Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ (ΜΑΛΛΟΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ - ΚΟΖΑΝΗΣ) ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΑΛΑ .... ΚΑΙ Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΛΗΘΑΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΠΙΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΜΑΣ - ΣΣΣΣΣΣΣΣ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ !!!!


ΘΑ  ΤΟ  ΒΑΖΩ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΜΑΣ  ΘΥΜΙΖΕΙ  ΤΗΝ  ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ  ΤΟΝ  ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ  ΜΑΣ !!!
12/9/18Σημαντική η πρόοδος των έργων της 

Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας



ΚΟΖΑΝΗ & ΦΛΩΡΙΝΑ
Θ. Καρυπίδης: «Όλοι μαζί κερδίζουμε το στοίχημα»


Την περιοχή που εξελίσσονται τα έργα ανέγερσης της Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν προχθές Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Αντώνης Τουρλιδάκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκαν από τους μηχανικούς του εργοταξίου για την πορεία του έργου, το οποίο προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς παρά τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν.

«Όλοι μαζί κερδίζουμε το στοίχημα και των προκλήσεων και των εμποδίων. Ένα μεγάλο πρόβλημα με τα έγκοιλα, το οποίο μας δημιουργούσε μια οικονομική αδυναμία της τάξης των 2,5 εκ. ευρώ και ήταν πάρα πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί, με τις παρεμβάσεις μας αλλά και την ολοκληρωμένη τεκμηρίωση από την κατασκευάστρια εταιρεία και τις υπηρωνεσίες μας, καταφέραμε να το ξεπεράσουμε και να αναλάβει το κόστος αυτό η κυβέρνηση κεντρικά» τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων.

Στις δηλώσεις του ο κ. Θ. Καρυπίδης αναφέρθηκε επίσης και στη θετική εξέλιξη για την Πανεπιστημιούπολη της Φλώρινας που προχωρά κανονικά, με την ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της μελέτης και κατασκευής της Σχολής Καλών Τεχνών, μετά τις ουσιαστικές παρεμβάσεις που έγιναν για την επίλυση του ρυμοτομικού της Φλώρινας.

ΓΙΑ  ΑΛΛΗ  ΜΙΑ  ΦΟΡΑ  Η  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ  ΤΩΝ  ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ  ΣΕ  ΟΛΟ  ΤΗΣ  ΤΟ  ΜΕΓΑΛΕΙΟ !!!!
Η  ΚΟΖΑΝΗ  ΠΑΙΡΝΕΙ  ΑΥΤΑ  ΠΟΥ  ΤΗΣ  ΑΝΗΚΟΥΝ !!!!!
Ο  ΝΟΜΑΡΧΗΣ  ΚΟΖΑΝΗΣ  ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ  ΤΑ  ΕΡΓΑ  ΠΟΥ  ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ  ΚΑΙ  ΣΗΜΕΡΑ  ΥΛΟΠΟΙΕΙ - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ 

11/9/18


Νέες κτηριακές εγκαταστάσεις 10,5 εκ. ευρώ στην Φλώρινα για την σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας


Θεόδωρος Καρυπίδης:
«Αναγκαιότητα όχι μόνο η επαναφορά της πανεπιστημιακής σχολής στην Καστοριά, αλλά και η επανίδρυσή της με το ίδιο πρωταρχικό γνωστικό αντικείμενο».
 (30.04.2014)

ΠΕΡΣΙΝΑ  ΞΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ !!!!!
Με απόφαση του περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη εντάχθηκαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 η μελέτη και η κατασκευή των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 10,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντικείμενο της πράξης αποτελούν:

α) η σύνταξη της απαραίτητης μελέτης και των υποστηρικτικών αυτής, η οποία θα ανατεθεί μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό,

β) η ανέγερση ενός νέου οργανωμένου βιοκλιματικού κτηριακού συγκροτήματος συνολικής επιφάνειας 5.600,00 τ.μ. (4.600,00 τ.μ. για κύριες λειτουργίες και 1.000,00 τ.μ. για βοηθητικούς χώρους) με σύγχρονες αντιλήψεις σχεδιασμού και κατασκευής για τη συμπλήρωση των κτηριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, 

γ) η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτηρίου. 

Με τα έργα αυτά θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες στέγασης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Τα έργα εντάσσονται στον άξονα προτεραιότητας 11 «Επένδυση στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την επαγγελματική κατάρτιση για την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση» του επιχειρησιακού προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ  ΣΗΜΑΙΝΕΙ : ΟΛΟΙ  ΚΑΤΙ  ΠΑΙΡΝΟΥΝ  ΟΙ  LARGE  ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΙ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΙ  ... ΜΟΝΟ  ΔΙΝΟΥΝ !!!!



Δημόσια κτίρια της Καστοριάς στο «Υπερταμείο» προς… αξιοποίηση


Kastoria-polh-640x289






Στη Φλώρινα βρέθηκαν χθες τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος και Γιάννης Κουτσούκος, στο πλαίσιο περιοδείας στελεχών στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσίασαν τις θέσεις του ΚΙΝ.ΑΛ. για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ενώ τοποθετήθηκαν και σε μια σειρά άλλων ζητημάτων της πολιτικής επικαιρότητας.
Ο κ. Κουκουλόπουλος υπογράμμισε πως «ο λαϊκισμός στα χρόνια των μνημονίων είναι η εξής εξέλιξη: στο όνομα καλύτερων λύσεων, διαρκώς χειροτερεύουν οι λύσεις» αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το ασφαλιστικό και την ενέργεια.
Παράλληλα, ανακοίνωσε πως «τρεις μέρες πριν το σόου της γραβάτας, η κυβέρνηση έδωσε 10.119 ακίνητα του δημοσίου στο υπερταμείο». Όπως πρόσθεσε 8 είναι στην Κοζάνη, 18 στη Φλώρινα, 38 στα Γρεβενά και 170 στην Καστοριά.
ΕΜΕΙΣ  ΘΑ  ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ  ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!!! 
ΚΑΙ  ΜΕΤΑ  ΚΛΑΙΓΟΜΑΣΤΕ  ΠΟΥ  ΜΕΙΝΑΜΕ  ΜΟΝΟ  8000  ΨΥΧΕΣ  ΣΤΗΝ  ΠΟΛΗ  ΜΑΣ (ΧΩΡΙΟ  ΜΑΣ  ΠΛΕΟΝ....)

Συνάντηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου με περιφερειάρχη για την επίλυση αγροτικών προβλημάτων

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη είχε χθες στο γραφείο της στο υπουργείο η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου. Στη συνάντηση που έγινε σεφιλικό κλίμα, καθώς υπάρχει αμφότερη εκτίμηση και από τις δυο πλευρές, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως η υλοποίηση εγγειοβελτιωτικών, αρδευτικών και μια σειρά ακόμη έργων. Επίσης στην ατζέντα των συζητήσεων δεν έλειψαν και τα θέματα που αφορούν γενικότερα τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.
Συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που βιώνει η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η κ. Τελιγιορίδου υποσχέθηκε το αμέσως επόμενο διάστημα να επισκεφτεί την Περιφέρεια και να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, για τη δρομολόγηση των έργων που χρειάζονται.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως τόνισε μετά το πέρας της συνάντησης η Υφυπουργός, δίνει ιδιαίτερη βαρύτατα στην εξεύρεση επίλυσης των ζητημάτων της περιοχής .
Επιπλέον επιδιώκει να σταθεί αρωγός στα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό χώρο της Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος αποτελεί την κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη της .
ΟΤΑΝ  ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΓΕΙΤΟΝΕΣ  ΜΑΣ  ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΤΟΠΟ  ΤΟΥΣ  ... ΗΜΕΙΣ  ΕΠΙΛΥΟΥΜΕ  ΤΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΤΗΣ  ΧΩΡΑΣ  (ΠΟΛΥ  ΠΡΟΧΩ ....) . ΕΙΜΑΣΤΕ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΜΕΓΑΛΑ  ΘΕΜΑΤΑ   ΣΩΤΗΡΕΣ  .... ΟΧΙ  ΠΑΙΞΕ  ΓΕΛΑΣΕ ....
καληνύχτα  αγαπητοί  συνδημότες - ο  χρόνος  δουλεύει  για  τους  άλλους - 
ΟΤΑΝ  ΦΤΑΣΟΥΜΕ  ΝΑ  ΜΕΙΝΟΥΜΕ  5000  ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΣΤΗΝ  ΠΟΛΗ  ΜΑΣ  ΙΣΩΣ  .... ΕΞΕΛΘΟΥΜΕ  ΤΟΥ  ΛΗΘΑΡΓΟΥ  ΣΤΟΝ  ΟΠΟΙΟ  ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ !!!! 
ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  ΟΜΩΣ  ΠΛΕΟΝ  ΑΡΓΑ !!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου