερή ιδεολογία", συμπληρώνει το πρακτορείο.

Η εξέλιξη... του δράματος
Σύμφωνα πάντα με το Reuters, η στρατηγική του ήταν να φτάσει τους εταίρους... στην κόψη, ώστε να υποκύψουν σε παραχωρήσεις, ωστόσο ο Τσίπρας ήταν εκείνος που υποχώρησε.
Και συνεχίζει το δημοσίευμα: "Βρέθηκε (σ.σ. ο Τσίπρας) να πιέζεται από τους Γερμανούς από την μία πλευρά, που δεν ήθελαν να δώσουν ούτε ένα... cent ακόμα για την Ελλάδα και από την άλλη μεριά από το ίδιο του το κόμμα, το οποίο αντιτίθετο στην λιτότητα που απαιτούνταν ως αντάλλαγμα για ένα νέο πρόγραμμα.
Η αναποφασιστικότητα και οι καθυστερήσεις κόστισαν στην Ελλάδα περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο στις τρεις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με έναν ανώτατο ευρωπαίο αξιωματούχο. Η ανικανότητα του Τσίπρα να φτάσει σε μια συμφωνία στις αρχές Ιουλίου, κάτι που ώθησε τις ελληνικές τράπεζες να κλείσουν τις πόρτες τους και να βυθίσουν την οικονομία, εκτόξευσε το κόστος του τελευταίου προγράμματος σε 86 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα 53 δισεκατομμύρια που η Ελλάδα ζητούσε μόλις λίγες εβδομάδες πριν.
Ο Τσίπρας δεν θα μιλούσε στο Reuters για αυτή την ιστορία. Είπε όμως στην ΕΡΤ, στις 15 Ιουλίου, πως είχε κάνει λάθη και πως είχε πάρει κάποιες λανθασμένες αποφάσεις. Τουλάχιστον όμως ήταν ευθύς, αφού είπε: "Μπορείτε να με κατηγορήσετε για πολλά πράγματα, πως είχα παραισθήσεις ότι αυτή η Ευρώπη μπορεί να ηττηθεί, ότι η δύναμη του δίκαιου μπορεί να νικήσει την δύναμη των τραπεζών και του χρήματος. Όμως δεν μπορείτε να με κατηγορήσετε ότι είπα ψέμματα στον ελληνικό λαό.
Ένας πρώην συνάδελφος στον ΣΥΡΙΖΑ, που ήξερε τον Τσίπρα από την εφηβεία του και βρίσκεται τώρα σε διαφορετικό κόμμα είπε: "Έχει κάνει άλματα όσον αφορά στην πολιτική του ωρίμανση, αλλά οι αποφάσεις του είναι αποτέλεσμα των φόβων του. Φόβων πως θα γινόταν ο πρωθυπουργός που οδήγησε την Ελλάδα εκτός ευρώ, φόβων πως το κόμμα του θα διασπαστεί και επίσης φόβων πως θα πρόδιδε την ιδεολογία για την οποία πολέμησε και στην οποία πίστευε από όταν ήταν παιδί".
Οι συνεργάτες και το δημοψήφισμα
Ακολούθως, το Reuters κάνει μία αναδρομή στην καριέρα του Έλληνα πρωθυπουργού, από τα παιδικά του χρόνια έως την ανάληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, με την βοήθεια του Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος όμως στη συνέχεια διαχώρισε τη θέση του από τον Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης γίνεται αναφορά στους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και συγκεκριμένα στον Νίκο Παππά, τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Αλέκο Φλαμπουράρη, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η ομάδα ξεκίνησε να συζητάει το θέμα του δημοψηφίσματος από τον περασμένο Απρίλιο, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί το αποτέλεσμα ως διαπραγματευτικό όπλο έναντι των δανειστών.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ .. ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ . ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΑ !!!

Σκάνδαλο ΑΤΕ: Φήμες για επικείμενες συλλήψεις 

επιχειρηματιών και τραπεζιτών

Σκάνδαλο ΑΤΕ: Φήμες για επικείμενες συλλήψεις επιχειρηματιών και τραπεζιτών

Μετά την σκληρή ανακοίνωση του Παναγιώτη Νικολούδη και την διαβίβαση του φακέλου για το σκάνδαλο της Αγροτικής Τράπεζας στον εισαγγελέα, οι πληροφορίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία κάνουν λόγο για συλλήψεις πασίγνωστων επιχειρηματιών τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στην υπόθεση με τα αμαρτωλά δάνεια που έδινε η τράπεζα από το 2000 μέχρι το 2012.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει άμεσα σε ποινικές διώξεις αφού το πόρισμα που έστειλε ο κ. Παναγιώτης Νικολούδης στον εισαγγελέα αφορά γνωστές υποθέσεις οι οποίες έχουν διερευνηθεί στο παρελθόν από τη δικαιοσύνη, αλλά ποτέ δεν υπήρχε η πολιτική βούληση να «μπει το μαχαίρι στο κόκαλο». 
Όπως υποστηρίζουν παράγοντες της τραπεζικής αγοράς, μόλις κλειδώσει η ψήφιση και του δεύτερου πακέτου των προαπαιτουμένων την Τετάρτη 22 Ιουλίου του 2015, τότε πλέον ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσει η ελληνική δικαιοσύνη σε ποινικές διώξεις και σε συλλήψεις φυσικών προσώπων οι οποίοι εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στα 1.300 δάνεια που έδωσε η τράπεζα με αδιαφανείς διαδικασίες και τα οποία δεν επιστράφηκαν ποτέ. 
Προβλέπεται να ζήσουμε στιγμές απείρου κάλους... Υπομονή, όπως πάντα θα τα μάθετε όλα πρώτοι, έγκυρα και έγκαιρα από το Newsbomb.gr 


Ε ΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΤΙ ΝΤΟΡΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ !!! ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΑΓΓΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ .... ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ..... ΛΑΘΑΚΙ !!!

Έλαβε τα αποτελέσματα των εξετάσεων 

και... έμεινε: Αυτή η γιαγιά, 99 ετών, έχει...

Έλαβε τα αποτελέσματα των  εξετάσεων και... έμεινε: Αυτή η γιαγιά, 99 ετών, έχει...

Ένα απίστευτο νέο έλαβε από το νοσοκομείο της περιοχής της μια 
γιαγιά 99 ετών!
Η 99χρονηDoris Ayling από το Πόρτσμουθ της Μεγάλης Βρετανίας
 έδωσε ένα δείγμα
 ούρων για μια εξέταση. Μετά από λίγες ημέρες ήρθε γραπτώς η
 απάντηση του 
νοσοκομείου με τα αποτελέσματα και η κυρία Doris δεν πίστευε 
στα μάτια της: 
Οι γιατροί διαπίστωσαν πως είναι... έγκυος!

Φυσικά, επρόκειτο για λάθος του νοσοκομείου, η διοίκηση του 
οποίου φυσικά
 ζήτησε συγγνώμη για την αναστάσωση.


ΛΕΣ ΡΕ ΜΗΤΣΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΥΡ ???


Ο ΒΛΑΚΑΣ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΑΝΤΙΟΤΡΟΠΩΣ....

Ενόσω οι συνταξιούχοι στήνονταν σε ουρές ο ΓΑΠ δεν 

μπορούσε να ψωνίσει στο amazon

Ενόσω οι συνταξιούχοι στήνονταν σε ουρές ο ΓΑΠ δεν μπορούσε να ψωνίσει στο amazon
Την ίδια στιγμή που οι συνταξιούχοι λιποθυμούσαν στις ουρές έξω από τις Τράπεζες, ο άνθρωπος που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή -εντάξει δεν ήταν ο μόνος- δίνει συνέντευξη στο Fox news και αποκαλύπτει το δράμα των capital controls. 
Να φανταστείτε λέει: οι απαγορεύσεις είχαν φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να κάνει κάποιος συναλλαγές ακόμη και με μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το Amazon.
Κουράγιο Γιώργο μου!


ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ . ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ . ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ...

ΠΑΓΩΣΕ Η ΕΥPΩΠΗ | "Από τα 250 δις που πήρε η Eλλάδα, τα 220 δις πήγαν σε...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6tDpUkB4qCWNnYGjRfO2rVhtszTMUSAYCFUVWPooTVfkZ0HXOeFx6nvh09pGOWMEJl_N3G0Hxt2WgyLpnRbhEum97PscJyo2SnIoJbhP0ulfSVkIHy_shUAPXi3mp1tPnL2P_xA4to8Rl/s1600/skan+kalutera.jpgΤο άρθρο είναι... αφιερωμένο σε όλους αυτούς που δείχνουν με το δάκτυλο την Ελλάδα.

Μια συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, προκάλεσε πανικό στους δανειστές μας.

Ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, μιλώντας στη RaiNews24, αποκάλυψε ΚΑΘΑΡΑ, πως τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 δισ.

ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό τις ιταλικές τράπεζες.

«Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις τράπεζες» είπε χαρακτηριστικά ο Πρώην πρωθυπουργός,

εξηγώντας πως έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά με εντελώς διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ισχύος.

«Από μία φτωχή χώρα όπως η Ελλάδα, τεράστια ποσά μεταφέρονται σε μία πλούσια χώρα όπως η Γερμανία μέσω της διαφοράς των επιτοκίων.

Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχότερη, η πλούσια χώρα πλουσιότερη» δηλώνει ανοιχτά ο Ντ’ Αλέμα.

«Όταν η φτωχή χώρα δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τα χρέη έρχονται οι ευρωπαϊκές βοήθειες.

Έχουμε δώσει στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρό ποσοστό στις ιταλικές.

Διακόσια είκοσι δισ. ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ βοήθειας πήγαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και

ιταλικές τράπεζες» σημειώνει το στέλεχος της ιταλικής κεντροαριστεράς και υπογραμμίζει συγκεκριμένα:

«Στην πραγματικότητα, όταν λέγεται ότι εμείς πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων -όχι, εμείς πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες.

Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια. Είναι χρήματα κάνουν έναν κύκλο, αλλά οι Έλληνες δεν οσφραίνονται ούτε καν την μυρωδιά τους».

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΔΟΞΟΙ ΜΑΣ ??? ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΥΟΝ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΛΟΓΓΟΥ ??? Η ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ Η ΤΟΥ ΒΑΘΟΥΣ ????

Βήμα: Ο Τσίπρας ζήτησε 10 δισ. δάνειο από τη Ρωσία με στόχο το Grexit- Πώς ναυάγησε το σχέδιο

20/07/2015 | 7imeres.gr | ΠΟΛΙΤΙΚΗ 0 Comments
tsipras-poutin
O Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει δάνειο ύψους 10 δισ. δολαρίων από την Μόσχα προκειμένου να τυπώσει νέο εθνικό νόμισμα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βήμα, το οποίο προκάλεσε και την αντίδραση της ΝΔ, που κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Οπως αναφέρει το Βήμα, επικαλούμενο όσα είπε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην τελευταία του συνέντευξη στην ΕΡΤ «γνώριζε πως η εισαγωγή εθνικού νομίσματος δεν νοείται χωρίς το κράτος να διαθέτει ισχυρά συναλλαγματικά διαθέσιμα» και υποστηρίζει:
«Ζήτησε λοιπόν από τη Μόσχα ένα δάνειο ύψους 10 δισ. δολαρίων που θα το αξιοποιούσε για να υποστηριχθεί η δραχμή».
Σύμφωνα με το Βήμα «η Μόσχα δεν απέρριψε το αίτημα, αλλά άρχισε να συζητεί αορίστως για 5 δισ. δολάρια ως «προκαταβολή» για τον αγωγό South Stream. Αιτήματα για δάνεια σε δολάριο στάλθηκαν παράλληλα στο Ιράν και στην Κίνα, αλλά καμία από τις δύο χώρες δεν υπέκυψε στον πειρασμό, αφού δεν θα είχαν κανένα όφελος αν συνέπρατταν σε ένα πλήγμα προς την ευρωζώνη».
Στο ίδιο δημοσίευμα, υποστηρίζεται ότι «το μοντέλο της απόσχισης της Σλοβακίας από την Τσεχοσλοβακία στις αρχές του 1993 και η εισαγωγή της σλοβακικής κορόνας είναι ένα από τα πρότυπα αλλαγής νομίσματος που μελέτησαν ορισμένοι τεχνοκράτες – εντός και εκτός του υπουργείου Οικονομικών».
Στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Παύλος Παπαδόπουλος υπό τον τίτλο «Ο Λεονίντ, ο Αλέξης και ο Παναγιώτης» και υπότιτλο «Ο πρώην πράκτορας της ΚGB, το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα ταξίδια στη Μόσχα και το δάνειο που δεν δόθηκε ποτέ» περιγράφονται λεπτομερώς άγνωστες σκηνές των τελευταίων μηνών και την προσέγγιση της κυβέρνησης με την Μόσχα.
«Ο ενθουσιασμός του πρωτάρη»
«Μέσα στον ενθουσιασμό του πρωτάρη, περίσσεψαν τα αστραφτερά χαμόγελα και ουδείς υποψιάστηκε τη σκληρότητα των διεθνών σχέσεων. Στο οπλοστάσιο των ελληνικών ευρεσιτεχνιών εξέχουσα θέση κατείχε και η τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων του Αιγαίου. Οι τίτλοι θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της νέας δραχμής. Ισως γι’ αυτό η Γερμανία, η οποία παρακολουθούσε με αυξανόμενο θυμό την… παγκόσμια διπλωματία της Αθήνας, ουσιαστικά «κατάσχεσε» τους υδρογονάνθρακες του μέλλοντος με την αυτόματη διοχέτευσή τους στο νέο Ταμείο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας» συνεχίζει το Βήμα.
Ποιοι γνώριζαν το σχεδιασμό του Πρωθυπουργού
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, «ο κ. Τσίπρας σχεδίαζε από τις αρχές του 2014 να «ποντάρει» στη Μόσχα για να προετοιμάσει ένα στιβαρό και αξιόπιστο σχέδιο για την επιστροφή στη δραχμή». Τονίζει μάλιστα ότι «οι κ.κ. Καμμένος, Δραγασάκης, Βαρουφάκης, Παππάς, Λαφαζάνης κ.ά. γνώριζαν τις βασικές πτυχές του πρωθυπουργικού σχεδιασμού».
Υπενθυμίζει δε με νόημα, ότι σε ταξίδι του στη Μόσχα ο κ. Τσίπρας καταδίκασε απερίφραστα την ευρωπαϊκή πολιτική στην Ουκρανία και υποστήριξε τη διενέργεια δημοψηφίσματος στις ανατολικές περιοχές που επιδιώκουν την απόσχιση.
«Ολοι εκτιμούσαν πως οι Γερμανοί, μόλις θα συνειδητοποιούσαν ότι η Αθήνα είναι αποφασισμένη να «σπάσει το γυαλί» της ευρωζώνης, θα υποτάσσονταν στο ελληνικό αίτημα για μια μεγάλη διαγραφή του χρέους. Και κάπως έτσι ο κ. Τσίπρας θα άλλαζε και την Ευρώπη, όπως πίστευε. Ο Πρωθυπουργός πορεύθηκε με αυτή τη βεβαιότητα από πέρυσι και ως πριν από λίγες ημέρες. Γι’ αυτό και απέρριψε πολλές προτάσεις συμφωνίας, πολύ πιο συμφέρουσες. Ηθελε το μέγιστο…».
Το άρθρο αποκαλύπτει ακόμη ότι το «γεωπολιτικό προξενιό» του κ. Τσίπρα με ισχυρούς Ρώσους όπως ο κ. Ρεσέτνικοφ ανέλαβε ο κ. Κοτζιάς λίγο καιρό πριν από τις ευρωεκλογές, με την κρίση στην Ουκρανία σε έξαρση. «Ο καθηγητής πράγματι απέδειξε τη χρησιμότητά του και έτσι εξασφάλισε το ΥΠΕΞ, έστω και αν ανάλογες κινήσεις εισηγούνταν τότε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ο έτερος μνηστήρας του ΥΠΕΞ σερ Μπάζιλ Μαρκεζίνης».
Η εμπλοκή του στελέχους της ΚGB
Σημειώνει επίσης την εμπλοκή και του Λεονίντ Ρεσέτνικοφ. Ενός 68χρονου επικεφαλής του ρωσικού Ινστιτούτου, ο οποίος μιλάει ελληνικά και είναι ένας από τους ισχυρότερους και ευφυέστερους συμβούλους του Βλαντίμιρ Πούτιν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και υπήρξε στέλεχος της KGB και στη συνέχεια της SVR (Υπηρεσία Διεθνών Πληροφοριών). Ο «Ρώσος Κίσινγκερ» είναι στενός φίλος του κ. Πούτιν και αρχικά ίδρυσε το Ινστιτούτο ως τμήμα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Από το 2009, με απόφαση του ίδιου του ρώσου προέδρου και ισχυρή χρηματοδότηση από το υπουργείο Εξωτερικών, φιλοδοξεί να αποτελέσει τη ρωσική απάντηση στα δυτικά αντίστοιχα RAND και Stratfor.
Το χαμόγελο Πούτιν
Στο πρώτο πεντάμηνο της πρωθυπουργίας του ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τη Ρωσία δύο φορές. Η δεύτερη φορά ήταν την Παρασκευή 19 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη, όταν ενώπιον του κ. Πούτιν δήλωσε: «Είμαστε λαός της θάλασσας που δεν φοβάται να ανοιχτεί σε μεγάλα πελάγη, σε καινούργιες θάλασσες, προκειμένου να φτάσουμε σε νέα και πιο ασφαλή λιμάνια». Καθώς τον άκουγε ο ρώσος ηγέτης, άφησε να του ξεφύγει ένα σαρδόνιο χαμόγελο. Οπως βεβαιώνουν πηγές που δεν επιτρέπουν διάψευση, ο κ. Τσίπρας ταξίδευσε στη Μόσχα έχοντας ήδη αποφασίσει το δημοψήφισμα ενώ ήταν απόλυτα προειδοποιημένος (και όχι μόνο από τον  Μάριο Ντράγκι…) για το επερχόμενο κλείσιμο των τραπεζών.
Για τον Πρωθυπουργό όμως οι κλειστές τράπεζες δεν ήταν «καταστροφή». Ηταν ο καταλύτης που, με την κατάλληλη εκμετάλλευση, θα έσπρωχνε τους Ελληνες… σε νέες θάλασσες. Η αρχή του τέλους ήρθε το απόγευμα της Κυριακής του δημοψηφίσματος, όταν έφτασαν στην Αθήνα οι πρώτες πληροφορίες ότι η Ρωσία μάλλον δεν θα στηρίξει τη δραχμή – γι’ αυτό και το «κλίμα ήττας» που «μυρίστηκε» ο κ. Βαρουφάκης μπαίνοντας περιχαρής στο Μέγαρο Μαξίμου. Ως την Τετάρτη 8 Ιουλίου, όταν ο Πρωθυπουργός μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο, είχαν σβήσει και οι τελευταίες ελπίδες. Τότε αποδέχθηκε ότι χωρίς συμφωνία «θα ανατιναχθεί το κράτος» και παραδόθηκε άοπλος στα χέρια της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ.
Γιατί έληξε άδοξα το ελληνορωσικό φλέρτ
Τι είχε συμβεί; Γιατί έληξε άδοξα το θερμό ελληνορωσικό φλερτ; Σύμφωνα με μια  εκδοχή, η Ρωσία αντάλλαξε την Αθήνα με το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ της Ανατολικής Ουκρανίας. Σχεδόν ταυτόχρονα με το ελληνικό δημοψήφισμα οι ηγέτες των φιλορωσικών περιοχών της Ανατολικής Ουκρανίας προκήρυξαν τοπικές εκλογές για το φθινόπωρο, που ερμηνεύονται ως βήμα απόσχισης, χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση από την κυρία Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ. Είναι ένα σχέδιο ενίσχυσης της ρωσικής ισχύος στην Ουκρανία που οι οξυδερκείς αναλυτές στοιχηματίζουν ότι έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα του πραγματιστή κ. Ρεσέτνικοφ. Και όχι μόνο αυτό. Κατά μία άποψη ο ρώσος βετεράνος διέσωσε παράλληλα και μια άλλη χώρα, τη χώρα μας, για την οποία γνωρίζει τόσο πολλά…».
Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ
Το δημοσίευμα προκάλεσε αίσθηση με αποτέλεσμα 17 βουλευτές της ΝΔ να καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή. «Είναι δυνατόν να ισχύει;» διερωτήθηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης στο twitter. Οι βουλευτές ζητούν από τον ΠΡωθυπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες που δημοσιεύονται. «Το δημοσίευμα παρουσιάζει ως εκδοχή ότι την τελευταία στιγμή η κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέρριψε το αίτημα αφήνοντας σας χωρίς εναλλακτική, με αποτέλεσμα να αναγκαστείτε να υπογράψετε το Μνημόνιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» αναφέρουν μεταξύ άλλων.