Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ !!!! ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΕΚΕΙ !!! ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΠΑΣΟΚΟΥΣ ΕΠΑΝΑΦΛΕΡΤΑΡΟΝΤΕΣ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΕΣ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΜΕ "ΑΠΟΨΗ" ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ !!!!


Θαύμα: Δεν τους καλεί ο ανακριτής, αλλά η Κουμουνδούρου


Αν έχω καταλάβει καλά, η Φώφη από μέρα σε μέρα θα λάβει πρόσκληση απ’ τον Τσίπρα για κοινή κάθοδο στις εκλογές. Να φτιάξουν την «προοδευτική παράταξη». Κι αν η Φώφη πει «όχι» στην οικειοθελή αυτοκτονία της, τότε θα βρεθεί μπροστά σε τέτοιο Συριζαϊκό γιουρούσι προς τον χώρο της, που θα πάθει την πλάκα της. Ωραίο σχέδιο.
Κι αν και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ πουν «όχι» στην πρόσκληση, τότε θα γίνει σκούπα στους ξέμπαρκους ΠΑΣΟΚους. Πάντως η «προοδευτική» παράταξη θα φτιαχτεί θέλουν δεν θέλουν. Με τον Αλέξη επικεφαλής και με καινούριο στράτευμα που θα περιλαμβάνει όλα τα απομεινάρια της Σημιτικής και Γιωργακικής περιόδου. Αυτούς που από το 2012 ήταν κρυμμένοι στα σπίτια τους, καταφοβισμένοι και εγκαταλειμμένοι απ’ όλους. Μόναζαν σιωπηλά οι άνθρωποι δίχως να εκφράζουν καν γνώμη, ελπίζοντας ότι θα την βγάλουν καθαρή με τους Συριζαίους που είχαν αρπάξει τα χατζάρια για να καθαρίσουν τους «καταστροφείς» της χώρας.
Και ξάφνου, εν έτει 2019, οι ίδιοι οι οργισμένοι κατήγοροι τους εμφανίζονται στην εξώπορτα τους, όχι κρατώντας χειροπέδες αλλά ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα και μια επίσημη πρόσκληση. Κοιτούν έκπληκτοι στον δρόμο και δεν βλέπουν κλούβα αλλά στρωμένο κόκκινο χαλί. Δεν τους καλούν στον ανακριτή για να λογοδοτήσουν περί της καταστροφής της πατρίδας (για την οποία ως χθες ήταν υπεύθυνοι), αλλά στην Κουμουνδούρου για να φτιάξουν την «προοδευτική παράταξη». Τι σενάρια φτιάχνει η ζωή, έτσι; Ειδικά όταν σεναριογράφοι της είναι κάτι τύποι σαν τον Τσίπρα που έχουν την μεταμόρφωση για ψωμοτύρι…
Για φανταστείτε λοιπόν: Αυτούς που ούτε η Φώφη με τις γλίσχρες δυνάμεις της δεν ήθελε στο κόμμα της (θεωρώντας τους φύρα και τελειωμένους), ο Τσίπρας τους επαναφέρει ως αστέρια της πολιτικής και ως γνήσιους φορείς ενός μεγάλου και ιστορικού χώρου. Μεταξύ μας, όποιος κι αν ήταν στην θέση τους, θα ανταποκρινόταν. Ποιος θα προτιμούσε να μουλιάζει μονάχος σ’ ένα σκοτεινό υπόγειο, απορρίπτοντας μια βόλτα με Μερσεντές (που μπορεί να είναι και υπουργική);
Τέλος πάντων, τελούμε εν αναμονή της πρόσκλησης για το φτιάξιμο της «μεγάλης προοδευτικής παράταξης». Και βεβαίως τελούμε εν αναμονή του ανασχηματισμού. Όταν θα γίνει επιτέλους κι αυτός κι αφού δούμε ποιοι απ’ τους παλιούς ΠΑΣΟΚους θα μπουν στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο του Τσίπρα, θα σας γράψω δυο επεξηγηματικές κουβέντες. Διότι τότε, προσμετρώντας τις «προσχωρήσεις», θα καταλάβουμε επιτέλους γιατί διαλύθηκε κι εκείνο το ΠΑΣΟΚ. Διότι η τελευταία ηγετική του ομάδα ήταν αυτοί οι τύποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου