Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΘΕΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ , ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ??? ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ???? Η ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ??? ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η EUROPA NOSTRA !!!!



Οι 14 δήμοι που διεκδικούν την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»
Οι δήμοι που διεκδικούν για το 2021 τον χρησμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας είναι οι δήμοι Ιωαννιτών, Καλαμάτας, Τρίπολης, Βόλου, ο Δήμος Δελφών, ο Δήμος Ελευσίνας, η Κέρκυρα, η Λάρισα, ο Δήμος Μυτιλήνης, το Μεσολόγγι, ο Πειραιάς, η Ρόδος, η Σαλαμίνα και η Σάμος. Σήμερα, 23 Φεβρουαρίου, θα γίνει η φάση της προεπιλογής όπου κάθε υποψήφιος δήμος θα παρουσιαστεί αλφαβητικά και από αυτές μέχρι τέσσερις θα περάσουν στην επόμενη φάση. Οι πόλεις που θα προεπιλεγούν θα ανακοινωθούν στις 26 Φεβρουαρίου από το υπουργείο Πολιτισμού. Η τελική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2016, όπου και θα αναδειχθεί η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Ο θεσμός της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης ήταν μια πρωτοβουλία και κληρονομιά της Μελίνας Μερκούρη. Σύμφωνα με τον θεσμό μια ευρωπαϊκή πόλη ορίζεται ως πολιτιστική πρωτεύουσα για 1 χρόνο με σκοπό να αναδείξει την πολιτιστική της ταυτότητα και κουλτούρα (ο θεσμός συνοδεύεται από το βραβείο των 1.5 εκ. Ευρώ).

www.dikaiologitika.gr

1 σχόλιο:

  1. Θυμάμαι, πριν μήνες, η εφημερίδα "Οδός" έγραψε άρθρο γι' αυτό. (Το ψάχνω στο ίντερνετ, αλλά δεν το βρίσκω, ξέρω ότι η εφημερίδα ανεβάζει τα άρθρα της στο blog της μετά από πολύ καιρό).
    Το θυμάμαι πολύ καλά γιατί το συζήτησα και με φίλους και είπα αυτό που γράφετε "Μόνο η EuropaNostra" τους ενδιαφέρει? Και από ότι φαίνεται ούτε αυτή!!!
    Θυμάμαι η εφημερίδα ζητούσε να ενδιαφερθεί ο Δήμος Καστοριάς, αλλά παράλληλα ήταν καταπέλτης εναντίον των αρχόντων καθώς τους χαρακτήριζε αμαθείς απολίτιστους κλπ...
    Υπήρχε χρόνος για να θέσουμε υποψηφιότητα, έστω και για τα μάτια του κόσμου. Αλλά μπήκε από το ένα αυτί και βγήκε του Παπαδημητρίου, Πετρόπουλου και Αγγελή.
    Τι περιμένετε, αφού δεν τους ενδιαφέρει ο τόπος. ΑΛΛΑ φαίνεται τους ενδιαφέρουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή