Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΚΥΡΙΕ "ΜΗ ΜΟΥ ΑΠΤΟΥ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ . ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ . ΑΝ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟ ΤΡΟΠΟ (ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν΄ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ - ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ ΠΛΕΥΡΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΣΟΥΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ????


 0


ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 Ιανουαρίου 2015
Το Ποντίκι Web
Διπλωματική ντρίμπλα Αβραμόπουλου


Θεσμικός, με πολύ προσεκτικές αναφορές και αποφεύγοντας να αναμειχθεί στην προεκλογική αντιπαράθεση εμφανίστηκε ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Σε ερώτηση περί υποψηφιότητας του για την προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ.Αβραμόπουλος δήλωσε ότι δεν απαντά σε φήμες.

Αναλυτικά η δήλωση του Δ. Αβραμόπουλου

«Συναντήθηκα απόψε με τον κύριο Πρωθυπουργό και τον ενημέρωσα για όλα τα θέματα τα οποία χειρίζομαι στην Ευρώπη, με την ιδιότητά μου του Επιτρόπου, θέματα ασφάλειας, θέματα μετανάστευσης, θέματα ιθαγένειας. Και βέβαια είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια γενικότερη επισκόπηση των εξελίξεων στον ευρωπαϊκό χώρο.
Θυμίζω ότι βρίσκομαι εδώ, σήμερα, με την ιδιότητα μεν του Επιτρόπου που δεν μου επιτρέπει να εμπλακώ στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, αλλά έχοντας πάντοτε την ιδιότητα του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας. Και έτσι ευχήθηκα στον Πρωθυπουργό καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές, πάντοτε σημειώνοντας, κάτι που για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό και πιστεύω για όλους τους Έλληνες να κρατηθεί σταθερή η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας.

Δημοσιογράφος: κ. Αβραμόπουλε, πώς σχολιάζετε τις πληροφορίες των τελευταίων εικοσιτετραώρων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει εσάς για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Δ. Αβραμόπουλος: Καταρχήν, σε όλες αυτές τις φήμες δεν χρειάζεται να κάνω κανένα σχόλιο. Είμαι Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου με ευσυνειδησία, ανταποκρινόμενος στην αποστολή που μου έχει αναθέσει η Ευρώπη στο όνομα των Ευρωπαίων αλλά και βεβαίως των Ελλήνων πολιτών.

Δημοσιογράφος: Έχει υπάρξει τέτοια προσέγγιση, έχουν υπάρξει επαφές;

Δ. Αβραμόπουλος: Δεν έχει τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα.

Δημοσιογράφος: Πώς σχολιάζετε την πρόταση Γιούνκερ για την ποσοτική χαλάρωση;

Δ. Αβραμόπουλος: Το θέμα της χαλάρωσης στο Σύμφωνο Σταθερότητας είναι κάτι το οποίο όλες οι κυβερνήσεις του ευρωπαϊκού νότου το επιδιώκουν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και βεβαίως, η Ελληνική κυβέρνηση όλη αυτή την περίοδο που προηγήθηκε και μέχρι το επόμενο Συμβούλιο Κορυφής έχει δώσει το δικό της αγώνα.
Βέβαια, πρέπει να σημειώσω για μια ακόμα φορά ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί στο Συμβούλιο Κορυφής. Δεν είναι η Επιτροπή, η Κομισιόν δηλαδή, που το αποφασίζει, αλλά το Συμβούλιο Κορυφής. Είναι, λοιπόν, μια συλλογική προσπάθεια όλων των χωρών, που αυτό τον καιρό αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση, να οδηγηθούν στη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και βεβαίως και για την Ελληνική κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου