Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΦΤΟΥ ..... ΞΕΦΤΙΛΑ

Πρώτη γιορτή κάνναβης στο Σύνταγμα (ΦΩΤΟ)


Πρώτη γιορτή κάνναβης στο Σύνταγμα (ΦΩΤΟ)
Φωτό newsIT

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 1η Γιορτή κάνναβης που διοργανώνεται στην πλατεία Συντάγματος, η οποία έχει κεντρικό σύνθημα "φτου ξελευθερία" και αίτημα την αποποινικοποίηση της ινδικής κάνναβης.

Οι διοργανωτές της γιορτής ζητούν την αποποινικοποίηση της ινδικής κάνναβης, αλλά και την δυνατότητα ο καθένας να μπορεί να καλλιεργήσει ένα μικρό αριθμό φυτών για προσωπική χρήση.


Ωστόσο σημειώνουν πως αυτό θα πρέπει να γίνεται με κανόνες για τη δημόσια χρήση.

Μεγάλο ζήτημα είναι και η χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς λόγους (κάτι που σε πολλές χώρες ήδη επιτρέπεται), ενώ όπως υπογραμμίζουν οι διοργανωτές, υπάρχει και η οικονομική διάσταση του θέματος.

Όχι μόνο για το μαύρο χρήμα που αυτή τη στιγμή συλλέγεται από τους εμπόρους ναρκωτικών αλλα κυρίως για τη χρήση της βιομηχανικής κάνναβης που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, 40 χιλιάδες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στην ελληνική οικονομία, με τους φόρους που θα συγκεντρώνει το ελληνικό κράτος να υπερβαίνουν τα 2,5 δισ. ευρώ.

Ακόμη, κάποιοι σημειώνουν ότι αυτές οι εκτιμήσεις είναι αρκετά μετριοπαθείς διότι αν εφαρμόζονταν αυτό το σχέδιο θα μπορούσε να δημιοργήσει μια επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας σε πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, αλλα φυσικά και στον τουρισμό.

Ο κόσμος έχει ξεκινήσει ήδη να μαζεύεται, ενώ οι δράσεις θα κορυφωθούν το απόγευμα με ενημερωτικές ομιλίες και συναυλίες, με τους διοργανωτές να περιμένουν την παρουσία χιλιάδων κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου