Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ολοκληρώθηκαν τα Γκράφιτι (φωτογραφίες)

Οι νεαροί καλλιτέχνες τελείωσαν το έργο τους και παρέδωσαν το κτίριο της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουρισμού, Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Καστοριάς, αυτό που βρίσκεται στην πιάτσα των ταξί, στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας.

Το αποτέλεσμα πραγματικά εντυπωσιακό. Ένα μικρό γκάλοπ του Μπέτσκα σε επαγγελματίες της περιοχής, ταξιτζήδες και περαστικούς: όλοι συμφωνούν ότι το κτίριο έχει πραγματικό μεταμορφωθεί σε σχέση με το χάλι που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα. Έντονος είναι ο προβληματισμός κατά πόσο τα έργα θα παραμείνουν ακέραια και δε θα βανδαλιστούν.

Τα παιδιά του πάρκου υποσχέθηκαν να τα προφυλάξουν.Εξάλλου αρκετοί από αυτούς συνέβαλλαν στις παρεμβάσεις και ήδη οι ίδιοι δείχνουν θετικά δείγματα με το να μην αφήνουν πλέον κάθε βράδυ σκουπίδια στο πάρκο και στο θεατράκι. Αλλά και άλλες ομάδες νεολαίων υποσχέθηκαν να μην …παρέμβουν με επιπλέον γκράφιτι.

Όσο αναφορά το κόστος του εγχειρήματος, αυτό αποτιμάται στο 20% μόνο, από όσο θα χρειαζόταν αν γινόταν με τους συνήθεις τρόπους και φυσικά όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, το βάψιμο θα διατηρούνταν μέχρι το πρώτο βράδυ!. Τώρα ακόμη και το αρχικό άσπρισμα (το πρώτο χέρι) των τοίχων έγινε από τα ίδια τα παιδιά.

Μπέτσκας

Δείτε ακόμα τα δύο ρεπορτάζ του Μπέτσκα εδώ
και εδώ














Διαβάστε περισσότερα…
3 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου