Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

"ΤΡΙΠΛΟ-ΓΑΜΟ-ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ" ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ !!!!

 Γράφει o Γιάννης Καλαμίτσης Δείτε όλα τα άρθρα του/της
 
 
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ κάθε ανύπαντρης αγγλοσάξονης γυναίκας δεν είναι μόνο να βρει άντρα, αλλά και να παντρευτεί Ιούνιο. «Τζιουν Μπράιντ»… Νύφη του Ιουνίου! Το γιατί δεν το γνωρίζω. Ισως επειδή ο Ιούνιος είναι (στην πραγματικότητα) ο πιο ανοιξιάτικος μήνας - ασχέτως αν τον θεωρούμε καλοκαίρι. Είναι ο μήνας που ανθίζουν τα πάντα, μέχρι και τα γαϊδουράγκαθα, και άρα θα ανθίσει και η άλλη ως «νυφούλα». Κι άλλη μια εξήγηση πιθανόν να είναι το ότι τον Ιούνιο μεγαλώνουν στο μέγιστο οι ημέρες και μικραίνουν οι νύχτες και, άρα, δεν θα κρατήσει πολύ η πρώτη νύχτα του γάμου και η ταλαιπωρία της.

Βεβαίως, η πρώτη νύχτα του γάμου δεν είναι πια όπως ήταν κάποτε. Πρώτον, δεν υπάρχουν πλέον πολλές παρθένες προς διακόρευση. Τα ήθη έχουν χαλαρώσει και άρα δεν τίθεται και θέμα να δείξουν από το παράθυρο ματωμένα σεντόνια. Κι ούτε υπάρχει ανάγκη να σφάξουν περιστέρι, όπως έκαναν κάποτε, για να ματώσουν τα σεντόνια, εάν δεν υπήρχε άτρωτος, εισέτι, παρθενικός υμήν.

Οι κάπως μεγαλύτεροι σε ηλικία ίσως να θυμόσαστε την εποχή που, προκειμένου να παντρευτεί μία που είχε ήδη χάσει την «παρθενιά» της, γινόντουσαν από τους γυναικολόγους «επισκευές υμένων». «Παρθενορραφές» τις λέγανε. Οι γυναικολόγοι που έκαναν τις «ραφές» ήσαν ικανοί να κεντήσουν πάνω στον υμένα και το μονόγραμμα του μέλλοντος γαμπρού. Οπως στα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες της προίκας.

Κάτι σαν παρθενορραφή μετά από άγριο βιασμό γίνεται και στις ημέρες μας στην πολιτική ζωή του τόπου. Η Νέα Δημοκρατία των εκατόν είκοσι τόσων βουλευτών ξεσκίζει, κυριολεκτικώς, ό,τι το παρθένο υπήρχε σε μισθούς, συντάξεις, συμβάσεις εργασίας κι άλλα τέτοια. Προκειμένου όμως να διατηρηθεί ως περιζήτητη από την πλειοψηφία νύφη, προσφεύγει στον γυναικολόγο Βαγγέλη και στον μαιευτήρα Φώτη, οι οποίοι και ράβουν, για λογαριασμό της, τον τρωθέντα κοινωνικό υμένα με αριστερόχρωμη κλωστή. Και τον κάνουν σαν αριστερό και σαν καινούργιο!

Είναι Ιούνιος, ο μήνας των λαμπερών γάμων, και η Νέα Δημοκρατία είναι παρθενορραμένη και έτοιμη να παντρευτεί ξανά την εξουσία. Κουμπάροι θα είναι οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι. Βαγγέλης και Φώτης θα κρατούν τις λαμπάδες. Στο «Ησαΐα, χόρευε» ο Φώτης θα μαζεύει τα κουφέτα που θα πετούν και ο Βαγγέλης το ρύζι. Θα κάνει ένα πιλάφι σπειρωτό άλλο πράγμα! Οχι λαπά, σαν το περί ρατσισμού νομοσχέδιο του Ρουπακιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου