Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΤΙΖΟΥΜΕ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ . ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΖΑΜΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ .

Αντίδραση της Αθήνας

ΥΠΕΞ: Ακατανόητες οι δηλώσεις των Τούρκων για την Αγια Σοφιά

ΥΠΕΞ: Ακατανόητες οι δηλώσεις των Τούρκων για την Αγια Σοφιά
  (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )


Αθήνα
Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

«Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων για μετατροπή χριστιανικών βυζαντινών ναών σε τεμένη συνιστούν προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος εκατομμυρίων Χριστιανών και είναι ενέργειες αναχρονιστικές και ακατανόητες για ένα κράτος που διακηρύσσει ότι επιθυμεί να συμμετάσχει ως πλήρες μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεμελιώδης αρχή της οποίας είναι ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας» σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κωνσταντίνος Κούτρας.

Πρόσθεσε, επίσης, πως οι χριστιανικοί βυζαντινοί ναοί αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της παγκόσμιας πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς και οφείλουν να τυγχάνουν του απαραίτητου σεβασμού και προστασίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου