Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011


Αλλάζει όψη το κτίριο της αντιδημαρχίας Πολιτισμού Τουρισμού Καστοριάς

Στον καλλωπισμό του κτιρίου της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουρισμού, Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με graffiti προχωρά ο Δήμος Καστοριάς.



Όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Ειρήνη Γεωργοσοπούλου Μισκία, «είναι μια πρώτη προσπάθεια να υπάρξει ένας καλλωπισμός του κτιρίου και παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να εκφραστούν». Επτά ομάδες νεαρών που ασχολούνται με το graffiti έχουν δηλώσει συμμετοχή και η δράση χρωματισμού του κτιρίου αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
pali lefta ? ayth h antidimarxia exei xodepsei perisotera apo oti oles mazi (7)
apos είπε...
ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΙΟΥ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ , Είχαμε γράψει και επισημάνει στο kastorMIA την Κυριακή, 8 Μαΐου 2011 ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΗ GRAFFITI Κυριακή βράδυ , δελτίο ειδήσεων στο diktyo 1 , εμφανίζεται η νέα αντιδήμαρχος , αρμόδια πολιτιστικών θεμάτων και μας ανακοινώνει ότι 15 ομάδες νέων που "καλλιτεχνούν" τοίχους με graffiti , από διάφορα μέρη της Ελλάδος θα έρθουν στην πόλη μας για να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες , κατ΄ αρχάς στους τοίχους του κτιρίου , όπου στεγάζεται η αντιδημαρχία πολιτισμού και μετά και σε άλλα δημόσια κτίρια της πόλης μας . Απ΄ ότι μας πληροφόρησε η κυρία αντιδήμαρχος , το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι η εξεύρεση των χρημάτων για την αγορά χρωμάτων που απαιτούνται και οι μόνοι περιορισμοί που θα τεθούν στους "επίδοξους καλλιτέχνες" , θα είναι ηθικού , θρησκευτικού και εθνικού χαρακτήρα . Το επιχείρημα για την υλοποίηση της "πρωτοποριακής" αυτής ιδέας είναι ότι "αφού είτε έτσι είτε αλλιώς μας τους βάφουν τους τοίχους , ας νομιμοποιήσουμε τους καλλιτέχνες" . Επειδή αυτά τα πράγματα είναι πολύ ευαίσθητα και δεν μπορούμε να "παίζουμε" χωρίς ιδιαίτερη σκέψη , θα ήθελα να θέσω ορισμένα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν πριν φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα και υπάρξει και κανένα ενδεχόμενο πανελλήνιου ρεζιλέματος. - Είναι δυνατόν ένας μόνον άνθρωπος να αποφασίζει για την "διακόσμηση" των δημόσιων κτιρίων της πόλης ? ΄Η μήπως και είναι συλλογική η απόφαση ? - Με το ίδιο σκεπτικό , έχει άραγε το δικαίωμα και ο κάθε ένας Καστοριανός ιδιοκτήτης να βάφει ή να "διακοσμεί" το σπίτι του όπως του αρέσει ? - Ποιός ο ρόλος της Επιτροπής Ενάσκησης Αρχιτεκτονικού Ελέγχου σ΄ αυτόν τον τόπο ? Ουσιαστικός για τους ιδιώτες και ανύπαρκτος για τους δημόσιους ταγούς ή υπηρεσίες ? - Ο υπό εκκόλαψη Σύλλογος Αρχιτεκτόνων του Νομού μας δεν θα πρέπει να έχει άποψη ? - Το Τεχνικό Επιμελητήριο , θα ερωτηθεί ποτέ για θέματα στα οποία είναι αρμόδιο ? - Στο κάτω κάτω της γραφής , υπάρχει και μια νομοθεσία που διέπει την εξωτερική εμφάνιση κτιρίων και οποιωνδήποτε κατασκευών σε μιά πόλη και μάλιστα , "αρχοντική - βυζαντινή - ιστορική - παραδοσιακή - τουριστική" όπως μας αρέσει να την αποκαλούμε . Την έλαβε υπόψη κανείς ? Με ενέργειες του τύπου αποφασίζουμε και διατάσσουμε κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ανουσιουργήματα . Είναι το πρώτο έργο που εξαγγέλεται από την νέα μας δημοτική αρχή για την πόλη μας και κατά την άποψή μου καλά θα ήταν να μην το είχαν "κάν σκεφτεί" . Ως τώρα δώσαμε τα εύσημα στην δημοτική αρχή Χατζησυμεωνίδη όσον αφορά στην καθαριότητα σε σύγκριση με την προηγούμενη . Πέρασε αρκετό χρονικό διάστημα και μόνο για "σκέψεις" και νεφελώδεις προτάσεις για έργα ακούμε . Χειροπιαστό δεν είδαμε ακόμη τίποτε . Είναι κρίμα για την πόλη στο τέλος της θητείας της να μιλάμε πάλι και για μια ακόμη χαμένη τετραετία .
Ανώνυμος είπε...
ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου