Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ "ΚΡΥΒΕΤΑΙ" Ο ΑΛΕΞΗΣ ? ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΟΤΕ ?

 Γράφει ο Γιάννης Καλαμίτσης Δείτε όλα τα άρθρα του/της
 
 
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το λέει το τραγούδι: Πίσω από τις λέξεις, κρύβεται ο Αλέξης! Λόγια, λόγια, λόγια και ευχαρίστηση και ικανοποίηση, στη θαλπωρή που προσφέρει η αγκαλιά της αντιπολίτευσης. Είναι εύκολη η αντιπολίτευση! Οποιος πάει να δει τον πρόεδρο για να του πει το πρόβλημά του ή το παράπονό του, ο Αλέξης τον χτυπάει συγκαταβατικά στον ώμο και τον διαβεβαιώνει πως έχει δίκιο και πως, μόλις γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τα διορθώσει όλα.

Ο κάθε παραπονούμενος φεύγει καθησυχασμένος και ικανοποιημένος και λέει, από μέσα του, πως όταν ξαναγίνουν εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει. Δαγκωτό! Και καλά θα κάνει! Να θυμάται, όμως, πόσες εξαγγελίες, διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις έχουμε λάβει προεκλογικώς, ώς τώρα, στη ζωή μας και πόσες έχουμε δει να πραγματοποιούνται μετεκλογικώς.

Ο Αλέξης, αυτό το -αναμφισβητήτως- ανερχόμενο αστέρι στον πολιτικό ουρανό της χώρας και αναγνωρισμένο διεθνώς, πόσο θα κρύβεται πίσω από τις λέξεις; Στη Θεσσαλονίκη ανέφερε ένα μέρος, μόνο, από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως.
Τρεις μήνες μετά τις εκλογές κι ακόμα να ολοκληρώσουν το πρόγραμμά τους!

Και να σκεφτείς πως αν δεν έπεφταν οι εκβιασμοί που έπεσαν -από Ελλάδα και Ευρώπη- προεκλογικώς, ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε γίνει κυβέρνηση. Φαντάσου μια κυβέρνηση χωρίς κανένα πρόγραμμα! Θυμάμαι μια ραδιοφωνική εκπομπή στην ΕΡΑ2 με τίτλο «Δυο ώρες, έτσι χωρίς πρόγραμμα»! Αλλά κυβέρνηση χωρίς κανένα πρόγραμμα, δεν θυμάμαι να υπήρξε ποτέ!

Ισως, πάλι, μια κυβέρνηση, έτσι, χωρίς πρόγραμμα, να μας έβγαινε και σε καλό. Ετσι κι αλλιώς, κυβερνήσεις με πρόγραμμα ήταν όλες αυτές που μας φέρανε εδώ που μας φέρανε. Πρόγραμμα είχε ο Σημίτης και μας έβαλε στη Νομισματική Ενωση, ανέτοιμους, και μας χαντάκωσε το ευρώ. Πρόγραμμα είχε ο Κώστας Καραμανλής, να αναδομήσει το κράτος, και τα έκανε σκατά! Μόνο να μονιμοποιήσει 150.000 υπαλλήλους στο Δημόσιο κατάφερε. Πρόγραμμα είχε κι ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά δεν μας είχε πει πως μέσα στο πρόγραμμα ήταν το να μας φέρει την τρόικα, με το ΔΝΤ.

Ηρθε η ώρα να κάνουμε εμείς, οι πολίτες, ένα δικό μας πρόγραμμα! Κι όταν θα το έχουμε υλοποιήσει, να έχουμε απαλλαγεί από τους επαγγελματίες πολιτικούς.

Του Αλέξη συμπεριλαμβανομένου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου