Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ Η ΝΔ . (ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ) . ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ , ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΦΟΡΩΝ , ΕΝΦΙΑ , ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ , ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ , ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ??? ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΙΡΕΚΑΚΙΑ ΕΠΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΛΗΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟ "ΚΕΝΤΡΟ" - ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ . ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ , ΦΤΑΝΕΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ , ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ !!!!


Αποτίμηση του αποτελέσματος, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις

Συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, βουλευτή Β’ Αθηνών της ΝΔ,  Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εφημερίδα «Αγορά» και στο δημοσιογράφο, Σωτήρη Σταθόπουλο.
Η ΝΔ υπέστη μία από τις βαριές της ήττες. Ποια ήταν τα αίτια που την οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα;
Η κυβέρνησή μας έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Δεν ερμηνεύτηκε όμως σωστά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ο ανασχηματισμός που έγινε τον περασμένο Ιούνιο δεν κινήθηκε στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης του μεταρρυθμιστικού έργου. Το αντίθετο μάλιστα θα έλεγα πως έγινε. Φαίνεται πως υπήρξε κόπωση. Και δυστυχώς δεν γεμίσαμε ξανά, ως οφείλαμε, το ντεπόζιτο με μεταρρυθμιστική βενζίνη, στέλνοντας λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Μια κοινωνία, που η σιωπηλή της πλειοψηφία, επιθυμεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κάτι που φάνηκε και στις εκλογές όπου οι πολίτες επιβράβευσαν πολιτικούς με μεταρρυθμιστικές πολιτικές. Αυτή είναι η αλήθεια. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν πολίτες που αισθάνθηκαν έντονα συναισθήματα για την πολιτική που ακολούθησε η ΝΔ ειδικά στο ζήτημα της υπερβολικής φορολόγησης και το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ και σε αυτούς τους πολίτες δεν δώσαμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Πιστεύω πως το σημαντικό κυβερνητικό έργο, κεκτημένο των κόπων και των θυσιών του λαού,  δεν επικοινωνήθηκε επαρκώς και σωστά. Δεν καταφέραμε να κάνουμε κτήμα του ελληνικού λαού το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια, καθώς και τον οδικό χάρτη μείωσης της φορολογίας.
Κατά την άποψη σας τι θα πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα στην ΝΔ; Στελέχη ζητούν την σύγκληση έκτακτου συνεδρίου. Συμφωνείτε με αυτή την άποψη; 
Ακούστε, κύριε Σταθόπουλε. Είναι ανάγκη να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, χωρίς εσωστρέφεια, ταμπού και προκαταλήψεις. Ξέρετε είμαι από τους πολιτικούς εκείνους, που επειδή έχω περάσει για μια δεκαετία από τον ιδιωτικό τομέα, πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να αξιολογείς όλα τα αποτελέσματα. Ακόμη και αν έχεις κερδίσει. Πόσο μάλλον όταν έχεις χάσει. Τώρα για το τι πρέπει να κάνεις, πρέπει πρώτα να καταλήξεις σε συμπεράσματα της ήττας. Σας λέω, λοιπόν, ευθέως ότι για μένα δυο είναι τα βασικά συμπεράσματα που μπορώ να βγάλω από το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής. Το πρώτο είναι ότι χάσαμε το κέντρο από ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Χωρίς το μεσαίο χώρο, χωρίς το κέντρο, δεν ξέρω που αλλού μπορεί να απευθύνει το μήνυμά της η ΝΔ. Άλλωστε το κόμμα μας πετύχαινε μεγάλες νίκες όταν ανοιγόταν στο μεσαίο χώρο. Και το δεύτερο ότι πρέπει να αυξήσουμε τη διείσδυσή μας στις λεγόμενες παραγωγικές ηλικίες, καθώς σήμερα η Νέα Δημοκρατία, κατά βάση, είναι ένα κόμμα ηλικιωμένων. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το κόμμα μας παρουσίασε αύξηση 4 ποσοστιαίων μονάδων στο ηλικιακό κοινό 18 – 34, σε σχέση με το 2012. Το συνέδριο είναι μια επιλογή, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι η σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για μια πρώτη αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος.
Συμμερίζεστε την άποψη που επικρατεί ακόμα και ηγετικά στελέχη στη ΝΔ, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια «αριστερή παρένθεση» και γι’ αυτό τον λόγο δεν θα πρέπει να υπάρξει εσωστρέφεια στην ΝΔ, προκειμένου να είναι ενωμένη και παρούσα στις εξελίξεις;
Ανησυχώ σοβαρά για την πορεία που έχει πάρει η χώρα, ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις μου. Αν, όμως, αυτό συμβεί η ανασυγκρότηση της ΝΔ καθίσταται ακόμη πιο επείγουσα και επιτακτική. Με κατεξοχήν εθνική συνείδηση, κεντροδεξιά καρδιά και φιλελεύθερους πνεύμονες η παράταξή μας αποτελεί  διαχρονικά τον πιο έντιμο και αξιόπιστο εκφραστή των αλλαγών που απαιτεί η σιωπηλή πλειοψηφία του ελληνικού λαού για να βγούμε από την κρίση. Και τελικά το μόνο σταθερό εγγυητή της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, μακριά από επικίνδυνες γεωπολιτικές ακροβασίες.
Ποια είναι η άποψη σας για τις εξαγγελίες Κατρούγκαλου περί κατάργησης της διαθεσιμότητας και την επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν στο δημόσιο; 
Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχουν παράνομες και αντισυνταγματικές απολύσεις, όπως ακούω να λέει ο κ. Κατρούγκαλος, κάτι το οποίο θα έπρεπε να γνωρίζει ως συνταγματολόγος που είναι. Για την ουσία της δήλωσής του, το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει νόμιμες και συνταγματικές τις αποφάσεις της διοίκησης, όπως για παράδειγμα αυτή της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας. Σε ό,τι αφορά στην εξαγγελία του για την επαναφορά των εργαζομένων στα πειθαρχικά συμβούλια, προφανώς η νέα Κυβέρνηση χαϊδεύει τα αυτιά των συνδικαλιστών που στοχεύουν στη διαιώνιση των προνομίων τους μέσα από την πολιτική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Θυμίζω απλά ότι εμείς μέσα σε 18 μήνες σπάσαμε την «ομερτά» της ατιμωρησίας που υπήρχε δεκαετίες ολόκληρες στο δημόσιο, ως συνέπεια της συμμετοχής των συνδικαλιστών στα πειθαρχικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου