Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Απίστευτες αποκαλύψεις τoυ newsbomb.gr

Δημοσίευση 17/11/2010 16:28 Ανανέωση 18/11/2010 13:08
του Κώστα Χαρδαβέλλα
Δραματικές εξελίξεις παίρνει το θέμα του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας, μετά τις αποκαλύψεις του Κώστα Χαρδαβέλλα χθες βράδυ, στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» του Alter, στην οποία μετέφερε την εξής δήλωση της υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τίνας Μπιρμπίλη: «Θα συσταθεί διυπουργική επιτροπή και θα περιμένει τις εισηγήσεις του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Άμυνας για να αποφασίσει πότε θα συσταθεί Φορέας Διαχείρισης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας».
Νωρίς το μεσημέρι έφτασαν στα χέρια του Κώστα Χαρδαβέλλα τρεις απόρρητες εκθέσεις – μελέτες που έκανε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (με έδρα το Χιούστον του Τέξας) μέσα στο 2010 (η πρώτη έγινε τον Απρίλιο και η δεύτερη στις αρχές Οκτωβρίου 2010), όπου αναφέρονται τα εξής σημαντικά στοιχεία:
1. Η ακριβής ποσότητα φυσικού αερίου, που μπορεί να εξορυχτεί άμεσα από τον ελλαδικό χώρο και μάλιστα ούτε καν από τις λεγόμενες γκρίζες ζώνες. Ο όγκος του φυσικού αυτού αερίου θα μπορούσε μέσα σε δύο χρόνια να εξοφλήσει το διεθνές χρέος της Ελλάδας.
2. Οι τρεις ζώνες που περιλαμβάνουν τον ελληνικό αυτό θησαυρό οριοθετούνται στην Απούλεια Λεκάνη, βορειοδυτικά της Κέρκυρας και μέχρι το σύμπλεγμα Διαπόντειων Νήσων, στη Λεκάνη του Ηροδότου που περιλαμβάνεται στο τρίγωνο ανατολικά της Κρήτης και εκτείνεται μέχρι το Καστελόριζο και τα δυτικά της Κύπρου, και τέλος η Λεκάνη της Σύρτης, περιοχή μεταξύ της Λιβύης και της Κρήτης.
Σύμφωνα με τις απόρρητες πληροφορίες που έφτασαν στον Κώστα Χαρδαβέλλα, το 2008, η διάσημη σε όλο τον κόσμο νορβηγική εταιρεία TGF-MoR, (που κάνει σεισμικές έρευνες δωρεάν για λογαριασμό μιας χώρας) ζήτησε από την τότε ελληνική κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή και τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας κ. Κώστα Χατζηδάκη να διεξάγει έρευνες βάσει πληροφοριών από δορυφορικά συστήματα στις εν λόγω περιοχές και να προσφέρει τη δορυφορική σάρωση όλου του Ιονίου πελάγους που θα έδινε την κοιτασματική διαστρωμάτωση πετρωμάτων και πιθανών ορυκτών.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία αυτή, μετά πουλάει τις μελέτες της σε όποιον ενδιαφερόμενο θέλει να προχωρήσει σε εξόρυξη πετρελαίου, φυσικού αερίου κ.λ.π.
Η τότε κυβέρνηση απάντησε με επίσημο έγγραφο του κ.Χατζηδάκη προς τον διευθυντή της TGF-MoR, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο στάδιο πολιτικής ρευστότητας και δε μπορούσε τη συγκεκριμένη στιγμή να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία με τους Νορβηγούς.
Το Μάρτιο του 2010 η νορβηγική εταιρεία πλησίασε τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απευθύνθηκε στον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Μανιάτη για να δοθεί η έγκριση δωρεάν έρευνας στο Ιόνιο πέλαγος με σεισμικές δονήσεις για να βρεθούν τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ο κ. Μανιάτης τους ζήτησε να περιμένουν 3-4 εβδομάδες μέχρι να υπογραφεί η δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης. Αυτά συνέβαιναν το Μάρτιο του 2010.
Τον Απρίλιο, ο κ.Μανιάτης επισκέφτηκε τις ΗΠΑ και μια εβδομάδα αργότερα σε νέα όχληση των Νορβηγών απάντησε με επίσημο έγγραφο ότι δεν μπορεί να υπογράψει οτιδήποτε, ότι τα χέρια του είναι δεμένα από εξωτερικό παράγοντα και δεν μπορεί να μιλήσει ανοικτά για το θέμα.
Εδώ έρχεται να συμπληρώσει το παζλ η δήλωση της κ. Μπιρμπίλη στον Κώστα Χαρδαβέλλα ότι η κυβέρνηση περιμένει εισηγήσεις των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας για αν προχωρήσει στη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας.
Αύριο στο newsbomb.gr θα υπάρχουν νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το θέμα των πετρελαίων, που προκαλεί ήδη σάλο στην ελληνική κοινή γνώμη.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

25 Νοε 2010

«Πρώτα ο Πολίτης- Αποστασία ( της Άννας Παναγιωταρέα)»

Τ ο σχέδιο άλωσης της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσε το στόχο της κ. Μπακογιάννη, από το βράδυ που οι οπαδοί και φίλοι του κόμματος επέλεξαν ως ηγέτη της παράταξης τον Αντώνη Σαμαρά. Εκείνα τα λόγια τα μεγάλα ότι «θα πάμε όλοι μαζί», «θα υπακούσω  στην απόφαση των νεοδημοκρατών», ειπώθηκαν από την κ, Μπακογιάννη  με την ίδια ευκολία που κάνει σήμερα τους φίλους της εχθρούς και αύριο τους εχθρούς της φίλους ,ανάλογα με τα μικροσυμφέροντά
της. Η κ. Μπακογιάννη ήθελε να γίνει αρχηγός.  Τίποτε λιγότερο από αυτό . το απέδειξε με τη δημιουργία του προσωποπαγούς κόμματος που ίδρυσε την προηγούμενη εβδομάδα, που τείνει να γίνει σύλλογος αποτυχημένων πολιτευτών και διαγραμμένων βουλευτών. Περιφέρεται ανά τα κανάλια, επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πηγαίνει στην Κύπρο δηλώνοντας  ότι στήνει ένα νέο κόμμα με αξίες και αρχές, λοιδορώντας τη Νέα Δημοκρατία και τον ηγέτη της, απορρίπτοντας το ΠΑΣΟΚ (αλλά όχι τον ηγέτη του!). Και δεν έχει βρεθεί ως σήμερα ένας Πολίτης να της πει: «Κοίτα ποια μιλάει»! Μιλάει για εντιμότητα αυτή που αποτελούσε έναν από τους τρεις συνεργάτες του Κ. Καραμανλή, αφού έδωσε αγώνα εξόντωσης εναντίον εκείνων που του ήταν προσωπικά πιστοί, ώστε να τον απομονώσει. Μιλάει εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή εκείνη που ήταν στη στενή ομάδα που έπαιρνε αποφάσεις πριν από τον Καραμανλή για τον Καραμανλή. Μιλάει για εθνική υπερηφάνεια εκείνη που έδωσε μάχη για να επιβάλει το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο. Μιλάει για αποτελεσματικότητα εκείνη που δεν έχει να επιδείξει μία σημαντική επιτυχία στα τόσα χρόνια της υπουργίας της. Μιλάει για αξιοκρατία αυτή που στ ο υπουργείο της περιβαλλόταν από το σόι της. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη εντός των κόλπων της Νέας Δημοκρατίας μία νέα αποστασία. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι η κ, Μπακογιάννη ήταν το καταλληλότερο, το εμπειρότερο  πρόσωπο για να ηγηθεί. Η αποστασία στελεχών από τη  Νέα Δημοκρατία, τούτη την κρίσιμη για την Ελλάδα στιγμή,  την οποία οργάνωσε και εκτελεί η κ Μπακογιάννη, μπορεί να μην οδηγήσει  τη χώρα στην εφτάχρονη δικτατορία, όπως η προηγούμενη. Ωστόσο, ο κατακερματισμός του πολιτικού συστήματος , στον οποίο η κ. Μπακογιάννη συμβάλλει τα μάλα, ανοίγει νέα κερκόπορτα, που και μόνη η σκέψη της  πρέπει να μας τρομοκρατεί. Θα ευχόταν κανείς η κ. Μπακογιάννη να αντιληφθεί τι κάνει και να φροντίσει τα του οίκου της. Όσοι όμως ξέρουν την  απέραντη φιλαυτία της και την ασίγαστη φιλαρχία της αντιλαμβάνονται ότι ματαιοπονούν.  

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

21 Νοε 2010

Αλήθεια ή μύθος; Πάντως είναι έξυπνο!

Όταν η NASA ξεκίνησε την εκτόξευση αστροναυτών στο διάστημα, ανακάλυψαν ότι τα στυλό δεν δούλευαν σε μηδενική βαρύτητα καθώς το μελάνι δεν κυλούσε στην επιφάνεια γραφής.

Για να λύσουν αυτό το πρόβλημα, προσέλαβαν την Andersen (Consulting σήμερα). Τους πήρε μια δεκαετία και 12 εκατομμύρια δολάρια. Έφτιαξαν ένα στυλό που δούλευε σε μηδενική βαρύτητα, ανάποδα, μέσα σε νερό, σε κάθε είδους επιφάνεια συμπεριλαμβανομένου και του κρυστάλλου και σε θερμοκρασίες από πάγο μέχρι πάνω από 300 βαθμούς Κελσίου ...


Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν μολύβι.

Αποκαλύψεις – σοκ από υπουργό του Κ. Καραμανλή

Δημοσίευση 19/11/2010 15:21 Ανανέωση 20/11/2010 07:35
Για πρώτη φορά ένας πρώην υπουργός βόρειας Ελλάδας των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο κ. Νίκος Μάρτης αποκαλύπτει με έγγραφη αναφορά του στον Κώστα Χαρδαβέλλα το σκοτεινό και ελεεινό πολιτικό παρασκήνιο στη χώρα μας γύρω από τον πλούσιο ορυκτό πλούτο που διαθέτουμε. Η πρώτη φράση του εγγράφου του κ. Μάρτη δίνει ακριβώς την εικόνα και τη σημασία που είχε για τη χώρα μας το θέμα αυτό:
«Το 1981, έτος αφετηρία της εισόδου της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κοινότητα ως 10ο μέλος ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γκάστον Τορν δήλωνε ότι : «Η Ελλάδα μπαίνει στην Ευρώπη με 3 πλεονεκτήματα 1) την Εμπορική Ναυτιλία, 2) τον Ορυκτό της πλούτο και 3) το επιχειρηματικό δαιμόνιο των ελλήνων».
Αυτά λέει στην πρώτη κιόλας φράση ο κ. Μάρτης και μετά προχωράει στις αποκαλύψεις: «Εάν θεμελιωνόταν το βιομηχανικό συγκρότημα της Αμφιπόλεως (του Στρυμώνα), όπως αναγγέλθηκε ως οριστική απόφαση και ανακοινώθηκε την 9η Νοεμβρίου 1982 από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γερ. Αρσένη και την 4η Μαρτίου 1983 από τον Διοικητή της ΕΤΒΑ Κουμπή, θα είχαμε από τη δημιουργία του βιομηχανικού συγκροτήματος, πλην άλλων προϊόντων, 3 τόνους χρυσού ετησίως και 150 τόνους αργυρού ετησίως.
Σήμερα θα είχαμε τουλάχιστον 60 τόνους χρυσού, 300 τόνους αργυρού και πολλούς τόνους των άλλων προϊόντων.
Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα ήταν διαφορετική. Η Μονάδα που ανέφερα θα αντλούσε κοιτάσματα από τη Χαλκιδική, τη Θάσο και τη Θράκη. Το ΙΓΜΕ ανακάλυψε μεικτά θειούχα στο Παγγαίο, στο Κιλκίς και στη Λακωνία. Συνεπώς θα ήταν δυνατή η ανέγερση και δεύτερου συγκροτήματος εκτός από αυτό του Στρυμώνα. Αν συνεπώς στα μεταλλεύματα που αποδεδειγμένα υπάρχουν στη χώρα και, κατά πληροφορίες, δεν υπάρχουν όλα σε άλλες χώρες της ΕΟΚ, όπως βωξίτες, λευκόλιθοι, νικέλιο, χρώμιο, προστεθούν το ουράνιο και τα μεικτά θειούχα, η Ελλάδα μόνο με τον ορυκτό πλούτο θα είναι στην πρωτοπορία των της Ευρώπης. Οι επιπτώσεις από το Μνημόνιο δεν θα ήταν οδυνηρές και το δημοσιονομικό χρέος της Ελλάδος δεν θα απασχολούσε έντονα τρίτους, αλλά και Έλληνες.
Το 1981 επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη 75 Γάλλοι δημοσιογράφοι επαρχιακών Γαλλικών εφημερίδων. Τους κατατόπισα πάνω στο χάρτη του υπουργείου Βορείου Ελλάδας για την Πολιτιστική Ιστορία της Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, με ιδιαίτερη έμφαση στον Ορυκτό πλούτο τόσο της Βορείου Ελλάδος, όσο και ολόκληρης της Ελλάδας. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα επισημάνθηκε σε ελληνική εφημερίδα, πως οι Γαλλικές εφημερίδες είχαν γράψει ότι: ΅Η Ελλάδα θα γίνει Μεταλλουργία της Ευρώπης!»
Σε άρθρο των FINANCIAL TIMES του 1978 (Βιομηχανική Επιθεώρηση, Απρίλιος 1978, σελ. 257) αναφέρεται: «Όταν η Ελλάδα γίνει το δέκατο μέλος της ΕΟΚ, ο εκτεταμένος Ορυκτός της πλούτος θα προμηθεύσει την Κοινή Αγορά με μία μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών, που θα συμβάλλουν στην εξασφάλιση ουσιαστικής αυτάρκειας της Κοινότητας ως προς πολλά προϊόντα».
Είναι γεγονός ότι – με εξαίρεση τα Πετρέλαια της Μεγάλης Βρετανίας και του γαιάνθρακα – η χώρα μας είναι η πλουσιότερη χώρα της ΕΟΚ σε μεταλλεύματα οικονομικώς εκμεταλλεύσιμα. Ορισμένα δε από αυτά είναι και στρατηγικής σημασίας (ουράνιο, νικέλιο, Βωξίτης, χρώμιο)».
Αυτά γράφει ο πρώην υπουργός κ. Ν. Μάρτης στον Κώστα Χαρδαβέλλα. Και από Μεταλλουργία της Ευρώπης η Ελλάδα κατάντησε ο ζητιάνος της Ευρώπης.

Ποιοι «έγραψαν» τον αείμνηστο Κ. Καραμανλή

Δημοσίευση 20/11/2010 07:18 Ανανέωση 21/11/2010 07:47
Αποκαλύψεις που σοκάρουν Νο2 σήμερα στο newsbomb.gr σήμερα από τον υπουργό Βιομηχανίας και Βορείου Ελλάδος των Κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή, κ. Νίκο Μάρτη.
Γράφει ο κ. Ν. Μάρτης στον Κώστα Χαρδαβέλλα:
«Ο αείμνηστος τότε Πρόεδρος της Κυβέρνησης Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν ήρθε στο Υπουργείο Βιομηχανίας και του έκανα εισήγηση για τον ορυκτό πλούτο μου είπε : “έχεις στην διάθεση σου 3 εκατομμύρια δραχμές για έρευνες «. Μετά από έναν μηνά περίπου και σε νέα ανακοίνωση μου, επί των θεμάτων του ορυκτού πλούτου, μου τηλεφώνησε στο Υπουργείο και μου είπε χαρακτηρίστηκα: «Τα 3 εκατομμύρια για έρευνες γίνονται και μέχρι 100 εκατομμύρια. Θέλω να «τσουγκρανισθεί» (Μακεδονική έκφραση) όλη η Ελλάδα για να μάθουμε τι έχουμε!»
ΟΥΡΑΝΙΟ
Έχουμε ουράνιο στη Λεκάνη Σερρών, στο Παρανέστι, στην Κερκίνη, στο Βαθύ στο Κιλκίς, στο Σύμβολο Όρος (στην Καβάλα).
Το 1975 έγινε στην περιοχή των Σερρών σχετική έρευνα για το Ουράνιο από τεχνικούς του ΟΗΕ. Ο τότε Πρόεδρος της Κυβερνήσεως Κ. Καραμανλής επισκέφτηκε το χωρίο Μαραμένα Σερρών συνοδευόμενος από εμένα ως Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης και ρώτησε τον επικεφαλής Καναδό τεχνικό ποια ήταν η γνώμη του για το Ουράνιο της περιοχής των Σερρών. Ο Καναδός απάντησε : «εάν αυτό βρισκόταν στον Καναδά θα είχε πολλά λεφτά!».
Ο Πρωθυπουργός Γ. Ράλλης επισκέφτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1981 στην περιοχή Μαραμένα Σερρών. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενεργείας Ντόκος. ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν από την Ε.Ε.Α.Ε. (Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενεργείας) σε συνεργασία με την ΔΕΗ και του ανέφερε ότι βεβαιωμένα αποθέματα ήταν 2,000 τόνοι με πιθανότητα αυξήσεως σε 4,000 τόνους. «Τα αποθέματα αυτά – ανέφερε ο Ντόκος – είναι αρκετά να τροφοδοτήσουν έναν πυρηνοηλεκτρικο σταθμό 1,000 Μεγαβάτ (δηλ. το 10 – 15% της τότε εγκατεστημένης ισχύος της ΔΕΗ για 30 χρόνια)».
Το 1984 με τις έρευνες, που πραγματοποίησε το «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» τα βέβαια αποθέματα έφτασαν τους 6,000 Μεταλλεύματος Ουρανίου.
ΧΡΥΣΟΣ
Μετά την υπογραφή από τον Πρεσβευτή της Ρουμανίας και εμένα Συμβάσεως γεωτρήσεων στη Θεσσαλία για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, στο δείπνο που παράθεσε ο Ρουμάνος Πρεσβευτής στην κατοικία του, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Βιομηχανίας της Ρουμανίας, γνωστός Γεωλόγος, Καθηγητής Γκριγκορας, με πηρέ ιδιαιτέρως και μου είπε: «Ο Φίλιππος και ο Μέγας Αλέξανδρος είχαν στη διάθεση τους, ως γνωστόν, πολύ Χρυσό, τον όποιον παρήγαγαν στα Χρυσωρυχεία της Μακεδονίας και φυσικά δεν μετέφεραν πετρώματα από το εξωτερικό για την παράγωγη του. Έχετε χρυσό, ψάξτε να τον βρείτε ». Όταν το δήλωσα στη Βουλή, ορισμένοι γέλασαν. Μονό ο Πρωθυπουργός που ήξερε ότι στη αρχαιότητα υπήρχε χρυσός, στις ομιλίες του ανέφερε και τον χρυσό.
Ο αείμνηστος Καραμανλής ήξερε ότι μπορούσαμε να γίνουμε μια πλούσια χώρα από τον ορυκτό μας πλούτο. Ακόμα όμως και αυτό «έγραψαν» αδιανόητα οι γραφειοκράτες αλλά και οι σκοτεινοί κύκλοι του εσωτερικού».
Ο αείμνηστος Καραμανλής ήξερε ότι μπορούμε με τον ορυκτό μας πλούτο να γίνουμε μία πλούσια χώρα. Ακόμα όμως και αυτόν «έγραψαν» κανονικά οι γραφειοκράτες, αλλά και οι σκοτεινοί κύκλοι σε εσωτερικό και εξωτερικό που δεν ήθελαν η Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι.
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του newsbomb.gr για τον «πόλεμο του πετρελαίου» στην Ελλάδα, συνεχίζεται σήμερα με αποκλειστικές πληροφορίες του Κώστα Χαρδαβέλλα από σουηδικές πηγές με έδρα την Στοκχόλμη. Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο (η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας).
Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θ έδινε στην Ελλάδα.
Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Παλιό αλλά καλό....

H παγκόσμια οικονομία με παραδείγματα
 
* ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στο γείτονά σου

* ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα

* ΦΑΣΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου πουλά λίγο γάλα

* ΝΑΖΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας

* ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση παίρνει και τις 2, σκοτώνει τη μία, αρμέγει την άλλη και στο τέλος πετά το γάλα

* ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία, αγοράζεις ένα ταύρο, πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονομία αναπτύσσεται ομαλά. Στη συνέχεια, πουλάς όλο το κοπάδι, γίνεσαι εισοδηματίας και ζεις καλύτερα.

* ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε 4 αγελάδες. Αργότερα, προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα έπεσε νεκρή.

* ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και απεργείς επειδή θέλεις 3.

* ΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ :
Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να έχουν το 1/10 του μεγέθους τους και να παράγουν 20 φορές περισσότερο γάλα. Μετά σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν, το ονομάζεις COWKEMON και το πουλάς σε όλο τον κόσμο.

* ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ :
Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να ζουν 100 χρόνια, να τρώνε μία φορά το μήνα και να αυτοαρμέγονται.

* ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες αλλά δεν ξέρεις που είναι,έτσι κάνεις διάλειμμα για φαγητό.

* ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες, τις μετράς και μαθαίνεις ότι στην πραγματικότητα έχεις 5. Τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι έχεις 42. Την τρίτη φορά μαθαίνεις ότι έχεις δύο ξανά. Μετά σταματάς να μετράς και ανοίγεις ακόμη ένα μπουκάλι βότκα.

¨Αλλο ένα Παγκόσμιο ρεκόρ από τους Έλληνες: Το ρεκόρ "Της Υποταγής "

απο το ιστολόγιο Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ



Εντυπωσιάστηκε το ΔΝΤ από τις εκλογές!


Άναυδος ακόμα και ο Ντομινίκ Στρος Καν με την εθελοδουλεία των Ελλήνων
Σε μια έκρηξη ειλικρίνειας, ο επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Interότι πουθενά δεν έχει ξανασυμβεί η στήριξη του λαού σε κυβέρνηση που πήρε τόσο σκληρά μέτρα. 

Παγκόσμιο ρεκόρ υποταγής. 
Για την ακρίβεια, ο Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε: 
«Η πραγματικότητα είναι ότι έγιναν εκλογές στην Ελλάδα και ότι η Αριστερά στην εξουσία νίκησε. 
Αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι ότι νίκησε η Αριστερά, αλλά ότι η κυβέρνηση, με το πρόγραμμα του ΔΝΤ, έγινε κατανοητή από την κοινή γνώμη και ότι η κοινή γνώμη υποστηρίζει την κυβέρνηση... 
Κάτι αντίστοιχο δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. 
Δεν έχει ποτέ συμβεί, παρά το τόσο σκληρό πρόγραμμα που οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να υποστηρίξουν, το να γίνει κατανοητό στον πληθυσμό ότι ήταν αναγκαίο και αυτός τελικά να υποστηρίξει στην πλειοψηφία του την υπάρχουσα κυβέρνηση».


Που ειναι εξαφανισμένοι ολοι αυτοί οι συνταξιούχοι σήμερα? Που πριν 2 χρονια διαμαρτυρονταν
κατά του Καραμανλή γιατι δεν τους εδινε μεγάλες αυξήσεις? Τι κανουν τώρα που τους κοβουν ανελέητα
τις συντάξεις τους και τους καταδικάζουν σε εξαθλίωση?

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΛΑΙΟΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΜΕΝΤΕΡΑ

Ο ι ¨αυτοδιοικητικές εκλογές¨ του 2010 , τέλειωσαν , τα αποτελέσματα είναι γνωστά , οι ¨νέοι σωτήρες μας¨, μαρσάρουν ήδη τις μηχανές τους για να ξεκινήσουν την επιχείρηση σωτηρίας των συνδημοτών τους και του τόπου γενικότερα . Η αποτίμηση του αποτελέσματος και πως αυτό προέκυψε? Τα υλικά κατεδάφισης (μπάζα) , που και άλλες φορές ασχοληθήκαμε μαζί τους , οριακά οδηγήθηκαν στις χωματερές (χώροι εναπόθεσης μπάζων) . Και ποιοί τους αντικατέστησαν ? Ανακυκλωμένα μπάζα του απώτερου παρελθόντος που πριν από χρόνια αυτά είχαν οδηγηθεί στις χωματερές και αφού ξεκουράστηκαν για κάποια χρόνια , επενέκαμψαν δρυμύτερα προκειμένου να μας ξανασώσουν , γιατί όλα αυτά τα χρόνια ξαναβρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού . Ποιός άραγε αποφάσισε ποιοί θα εκλεγούν και ποιοί θα πάνε στις χωματερές για αγρανάπαυση? Μήπως οι δημότες αυτού του πολύπαθου τόπου ? Μήπως το επίσημο ΠΑΣΟΚ ή η επίσημη ΝΔ ? Δεν το νομίζω . Το επίσημο ΠΑΣΟΚ  στήριξε Κοντόπουλο , η νομενκλατούρα του όμως τον χαντάκωνε (γνωστή σε όλους η άρχουσα καισαρική τάξη του ΠΑΣΟΚ)  . Η επίσημη ΝΔ αποφάσισε να χρήσει υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Λιάντση . Ποιός εκπροσωπούσε την επίσημη ΝΔ ? Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ , ο Καραμανίδης και μόνο . Ο επίσημος βουλευτής της , δεν είναι επίσημη ΝΔ , ούτε οι υποψήφιες βουλευτίνες της , ούτε ο Πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ κατατάσσουν τους εαυτούς τους στην επίσημη ΝΔ . Οι περισσότεροι απ΄αυτούς εξάλλου είναι υποστηρικτές της Ντόρας , με τον Λιάντση θα πήγαιναν που ήταν Σαμαρικός ? (καλά όσον αφορά τον βουλευτή  , αυτός βρίσκεται στον δικό του κόσμο και απαλλάσεται) . Μήπως όμως και οι κολλητοί φιλοι του Σαμαρά στήριξαν την επιλογή του (Λιάντση) ? Αμ δε !!!!! Οι  φανατικότεροι εχθροί του σ΄αυτές τις εκλογές ήταν οι τέως ¨ανοιξιάτικοι¨, αλλά και σημερινοί φίλοι του Προέδρου . Πως λοιπόν μετά να τα καταφέρει ο μόνος και έρημος παλεύων υποψήφιος ? Τα έργα του ως Νομάρχης μιλούσαν από μόνα τους αλλά κανείς δεν τα έδινε σημασία , γιατί οι εχθροί του τα υποτιμούσαν και δεν τα αναγνώριζαν . Όλοι αυτοί οι τύποι που κατάφεραν να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα είναι ανακατεμένοι στα κοινά του τόπου από το παρασκήνιο εδώ και δεκαετίες . Είναι  οι  συνήθεις ύποπτοι που κατευθύνουν ευάλωτες μάζες ψηφοφόρων  κατά το δοκούν . Είναι οι παλαιομέντορες της τοπικής μας πολιτικής  σκηνής . Οι θεωρητικοί εκπρόσωποι  "ιδεολογιών" και δήθεν ηθικολογιών που διαμορφώνουν  αποτελέσματα . Και να ήταν τα κριτήριά τους αξιοκρατικά και ειλικρινή ? Να τους βγάζαμε και το καπέλο . Έλα όμως που οι υποστηριζόμενοι από αυτούς  υποψήφιοι  και όχι μόνο δήμαρχοι και περιφερειάρχες , αλλά κυρίως υποψήφιοι  δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι  ανήκουν στην συνομοταξία των παλιομέντερων? Διαβάστε ονόματα υποψηφίων εκλεγέντων και μη .Θα διαπιστώσετε , ότι τα μέχρι σήμερα παλιομέντερα στην πλειοψηφία τους απεχώρησαν με τις ευλογίες των παλαιομεντόρων , για να παραχωρήσουν τις θέσεις τους , στα παλαιότερα και ανακυκλωθέντα πλέον παλιομέντερα που επανακάμπτουν δρυμύτερα για να μας σώσουν .ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΠΑΛΙΟΜΕΝΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΠΑΛΙΟΜΕΝΤΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ  ΠΑΛΑΙΟΜΕΝΤΟΡΕΣ .

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΝ

Πέρασε και η δεύτερη των εκλογών Κυριακή , με αποτελέσματα αυτά που ήδη όλοι γνωρίζουμε . Όπως είθειστε , μετά από το οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα , οι συνήθεις ύποπτοι κομματικοί παραγοντίσκοι και  ειδικότερα οι βουλευτές και υπουργοί των κομμάτων , ενδύονται τον μανδύα του πολιτικού αναλυτή  και  παίρνουν σβάρνα τους  ραδιοφωνικούς και  τηλεοπτικούς  σταθμούς για να μας πείσουν ότι αυτοί , τα πουλαίν τους και τα  κόμματά  τους  κέρδισαν  τις  εκλογές . Πάντα  οι  εκλογές  κερδίζονται  και  από  τους  δύο  κατά  την  άποψή  τους  φυσικά . Τι παράξενα πράγματα εκσφενδονίζουν και έχουν μάλιστα  και  την  απάιτηση να κάνουμε  πως  τους πιστεύουμε  κιόλας .!!!! Την πρώτη Κυριακή που ο ένας "υποτίθεται" ότι έχασε , έπρεπε να πιστέψουμε ότι οι εκλογές  ήταν  αυτοδιοικητικές , οπότε έχασε ό κακομοίρης υποψήφιος δήμαρχος που δεν έπεισε τους ψηφοφόρους του και σε καμία περίπτωση το κόμμα που  πάντα είναι αλάνθαστο . Αυτό για την μία πλευρά , του κυβερνώντος κόμματος . Από την αντίθετη τώρα παράταξη , την πρώτη Κυριακή οι εκλογές ήταν πολιτικές , με  αντιμνημονιακό χαρακτήρα . Άρα ο νικητής εκείνης της Κυριακής είναι το κόμμα της αντιπολίτευσης και όχι οι υποψήφιοι τοπικοί της άρχοντες . Άντε να υποκριθούμε ότι μας έπεισαν !!! Την δεύτερη όμως Κυριακή  των εκλογών γίνεται  το μπουρδούκλωμα . Έρχεται ο αναλυτής βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και ανασκευάζει τα προ εβδομάδος εκ του ιδίου λεχθέντα και προσπαθεί με σοβαροφανές ύφος που δεν σηκώνει αντίρρηση καμία , να  μας  πείσει ότι οι εκλογές αυτές δεν ήταν αυτοδιοικητικές , αλλά  πολιτικές , μιας και νίκησε η πολιτική της κυβέρνησης που έσωσε τους Έλληνες   από την καταστροφή  και  όχι οι  κομματικοί  του  υποψήφιοι που  είχαν χάσει (αλλά γι΄αυτούς είχαν κερδίσει)  την  προηγούμενη  Κυριακή λες και  επρόκειτο  για  άλλες  εκλογές  και  άλλη  χώρα .
Από  την  αντίπαλη  τώρα  πλευρά , βγαίνει ο ανεκδιήγητος  και  πολιτικά μπουρδουκλωμένος βουλευτής , να μας πείσει ότι κέρδισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και  ειδικότερα ο ίδιος , γιατί οι εκλογές ήταν αυτοδιοικητικές και όχι αντιμνημονιακές (πολιτικές) και άρα κέρδισε η στάση του , που στήριζε τον αντάρτη υποψήφιο και όχι τον χρησμένο , που όμως θα ήθελε να εκλεγεί αυτός , αλλά και πάλι είναι νίκη του κόμματός του . Βρε σαλτιπάγγοι της  πολιτικής ποιόν δουλεύετε ?
Αποτέλεσμα ? Ποιός χάνει με όλες τις ανοησίες που επικρατούν στον χώρο  της "τοπικής μας"  πολιτικής? Μήπως ο ίδιος ο τόπος ? Διαβάστε ποιοί θα κυβερνήσουν τον τόπο μας τα επόμενα τρισήμισυ χρόνια οναμαστικά . Και δεν εννοώ τους αρχηγούς και μόνο των ψηφοδελτίων , αλλά τα  ονόματα που απάρτιζαν όλους τους συνδυασμούς και  ακόμη ακόμη και  τους  εκλεγέντες . Θεωρεί κανείς ότι αυτοί είναι οι αξιότεροι και καταλληλότεροι για να πάνε τον  τόπο μπροστά ? Αυτό είναι το καλύτερο  έμψυχο  δυναμικό του δήμου μας ? Μετά γιατί πρέπει να παραπονιόμαστε ? Συμπεριφορές πολιτικών που πιο πάνω περιέγραψα , ωθούν τους αξίους και  ικανούς μακριά από συνδυασμούς και εκλογές και καταλήγουμε σε συγκροτήσεις ψηφοδελτίων με μέτριους ή κακούς υποψήφιους . Και εμείς οι  κακομοίριδες ψηφοφόροι κρίνουμε την κατάσταση από τον καναπέ γιατί πλέον δεν χαραμίζουμε τον χρόνο μας ούτε καν για να πάμε να ψηφίσουμε (60% αποχή) . ΕΛΑ  ΟΜΩΣ  ΠΟΥ  Ο  ΤΟΠΟΣ  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ   ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ  ΚΑΛΥΤΕΡΗ  ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ  ΑΠΟ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ . ΑΝ  ΕΜΕΙΣ  ΠΑΨΑΜΕ   ΝΑ   ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ   ΑΣ  ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ  ΟΤΙ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΜΑΣ  ΣΤΗΝ  ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ  ΤΟΥΣ  Σ΄ ΑΥΤΟΝ  ΤΟΝ ΤΟΠΟ  ΘΑ  ΖΗΣΟΥΝ . ΜΗΝ  ΤΑ  ΑΔΙΚΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΠΑΡΑΔΟΥΣΟΥΜΕ  ΕΝΑΝ  ΤΟΠΟ  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ  ΚΑΙ  ΜΕ  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ  ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ .

Πάμε να φύγουμε. Αυτοί θα βαφτίσουν την πτώχευση, επιβράβευση.




Θα μας τρελάνουν εντελώς οι άνθρωποι. Έχουν προφανώς βαλθεί να φτιάξουν μια κοινωνία σαλταρισμένων. Ουδόλως ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του καθεστώτος, νοιάζεται για την πνευματική υγεία εκείνων στους οποίους απευθύνεται, αρκεί να έχουν μια κοινωνία σε καταστολή.
Όσο πιο χοντρά ψέμματα λένε τόσο πιο πολύ περνάνε στον κόσμο. 

Για παράδειγμα, μόλις ο κ. Στρος Καν μίλησε για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, πετάχτηκαν τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια του καθεστώτος και άρχισαν ξεδιάντροπα να μιλάνε για....
δήθεν επιβράβευση από το ΔΝΤ των συνεπών προσπαθειών μας. Φυσικά ο κ. Στρος Καν μίλησε για επιμήκυνση, γιατί βλέπει το ακριβώς αντίθετο. Ότι δηλαδή καμία σοβαρή προσπάθεια δεν γίνεται για να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. Όμως το καθεστώς απτόητο, βαφτίζει την επιμήκυνση, επιβράβευση.

Από το άλλο μέρος όμως, πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως, όσο και αν επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής του χρέους και πάλι κανένα αποτέλεσμα δεν πρόκειται να επιτευχθεί, αν πρώτα δεν μειωθεί η «μαύρη τρύπα» του δημοσίου. Αν δηλαδή δεν μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες.  Με απλά λόγια, αν δεν μειωθεί το Κράτος και ταυτόχρονα αναπτυχθεί ο ιδιωτικός τομέας. Αυτό όμως σημαίνει πως το ίδιο το καθεστώς ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να μειώσει την επιρροή του, δηλαδή να μειώσει τον εαυτό του, αφού Κράτος και Σύστημα ΠΑΣΟΚ σχεδόν ταυτίζονται.
Πιστεύετε εσείς ότι θα κάνει κάτι τέτοιο;;

Εννοείται πως το καθεστώς ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του ουδόλως επιθυμούν τη μείωση της δύναμής τους, γι’ αυτό, εκτιμούμε, ότι θα πάνε σε ελεγχόμενη πτώχευση (αναδιάρθρωση τη λένε προς το παρόν) με την μόνιμη κυριαρχία των ξένων για δεκαετίες πάνω στο κεφάλι μας, αρκεί να διασωθεί το καθεστώς, που θα επιχειρήσει να παίξει το ρόλο του μόνιμου μεσάζοντα.

Όμως αυτή την πτώχευση, εδώ είμαστε και να το θυμηθείτε, θα την ονομάσουν επιβράβευση ή κάτι τέτοιο.
Είναι δηλαδή για να φεύγουμε.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Των ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ - ΣΤΑΘΗ Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)


Νόμιμο ναι, ηθικό όμως; Ανοίκεια πράγματα φαίνεται να συμβαίνουν τόσο στο Διπλωματικό γραφείο τουπρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου όσο και στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, Δ. Δρούτσα.
Ενώ η κυβέρνηση κόπτεται υπέρ της περικοπής δαπανών και της πάταξης της...
σπατάλης στον δημόσιο τομέα, στο ίδιο το Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού υπηρετεί ως ιδιαιτέρα η κ. Ξ.Μ., υπάλληλος η οποία, αν και έχει έρθει με «διαταγή μετακίνησης» από το εξωτερικό, αν και πληρώνεται πλέον εδώ κανονικά τον μισθό της, εξακολουθεί να λαμβάνει και το επίδομα αλλοδαπής.
Το οποίο επίδομα αναλογεί σε 9.600 ευρώ ανά δίμηνο, ποσόν διόλου ευκαταφρόνητο, μάλιστα σε εποχές όπου οι δυσφημούμενοι και συκοφαντημένοι -συλλήβδην- δημόσιοι υπάλληλοι δυσπραγούν. Με δυο λόγια, η εν λόγω υπάλληλος, οποία υπηρετούσε στα Σκόπια, ενώ ανεκλήθη στην Αθήνα εδώ και μήνες και υπηρετεί πλέον στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού, εξακολουθεί να λαμβάνει α) τον μισθό της περί τα 4.800 ευρώ μηνιαίως, β) το επίδομα αλλοδαπής, ήτοι 9.600 ευρώ ανά δίμηνο και επιπλέον γ) μια ημερήσια αποζημίωση 90 έως 110 ευρώ (επί 30 ημέρες ίσον 2.700 ευρώ τον μήνα τουλάχιστον).
Αυτό το τελευταίο ποσόν η υπάλληλος το λαμβάνει διότι δεν ανακλήθηκε για να επιστρέψει μονίμως, αλλά έχει επιστρέψει με «διαταγή μετακίνησης». Έξυπνο! Και κυρίως πολύ βολικό. Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός όχι μόνον ευαγγελίζεται περικοπές, αλλά έχει ήδη βάλει μάχαιρα σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, στο ίδιο του το Γραφείο και με τις ευλογίες αυτού του ιδίου, μια φιλότιμη υπάλληλος ενθυλακώνει μηνιαίως το ποσόν των 4.800 + 4.800 + 2.700 = 12.300 (στρογγυλεμένα) ευρώ τον μήνα! Νόμιμα όλα αυτά; Νομιμότατα! Ηθικά όμως;
Αλλά αν, στην περίπτωση αυτή, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ο πρώτος διδάξας τού «δάσκαλε που δίδασκες και νόμον δεν εκράτεις», δεν υστερεί και ο υπουργός του κ. Δρούτσας, ο οποίος επίσης συλλαμβάνεται «κλέπτων οπώρας». Διότι και στο γραφείο του κ. Δρούτσα υπηρετεί υπάλληλος, η κυρία Γ.Ι., επίσης ορμώμενη -με «διαταγή μετακίνησης» και αυτή- από το Βουκουρέστι. Με «διαταγή μετακίνησης» ώστε να συνεχίσει και αυτή να λαμβάνει την «ημερήσια αποζημίωση» (90 ευρώ x 30 = 2.700 ευρώ ), η οποία μαζί με το «επίδομα αλλοδαπής» συν τον τρέχοντα μισθό της, αθροίζουν ένα σύνολο της τάξεως των 10.855 ευρώ μηνιαίως. Νόμιμον κι αυτό; Νομιμότατον! Ηθικόν όμως;
Αναμένεται η υπεύθυνη απάντηση γι' αυτή τη νόμιμη παρανομία. Καλό θα ήταν να απαντηθεί και το ερώτημα αν υπάρχουν κι άλλοι υπάλληλοι με το αυτό καθεστώς.
Αντιδρώ στις ομορφες βουλευτινες,τους ζεν πρεμιε βουλευτες,τους αεργους και τεμπεληδες της πολιτικης...Καιρος να φυγουν...οι αγαδες και το σιναφι τους!!!!!
ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.... ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ!!!!!!

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ :
Απ΄ότι προκύπτει από την πρώτη ανάγνωση ονομάτων που εξελέγησαν σαν δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι  στην Καστοριά:
α) τα υλικά κατεδάφισης στην μεγάλη τους πλειοψηφία οδηγήθηκαν στις χωματερές (χώρους εναπόθεσης μπάζων) . Οι ψηφοφόροι διεμήνυσαν περίτρανα και σε όλους ότι βαρέθηκαν τους ίδιους "μόνιμους και αυτοχρησθέντες σωτήρες μας" και τους έστειλαν στα σπίτια τους .
β) Οι νέοι δημοτικοί και περιφερειακοί μας όμως άρχοντες , θεωρώ ότι στην πλειοψηφία τους αν ερωτηθούν που βρίσκεται το Απόζαρι , πιθανόν να μην το γνωρίζουν . Την τριετία αυτή την Καστοριά θα την κυβερνήσουν άνθρωποι της περιφέρειας . Ίσως έτσι να είναι καλύτερα .Αυτό συμβαίνει γιατί οι Καστοριανοί δεν θέλουν να διοικούν την πόλη τους Καστοριανοί . Για να δούμε τι άλλο ακόμη μας επιφυλάσσει ο Καλλικράτης .

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Saraferas Apostolis Κληρονομική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
Άραγε τι
πολίτευμα έχουμε τελικά σ’ αυτή τη χώρα; Φαντάζεστε αυτό να μπει κάποτε θέμα
στις Πανελλήνιες Εξετάσεις; Άσκηση 1: Να βρεθεί η πιθανότητα να συμβεί τρεις
φορές σε 189 χρόνια ζωής ενός κράτους (στην ίδια χώρα), με πληθυσμό 10
...εκατομμυρίων να γίνουν πρωθυπουργοί Παππούς, Γιος και Εγγονός της ίδιας
οικογένειας. Προσοχή, τρεις φορές όχι μια, τρεις διαφορετικές οικογένειες.
Άσκηση 2: Να βρεθεί η πιθανότητα να συμβεί πέντε φορές σε 189 χρόνια ζωής
ενός κράτους (στην ίδια χώρα), να γίνουν πρωθυπουργοί Πατέρας και Γιος ή Παππούς
και Εγγονός. Πέντε διαφορετικών οικογενειών. Οι απαντήσεις για την
Ελλάδα. Από παππού σε γιο και εγγονό.

σοφά λόγια

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.
ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ:ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ,ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.


Read more: http://yperpasok.blogspot.com/#ixzz14XDyWFtF

ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΣΤΑ


Τελικά με έπεισε ο Γιώργος. Μεγάλο το δίλημμα. Αν τα πράγματα έρθουν ανάποδα τη Κυριακή, έχετε σκεφτεί σε τι περιπέτεια θα μπλέξει η χώρα ;
Μπορεί να φύγει ο δήμαρχος Πάρου, ο απόγονος του αυλάρχη, ο υπουργός οικονομικών που δεν έχει πέσει μέσα ούτε σε μία πρόβλεψη, η αγνή περιβαλλοντολόγος , ο πλέον επιφανής υπουργός εξωτερικών που γνώρισε η Ελλάδα και τινές άλλοι της παρέας.
Πως θα επιβιώσει η πατρίδα ; Τι θα απογίνουμε χωρίς τα στιβαρά χέρια και τα λαμπερά μυαλά τους ;
Πάνε οι πράσινες επενδύσεις, πάει το fast track, πάει και το opengov, τα κανό, τα ποδήλατα και οι φοβερές φόρμες του μαραθωνίου.
Αμείλικτα τα ερωτήματα. Γι αυτό και αποφάσισα.
Θα στηρίξω τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, ώστε από Δευτέρα η πιο πετυχημένη κυβέρνηση των μεταπολεμικών χρόνων, να συνεχίσει το μεγαλειώδες έργο που άρχισε πριν από ένα χρόνο.
Δίστασα όταν νόμισα ότι την χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη την έκανε ο Γιώργος με ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά ησύχασα όταν έμαθα ότι συσκέφθηκε για το μέλλον της χώρας με τον Ραγγούση, τον Γερουλάνο, τον έχω χάσει τη μπάλα στο έλλειμμα, τον Αθανασάκη, τη Βάρτζελη και άλλους που είναι βέβαιο ότι μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε μεγάλες επιτυχίες.
Αν δεν ψηφιστεί ο Γιώργος, θα πάμε σε εκλογές που μάλλον θα ξανακερδίσει και θα κάνει και άλλους φίλους του υπουργούς και θα ξαναπάει το ίδιο καλά η χώρα και γι αυτό μπορεί να θυμώσει με την αχαριστία μας, να τα παρατήσει και να φύγει.
Ή μήπως δεν σας καίγεται καρφί γιατί χειρότερα δεν γίνεται να πάει η χώρα;

Read more: http://yperpasok.blogspot.com/#ixzz14WyQ9PL9

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010


"όσο ζω εγώ, δεν θα γίνεις δήμαρχος"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Η αποχή και το λευκό δεν προσθέτουν κάτι. Αφαιρούν: ΕΣΕΝΑ