Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ "ΕΓΡΑΨΕ" ΚΑΙ ΠΑΛΙ



 Γράφει ο Γιάννης Καλαμίτσης Δείτε όλα τα άρθρα του/της
 
 
Η ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ήταν, σύμφωνα με την παράδοση, η μητέρα της Παναγίας. Το εξελληνισμένο όνομα Αννα προέρχεται από το εβραϊκό Χάνα, που σημαίνει «εύνοια», «χάρη». Ευκαιρία, σήμερα που την εορτάζουμε, να επικαλεσθώ την εύνοιά της και να ζητήσω κάποιες χάρες.

Αγία Αννα μας, σε παρακαλώ πάρα πολύ να βοηθήσεις τη συνονόματή σου, τη Βίσση, να μπορέσει επιτέλους να κάνει καριέρα στο εξωτερικό. Ισως να τη θεωρείς κάπως μεγάλη για τέτοια πράγματα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Εδώ ο Γιώργος ο Παπανδρέου, στα εξήντα του, ξεκίνησε καριέρα επισκέπτη καθηγητή στο Χάρβαρντ και ονειρεύεται και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αγία Αννα μας, σε παρακαλώ από μέσα απ’ την καρδιά μου να βοηθήσεις την Αννα Διαμαντοπούλου, που κι αυτή γιορτάζει σήμερα, να κάνει ένα δικό της κόμμα. Ισως να πεις πως «δεν το ’χει». Ε, και; Σάματι «το έχει» ο Λοβέρδος που έφτιαξε τη ΡΙΚΣΣΥ; Ούτε ο Κουβέλης «το είχε», αλλά έφτιαξε τη ΔΗΜΑΡ και με 5% στις εκλογές βρέθηκε να είναι συγκυβερνήτης, να κρατάει το πηδάλιο και να μας συνοδηγεί στον γκρεμό.

Αγία Αννα μας, βοήθησε την Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη να μην έχει προβλήματα με το αυτοκίνητο που της έδωσε δωρεάν η Βουλή. Της το χάρισε επειδή είχε διατελέσει πρόεδρός της. Βοήθησέ την, αγία Αννα μου, να μην τρέχει συνέχεια στα συνεργεία, επειδή δεν είμαι βέβαιος πως στο «δωρεάν» περιλαμβάνονται και τα σέρβις.

Μια τελευταία παράκληση, αγαπημένη μου αγία, είναι να μην ξεχάσεις ποτέ την Αννα Νταλάρα. Αυτήν την κοπέλα που την ξεγέλασε το ΠΑΣΟΚ λέγοντάς της πως είναι Αριστερο-Σοσιαλιστικό Κίνημα και την περιέλαβε στα ψηφοδέλτιά του, ενώ η Αννα μας είναι φουλ αριστερή. Φώτισέ τη να βρει τον σωστό της δρόμο και να μετακινηθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κρίμα να βρίσκεται εκτός Βουλή και να κάθεται στο σπίτι, να ακούει τον σύζυγό της να τραγουδάει αριστερά άσματα. Με τι καρδιά να ακούει το «Πάγωσε η τσιμινιέρα» και το «Στην Αθήνα μες στο κέντρο φύτρωσε καινούριο δέντρο, που έχει κόκκινα τα φύλλα ολόγλυκα τα μήλα», όταν η ίδια, εξαπατημένη, στήριξε τον καραδεξιό Βαγγέλη Βενιζέλο; Πώς να την ξεπεράσει αυτήν την ντροπή;

Αγία Αννα μου, από εσάς τους αγίους τα περιμένουμε όλα. Ο Θεός έχει πάψει να βάζει το χέρι του και εμείς είμαστε αποδεδειγμένα ανίκανοι να κάνουμε κάτι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου