Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΤΟΥ .... ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ OΜΠΡΕΛΛΑ ΤΟΥ

Παπανδρέου: Η οικογένειά μου δεν είναι δυναστεία


-Ο «Άρχοντας των δαχτυλιδιών» ισχυρίζεται ότι εκλεγόταν πάντα δημοκρατικά -Παραδέχεται επιτέλους ότι τα έκανε «θάλασσα»
Παπανδρέου: Η οικογένειά μου δεν είναι δυναστεία
Καταιγισμό ερωτήσεων δέχτηκε στο πανεπιστήμιο ο πρώην πρωθυπουργός και νυν καθηγητής του πανεπιστημίου Κολούμπια κ. Γιώργος Παπανδρέου από φοιτητές.
Οι νεαροί έδειξαν να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι για τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας και για το ρόλο που έπαιξε η οικογένεια Παπανδρέου.
Ο πρώην πρωθυπουργός δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις τόσο για τους χειρισμούς του κατά την περίοδο διακυβέρνησής του αλλά και για την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα.
«Οι δυναστείες συνήθως δεν εκλέγονται. Εγώ υπήρξα πάντα δημοκρατικά εκλεγμένος στη ζωή μου. Πάλεψα μάλιστα για δημοκρατικές αλλαγές στο κόμμα μου, όπως η άμεση εκλογή. Εκλέχτηκα δύο φορές έτσι».
Βέβαια ο κ. Παπανδρέου παρέλειψε να πει στους φοιτητές ότι την πρώτη φορά εκλέχτηκε αφού πρώτα του είχε δώσει το «δαχτυλίδι» ο «δραπέτης» πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
Ξέχασε επίσης να επισημάνει πως στην «δημοκρατική» εκλογή του ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, συγκεντρώνοντας ποσοστά «τύπου Μουσολίνι» που άγγιζαν το 99%.
Ο πρώην πρωθυπουργός επιχείρησε να δώσει απαντήσεις και για τα περί δυναστείας της οικογένειας Παπανδρέου στην Ελλάδα που του καταλόγισαν οι φοιτητές του Κολούμπια.
«Υπάρχουν οικογένειες και οικογένειες. Ο δικός μου παππούς πήγε έξι φορές εξορία και φυλακή -παραλίγο να τον εκτελέσουν κιόλας- παλεύοντας για τη Δημοκρατία. Ο πατέρας μου και αυτός δύο φορές. Επομένως, δεν ήταν ποτέ υπόθεση μίας δυναστείας, ήταν ένας συνεχής αγώνας για τη Δημοκρατία».
Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε επίσης γιατί δεν παραδέχεται ότι στην «στην Ελλάδα τα κάναμε θάλασσα».
«Τα κάναμε θάλασσα σε διάφορες περιόδους» είπε ο πρώην πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας όμως ότι αυτό είπε στην αρχή όταν μίλησε για πολλή σπατάλη και διαφθορά στην Ελλάδα, κάτι για το οποίο κατηγορήθηκε.
«Αλλά το είπα γιατί ήθελα να τα αλλάξω αυτά, όχι να τα κρύψω. Και αρχίσαμε πράγματι τις αλλαγές. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όλες οι δημόσιες δαπάνες στο διαδίκτυο, απόλυτη αξιοκρατία στις προσλήψεις στο δημόσιο, ακόμη και ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για θέσεις ευθύνης», συνέχισε, εκμυστηρευόμενος ότι αυτό που τον στενοχωρεί είναι ότι «η λιτότητα δημιούργησε πόνο που επιβράδυνε τις μεταρρυθμίσεις».
«Έχουμε λοιπόν ως χώρα τις ευθύνες μας, αλλά υπάρχουν και αλλού ευθύνες», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, αφήνοντας και πάλι αιχμές για τους Ευρωπαίους ηγέτες, τους οποίους υπενθυμίζεται ότι εμπιστευόταν κάποτε τυφλά και υπέγραφε ότι χαρτί του έδιναν, ακόμα και αυτό της υποδούλωσης της χώρας στους δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου