Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

New Europe:"Ο Γ.Παπανδρέου κατέστρεψε μια χώρα".Σκληρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό


“Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου κατέστρεψε μία χώρα.Θα απαιτηθούν δεκαετίες για να επιστρέψουν οι Έλληνες εκεί που ήταν”. Έτσι ξεκινά το άρθρο της εφημερίδας New Europe,με θέμα την Ελλάδα.

Στη συνέχεια εξηγεί γιατί κακώς η Ελλάδα παρουσιάστηκε περίπου ως…απατεώνας της ΕΕ σε σχέση με το έλλειμμα.Γράφει η εφημερίδα:
“Στα τέλη του 2009,η Ευρώπη και ο κόσμος ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα ήταν ένας απατεώνας,η οποία ουδέποτε έπαψε να παραποιεί τα οικονομικά της στοιχεία.Όμως πόσο ακριβές είναι αυτό;

Λόγω της κλιμακούμενης τότε διεθνούς οικονομικής κρίσης η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων έδιναν ανακριβή στοιχεία”.

Η εφημερίδα αναφέρει όλες τις χώρες που παρουσίασαν ψευδή στοιχεία από την Ισπανία και τη Πορτογαλία έως τις ΗΠΑ και επισημαίνει:

“Ήταν μόνο η Ελλάδα αυτή που κατηγορήθηκε για παραποίηση στοιχείων και αναξιοπιστία.Κι αυτό έγινε από την ίδια της τη κυβέρνηση.Ταυτόχρονα μετέδιδε προς τις διεθνείς αγορές ότι ήταν μια χρεοκοπημένη χώρα με τεράστια διαφθορά,πελατειακό σύστημα,παρασιτική οικονομία και έφθασε στο σημείο να συγκρίνει τη χώρα με τον Τιτανικό,ανεβάζοντας έτσι τα επιτόκια δανεισμού”.

Και η εφημερίδα θέτει το ερώτημα:

“Προς τι ο αυτοδιασυρμός;Γιατί κατηγορήθηκε η Ελλάδα για παραποίηση στοιχείων ,για διαφθορά και για όλα τ΄ άλλα από την ίδια της τη κυβέρνηση;Γιατί φούσκωσε η ίδια το έλλειμμα στα τέλη του 2009;”

Η εφημερίδα καταλήγει αποδίδοντας ευθύνες στον Γ.Παπανδρέου “ο οποίος παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί από Έλληνες και ξένους αξιωματούχους για την πραγματική κατάσταση ,δημιούργησε προσδοκίες κι έδωσε υ

ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ . ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ .

“Voglio essere come tutti gli altri. Voglio essere normale!


ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ

ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΗ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ


ΟΡΕΣΤΕΙΑΔΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1980 - ΚΑΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΕΤΕΛΕΣΑΝ ΝΕΟΙ

  

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Τώρα θυμηθήκατε την εθνική μας κυριαρχία κύριοι απάτριδες;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Δεν ξεχνώ τον Γιωργάκη που μιλούσε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για περιορισμό και απώλεια της εθνικής κυριαρχίας μας ήδη από τον Νοέμβριο του 2009. Τότε ουδείς είχε το σθένος να σηκώσει το ανάστημά του και να τον στείλει από ΄κει που ήλθε. Ανθρωπάκια άβουλα και ασπόνδυλα στρογγυλοκάθονταν στους υπουργικούς θώκους επιδιδόμενα στο γνωστό άθλημα της
διασπάθισης του ιδρώτα του ελληνικού λαού, διότι τότε προσποιούνταν ότι λεφτά υπάρχουν και επειδή υπήρχαν έπρεπε να τα σπαταλούν δεξιά κι’ αριστερά κατά πως είχαν συνηθίσει.
Δεν τους ξεχνώ που δεν είπαν κουβέντα την αποφράδα ημέρα της 23.04.2010, όταν ο Γιωργάκης μας έσυρε στο ΔΝΤ. Ούτε όταν ψήφιζαν το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο χωρίς, φυσικά, να το έχουν διαβάσει. Ούτε όταν μας έριχναν τη μία μετά την άλλη μαχαιριά, επειδή δεν μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος της πτώσης της κυβέρνησης. Πρώτα και πάνω απ’ όλα το κόμμα. Μετά και στο βάθος πολύ μακρυά η πατρίδα και ο λαός που την απαρτίζει.
Όταν ανακοινώθηκε ότι θα εγκατασταθούν επίτροποι στα υπουργεία, ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι δεν θα ανεχθεί «μπάστακα» στο υπουργείο του υπονοώντας σαφώς ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα παραιτηθεί. Οι μπάστακες εγκαταστάθηκαν και ο κ. Σκανδαλίδης συνεργάζεται άριστα μαζί τους. Δεν νοιώθει ότι στο πρόσωπό του ίδιου και όλων των άλλων υπουργών έχει ταπεινωθεί ο ελληνικός λαός, επειδή έχει εκλέξει υπουργούς ανίκανους να διαχειρισθούν τις τύχες του. Δεν νοιώθει ούτε αυτός ούτε οι άλλοι υπουργοί ότι οι μπάστακες εγκαταστάθηκαν για να ελέγχουν τις κρατικές δαπάνες, να εξακριβώνουν, δηλαδή, αν οι κόποι του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο, ώστε να μπορέσει κάποτε να αποπληρώσει τα δάνεια που πήραν όλα αυτά τα λαμόγια στο όνομα όλων, αλλά τα μοίρασαν στους ολίγους, στους κολλητούς τους.
Περί τα μέσα Δεκεμβρίου 2011 ο Horst Reichenbach, επί κεφαλής των «μπαστάκων», δήλωσε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι πρόβλημα κρατικών δαπανών, διότι παρά την οικονομική ύφεση και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού που επέφερε η πολιτική ΠΑΣΟΚ, διαφαινόταν ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων ήταν αδύνατη εξ αιτίας της συνεχιζόμενης κρατικής σπατάλης. Ούτε αυτό συνέγειρε τους πράσινους μπαμπουΐνους. Η μόνη υποχώρηση που έκαναν ήταν να καλέσουν και τους άλλους να αναλάβουν μαζί την ευθύνη καταβύθισης του σκάφους. Ούτε λέξη για αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση ως αποτυχημένου. Οι υπουργικές καρέκλες είναι πάντοτε υπουργικές καρέκλες.
Όρισαν κατά παράβαση της συνταγματικής νομιμότητος και πρωθυπουργό-εκπρόσωπο των «αγορών». Οι «αγορές» ξέρουν τί κάνουν και επέβαλαν ως πρωθυπουργό πρόσωπο έχον την ελληνική ιθαγένεια, ώστε να μη θίξουν το φιλότιμό μας. Λες και δεν καταλάβαμε το παιχνίδι που παίζουν και ότι ο δοτός πρωθυπουργός πρώτα θα φροντίσει για τα συμφέροντα των δανειστών και στη συνέχεια για τα συμφέρονταν των οφειλετών.
Και τώρα, είδαν και απόειδαν οι δανειστές και ζητούν να θέσουν επισήμως τη χώρα μου υπό επιτροπεία, διότι γνωρίζουν ότι ο δοτός πρωθυπουργός αδυνατεί να τιθασεύσει όλον αυτόν τον εσμό των υποκριτών που απαρτίζουν τον πολιτικό θίασο. Αντέδρασαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις σ’ αυτή τη νέα απαίτηση προβάλλοντας, πολύ χαλαρά πρέπει να πω, την εθνική κυριαρχία, την εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Ο Νάνος Μπεγλίτης, μάλιστα, είχε την ευκαιρία να λανσάρει ένα καινούργιο όρο: «συλλογική αξιοπρέπεια». Το «εθνική» είναι αδόκιμος όρος γι’ αυτόν. Πρέπει να μιλάμε για «συλλογική αξιοπρέπεια». Στην αρχή νόμισα πως αναφέρεται στην αξιοπρέπεια κάποια συλλόγου ποδοσφαιρικού, γυμναστικού, εξωραϊστικού κ.λπ., αλλά στη συνέχεια κατάλαβα ότι μιλούσε και για λογαριασμό μου. Είμαι και εγώ μέλος αυτού του «συλλογικού».
Στο διαδίκτυο, στις εφημερίδες πολλοί αρθρογράφησαν πνέοντες μένεα κατά των αλλοδαπών που τόλμησαν να προβάλουν μία τέτοια απαίτηση, δηλαδή τον διορισμό Επιτρόπου που θα ελέγχει τα οικονομικά του κράτους. Κι’ εγώ μαζί τους. Όμως κάναμε λάθος. Δεν έπρεπε να βρίσουμε τον αλαζόνα Γερμανό κατακτητή. Έπρεπε να βρίσουμε πρωτίστως όλα αυτά τα λαμόγια που μας έφεραν στο σημείο που έχουμε φτάσει. Αυτοί είναι υπεύθυνοι που έδωσαν και δίνουν το δικαίωμα στον καθένα να μας ταπεινώνει.
Όταν καλλιεργείς με την ανοχή σου επί χρόνια την ιδέα ότι το κάψιμο της ελληνικής σημαίας δεν είναι παρά η καύση ενός κουρελόπανου, για ποια εθνική [με συγχωρείτε κ. Μπεγλίτη, «συλλογική» ήθελα να πω] αξιοπρέπεια μπορείς να μιλάς σήμερα μικρέ πολιτικάντη της δεκάρας;
Αφορμή για το αρθρίδιο τούτο αποτέλεσε το άκουσμα μίας ελληνίδος πολίτιδος, η οποία με πίκρα είπε στο ραδιόφωνο ότι στο σχολείο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της υπάρχει μεν η ελληνική σημαία, αλλά είναι κουρελιασμένη και έχει μείνει η μισή εδώ και χρόνια. Και διερωτήθηκε ευλόγως αυτή η πολίτις: δεν υπάρχει ούτε ένας δάσκαλος που να αισθάνεται άσχημα διδάσκοντας σ’ αυτό το σχολείο όταν αντικρύζει κάθε μέρα αυτό το «κουρελόπανο»;
Αυτές τις μισοσκισμένες σημαίες τις βλέπουν και οι μπάστακες. Δεν με εκπλήσσει, λοιπόν, η απαίτηση των δανειστών να μας βάλουν Επίτροπο με ένα και μόνον ένα στόχο: να μην τρώνε τα χρήματά μας οι πολιτικάντηδες αυξάνοντας έτσι το χρέος μας και καθιστώντας τόσο το χρέος όσο και τον ελληνικό λαό «μη βιώσιμο». Αισθάνομαι προσβεβλημένος, αλλά το ανάθεμα δεν πρέπει να πέφτει στους δανειστές. Πρέπει να πέφτει πρωτίστως στους ανίκανους και ιδιοτελείς απάτριδες πολιτικούς μας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης για τα χάλια του μνημονίου και του ΠΑΣΟΚ

Μίκης Θεοδωράκης: "Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα φαινόμενο, η ζημία που έκανε στη χώρα είναι ανυπολόγιστη"
-Τον τελευταίο καιρό στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν με δηλώσεις τους να κρατήσουν αποστάσεις από την πολιτική του μνημονίου. Πώς το σχολιάζετε;

-Αφού έντυσαν την Ελλάδα στα μαύρα, τώρα ένας-ένας αρχίζει να στρέφεται χωρίς ντροπή κατά του Μνημονίου. Σημίτης και Χρυσοχοϊδης, ο ένας το θεωρεί λάθος και ο άλλος δηλώνει ότι δεν το γνώριζε. Σε λίγο θα δούμε τον Παπακωνσταντίνου να το καταδικάζει και τον Παπανδρέου να ετοιμάζει  σταυροφορία κατά του μνημονίου. Στο τέλος θα μας βγούνε κι από πάνω, λέγοντας πως για τα χάλια που δημιούργησε το μηνμόνιο στην πατρίδα φταίμε εμείς οι απέξω. Αυτό το κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, είναι αληθινό φαινόμενο στην παγκόσμια ιστορία ως προς την ικανότητα να διαστρέφει την αλήθεια και να γοητεύει το λαό, όπως η κόμπρα της θύματά της. Από την άποψη αυτή η ζημία που έκανε στη χώρα και το λαό είναι ανυπολόγιστη.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Ανέκδοτο (μην είναι και αλήθεια... δεν ξέρω!)

‎- Σταματάει ένα ταξί ένας τύπος, μπαίνει μέσα και λέει στον ταξιτζή:
- Μεγάλε, γρήγορα στην οδό τάδε, νούμερο ταδε μόλις με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι η γυναίκα μου με απατάει. Πράγματι, ο ταξιτζής πατάει γκάζι και σε λίγο φθάνουν στο σπίτι του. Οπότε ο τύπος λέει στον ταξιτζή: - Ρε μεγάλε, δεν ανεβαίνεις κι εσύ μαζί μου να σ' έχω για μάρτυρα; ...

Και ανεβαίνουν και οι δυο στο διαμέρισμα του τύπου.
Ο τύπος ανοίγει την πόρτα, πηγαίνει στο υπνοδωμάτιο και πραγματικά κάτω από τα σεντόνια είναι η γυναίκα του με κάποιον άντρα. Τραβάει τα σεντόνια και φωνάζει:
 - Εσύ ποιος είσαι, ρε; Εραστής: Εγώ ποιος είμαι;
Εγώ είμαι αυτός που πριν από λίγες μέρες έδωσα στη γυναίκα σου 3.000 ευρώ για να εξοφλήσεις το δάνειο του αυτοκινήτου σου, Eίμαι αυτός που κάθε μήνα δίνει στην γυναίκα σου 700 ευρώ για το νοίκι, Eίμαι αυτός που κάθε βδομάδα δίνει λεφτά στην γυναίκα σου για το supermarket και τη λαϊκή, Eίμαι αυτός που κάθε βδομάδα δίνει λεφτά στην γυναίκα σου για τα φροντιστήρια των παιδιών σου.  Ο τύπος γυρνάει στον ταξιτζή και του λέει ψιθυριστά: -Ρε φίλε τινα κάνω;
* Και ο ταξιτζής του απαντάει:
 -ΣΚΕΠΑΣΕ ΤΟΝ ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΡΥΩΣΕΙ !!