Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

«Επενδυτές προσοχή, αν έρθει ο Τσίπρας θα τα αλλάξει όλα» λέει Αμερικανός αναλυτής



Η είδηση ότι τις προηγούμενες ημέρες, λίγο πριν από τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών, ο οίκος Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα από το Β- σε Β, έγινε δεκτός από την πλειοψηφία των αγορών,
αλλά και από τους αξιωματούχους στην Ελλάδα ως μια θετική ένδειξη προόδου.

Φαίνεται, όμως, ότι υπάρχουν και παράγοντες της αγοράς που έχουν διαφορετική άποψη γι' αυτό το γεγονός και θεωρούν πως υπάρχουν και κάποιες... κρυφές πτυχές γύρω από την αγορά της Ελλάδας.

Πρόκειται για τον Αμερικανό αναλυτή Laif Meidell που μέσω του Reno Gazette-Journal σημειώνει πως τα κέρδη στην αγορά της Ελλάδας μπορούν να εξαπατήσουν αυτούς που επιθυμούν να ποντάρουν πάνω της.

Ο Meidell αναφέρει πως το σκεπτικό του Fitch ήταν ότι μειώνεται βραχυπρόθεσμα ο κίνδυνος ρευστότητας, ότι υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και οι επιδόσεις της κυβέρνησης στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής που έχει επιβάλει η Τρόικα, είναι καλές.

Οπως επισημαίνει, όμως, ο ίδιος προς τους επίδοξους επενδυτές, ακόμα και οι πτωτικές αγορές ανεβαίνουν κάποια στιγμή, πολλές φορές ανακτώντας ένα ή δύο τρίτα της πτώσης τους, πριν αρχίσουν πάλι την κάθοδό τους.

O Meidell, πρόεδρος της Αμερικανικής διαχείρισης πλούτου και σύμβουλος επενδύσεων, αναφέρει στην ανάλυσή του ότι παρά τη βελτιωμένη εικόνα της Ελλάδας, οι νέοι ηγέτες της χώρας κερδίζουν σε δημοτικότητα και ετοιμάζονται να ανατρέψουν όλα τα καλά που έχουν γίνει.

Φέρνει το παράδειγμα του Αλέξη Τσίπρα, το νικητή των Ευρωεκλογών, και σημειώνει προς τους επενδυτές πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του έχουν διακηρύξει πως προτίθενται να σχίσουν το μνημόνιο με την Τρόικα, εάν έρθουν στην εξουσία.

Το συμπέρασμα του Αμερικανού αναλυτή είναι το εξής: εάν υπάρχουν επενδυτές που αρέσκονται να ποντάρουν σε αουτσάιντερ, τότε καλό θα είναι να μην ποντάρουν αυτή τη στιγμή στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου