Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ !!!!! ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ !!!!!

Το 40% των επιχειρήσεων βρίσκεται σε «τροχιά προσλήψεων» και σκέφτεται να δώσει αυξήσεις

Το 40% των επιχειρήσεων βρίσκεται σε «τροχιά προσλήψεων» και σκέφτεται να δώσει αυξήσεις - Media
AddThis Sharing Buttons

Πάνω από το 40% των εταιρειών είναι σε τροχιά προσλήψεων έως το τέλος του 2016 ενώ ποσοστό 44,4% των επιχειρήσεων σκέφτεται να δώσει αυξήσεις έως 3% το επόμενο εξάμηνο σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας «Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας» για το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος-Μάιος 2016, που πραγματοποίησε το τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece και διεξάγεται με την χορηγία του Kariera.gr.
Ο Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το 2016 σύμφωνα με την έρευνα παραμένει για τρίτη συνεχή χρονιά, μετά από εφτά χρόνια, πάνω από την τιμή του 100, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση των δραστηριοτήτων προσέλκυσης και επιλογής νέων στελεχών και βρίσκεται σχετικά κοντά στα επίπεδα του 2007.
Ο Δείκτης διαμορφώνεται στα 114,08 αναφορικά με το Διοικητικό Προσωπικό των εταιρειών και 106,90 για τα Διευθυντικά Στελέχη/Εξειδικευμένο προσωπικό και παρατηρείται άνοδος και στους δύο δείκτες συγκριτικά με το περασμένο έτος (107,45 και 103,44 αντίστοιχα).
Η έρευνα για το 2016 διεξήχθη κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος-Μάιος 2016 και τα αποτελέσματα συνοψίζονται ως εξής:
- Ποσοστό 44,2% των εταιρειών δήλωσε την άνοιξη του 2016 ότι θα πραγματοποιήσει προσλήψεις έως το τέλος του 2016. Το ποσοστό αισιοδοξίας (63,6%) για το 2016 των εταιρειών είναι χαμηλότερο συγκριτικά με το 2014 (74,3%) αλλά υψηλότερο μετά την ύφεση του 2015. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παρόλο που οι απαντήσεις των εταιρειών για το δεύτερο εξάμηνο του 2015 ήταν συγκρατημένες ως προς την άνοδο των προσλήψεων, τελικά μία στις δύο εταιρείες προχώρησαν σε μία τουλάχιστον νέα πρόσληψη.
- Ποσοστό 44,4% των εταιρειών δήλωσε ότι θα δώσει αυξήσεις έως 3% μέσα στο 2016.
- Άνοδος 80% στις ενέργειες προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού αναμένεται στον κλάδο των Κατασκευών (εταιρείες παραγωγής ενέργειας), 60% στις Υπηρεσίες, ενώ ποσοστά κοντά στο 30-45% αναμένουν οι κλάδοι της Βιομηχανίας, του Εμπορίου, οι Φαρμακευτικές και οι Τράπεζες.
- Συνεχίζεται και σε αυτό το εξάμηνο η προτίμηση των επιχειρήσεων προς τα νεαρά στελέχη/ αποφοίτους (45,4%).
- Όσες εταιρείες προχωρήσουν σε προσλήψεις θα στραφούν κυρίως στους τομείς των Πωλήσεων, της Παραγωγής, της Εξυπηρέτησης Πελατών, της Πληροφορικής και του Μάρκετινγκ.
- Μόνο το 16,3% των επιχειρήσεων του δείγματος ενδέχεται να προβεί σε μείωση του εργατικού δυναμικού μέχρι το τέλος του 2016, ενώ μέχρι τώρα μόνο το 6,9% μείωσε μισθούς (11,7% το 2015).
- Ποσοστό 6,5% των εταιρειών θεωρεί αρκετά πιθανό ή σίγουρο ότι θα μεταφέρει την έδρα της σε άλλη χώρα (4% το 2015).
- Μία στις δύο εταιρείες έχει ξεκάθαρο ορισμό τι σημαίνει ταλέντο. Η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών (88,9%) ορίζει το ταλέντο ως ένα άτομο που εμπνέει τους συναδέλφους του, έχει ηγετικές ικανότητες και προοπτική να ανέβει στην ιεραρχία της εταιρείας.
- Ποσοστό 64,2% των εταιρειών αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εύρεση νέων ταλέντων και την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας. Αναφέρουν κυρίως την έλλειψη απαιτούμενων δεξιοτήτων και χαρακτηριστικών, τη φυγή ταλαντούχων νέων στο εξωτερικό, την έλλειψη αντίστοιχης εμπειρίας καθώς και τις υπερβολικές προσδοκίες των υποψηφίων.
- Περίπου το ένα τρίτο των εταιρειών δεν έχει ακόμη συστηματική και ξεκάθαρη προσέγγιση στη διοίκηση ταλέντου.
- Ποσοστό 22,6% των εταιρειών έχει επηρεαστεί πολύ ή πάρα πολύ από την κρίση στη διατήρηση ταλέντων.
- Το φαινόμενο του brain drain αφορά περισσότερο τις πολυεθνικές εταιρείες.
- Από τις εταιρείες που έχουν αποχωρήσει ταλέντα και έχουν φύγει στο εξωτερικό το 73,2% δήλωσε ότι έφυγαν έως και 5% των ταλέντων τους.
- Τα τμήματα με τη μεγαλύτερη κινητικότητα στα ταλέντα προς άλλες εταιρείες ή το εξωτερικό είναι οι Πωλήσεις, η Παραγωγή/Μηχανικοί και το ΙΤ.
- Η μεγαλύτερη εκροή ταλέντων παρατηρείται από τους εργαζόμενους στο μεσαίο επίπεδο (middle level).
- Οι εταιρείες που έχουν παρατηρήσει εκροές ταλέντων στο εξωτερικό αναφέρουν ότι πρώτη στις προτιμήσεις έρχεται η Μ. Βρετανία, ακολουθούμενη από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Ελβετία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις Σκανδιναβικές χώρες.
- Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι αποχώρησης είναι οι μικρές προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης, οικονομικοί λόγοι και η γενικότερη κατάσταση της χώρας.
Η έρευνα έχει ως στόχο την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν στις διαδικασίες προσέλκυσης και επιλογής στελεχών αλλά και την καταγραφή των προσδοκιών για τους επόμενους έξι μήνες, στην Ελλάδα. Η συλλογή στοιχείων για το 2017 θα διενεργηθεί κατά την περίοδο Φεβρουάριο-Μάιο 2017.
Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα της έρευνας καθώς και την πλήρη στατιστική ανάλυση και τα γραφήματα στην ιστοσελίδα: http://www.alba.edu.gr/RCI/Pages/Reports.aspx

ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΫΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ - "ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ" ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΩΝ "ΡΟΜΠΟΤΙΚΩΝ" ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΓΩΝ - ΙΝΣΤΡΟΥΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ , ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ "ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ" ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ (ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ) . ΚΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ GIORGO ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ "ΡΙΧΝΕΙ" ΤΙΣ ΖΕΜΠΕΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ !!!!! ΕΛΛΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΟΥ .....

Μπουρλότο από έκθεση του ΔΝΤ - Η Ελλάδα θα μπορούσε να σωθεί χωρίς Μνημόνιο - Το "βρώμικο" παιχνίδι των Ευρωπαίων για το χρέος

Μπουρλότο από έκθεση του ΔΝΤ - Η Ελλάδα θα μπορούσε να σωθεί χωρίς Μνημόνιο - Το `βρώμικο` παιχνίδι των Ευρωπαίων για το χρέος

- H γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ παραδέχεται πως η Ελλάδα αποτελεί ειδική περίπτωση
- Χαρακτηρίζεται η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας αξιοσημείωτη
- Το ΔΝΤ παραδέχεται τα λάθη του όσον αφορά στις προβλέψεις για την ύφεση
- Όπως αποκαλύπτεται το ΔΝΤ δέχθηκε σοβαρές πιέσεις από τους Ευρωπαίους έτσι ώστε να μην γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
- Παραδέχονται πως δεν είχαν προβλέψει τις συνέπειες της προσαρμογής και πως το πρόγραμμα αποδείχθηκε εξαιρετικά αισιόδοξο

Αυτοκριτική για τα λάθη που διέπραξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πρώτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς και αναγνώριση της «μοναδικότητας του ελληνικού προβλήματος», περιλαμβάνει η Έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Ταμείου (Independent Evaluation Office- ΙΕΟ), η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η έκθεση του του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office-IEO), είναι μία ισχυρότατη απόδειξη πως η χώρα μας οδηγήθηκε στο Μνημόνιο, αντί να ενεργοποιηθούν άλλες διεργασίες που θα έσωζαν την οικονομία και θα τερμάτιζαν μία οικονομική κρίση που διαρκεί μέχρι σήμερα. Συνοδεύεται από 14 άλλα κείμενα, τα οποία ρίχνουν φως στην ελληνική οικονομική τραγωδία.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, διαχωρίζει τα τρία επιτυχημένα προγράμματα (Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Κύπρου) από αυτό της Ελλάδος, αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί «ειδική περίπτωση».Με δήλωση της, υποστηρίζει ότι: «Η Ελλάδα έθεσε πρόσθετες και μοναδικές προκλήσεις. Με απαράμιλλη διεθνή στήριξη, η χώρα προχώρησε σε μία αξιοσημείωτη δημοσιονομική προσαρμογή.
Σημειώνεται ότι οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ δέχθηκαν ασφυκτικη πιεση Από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, οι οποίοι είχαν αποφασισει οτι δεν θα προχωρουσαν σε αναδιαρθρωση του χρεους. Σημειώνουμε ότι με τη θέση αυτή ταυτίστηκε και η τότε ελληνική κυβέρνηση του κ. Γεωργίου Παπανδρέου, η οποία δεν ζήτησε -ως όφειλε- την αναδιάρθρωση του χρέους.
Το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης και μέσω αυτού το ΔΝΤ, καταγράφει για πρώτη φορά λεπτομέρειες των όσων συνέβησαν τους πρώτους μήνες του 2010 όταν η Ελλάδα όδευε (υποτίθεται) στην χρεοκοπία, και προς το Μνημόνιο. Επίσης καταγράφονται και δημοσιοποιούνται τα λαθη που έγιναν για την αντιμετωπιση της ελληνικης κρισης χρέους το 2010, και από τα οποία φαίνονται οι λάθος εκτιμησεις, προβλεψεις, και υποθεσεις. Γίνονται αναφορά στις αδικαιολόγητες υποχωρησεις που έγιναν εναντι των Ευρωπαιων ειδικά σε σχεση με την αναδιάρθρωση του χρέους που τελικά οδήγησαν την ελληνική οικονομία σε συρρίκνωση μεγαλύτερη απ’ ότι μπορούσε κανείς να φανταστεί.
Ωστόσο η χώρα επλήγη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι οι άλλες χώρες εξαιτίας των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν από οργανωμένα συμφέροντα, από σοβαρά προβλήματα εφαρμογής του προγράμματος, καθώς και από τις επαναλαμβανόμενες πολιτικές κρίσεις. Τα παραπάνω οδήγησαν σε πολλαπλές κρίσεις, υπονομεύοντας έτσι την εμπιστοσύνη προς τη χώρα, αφήνοντας τον φόβο του Grexit να επικρέμεται. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η ύφεση στη χώρα να είναι πολύ βαθύτερη σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις του Προγράμματος».
Η Κρ. Λαγκάρντ αναγνωρίζει ότι κανένα από αυτά τα εμπόδια που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του Προγράμματος δεν είχε προβλεφθεί εκ των προτέρων, με αποτέλεσμα το πρώτο πρόγραμμα να αποδειχθεί εξαιρετικά αισιόδοξο. «Παρά ταύτα η Ελλάδα παρέμεινε μέλος της ζώνης του ευρώ, επιτυγχάνοντας έτσι τον βασικό στόχο που είχε τεθεί εξ αρχής, τόσο από την ίδια τη χώρα όσο και από τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης».
Η Έκθεση υποστηρίζει ότι η Ελλάδα ωφελήθηκε από τη σημαντική ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους το 2012 (με το γνωστό PSI) , καθώς και την αναχρηματοδότηση με πολύ ευνοϊκούς όρους από τους επίσημους πιστωτές της και το ΔΝΤ. Επαναλαμβάνει δε την έκκληση του Ταμείου για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, ενώ σημειώνει ότι η κατ΄ εξαίρεση χρηματοδότηση από το Ταμείο του ελληνικού Προγράμματος, παρόλο που εκτιμούσε ότι το Δημόσιο Χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο, έγινε προκειμένου να αποσοβηθεί ο υψηλός κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης.
Τέλος, με δεδομένη την εμπειρία από τη συμμετοχή του στην τρόικα, το ΔΝΤ αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της συνεργασίας του Ταμείου με τις περιφερειακές συμφωνίες χρηματοδότησης.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΛΑΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΩΝ !!!! ΕΜΕΙΣ ??? ΟΙ ΑΠΛΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ , ΟΙ ΙΝΤΡΙΓΓΕΣ , ΤΑ CAPITAL CONTROLLS KAI OI ΦΑΓΩΜΑΡΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ "ΕΥΤΕΛΗ" ΠΡΑΓΜΑΤΑ ??/

ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ 
ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Στην ιταλική Γερουσία το θέμα της 

ελληνικής γλώσσας

ΚΟΣΜΟΣ 20|07|2016 19:01

Ιταλίας, στη Ρώμη, οι προτάσεις των 
Ελλήνων και των φιλελλήνων της χώρας 
για τη στήριξη της ελληνικής γλώσσας 
και  της κλασικής παιδείας.
Σε πρόταση που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του 
σώματος, μετά από ενέργειες της Ομοσπονδίας 
Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων και της 
Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας, η Γερουσία θα 
ζητάει από την ιταλική κυβέρνηση να καταθέσει 
πρόταση στην UNESCO για να αναγνωριστούν 
τα λατινικά και τα ελληνικά, ως άυλη «πολιτιστική
 κληρονομιά της ανθρωπότητας», στην Ευρώπη
 και πέρα από αυτήν γιατί λειτουργούν ως 
«ενοποιητικό στοιχείο του δυτικού πολιτισμού».
Επισημαίνει, ακόμη, την ανάγκη η κυβέρνηση 
να λειτουργήσει ως εγγυητής για τη διάσωση των 
κλασικών σπουδών, στο πλαίσιο μιας «παγκόσμιας
 και ανθρώπινης εκπαίδευσης των νέων γενεών».
Η Γερουσία ζητάει να δώσει η UNESCO στην
 Ιταλία το καθεστώς του «συμβολικού 
θησαυροφυλακίου» και σταυροδρομίου του ελληνικού 
και λατινικού πολιτισμού και των γλωσσών.
Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και η 
Φιλελληνική Εταιρεία διεκδικούν την αναγνώριση 
της κλασικής παιδείας ως άυλης κληρονομιάς της 
ανθρωπότητας, αλλά και την καθιέρωση παγκόσμιας
 ημέρας ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.
Οι δύο επιδιώξεις συνδέονται μια και στον εορτασμό 
.της παγκόσμιας ημέρας στη Νάπολη, τον Μάιο, 
κλασικά λύκεια είχαν πάρει μέρος σε «μαραθώνιο» 
ελληνικού λόγου, ενώ το θέμα της κλασικής παιδείας 
είχε συζητηθεί σε εκδήλωση, παρουσία πολιτικών και 
εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης.


Πηγή: Στην ιταλική Γερουσία το θέμα της ελληνικής γλώσσας | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/279326/

stin-italiki-geroysia-thema-tis-ellinikis-glossas#ixzz4F1hzUGkY

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΨΕΥΤΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Αποκάλυψη: Χουλιαράκης και Γκάλμπρεϊθ ήταν μαζί σε Eurogroup στις Βρυξέλλες

Αποκάλυψη: Χουλιαράκης και Γκάλμπρεϊθ ήταν μαζί σε Eurogroup στις Βρυξέλλες

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή επίθεση του συνήθως ήρεμου Γ. Χουλιαράκη στον Τζ. Γκάλμπρεϊθ μετά τις αποκαλύψεις για το plan X. Ο υπουργός αρνήθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως γνώριζε ή είχε συναντήσει τον Αμερικανό οικονομολόγο και μέλος της «μυστικής» ομάδας Βαρουφάκη που κατέστρωσε το Σχέδιο Χ. «Δεν βρέθηκα ποτέ ούτε σε μια σύσκεψη με τον κ. Γκάλμπρεϊθ παρόντα», είπε στη Βουλή.
Μάλιστα τον χαρακτήρισε «τυχοδιώκτη» κι αναρωτήθηκε «ποιος είναι ο κ. Γκάλμπρεϊθ».
Ωστόσο, ένα έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα Πέμπτη (07.07.2016) ο Ελεύθερος Τύπος δείχνει πως οι Χουλιαράκης και Γκάλμπρεϊθ είχαν βρεθεί στις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο του 2015, ως μέλη της αποστολής που συνόδευε τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα και το οποίο έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, δείχνει πως Χουλιαράκης και Γκάλμπρεϊθ ήταν μαζί στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για απόφαση με την οποία εγκρίνονται τα έξοδα μετακίνησης της ομάδας του υπουργείου για το συγκεκριμένο ταξίδι, από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2015, για το έκτακτο Eurogroup αλλά και για να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής αλλά και για συμμετάσχουν στο Eurogroup και το Ecofin που έγιναν στις 16 και 17 Φεβρουαρίου. 
Αποκάλυψη: Χουλιαράκης και Γκάλμπρεϊθ ήταν μαζί σε Eurogroup στις Βρυξέλλες
Η ομάδα που συνόδευσε τότε τον Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες αποτελούνταν από τους: Γιώργο Χουλιαράκη, που τότε ήταν επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Δημήτρη Γιαννόπουλο, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, Έλενα Παναρίτη, Ιωάννης Μάργαρης, Δημήτρης Λιάκος και ο Κορεάτης Κιν Γκλεν.
Ο Αμερικανός οικονομολόγος, μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Δημήτρη Λιάκο είχαν μεταβεί στις Βρυξέλλες με κρατικό αεροσκάφος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γιώργος Χουλιαράκης έμεινε στις Βρυξέλλες στις ίδιες μέρες (11-17 Φεβρουαρίου) με τον Γκάλμπρεϊθ, αντίθετα από άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής, όπως ο Γκλεν Κιμ, που έφυγαν νωρίτερα.
Θεοχάρης
Με ένα φαρμακερό (re) tweet ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης,«θύμισε» στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη ότι ...γνωρίζεται με τον άλλοτε συνεργάτη του Γιάνη Βαρουφάκη, καθηγητή Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.
Λίγες ώρες αφότου ο κ.Χουλιαράκης αναρωτήθηκε φανερά εκνευρισμένος στη Βουλή «ποιός είναι ο Γκάλμπρέηθ» χρήστης του twitter ανήρτησε λίστα από έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο εγκρίνονταν οι μετακινήσεις συγκεκριμένων προσώπων που συνόδευαν στις αποστολές εκτός Ελλάδας τον Γιάνη Βαρουφάκη. Το όνομα του νυν αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ήταν πρώτο στη λίστα και του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ τρίτο. Ο Χάρης Θεοχάρης κοινοποίησε με τη σειρά του το tweet, με το σχόλιο «Κρίμα ο κ.Χουλιαράκης να μην ξέρει με ποιον ταξιδεύει!»