Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μεγαλώνει η γκρίνια για την Τράπεζα της Ελλάδας

Στο taxalia, σας τα είπαμε πολλές φορές, απλά και κατανοητά και κυρίως σύντομα. Ουκ εν τω πολλώ το ευ. Τα πράγματα είναι απλά: αυτά που συμβαίνουν σήμερα, έχουν σχεδιαστεί 2-3 χρόνια πριν.
Ο Παπανδρέου ήξερε ακριβώς που πάμε, ήξερε ότι θα μείνουμε από ρευστό, ήξερε ότι θα κουρευτούν ομόλογα και έκανε..

τις κατάλληλες κινήσεις. Υποχρέωσε Υπουργεία, Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, ΑΕΙ και ΤΕΙ, να βάλουν τα λεφτά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, αυτή αυθαίρετα μετέτρεψε τα μετρητά σε ομόλογα, τα ομόλογα κουρεύτηκαν και οι δικαιούχοι έχασαν μέχρι και το 70% των χρημάτων τους. Αυτό συνέβη επειδή το ελληνικό δημόσιο έφτασε στο απώγειο της αφραγκίας και δεν έχει να πληρώσει τους ομολογιούχους που πρέπει να αποζημιωθούν. Και φυσικά δεν έχει να πληρώσει τους Έλληνες ιδιώτες μικρο-ομολογιούχους που το εμπιστεύθηκαν. Καλά που δεν χρεοκοπήσαμε δηλαδή :))
"Απαλλοτροίωσε" όπως λένε κι οι μπαχαλάκηδες, τα λεφτά των νοσοκομείων και των πανεπιστημίων και πάλι δεν φτάνουν για να πληρωθούν οι ομολογιούχοι γι' αυτό άλλωστε τους δώσαμε παράταση να μπουν στο PSI.

Η μία άποψη είναι ότι η Τράπεζα της Ελλάδος λεηλάτησε τα λεφτά των πανεπιστημίων,
η άλλη είναι ότι πνιγόμαστε και πιανόμαστε από τα μαλλιά μας, δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς.
το καταστατικό της ΤτΕ προβλέπει ότι η Κυβέρνηση δεν επιδιώκει να επηρεάζει τα όργανα της Τράπεζας....

Το σίγουρο είναι ότι οι υπάλληλοι, συνδικαλιστές, στελέχη και διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων και πανεπιστημίων, που ουρλιάζουν τώρα για τη λεηλασία των αποθεματικών τους και των διαθεσίμων τους, θα ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. 
Τόσο απλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου