Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ


Διάλυση στο ΠΑΣΟΚ.Και ο Σαχινίδης πήδηξε από το καράβι

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Και δεύτερη μετωπική μέσα σε μία εβδομάδα είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με κορυφαίο στέλεχος του κόμματος. Μετά την σύγκρουση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τον περίμενε νέα ρήξη, αυτήν την φορά με τον Φίλιππο Σαχινίδη, που παραιτήθηκε από την θέση του υπευθύνου του τομέα Οικονομικών.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έγινε έξαλλος όταν πληροφορήθηκε από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Παναγιώτη Ρήγα την πρόθεση του Φίλιππου Σαχινίδη να εγκαταλείψει το πόστο του. "Και γιατί το λέει σε σένα; Πάρτε μου τώρα τον Σαχινίδη τηλέφωνο παρήγγειλε στις γραμματείς του".

Ακολούθησε τηλεφωνικός καβγάς που από την Χαριλάου Τρικούπη παρουσιάζεται ως ένα "βελούδινο διαζύγιο" με τον Σαχινίδη να οριστικοποιεί την απόφασή του να αφήσει τον τομέα Οικονομικών "αφού δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ μας".

Ο Φίλιππος Σαχινίδης δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ αυτήν την περίοδο, αφού θεωρείται εκφραστής των "παπανδρεϊκών" τουλάχιστον σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο ίδιος αποσυνδέει την απόφασή του να παραιτηθεί από τον τομέα από την όποια σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό κι επιμένει ότι δεν υπήρχε καμία επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ούτε καν για μία στοιχειώδη συνεννόηση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος "έκοψε" τον Αύγουστο τον βουλευτή από το ταξίδι της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ στο Παρίσι για την συνάντηση με την τρόικα, κάτι που προκάλεσε έντονη δυσφορία στον τομεάρχη. Τότε ο Σαχινίδης δεν διαμαρτυρήθηκε αλλά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν άκουσε τις προτάσεις του για την ΔΕΘ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Από την Χαριλάου Τρικούπη υπαινίσσονται ότι ο Φίλιππος Σαχινίδης δεν ήταν συνεπής απέναντι στα καθήκοντά του. Όμως η αιτία είναι πιο βαθιά και βρίσκεται στις στενές σχέσεις του πρώην υπουργού τόσο με το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ όσο και με στελέχη (ομάδα των 11) που αμφισβητούν την ηγεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου