Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

20 Ιαν 2011


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΒΓΑΛΑΝΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ



Ναι, λέμε πως ο δήμος Καστοριάς ανταποκρίνεται άμεσα σε καταγγελίες πολιτών , και
γενικά φαίνεται να υπάρχει γρήγορη και με σχέδιο παρέμβαση σε θέματα καθημερινότητας.
Η foto που δείξαμε σε ανάρτηση μας με βαρέλια μέσα στο νερό είναι από την βόρεια παραλία. Πριν λίγο ο αντιδήμαρχος Καστοριάς Πέτρος Τόσκος με εντολή του καθάρισε μέρος της βόρειας παραλίας. Δείτε τι βγάλανε και ελάτε μετά να κουβεντιάσουμε και για τις ευθύνες των πολιτών για το αίσχος. 
Αυτά  τα  πανέμορφα  αντικείμενα  που  βγήκαν  από  τη  λίμνη της  Καστοριάς , μήπως  τάριξαν  κάποιοι  άγνωστοι  χθές   το  βράδυ  και  τα  έβγαλε  ο  Δήμος  Καστοριάς  σήμερα ? Δεν  είναι  αυτονόητο  από  ποιούς  πέσανε  και  ότι  βρίσκονταν  στον  βυθό  της  λίμνης  εδώ  και  χρόνια ? Και  οι  προηγούμενοι  υπεύθυνοι  αντιδήμαρχοι  τι  κάνανε  ρε  παιδιά ? Περίμεναν  κανένα  υποβρύχιο  για  να  τα  βγάλουν ? Η  μήπως  και  γιαυτό  δεν  είχαν  λεφτά ? Ε  ρε  Πέτρο  τι  ζημιά  τους  κάνεις !!!!! Τόσο  εύκολη  επέμβαση  χρειαζόταν  και  τους  ρεζίλεψες ? Πάντως  συγχαρητήρια , γράψατε  επιτυχία  και  αν  βάλετε  και  κανά  προστιματάκι  στους  υπεύθυνους  που  τα  έριξαν  , θα  τους  κόψετε  την  φόρα  και  δεν  θα  το  ξανακάνουν .

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!

Είμαστε  λαός  άπαιχτος  και  "απροσδιόριστος" και  το  αποδεικνύουμε  καθημερινά . Και  εξηγούμαι : Έρχεται  ο  Giorgo  στην  Κοζάνη  για  να  εγκαινιάσει  το  νέο  μεγάλο  φωτοβολταϊκό  πάρκο  της  Πτολεμαίδας . Όλα  καλά  κι  όλα  ωραία  ως  εδώ . Ποιές  αντιδράσεις  θα  περίμενε  ο  οποιοσδήποτε  απλά  και  λογικά  σκεπτόμενος  άνθρωπος  από  τον  κόσμο  της  περιοχής  στην  επίσκεψη  του  "πρωθυπουργού"  του  μνημονίου  ,  της  ανεργίας  και  της  μείωσης  μισθών  και  επιδομάτων  των  ελλήνων  εργαζομένων ? Φυσικά  και  θα  περιμέναμε  δυναμικές  κινητοποιήσεις  κατά  του  μνημονίου , της  ανεργίας  της  μείωσης  μισθών  και  εισοδημάτων . Αμ  δε !!!! Εδώ  είναι  βαλκάνια  και  κατοικούνται  και  από  τους  ανάλογους  βαλκάνιους  υπηκόους . Επεισόδια , διαδηλώσεις , φωνές , βρισιές  κατά  του  πρωθυπουργού , αλλά  για  ποιό  θέμα ? Για  την  απαγόρευση  του  καπνίσματος  στα  καταστήματα  εστίασης!!!!!!  Άκουσον - άκουσον . Αυτό  είναι  το  μέγιστο  θέμα  που  απασχολεί  τον  έλληνα  νεόπτωχο  εργαζόμενο , οικογενειάρχη , άνεργο , ανασφάλιστο...........Βρε  τι  αποπροσανατολισμός  της  κοινής  γνώμης  είναι  αυτός ? Ποιός  σιγοντάρει  τέτοιου  είδους  "μαχητικές"  και  αποπροσανατολιτιστικές  ενέργειες ? Η  πλάκα  είναι  ότι  κατά  "δημοσιογραφικές  πληροφορίες" , στα  επεισόδια  ενεπλάκησαν  και  μέλη  της  ΔΑΚΕ , συμπαραστεκόμενοι  τους  διαδηλωτές . Υποκριτές  και  Φαρισαίοι . Παίζετε  με  τον  πόνο  του  λαού . Γιαυτό  μετά  ψάχνετε  τον  ψηφοφόρο  με  το  καλαμάκι . Γιαυτό  μετά  ο  κοσμάκης  ακούει  για  πολιτικό , συνδικαλιστή και  στημένο  δημοσιογράφο  και  το  βάζει  στα  πόδια . Σε  λίγο  έτσι  πως  πάει  η  κατάσταση , δεν  θα  φεύγει  ο  λαός  όταν  σας  συναντάει , αλλά  θα  τρέχετε  εσείς  για  να  κρυφτείτε  και  να  γλυτώσετε  το  ξύλο  και  την  διαπόμπευση , με  όλα  αυτά  που  κάνετε  και  μυαλό  δεν  βάζετε . Στην  επόμενη  πάντως  επίσκεψη  του  πρωθυπουργού  στην  περιοχή  ας  βρούμε (μάλλον  αυτοί  που  θα  μας  υποκινούν  πρέπει  να  βρουν) , κάτι  άλλο  για  να  διαδηλώσουμε . Π.χ.  για  το  νομοσχέδιο  της  Μπιρμπίλη  για  την  αρτιότητα  των  αγρών  στις  περιοχές  Nattura . Αφού  όλα  τα  άλλα  προβλήματά μας  τα  έχουμε  λύσει  .

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Μπέτσκας Blog για την Καστοριά και οχι μόνο...: ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ "Ο μύθος και 4 τραγούδια"

ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ "Ο μύθος και 4 τραγούδια"

Μια εναλλακτική προσέγγιση - περιγραφή του παραδοσιακου Καστοριανού καρναβαλιού και ταυτόχρονη παρουσίαση τεσσάρων τραγουδιών του πολλά υποσχόμενου συνθέτη - τραγουδοποιού Αλέξανδρου Γούδα.

Μια πολύ καλή δουλειά γεμάτη παράδοση, εικόνες, ρομαντισμό & αναμνήσεις. Ακούγοντας την περιγραφή ένοιωσα σαν να περπατούσα στην πόλη... Αν κάποτε βρεθήκατε στα ραγκουτσάρια σίγουρα θα θυμηθείτε πολλά κι αν πάλι δεν έτυχε να δείτε τα ραγκουτσάρια τότε πάρτε μια γεύση...



Κείμενα - Επιμέλεια παραγωγής - Στίχοι/Μουσική: Αλέξανδρος Γούδας.

Ενορχήστρωση - Programming: Ηλίας Κόλκας.


 







ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ "Ο μύθος και 4 τραγούδια" Μέρος 1ο
http://www.youtube.com/watch?v=zdwaVm2evQY&feature=player_embedded

ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ "Ο μύθος και 4 τραγούδια" Μέρος 2ο
http://www.youtube.com/watch?v=wH17aSVLu9g&feature=player_embedded


 

Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Ανάρτηση για το στολισμό στο tro-ma-ktiko


ΕΡΧΟΜΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ.. ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ (ΓΙΑΤΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ).
ΦΕΤΟΣ ΟΜΩΣ ΠΑΘΑΜΕ ΕΝΑ ΣΟΚ!!!! ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ!! ΕΝΝΟΩ ΒΕΒΑΙΑ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ. ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΘΛΙΕΣ ΓΙΡΛΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥΠΟΥΛΑ (!) ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ (;), ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΡΛΕΚΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΜΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!!). ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΣΠΡΑ!!!! ΝΑΙ ΑΣΠΡΑ, ΚΑΤΑΛΕΥΚΑ...!!!! ΚΑΙ ΝΙΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ, ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΟΠΟΥ ΚΑΤΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ, ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤHΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ, ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΕΡΩΣΕ....
ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ;;; ΟΕΟ;;; ΠΟΥ ΜΩΡΕ;;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΛΑΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΡΕΜΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΕΡΠΑΝΤΙΝΕΣ, ΤΑ ΑΣΗΜΟΧΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΛΌΝΙΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΑΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ; ΚΑΛΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ; ΕΜΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΑΛΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΑΝΕΪΡΟ;
ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΒΑΛΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΘΗΝΑΙΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΣ ΠΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ, ΟΤΙ ΑΘΗΝΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Η ΚΥΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ. ΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΤΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ "ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ Α! ΡΧΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΓΕΛΙΟ"
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛ.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

apostolis - kastoria είπε:
Καλά τους ταρακούνησες με τους ντιντίδες , μην τα στρογγυλεύεις τώρα ούτε και στο ελάχιστο . Οι ρήξεις με το άρρωστο κατεστημένο , δεν γίνονται με συμβιβασμούς και “παραδοχές” . Έστω και αν ορισμένα πράγματα κινούνται στον χώρο του ιδεατού και του ουτοπιστικού , ας τα αφήνουμε να παίζουν στο τραπέζι αυτούσια . Πως τώρα συμβιβαζόμαστε να πάμε μπροστά μ΄ αυτούς που έχουμε , όταν σ΄ αυτούς συμπεριλαμβάνονται Κυριάκος , Γιακουμάτος , Άρης ……. Αυτοί θα πολεμήσουν το μνημόνιο ? Αυτούς θα βγάζουν οι “φίλοι τους” δημοσιογράφοι να υποστηρίζουν ότι ναι μεν το κόμμα τους και ο λαός που το υποστηρίζει είναι κατά του μνημονίου αλλά οι συγκεκριμένοι τύποι δεν συμφωνούν ούτε με το κόμμα ούτε με τον λαό του ? Άντε μετά να βρει ο Αντώνης ανθρώπους να βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά . Τώρα που είναι ακόμη νωρίς ας κόψει τον βήχα των υποψηφίων Εφιαλτών , τώρα που οι αναταράξεις θα επιφέρουν μικρότερους κραδασμούς . Όταν θα έρθει η ώρα της μάχης και θα έχουμε ακόμη ανάμεσά μας διάφορους εκπροσώπους της Ντόρας και του ΔΝΤ , τα πράγματα εκτός του ότι θα είναι πιο δύσκολα , θα είναι επίσης και γελοία . Τότε και ενώ πάλι το ΠΑΣΟΚ θα έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα , με τις αντιδράσεις που θα έχει από τους δικούς του ψηφοφόρους , θα δίνουμε το δικαίωμα στην στημένη δημοσιογραφία των ΜΜΕ να προβάλουν τις απόψεις του κάθε “νεοδημοκράτη” Κυριάκου ή Γεράσιμου ή…
και να μετατοπίζει το πρόβλημα στην ΝΔ . Αυτό μας ικανοποιεί και αυτό επιδιώκουμε ? Ως τώρα καλά πάνε από κομματικής άποψης τα πράγματα για Σαμαρά – ΝΔ . Μην κλωτσάμε την καρδάρα . Είναι κρίμα πρώτα από όλα για την Πατρίδα μας και μετά και για το κόμμα της ΝΔ . ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ .

Φρουφρού, αρώματα και παρακμή

Share

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη.
Μια πέτρα πέταξα, αδέρφια, και πέτυχα την τζαμαρία. Χάλασα την μόστρα του καθωσπρεπισμού μερικών. Στο MEGA σφύριζαν κλέφτικα, πως τάχα δεν αφορούν οπωσδήποτε και το ΠΑΣΟΚ όσα έγραψα, ή και τους ίδιους. Πήγαν να κάνουν σπέκουλα αλλά και μόνο που αναγκάστηκαν να βάλουν από κάτω από το «ρεπορτάζ» τη φράση μου με την λέξη Πατρίδα, με το πι κεφαλαίο, δάκρυσα. Να ‘σαι καλά ρε Όλγα, ο Θεός να μου κόβει δευτερόλεπτα και να σου δίνει χρόνια ρε Γιάννη. Έκαναν δε χιλιάδες να μπουν στις μηχανές αναζήτησης κι έτσι να διαβάσουν αυτά που πράγματι έγραψα κι έμαθαν και το Antinews, το απάτητο λημέρι, σε όλη την Ελλάδα.
Τι για «εμφύλιο» είπαν, «διχασμένη» η Ν.Δ. και τρία αυγά Τουρκίας. Κρώζανε τα παπαγαλάκια και κάτι λαθρόβιοι ψιλοεκβιαστές του διαδικτύου. Αν δεν απατώμαι ο εμφύλιος θέλει τουλάχιστον δύο στρατόπεδα. Εγώ τι ξέρω; Βγήκαν δημόσια ο Ζώης, ο Καράογλου και συμφώνησαν, ο Γιώργος Κασαπίδης, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Κώστας Τζαβάρας και άλλοι μου τηλεφώνησαν να με συγχαρούν. Ο δε Κώστας, μάχιμος συνάδελφος κατεξοχήν προερχόμενος από την καρδιά του Λαού, είπε με μια φράση το νόημα του κειμένου μου, συμφωνώντας, και το παρουσίασαν ως …διαφωνία! Η Πιπιλή έμαθα πως είπε «δεν τον ξέρω, αλλά αν τον δω θα τον μαλώσω, γιατί είπε λίγα».
Οι «άλλοι», ρε παιδιά, ποιοί και πού είναι; Πως τους λένε;
Πού είναι γραμμένη η «άλλη» άποψη να την δω, να την διαβάσω, σε ποια άρθρα, σε ποιανού την ανάλυση; Για να συμφωνήσω ή διαφωνήσω βρε αδερφέ. Να την βάλουμε κι εδώ στο Αntinews να την συζητήσουμε.
Βγήκε κανείς, από οποιονδήποτε χώρο και είπε ότι «όχι, διαφωνώ με τον Κρανιδιώτη. Η πολιτική πρέπει να ασκείται ζούλα, με διαρροές, πλαγίως, χωρίς αρχές και ιδέες, πουλώντας μόνο φρουφρού κι αρώματα»; Κανείς. Ποιος εχέφρων, σοβαρός άνθρωπος διαφωνεί ότι η πολιτική θέλει ιδέες, μπέσα, τιμή, ακεραιότητα, πατριωτισμό;
Ενόχλησε το ύφος μου, ε; Ε, το ξαναείπαμε, τόσα χρόνια γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο, τζάμπα πήγανε, ρε μάνα! Στο κάτω – κάτω, άμα κάνετε κανά σουαρέ μην με καλέσετε.
Ξέρω μόνο ότι το κινητό μου και το email μου πήραν φωτιά από φίλους και στελέχη απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γερμανία, την Αγγλία και την Αμερική. Τον Φάκτορα τον τρελλάνανε στα τηλέφωνα και μηνύματα, όλα θετικά κι υπερθεματίζοντας. Κι όλοι μα όλοι με πίστη στον Αντώνη, με κατανόηση, αγάπη και αμέριστη υποστήριξη στον Αρχηγό που στήριξαν και στηρίζουν με τόση δύναμη και πίστη. Το αυτονόητο δεν είναι δα καμμιά βαριά ανάλυση. Άλλο αν τα παπαγαλάκια του Μνημονίου κάνανε τους «κινέζους» και μερικοί πήγανε να πούμε ότι είναι και… «ομοφοβική» η παρέμβαση. Κουμάντο κάνω μόνο στο δικό μου κρεβάτι. Για να το πω γαλλικά: μπορεί οποιοσδήποτε, οποιουδήποτε κόμματος, να πηδάει οτιδήποτε (ενήλικο και με συναίνεση), αρκεί να μην «πηδάει» τη χώρα. Αλλά τόσους δημοσιογραφικούς «συνηγόρους» πια! Κάποια ευαίσθητη χορδή άγγιξα…
Οι απέναντι όμως, στην μνημονιακή ΜΚΟ «Το ωραίο ΠΑΣΟΚ» έκαναν τουμπεκί. Τάχα μου δεν τους αφορούσε. Όλοι βλέπετε έχουν την ακεραιότητα του Κλιντ Ίστγουντ κι έχουν πολλά ένσημα στο γιαπί, στο πηλοφόρι, στο μυστρί. Πολύ εργατικά παληκάρια και την καμαρίλα δεν την είδαν, δεν την ξέρουν. Ο δε πατριωτισμός! Μ’ αυτόν κοιμούνται, μ’ αυτόν ξυπνούν. Απλώς μερικές φορές η Άντα ξεχνάει να του τον πακετάρει στην βαλίτσα και παίρνει μαζί μόνο τις αμερικανιές.

Στο ΠΑΣΟΚ βράζουν αλλά ως τώρα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, κάθονται σούζα. Επειδή είναι κι αυτοί άνθρωποι κι έχουν σόγια, φίλους, χωριανούς, το φτύσιμο πάει βροχή, δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν αλλά ακόμη ο Γιώργος πετάει το ξυλάκι και του το φέρνουν πίσω. Το πάλαι ποτέ Κίνημα, ούτε που κουνιέται. Νεκρική ακαμψία. Τώρα βέβαια με το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων, όταν θα τους καρπαζώνουν οι συνάδελφοι και φίλοι τους δικηγόροι, μηχανικοί κλπ, μπορεί να δείτε μερικούς, είτε από φιλότιμο είτε από ένστικτο πολιτικής επιβίωσης, να καταψηφίζουν, οπότε μην αποκλείετε κάλπες σύντομα.
Για να μην μ’ ερμηνεύουν άλλοι, θα σας πω γιατί πετάω την πέτρα, την διηνεκή πρόθεση μου: ν’ ανοίξουμε ρήγματα στην αδιαφορία του κόσμου, να σπάσουμε το τείχος της απογοήτευσης και της δυσπιστίας. Οι αδιάφοροι να ενδιαφερθούν κι οι απέχοντες να πάρουν τ’ όπλο τους και να μπουν στην μάχη. Ακόμη και στο ΠΑΣΟΚ οι απλοί τίμιοι άνθρωποι νοιώθουν προδομένοι, πολιτικά ορφανοί. Το βλέμμα τους είναι στον Αντώνη. Τώρα παρατηρούν. Πρέπει όμως να πεισθούν.
Το πρόβλημα της χώρας, μεταξύ άλλων, είναι ότι όλα τα πηγαίναμε γύρω – γύρω. Η «πολιτική ορθότητα», η προκεχωρημένη αυτή  σύφιλη του δημόσιου λόγου, σαν σήπουσα πηχτή λάσπη είχε απλωθεί παντού. Έπρεπε να έρθει ο Αντώνης για να βάλει την αληθινή πολιτική ατζέντα, το αίτημα για μια αληθινά Πατριωτική Πολιτική, φέρνοντας την συζήτηση στο καθαρό πεδίο των Ιδεών.
Δεν συζητάνε για το όργιο παραβιάσεων του εναέριου χώρου μας από τους μεμέτηδες, για το ότι οι δικοί μας κρύβουν τις παραβιάσεις, για το ότι η Αεροπορία μας, δεν έχει καύσιμα!
Δεν συζητάνε για το ότι η κυβέρνηση κωλοβαράει και δεν ορίζει ΑΟΖ.
Δεν συζητάνε για το ότι το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα, ως ηγεμών εκ Βλαχίας, πάει στο Ερζερούμ, μαζί με τον άλλο φόρου υποτελή, τον Άσαντ της Συρίας, στο Γ’ Συνέδριο των Τούρκων Πρέσβεων, να διαπραγματευτεί για πράγματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.
Απλώς, αν πεις κάτι γι’ αυτά, αν πεις ότι ο ενδοτισμός καλπάζει ή ότι τα τελευταία χρόνια η πολιτική γέμισε ανεπάγγελτους υπαλλήλους της διαπλοκής, θα ωρύονται ότι είσαι φασίστας, ακραίος κι άλλα, που πήρα την μάνα μου, της τα είπα, αυτή τα είπε στον σκύλο μου κι αυτός ακόμη κλαίει.
Η πολιτική συζήτηση περιορίζεται σε ύβρεις κατά αυτών που «χαλάνε την πιάτσα» και ταράσσουν τα ύδατα.
Μέχρι που άκουσα ή διάβασα ότι έκανα … «υποδείξεις» στον Αντώνη, ότι εκφράζω ένα από τα ρεύματα στη Ν.Δ. κλπ. Βαριοί αναλυτές κλείστε κανά παράθυρο, μην κρυώσετε από το ρεύμα και προσέξτε μην σκοντάψετε στις «συνωμοσίες».
Ο Αντώνης τι λέει; Πως κέρδισε κόντρα στις στημένες δημοσκοπήσεις και στα συμφέροντα που είχαν στοιχηθεί πίσω από την «συγχωρεμένη»; Πάντως όχι με «τσάϊ και συμπάθεια». Όταν έχουν μάθει στην καμαρίλα, αυτές είναι οι μόνες διαδικασίες που γνωρίζουν και καταλαβαίνουν οι λειτουργοί της παραπληροφόρησης. Οτιδήποτε, κατ’ αυτούς, πρέπει να προέρχεται από σκοτεινές προθέσεις, που γεννήθηκαν σε ακόμη πιο σκοτεινούς διαδρόμους. Το να λες στα ίσια κι επωνύμως αυτό που πιστεύεις είναι γι’ αυτούς κάτι ακατανόητο, γιατί δεν πιστεύουν σε τίποτα, γιατί οι ίδιοι ποτέ δεν μιλάνε στα ίσια, όπως ποτέ δεν σε κοιτάνε στα μάτια. Εσείς στο Αntinews ξέρετε καλά ότι ήταν από τα πιο μετριοπαθή κείμενα μου. Οπότε εξόφθαλμη η κακόβουλη πρόθεση των λιβανιστηριών της κυβέρνησης του Μνημονίου.

Ο κόσμος στους δρόμους, στις παρέες, στους χώρους δουλειάς, δεν θέλει πια φρουφρού κι αρώματα, εκφράζεται πολύ πιο σκληρά, σφίγγει την γροθιά του και βρίζει. Σε λίγο θα σπάει κεφάλια, γιατί την επώδυνη αλήθεια την νοιώθει πια στο πετσί του.
Σε λίγους μήνες η πολιτική εξίσωση θα έχει νέους, εντελώς άγνωστους παράγοντες.
Ο κόσμος δεν θα περιμένει.
Οι απλοί άνθρωποι, με τα τρία απλήρωτα καταναλωτικά, τις δυο μπλοκαρισμένες κάρτες και το χαρτί της απόλυσης και της έξωσης στο χέρι, δεν θα κάτσουν φρόνιμα με σταυρωμένα τα χεράκια, να περιμένουν το ΠΑΣΟΚ να κάνει τον κύκλο του, να κλατάρει την χώρα και να ‘ρθει η σειρά της Ν.Δ.
Είναι περισσότερο από πιθανό πολύ πιο γρήγορα η Ιστορία να τραβήξει απ’ το μανίκι τον Αντώνη Σαμαρά.
Γιατί ο Αντώνης θα γίνει Πρωθυπουργός, ίσως στις χειρότερες συνθήκες, έχοντας μπροστά του μια τιτάνεια πρόκληση, αλλά θα γίνει.
Όλους θα τους αξιοποιήσει, αφού ανήκουν στο στρατό του κι αφού αυτούς έχει σε αυτή την  Βουλή, αυτοί, όλοι, θα πάνε στο μέτωπο.
Απλά η θυελλώδης αντίδραση της βάσης, όπως και το κακό παρελθόν, θα πρέπει να δίδαξε μερικούς ότι θα πρέπει να βγάλουν από το γυλιό τους τις προσωπικές στρατηγικές, να πετάξουν τις διφορούμενες δηλώσεις και την αμετροεπή φιλοδοξία.
Ο Λαός δεν θα συγχωρέσει πια.
Η ατζέντα είναι μόνο μία. Ας την υπηρετήσουν με συνέπεια και θα ‘ρθει η στιγμή που όλα τα παπαγαλάκια και τα λοιπά παραδείσια πτηνά θα αναγκαστούν να πουν στις ειδήσεις την φράση: «Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι…». Τότε θ’ αλλάξουν όλα και «κανείς δεν φαντάζεται αυτό που θα ‘ρθει»…
This entry was posted in Επισημαίνουμε. Bookmark the permalink.

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  -  ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ -  ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ  Ο  ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ  ΧΡΟΝΟΣ , ΜΕ  ΥΓΕΙΑ  ΧΑΡΑ  ΚΑΙ  ΕΥΤΥΧΙΑ  ΣΕ  ΟΛΟΝ  ΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ  ΚΑΙ  ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ  Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ  ΠΟΥ  ΕΧΟΥΝ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ . ΣΕ  ΠΕΙΣΜΑ  ΟΛΩΝ  ΤΩΝ  ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ , ΕΥΧΟΜΑΙ  Ο  ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ  ΧΡΟΝΟΣ  ΝΑ  ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ  ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΠΑΛΙΟ (ΔΥΣΚΟΛΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΑ  ΔΗΛΑΔΗ , ΑΛΛΑ  ΕΥΧΕΣ  ΔΙΝΟΥΜΕ  ΔΕΝ  ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ) .
Να  μας  έχει  ο  θεός  καλά  , πάντα  να  ανταμώνουμε  και  να  ξεφαντώνουμε ....Εθνική  Ελλάδος  γειά  σου!!!!!!!!!!!Ανάσταση  της  Πατρίδας  και  αποτίναξη  του  ζυγού  του  ΔΝΤ  και  των  εγχώριων  αντιπροσώπων  του !!!!
apostolis kastoria είπε:
Μην ξεχνάμε ότι τον μεσαιοχωρίτικο χώρο που σήμερα λοιδορούμε , εκπροσωπούσε ο πρώην πρωθυπουργός , ο οποίος εξαφανίστηκε από προσώπου γης (τον εξαφάνισαν μάλλον) και ο οποίος απ΄ότι προκύπτει από την ιστορία , ήταν αυτός που μόνος από όλο το πολιτικό σύστημα , είπε όχι στο σχέδιο Ανάν (θυμάστε τις θέσεις του Giorgo , της Ντόρας και των “ντιντίδων” όλων των πλευρών , ήταν αυτός που συνήψε διπλωματικές συμφωνίες με τους Ρώσους , αυτός που έκλεισε συμφωνίες μαζί τους για οπλικά συστήματα , για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης (τις οποίες ο μέγας Giorgo ακόμη και προεκλογικά (άκουσον – άκουσον) διεκήρυσσε ότι θα καταργήσει για να ευχαριστήσει τα μεγάλα αφεντικά στις ΗΠΑ (και ο υποτελής έλλην ψηφοφόρος δεν σήκωσε το ανάστημά του να του πει άντε από εκεί που μας ήρθες) , ήταν αυτός που ανθίστατο στους γείτονες Σκοπιανούς και τα αφεντικά τους για το όνομα (φανταστείτε να ήταν στο χέρι της Ντόρας ή του Giorgo η υπόθεση που θα βρισκόμασταν τώρα) , ήταν αυτός που μπήκε στη μύτη των υπερατλαντικών μας συμμάχων με τις οικονομικές συμφωνίες με τους Κινέζους της Cosco . Και τώρα , ενώ όλα αυτά τα γεγονότα οδηγούν από μόνα τους σε συμπεράσματα , για το γιατί έχασε η ΝΔ με την μεγάλη αυτή διαφορά , εμείς βρίσκουμε την εύκολη λύση να του τα φορτώσουμε όλα τα κακά της μοίρας μας και να τον στείλουμε στο πυρ το εξώτερο . Μας βολεύει , δεν μας βολεύει , νομίζω η περιγραφή της κατάστασης στηρίζεται σε αλήθειες που όλοι γνωρίσαμε , γιατί σίγουρα θα υπάρχουν και πράγματα που δεν τα γνωρίζουμε και δυστυχώς μάλλον κάτι πολύ σοβαρό και μεγάλο δεν επιτρέπει στον τέως πρωθυπουργό να τα εκθέσει στον κόσμο και να “απολογηθεί” στο κάτω – κάτω της γραφής . Τόσο εύκολα πειστήκαμε όλοι ότι ο Καραμανλής ήταν ικανός μόνο για τραπεζώματα , καλοπέραση και playstation ? Εγώ πάντως σε πείσμα όλων , περιμένω την στιγμή να ακούσω και την δική του εκδοχή για να βγάλω ασφαλέστερα συμπεράσματα .