Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΟΔΙΑ......

Η μπουγάδα των δημοσιογράφων

Πόσο δίκιο έχουν όταν κάποιο σύντροφοι στις διαδηλώσεις φωνάζουν «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι»;


Το ερώτημα – αναπάντητο εδώ και χρόνια- έφτασε ίσως στην κρίσιμη στιγμή της απάντησής του. κάτι είπε ο Γιώργος Τράγκας στο ραδιόφωνο του «Real FM» απευθυνόμενος στον εκδότη – δημοσιογράφο του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη: «Δεν περίμενα ποτέ, Σταύρο, μου ότι θα κρεμάσουμε τώρα τις μπουγάδες μας στα μανταλάκια». Κι εγώ θα αρχίσω από τις φανέλες για να κατέβω μετά στα σώβρακα».
Και επειδή ο Τράγκας ξέρει πολλά –όπως ξέρουν πολλά και μερικοί παλιοί δημοσιογράφοι- σας λέω από καλές πληροφορίες που έχω μέσα από ΣΔΟΕ, εισαγγελία Αρείου Πάγου και ΕΣΗΕΑ ότι:
Πρώτον, θα ελεγχθούν όλες οι υποθέσεις ξαφνικού πλουτισμού των τελευταίων 5 ετών γνωστών μεγαλοδημοσιογράφων με καταθέσεις εκατομμυρίων σε τράπεζες εσωτερικού και εξωτερικού.
Δεύτερο, θα δημοσιευθούν σύντομα οι κατάλογοι των δημοσιογράφων που πληρώνονται κανονικά μέσα από μυστικά κρατικά κονδύλια προσφέροντας τις (ποιες άραγε;) υπηρεσίες τους στα υπουργεία Εξωτερικών, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη κτλ.
Τρίτο, θα ελεγχθούν όλα τα δάνεια που έλαβαν τα τελευταία χρόνια διάφοροι δημοσιογράφοι-επιχειρηματίες για να διαπιστωθεί πώς πήραν τα δάνεια αυτά και πού τα διοχέτευσαν.
Τέταρτο, θα γίνει διασταύρωση των στοιχείων του πόθεν έσχες στον Άρειο Πάγο επιλεγμένων δημοσιογράφων με υψηλά εισοδήματα, με τις δηλώσεις στους στην εφορία για να διαπιστωθεί η ειλικρίνεια των δηλώσεων αυτών.
Η μπουγάδα λοιπών ξεκίνησε. Ετοιμάστε τώρα σύντροφοι σχοινιά και μανταλάκια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου