Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΣΥΡΙΖΑ - ΣΧΙΣΙΜΟ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΦΙΑ - ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 751 € - ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - ..... - ΕΝΤΙΜΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ - ΠΝΠ - ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΞΕΓΥΡΙΣΜΕΝΕΣ !!!!!

2.5.2015 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1862 στις 30-04-2015
Στις ελληνικές καλένδες «βλέπουν» στο ΚΚΕ τον βασικό μισθό και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Έρχονται βαριά αντιλαϊκά μέτρα

Έρχονται βαριά αντιλαϊκά μέτρα - Media


Όλο και συχνότερες γίνονται οι κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και πορείες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.
Στο ΚΚΕ εκτιμούν πως τα... ψίχουλα που είχε να δώσει η κυβέρνηση προς τον λαό έχουν δοθεί, κάποια άλλα που βρίσκονταν «στο πρόγραμμα» έχουν ακόμα περισσότερο συνδεθεί με την πορεία της οικονομίας, ενώ μερικά ακόμη, όπως ο βασικός μισθός και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, παραπέμπονται πλέον στις ελληνικές καλένδες.
Στον Περισσό, πάντως, συνδέουν το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς με τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, που, σύμφωνα με τους ίδιους, οδεύει προς έναν συμβιβασμό που θα φέρει πολλά και βαριά αντιλαϊκά μέτρα, ενώ ακριβώς γι’ αυτό πιστεύουν ότι συντηρείται στην επικαιρότητα και το ζήτημα του δημοψηφίσματος. Ως προετοιμασία, δηλαδή, της κοινής γνώμης για μια νέα συμφωνία με αντιλαϊκό πρόσημο για μετά τον Ιούνιο, για την οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει και τον λαό συνένοχο με τα εκβιαστικά σενάρια για δημοψήφισμα ή εκλογές.
Εκεί ακριβώς χτυπά το φετινό σύνθημα που προτάσσει για την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση το ΚΚΕ: «Ο λαός δεν ανέχεται τη συμφωνία που “ψήνουν” σε βάρος του κυβέρνηση - κεφάλαιο - Ε.Ε. και είναι αποφασισμένος να παλέψει για την ανάκτηση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του».
Νέο στοιχείο, πάντως, στην κριτική του ΚΚΕ στην κυβέρνηση είναι αυτό επί των διαδικασιών. Όχι ότι πριν τα «περνούσαν στο ντούκου», αλλά σε κάθε περίπτωση το βάρος δεν έπεφτε εκεί. Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Θανάση Παφίλη στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε τόσο στις δύο ΠΝΠ εντός ενός μήνα όσο και στις τροπολογίες, που η έκτασή τους μοιάζει με αυτή νομοσχεδίων και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν η κυβέρνηση συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση, το ΚΚΕ να επιλέγει όλο και πιο συχνά τον δρόμο της αποχώρησης από τις διαδικασίες. 
«Θα μείνετε μόνοι σας. Έχουμε όλη τη διάθεση να κάνουμε παρεμβάσεις και προτάσεις – παρ’ ότι είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω – όμως, αν συνεχιστεί αυτή η λειτουργία για να περάσουν πράγματα, πολύ γρήγορα δεν θα το ανεχθούμε» σημείωσε στην παρέμβασή του. 
Αντίστοιχης οξύτητας ήταν και η παρέμβαση του Νίκου Καραθανασόπουλου στην επιτροπή από την οποία πέρασε η πρώτη ΠΝΠ για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και τη διαγραφή προστίμων από παραβάσεις. «Γιατί αυτή η μεθόδευση;» ρώτησε τους βουλευτές της συμπολίτευσης, υπονοώντας «χάρες» σε επιχειρηματίες και συμπληρώνοντας πως η συγκεκριμένη ΠΝΠ, «αν δεν είναι σκανδαλώδης, σίγουρα δεν είναι αθώα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου