Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΣΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑΚΗ ΠΟΥ ΠΑΙΧΤΗΚΑΝ Σ΄ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΒΡΑΔΥ .....

Αλλά δεν απάντησε ποτέ

Πρόταση για μίνι μνημόνιο χωρίς ΔΝΤ φέρεται να δέχθηκε η Ελλάδα το 2009

Πρόταση για μίνι μνημόνιο χωρίς ΔΝΤ φέρεται να δέχθηκε η Ελλάδα το 2009
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με τον πρώην επικεφαλής της ΤτΕ Γ.Προβόπουλο   (Φωτογραφία:  Icon )
  • 0
Αθήνα
Στην αποκάλυψη ότι η Ελλάδα δέχτηκε πρόταση που θα της προσέφερε σημαντική βοήθεια στο δημοσιονομικό της πρόβλημα χωρίς να εμπλακεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πρόταση στην οποία όμως δεν απάντησε ποτέ, προχωρά ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου.

Στο βιβλίο του με τίτλο «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή» ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει πως τον Νοέμβριο του 2009 έγινε μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο, στην οποία συμμετείχαν πέντε άτομα: ο τότε επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο πρώην επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Χοακίν Αλμούνια, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με την αποκάλυψη, προσφέρθηκε στην Ελλάδα πρόταση πέντε σελίδων, η οποία χαρακτηρίστηκε ως μίνι μνημόνιο, που δεν περιλάμβανε τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο αξιωματούχος που επικαλείται ο Μ.Ιγνατίου ανέφερε ότι τόσο ο κ. Προβόπουλος όσο και ο κ. Παπακωνσταντίνου φάνηκαν θετικοί απέναντι στην πρόταση, ωστόσο είπαν ότι δεν αποφασίζουν εκείνοι και ότι θα μεταφέρουν την πρόταση στην Αθήνα και στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Όμως, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη περίμεναν επί 15 ημέρες και απάντηση δεν έλαβαν ποτέ.

Μάλλον πήραμε απάντηση λίγες ημέρες μετά, από τις εξαγγελίες Παπανδρέου που μοίραζε λεφτά, σχολίασε ο ίδιος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχασε τη μοναδική ευκαιρία να αποφύγει τη βαθιά κρίση.

Τη μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου επιβεβαίωσαν συνεργάτης του Γ.Προβόπουλου και ο Γ.Παπακωνσταντίνου.

Το γεγονός διέψευσαν κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου