Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ?

Αναδημοσίευση  από   sentra.com.gr

Ο Θ. Δημητρακόπουλος για άλλη μία φορά κάνει «άνω – κάτω» τον ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς – Έξαλλος ο ο Σ. Χατζηζαμάνης

Με ανάρτησή του στο Facebook τα ..χώνει στην Ν.Ε. για το προεκλογικό spot της γούνας!!!
 Το προεκλογικό spot του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς στάθηκε αφορμή για να …ξαναχτυπήσει ο Θέμης Δημητρακόπουλος, συντονιστής της Ομάδας για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων/Τομέας Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος για δεύτερη φορά δημοσίως καταδικάζει το εμπόριο της γούνας, ενώ το πρώτο …κρούσμα του ήταν τον Απρίλιο του 2013, οπότε επιτέθηκε στον κλάδο με αφορμή την Διεθνή Έκθεση Γούνας Αθηνών, με δημοσιεύματά του στην εφημερίδα Αυγή.
Πρόσφατα, ο κ. Δημητρακόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook, τα …έβαλε με τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, αποκαλώντας άθλιο, προβοκατόρικο και γεμάτο ανοησίες το προεκλογικό spot για τη γούνα:
«Με αφορμή την κυκλοφορία, προεκλογικά, ενός σχεδόν προβοκατόρικου, γεμάτου ανυπόστατες ανοησίες, βίντεο για την υπεράσπιση της γούνας στην Καστοριά με υπογραφή «σύριζα», που προκάλεσε τη δικαιολογημένη οργή χιλιάδων φιλόζωων και ακτιβιστών που νοιάζονται για το ζήτημα και παλεύουν για την κατάργηση του γουνεμπορίου, όπως κι εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Ομάδα για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων, δηλώνω εκ μέρους των συντροφισσών και των συντρόφων μου πως:
Όπου κι αν υπάρχουν υποστηρικτές της γούνας, είτε στα δεξιά και στα ακροδεξιά, είτε στα αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ, θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους αποφασιστικά και ανένδοτα.
Οι θέσεις μας, που υποβλήθηκαν για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ξεκάθαρες:
Γουνεμπόριο
Η σύγχρονη διεθνής τάση σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τείνει προς την κατάργηση των εκτροφείων γουνοφόρων και του εμπορίου γούνας.
Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατες αποφάσεις των κοινοβουλίων καταργούν είτε περιορίζουν δραστικά τις σχετικές δραστηριότητες (Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Κροατία, Ολλανδία, Σλοβενία κλπ).
Στη χώρα μας, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας, προτείνουμε την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και τη σταδιακή κατάργηση του γουνεμπορίου σε βάθος χρόνου και την αντικατάσταση της κυριαρχίας της γούνας στην τοπική οικονομία με άλλες αειφορικές, φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες και στρατηγικό στόχο την ανάδειξη νέων ευκαιριών για την εξασφάλιση βιώσιμης απασχόλησης στον ντόπιο πληθυσμό.
Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε απαραίτητο το φραγμό στην αδειοδότηση για νέα εκτροφεία/επέκταση υφιστάμενων και παράλληλα την απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των προβλεπομένων από την ευρωπαϊκή νομοθεσία προνοιών για την ευζωία των εκτρεφόμενων γουνοφόρων.

Αυτά, κι αν χρειαστεί θα επανέλθουμε. Καλώ όλες τις φίλες και τους φίλους που συμπορευόμαστε στον ωραίο αυτό αγώνα, να αγνοήσουν το άθλιο βίντεο που προπαγανδίζει το ξοφλημένο, αναχρονιστικό και μη βιώσιμο στη συνείδηση όλων των προοδευτικών και αριστερών ανθρώπων εμπόριο της γούνας.
Θέμης Δημητρακόπουλος συντονιστής της Ομάδας για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων/Τομέας Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ. – facebook»

Σχόλιο  kastoriaMIA

"ο Θέμης Δημητρακόπουλος, συντονιστής της Ομάδας για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων/Τομέας Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ"

Ο  κύριος  αυτός  περιγράφει  τις  απόψεις  του  ??? Ως  σκέτος  Δημητρακόπουλος  ή  ως  συντονιστής  της  Ομάδας  για  τα  δικαιώματα  και  την  Προστασία  των  Ζώων/Τομέας  Οικολογίας  και  Περιβάλλοντος  του  ΣΥΡΙΖΑ ??? Αφού  αναφέρει  τον  ΤΙΤΛΟ  ΤΟΥ  εσείς  τι  συμπεραίνετε ???
Και  όταν   γράφει  ότι  "Οι θέσεις μας, που υποβλήθηκαν για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ξεκάθαρες:" τι  άραγε  εννοεί ??? Ότι  ο  ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ  ΣΥΡΙΖΑ  ενστερνίζεται  αυτές  τις  απόψεις ??? Άλλα  πιστεύουν  και  παλεύουν  οι  εδώ  ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ (δεν  αμφισβητείται) και  άλλες  θέσεις  θα έχει  μια  μελλοντική  κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ ??? Και  γιατί  παρακαλώ  κύριε  Δημητρακόπουλε  , τις  θέσεις  σου  για  τα  θέματα  γούνας  περίμενες  να  τις  εκφράσεις  μετά  από  τις  εκλογές ? Περίμενες  πρώτα  να  πάρει  το  19%  των  ψήφων  των  Καστοριανών  ο  ΣΥΡΙΖΑ  και  μετά  να  "χτυπήσεις"? Γιατί  δεν  τα  έγραψες  όλα  αυτά  πριν  τις  εκλογές ??? Και  μετά  ευαγγελίζεστε   νέα  ήθη , νέες  νοοτροπίες  και  νέες  τακτικές  και  στρατηγικές  για  μια  καλύτερη  διακυβέρνηση  της  χώρας ??? Διακυβέρνηση  βασισμένη  σε  μουσαφεζιές , τακτικισμούς  και  συμπεριφορές  δεκαετίας  1940 ??? Και  με  τον  χωροφύλαξ  και  με  τον  αστυφύλαξ ??? Άσε  πρώτα  να  ξεγελάσουμε  τους  "χωριάτες"  -  να  τους  πάρουμε  τα  ψηφαλάκια  - και  μετά  τις   εκλογές .... πάλι  στις  ψευτοπροοδευτικές  μας  απόψεις !!!! Μην  νομίζετε  όμως  ότι  δέσατε  τον  γάιδαρό  σας  και  θα  ξαναδείτε  αυτά  τα  ποσοστά  που  πήρατε . Οι  εποχές   που  είχατε  2%  και  3%  δεν  είναι  πολύ  μακρινές . Είναι  πανεύκολο  να  επιστρέψουν  ΑΜΕΣΑ .
Σημείωση : Επαναλαμβάνω  ότι το  σχόλιό  μου  έχει  να  κάνει  με  τα  κεντρικά  όργανα  του  ΣΥΡΙΖΑ  και  σε  καμιά  περίπτωση  με  τους  τοπικούς  παράγοντές  του  , που  προσπαθούν  οι  άνθρωποι  να  βγάλουν  τα  κάστανα  από  τη  φωτιά . Αν  ο  επίσημος  ΣΥΡΙΖΑ   (κεντρικά  όργανα) , δεν  ενστερνίζονται  τις  απόψεις  του  κ. Δημητρακόπουλου  ,  ας  βγάλουν  μια  ανακοίνωση  αποδοκιμασίας  του  και  στήριξης  των  θέσεων  της  ΝΕ  του  ΣΥΡΙΖΑ  Καστοριάς .
 Είναι  ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ .

5 σχόλια:

  1. ΘΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ29 Μαΐου 2014 στις 8:26 π.μ.

    ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΝΕΜΠΟΡΙΟ; Ε, ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ!

    Για τις ιδέες μας, που υποστηρίζονται απο εκατομμύρια προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε άνω-κάτω ό,τι χρειαστεί για να τις δούμε να πραγματοποιούνται.

    Θέλουμε να πληροφορήσουμε τον "έξαλλο" συντονιστή της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Καστοριάς κ. Χατζηζαμάνη ότι οι θέσεις μας δεν είναι προσωπικές, αλλά αντίθετα υποστηρίζονται απο εκατοντάδες χιλιάδες φιλόζωους και ακτιβιστές για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων σε όλη την Ελλάδα, ακόμη και στην Καστοριά, από τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλοζωικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, και βέβαια από ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στελεχών, βουλευτών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα.

    Σε κάθε περίτπωση, τον αγώνα μας τον δίνουμε ΕΚΤΟΣ και ΕΝΤΟΣ κομματικών τειχών, μέσα στην κοινωνία και με διάφανο τρόπο, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ από το χειμαζόμενο κράτος για καινούργια αχρείαστα εκτροφεία/χώρους βασανισμού εκατομμυρίων γουνοφόρων για τα στενά οικονομικά συμφέροντα μιας φθίνουσας τοπικής συντεχνίας.

    Οι προτάσεις μας, εγκεκριμένες από το σύνολο του Τμήματος Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ήδη κατατεθεί για το υπό κατάρτιση κυβερνητικό πρόγραμμα. Είναι προτάσεις μετριοπαθείς, σε βάθος χρόνου και προς το συμφέρον τελικά της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.
    Οι όποιες ενστάσεις και αντιρρήσεις ας διατυπωθούν στα αρμόδια κομματικά συλλογικά όργανα, και εντέλει στην Κεντρική Επιτροπή. Χωρίς εξαλλοσύνες και πολιτικάντικες κραυγές για την ικανοποίηση του ξεπερασμένου από τα πράγματα πελατειακού πολιτικού συστήματος.

    ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΓΟΥΝΕΜΠΟΡΙΟ:

    "Γουνεμπόριο

    Η σύγχρονη διεθνής τάση σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τείνει προς την κατάργηση των εκτροφείων γουνοφόρων και του εμπορίου γούνας.

    Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατες αποφάσεις των κοινοβουλίων καταργούν είτε περιορίζουν δραστικά τις σχετικές δραστηριότητες (Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Κροατία, Ολλανδία, Σλοβενία κλπ).

    Στη χώρα μας, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας, προτείνουμε την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και τη σταδιακή κατάργηση του γουνεμπορίου σε βάθος χρόνου και την αντικατάσταση της κυριαρχίας της γούνας στην τοπική οικονομία με άλλες αειφορικές, φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες και στρατηγικό στόχο την ανάδειξη νέων ευκαιριών για την εξασφάλιση βιώσιμης απασχόλησης στον ντόπιο πληθυσμό.

    Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε απαραίτητο το φραγμό στην αδειοδότηση για νέα εκτροφεία/επέκταση υφιστάμενων και παράλληλα την απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των προβλεπομένων από την ευρωπαϊκή νομοθεσία προνοιών για την ευζωία των εκτρεφόμενων γουνοφόρων."

    Εμείς επιμένουμε και προχωράμε αταλάντευτα. Για το νέο που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλο το φάσμα!

    Θέμης Δημητρακόπουλος
    Συντονιστής της Ομάδας για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων/Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ

    υγ: δεν παίρνουμε λέξη πίσω για το όντως άθλιο, επιπέδου πολιτικού νηπιαγωγείου, προπαγανδιστικό βίντεο του Συναγερμού για τη Γούνα που πλασαρίστηκε ύπουλα από τη Νομαρχιακή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ ως θέσεις του κόμματος κεντρικά, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, με αποτέλεσμα να δεχτούμε τις οργισμένες διαμαρτυρίες και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση χιλιάδων φιλόζωων, αντιπάλων του γουνεμπορίου από όλη τη χώρα. Και να αναγκαστούμε να βγούμε απολογούμενοι για τις πολιτικάντικες πονηριές ορισμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε έναν νομό - πρωταθλητή ανεργίας (8 στους 10 νέους είναι άνεργοι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία) , θα υπάρξει κανείς να σκεφτεί και τους καϋμένους τους ανθρώπους που πεινάνε ? Με νεφελώματα του τύπου "αλλαγή παραγωγικού περιβάλλοντος" και "αντικατάσταση της κυριαρχίας της γούνας στην τοπική οικονομία με άλλες αειφορικές , φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες και στρατηγικό στόχο την ανάδειξη νέων ευκαιριών για την εξασφάλιση βιώσιμης απασχόλησης στον ντόπιο πληθυσμό" (βαρύγδουπες πλην κενού περιεχομένου εκφράσεις) δουλειά δεν γίνεται . Ο κόσμος της Καστοριάς πεινάει και αν κοπεί και η δουλειά των ολίγων απομεινάντων εργαζομένων στην γούνα , θα σημάνει το τέλος της περιοχής ολόκληρης . Αυτά είναι τα οράματά σας ??? Μήπως επειδή έχετε εξασφαλισμένα στο έπακρο τα προς το ζειν , παύσατε να ασολείστε με τους ανθρώπους και πιάσατε τα καϋμένα τα ζωάκια ? Και πάλι στο σχόλιο του kastoriaMIA και στα γραφόμενά του απάντηση δεν δόθηκε καμία . Μόνο η εσωκομματική σας διαμάχη σας ενδιαφέρει ? Ο κόσμος της Καστοριάς πάντως ξέρει να εκτιμάει συμπεριφορές και να τιμωρεί ενίοτε στις κάλπες , έστω και αν καμιά φορά τον ξεγελάτε με τα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" .

      Διαγραφή
  2. Να συγχαίρουμε τον κο Δημητρακόπουλο για το πολιτικό επίπεδο, ήθος και τον πολιτισμό που διέπει τις πολιτικές-προσωπικές του τοποθετήσεις, βάζοντας τον κάθε κατεργάρη ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ..., στον πάγκο του!

    Ένα είναι βέβαιο, ότι οι ευαισθητοποιημένοι ενεργοί πολίτες, θα στείλουν σπίτι τους όλους αυτούς τους καρεκλοκένταυρους πολιτικάντηδες που εναγκαλίζονται με τα οικονομικά συμφέροντα και κατέστρεψαν τη χώρα μας!!

    Η Κράτσα υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. -ένθερμη υποστηρίκτρια της βιομηχανίας της γούνας- είδε την πόρτα κλειστή στην Ευρωβουλή στις πρόσφατες εκλογές και αυτό ήταν αποτέλεσμα συντονισμένου αποκλεισμού της από τους τουλάχιστον 3 εκατομμύρια φιλόζωους πολίτες ανά την Ελλάδα!

    Ας γνωρίζουν λοιπόν όλοι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς και όποιου άλλου πολιτικού κόμματος, ότι θα μας βρούνε μπροστά τους και θα λάβουν αυτό που τους αξίζει, μια τιμωρία που θα τους πονέσει...
    Τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ τους από κάθε καρέκλα εξουσίας, έτσι ώστε να χάσουν κάθε ευκαιρία εναγκαλισμού με τα οικονομικά συμφέροντα που τρέφουν και την τσέπη τους και τη ματαιοδοξία τους, εις βάρος των συνανθρώπων τους, του περιβάλλοντος και φυσικά των άμοιρων ζώων που θανατώνονται οικτρά, στο βωμό του κέρδους!


    Amfie
    Ενεργός Πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητηρια κ.Δημητρακοπουλε για το κειμενο σας, το ηθος σας και την απαντηση σας στο σχολιο!πως μπορει να θεωρειται αριστερος αυτος που επικροτει την υπαρξη χωρων οπου ζωα βασανιζονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι εμπεριστατωμένη απάντηση του κ. Δημητρακόπουλου στον "έξαλλο" κ. Χατζηζαμάνη δείχνει την δύναμη των πολιτικών επιχειρημάτων που ενστερνίζονται οι χιλιάδες φιλόζωοι στην Ελλάδα οι οποίοι επιθυμούν ένα νέο πολιτικό ήθος για ανθρώπους και ζώα σε ολόκληρο τον πλανήτη με γνώμονα τη δικαιοσύνη και την ευζωία για όλους. Το κίνημα για τα δικαιώματα των ζώων είναι πολύ δυνατό για να μην το λαμβάνετε υπόψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή