Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ .

 Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης Δείτε όλα τα άρθρα του/της
 
 
ΠΟΤΕ η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου δεν ήταν τόσο επίκαιρη και τόσο εκρηκτική όσο σήμερα που η πατρίδα στενάζει κάτω από μια δεινή κρίση, με γερμανική σφραγίδα. Και που η κυβέρνησή της αγωνίζεται με άνισους όρους να αποσπάσει τη δόση της «σωτηρίας» της. Εκείνη τη Δευτέρα που ο Μεταξάς είπε το ΟΧΙ στον Μουσολίνι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε φουντώσει. Η Ευρώπη του σημερινού «γιουρογκρούπ» είχε παραδοθεί, σχεδόν αμαχητί, στον Χίτλερ. Η Αγγλία πολεμούσε μόνη. Η Ελλάδα, με την παλικαρίσια αντίσταση της στα βουνά της Αλβανίας, στάθηκε ο μόνος συμπολεμιστής της.

ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ που ο Τσώρτσιλ είπε την περίφημη φράση: «Ως τώρα λέγαμε ότι οι Ελληνες πολεμούν σαν ήρωες. Τώρα θα λέμε οι ήρωες πολεμούν σαν Ελληνες»! Και λίγο αργότερα έκανε τη βαρυσήμαντη δήλωση στο BBC ότι: «Αν δεν υπήρχε η ανδρεία των Ελλήνων, η έκβαση του πολέμου θα ήταν διαφορετική»! Κάτι εξ ίσου βαρυσήμαντο είπε και ο Στάλιν τον Ιανουάριο του 1943 μετά τη νίκη του Στάλινγκραντ: «Λυπάμαι γιατί δεν θα ζήσω πολύ για να ευγνωμονώ τον ελληνικό λαό που η αντίσταση του έκρινε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»!..

ΑΞΙΖΕΙ ΟΜΩΣ να θυμόμαστε και τι είπε και ο ίδιος ο Χίτλερ στις 4 Μαΐου του 1941 στο Ράιχσταγκ: «Για χάρη της ιστορικής αλήθειας οφείλω να διαπιστώσω ότι μόνο οι Έλληνες από όλους τους αντιπάλους μου πολέμησαν με παράτολμο θάρρος και με ύψιστη περιφρόνηση προς τον θάνατο»!.. (Σημειώνω επίσης ότι στο βιβλίο του «Ο αγώνας μου» είχε γράψει πολύ πριν από τον πόλεμο: «Το μέλλον της ανθρωπότητας βρίσκεται στον συνδυασμό της γερμανικής τεχνολογίας με το ελληνικό πνεύμα»)... Ο δε στρατάρχης Βίλελμ Κάιτελ, αρχηγός της Βέρμαχτ, δεξί χέρι του Χίτλερ, ομολόγησε στη δίκη της Νυρεμβέργης ότι: «Αν δεν υπήρχε η καθυστέρηση δύο και πλέον ζωτικών μηνών, λόγω της πεισματώδους αντίστασης των Ελλήνων, άλλη θα ήταν η πορεία του πολέμου και άλλοι θα ήσαν στο εδώλιο που κάθομαι εγώ σήμερα»!.. Που σημαίνει, κατά την άποψή του, ότι ο Χίτλερ έχασε τον πόλεμο γιατί καθυστέρησε επί δύο μήνες η εισβολή του στη Σοβιετική Ενωση και τον πρόλαβε ο φοβερός ρωσικός χειμώνας, με ολέθριο αποτέλεσμα...

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥ υπάρχουν αναρίθμητες ομολογίες διαπρεπών ηγετών του τότε κόσμου ότι ο νικηφόρος πόλεμος στα αλβανικά βουνά και στη συνέχεια η γενναία αντίσταση κατά των Γερμανών στο Ρούπελ και στην Κρήτη άλλαξαν αποφασιστικά την πορεία του πολέμου. Με εξαίρεση τους Γάλλους, τους Γιουγκοσλάβους και τους Πολωνούς, κανένας κατεχόμενος λαός της Ευρώπης δεν αντιστάθηκε τόσο ηρωικά όσο οι Ελληνες, που πολέμησαν το 1941-1944 σε πόλεις και βουνά, και διακρίθηκαν στα πεδία μαχών του Ελ Αλαμέιν και του Ρίμινι. Κατά γενική ομολογία αμφοτέρων των πλευρών, η ήττα του Χίτλερ ξεκίνησε από την αντίσταση των Ελλήνων στην Αλβανία, στο Ρούπελ και στην Κρήτη!..

ΤΙ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ
οι Σύμμαχοι και τι εισπράξαμε για αυτή την αποφασιστική συμβολή στη νίκη; Η ιστορία δεν ξεχνά: Ελεγε ο Τσώρτσιλ στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 1943: «Να μην ανησυχεί η Ελλάδα, θα πάρει όλα όσα της ανήκουν, θα αποκτήσει τα εδάφη της στο ακέραιο»! Ελεγε ο Στάλιν (μέσω του σταθμού της Μόσχας) τον Απρίλιο του 1942: «Σε συνεννόηση με τους Αγγλους θα ξεπληρώσουμε τη θυσία σας με μια Ελλάδα κυρίαρχη στη Μεσόγειο, μια Ελλάδα μεγάλη όχι μόνο πνευματικώς αλλά και εδαφικώς»!.. Ελεγε ο Σάμνερς Γούελς, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 1942: «Η Ελλάδα θα αποκαταστήσει την εδαφική της ακεραιότητα και θα δικαιωθεί για τις νόμιμες επιδιώξεις της». Ελεγε ο Χένρι Ουάλλας, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 1944: «Τη μέρα της κρίσης δεν θα λησμονήσουμε ποτέ τις αδικίες που έγιναν σε βάρος της Ελλάδας». Εγραφε ο Ηλίας Ερεμπουργκ στις 25 Μαρτίου του 1945: «Η Ευρώπη οφείλει πολλά στην Ελλάδα. Τέτοια χρέη δεν λησμονούνται»!.. Εγραφε ο τότε Αμερικανός πρέσβυς στην Ελλάδα του 1942: «Στο τέλος του πολέμου τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας θα πρέπει να καθορισθούν προς όφελος της ασφαλείας της Ελλάδος»!.. Ελεγε ο Αγγλος υφυπουργός Εξωτερικών Λώου το 1943: «Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει ανεπιφύλακτα ότι θα εκπληρωθούν οι δίκαιοι πόθοι της»!..

ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ όσο και ανεκπλήρωτες. Με τη δική μας πολιτική ηγεσία να καταπίνει τη γλώσσα της δεχόμενη επί 72 χρόνια ξένες επεμβάσεις και ξένες υποκινήσεις σε εμφυλίους πολέμους, αντί να απαιτεί ενωμένη την εκπλήρωση των υποσχέσεων... Και-το ολιγότερο όλων-να προτείνει την ανακήρυξη της 28ης Οκτωβρίου ως ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ της συμμαχικής νίκης, αφού από τη δύστυχη Ελλάδα ξεκίνησε η ήττα του χιτλερισμού. Πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούν οι ηγέτες του «γιουρογρούπ» και πάνω από όλους η... φράου Μέρκελ!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου