Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΣΕΝΑ . ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΟΥ - ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ - ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΑΠΛΑ . ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ . ΤΟ ΣΙΓΑΝ ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ - ΕΔΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΣΙΩΠΑ !!!!

Κάλεσμα προς Καραμανλή: Μιλήστε στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών

Κάλεσμα προς Καραμανλή: Μιλήστε στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών - Media



Αίσθηση προκάλεσε δημοσίευμα του newpost.gr, το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής και το οποίο καλεί τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή να σπάσει την κοινοβουλευτική σιωπή του και να τοποθετηθεί στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Το δημοσίευμα, με τον τίτλο «Κύριε Καραμανλή, έφτασε η ώρα να μιλήσετε στη Βουλή», καλεί τον πρώην πρωθυπουργό να εξηγήσει στο κοινοβούλιο αν και κατά πόσο η συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ υπηρετεί την «εθνική γραμμή» που είχε χαραχθεί το 2007 ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.
Όπως είναι φυσικό, το δημοσίευμα προκάλεσε εύλογες αντιδράσεις, αλλά και απορίες σχετικά με το αν είναι απλώς κάλεσμα προς τον κ. Καραμανλή ή αποτελεί προαναγγελία της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού.
Το συνολικό κείμενο έχει ως εξής:
Η σιωπή ενός πολιτικού ηγέτη αναμφισβήτητα συνιστά πολιτική πράξη. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα η σιωπή αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμα και αρετή: Δείχνει μια πολιτική ευπρέπεια αλλά και σεβασμό προς τον διάδοχο ηγέτη, μια άρνηση κάθε υπονόμευσης του διαδόχου. Γι’ αυτό και ο λαός μας αντιμετώπισε με πλήρη κατανόηση την σιωπή του Κώστα Καραμανλή τόσα χρόνια.
Η σιωπή όμως, δεν μπορεί να θεωρηθεί πράξη αρετής εάν τεθεί θέμα προστασίας της πατρίδας ή της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί για παράδειγμα να κινδυνεύει η Δημοκρατία ή, όπως συμβαίνει σήμερα, να γίνεται συζήτηση για το εθνικό θέμα των Σκοπίων του οποίου υπήρξε πρωταγωνιστής και να σιωπά.
Αυτόν τον κανόνα πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι τον κατανοεί χωρίς συζήτηση ο πρώην πρωθυπουργός. Προς τιμήν του σιωπά, αλλά υπό όρους. Σήμερα, η σιωπή για το μέγα ζήτημα των Σκοπίων, πέραν των όποιων πολιτικών αναλύσεων, θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμα και επιζήμια για το έθνος.
​Ο Κώστας Καραμανλής θα πρέπει να εξηγήσει εάν καλύφθηκαν οι απαιτήσεις του να μην λέγεται η FYROM «Μακεδονία», αλλά να αποκτήσει γεωγραφικό προσδιορισμό.
Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στα εκατομμύρια των Ελλήνων που τον ψήφιζαν εάν πιστεύει λοιπόν ότι η ονομασία «Βόρειος Μακεδονία» είναι ορθή.
Πιστεύει ο πρώην Πρωθυπουργός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, έτσι όπως έχει ήδη διατυπωθεί, δεν πρέπει να μας ανησυχεί για άλλες αξιώσεις των γειτόνων; Πιστεύει ο κ. Καραμανλής ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να ενοχλείται από την αναγνώριση γλώσσας και εθνότητας Μακεδονικής;
Ας βγει λοιπόν, ως υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης και ας μιλήσει στη Βουλή, όπως έκανε πάντα. Κυρίως όμως, να μιλήσει στο λαό της Μακεδονίας, στο λαό της Θεσσαλονίκης.
​Το Μακεδονικό, όπως το λύνει η συμφωνία των Πρεσπών (έτσι εκτιμά η Κυβέρνηση) δεν είναι θέμα δευτερεύον. Και μόνο το συλλαλητήριο της Αθήνας φανέρωσε την ανησυχία του λαού - για να μην πω την οργή του.
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικαλείται τον Καραμανλή για να δείξει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί ακροδεξιά λογική. Ο Τύπος των Σκοπιανών διαμαρτύρεται ότι η Συμφωνία είναι πλήρης εφαρμογή της πολιτικής Καραμανλή. Και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής ακόμη να σιωπά. Αυτή η λογική τον αδικεί κατάφορα.
Η σιωπή είναι πράγματι πολιτική πράξη, αλλά τι είδους πολιτική πράξη μπορεί να την χαρακτηρίσει ο ίδιος τώρα, που η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα των τελευταίων χρόνων;
​Ο Κώστας Καραμανλής πρέπει να μιλήσει, ακόμη κι αν γίνει δυσάρεστος. Έχει υποχρέωση να απευθυνθεί στον λαό και να τον κοιτάξει στα μάτια.
Γιατί είμαστε βέβαιοι ότι οι προτάσεις του και οι παρατηρήσεις του δεν θα είναι αβασάνιστες προσδιορίζοντας κοντόφθαλμες προοπτικές περιοριζόμενες στο στενό κομματικό πλαίσιο. Θα είναι ακριβώς το αντίθετο και θα συνδράμουν τα μέγιστα.
Μπορεί όμως – και οφείλει- να καταδείξει τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να δει καθαρά τι πραγματικά αποφασίζεται για αυτόν στη Βουλή των Ελλήνων.
Το 1909 ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήλθε σε σύγκρουση με ένα ογκωδέστατο συλλαλητήριο. «Συντακτική» - φώναζε το πλήθος με πάθος. Ο Βενιζέλος από το μπαλκόνι απέρριπτε το αίτημα του λαού και απαντούσε : «αναθεωρητική»! Συγκρούστηκε, και κέρδισε. Μόνος, απέναντι σε ξέχειλη πλατεία.
Σήμερα, όμως , η πλατεία φωνάζει ό,τι και ο Καραμανλής: «Μακεδονία!»
​Να μιλήσει ο Καραμανλής. Να μας πει ευθέως τι πιστεύει. Και να αφεθεί στην κρίση της Ιστορίας, γιατί η χώρα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει σε μια φάση ταπεινωτικής ανυποληψίας.
Ο πρόεδρος Κώστας Καραμανλής έχει χρέος να τιμήσει το δάκρυ του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή για την Μακεδονία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου