Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ . ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΑΕ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ ... ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΔΟΣΗ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΝΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

Πώς «ξεπλένουν» τους φοροκλέφτες

Κόλπο γκρόσο για το ξέπλυμα των φοροκλεφτών μέσω παραγραφής των αδικημάτων τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πώς «ξεπλένουν» τους φοροκλέφτες

Όλα ξεκινάνε από το δεδομένο ότι στις 31/12/2013 (σε δυόμιση μήνες δηλαδή) όσοι βαρύνονται με βαριές φορολογικές παραβάσεις που διέπραξαν από το 200 έως το 2007, και δεν ελεγχθούν από τις κρατικές αρμόδιες υπηρεσίες, αποδίδονται στην κοινωνία ως λευκές περιστερές λόγω παραγραφής των αδικημάτων τους.
Το έφεραν από 'δω το έφεραν από 'κεί οι κρατικοί φωστήρες που θέλουν να γλιτώσουν τα «κοράκια» της ελληνικής οικονομίας από τα χρέη τους και βρήκαν τη φόρμουλα:
Μεταφέρουν στις εφορίες, στις κατά τόπους ΔΟΥ, τον έλεγχο όλων των φορολογικών παραβάσεων που παραγράφονται τέλος του 2013. Χθες το απόγευμα έφτασε ένα κατεπείγον σήμα από το υπουργείο Οικονομικών στις κατά τόπους εφορίες που τους αναθέτει αυτό το έργο.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι στις πλήρως αποδυναμωμένες από προσωπικό εφορίες, εκεί που οι υπάλληλοί τους δεν παίρνουν ανάσα από τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις των πολιτών, προστίθεται και το βάρος ελέγχου δεκάδων χιλιάδων εκκρεμών φορολογικών παραβάσεων από το 2000 έως το 2007.
Άρα πού οδηγούμαστε; Να μην προλάβουν οι εφοριακοί να ελέγξουν το μεγαλύτερο μέρος των υποθέσεων αυτών μέχρι το τέλος του 2013 και έτσι με ωραίο τρόπο διάφοροι μεγαλοκαρχαρίες που χρωστάνε τεράστια ποσά στο δημόσιο να μην πληρώσουν ούτε ευρώ, να παραγραφούν όλες αυτές οι εκκρεμείς υποθέσεις και στη συνέχεια βέβαια μεγαλοκαρχαρίες και οικονομικοί φωστήρες της κυβέρνησης να πίνουν εις υγείας όλων ημών των κορόιδων.
Απλά να θυμίσω ότι στις υποθέσεις που παραγράφονται 31/12/2013 είναι και όσες από αυτές έχουν πρωταγωνιστές «πρωταθλητές» στη λίστα του Λουξεμβούργου και αγοραστές τεράστιων σπιτιών και οικοπέδων στο Λονδίνο χωρίς να υπάρχουν δηλωμένα τα έξοδα αυτά στα πόθεν έσχες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου