Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΤΟΥ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΤΑ" ?

 


Πληροφορούμαι από όλα τα τοπικά μας sites και από διάφορα δελτία τύπου που κυκλοφορούν , ότι αύριο Δευτέρα 13/2 ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης , θα προσγειωθεί στον "Διεθνή Αερολιμένα Καστοριάς" (μελλοντικό διαμετακομιστικό λιμάνι όπως χαρακτηρίστηκε στο παρελθόν) και από εκεί οδικώς θα κατευθυνθεί στην πόλη της Καστοριάς , όπου και στον πεζόδρομο της πόλης θα πιεί το καφεδάκι του και θα συνομιλήσει με πολίτες και νεολαίους της πόλης για κανένα μισάωρο . Μετά θα φύγει στα γρήγορα γιατί θα πρέπει να πάει να εγκαινιάσει την Πανεπιστημιούπολη της Κοζάνης και να εκφωνήσει βαρυσήμαντο λόγο προς τους  "περιφερειακά σκεπτόμενους" γείτονές μας Κοζανίτες . Αυτονόητα μου δημιουργούνται κάποιες σκέψεις και ερωτήματα που με κάνουν να μην νιώθω καθόλου χαρούμενος και πανηγυρίζων και να θεωρώ τον πρωθυπουργό ως ανεπιθύμητο στην πόλη μου με το αξίωμα του πρωθυπουργού , γιατί τον θεωρώ συνυπεύθυνο τουλάχιστον για τη σημερινή κατάντια της ομορφότερης πόλης των Βαλκανίων . (Ως τουρίστας ας κάνει ότι θέλει και ας πιεί όσους καφέδες θέλει - Δικαίωμά του) . 

ΛΕΝΕ τα δημοσιεύματα ότι ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στον πεζόδρομο και θα συνομιλήσει με πολίτες της Καστοριάς και νεολαίους της πόλης . Μήπως εννοούν ότι θα συνομιλήσει με κάποιους "γελαστούς κλακαδόρους συνταξιούχους νεοδημοκράτες" που θα τους έχουν στήσει εκεί να τον περιμένουν τα τοπικά όργανα του κόμματος? Νεολαίους μάλλον από την περιοχή δεν θα βρουν γιατί όλα μας τα νέα παιδιά φύγανε σε "άλλη γη σε άλλα μέρη" προς εύρεση εργασίας , μιας και ο τόπος τους από "κακές" πολιτικές του παρελθόντος έγινε  εκτός από "κάστρο" της ΝΔ και ένα "ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ" . Διαχρονική η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων φυσικά , αλλά ακόμη και σήμερα δεν φαίνεται καμιά κίνηση η πολιτική από πουθενά για κάτι καλύτερο . 

Θα κάνει λέει και ένα πέρασμα από τη σήραγγα της Κλεισούρας - το τεράστιο έργο που μετά από 50 χρόνια συζητήσεων ξεκινάει η κατασκευή του . Φανταστείτε ποιά θα ήταν η χρησιμότητα του έργου αυτού αν είχε κατασκευαστεί τότε που οι εμπνευστές του το είχαν οραματιστεί και ποιά θα είναι σήμερα μετά από την "εναλλακτική" λύση της Εγνατίας οδού . Τέλος πάντων όμως ότι γίνεται καλό είναι έστω και αργοπορημένα . Εύχομαι μόνο να μην μας προκύψει κανένα "νέο φράγμα  Νεστορίου" η καμιά νέα "Αρχιτεκτονική Σχολή Καστοριάς" που παρά τα ΦΕΚ και τις ολοκληρωμένες μελέτες και κατασκευές κτιρίων , μας προέκυψε "Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος Κοζάνης" (Ναι μιά από τις σχολές των οποίων τις ΝΕΕΣ κτιριακές εγκαταστάσεις θα εγκαινιάσετε αύριο κ. Πρωθυπουργέ). 

Γιατί να συμμετέχω άραγε στη χαρά και τα πανηγύρια για την έλευσή σας (transit) στην πόλη μου κ. Πρωθυπουργέ όταν ΕΣΕΙΣ  δια του αντιπροσώπου σας τοπικού βουλευτή μου διαμηνύσατε ότι πρέπει να ΞΕΧΑΣΩ  ΤΗΝ  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ  ΣΧΟΛΗ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ίσως το μεγαλύτερο από τα οράματα που είχε η τοπική μας κοινωνία τα τελευταία 30 χρόνια και για την οποία τόσοι αγώνες δόθηκαν από πολλούς φορείς και δημότες ?)  

Γιατί να χαίρομαι και να πανηγυρίζω για το μισάωρο που θα βρεθείτε στην πόλη μου κ. Πρωθυπουργέ, όταν διαβλέπω ότι "προετοιμάζετε" σχεδιασμούς υποβάθμισης του τοπικού μας Νοσοκομείου , το οποίο με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προσφέρει μια καλή πρωτοβάθμια περίθαλψη στους ακρίτες συμπολίτες μου ? Ειρήσθω εν παρόδω κ. Πρωθυπουργέ αν τολμήσετε να υποβαθμίσετε το Νοσοκομείο Καστοριάς και να το μετατρέψετε σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ παίρνοντας τους μισούς και παραπάνω γιατρούς (όπως από κάποιες κατευθυνόμενες δήθεν μελέτες των περιφερειακά σκεπτόμενων γειτόνων μας προκύπτει) , να είστε σίγουρος ότι θα είναι το τελειωτικό κτύπημα για το ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΝΔ . Θα το έχετε χάσει εντελώς .

Γιατί να συμμετέχω στις στημένες υποδοχές και χτυπήματα στις πλάτες , όταν ζω σε μια πόλη , ίσως την μοναδική στην Ελλάδα , που δεν διαθέτει ένα "Πνευματικό Κέντρο"  και ο εδώ δήμαρχος  εκπρόσωπός σας , μου ζητάει να ξεχάσω το όραμα του "ΜΕΓΑΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" που παλαιότεροι Δήμαρχοι είχαν παραχωρήσει και την καλύτερη έκταση - φιλέτο για την ανέγερσή του ? 

Υπάρχουν πολλά ακόμη που στη συνείδησή μου αύριο κ. Πρωθυπουργέ σας καθιστούν ανεπιθύμητο και δεν θα έρθω στον πεζόδρομο να συνομιλήσω μαζί  σας (αν και θεωρώ ότι εκεί θα παρευρίσκονται μόνο ατύπως προσκεκλημένοι χειροκροτητές )!!!!

Και μια πρόταση προς τους "συνοδευτές" του πρωθυπουργού . Όπως θα έρχεστε από το Άργος στην Καστοριά , στρίψτε  από τα Lidl και ακολουθείστε το σεληνιακό τοπίο της Αθανασίου Διάκου για να δει ο Πρωθυπουργός τι σημαίνει "ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ  ΚΑΣΤΡΟ  ΤΗΣ  ΝΔ" . Τουλάχιστον στο παρελθόν υπήρχαν Μαυρογιαλούροι που παραιτούνταν για κάποιους Γκρούαιζες και τα καμώματά τους  . ΣΗΜΕΡΑ ?????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου