Η οικονομική κρίση φαίνεται πως επηρέασε και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος νοικιάζει για ακόμη μία σεζόν την πέτρινη βίλα του στη Σέριφο, αλλά αυτή τη φορά έναντι 580 ευρώ την ημέρα (4.060 την εβδομάδα). Η βίλα του πρώην υπουργού έχει γίνει ανάρπαστη στις ιστοσελίδες όπου διαφημίζεται, ενώ έχει ήδη κλειστεί από ενοικιαστές για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
Για του λόγου το αληθές, εκτός από τα διάφορα sites, η αγγελία έχει μπει και στη διαδικτυακή πλατφόρμα Αirbnb. Εκεί έχει φτιάξει ειδικό προφίλ με τη φωτογραφία της η Oλλανδή σύζυγος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η οποία μάλλον ακολουθεί τα χνάρια της Δανάης Στράτου, αφού και η τελευταία νοίκιαζε το εξοχικό της στην Αίγινα μέσω της ίδιας διαδικτυακής πλατφόρμας. Με τον ίδιο τρόπο νοικιάζει το σπίτι της στη Μύκονο και η Αννίτα Ναθαναήλ.
Οι παλιές, καλές εποχές, όταν ο πρώην υπουργός διέθετε την πολυτελέστατη εξοχική κατοικία του στη Σέριφο έναντι 6.250 ευρώ την εβδομάδα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Λόγω της οικονομικής κρίσης, το ζεύγος Παπακωνσταντίνου αποφάσισε να ρίξει κατά πολύ τις τιμές. Προκειμένου να προσελκύσει και άλλους ενδιαφερόμενους, η σύζυγος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου έχει γράψει στο προφίλ της: «Είμαι Ολλανδή συγγραφέας (πρώην οικονομολόγος), που ζω στην Ελλάδα. Είμαι παντρεμένη και έχουμε δύο υπέροχα παιδιά. Οταν ταξιδεύω, μου αρέσει η άνεση, αλλά δεν είμαι επιλεκτική. Προτιμώ καλούς χαρακτήρες και χαμόγελα αντί της πολυτέλειας. Εχω γράψει τρία βιβλία σχετικά με τα μικρά ξενοδοχεία της Ελλάδας και θα τα βρείτε αν γκουγκλάρετε στο site μου: Jacoline’s small hotels in Greece».
Στην εν λόγω πλατφόρμα, το σπίτι περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια, ενώ οι φωτογραφίες κόβουν την ανάσα. Πρόκειται για βίλα που μπορεί να φιλοξενήσει δέκα άτομα. Εχει πέντε υπνοδωμάτια (με ατομικά μπάνια), τέσσερα εκ των οποίων έχουν θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Στο ανώτερο επίπεδο διαθέτει έναν ενιαίο χώρο, με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μεγάλο καθιστικό και τζάκι, ενώ υπάρχει και δωμάτιο-γραφείο. Η πισίνα του σπιτιού έχει θέα στο Αιγαίο, ενώ οι φιλοξενούμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν και το μπάρμπεκιου.
Οσοι έχουν νοικιάσει την έπαυλη γράφουν κολακευτικά σχόλια τόσο για τη φιλοξενία των ιδιοκτητών όσο και για το σπίτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη βίλα του Γ. Παπακωνσταντίνου είχε απολαύσει τις διακοπές του και ο Γιώργος Παπανδρέου, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.