Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ : ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ . ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ . ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΜΠΕΜΠΑΜΠΛΟΜ

Δεν γίνεται και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ

Δεν γίνεται τη μία να μιλάς για διλλήματα και δημοψήφισμα του τύπου «ευρώ ή δραχμή» και από την άλλη να λες ότι την ευθύνη για την κρίση στη χώρα μας την έχει η ελληνική πλευρά. Γιατί αν την έχει η ελληνική πλευρά προφανώς δεν χρειάζεται κανένα δημοψήφισμα. Σηκώνεις τα μανίκια, δουλεύεις σκληρά, αλλάζεις το κράτος και τη νοοτροπία της κομματικής πελατείας και το ισιώνεις το πράγμα.

 Δεν γίνεται και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ
Προχθές, ο No2 του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης μιλούσε για δημοψήφισμα στην περίπτωση που μία πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα «σπάσει» με τους δανειστές μας σε μία μελλοντική διαπραγμάτευση. Χθες όμως – προφανώς επιδιώκοντας την ευμένεια του Βερολίνου – δέχτηκε ότι για όλα όσα βιώνουμε δεν φταίει η τρόικα, καθώς η κρίση είναι δικό μας πρόβλημα.
Αυτό όμως τρώει το ΣΥΡΙΖΑ και δεν τον αφήνει να φύγει μπροστά. Η διγλωσσία. Γιατί δεν μπορείς την ίδια στιγμή να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.
Καθαρές κουβέντες χρειαζόμαστε όλοι μας από το υποψήφιο κόμμα για την εξουσία. Δεν γίνεται τη μία φορά να εμφανίζεσαι «πιο Ευρωπαίος από τους Ευρωπαίους» και από την άλλη να χαϊδεύεις τα αφτιά της πτέρυγας Λαφαζάνη. Έχουν μπερδέψει τον κόσμο. Μας έχουν βραχυκυκλώσει.
Μετά τους φταίει το «Ποτάμι». Το οποίο κάνει κάτι πολύ απλό έως απλοϊκό. Βγάζει τη βιτρίνα του, τον Θεοδωράκη, με το γνωστό σακίδιο στην πλάτη, σε χωριά και ραχούλες, ο οποίος «αρχηγός» μπαίνει σε στάνες και στάβλους (όπως έκανε προχθές στην Ήπειρο), έρχεται σε ζωντανή επαφή με κτηνοτρόφους, γαλατάδες, αγελάδες και πρόβατα, τους λέει τι θα κάνει με το γάλα και μεταφέρει τα μηνύματα του «Ποταμιού» για την προστασία αγροτών και κτηνοτρόφων.
Απλά και νοικοκυρεμένα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου