Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Lucius Papademus Cincinatus

Ο κ. Άδωνις, υπουργοποιηθείς ελέω Μνημονίου και κυβιστήσεων μετά του αφεντικού του, άρα σύρων μετ’ άλλων ημιόνων τα δρεπανηφόρα άρματα της κ. Μέρκελ, εδήλωσε με σοβαροφάνεια και στόμφο 1000 καρδιναλίων το εξής εκπληκτικό: «Έχουμε εντολή 2 ετών». Από κοντά η κ. Ξαφά μάς εδήλωσε..
ευθέως ότι ο Λουκάς θα πρέπει να παραμείνει όσο περισσότερο γίνεται.
Να τον εκμεταλλευθούμε όσο μπορούμε. Γωνία Σίνα-Σκουφά άκουσα τον κ. Αντώνη τον λαχειοπώλη να μουρμουρίζει: «Στα τσακίδια κι’ ο Παπαδήμος κι’ όλο το σκυλολόι που τον στηρίζει». Δεν τον προέβαλε, όμως, κάποιο βοθροκάναλο ούτε κάποιο ραδιόφωνο. Βλέπεις, δεν έχει ο κυρ Αντώνης τις περγαμηνές και τα κονέ τής κ. Ξαφά, ώστε να παίζει πρώτη μούρη στο γυαλί και να κάνει κουμάντο στην τσέπη και στη ζωή των εξαθλιωμένων προς όφελος της ελληνικής, τρόπος του λέγειν, και ευρωπαϊκής ολιγαρχίας. 
Γωνία Σινώπης-Μιχαλακοπούλου η κυρά Μαρίνα περπατούσε μονολογώντας. Ίσα που διέκρινες άναρθρες κουβέντες. «Τσογλάνια του κερατά. Ποια μάνα σας γέννησε ψοφίμια». Ούτε η δήλωση αυτή της κυρά Μαρίνας έτυχε της δέουσας προσοχής των ΜΜΕ, ώστε να προβληθεί κατά πως πρέπει. Στα Τάρταρα της ενημέρωσης. 
Η κ. Ξαφά, όμως, είναι διεθνής persona και κολλητή των αυτοκόλλητων και πισωκολλητών και πρέπει όλοι να πληροφορηθούμε τις μεστές από νοήματα και σοφία δηλώσεις της. Μάλλον η κ. Ξαφά βλέπει τον φερόμενο ως πρωθυπουργό μας για Κιγκινάτο. 
Της διαφεύγουν, όμως, αρκετές λεπτομέρειες. Ο Lucius Quintus Cincinatus υπήρξε έντιμος πολιτικός, ο οποίος αποσύρθηκε στα κτήματά του για λόγους που δεν είναι του παρόντος. Όταν η Ρώμη κινδύνευσε από τις επιθέσεις βαρβαρικών φύλων, η Σύγκλητος τον κάλεσε και τον ονόμασε dictator με όλες τις εκ του αξιώματος αυτού εξουσίες. Ο Κιγκινάτος έσωσε τη Ρώμη και επέστρεψε στα κτήματά του. Οι Ρωμαίοι δεν διανοήθηκαν να τον εκμεταλλευθούν μετά το πέρας της ειδικής αποστολής που του είχαν αναθέσει. 
Ο Lucius Papademus εκλήθη από τους διεφθαρμένους επί κεφαλής της σύγχρονης Συγκλήτου για να σώσει υποτίθεται την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής άλλους φαίνεται να διασώζει. Αν, όμως, σώσει είτε την Ελλάδα είτε την εντός ή εκτός των ορίων της εγκαταβιούσα ολιγαρχία, θα πρέπει να αποσυρθεί πάραυτα. Ούτως ή άλλως του έχει ταχθεί προθεσμία για να μας σώσει. Δεν μπορεί να προσπαθεί αενάως. Πάντως, οι δύο αυτοί άνδρες ταιριάζουν σε κάτι: ο Lucius Quintus Cincinatus απεχθανόταν τους πληβείους, ακριβώς όπως και ο Lucius Papademus απεχθάνεται τον απλό λαό. 
Μην σας ξεγελάει η επίσκεψή του στα συσσίτια των αστέγων. Επικοινωνιακό τρικ ήταν. Και μία επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό: κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Τράπεζα της Ελλάδος ως σύμβουλος του Διοικητή, ως Υποδιοικητής και ως Διοικητής έπαιρνε ή δεν έπαιρνε όχι μόνο 13ο και 14ο, αλλά και 15ο μισθό; Είχε τότε διανοηθεί ως οικονομολόγος ότι αυτοί οι μισθοί αποτελούν τροχοπέδη για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας;
Σωτήριος Καλαμίτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου