Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ , ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ : ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ .....

Μετεγκατάσταση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς – Προβλήματα στατικής επάρκειας οδηγούν σε αλλαγή της απόφασης

3c122118cfcb7a64eff91b0a88087c94_L
Νέα εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο για τη μετεγκατάσταση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αφού οι τεχνικές υπηρεσίες αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχει στατική επάρκεια στον 1ο όροφο, όπου επρόκειτο να τοποθετηθεί
Η Δημοτική Επιτροπή (με τη μειοψηφία δύο μελών που θεωρούν ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος) αποφάσισε να ζητήσει το ισόγειο του κτιρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως στον ίδιο χώρο θα στεγαστεί και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.

Αναδημοσίευση  από  oladeka 


Σχόλιο  kastoriaMIA

Και  η  Αρχιτεκτονική  Σχολή  που  οσονούπω  μας  την  φέρνει  πίσω ο  Καρυπίδης , που  θα  στεγαστεί  βρε  "ιθαγενείς    αρμόδιοι"  που  το  κτίριο  του  πρώην  Γυμνασίου  το  θεωρήσατε  σαν  λεία  πολέμου  και  το  μοιράζετε  στον  ένα  και  στον  άλλο ? Λες  και  δεν  υπάρχουν  άλλα  κτίσματα  χωρίς  καμιά  χρήση  για  να  τα  αποδώσετε σε  συλλόγους  ,  σχολεία  ,  βιβλιοθήκη , που  πράγματι  κάπου  αλλού  θα  έπρεπε  να  στεγάζονται  και  όχι  επί  ενοικίω  (π.χ.  κτίριο  περιβαλλοντικής  εκπαίδευσης)!!! Αλλά  ίσως  εκείνα  να  χρειάζονται  κανένα  ψιλομερεμέτι  η  ψιλοβαψιματάκι  . Σε  δουλειά  τώρα  να  βρισκόμαστε  ?  Τα  έτοιμα  είναι  πιο  καλά  και  δεν  χρειάζεται  και  καμιά  προσπάθεια . Έτσι  όμως  δίνουμε  πατήματα  και  δείχνουμε  ότι  παραιτούμαστε  των  προσπαθειών - έστω  και  των  μελλοντικών  αρμοδίων - για  την  επιστροφή  της  Αρχιτεκτονικής  Σχολής  που  μέχρι  σήμερα  μόνο  στα  χαρτιά  είχαμε  δει  . 
ΑΦΕΙΣΤΕ  ΗΣΥΧΑ  ΤΑ  ΕΡΓΑ  ΥΠΟΔΟΜΗΣ  ΠΟΥ  ΕΙΧΑΝ  ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ   ΑΠΟ  ΑΛΛΟΥΣ  ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΑΛΛΟΥΣ  ΣΚΟΠΟΥΣ  ΚΑΙ  ΟΡΑΜΑΤΑ  -  ΜΗΝ  ΤΑ  ΘΕΩΡΕΙΤΕ   ΛΑΦΥΡΑ  ΠΟΛΕΜΟΥ   ΚΑΙ  ΜΗΝ  ΤΑ  ΔΙΑΜΟΙΡΑΖΕΤΕ  ΣΕ  ΑΛΛΟΥΣ  ΧΡΗΣΤΕΣ  ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΑΛΛΕΣ  ΧΡΗΣΕΙΣ   .  ΔΕΝ  ΣΑΣ  ΑΝΗΚΟΥΝ   !!!! 

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΜΙΚΡΩΝ" ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΜΕΓΑΛΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΕΣ

Επιστολή - έπος του Σαν Μαρίνο στους Γερμανούς διεθνείς: «Πάντα θα φοράτε λευκή κάλτσα με πέδιλο»


«Το να παίζεις απέναντι σε εθνικές ομάδες όπως αυτή του Σαν Μαρίνο δεν έχει σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα στο να παίζεις τέτοια ματς» δήλωσε ο Τόμας Μίλερ, για να πάρει λίγο αργότερα σκληρή απάντηση από το Σαν Μαρίνο.
Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της χώρας, Άλαν Γκασπερόνι, δημοσίευσε έναν δεκάλογο - απάντηση στον Γερμανό ποδοσφαιριστή, εξηγώντας του τους λόγους για τους οποίους το παιχνίδι των δύο ομάδων ήταν πράγματι σημαντικό.
«Αγαπητέ Τόμας Μίλερ,
Έχεις δίκιο. Τα παιχνίδια σαν αυτό της Παρασκευής δεν είναι τίποτα. Για σένα. Από την άλλη, αγαπητέ Τόμας, δεν χρειάζεται να έρχεται στο Σαν Μαρίνο για το τίποτα σε ένα Σαββατοκύριακο, το οποίο χωρίς την Bundesliga, θα μπορούσες να το έχεις περάσει με τη γυναίκα σου στην πολυθρόνα της πολυτελούς βίλας σου ή θα μπορούσες να πάρεις μέρος σε events που διοργανώνουν οι χορηγοί σου για να βγάλεις χιλιάδες ευρώ.
Σε πιστεύω, αλλά επίτρεψέ μου να σου δώσω 10 καλούς λόγους, για τους οποίους πιστεύω ότι το ματς Σαν Μαρίνο - Γερμανία ήταν πολύ χρήσιμο και αν μπορείς σκέψου το και πες μου τι πιστεύεις.
1. Μας βοήθησε να καταλάβουμε ότι ακόμη και σε μία αδύναμη ομάδα όπως η δική μας δεν μπορείτε να σκοράρετε - και μη μου πεις ότι δεν νευρίασες όταν ο Σιμοντσίνι σε σταμάτησε.
2. Μας βοήθησε να δείξουμε στους μάνατζέρ σας (και στους Μπεκενμπάουερ και Ρουμενίγκε) ότι το ποδόσφαιρο δεν ανήκει σε αυτούς, αλλά σε όλους όσοι το αγαπάνε, μεταξύ των οποίων - είτε σου αρέσει είτε όχι - βρισκόμαστε κι εμείς.
3. Θύμισε σε εκατοντάδες δημοσιογράφους σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι υπάρχουν άνθρωποι που ακολουθούν τα όνειρά τους και όχι τους κανόνες σας.
4. Μας θύμισε ότι εσείς οι Γερμανοί δεν πρόκειται να αλλάξετε και ότι πάντα θα κάνετε bullying, έστω και αν δεν εγγυάται πάντα την επιτυχία.
5. Έδειξε ότι 200 τύποι στο Σαν Μαρίνο, που παίζουν για οποιονδήποτε λόγο, δίνουν πάντα το 100%. Ποιος ξέρει, ίσως μία μέρα όλες οι θυσίες τους δεν θα ανταμειφθούν με ένα παιχνίδι απέναντι στους παγκόσμιους πρωταθλητές.
6. Βοήθησε την Ομοσπονδία σας (όπως και τη δική μας) να συγκεντρώσει χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με τα οποία μπορεί να χτίσει γήπεδα για τα παιδιά της χώρας σας, σχολεία και να κάνει τα γήπεδα πιο ασφαλή. Θα σας πω ένα μυστικό: Η Ομοσπονδία μας χτίζει ένα νέο γήπεδο σε ένα απομακρυσμένο χωριό, το οποίο λέγεται Acwuaviva. Θα μπορούσες να το χτίσεις σε έξι μήνες με τον μισθό σου, εμείς θα το κάνουμε με τα έσοδα από έναν αγώνα μαζί σας.
7. Βοήθησε μια χώρα, τόσο μεγάλη όσο το γήπεδό σας στο Μόναχο να γίνει πρώτο θέμα στον Τύπο για καλό λόγο, γιατί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας είναι πάντα ένας καλός λόγος.
8. Βοήθησε τον φίλο σας τον Γκνάμπρι, να ξεκινήσει με την εθνική ομάδα και να βάλει τρία γκολ.
9. Έκανε μερικούς ανθρώπους στο Σαν Μαρίνο χαρούμενους, επειδή θυμήθηκαν ότι έχουν μια κανονική εθνική ομάδα.
10. Με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι παρότι φοράτε την καλύτερη φανέλα της Adidas, από κάτω είστε πάντα εκείνοι που φοράτε λευκές κάλτσες με σανδάλι.
Με αγάπη, ο Άλαν σας».

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ???? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ !!!!!

Κλίντον; Α ναι, αυτοί που ισοπέδωσαν τη Γιουγκοσλαβία…

Δημοσίευση: Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 16.08
Λένε πως ο Τραμπ είναι φασίστας, τρελός και αν βγει Πρόεδρος των ΗΠΑ θα κάνει πόλεμο. Προσωπικά δεν θυμάμαι πρόεδρο των ΗΠΑ που να μην έχει κάνει πόλεμο. Αλλά είπαμε. Το θέμα δεν είναι ποιοι και πόσοι σκοτώνονται αλλά ποιος τους σκοτώνει…
Ο πόλεμος που με πόνεσε περισσότερο ήταν της Γιουγκοσλαβίας. Για πολλούς λόγους. Κι αυτός ο πόλεμος είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή Κλίντον. Ο άντρας της Χίλαρι που εμφανίζεται ως Μητέρα Τερέζα προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές στην Αμερική, ήταν αυτός που όχι απλά έδωσε εντολή να ισοπεδωθεί μια χώρα στην καρδιά της Ευρώπης αλλά πολύ περισσότερο ξέρασε καρκίνο στα Βαλκάνια, δοκιμάζοντας τις… έξυπνες βόμβες που σκοτώνουν ακόμη τον κοσμάκη, 17 χρόνια μετά από τη στιγμή που έπεσαν.
Κι αυτό το έγκλημα, το μεγαλύτερο στη σύγχρονη Ιστορία της Ευρώπης δεν το έκανε κανένας τρελός ή φασίστας αλλά ένας… Δημοκράτης ή ακριβέστερα Δημοκρατικός και πάντα για το καλό της Δημοκρατίας.
Αυτός λοιπόν ο τύπος, κομμάτι του πιο διαφθαρμένου συστήματος στον πλανήτη, προσπαθεί μέσω της γυναίκας του να εξουσιάσει για μια ακόμη φορά τις ΗΠΑ. Τώρα θα μου πεις «και τι σε νοιάζει εσένα ρε Συρίγο ποιος θα βγει πρόεδρος των ΗΠΑ;». Προφανώς ούτε τους Γιουγκοσλάβους τους ένοιαζε…
Μέχρι τη στιγμή που είδαν τις έξυπνες βόμβες να κάνουν την πατρίδα τους οικόπεδο. Για το καλό τους βεβαίως-βεβαίως... Κι επειδή οι καιροί είναι πονηροί και οι Τούρκοι με τους Αλβανούς ζητάνε τη μισή Ελλάδα, ίσως πρέπει να μας νοιάζει ποιος θα είναι «σερίφης» τα επόμενα χρόνια… Από τη στιγμή που δεν ψηφίζεις στις ΗΠΑ, λίγα πράγματα μπορείς να πεις και να κάνεις.
Η αγιογραφία όμως μιας τύπισσας, που είναι μέχρι το λαιμό βουτηγμένη στη διαφθορά και η ισοπέδωση μιας (εκτός των άλλων ορθόδοξης) χώρας έχει χαραγμένο το όνομα της, μου προκαλεί εμετό… Είπαμε στα 40 μου είμαι μεγάλος για να πιστεύω σε παραμύθια και μικρός για να ξεχνάω…

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Ε ΡΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ !!!! ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ !!!!!!!!


Ο γρίφος που «καίει» τις ΗΠΑ – Πώς θα αποκαλείται    

ο Μπιλ Κλίντον, αν κερδίσει στις εκλογές η Χίλαρι;


Αν η Χίλαρι Κλίντον γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ την Τρίτη,
 η Αμερική θα πρέπει να λύσει έναν γρίφο: πώς θα αποκαλείται
ο σύζυγός της, ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον;
Το πρόβλημα αυτό είναι διπλά χωρίς προηγούμενο: Από τη μία κανείς 
ανδρας μέχρι τώρα δεν έχει περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου 
ως σύζυγος της προέδρου και από την άλλη ένας πρώην πρόεδρος ποτέ
 δεν ήταν παντρεμένος με έναν εν ενεργεία πρόεδρο
Η προσφώνηση «Πρώτος Κύριος» (First Gentleman) θα μπορούσε να
 χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς έτσι αποκαλούνται
ανεπισήμως οι σύζυγοι έξι γυναικών κυβερνητών, σύμφωνα με την Λίζα
Γκροτς ειδική εδώ και 15 χρόνια σε θέματα τυπολογίας.
Όμως η υπόθεση περιπλέκεται με τους Κλίντον, καθώς ο Μπιλ Κλίντον
 70 ετών, διετέλεσε πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1993 ως το 2001. Και όταν
κάποιος έχει διατελέσει πρόεδρος, διατηρεί τον τίτλο, εξηγεί η Αλίντα
Μπλακ της Ένωσης Ιστορικών του Λευκού Οίκου.

«Θα διατηρήσει τον τίτλο», τονίζει η ιστορικός. Σύμφωνα με το
πρωτόκολλο, θα αποκαλούνται «η πρόεδρος Κλίντον και ο πρώην 
πρόεδρος Κλίντον».
«Το ίδιο έγινε με την οικογένεια Μπους», με τον Τζορτζ Ου. Μπους τον
43ο πρόεδρο των ΗΠΑ, και τον πατέρα του Τζορτζ, τον 41ο πρόεδρο.
 «Τότε είχαμε τον πρόεδρο Μπους και τον πρώην πρόεδρο Μπους,
 και όταν ήταν μαζί έτσι τους σύστηναν», πρόσθεσε η Μπλακ.
«Αν ήταν παντρεμένη με κάποιον που δεν έχει διατελέσει πρόεδρος,
 θα λάμβανε τον τίτλο του Πρώτου Κυρίου. Όμως ο Μπιλ Κλίντον 
είναι πρώην πρόεδρος και δεν μπορεί να αποκαλεστεί Πρώτος Κύριος»,
 διότι είναι «ένας κατώτερος τίτλος» από αυτόν του προέδρου, τόνισε η ίδια.
Πάντως η Γκροτς εκτιμά ότι «από σεβασμό στη σύζυγό του» ο Μπιλ
 θα βρει ιδιωτικά μαζί της μια λύση.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΡΧΙΚΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΚΑΡΥΠΙΔΗ . ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΠΡΑΒΟ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ . ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ . ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ "ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ" ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΡΕΠΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ . ΝΑ ΣΕ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ .

Φυσικό αέριο σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό ανακοίνωσαν Περιφερειάρχης και Υπουργός Ενέργειας. Υπογράφεται προγραμματική σύμβαση με τη ΔΕΠΑ (video)

Share
0
κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και μνημονίου συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την ίδρυση
φορέα διαχείρισης φυσικού αερίου για την παροχή του σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό από τον ΤΑΠ.
Τη σχετική είδηση ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης και επιβεβαίωσε ο Υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.
Δείτε το βίντεο του www.kozani.tv: