Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΝ

Πέρασε και η δεύτερη των εκλογών Κυριακή , με αποτελέσματα αυτά που ήδη όλοι γνωρίζουμε . Όπως είθειστε , μετά από το οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα , οι συνήθεις ύποπτοι κομματικοί παραγοντίσκοι και  ειδικότερα οι βουλευτές και υπουργοί των κομμάτων , ενδύονται τον μανδύα του πολιτικού αναλυτή  και  παίρνουν σβάρνα τους  ραδιοφωνικούς και  τηλεοπτικούς  σταθμούς για να μας πείσουν ότι αυτοί , τα πουλαίν τους και τα  κόμματά  τους  κέρδισαν  τις  εκλογές . Πάντα  οι  εκλογές  κερδίζονται  και  από  τους  δύο  κατά  την  άποψή  τους  φυσικά . Τι παράξενα πράγματα εκσφενδονίζουν και έχουν μάλιστα  και  την  απάιτηση να κάνουμε  πως  τους πιστεύουμε  κιόλας .!!!! Την πρώτη Κυριακή που ο ένας "υποτίθεται" ότι έχασε , έπρεπε να πιστέψουμε ότι οι εκλογές  ήταν  αυτοδιοικητικές , οπότε έχασε ό κακομοίρης υποψήφιος δήμαρχος που δεν έπεισε τους ψηφοφόρους του και σε καμία περίπτωση το κόμμα που  πάντα είναι αλάνθαστο . Αυτό για την μία πλευρά , του κυβερνώντος κόμματος . Από την αντίθετη τώρα παράταξη , την πρώτη Κυριακή οι εκλογές ήταν πολιτικές , με  αντιμνημονιακό χαρακτήρα . Άρα ο νικητής εκείνης της Κυριακής είναι το κόμμα της αντιπολίτευσης και όχι οι υποψήφιοι τοπικοί της άρχοντες . Άντε να υποκριθούμε ότι μας έπεισαν !!! Την δεύτερη όμως Κυριακή  των εκλογών γίνεται  το μπουρδούκλωμα . Έρχεται ο αναλυτής βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και ανασκευάζει τα προ εβδομάδος εκ του ιδίου λεχθέντα και προσπαθεί με σοβαροφανές ύφος που δεν σηκώνει αντίρρηση καμία , να  μας  πείσει ότι οι εκλογές αυτές δεν ήταν αυτοδιοικητικές , αλλά  πολιτικές , μιας και νίκησε η πολιτική της κυβέρνησης που έσωσε τους Έλληνες   από την καταστροφή  και  όχι οι  κομματικοί  του  υποψήφιοι που  είχαν χάσει (αλλά γι΄αυτούς είχαν κερδίσει)  την  προηγούμενη  Κυριακή λες και  επρόκειτο  για  άλλες  εκλογές  και  άλλη  χώρα .
Από  την  αντίπαλη  τώρα  πλευρά , βγαίνει ο ανεκδιήγητος  και  πολιτικά μπουρδουκλωμένος βουλευτής , να μας πείσει ότι κέρδισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και  ειδικότερα ο ίδιος , γιατί οι εκλογές ήταν αυτοδιοικητικές και όχι αντιμνημονιακές (πολιτικές) και άρα κέρδισε η στάση του , που στήριζε τον αντάρτη υποψήφιο και όχι τον χρησμένο , που όμως θα ήθελε να εκλεγεί αυτός , αλλά και πάλι είναι νίκη του κόμματός του . Βρε σαλτιπάγγοι της  πολιτικής ποιόν δουλεύετε ?
Αποτέλεσμα ? Ποιός χάνει με όλες τις ανοησίες που επικρατούν στον χώρο  της "τοπικής μας"  πολιτικής? Μήπως ο ίδιος ο τόπος ? Διαβάστε ποιοί θα κυβερνήσουν τον τόπο μας τα επόμενα τρισήμισυ χρόνια οναμαστικά . Και δεν εννοώ τους αρχηγούς και μόνο των ψηφοδελτίων , αλλά τα  ονόματα που απάρτιζαν όλους τους συνδυασμούς και  ακόμη ακόμη και  τους  εκλεγέντες . Θεωρεί κανείς ότι αυτοί είναι οι αξιότεροι και καταλληλότεροι για να πάνε τον  τόπο μπροστά ? Αυτό είναι το καλύτερο  έμψυχο  δυναμικό του δήμου μας ? Μετά γιατί πρέπει να παραπονιόμαστε ? Συμπεριφορές πολιτικών που πιο πάνω περιέγραψα , ωθούν τους αξίους και  ικανούς μακριά από συνδυασμούς και εκλογές και καταλήγουμε σε συγκροτήσεις ψηφοδελτίων με μέτριους ή κακούς υποψήφιους . Και εμείς οι  κακομοίριδες ψηφοφόροι κρίνουμε την κατάσταση από τον καναπέ γιατί πλέον δεν χαραμίζουμε τον χρόνο μας ούτε καν για να πάμε να ψηφίσουμε (60% αποχή) . ΕΛΑ  ΟΜΩΣ  ΠΟΥ  Ο  ΤΟΠΟΣ  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ   ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ  ΚΑΛΥΤΕΡΗ  ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ  ΑΠΟ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ . ΑΝ  ΕΜΕΙΣ  ΠΑΨΑΜΕ   ΝΑ   ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ   ΑΣ  ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ  ΟΤΙ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΜΑΣ  ΣΤΗΝ  ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ  ΤΟΥΣ  Σ΄ ΑΥΤΟΝ  ΤΟΝ ΤΟΠΟ  ΘΑ  ΖΗΣΟΥΝ . ΜΗΝ  ΤΑ  ΑΔΙΚΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΠΑΡΑΔΟΥΣΟΥΜΕ  ΕΝΑΝ  ΤΟΠΟ  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ  ΚΑΙ  ΜΕ  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ  ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου