Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ . ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝΕ . ΛΕΦΤΑ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ . ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ .

 Γράφει o Γιάννης Καλαμίτσης Δείτε όλα τα άρθρα του/της
 
 
ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 Ιουλίου, και προσπαθώ να γράψω το χρονογράφημά μου, για να το στείλω, εγκαίρως, στην εφημερίδα και να δημοσιευθεί στις 14 του μήνα. Εξω λυσσομανάει ο αέρας και στις ειδήσεις από το ραδιόφωνο ακούω για φωτιές και για απολύσεις.

Κάποια δάση καίγονται και η δασοπυρόσβεση προσπαθεί να κατασβήσει τις φλόγες, με την βοήθεια εθελοντών, ενώ την ίδια ώρα μου λένε πως δωδεκάμισι χιλιάδες θα φύγουν από το Δημόσιο με τη μια και άλλες δωδεκάμισι με τη δεύτερη. Ισως να υπάρξει και τρίτη… Απολύσεις, στο μεσοκαλόκαιρο!... Πού είναι εκείνη η εποχή που λέγαν πως δεν θα κάνουν ούτε εκλογές για να μη χαλάσουν τα μπάνια του λαού;

Μου είναι δύσκολο να καταλάβω πώς θα ορθοποδήσει η χώρα και θα βγει από την κρίση, αν αυξηθεί ο αριθμός των ανέργων και ξεπεράσει το ενάμισο εκατομμύριο.

Μου είναι δύσκολο και το να καταλάβω πώς θα εξοφληθούν τα δισεκατομμύρια που χρωστάει το κράτος στο δικό του δημιούργημα, τον ΕΟΠΥΥ - τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Απ’ όσα ακούω, βγάζω το συμπέρασμα πως χρωστάμε σε όποιον μιλάει, ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά και κινέζικα. Βλάκας ων, αδυνατώ να καταλάβω πώς, κάποια ημέρα, θα μπορέσουμε να εξοφλήσουμε τους δανειστές μας. Γι’ αυτό και με βρίσκει σύμφωνο η εκφραζόμενη από κάποιους άποψη πως πρέπει να προβούμε σε άρνηση πληρωμών.

Η λύση είναι μία: Θα πούμε στους δανειστές μας να γράψουν σε μια λίστα τα χρήματα που τους χρωστάμε και κάθε πρωί να σβήνουνε κι από ένα δισεκατομμύριο ευρώ (ένα μικρό, σχετικά με το χρέος μας, ποσό). Σε έναν χρόνο μέσα θα τους έχουμε ξοφλήσει όλους! Κι εκείνοι δεν θα αισθανθούν και το ζόρι.

Εχουμε όμως τίμιους πολιτικούς και τίμιες ηγεσίες. Μπορεί κάποιοι από αυτούς να είναι στην εξώπορτα του Κορυδαλλού επειδή έφαγαν χρήματα του Δημοσίου και των Ελλήνων πολιτών, αλλά λεφτά δανειστών δεν πρόκειται να φάνε ποτέ!

Είναι Κύριοι, με κάπα κεφαλαίο!

Κι από τη στιγμή που τα χρέη θα πρέπει να τα πληρώσω εγώ κι εσύ, γιατί να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών και να βγάλουν εκείνοι το κακό όνομα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου