Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΕΝΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ .... ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΑΝΤΖΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΑ ... Ο ΣΚΟΠΟΣ ΘΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ !!!!

Συνταγματική αναθεώρηση, εκλογή Προέδρου και στο βάθος... Καραμανλής

- Newsbomb
Συνταγματική αναθεώρηση, εκλογή Προέδρου και στο βάθος... Καραμανλής
Έτοιμος να κάνει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας πιο ελκυστική ο Αντώνης Σαμαράς – Θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις στην ΔΕΘ
Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την αιφνίδια συνάντηση Σαμαρά – Παπούλια.
Επισήμως, διαρρέεται πως ο Πρωθυπουργός ζήτησε να δει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει για τα εθνικά θέματα, ενόψει μάλιστα και της Διάσκεψης Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία. Επιπλέον και πάντα σύμφωνα με τις "επίσημες" διαρροές, ο κ. Παπούλιας φέρεται να έχει εκδηλώσει την ανησυχία του για την ένταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά θέματα, κάτι που θα μπορούσε να αποτελεί μία καλή αφορμή για να συναντηθούν οι δύο άνδρες.
Εδώ και μέρες όμως έχει φτάσει στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία πως πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά είναι να χαρακτηρίσει τη Βουλή αναθεωρητική, πριν την έναρξη της νέας Ολομέλειας, που ξεκινά στις 6 Οκτωβρίου.
Τυπικά το Σύνταγμα ορίζει πως η ανάγκη αναθεώρησης του, διαπιστώνεται με απόφαση της Βουλής, σε συζήτηση που προκαλείται έπειτα από αίτημα 50 τουλάχιστον βουλευτών. Η απόφαση λαμβάνεται με πλειοψηφία 3/5 των μελών της και αυτό πρακτικά σημαίνει πως στην επόμενη Βουλή που θα προκύψει μέσα από εθνικές εκλογές - όποτε και αν γίνουν - θα πρέπει στην πρώτη Σύνοδο της να καθορίσει τις διατάξεις που αναθεωρούνται.
Το ενδιαφέρον πάντως στα όσα ορίζει ο νομοθέτης, είναι πως η κυβέρνηση μπορεί ακόμα και σήμερα να καταθέσει πρόταση για την αναθεώρηση της Βουλής, με τη συζήτηση όμως να προγραμματίζεται για μετά τις 6/10, οπότε και ανοίγει η Ολομέλεια. Θα μπορούσε λοιπόν, η αναθεώρηση του Συντάγματος να είναι ένα καλό "αφήγημα" με το οποίο ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να ανέβει στη ΔΕΘ, εφ' όσον η τρόικα απορρίψει ενδεχόμενες φοροελαφρύνσεις στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στο Παρίσι.
Ένα σημείο πάντως που δε θα πρέπει να ξεχνάει κανείς, είναι πως ανάμεσα στις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς για την επόμενη αναθεώρηση είναι και αυτή της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, «μία κίνηση που αν γίνει αποδεκτή ίσως δώσει κίνητρα και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα να ενδιαφερθούν για το αξίωμα», όπως χαρακτηριστικά έλεγε στο newsbomb.gr παλαιός κοινοβουλευτικός της Νέας Δημοκρατίας φωτογραφίζοντας τον Κώστα Καραμανλή.
Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από όσα ειπωθούν μπροστά στις κάμερες δεν αποκλείεται ο Πρωθυπουργός να θέσει μία σειρά από θέματα στον Κάρολο Παπούλια με κορυφαίο αυτό του αιτήματος για να καταστεί αναθεωρητική η επόμενη Βουλή, αλλά και το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόωρη αντικατάσταση του, μιας και το Σύνταγμα δίνει περιθώριο για εκλογή νέου Προέδρου το προσεχές διάστημα, ορίζοντας μόνο πως καταληκτική ημερομηνία είναι ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας του εν ενεργεία ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.
Με τον τρόπο αυτό το «πακέτο» της θέσης του ΠτΔ θα γίνει πιο ελκυστικό και θα μπορέσει να προσεγγίσει περισσότερους υποψηφίους και όχι μόνο τον Φώτη Κουβέλη.
Άλλωστε όπως το Newsbomb έχει αποκαλύψει το Μέγαρο Μαξίμου το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί αρνητικές απαντήσεις από προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους με διεθνή εμβέλεια επειδή ακριβώς η θέση του ΠτΔ είναι διακοσμητική!
Μια συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος όπως η σημερινή με τον Κάρολο Παπούλια θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις βαλίτσες του Σαμαρά στην ΔΕΘ. Τα υπόλοιπα θα μας τα ανακοινώσει το Σάββατο στην ομιλία του στο Βελλίδειο.

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/490687/syntagmatiki-anatheorisi--eklogi-proedroy-kai-sto-vathos-karamanlis#ixzz3CHP96Fnd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου