Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΣΩΤΩΝ

ΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

Το ερώτημα είναι ένα: ποιοί βουλευτές πλούτισαν μετά την εκλογή τους;

Share

Θα πρέπει να είναι πολύ περήφανοι εκείνοι που ξεκίνησαν το θέμα με τους βουλευτές που βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Χωρίς στοιχεία, έτσι για να κάνουν ντόρο και να αποπροσανατολίσουν, έσκασαν τη βόμβα και τώρα καλούνται να διαχειριστούν την κρίση. Πριν λίγο η γερμανική βουλή διά του προέδρου της Νόρμπερτ Λάμερτ έστειλε επιστολή στον Φίλιππο Πετσάλνικο και ζητά εξηγήσεις για την υπόθεση των χρηματικών εμβασμάτων που φέρονται να έστειλαν πολιτικοί στο εξωτερικό.
Ο κ. Λάρμετ τονίζει ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις για εμβάσματα εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό «έχει δημιουργήσει σύγχυση» τόσο στο γερμανικό κοινοβούλιο όσο και τους πολίτες.  Για τον λόγο αυτό, αναφέρει προς τον κ. Πετσάλνικο ότι «θα ήμουν ευγνώμων για κάθε επισήμανση που θα βοηθούσε να αντικρούσω την σύγχυση που δημιουργεί αυτό το θέμα στην Γερμανία»…
Δηλαδή οι Γερμανοί παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας και ζητούν ενημέρωση για τους πολιτικούς που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό, προτού μάθουμε κι όλοι εμείς τι συμβαίνει. Διότι με διαρροές της ξεφτίλας φτάσαμε στο σημείο να μας ζητούν τα ρέστα οι Γερμανοί. Σου λένε: Εμείς αποφασίζουμε πακέτα στήριξης κι εσείς βγάζετε τις καταθέσεις σας έξω;
Εκεί καταντήσαμε, να πρέπει να δώσουμε εξηγήσεις στη γερμανική Βουλή, επειδή κάποιοι φωστήρες έβγαλαν ένα θέμα αλλά δεν έχουν τα κότσια να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση.
Εμείς σας το είχαμε γράψει  εδώ και ημέρες. Η υπόθεση με τον εκατομμυριούχο ή τους εκατομμυριούχους βουλευτές βολεύει κάποιους που θέλουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.
Κάποιοι που νομίζουν ότι είναι φωστήρες, ανακοινώνουν ονόματα, διαρρέουν εδώ και μέρες άλλα, σπιλώνουν το σύνολο του πολιτικού συστήματος απλά και μόνο για να δημιουργήσουν ντόρο. Κάποιοι έβαλαν τον… ανεξάρτητο κ. Νικολούδη να πετάξει μια βόμβα και κάποιοι άλλοι με πρώτους τους κ. Πετσάλνικο και Αργύρη αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν πολιτικό σάλο, σε μια χρονική στιγμή που η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και επίσημα, τα μέτρα έρχονται το ένα μετά το άλλο, οι μισθοί μειώνονται και η χώρα καταρρέει, η κυβέρνηση Παπαδήμου περί άλλων τυρβάζει ενώ η χώρα μπαίνει σε προεκλογική περίοδο.
Όμως, φαίνεται ότι η παγίδα αποπροσανατολισμού που έστησαν με επαγγελματικό τρόπο έπιασε και τους ίδιους τους εμπνευστές της.
Η ανικανότητα της Επιτροπής Διαφάνειας, οι παλινωδίες του κ. Αργύρη αλλά και η ξεφτίλα των υπηρεσιών της Βουλής έχουν δημιουργήσει έναν απίστευτο αχταρμά που το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα.
Δεν έχει σημασία αν ο… βουλευτής τους ενός εκατομμυρίου είναι ο σύζυγος της Ντόρας. Είτε έχει δίκιο είτε άδικο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα κριθεί και μάλιστα σύντομα.
Είναι ντροπή, όμως, κάποιοι να στήνουν ένα παιχνίδια με ονοματολογία που διαρρέεται επιλεκτικά τις τελευταίες ημέρες. Αν υπάρχει λίστα με πλούσιους βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό ας τη δώσουν στη δημοσιότητα. Αν δεν έχουν δηλωθεί τα λεφτά στο πόθεν έσχες να ασκηθεί ποινική δίωξη στους πολιτικούς, αν όχι η χλεύη του ελληνικού λαού και η τιμωρία στις εκλογές είναι η καλύτερη τιμωρία.
Είναι, όμως, απίστευτο αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες. Η χώρα αντί να ασχολείται με τα νέα δραματικά δεδομένα και με αυτά που έρχονται, ασχολείται με τους βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό. Και το τελικό συμπέρασμα είναι ότι κανείς δε θα μάθει που πήγαν τα χρήματα και ποιοι και πώς πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού.
Διότι εκεί είναι το θέμα. Όχι οι πλούσιοι βουλευτές που μπορεί να ήταν πλούσιοι και πριν μπουν στη Βουλή. Αλλά οι «λαδιάρηδες» που έκαναν περιουσίες μόλις ενεπλάκησαν με την πολιτική.
Γι αυτό πρωταρχική υποχρέωση της κυβέρνησης Σαμαρά πρέπει να είναι να ελεχθεί, όπως έχει δεσμευθεί ο πρόεδρος της ΝΔ, το  ”πόθεν έσχες” όλων των πολιτικών από το 1974 και μετά
This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.

2 σχόλια στο Το ερώτημα είναι ένα: ποιοί βουλευτές πλούτισαν μετά την εκλογή τους;

apostolis - kastoria είπε:
Απορώ πως γίνεται να υπάρχουν βουλευτές (οι περισσότεροι) που δηλώνουν έσοδα 200000 € τουλάχιστον τον χρόνο (κάποιοι μάλιστα μαζί με την σύζυγό τους γύρω στο 1000000 €) να δηλώνουν ταυτόχρονα καταθέσεις της τάξης των 15000€ και 20000€ !!!!!! Τα υπόλοιπα που πάνε ? Υπάρχει πιο απλοϊκό ερώτημα ? Που είναι επιτέλους οι εισαγγελείς που θα ψάξουν την ουσία για να μην μας δουλεύουν και από πάνω οι εθνοσωτήρες μας ?

ΚΑΤΑΚΑΥΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΤΙ ΣΟΥΜΕΛΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ

Ακολούθησε τα λεφτά (follow the money)

Share

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα, όπως ξέρετε είναι πολύ απασχολημένο. Δεν ευκαιρεί να κουμαντάρει το πάλαι ποτέ Κίνημα, που έχει γίνει στήλη άλατος, γιατί γύρισε και κοίταξε κατάματα το ΔΝΤ και το κιμπάρικο βλέμμα του Ντομινίκ Στρος Καν, που ‘χει πάλι κάτι ντράβαλα με το Ηθών. Ο Γιώργος, αδέρφια είναι πολύ busy. Όπως θα διαβάσατε, αγόρασε δυο ποδήλατα πολύ μέγκλα και χάϊ τέκ κι εκπαιδεύεται. Έχετε δει στα ροντέο που βγαίνει ένας καουμπόϋ και ιππεύει δυο άλογα ταυτόχρονα, όρθιος, πατώντας στην σέλα του καθενός; Ο Γιώργος, που μετέχει των παραδόσεων του Μίντγουεστ, θα μάθει να το κάνει με ποδήλατα. Θα βάλει την κολλητή στολή του Μπάτμαν και το αεροπλανικό γυαλί του Μαραθώνιου κι όσο εσείς θα βογκάτε με την κολοβωμένη επιταγή της σύνταξης ή του μισθού στο χέρι, αυτός θα κάνει ζογκλερικά στην κατηφόρα του Διονύσου με τα καινούργια παιχνίδια του. Ποδηλατικός βαλκανικός σοσιαλισμός.
Επειδή λοιπόν το οικογενειακό «μαγαζί» έχει συρρίκνωση της πελατείας κι είναι ακέφαλο, σκάσανε μύτη οι μουστερήδες. Ο ένας πιο καλός από τον άλλο. Ο βοηθός κούριερ, ο Βενιζέλος, είναι χρόνια στην αφετηρία κι όλο σκιάζει την γραμμή εκκίνησης με την γαστέρα του. Του έκανε ένα μικρό κατενάτσιο στην φιλοδοξία ο καφές του Ρέλλου αλλά τώρα είναι η ώρα. Ο Λοβέρδος λίγο παρά πίσω, όταν δεν αμολάει τορπίλες για μακελειά (σιγά τα αίματα) χάριν προστασίας του κωπηλάτη, ποδηλάτη κι «ατζέντη» του ΔΝΤ, πίνει ισοτονικά ποτά, που βοηθούν να χωνεύεις και τους συνταξιούχους. Ξέρετε το γέρικο κρέας σφίγγει, στρίβει κι είναι δύσπεπτο. Υπάρχουν κι οι αυτόμολοι, όπως η Λούκα, αλλά όλο το Έθνος κρατάει την ανάσα του για το τι θα κατεβάσει η πολύστροφος κάρα του Χάρη Καστανίδη. Κανένα δημοψήφισμα ίσως, για το αν επιθυμούμε την εξακολούθηση της ισχύος του νόμου της βαρύτητας ή αν πρέπει το σουβλάκι με πίτα να εξακολουθούν στην Τούμπα να το λένε σάντουιτς με σουβλάκι. Ο Μιχάλης από την άλλη διαβάζει με κερί το Μνημόνιο, γιατί οι γερμαναράδες ελεγκτές, που θα πλακώσουν οσονούπω, μετά το μεσημεριανό τους με βουρστ και ξυνολάχανο, θα βγαίνουν παγανιά κι όποιον Υπουργό σβερκώνουν, θα του κάνουν τεστ multiple choice για το Μνημόνιο και τον Εφαρμοστικό. Φήμες λένε ότι οι ελεγκτές θα κυκλοφορούν με κατοχικές BMW με καλάθι, που στο πλάϊ θα έχουν το σήμα του Ευρώ και από πάνω ημικυκλικά θα γράφει Memorandum Zwei. Τα δε τεστ θα γίνονται στην οδό Μέρλιν. Αν οι φήμες αληθεύουν, αναμένεται η ανάκαμψη να ξεκινήσει από την βιομηχανία κολωνών πάγου. Και βραστών αυγών, θα προσέθετα, για τις απείθαρχες μασχάλες. Διαψεύδεται πάντως ότι το μανικούρ – πεντικιούρ θα γίνεται με τον παραδοσιακό τευτονικό τρόπο της τανάλιας.
Στην γραμμή εκκίνησης κάνει «ζυγείτε επ’ αριστερά» κι ο επιφανής μέτοχος της «Ανωνύμου Εταιρείας Ηρώων Πολυτεχνείου». Ο Χρήστος Παπουτσής, που έχει πλάκα τα γαλόνια και τα εύσημα. Ο ευσταλής παραστάτης της σημαίας του Πολυτεχνείου στις μεταπολιτευτικές πορείες της 17ης Νοεμβρίου, έχει στο στήθος καρφιτσωμένο το Σάμινα, ως Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κι εσχάτως το μπουρλότο που βάλανε στην Αθήνα οι γνωστοί – άγνωστοι. Διότι και στην Προστασία του Πολίτη διέπρεψε.
Όλοι αυτοί και κάποιοι άλλοι, θα διεκδικήσουν, αν όχι την προεδρία του καταστήματος, την διάσωση τους στην εκλογική τους περιφέρεια. Διότι και στην Α΄ Αθηνών, αναμένεται εκλογικώς να κλάψουνε πράσινες μανούλες. Οπότε το επίδοξο προεδριλίκι εξασφαλίζει μια επιπλέον και διαρκή προβολή για να μην είσαι στους χαροκαμμένους, που θα βλέπουν την Βουλή από το roof garden της Μεγάλης Βρεταννίας.
Πόσο αφορά την Πατρίδα όλο αυτό; Όσο και το αν ο Γιώργος θα μάθει να ισορροπεί σε δυο ποδήλατα. Το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς το νεκροταφείο των πολιτικών ελεφάντων. Ο σκληρός γραφειοκρατικός πυρήνας θα συρθεί ακόμη λίγο αλλά πάντως ιδεολογικά είναι ένα κουφάρι. Ότι υγιές υπήρχε, στη βάση, φεύγει κατά κύματα. Αποδημητικά πουλιά, χωρίς επιστροφή την Άνοιξη. Δεν χαίρομαι γι’ αυτό αλλά ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι το πάλαι ποτέ δημιούργημα του Ανδρέα Παπανδρέου θα γινόταν τελικά και μάλιστα τόσο γρήγορα, ένας μεταλλαγμένος νεοφιλελεύθερος μηχανισμός παρακμής, ρουσφετολογίας, λεηλασίας της χώρας. Και υπογραμμίζω ότι οι πιο Αγανακτισμένοι των Αγανακτισμένων είναι όσοι αγόρασαν το 2009 τις χάντρες και τα καθρεφτάκια του «λεφτά υπάρχουν». Αυτοί δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Θα πάνε να εκδικηθούν.
Τα ζόρια τα μεγάλα όμως θ’ αρχίσουν, όταν θα φτάσουν οι πρώτες επιταγές με τους μισθούς και τις συντάξεις, που θα έχουν τις τελευταίες περικοπές. Η πραγματικότητα θα ρίξει γροθιά στο στομάχι των απλών ανθρώπων, που αδυνατούν να καταλάβουν πως κάποιοι έχουν αυτή τη στιγμή καταθέσεις 600 δις στην Ελβετία. Δηλαδή δυο φορές το χρέος. Μεταξύ μας, ούτε οι Γερμανοί φορολογούμενοι και πολιτικοί το καταλαβαίνουν. Δίκιο έχουν.
Εκεί στη χώρα της Χάϊντι, με δυο τεράστιες συνεισφορές στον ανθρώπινο πολιτισμό, το ρολόϊ με κούκο και το τυρί με τρύπες, έχει καταλήξει ο λουφές, τα πλιάτσικα από την επί δεκαετίες λεηλασία της χώρας. Σίγουρα κάποια είναι νόμιμα, χρήματα εφοπλιστών, μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδος αλλά σίγουρα μεγάλο μέρος τους είναι μίζες, λαδώματα, προϊόν φοροδιαφυγής ή αυτά που έδιωχνε κατά κύματα από τις ελληνικές τράπεζες ο Γιώργος ο Έσχατος και Φαρμακερός, κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του κι έπαιζε με τα «κουμπούρια». Χλωμό το βλέπω να γίνει κίνημα, να συλληφθούν οι εν λόγω καταθέτες των Άλπεων και να απειληθούν με τυφεκισμό αν δεν τα φέρουν πίσω σε λίγες μέρες.
Αυτό όμως που μπορεί να γίνει, είναι με κίνητρα αφορολόγητου να τα φέρουν πίσω οι νόμιμοι για να τα επενδύσουν. Π.χ. αν τα φέρεις πίσω κι επενδύσεις σε επιχειρήσεις, στην οικοδομή και σε έργα μέσα σε ένα χρόνο, χαμηλό και σταθερό φόρο για την επιχείρηση που θα ανοίξεις για δέκα χρόνια, αφορολόγητη η επένδυση κι αφορολόγητες και οι μεταβιβάσεις που θα κάνεις μετά σ’ ότι χτίσεις. Εκατό επαγγέλματα θα δουλέψουν και το κράτος θα μαζέψει αληθινό χρήμα από εισόδημα και ΦΠΑ, γιατί ο κόσμος θα δουλέψει, θα πληρωθεί κι όχι από δανεικά. Θα είναι ένα δημιουργικό αναπτυξιακό σοκ.
Αυτοί δε που έβγαλαν έξω το προϊόν φοροδιαφυγής να τα επαναπατρίσουν με γενναίο φόρο αλλιώς να βγουν λεζάντα και να τους τα πάρουν μέχρι φόδρα.
Όσοι δε έβγαλαν έξω τα κλεψιμέϊκα, τα ρέστα από δάνεια, ΜΟΠ, μίζες, έργων και προμηθειών, όχι μόνο να διαπομπευθούν, όχι μόνο να τους τα πάρουν και τα δόντια με τανάλια αλλά να κυνηγηθούν όπως οι αλεπούδες από τους Άγγλους.
Έτσι δεν είναι μόνο ότι θα δεχθεί η χώρα ένα σοκ επενδύσεων και ρευστότητας. Θα αποδοθεί και δικαιοσύνη. Διότι την μεγαλύτερη οργή, είπαμε, δεν θα την φέρει η φτώχεια. Θα την φέρει η ατιμωρησία. Όπως λένε λοιπόν οι Γιάνκηδες: follow the money.
(Δημοσιεύθηκε στην “Δημοκρατία”)

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ "ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ" ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Ο Παπανδρέου συζητούσε με το ΔΝΤ από το Φεβρουάριο του 2009 και δήλωνε … “Αμερικανός”

Share

Υπέρ του ΔΝΤ, «για να δούμε τον πλανήτη όπως θέλουμε», τασσόταν ήδη από τον Φεβρουάριο του 2009 ο τέως πρωθυπουργός της χώρας, κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, άλλωστε, ήταν ο πολιτικός που οδήγησε την Ελλάδα στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτό αναφέρεται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το οποίο αποκάλυψε το σάιτ WikiLeaks και είχε δημοσιοποιήσει ο Ελεύθερος Τύπος πέρυσι τον Αύγουστο. Τώρα, νέα στοιχεία που φέρει στην επιφάνεια το WikiLeaks δείχνουν ότι από τον Ιούνιο του 2009 «πληροφοριοδότες» ισχυρών think tank στις ΗΠΑ έβλεπαν πεντακάθαρα την προοπτική να προσφύγει, αργά ή γρήγορα, η Ελλάδα στο ΔΝΤ.
 Hθελε αυστηρούς κανόνες
Ειδικότερα, στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο του 2009, παρουσιάζεται συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο κ. Παπανδρέου εκείνη την περίοδο με τον Αμερικανό γερουσιαστή Ντέρμπιν (Durbin) και τον τότε πολιτευτή των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, Αλέξη Γιαννούλια. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά και παγκοσμίως, φέρεται να τάσσεται υπέρ της αναβάθμισης του ρόλου του ΔΝΤ σε διεθνές επίπεδο. Αναλυτικότερα, γράφει στο τηλεγράφημά του ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Ντάνιελ Σπέκχαρτ, ο κ. Παπανδρέου θα ήθελε να δει έναν οργανισμό σαν το ΔΝΤ να δραστηριοποιείται περισσότερο στο να θέσει αυστηρούς διεθνείς κανόνες για τη χρηματο-οικονομική ανάπτυξη για να «δούμε τον πλανήτη όπως θέλουμε».
 Η «κερκόπορτα»
Τώρα, σύμφωνα με νέα στοιχεία του WikiLeaks, αποκαλύπτεται ότι τον Ιούνιο του 2009 «πληροφοριοδότης» του αμερικανικού think tank, Stratfor, αρμόδιος και για την περιοχή των Βαλκανίων, απέστειλε στη Stratfor ηλεκτρονικό μήνυμα, με τίτλο «Αναλυτικές Οδηγίες για την Ευρώπη-Βαθμίδα 3». Σε αυτό περιέγραφε θέματα, στα οποία, όπως έγραφε, έπρεπε να δοθεί «ιδιαίτερη βαρύτητα». Ειδικότερα: «Πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει και εάν ή πότε η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για δάνειο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης σε χώρα της ευρωζώνης. Παρακαλώ, δώστε προσοχή σε οποιαδήποτε σημάδια δημοπράτησης ομολόγων. Η Ελλάδα έχει μεγάλο χρέος, το πώς θα κινηθεί μπορεί να εξαρτάται από τι θα γίνει με το χρέος τους». Τόσο οι δηλώσεις Παπανδρέου όσο και τα ηλεκτρονικά μηνύματα των «πληροφοριοδοτών» της Stratfor δείχνουν ότι εγχώριοι και ξένοι κύκλοι μεθόδευαν εκείνη την περίοδο την είσοδο του ΔΝΤ στην Ευρώπη μέσω της «κερκόπορτας» της Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2011, ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος- Καν, είχε αποκαλύψει ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε ζητήσει τη συνδρομή του ΔΝΤ ήδη από τον Δεκέμβριο 2009. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως είχε πει στον Ελληνα πρωθυπουργό ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν τη μονομερή παρέμβαση του ΔΝΤ εντός της ευρωζώνης. Ενδιαφέρον είναι ότι στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας τον Φεβρουάριο του 2009 αναφέρεται πως ο κ. Παπανδρέου είχε εμφανιστεί να εκφράζει το θαυμασμό του για την οικονομική πολιτική του προέδρου Ομπάμα και να καταθέτει τη δυσαρέσκειά του για τη γερμανική στάση στην οικονομική κρίση. Ως γνωστόν, σε άλλα τηλεγραφήματα που δημοσίευσε το Wikileaks, αυτή τη φορά της αμερικανικής πρεσβείας στη Γερμανία, το Βερολίνο εμφανιζόταν έξαλλο και μόνο στη σκέψη ότι το ΔΝΤ θα έμπαινε στα «χωράφια» της Ε.Ε.
 Δήλωνε Αμερικανός
Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο κ. Παπανδρέου εμφανιζόταν να χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ ως «τη μοναδική δύναμη στον κόσμο» που μπορεί να ηγηθεί των δημοκρατικών αξιών, να λέγει ότι αισθάνεται πολύ κοντά στις ΗΠΑ, που είναι η γενέτειρά του, και να προσφέρεται στο ρόλο του διαμεσολαβητή με κράτη με τα οποία οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι είναι ανοιχτός σε αμερικανικές ιδέες και πως είναι πρόθυμος να βοηθήσει στη δημιουργία διασυνδέσεων με ηγέτες οι οποίοι διαφωνούν με την αμερικανική πολιτική σε όλο τον κόσμο. Θύμισε, δε, ότι ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συνέβαλε στην ειρηνική διευθέτηση κρίσεων ειδικά στο μουσουλμανικό κόσμο και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Γνώριζε
Όσον αφορά το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας εκείνη την περίοδο, ο κ. Παπανδρέου, παρότι, ως γνωστόν, την προεκλογική περίοδο έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», δήλωσε στους Αμερικανούς γερουσιαστές πως γνωρίζει πάρα πολύ καλά το μείζον πρόβλημα του ελληνικού χρέους και ότι θα είναι το πρώτο με το οποίο θα ασχοληθεί όταν θα γίνει πρωθυπουργός. Ειδικότερα, στο τηλεγράφημα αναφέρεται: «Όταν ο Γιαννούλιας τον ρώτησε για το ανησυχητικό άνοιγμα του δημόσιου χρέους, ο Παπανδρέου συμφώνησε ότι ήταν πρόβλημα, αντίθετα με το ιδιωτικό χρέος και τα τοξικά ομόλογα, δύο προβλήματα που η Ελλάδα κατάφερε να αποφύγει (…) Η Ελλάδα ήταν πιο ευάλωτη γιατί οι τράπεζές της είχαν επενδύσει πολύ στα Βαλκάνια».
Θανάσης Αργυράκης για τον “Ελεύθερο Τύπο”

ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Η ΝΔ ΔΕΝ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ΕΓΩ Ο ΑΔΑΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ?

Μέχρι και στο … ασανσέρ πίεζαν τους δυο εισαγγελείς

Share
Στοιχεία και ονόματα από τους δύο εισαγγελείς

Δύο υπουργοί πίεζαν και ο γραμματέας του υπ. Δικαιοσύνης μάς κυνηγούσε μέχρι το ασανσέρ!
Απροκάλυπτη παρέμβαση στο έργο τους, την οποία οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως “πρωτοφανή” δέχτηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης στο πλαίσιο διερεύνησης τουλάχιστον δύο υποθέσεων οικονομικού εγκλήματος που έχουν αναλάβει. Η φερόμενη εμπλοκή του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Αντρίκου, στην υπόθεση των CDS και η υποψία ότι συμμετείχε στο δ.σ. της εταιρείας που είχε επενδύσει στη χρεωκοπία της χώρας, καθώς και η διερεύνηση της περιβόητης λίστας Κουσελά για τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, όπως αποδεικνύεται από τα υπομνήματα των δύο εισαγγελέων, αποτέλεσαν το “κόκκινο πανί” τόσο για τον άμεσα προϊστάμενό τους Νίκο Παντελή όσο και για τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, αλλά και τον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου που ζητούσαν, άλλοτε κομψά και άλλοτε όχι, “να τελειώνουμε με τις υποθέσεις”!
Η “Αυγή” της Κυριακής, με αφορμή τη διαβίβαση του σχετικού φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατόπιν αιτήματος του προέδρου του Συνασπισμού Αλ. Τσίπρα, έφερε στο φως της δημοσιότητας τις έγγραφες καταγγελίες των δύο εισαγγελέων, για τους οποίους αρχικά επιχειρήθηκε το “ξήλωμά” τους, ενώ μπροστά στην επιμονή των ισχυρισμών τους στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση απαξίωσής τους…
Για τους δύο εισαγγελείς, που παρά το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης βρίσκονται ακόμα στη θέση τους με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, δεν αρκούσαν οι βαριές καταγγελίες τους, όπως διατυπώθηκαν στις 28.12.2011, για να ριχτεί φως στην υπόθεση. Η πρώτη προκαταρκτική που διατάχθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκλεισε αυθημερόν, χωρίς πολλά – πολλά, και η υπόθεση αρχειοθετήθηκε. Χρειάστηκαν οι διαμαρτυρίες των δύο εισαγγελέων για να ανοίξει στα σοβαρά αυτή τη φορά η υπόθεση κι έτσι ξεκίνησε δεύτερη έρευνα υπό τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή.
Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας κλήθηκαν να καταθέσουν οι Πεπόνης – Μουζακίτης και τα όσα αναφέρουν στα έγγραφα υπομνήματά τους είναι πράγματι αδιανόητα!
Λέει χαρακτηριστικά ο Γρ. Πεπόνης:
“Κατά τη διάρκεια της ολιγόμηνης υπηρεσιακής μας δραστηριοποιήσεως ως Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος εξεδηλώθησαν και υπήρξαν απόπειρες παρεμβάσεων εις το έργον μας, επί τω τέλει επηρεασμού αυτού προς θετική, για τους εκάστοτε ελεγχόμενους, κατεύθυνση, πλην όμως οι παρεμβάσεις αυτές υπήρξαν ατελέσφορες”. Διαφώνησε μάλιστα με την αρχική κρίση της αρχικής έρευνας σύμφωνα με την οποία “δεν προέκυψε ότι επιχειρήθηκε παρέμβαση στο έργο τους από τον οποιονδήποτε”…
Ποιες ήταν λοιπόν αυτές οι παρεμβάσεις που η κυβέρνηση και η ηγεσία της δικαιοσύνης επιχείρησαν να υποβαθμίσουν; Ο εισαγγελέας είναι αποκαλυπτικός: “Γεγονός τυγχάνει ότι όλες οι περιπτώσεις επί των οποίων εσημειώθησαν αντιδράσεις, και επεχειρήθησαν παρεμβάσεις αφορούσαν υποθέσεις αυτεπάγγελτων προκαταρκτικών εξετάσεων που είχε παραγγείλει ο Εισαγγελέας του Οικονομικού Εγκλήματος και αφορούσαν μείζονος σημασίας θέματα“. Ο ίδιος επίσης διαβεβαιώνει ότι “ως Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, κινήθηκα πάντοτε με γνώμονα και κανόνα τη δικονομική νομιμότητα, έχοντας στο πλαίσιο αυτό τακτικότατη συνεργασία με τον κ. εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και με τον επόπτη των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νίκολαον Παντελή, τους οποίους και ενημερώναμε πάντοτε αναλυτικώς για οτιδήποτε άξιον λόγου”.
“Έκδηλη δυσφορία” για τη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες
Ένα από αυτά τα θέματα ήταν η διερεύνηση της περιβόητης λίστας Κουσελά με τους 3.800 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου για την οποία ενημερώθηκε αυθημερόν ο Ν. Παντελής. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Γρ. Πεπόνης: “Απογευματινές ώρες της ιδίας ημέρας τηλεφώνησε στον υποφαινόμενο Γρηγόρη Πεπόνη ο κ. Νικόλαος Παντελής στην οικία μου και σαφώς, κατά την αντίληψή μου, φορτισμένος, μου είπε ότι του ετηλεφώνησε ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και του εξεφράσθη εντόνως εναντίον της ενέργειάς μου (προκαταρκτική εξέταση Κουσελά). Ο κ. Νικ. Παντελής, όπως μου είπε στο τηλέφωνο, δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει ο ίδιος με τον κ. εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παρά τις προσπάθειές του, προφανώς γιατί θα ευρίσκετο στο αεροπλάνο και του ετηλεφώνησε ο ίδιος ο κ. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διότι εν τω μεταξύ είχεν τηλεφωνήσει εις αυτόν (εισαγγελέα Α.Π.) συγκεκριμένος Υπουργός της Κυβερνήσεως και του εξέφρασε εντόνως τη δυσφορία του για το γεγονός της παραγγελίας της προκαταρκτικής εξετάσεως για την οποίαν έγινε λόγος. Εξήγησα στον κ. Νικ. Παντελή το νόμιμον και το αναγκαίον της ενέργειάς μου, διήρκησε δε η συζήτηση υπέρ το πεντάλεπτον, στη διάρκεια δε αυτής ο κ. Παντελής μου είπε ότι ‘πρώτη φορά άκουσα να μιλάει τόσο έντονα τον κ. εισαγγελέα, τι να σου πω Γρηγόρη’, οπότε του επεσήμανα ότι ενήργησα νόμιμα, δεν είμαι υποτακτικός του κυρίου υπουργού”!
Το τηλεφώνημα επιβεβαιώνει και ο Σπ. Μουζακίτης στο δικό του υπόμνημα, στο οποίο αναφέρει ότι “ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια της ασκήσεως των καθηκόντων μας στις αρχές του μηνός Οκτωβρίου 2011, μου ανέφερε με έκπληξη και έκδηλη δυσφορία ότι ο εποπτεύων Αντεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου του γνωστοποίησε τηλεφωνικώς ότι υπουργός (το όνομα του οποίου ο κ. Παντελής ανακοίνωσε στον κ. Πεπόνη και είναι γνωστό σε εμάς) τηλεφώνησε στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και σε έντονο ύφος εξέφρασε δυσφορία για το γεγονός ότι ο κ. Πεπόνης είχε παραγγείλει την ίδια ημέρα προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τις καταγγελίες του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημητρίου Κουσελά, σχετικά με απόκρυψη -κατά τις καταγγελίες- λίστας με ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου”!
“Πλείστες υπουργικές αντιδράσεις” για τα CDS
Οι παρεμβάσεις, ωστόσο, δεν σταμάτησαν εδώ. Λίγο παρακάτω ο Γρ. Πεπόνης αναφέρει ότι η εντολή του να διερευνηθεί η υπόθεση των CDS “προεκάλεσε συγκεκριμένες Υπουργικές αντιδράσεις και δη πλειστάκις” τις οποίες γνώριζαν και ο Ν. Παντελής και ο Ι. Τέντες.
“Οι αντιδράσεις και η δυσφορία εξεδηλώθησαν αρχήθεν και πάντοτε καθιστάμεθα δέκτες αυτών, αμέσως ή εμμέσως, έτειναν δε εις ταχεία περαίωση της υποθέσεως, που σημειωτέον είναι πολυπλόκου αντικειμένου. Το ‘δεν είναι νοητόν να εξελίσσεται τέτοιου είδους έρευνα εις βάρος του ίδιου του Πρωθυπουργού ουσιαστικώς’ και το ‘πώς και με τι κύρος θα εκπροσωπεί αυτός την Ελλάδα στο εξωτερικό ήταν η επωδός και το στερεοτύπως επαναλαμβανόμενο ‘άλλοθι’ καθ’ ημάς, των παρεμβάσεων αυτών”.
Επιπλέον ο Γρ. Πεπόνης αναφέρει ότι ο ίδιος ο Ι. Τέντες στο πλαίσιο ενημέρωσης που του έκανε, τον ρώτησε “Τι γίνεται αυτή η υπόθεση των CDS” και του είπε “πρόσεξε, αυτή είναι επικίνδυνη και θα έχει προεκτάσεις”, χωρίς ωστόσο, αν και ρωτήθηκε, να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί.

Πιέσεις μέχρι και στο ασανσέρ!
Πιο συγκεκριμένος για την ίδια υπόθεση γίνεται ο έτερος οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, ο οποίος στο δικό του υπόμνημα αναφέρει επί λέξει με αφορμή την επίσκεψή τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης όπου πήγαν να ζητήσουν τα στοιχειώδη για να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή, γραφείο, υπολογιστές και γραμματειακή υποστήριξη: “Κατά την προαναφερόμενη επίσκεψή μας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Υπουργός, αμέσως μετά την διατύπωση των διαβεβαιώσεων για την παροχή των αναγκαίων για τη λειτουργία του Γραφείου, ζήτησε από τον κ. Πεπόνη, παρουσία εμού και του κ. Γενικού Γραμματέως, να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η προκαταρκτική αυτή εξέταση, η οποία όμως είχε παραγγελθεί προ μιας ή δύο εβδομάδων”!.
Ο Σπ. Μουζακίτης στη συνέχεια εξηγεί τους λόγους της έκπληξής του τονίζοντας ότι “ουδέποτε κατά την επί είκοσι εννέα σχεδόν έτη υπηρεσία μου ως Εισαγγελέας, άκουσα ποτέ κατά τις επισκέψεις μου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (σημειωτέον ότι επί δώδεκα συναπτά έτη διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Εισαγγελέων Ελλάδος, καθώς και Γενικός Γραμματέας της εν λόγω Ενώσεως και οι επισκέψεις μου στο Υπουργείο για θεσμικά και οικονομικά ζητήματα ήσαν τακτικές), να αναφέρονται οι εκάστοτε κ.κ. Υπουργοί σε ποινικές υποθέσεις”. Εκφράζει επίσης την έκπληξή του για το γεγονός ότι “η αναφορά αυτή δεν σχετιζόταν με κάποια ποινική υπόθεση, η οποία βρίσκονταν εν εξελίξει επί μήνες και είχε ενδεχομένως υπερβεί τα επιτρεπτά δικονομικά όρια. Με εξέπληξε δε έτι περαιτέρω το γεγονός ότι και κατά την έξοδό μας από το γραφείο του κ. υπουργού, μας συνόδευσε μέχρι τον ανελκυστήρα ο κ. γενικός γραμματέας, ο οποίος επανέλαβε το αίτημα για όσον το δυνατόν πιο σύντομη περάτωση της προκαταρκτικής εξετάσεως επί της συγκεκριμένης ποινικής υποθέσεως”!
Για την ιστορία πάντως αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα, και παρά τις υπουργικές διαβεβαιώσεις, “δεν μας χορηγήθηκε ο αναγκαίος τεχνολογικός εξοπλισμός, ούτε οι υπάλληλοι”…

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ "ΦΑΓΑΝΕ ΜΑΖΙ" , ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ , ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ" - ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΥΜΑΤΑ!!

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

ΘΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΩ ΟΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ!!

ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ

Δεν σας χρωστάμε ούτε μια δεκάρα !

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!
“ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ”

Με όσους τα φάγατε μαζί να μοιραστείτε τα χρέη και να ξεπουλήσετε τις περιουσίες σας, για να βρείτε λεφτά.
Δουλεύω 25 χρόνια κι έχω πληρώσει το ταμείο μου μέχρι τη τελευταία δεκάρα που όφειλα. Εχω πληρώσει από το ....
μισθό μου ανελειπώς ότι όφειλα. Το ίδιο κι οι γονείς μου που ζουν με μια φτωχοσύνταξη.
Δεν έκλεψα, δεν πήρα ποτέ μίζα ή φακελλάκι για τίποτα, δεν μπήκα σε καμιά δουλειά με μέσον. Δούλεψα σαν το σκυλί για να τα βγάλω πέρα. Δεν έφαγα από καμιά πίτα και δεν ευνοήθηκα ποτέ από ένα κράτος που δεν ξέρει καν την ύπαρξή μου εκτός από όταν μου ζητάει λεφτά.
Δεν πήρα άδεια με μέσον, δεν έχτισα αυθαίρετα, δεν λάδωσα καμιά πολεοδομία, εφορία, γιατρούς, δικηγόρους και λοιπές ευγενείς κατηγορίες. Μένω με νοίκι και το πληρώνω στην ώρα μου, θυσίασα κάθε μικρή χαρά για να πληρώνω λογαριασμούς και για να είμαι μόνιμα έντιμη και με το κούτελο καθαρό.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑ ΔΕΝ ΕΥΝΟΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ
Και όσες φορές χρειάστηκα περίθαλψη, πρόνοια, βοήθεια, το κράτος ήταν απών. Τα παιδιά μου σπούδασαν στα δήθεν δωρεάν σχολεία σας και για να περάσουν στο πανεπιστήμιο πλήρωνα τη παραπαιδεία σας. Οι γονείς μου πλήρωναν 40 χρόνια ασφάλιστρα και όταν αρρώστησαν δεν βρήκαν κρεβάτι τσάμπα. Οταν έχανα τη δουλειά μου έπαιρνα ένα επίδομα ντροπής και βίωνα μόνη το Γολγοθά μου.
Δεν ξέρω αν άλλοι ξυπνάνε τώρα, αν άλλοι χάνουν τώρα τα κεκτημένα, αν άλλοι χόρτασαν και τώρα άρχισαν να πεινάνε αλλά εγώ και κάποιες άλλες χιλιάδες απλών φτωχών ανθρώπων δεν είχαμε κεκτημένα ποτέ, δεν χορτάσαμε ποτέ, δεν ζήσαμε με άνεση ποτέ.
Δεν υπάρχει υπομονή πλέον. Μέχρι εδώ. Το μυαλό μας αρχίζει και στρίβει επικίνδυνα. Δεν υπάρχει αντοχή για άλλη κοροϊδία, για άλλη κλεψιά, για άλλη μιζέρια.

Και δεν υπάρχει πλέον ΕΥΓΕΝΕΙΑ.
Δεν μπορεί κανένας άνθρωπος να δεχτεί έτσι ήσυχα και υποτακτικά τη σφαγή του. Δεν είμαστε ντροπιασμένοι, δεν είμαστε δουλικά, δεν είμαστε σκουπίδια.
Υπήρξε μια περίοδος που ήμασταν όλοι σαστισμένοι, πολλοί δεν ήξεραν που πάει το βιολί, δεν ήξεραν αν έπρεπε να περιμένουν λίγο ακόμα ή να ξεσπάσουν.
Από χτες αποδεικνύεται πλέον πέραν κάθε αμφιβολίας πως ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ.
Η μάνα μου που παίρνει μια κωλο σύνταξη δεν πρόκειται να σας πληρώσει φόρο.
Τα παιδιά μου δεν θα τα αφήσω να δουλεύουν με 400 ευρώ 12 και 14 ώρες και να μάθουν να είναι υποτακτικά και αναξιοπρεπή. Θα τα παροτρύνω να βγουν στο δρόμο, να πεινάσουν, να μην ανεχτούν άλλο τέτοια ντροπή.
Θα πεινάσω, μπορεί να κόψω το ηλεκτρικό και να έχω ένα κερί, μπορεί να φτάσω στο τελευταίο σκαλί μιζέριας, να μείνω στο δρόμο, να ζήσω σαν αγρίμι, αλλά δεν θα πάω πλέον με το πρόγραμμά σας.
Υπάρχουμε εμείς που δεν ήμασταν του «τα φάγαμε όλοι μαζί», δεν πήραμε τίποτα από τη πίτα, δεν καταδεχτήκαμε να γλύψουμε, να ταπεινωθούμε, να ξεπουληθούμε. Ο παππούς μου κι ο πατέρας μου κι εγώ δουλέψαμε, ιδρώσαμε, πονέσαμε, βασανιστήκαμε.
Δεν σας χρωστάμε ούτε μια δεκάρα
Δεν έχουμε καμιά υποχρέωση να ανεχτούμε τις τιμωρίες και τις υποδείξεις εκείνων που δεν έχουν καμιά σχέση με τη ζωή μας, τα βάσανά μας, τα όνειρά μας. Μας χρωστάτε όσα μας κρατήσατε από τη δουλειά μας, όσα σας δώσαμε πληρώνοντας συνέχεια, ασταμάτητα για να τα κλέβετε και να κάνετε λογαριασμούς και βίλες.
Με όσους τα φάγατε μαζί να μοιραστείτε τα χρέη και να ξεπουλήσετε τις περιουσίες σας και τις δικές τους, για να βρείτε λεφτά αν δεν έχετε. Με τους εκβιαστές εσείς έχετε αλισβερίσια, μαζί τα κανονίζετε χρόνια τώρα να κάνετε ξεκαθάρισμα λογαριασμών όπως κάνουν οι μαφιόζοι.
Είναι μεγάλη ντροπή με τη χορτασμένη κοιλάρα σας να κλέβετε από τη σύνταξη που έχει ένα γεροντάκι των 400 ευρώ. Να κλέβετε από τη ζωή των νέων. Να κλέβετε από τη ζωή των απλών φτωχών ανθρώπων που παλεύουν για ένα ψευτο μεροκάματο . Να κλέβετε από την υγεία, από τη παιδεία, από τη πρόνοια του λαού για να γεμίσετε τα άδεια ταμεία που εσείς αδειάσατε.
Κι όχι μόνο. Να ξεπουλάτε σε τιμή ευκαιρίας, χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς να λογοδοτήσετε σε κανέναν ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ.
Δεν μας εγγυάται κανείς πλέον πως δεν θα μας πουλήσετε όλους κοψοχρονιά σαν σκλάβους στις νέες αποικίες.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ.
Οι ζωές μας θα γίνουν ελεύθεροι σκοπευτές πάνω στην ασυδοσία σας.
Μας θίξατε. Μας προσβάλλατε πολύ άγρια. Μας πίνετε το αίμα.
Τα ψέματα τέλειωσαν.
ΘΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΩ ΟΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑ. ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ!!

ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ Η ΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΑΠΌ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ? ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΥΛΕΜΑ !!!

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Αν τα εβγαζε η γυναικα του Βενιζέλου για δουλειες, τι θα έλεγε η Ντόρα; Θα ηταν οργισμένη;

Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, είναι το πρόσωπο που έβγαλε εκτός Ελλάδας το ένα εκατομμύριο ευρώ. Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η οποία χαρακτήρισε το θέμα «φαρσοκωμωδία». Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, τα χρήματα προέκυψαν από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ και στη συνέχεια μέσω εμβάσματος της....
Τράπεζας της Ελλάδος εστάλησαν στο Λονδίνο για την αγορά πλοίου, την οποία προτίθεται να κάνει ο κ. Κούβελος.

Πλοιο εν μεσω κρίσης; Αυτες είναι δουλειές.

Λειπει το Μητσοτακαίικο απο την Σαρακοστή;

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ blogs ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤV - ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο GIORGO ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ , ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ .

28 Φεβ 2012

Δεν έπαιρναν τα λεφτά του Πούτιν, για να μας σύρουν στο ΔΝΤ!!!

ΙΔΟΥ λοιπόν πώς "δένουν" οι αποκαλύψεις που έκανε το βράδυ της Παρασκευής στο "Λαβύρινθο" της ΕΡΤ3 και στον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη ο Βουλευτής Ευβοίας και τομεάρχης Μέσων Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας ο Σίμος Κεδίκογλου, με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" , πως, "Μας έστελναν στο ΔΝΤ από τον Ιούνιο του 2009!".
Ο κ. Κεδίκογλου αποκάλυψε για πρώτη φορά...
στο "Λαβύρινθο" πως το Φεβρουάριο του 2010 ο ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν στην συνάντησή του στη Μόσχα με το Γιώργο Παπανδρέου ήταν έτοιμος να παράσχει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ της τάξης των 26 δισ. ευρώ, αλλά ο κ. Παπανδρέου στην δεκαπεντάλεπτη κατά μόνας συνάντησή τους του μιλούσε για την πράσινη οικονομία.

Δείτε εδώ το απόσπασμα από το "Λαβύρινθο" :

διαβάστε και:
"Ο Πούτιν έδινε 25 δις κι ο Παπανδρέου του μιλούσε για τα οικολογικά προβλήματα !"

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΖΗΣΗ .... ΑΣΤΑ - ΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΑΡΑΓΕ!!!!

29 Φεβ 2012

Τζηκαλάγιας: γιατί ψήφισα ΝΑΙ

O Ζήσης Τζηκαλάγιας, είναι από τους βουλευτές της Ν.Δ. που διεγράφησαν από την Κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. όταν πριν από μια βδομάδα ψήφισαν ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο. Χθες, στο πρώτο "εφαρμοστικό" νομοσχέδιο ψήφισε ΝΑΙ. Ήταν ένας από τους πέντε που άλλαξαν γραμμή. Ο ίδιος εξηγεί την αλλαγή στάσης: 

Έχω εξηγήσει αναλυτικά και διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους είπα ΟΧΙ στη νέα δανειακή σύμβαση, στο νέο μνημόνιο.
Ήταν μια πράξη συνείδησης με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας πρώτα, αλλά και το
συμφέρον του κόμματος. Ήταν μια δύσκολη απόφαση γιατί γνώριζα από πριν τις συνέπειες για την πολιτική μου σταδιοδρομία. Έδωσα μια μάχη στην κοινοβουλευτική μου ομάδα και στο Κοινοβούλιο, αλλά μειοψήφισα.
 Το ΟΧΙ στο μνημόνιο ωφέλησε γιατί προκάλεσε την ουσιαστική δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και το ξέσπασμα των Φιλελλήνων σε όλο τον κόσμο. Σε δημόσια ανακοίνωσή μου στις 22/2/2012 ξεκαθάρισα πως ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΟΜΑΙ στην προσπάθεια για ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ και ΙΣΧΥΡΗ Νέα Δημοκρατία με ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ τον Αντώνη Σαμαρά. Την επομένη ήμουν ευτυχής γιατί ο κ. Αντώνης Σαμαράς άνοιξε πάλι την πόρτα της ΝΔ ζητώντας ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ και ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ. Θέλοντας και μη, το νέο μνημόνιο αποτελεί νόμο του κράτους και μάλιστα με «εγγυήτριες» ξένες δυνάμεις.
Λέω ΝΑΙ στους εφαρμοστικούς νόμους για δύο λόγους:
 Α) Γιατί προτιμώ και εμπιστεύομαι μία ΙΣΧΥΡΗ και ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΝΔ με ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ τον Αντώνη Σαμαρά να διαχειρίζεται και να διαπραγματεύεται στη συνέχεια για τα συμφέροντα του λαού μας και Β) Γιατί θέλω να δώσω χαρά στους χιλιάδες φίλους μου που με παροτρύνουν να συνεχίσω να αγωνίζομαι ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΣΑ από τη ΝΔ και όχι στους λίγους αντιπάλους που μόνο με… την απουσία μου θα μπορούσαν να ανελιχθούν πολιτικά. Εξάλλου, κόμματα και πολιτικούς θα μας κρίνει σύντομα στις προσεχείς εκλογές ο κυρίαρχος λαός ΑΥΣΤΗΡΑ και ΣΥΝΟΛΙΚΑ
 Ζήσης Τζηκαλάγιας
 Βουλευτής Καστοριάς

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Αναλυτικός κατάλογος Ελληνικών Προιόντων ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ
| 98 σχόλια ]

Μην ξεχνάτε ότι η ελληνική αγορά χρειάζεται την στήριξή μας ΤΩΡΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τα καταστήματα της χώρας.

Ακολουθεί ένας αναλυτικός κατάλογος με ελληνικά προιόντα που καλύπτουν όλο το φάσμα της καθημερινότητάς μας!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ξεχνάτε τα μαγαζιά της γειτονιάς σας, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.
ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΙΟΝ (Γάλακτος, Αμυγδάλου, Break, Nucrema, Mabel, Υγείας ΙΟΝ, Σοκοφρέτα, Noizetta). Ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1930 και έχει δύο εργοστάσια παραγωγής, Αθήνα και Άρτα. www.ion.gr
ΞΕΝΗ
Παυλίδης – Κraft Foods (Lacta, Παυλίδου υγείας, Toblerone, Παυλίδης γεμιστή, Lila Pause, Kiss, Gioconda, Merenda). H Παυλίδης εξαγοράστηκε το 1990 από τον αμερικανικό κολοσσό Kraft Foods (www.kraftfoods.gr), με κατακόρυφη πτώση ποιότητας και αύξηση τιμών έκτοτε, τώρα έχουν βάλει στο μάτι και την βρετανική Cadbury, βλέπε και www.ekathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_12_12/09/2009_329024
ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Πτι Μπερ, Μιράντα, Caprice, Cream Crackers, Digestive, Γεμιστά, Marie, Mascot, Rondo, Crispies, Φρυγανιές κτλ). Ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε το 1938 από Πολίτες πρόσφυγες και στις μέρες μας απασχολεί 1000 άτομα σε 4 ιδιόκτητα εργοστάσια σε όλη την Ελλάδα. www.papadopoulou.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ELBISCO πρώην Ελληνική Εταιρεία Μπισκότων (Elite φρυγανιές, Αλλατίνη, Κρις Κρις, Βοσινάκη, Forma). www.elbisco.gr
ΞΕΝΗ
ΚΕΤΣΑΠ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΥΚΝΟΣ (κέτσαπ, πάστα ντομάτας, κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά). Ελληνική εταιρεία με έτος ίδρυσης το 1911, έδρα το Ναύπλιο και παραγωγή-διανομή στα Σαβάλια Ηλείας. www.kyknos.com.gr
ΞΕΝΗ
HEINΖ, αμερικανικό trust που μονοπωλεί την αγορά σε 50 χώρες, με κύκλο εργασιών 10δις δολλάρια παγκοσμίως! www.heinz.com
ΠΑΓΩΤΑ/ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΡΙ ΚΡΙ (παγωτά, γιαούρτι, φρέσκο γάλα). Ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται από το 1954, με σύγχρονη μονάδα παραγωγής στις Σέρρες και κέντρο διανομής στην Αθήνα. www.krikri.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΕΒΓΑ (παγωτά, κρουασάν, χυμοί). Ιδρύθηκε το 1934 ως Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Γάλακτος και Αλεύρου, και είΕΛΛΗΝΙΚΗ μέχρι και σήμερα αμιγώς ελληνικών συμφερόντων. www.evga.net
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΕΒΟΛ (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου) (γάλα, γιαούρτι, τυρί). Συνεταιριστική εταιρεία που εκπροσωπεί κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής Βόλου – Πηλίου – Βελεστίνου. Ασκεί παρεμβατική πολιτική στην τιμή του γάλακτος, διασφαλίζοντας το εισόδημα των κτηνοτρόφων της περιοχής, οι οποίοι απολαμβάνουν από τις υψηλότερες τιμές που δίνονται στο γάλα πανελλαδικά. Ειδικεύεται και στα βιολογικά προϊόντα www.evol-easvolou.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Όλυμπος (Γαλακτοβιομηχανία Λαρίσης) (γάλα, γιαούρτι, τυρί, χυμοί). www.olympos.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΦΑΓΕ (γιαούρτι, γάλα, συσκευασμένο τυρί). Ιδρύθηκε το 1926 από τον Α. Φιλίππου και διατηρεί μέχρι σήμερα ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Διαθέτει 3 μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα και μία στις ΗΠΑ. www.fage.gr
ΞΕΝΗ
ΑΓΝΟ (γάλα, γιαούρτι, τυρί, χυμοί) (Τα 4 τελευταία χρόνια συνεργασία με την DANONE. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.agno.gr
ΜΕΒΓΑΛ (γάλα, γιαούρτι, τυρί) (Με επιφυλάξεις, ανακοίνωσε πρόσφατα συνεργασία με την DANONE στον τομέα διανομής των προϊόντων). www.mevgal.gr
ΞΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ, εξαγοράστηκε από τον όμιλο VIVARTIA (MiG) το 2006 (στον οποίο ανήκουν και τα Goody’s, Μπάρμπα Στάθης, Flocafe, 7 Days κρουασάν, Χρυσή Ζύμη), ο οποίος αν και ελληνικό cogglomerate, βαδίζει στα χνάρια των ξένων πολυεθνικών με συμμετοχή ξένων κεφαλαίων και τακτική εξαγορών και συγχωνέυσεων www.vivartia.com
ΞΕΝΗ
ALGIDA, φίρμα παγωτού που ανήκει στον πολυεθνικό κολοσσό Unilever, που μεταξύ άλλων στην Ελλάδα εμπορεύεται και τα προϊόντα Ζwan, Βιταμ, Pumaro, Νέα Φυτίνη, ελαιόλαδο Αλτις, Lipton, Knorr, Helmann’s, ηλιέλαιο Sol, Friol, Φλώρα, Calvé, Becel, αλλά και είδη υγειινής όπως Vaseline, Ultrex, Timotei, Svelto, Sun, Skip, Rexona, Organics, Omo, Lux, Klinex, Dove, Cif, Cajoline, Brut, Axe, Aim!!! Έχει εξαγοράσει πλήθος ελληνικών εταιριών (Ελαίς 1962, Pummaro 1999), αλλά και ξένων με δραστηριότητα στην Ελλάδα (Κnorr-Bestfoods). ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.unilever.gr
ΞΕΝΗ
NESTLE, η μεγαλύτερη παραγωγός ειδών διατροφής στον κόσμο, με ετήσιο τζίρο 60δις δολλάρια!! Μέσα από διαρκείς συγχωνεύσεις και εξαγορές άλλων εταιριών, έφτασε το 2003 να διαθέτει 511 εργοστάσια σε 86 χώρες! Στην Ελλάδα, εκτός από παγωτά (μέχρι εκεί φτάσανε τα πλοκάμια της, αφού πρόκειται για άκρως επικερδή αγορά), εμπορεύεται και τα προϊόντα farine lactee, δημητριακά fitness και clusters, σοκολάτες boss, kitkat, crunch, smarties, baci, nesquik, nescafe (φανταστείτε μόνο ότι ο νεσκαφέ φραπέ έχει αναδειχθεί σε εθνικό προϊόν, με το 25% του εγχώριου τζίρου!!), νερά κορπή, vittel, perrier, contrex, san pellegrino, maggi κύβους, μέχρι friskies και purina για τους τετράποδους.. καταναλωτές. Το γνωρίζατε ότι όλα αυτά τα προϊόντα προσθέτουν στην κερδοφορία της ήδη ζάμπλουτης NESTLE; ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.nestle.gr
ΞΕΝΗ
DANONE (Activia, Danonino, Actimel, Danette, νερά Evian και Volvic, Milupa, Nutricia κτλ), γαλλοϊταλικός κολοσσός που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να παρεισφρύσει και στην ελληνική αγορά. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.danone.com
ΞΕΝΗ
FrieslandCampina (τυρί Milner, γάλα NOYNOY κτλ), ολλανδικός γαλακτοκομικός όμιλος, τα προϊόντα του οποίου πωλούνται σε 100 χώρες. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.frieslandcampina.com
ΞΕΝΗ
Arla (Lurpak, γάλα, τυριά κτλ), δανέζικος γαλακτοκομικός όμιλος, πήχτρα στο μεταλλαγμένο. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ!
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ/ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ (σαπούνι σώματος, αφρόλουτρο Καραβάκι, Aromatics, Natura, Olivia, αφρός ξυρίσματος Καραβάκι). Ιστορική ελληνική εταιρεία (ιδρύθηκε το 1870 στο Πλωμάρι Λέσβου). Από το Φεβρουάριο του 2001 λειτουργεί το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στη Ριτσώνα, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής σαπουνιού στα Βαλκάνια και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. www.papoutsanis.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΑPIVITA (σαπούνι, σαμπουάν, κρέμες σώματος, αρωματοθεραπεία). Σειρά φυσικών καλλυντικών υψηλής ποιότητας, με ολοένα αυξανόμενες πωλήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ξεκίνησε το 1979 με 4 άτομα προσωπικό και σήμερα απασχολεί 220 άτομα και παράγει πάνω από 300 διαφορετικά προϊόντα. www.apivita.com
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΟΡΡΕΣ (σαπούνι σώματος, αφρόλουτρο, καλλυντικά, αντιηλιακό, αρωματοθεραπεία, σαμπουάν, φαρμακευτικά προϊόντα). Σειρά φυσικών προϊόντων με μεγάλο αριθμό καταστημάτων στο εξωτερικό. www.korres.com
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Mastihashop (προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος, οδοντόκρεμα και άλλα φαρμακευτικά προϊόντα, παραδοσιακά γλυκά και ποτά, τσίχλες, μαστίχα και μαστιχέλαιο). Συνεταιριστική εταιρεία που εκπροσωπεί την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. www.mastihashop.com
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΕΥΡΗΚΑ (ΕΥΡΗΚΑ απορρυπαντικά πιάτων και ρούχων, ΤΙΚ ΤΑΚ καθαριστικό τουαλέτας, TOPINE απολυμαντικό, FLUP αποφρακτικό, CLARO σκόνη πλυντηρίου πιάτων, FRESH AIR αποσμητικό χώρου, FAMOSO για τζάμια, ALGOFLASH λιπάσματα και προϊόντα φυτών, AROXOL εντομοκτόνο, ZITA ultra και ΕΥΡΗΚΑ καθαριστικά). Ο Όμιλος ΕΥΡΗΚΑ ξεκίνησε την πορεία του από την Κύπρο, όπου το 1959 ο Ξάνθος Σαρρής ίδρυσε την ΕΥΡΗΚΑ ΛΤΔ., στην Αμμόχωστο. Ένα χρόνο μετά προχώρησε στην ίδρυση δεύτερης εταιρείας στην Ελλάδα, με την επωνυμία ΕΥΡΗΚΑ Ελλάς, το 1960, στην Αθήνα. Σημαντικός σταθμός ήταν η πλήρης καταστροφή της κυπριακής εταιρείας, το 1974, λόγω της τουρκικής εισβολής. Η εταιρεία κατάφερε να επαναλειτουργήσει 30 ημέρες μετά, στη Λεμεσό, στηρίζοντας την προσπάθεια των προσφύγων εργαζομένων της. Το 1977 η ΕΥΡΗΚΑ Ελλάς μετέφερε την έδρα της στο Βόλο και εκεί ξεκίνησε τη δημιουργία των σύγχρονων εγκαταστάσεων παραγωγής της, τις οποίες διατηρεί μέχρι σήμερα. www.eureka.com.cy
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ROLCO – MyPlanet (MyPlanet σειρά απορρυπαντικών, AVA, ROL και ESSEX απορρυπαντικά, HiGeen αντισηπτικό gel χεριών, καλλυντικά TACT Beauty Care, Herborium apothecary αρώματα και φροντίδα σώματος, ROLCO BtoB επαγγελματικός καθαρισμός). Ελληνική εταιρία που ιδρύθηκε το 1948 στο Μοσχάτο Αττικής και σήμερα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια στην ΝΑ Ευρώπη. www.rolco.gr, www.herborium.gr, www.myplanet.com.gr.
ΞΕΝΗ
Procter & Gamble, κρατηθείτε (Pantene, Vidal Sassoon, Ivory, Camay, Herbal Essences, Gillette, Wella, Secret, Old Spice, Always, Tampax, Crest, Fixodent, Oral-B, Head & Shoulders, Olay, Max Factor, Nice n’ Easy, Cover Girl, SK-II, Vicks, Ariel, Tide, Ace, Luv, Swiffer, Zest, Dash, Bold, Mr. Clean, Pampers αλλά και αρώματα Valentino, Dolce Gabbana, Polo, Dunhill, Christina Aguilera, Lacoste, Naomi Campbell, Gucci, Hugo Boss, Escada, Burberry και Puma, ηλεκτρικές συσκευές Braun, τροφές ζώων Eukanuba, Pringles πατατάκια (μην τα φάτε, λουστείτε!), μπαταρίες Duracell). Αμερικανική πολυεθνική, η τέταρτη πιο κερδοφόρος επιχείρηση στον κόσμο που δραστηριοποιείται σε 160 χώρες παγκοσμίως, προφανώς δεν χρειάζεται να τους κάνουμε πλουσιότερους. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.pg.com
ΞΕΝΗ
Colgate – Palmolive, (Colgate, Kolynos, Palmolive, καθαριστικά ΑΖΑΧ, καθαριστικά ρούχων Soflan και Soupline, Fabuloso, Mennen). Αμερικανική πολυεθνική, ανταγωνίστρια της P&G, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1963 με δικό της εργοστάσιο στην Π. Ράλλη. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ, αλλά τουλάχιστον παράγει στην Ελλάδα! www.colgate.com.gr
ΞΕΝΗ
Unilever, (Vaseline, Ultrex, Timotei, Svelto, Sun, Skip, Rexona, Organics, Omo, Lux, Klinex, Dove, Cif, Cajoline, Brut, Axe, Aim). Διαφοροποιημένη πολυεθνική με δραστηριότητα σε πολλόυς τομείς, βλ. και τρόφιμα. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.unilever.gr
ΞΕΝΗ
Scwarzkopf, (. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.unilever.gr
ΣΝΑΚΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Chipita
ΞΕΝΗ
Pringles, πρόκειται για παραπροϊόν του αμερικανικού υπερκολοσσού Procter & Gamble που δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα ειδών υγιεινής, (βλ. πλήρη λίστα με προϊόντα στα είδη υγιεινής), είπαν να πουλήσουν και κανά πατατάκι μπας και αυξήσουν τα έσοδα! ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.pg.com
ΞΕΝΗ
Τσακίρης πατατάκια, εξαγοράστηκαν το 2004 από την Coca-Cola 3E ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ!
ΞΕΝΗ
Lay’s πατατάκια, αρχικά προϊόν της αμερικανικής Frito Lay, η οποία εξαγοράστηκε το 1965 από την Pepsico ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ!
SUPER MARKET – Εμπορικά Καταστήματα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ. Αλυσίδα καταστημάτων που ιδρύθηκε το 1954 από τους αδερφούς Σπύρο και Γιάννη Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο. Το 2005 οι ιδιοκτήτες της δέχτηκαν πρόταση εξαγοράς από πολυεθνικό όμιλο η οποία, όπως ακούστηκε στην αγορά, ξεπερνούσε τα 400 εκ ευρώ. Οι εξελίξεις έμελλε να ήταν καταλυτικές. Αρχές Μαρτίου του 2006 φεύγει από τη ζωή ο Σπύρος Σκλαβενίτης και στις 27 Ιουνίου του ίδιου έτους τα τέσσερα παιδιά του, η Μαρία, ο Γεράσιμος, ο Στέλιος και η Βίκυ δηλώνουν τη διάθεση τους να αναλάβουν την ευθύνη της εταιρείας, απορρίπτοντας την πρόταση που είχε γίνει από τον πολυεθνικό όμιλο. Συγχρόνως, εξαγοράζουν σε συνεργασία με τον Νίκο Μαμιδάκη, το σύνολο των μετοχών των οικογενειών του Γιάννη και του Νάσου Σκλαβενίτη και της οικογένειας του Μιλτιάδη Παπαδόπουλου. Η μετΞΕΝΗκή σύνθεση της επιχείρησης διαμορφώνεται ως εξής: Οικογένεια Σπύρου Σκλαβενίτη 80%, Νίκος Μαμιδάκης 14% και Ανδρέας Ποταμιάνος 6%. Σήμερα η Σκλαβενίτης διαθέτει 72 καταστήματα, εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερους από 150.000 πελάτες, απασχολώντας περίπου 7.100 εργαζόμενους ενώ έκλεισε το οικονομικό έτος 2008 με κύκλο εργασιών 1.088 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με το 2007 της τάξης του 13,31%. www.sklavenitis.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΑΤΛΑΝΤΙΚ. Ιδρύθηκε το 1980 από τον Παναγιώτη Αποστόλου και έφτασε σήμερα να έχει ένα δίκτυο 88 καταστημάτων πανελλαδικώς, σε συνεργασία με την ΑΡΙΣΤΑ. www.atlantic.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
My Market – METRO. Ιδρύθηκε το 1976 και προήλθε από το συνεταιρισμό οκτώ παντοπωλών, ενώ ήταν από την αρχή και παραμένει πάντα απόλυτα ελληνικών συμφερόντων. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας προέρχεται από δύο βασικές κατηγορίες καταστημάτων: τις πωλήσεις λιανικής μέσα από τα My Market και τις πωλήσεις χονδρικής μέσα από τα METRO Cash & Carry. Η My Market διαθέτει 45 καταστήματα, τα περισσότερα από τα οποία είΕΛΛΗΝΙΚΗ στην Αττική. www.mymarket.metro.com.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Μασούτης.. www.mymarket.metro.com.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Sprider stores.. www.mymarket.metro.com.gr
ΞΕΝΗ
SPAR Βερόπουλος. Σαν Βερόπούλος ξεκίνησε συνεργασία με τον ολλανδικό γίγαντα SPAR (μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων παγκοσμίως) ήδη από το 1973, πουλώντας τα προϊόντα της, και έκτοτε έχει εξαπλωθεί με 228 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και 31 καταστημάτων με την επωνυμία Χαλκιαδάκης στην Κρήτη. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.veropoulos.gr
ΞΕΝΗ
ΑΒ Βασιλόπουλος. Ιδρύθηκε το Δεκέμβριο 1969 από τους αδελφούς Γεράσιμο και Χαράλαμπο Βασιλόπουλο. Τον Νοέμβριο του 1990 εισάγεται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Τον Ιούλιο του 1992 εξαγοράζεται από τον Όμιλο Delhaize, βελγικών συμφερόντων με δραστηριότητες σε 6 χώρες. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.ab.gr
ΞΕΝΗ
Carrefour Μαρινόπουλος, γαλλική αλυσίδα υπερκαταστημάτων, στην οποία ανήκει και η Dia, το όνομα Μαρινόπουλος διατηρείται απλά και μόνο για να κάνει την ελληνική συσχέτιση και να εξαπατάται ο καταναλωτής… ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.carrefour.gr
ΞΕΝΗ
LIDL, γερμανικός υπερκολοσσός με 8000 καταστήματα σε 20 χώρες (200 μόνο στην Ελλάδα!) Ανήκει στον επιχειρηματικό όμιλο Schwarz και πουλάει τρόφιμα και άλλα προϊόντα λιανικού εμπορίου δικής του μάρκας σε πολύ χαμηλές τιμές. Εργατικά συνδικάτα και ενώσεις εργαζομένων σε Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο καταγγέλουν την εταιρεία ότι καταστρατηγεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν παραπάνω ώρες, κατασκοπεύοντας το προσωπικό με κρυφές κάμερες, απολύοντας εγκύους γυναίκες κτλ. Στην ουσία τα φτηνά προϊόντα παράγονται από Πολωνούς και Βούλγαρους σκλάβους των Γερμανών για 300 ευρω το μήνα! Σε λίγο κι εμείς έτσι θα καταλήξουμε!!ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.lidl.gr
ΞΕΝΗ
PRAKTIKER, γερμανικός υπερκολοσσός DIY με 440 καταστήματα σε 10 χώρες και συνολικές πωλήσεις ύψους € 3,7 δις το 2009! ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.praktiker.gr
ΞΕΝΗ
IKEA, σουηδικός υπερκολοσσός που έχει καταλάβει την παγκόσμια αγορά επίπλου, παράγοντας μαζικά στην Κίνα και ρίχνοντας το κόστος. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! δεν θα κρατήσουν πάνω από πενταετία! www.ikea.gr
ΞΕΝΗ
Zara, ισπανική αλυσίδα που έχει καταλάβει την παγκόσμια αγορά ρούχου, παράγοντας μαζικά στην Κίνα και ρίχνοντας το κόστος. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! δεν θα κρατήσουν πάνω από 3 μήνες! www.ikea.gr
ΜΠΥΡΕΣ/ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
CRAFT Microbrewery. H πρώτη ελληνική μικροζυθοποιία που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1997 και παράγει μπύρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την φιλοσοφία και το μεράκι της μικρής παραγωγής. Λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία και δύο εστιατόρια-ζυθοποιία στο Χαλάνδρι και στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. www.craft.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Ούζο Μίνι, προϊόν της Ένωσης Ποτοπαραγωγών Μυτιλήνης (ΕΠΟΜ). www.ouzomini.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Ούζο Βαρβαγιάννη, προϊόν της Ποτοποιίας «Βαρβαγιάννης ΕΠΕ», έτος ίδρυσης 1860. www.barbayanni-ouzo.com
ΞΕΝΗ
Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Amstel, Heineken, Άλφα, Fischer, Erdinger, Murphy’s Irish Stout και Red, Duvel, Chimay, Kirin, McFarland, Carib, Sol, Desperados, Tiger, Moretti, Foster’s και Krusovice Kralovsky). Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών, αλλά πλέον αποτελεί μέλος του ολλανδικού ομίλου Heineken N.V. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.athenianbrewery.gr
ΞΕΝΗ
Μύθος Ζυθοποιία (Mythos, Carlsberg, Kaiser, Henninger, Kronenbourg, Grimbergen, Guinness, Kilkenny). ΕίΕΛΛΗΝΙΚΗ η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στην Ελλάδα και ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον Ομίλο Εταιρειών Carlsberg. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.mythosbrewery.gr
ΞΕΝΗ
Ούζο 12, προϊόν της ιταλικής εταιρείας Campari. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.camparigroup.com
ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ/ΧΥΜΟΙ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΕΨΑ (λεμονάδα, πορτοκαλάδα, κόλα, γκαζόζα, βυσσινάδα, σόδα, τόνικ) Από το 1924 λειτουργεί σε ιδιόκτητο εργοστάσιο παραγωγής στην Αγριά Βόλου και παραμένει 100% ελληνική. www.epsa.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Λουξ (λεμονάδα, πορτοκαλάδα, κόλα, γκαζόζα, βυσσινάδα, σόδα, τόνικ, χυμοί φρούτων) Εταιρεία που ιδρύθηκε το 1950 στην Πάτρα. www.loux.gr
ΞΕΝΗ
Coca Cola 3E (Coca Cola, Sprite, Fanta, Amita, Frulite, Tuborg, νερό ΑΥΡΑ, Waterblue και Λύττος, σνακς TSAKIRIS). Κάποτε σαν 3Ε ήταν η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία εμφιαλώσεως, τώρα πια ανήκει στην γνωστή πολυεθνική των δισεκατομμυρίων. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ!
ΞΕΝΗ
Pepsico – ΗΒΗ (Pepsi, 7UP, ΗΒΗ, νερό Λουτράκι, Lipton, Gatorade, Pure Rush). Κάποτε σαν Ηβη ήταν η αγαπημένη πορτοκαλάδα, εξαγοράστηκε κι αυτή απ’ την ανταγωνίστρια της Coca Cola, Pepsico. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.pepsico-ivi.gr
ΞΕΝΗ
Κλιάφα (λεμονάδα, πορτοκαλάδα, γκαζόζα, βυσσινάδα, σόδα). Από το 1977 η ΚΛΙΑΦΑ συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως παράγοντας για λογαριασμό της τα προϊόντα Coca Cola, Sprite και Fanta. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.kliafa.gr
ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ/ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Aegean Oil. Πρόκειται για ελληνική εταιρεία, συμφερόντων Δ. Μελισσανίδη, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της εμπορίας πετρελαιοειδών και πρόσφατα έχει εισέλθει και στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο (Aegean Power). www.aegeanoil.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΕΚΟ ΑΒΕΕ. Το 1982, μετά την απόφαση της EXΧON να εγκαταλείψει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην Ελλάδα, εκδηλώνεται ενδιαφέρον από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου για την αγορά του πακέτου των μετοχών της ESSO. Η ESSO μετονομάζεται σε ΕΚΟ, υπάγεται στη ΔΕΠ και λειτουργεί πλέον ως επιχείρηση του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ακολουθεί συνεχή ανοδική πορεία στην πετρελαϊκή και πετροχημική αγορά της χώρας. Σήμερα δραστηριοποιείται στην αποθήκευση και διακίνηση υγρών καυσίμων, λιπαντικά υψηλής τεχνολογίας και διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο πρατηρίων υγρών καυσίμων με σχεδόν 1200 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα. www.eko.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Jet Oil – Mamidoil. Eλληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1969 από τους Κυριάκο, Γιώργο και Νίκο Μαμιδάκη. Δραστηριοποιείται στον κλάδο της αποθήκευσης, διακίνησης και εμπορίας πετρελαιοειδών στην εγχώρια αγορά και στην ευρύτερη αγορά των Βαλκανίων και διαθέτει δίκτυο 600 πρατηρίων. www.jetoil.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ETEKA. Eλληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1983, με αντικείμενο τον εφοδιασμό πλοίων όλων των κατηγοριών στα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. Σύντομα επεκτάθηκε και στον τομέα των οδικών μεταφορών με 250 πρατήρια καυσίμων σε όλη την Ελλάδα, πετρέλαιο θέρμανσης και πλήρη σειρά λιπαντικών. www.eteka.com.gr
ΞΕΝΗ
BP (British Petroleum), πολυεθνική εταιρεία βρετανικών συμφερόντων (η μεγαλύτερη του Η. Βασιλείου) και αμφιλεγόμενη δραστηριότητα ανά τον κόσμο (βλ. πρόσφατο ατύχημα στον Κόλπο του Μεξικού, καταπίεση εργαζομένων και κοινωνικών ομάδων) ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.bp.com
ΞΕΝΗ
Shell (Royal Dutch Shell), πολυεθνική εταιρεία βρετανο-ολλανδικών συμφερόντων, με δραστηριότητα στην εξόρυξη και εμπορία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Έχει δεχθεί πλήθος καταγγελιών για περιβαλλοντικές παραβάσεις και ανάμειξη στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις πολλών κρατών (βλ. συγκρούσεις στη Νιγηρία). Το 2009 ανακυρήχθηκε ως η μεγαλύτερη πολυεθνική παγκοσμίως από το περιοδικό Fortune και η δεύτερη μεγαλύτερη από το Forbes. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.shell.com

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ !!!!!!!!

εφοριακοί είναι, φίλε μου…

Θωμάς Άπιστος ιστόρησε

TI ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ . ΟΙ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ Σ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ .

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑ 6

2.. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΑΡΘΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ - ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ

καταχωρήθηκε στις 21.02.2012 Τώρα πια δεν θα φοβούνται την ελληνική χρεοκοπία

 22  7
Σωθήκαμε;
Αποφύγαμε τη χρεοκοπία;
Τελείωσαν τα βάσανα μας;
Η απάντηση μετά τη χθεσινή απόφαση του eurogroup είναι ...όχι!

Αυτό που πραγματικά εξασφαλίσαμε ήταν να αποφύγουμε την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία έναντι των δανειστών μας και να αποσπάσουμε μια πολιτική απόφαση για καλύτερους όρους αποπληρωμής των χρεών μας.

Και από 'δω και πέρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα. Στη χώρα θα εγκατασταθεί μια μόνιμη επιτροπή ελεγκτών. Αυτή θα επιβλέπει την εφαρμογή των μέτρων που υπογράψαμε και θα αποφασίζει την απελευθέρωση των κονδυλίων.

Αν δεν υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας δε θα μας δίνουν τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις. Και χρειαζόμαστε τα δικά τους χρήματα για αυτές τις ανάγκες μας αφού δεν έχουμε ακόμα πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να τις καλύπτουμε.

Αντίθετα τα χρήματα προς τους δανειστές μας τόσο για τα παλιότερα δάνεια όσο και αυτά που τώρα θα μας δώσουν θα καταβάλλονται κανονικά αφού θα εκταμιεύονται από τον ειδικό λογαριασμό που θα κρατά δεσμευμένα τα δανεικά που πήραμε χθες.

Άρα με τη χθεσινή απόφαση αποτράπηκε ο μεγάλος ελληνικός κίνδυνος για την Ε.Ε..Δε θα υπάρξει πια ανεξέλεγκτη ελληνική χρεοκοπία. Δε θα κινδυνεύουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και οι οικονομίες των μελών της ένωσης από μια ελληνική στάση πληρωμών γιατί είναι διασφαλισμένη η αποπληρωμή των χρημάτων που μας δίνουν.

Δε θα μας φοβούνται άλλο πια!

Αντίθετα στο εσωτερικό της χώρας ο κίνδυνος για αδυναμία καταβολής των πετσοκομμένων μισθών και συντάξεων θα είναι πιο ορατός από ποτέ.

Δηλαδή η εσωτερική χρεοκοπία όχι απλώς δεν απετράπη αλλά έγινε πιο πιθανή αφού δε θα συναρτάται και με διεθνή. Οπότε δεν πρόκειται να ιδρώσει κανενός το αφτί! Θα μας αφήσουν στην τύχη μας ώστε να αποτελέσουμε και παράδειγμα για τους υπόλοιπους.

Μόνος τρόπος για να αποτραπεί αυτό το εφιαλτικό σενάριο είναι αυτοί που θα μας κυβερνήσουν να αλλάξουν τελείως μυαλά. Να σταματήσουν τα φθηνά μικροπολιτικά κόλπα και το κρυφτό με το πολιτικό κόστος. Να διαρρήξουν την εξάρτησή τους με τις πελατειακές σχέσεις που έχτισαν επί χρόνια και να αποφασίσουν να νοικοκυρέψουν το σπάταλο, κακό, διεφθαρμένο και πανάκριβο κράτος.

Αλλιώς η βόμβα θα σκάσει στα δικά τους χέρια και θα ακουστεί μόνο στα δικά μας αφτιά χωρίς κανείς να συγκινηθεί.

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ . ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ? ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ!!!!!!!!

Αδιανόητο: Το ΔΝΤ υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια της Ελλάδος, αντί της κυβέρνησης !!!

Share
 Αν αληθεύουν αυτά που λέει το ΔΝΤ Παπαδήμος – Βενιζέλος πρέπει να πάνε σπίτι τους

Αν είναι δυνατόν!
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια της Ελλάδος!
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου τάχθηκαν εναντίον της αναθεώρησης του Ελληνικού Συντάγματος και την ένταξη σ’ αυτό διάταξης που θα προβλέπει την προνομιακή μεταχείριση των δανειστών της Ελλάδος. Υπογράμμισαν ότι κάτι τέτοιο συνιστά «αυθάδη παρέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδος!
Στο ΔΝΤ φαίνεται να υπάρχουν αντιρρήσεις και για την άλλη ευρωπαϊκή επιμονή, τη δημιουργία δηλαδή του ειδικού δεσμευτικού λογαριασμού στον οποίο θα κατατίθενται τα χρήματα της βοήθειας σύν μελλοντικά έσοδα από  τον ελληνικό προϋπολογισμό,  πάλι για την εξόφληση των πιστωτών μας. Το ΔΝΤ λέει ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό του!
Τέλος, μέλη του ΔΝΤ τόνισαν ότι «δόθηκε στην Ελλάδα λίγος χρόνος για να ανταποκριθεί στα αιτήματα της τρόϊκα»!
Είναι προφανές, ότι εγείρεται μείζον πολιτικό ζήτημα για τον κ. Βενιζέλο που είναι και Συνταγματολόγος, αλλά και για τον πρωθυπουργό! Θα μπορούσαν να οχυρωθούν πίσω από την επιχειρηματολογία του ΔΝΤ και να αποκρούσουν τις απαιτήσεις της ΕΕ.
Μήπως, αμφότεροι,  πάσχουν από την ασθένεια του   «κουρασμένου διαπραγματευτή», ο οποίος μπροστά στην ανάγκη να παρουσιάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα αποδέχεται κάθε αποτέλεσμα ως θετικό;
Κ.Ρ.
 Ο Τόμσεν στην …γωνία
Αλλά ιδού τι γράφει ο κ. Ιγνατίου στην ανταπόκρισή του 
Για πρόβλημα λόγω της αποδοχής από την ελληνική κυβέρνηση της αναθεώρησης του ελληνικού Συντάγματος μίλησαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στη διάρκεια χθεσινής ανεπίσημης συνεδρίασης που συγκάλεσε η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τονίστηκε ότι η επιβολή από την τρόικα αλλαγών στο ελληνικό Σύνταγμα, όπως και αυτό καθαυτό το πρόγραμμα, αποτελεί «αυθάδη παρέμβαση» στις ελληνικές εσωτερικές υποθέσεις, για να απαντήσει ο Πολ Τόμσεν, που βρίσκεται στην Πορτογαλία και συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, ότι «το ίδιο έκανε και η Ισπανία».
Ο Τόμσεν
Η δικαιολογία του αξιωματούχου του ΔΝΤ δεν ικανοποίησε τα μέλη του Δ.Σ., ενώ σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες και η κ. Λαγκάρντ τάχθηκε εναντίον της αναθεώρησης του Συντάγματος.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ερωτηματικά στα μέλη για τους λόγους για τους οποίους η Αθήνα αποδέχθηκε τον εκβιασμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ειδικά της Γερμανίας.
Πάντως, τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν αρνητική θέση και για τον ειδικό λογαριασμό, επειδή δεν καλύπτεται από το καταστατικό του Ταμείου.
Η ενημέρωση της κ. Λαγκάρντ για τη συνεδρίαση και τις αποφάσεις του Eurogroup χαρακτηρίστηκε «στεγνή», καθώς περιορίστηκε στα γεγονότα χωρίς να εκφράσει γνώμη. Επίσης, απέφυγε κάθε συζήτηση για το ποσοστό συμμετοχής του ΔΝΤ στη νέα δανειακή σύμβαση, κάτι το οποίο προκάλεσε αρνητικές συζητήσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης.
Τα μέλη του Δ.Σ. αναμένουν να παραλάβουν την έκθεση του κ. Τόμσεν την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, η οποία θα συζητηθεί στη διάρκεια επίσημης συνεδρίασης το δεύτερο δεκαήμερο του επόμενου μήνα. Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν οι υποχρεώσεις (prionactions) που ανέλαβε να φέρει σε πέρας η Ελλάδα μέχρι την 29η Φεβρουαρίου.
Ενστάσεις
Τα μέλη του Δ.Σ. τόνισαν ότι δόθηκε λίγος χρόνος στην Αθήνα για να υλοποιήσει τα αιτήματα της τρόικας, για να απαντήσουν αξιωματούχοι του Ταμείου ότι «αυτό αποτελεί απαίτηση των Ευρωπαίων», επειδή στις 2 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των ηγετών της Ε.Ε.
Τονίστηκε επίσης ότι η κ. Λαγκάρντ, με προσωπική της παρέμβαση στον κ. Λουμιέ, «κέρδισε» το 53% του κουρέματος του ελληνικού χρέους. Η παρέμβαση έγινε στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, όταν ο κ. Νταλάρα αρνούνταν επίμονα «να ξεφύγει από την οροφή του 50%».

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ ?

Αυτό θα ήταν το δημοψήφισμα

Posted by : Mr. Blog | 24 Φεβ 2012 | Published in

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος, αποκάλυψε ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στο BBC. Το ερώτημα ήταν …απλό και «επιστημονικά τεκμηριωμένο»: «Αποδέχεστε τα μέτρα λιτότητας που θα κρατήσουν τη χώρα μας στο ευρώ;» Όπως γράφει η εφημερίδα Δημοκρατία, ευτυχώς που δεν έγινε το δημοψήφισμα γιατί σήμερα η χώρα θα ήταν εκτός ευρώ.

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΜΑΘΑΝΕ ΠΩΣ Γ.......ΣΤΕ ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Αpple: "Nα αγοράσουμε την Ελλάδα με 97 δισ. δολ.; Δεν αξίζει τόσα"!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, στην σημερινή ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Apple, προτάθηκε επίσημα από πλευρά των μετόχων το τεράστιο αποθεματικό κεφάλαιο της εταιρείας που ανέρχεται στα 97 δισεκατομμμύρια ευρώ να διατεθούν για την … αγορά της Ελλάδας! Και όταν λέμε της Ελλάδας, εννοούμε ολόκληρης της Ελλάδας, ως χώρα με τους κατοίκους μαζί.

Η πρόταση ήταν πολύ συγκεκριμένη με αναλυτικά οικονομικά στοιχεία και οι....
μέτοχοι που την κατέθεσαν υποστήριξαν ότι «Με τα λεφτά που έθεσε η Γερμανία υπό τον έλεγχό της την Ελλάδα, δηλαδή με 30 δις. ευρώ, μπορούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω και με τα 97 δις δολάρια (περίπου 70 δις. ευρώ) να αποκτήσουμε τον συνολικό έλεγχο της χώρας, ερχόμενοι σε μία συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση".

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου του Διευθύνοντα Συμβούλου της, Tim Cook, «Τα μετρητά διαθέσιμα, είναι κατά πολύ περισσότερα απ’ όσα χρειάζονται για να λειτουργήσει και να επεκταθεί η εταιρεία και σε λίγο καιρό θα είναι πολύ περισσότερα»!

Όταν τέθηκε στο θέμα στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας, στα κεντρικά γραφεία της στο Cupertino της Καλιφόρνια, ο διευθύνων σύμβουλος απάντησε ότι «Δεν είναι κακή η ιδέα, αλλά δεν την έχουμε εξετάσει. Δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί. Ίσως είναι πολλά τα 97 δις. για να αγοραστεί η Ελλάδα".

Εν τέλει όπως μεταδίδει το Bloomberg η πρόταση δεν εγκρίθηκε στην γενική συνέλευση.

Κρίμα! Αν πρότειναν σε κάθε νεοέλληνα ένα IPhone ή ένα IPad, δώρο, μπορεί και να δεχόμασταν σε ένα πιθανό δημοψήφισμα. Οι νεοέλληνες αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι απόλυτα αλλοτριωμένοι και φοβισμένοι.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα έχουμε καλύτερη διαχείριση από τους απίθανους «οικονομολόγους» και «συνταγματολόγους-οικονομολόγους» που μας κυβερνούν…

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Οι Αποκριές άλλωστε σε λίγο τελειώνουν και οι μάσκες θα πέσουν!

Οι δανειστές και οι Τραπεζίτες σώζονται.
Ο Ελληνικός Λαός οδηγείται στην εξαθλίωση.
Ξένες με το ΠΑΣΟΚ αυτές οι πολιτικές.


Του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου
Η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση αποτελεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας.
Η Ελλάδα και ο λαός της μετατρέπεται σε σύγχρονη αποικία της Γερμανίας, όπου τα πάντα βρίσκονται υπό αμφισβήτηση ακόμη και η δυνατότητα των πολιτών της χώρας να επιβιώσουν.
Η Εθνική μας Ανεξαρτησία ακυρώνεται και η διακυβέρνηση της χώρας παραδίδεται στα χέρια των σύγχρονων οικονομικών και.......
πολιτικών κατακτητών, που απαιτούν μέχρι και την κατοχύρωση μέσω του Συντάγματος της υποχρέωσής μας να ζούμε και να εργαζόμαστε προκειμένου να τους εξοφλήσουμε.
Η Ελλάδα οδηγείται μέσα από τον συνδυασμό της σκληρής λιτότητας, του εργασιακού μεσαίωνα και της μεγέθυνσης της ύφεσης στο βασανιστικό δρόμο της εξαθλίωσης, της υποτέλειας, της καταστροφής, του ξεπουλήματος.
Όσοι σήμερα πανηγυρίζουν εμφανιζόμενοι σαν σωτήρες της χώρας οφείλουν να αναλογιστούν  τις τεράστιες και ιστορικές τους ευθύνες. Οφείλουν να αντιληφθούν ότι παραποιώντας και προσβάλλοντας την εντολή του ελληνικού λαού, μπορεί να εξυπηρέτησαν στο μέγιστο βαθμό τους δανειστές, τους τραπεζίτες και τους νέους μας δυνάστες αλλά πρόδωσαν με προκλητικό τρόπο έναν ολόκληρο λαό.  Έναν υπερήφανο λαό!
Η νέα συμφωνία υπόσχεται ατελείωτη φτώχεια για όλους τους Έλληνες, τεράστια ανεργία, καταστροφή κάθε αναπτυξιακής δυνατότητας και ξεπούλημα κάθε περιουσιακού στοιχείου. Η νέα συμφωνία μπορεί να εξασφαλίζει ένα σημαντικό κέρδος για τους δανειστές αλλά αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα για την ελπίδα αυτή η χώρα να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα υπό κατοχή και μένει μόνο η απόφαση για την ακριβή ώρα της εκτέλεσης ενός ολόκληρου λαού.
Οι αποφάσεις που καταπατούν βασικές αρχές του Συντάγματος, που οδηγούν τη χώρα στην παραίτησή της από κάθε έννομο συμφέρον, που οδηγούν στην παραίτηση από ασυλία όχι μόνο του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και της  Τράπεζας της Ελλάδος, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους καταδεικνύουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες για όσους την υποστηρίζουν.
Οι πανηγυρισμοί για βιώσιμο χρέος γρήγορα θα αποδειχθούν χωρίς περιεχόμενο καθώς το μίγμα της πολιτικής όχι μόνο δεν θα μειώσει το χρέος αλλά αντίθετα θα το εκτινάξει σε δυσθεώρητα ύψη.


Ακόμα και αν κανείς αποδεχτεί το «βιώσιμο» του χρέους είναι καθαρό ότι κανείς πολίτης αυτής της χώρας δεν θα μπορέσει να επιβιώσει σε συνθήκες άγριας λεηλασίας του εισοδήματός του, ατελείωτης φορολογικής επιδρομής και σκληρής λιτότητας. Τα νέα μέτρα τον Ιούνιο θα παγώσουν τα χαμόγελα όσων θεωρούν ότι μπορούν με διλημματικό τρόπο να κοροϊδεύουν το λαό.
Ψεύδονται και το γνωρίζουν. Προτιμά όμως ο δοτός Πρωθυπουργός να εισπράξει τα εύσημα των Ευρωπαίων δυναστών από το να σταθεί στο ύψος των εθνικών του ευθυνών!
Είναι προφανές ότι συνεχίζουμε μια πορεία χωρίς ελπίδα και χωρίς διέξοδο.
Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, δεν μπορούμε να συναινέσουμε στη λεηλασία του λαού και της χώρας..
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να πάρει θέση.
Οφείλει να συζητήσει και να αποφασίσει. Αν θα ταχθεί με τις επιλογές του συμβιβασμένου Πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου, εκπροσώπου των τραπεζικών συμφερόντων  ή αν θα ταχθεί με τις ανάγκες του δοκιμαζόμενου και προδομένου ελληνικού λαού. Και θα το κάνει. Όσοι σχεδιάζουν στα μυαλά τους ένα ΠΑΣΟΚ  συνώνυμο της εξάρτησης και της εξαθλίωσης πλανώνται πλάνην οικτράν.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
να ξαναγυρισουν οι χωρες στα κανονικα τους νομισματα και να τελειωνει το καραγκιοζιλικι του να δανειζονται για να πληρωνουν μισθους. καραγκιοζηδες ε καραγκιοζηδες!
Ανώνυμος είπε...
ΠΑΣΟΚ = Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΒΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΙΩΝΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.
apos είπε...(kastoriamia)
Τι μας λέει ο άνθρωπος ρε παιδιά ? Έστω και ετεροχρονισμένα . Είδε το φως το αληθινό . Έλα όμως που παραμένει αδιόρθωτος . Προσπαθεί να φορτώσει τις ευθύνες στον Παπαδήμο . Ο αρχηγός σου Giorgo , δεν μας έβαλε στο ΔΝΤ κύριε ν Παναγιωτακόπουλε? Αυτός και το ΠΑΣΟΚ , από το οποίο τώρα ζητάς να μας σώσει , δεν έφερε την τρόικα ? Εσείς δεν μαγειρέψατε στοιχεία για να μπούμε χοντρά στον μηχανισμό στήριξης (ειρωνική ορολογία αλήθεια!!!!!)? Τι υποκρισία και τι φαρισαϊσμός είναι αυτός επιτέλους ?