Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΖΗΛΟΦΘΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΡΥΟΚΩΛΛΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ ... ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΝΥΧΑΚΙ ΤΟΥΣ . ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ


Ένας Άγγλος περιγράφει το προφίλ ενός Έλληνα φοιτητή στην Αγγλία

By  |  1 Comment
63950-640x360-london-icons2-640
  1. Διαθέτει κινητό τηλέφωνο και το χρησιμοποιεί στις πιο ακατάλληλες στιγμές και στα πιο ακατάλληλα μέρη, όπως είναι τα εστιατόρια, τα ραντεβού και κυρίως τα μαθήματα.
  2. Διαθέτει κινητό τηλέφωνο και φροντίζει να είναι σε πλήρη θέα πάνω στο τραπέζι όταν πίνει καφέ.
  3. Αναφέρεται σε οποιονδήποτε δεν είναι Έλληνας ως «ξένοι» («xenoi») και νιώθει λύπηση για αυτούς που δεν είναι ούτε τόσο καλλιεργημένοι και εκλεπτυσμένοι όσο είναι οι Έλληνες.
  4. Έχει κυρίως Έλληνες φίλους, άλλα και κάποιους «ξένους» («xenoi») έτσι για ποικιλία και μιλάει ελληνικά ακόμη και όταν οι «ξένοι» («xenoi») είναι στην παρέα.
  5. Ντύνεται σαν να πηγαίνει στο κλαμπ ακόμη και όταν πηγαίνει στα μαθήματα.
  6. Εάν είναι γυναίκα, κοιτάζει τις τριγύρω  γυναίκες απειλητικά, κυρίως αν είναι Αγγλίδες ή πιο ελκυστικές από αυτή.
  7. Καπνίζει σαν να είναι η τελευταία του μέρα στη γη και καπνίζει μόνο Marlboro.
  8. Ταξιδεύει μόνο σε γκρουπ των 10 ή περισσότερων και κάνει όση περισσότερη φασαρία μπορεί ανά πάσα στιγμή.
  9. Εάν διαθέτει αυτοκίνητο, πιστεύει ότι είναι ο πιο πετυχημένος τύπος στην πόλη και περιφέρεται τριγύρω όλη την ημέρα, ακόμη και εάν διαθέτει ένα Fiat.
  10. Όταν πηγαίνει σε ελληνικά πάρτυ, τους χαιρετάει όλους με εκστατικές αγκαλιές και φιλιά, ακόμη και αν ήταν μαζί πριν από λίγες ώρες.
  11.  Φοράει μόνο ρούχα «μάρκες», ακόμη και αν τα έχει αγοράσει από έναν πάγκο στο πεζοδρόμιο του Soho.
  12. Φροντίζει ώστε η «μάρκα» των ρούχων να είναι εξαιρετικά εμφανής, κατά προτίμηση ραμμένη στο μπροστινό μέρος των ρούχων.
  13. Άντρας: εάν έχει μαλλιά, κουρεύεται κάθε εβδομάδα και χρησιμοποιεί το λιγότερο 3 διαφορετικά είδη προϊόντων, εάν είναι φαλακρός, δημιουργεί ένα μεγάλο εγωισμό για να καλύψει την ανασφάλειά του (αυτό εφαρμόζεται επίσης και από τους κοντούς άντρες).
  14. Γυναίκα: βάφει τα μαλλιά της σε μία προφανώς ψεύτικη απόχρωση του ξανθού, η οποία δεν υπάρχει στη φύση, παρόλα αυτά όμως ορκίζεται πως είναι το φυσικό της χρώμα.
  15. Κάνει την καφετέρια το δεύτερο του σπίτι.
  16. Δεν πηγαίνει σε κανένα μάθημα, ωστόσο καταφέρνει να περάσει τη χρονιά.
  17. Δεν κάνει καμία εργασία, εκτός αν μπορεί να αντιγράψει από κάποιον φίλο του στο ανώτερο έτος, ακόμη και αν είναι μια παράγραφος των 50 λέξεων.
  18. Όποτε παραβεί το νόμο, προσποιείται ότι δεν μιλάει αγγλικά ελπίζοντας πως θα τον αφήσουν ελεύθερο.
  19. Για παράδειγμα: δεν αγοράζει ποτέ άδεια για τηλεόραση.
  20. Φέρνει μαζί του  περίπου 500 τσιγάρα από τα αφορολόγητα κάθε φορά που επιστρέφει από την Ελλάδα.
  21. Τα καπνίζει όλα σε μία εβδομάδα.
  22. Εάν μένει στο Λονδίνο, αποκαλεί τον εαυτό του «Λονδρέζο». Εάν μένει στο Μάντσεστερ, αποκαλεί τον εαυτό του «Μαντσεστεριανό». Εάν μένει στο Νιουκάστλ, αποκαλεί τον εαυτό του «Νιουκαστλιότη». Εάν μένει στο Κάρντιφ, έναν «Ουαλό βλάκα» και  αν μένει στο Αμπερντίν, «στου διαόλου τη μάνα».
  23. Ξοδεύει 440 λίρες(= 550 ευρώ) το μήνα σε κλήσεις στην Ελλάδα, αλλά παρόλα αυτά έχει ακόμη λεφτά για να πάει στα μπουζούκια!
Μετάφραση: Αποστόλου Χριστίνα

Share this:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου